Dodaj do ulubionych

Wakacje - z Kanady

15.03.05, 21:13
Hej
Nadzszedl dla nas mily czas wybierania wakacji smile.Dzielnie postanowilismy nie
jechac do Polski ( w koncy jezdzilismy tam co 5 miesiecy ))i sprobowac ruszyc
sie gdzies z Kanady .Troszke pojezdzilismy po Kanadzie ale mi zawsze malo
wiec tez chce zobaczyc cos jeszcze .
W zwiazku z ciaza i przyszlymi obowiazkami terminem jest kwiecien - maj ,moze
troszke czerwiec .
Siedzialm wczoraj nad ofertami z Meksyku bo tam nie bylam a moj maz
wielokrotnie i mne namawia .
Czytalam tez gdzies tu o fajnych wyjazdach .
Moje pytanko : Czy mozecie mi cos zprawdzonego podsunac ??
Miejsce ,biuro podrozy .
Wiem to temat rzeka - ale warto najpierw spytac smile)))
Pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • aniutka71 Re: Wakacje - z Kanady 16.03.05, 01:49
      Jezeli juz Meksyk, to ja polecam Mayan Riviera i hotel Iberostar Paraiso Beach
      Hotel. Bylismy tam w grudniu 2002 i bylo naprawde super!!!! smile

Ania
      • rpg-1 Re: Wakacje - z Kanady 16.03.05, 02:31
        Dzieki !Sprawdze na pewno !
        Nie upieram sie przy tym Meksyku ale chodzi nam o cieple miejsce z basenem dla
        malej .Nie odpoczywalismy tak dlugo bo jestesmy z tych aktywnych smile) a musimy
        zebrac sily przed drugim potomkiem smile).Chodzi mi tez o radoche dla naszej malej
        rybki .
        Jako ze Stany odpadaja (z prywatnych przyczyn ) a daleko (dlugo ) leciec nie
        moge Meksyk wydal mi sie w porzadku .Maz byl tam kilka razy sluzbowo ale nigdy
        nie w miejscowosciach turystycznych to tez nie mogl sprawdzic osobiscie miejsca
        czy hotelu .Miejscowi polecali mu np. Cancun .
        Dzieki raz jesze !
        • ma.pi Re: Wakacje - z Kanady 16.03.05, 13:52
          rpg-1 napisała:

> Dzieki !Sprawdze na pewno !
          > Nie upieram sie przy tym Meksyku ale chodzi nam o cieple miejsce z basenem
          dla
          > malej .

Cieple miejsce z basenem to jest w kazdym osrodku wczasowym w Meksyku, Na
          Kubie, Dominikanie i calej rescie wysp w tych okolicach.

Pozdr.
          • rpg-1 DO ma.pi 16.03.05, 14:20
            Hej
            Jak pisalam w pierwszym poscie -chodzi mi o miejsce SPRAWDZONE ,ktore mozna
            polecic.
            Chyba nie myslisz ze NIE WIEM ze na Kubie CZY Dominikanie jest cieplo ???
            Wyjezdzamy od wielu lat na wakacje i zawsze najpierw troszke popytam bo wiem ze
            foldery to jedno a rzeczywistosc to drugie .Bywalo ze mocno sie
            zawiedlismy ,wiec jak ktos sprawdzi to jest pewniej ,szczegolnie jak podrozuje
            sie z malym dzieckiem i w ciazy ...
            W Polsce mielismy choc dwa sprawdzone biura co dawalo jakas tam gwarancje a tu
            czujemy sie troszke zagubieni.Ofert mnostwo ale ktora jest ta pewna ??
            Najlepsze wakacje jakie sobie robilismy byly wtedy gdzy wynajmowalismy domy
            przez biuro w roznych miejscach i jechalismy samochodem np 3 tyg przez
            Hiszpanie zatrzymujac sie w nich na pare dni.
            Na razie jednak ze wzgledu na mala i ciaze chcemy odpoczac w jednym miejscu.

