04.05.05, 09:35
Czesc Maja sorry ze zawracam ci glowe ale nie wiem kogo sie poradzic,mysle ze
bedziesz wiedziala co zrobic.No wiec do 29.06 bede na maternity leave,i chce
potem wziac niewykorzystany urlop.A potem myslalam zeby sie zwolnic ale nie
jestem jeszcze pewna,i tu wlasnie mam pyt.Czy jesli pracowalam 2,5 roku na
part time przysluguje mi jakis zasilek czy niestety nie.Za bardzo nie chce
zostawiac Louiego tym bardziej ze karmie,a i moja praca nie za bardzo mi
odpowiada bo musialabym wrocic na wieczory,a tak sobie pomyslalam jezeli
bylaby taka mozliwosc to czemu by nie.Z gory dzieki za odpowiedz albo nawet
jakies zrodla gdzie moge sie dowiedziec jak to jest.Ksenia
Obserwuj wątek
    • maja92 Re: Do Maja92 10.05.05, 08:45
      Xsenia,

Odpisze Ci wieczorem.

Zmienilam prace i nie mam teraz dostepu do internetu, a w domu nie bardzo mam
      czaswink Przepraszam, ale dopiero teraz rano zobaczylam Twoj post.

Pozdrowienia,
      • maja92 Re: Do Maja92 15.06.05, 20:06
        Xeniu,

Przepraszam, ze dopiero teraz...
        Ciagle aktualne?

Jezeli tak, to na 4 tygodnie przed powrotem do pracy musisz sie zadeklarowac
        pisemnie, czy wracasz do pracy. Jezeli tak to bedziesz musiala przepracowac
        miesiac i wtedy dac wypowiedzenie (drugi miesiac w pracy - zalwzy od kontraktu -
        jezeli masz placone tygodniowo to min 2 tygodnie wypowiedzenia, max 4 -
        sprawdz sowj kontrakt)
        Jezeli sie pisemnie nie zdeklarujesz, ze wracasz do pracy, to oni wyrownuja z
        Toba wszelkie platnosci (zalegly urlop wypoczynkowy itp) i dostajesz P-45 z
        ktorym idziesz do Social Welfare. Dokladnie pozniej co sie dzieje to nie wiem,
        poniewaz ja zawsze wracalam do pracy.

Przepraszam, ze odpisuje dopiero teraz, ale zmienilam prace prawie 2 miesiace
        temu, gdzie nie mam dostepu do internetu. A w domu.... to roznie z czasem jest
        i checiami. Akurat dzisiaj mio chlopacy wypuscili sie na zakupy i zostawili
        mnie sama w domu - stwierdzilam, ze odkurze nasze lacze internetowewink)))))

Masz jakies nowe zdjecia swoich pociech? Z checia poogladam....

Pozdrowienia,
        • xsenna Re: Do Maja92 18.06.05, 13:54
          Wlasnie bylam w tamtym tyg zapytac sie czy moge wrocic od wrzesnia ewentualnie
          pazdziernika,a moja szefowa do mnie,a ja myslalam ze ty bierzesz rok przerwy.Ona
          woli ze jesli mam wrocic to tak na stale a nie wrocic i znowu odejsc.Troche sie
          zdenerwowalam bo nie wiem skad jej to do glowy przyszlo,no ale coz,pojde do
          Citizen centre moze tam mi cos doradza,czy moze na ten czas naleza mi sie jakies
          pieniadze.Jesli nie to poprostu sie zwolnie i po jakims czasie zaczne szukac
          czegos innego i w godzinach ktore mi odpowiadaja.No i jest to szansa zeby moze
          zaczac