Wiem ze jestes w ciazy ale ja tez ...prosze bez zlosliwosci wiecej ...
            • ma.pi Re: DO ma.pi 16.03.05, 15:14
              rpg-1 napisała:

>
              > Wiem ze jestes w ciazy ale ja tez ...prosze bez zlosliwosci wiecej ...

Sorry, to nie miala byc zlosliwosc, ale stwierdzenie, ze kazde to miejsce ma
              cieply basen z roznymi bajerami dla dzieci mniejszych i wiekszych. Do tego
              dostep do plazy itp.

Takze co byscie nie wybrali (mysle o miejscu z miare dobrym hotelem, a nie
              jakims podejzanym ;o)) raczej powinniscie byc zadowoleni.

Pozdr.
              • aniutka71 Re: Meksyk 16.03.05, 16:00
                Czesc,
                W tym hotelu co pisalm to bylismy jak nasz corka miala 6 lat, a synek 2 latka.
                Bylismy tam ze znajomymi i oni byli z 7-miesieczna coreczka. Naprawde sliczny
                osrodek. Do plazy blisko, plaza piekna, jedzenie SUPER, basenow pelno, no i
                hotel to nie duzy jeden budynek, tylko kilkanascie trzy-pietrowych pawilonow.
                Nie wiem jaki macie budzet na wakacje, ale hotel bardzo polecam. Na Mayan
                Riviera naprawde sie odpoczywa. W Cancun tez juz kiedys bylismy (nasza corka
                miala wtedy 5 lat, a synka zostawilismy z moimi rodzicami), ale to jest raczej
                przystan dla "nastolatkow" chcacych sie wyszalec. Kolejne nasze wakacje w
                Meksyku to z pewnoscia na Mayan Riviera.

Pozdrawiam, Ania
                • rpg-1 Re: Meksyk 16.03.05, 16:15
                  Czesc Aniutka smile
                  Sprawdzalam ten hotel ,WOW - poezja poprostu ,drogi piekielnie ale wyglada
                  pieknie .Moja corka ma 2 lata a ja jestem 3 miesiace w ciazy .Sprawdzalam kilka
                  terminow ktore nam pasuja i duzo bylo zajetych ,jest troche wolnych miejs w
                  maju wiec musze jeszcze to omowic z mezem i sie pospieszyc
                  Mialam nadzieje na okolo 200$dziennie(miniej -wiecej) wiec taniej niz tam .Jako
                  ze szukalm w Cancun (bo tubylcy polecili nam to miejsce ) i juz powoli
                  typuje "rodzinne " hotele (mam 3 chyba w pozadku)- teraz jeszcze rozejze sie na
                  Mayan Riviera.
                  Ojej jak to milo ogladac te foldery .
                  Pytanko z ciekawosci - zalatwialiscie to sami przez internet czy przez biuro ??
                  • ma.pi Re: Meksyk 16.03.05, 16:48
                    rpg-1 napisała:

> Pytanko z ciekawosci - zalatwialiscie to sami przez internet czy przez
                    biuro ??

Przez biuro chyba najbezpieczniej (patrz co ostatnio sie wyrabia z Jetgo) i
                    wcale nie jest drozej niz przez internet.

Pozdr.
                    • aniutka71 Re: Meksyk 16.03.05, 17:21
                      My zalatwialismy przez biuro, ale wybralismy ten hotel na internecie w
                      selloffvacations.com.

W Cancun bylismy w Gran Caribe Real. Tez bardzo ladny hotel.

Ania
    • goonia Re: Wakacje - z Kanady 16.03.05, 21:25
      Meksyk - Cancun i Mayan Riviera sa super ale jesli patrzysz na ceny a nie masz
      zamiaru nic zwiedzac to ja bym proponowala Kube. Roznica cenowa jest duza, a
      jak siedzisz nad basenem to moim zdaniem lepiej taniej. Pamietaj tylko, zeby
      wybierac hotele co najmniej 4.5 gwiazdkowe. Tam gwiazdki nie odpowiadaja temu
      samemu standardowi co tutaj (podobno, bo nie bylam) i jedzenie lepsze.
      Pozdrawiam
      Goonia
      • eballieu Re: Wakacje - z Kanady 17.03.05, 11:43
        Znajomi nasi byli w hotelu Bahia Principe - Meksyk.
        My skorzystalismy z oferty Bahia Principe na Teneryfie. Fakt, osrodek ogromny,
        ale tak wszystko jest skonstruowane, ze nie czujej sie natloku ludzi.
        Wiem ze oni byli zadowoleni z hotelu. Dzieki nim wzielismy ten sam na
        Teneryfie. To jest siec, wiec raczej standardy beda te same. Na Teneryfie w tym
        hotelu bylo mnostwo dzieci i ...... kobitek z brzuszkami.
        Ach milo bylo paradowac z moim maciupenkim jeszcze wtedy brzusiem w
        takim "rodzinnym" resorcie.
        Rozumiem Twoj problem - ofert mnostwo i nie wiadomo co wybrac. A na zdjeciach
        wszystko wyglada tak samo. Tez coraz czesciej korzystamy z czegos sprawdzonego
        przez znajomych. Ale - znamy tych znajomych i wiemy czy mamy podobne
        oczekiwania.
        I jedna zasada, ktora w naszym przypadku zaczyna sie sprawdzac - lepiej wziac
        najtanszy pokoj w najdrozszym hotelu (sniadanie dostaniesz to samo i z tych
        samych udogodzen korzystasz), niz najdrozszy pokoj w najtanszym hotelu (wtedy
        nikt dla tych co najwiecej zaplacili nie przygotuje oddzielnego sniadania i
        obslugi).
        • rpg-1 Re: Wakacje - z Kanady 17.03.05, 13:56
          jedna zasada, ktora w naszym przypadku zaczyna sie sprawdzac - lepiej wziac
          > najtanszy pokoj w najdrozszym hotelu (sniadanie dostaniesz to samo i z tych
          > samych udogodzen korzystasz), niz najdrozszy pokoj w najtanszym hotelu (wtedy
          > nikt dla tych co najwiecej zaplacili nie przygotuje oddzielnego sniadania i

_ Dzieki -to po pierwsze ,po drugie to jest bardzo trafna zasada smile).
          Przed dziecmi jakos nie bylo to moze wazne - co najwyzej zmienilismy hotel ale
          teraz na mysl ze mam stracic dzien na przeprowadzke - DZIEN WODY dla malej to
          szkoda .Zawsze chos pokoik mniejszy i skormniejszy mozana kozystac z basenow
          itd .To na pewno.
          Ofert sporo i ladne wszystko ale jak sie wczytam to np :2-3 km do dobrej
          plazy ,albo na urwisku -widok przepiekny ale wdrapywanie sie z powrotem bo nie
          zawsze jest winda a tylko "romantyczne wykute w skale schody " to teraz nie dla
          mnie smile)
          W sumie ceny bardzo zblizone mimo roznicy gwiazdek ( oprocz tych naprawde
          drogich .)
          Sprawdze i ten !
          Jasne ze lepiej spytac znajomych ale oni teraz robia eskapady np na Kube ,bez
          dzieci bo sa duze lub jeszcze ich nie maja .
          To inny sposob wypoczynku ,baaardzo fajny zwiedzanie itd tylko teraz chcemy
          troszke inaczej smile)
          Pozdrowienia i milego dnia !
          • monhann2 Re: Wakacje - z Kanady 22.03.05, 18:17
            Wspanialym i przyjaznym rodzinom z dziecmi krajem jest Dominikana. Nie ma tam
            za bardzo co zwiedzac, wiec idealna na leniuchowanie przy basenie czy na plazy
            pod palmami. Polecam Punta Cana, bo ladniejsze plaze, piasek bielusienki i
            mialki. Do tego jedzenie lepsze i wiekszy wybor niz na Kubie. Jesli zdecydujesz
            sie na Meksyk, to az grzech pojechac i nic nie zobaczyc. Na Dominikanie nie
            bedzie wyrzutow sumienia. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka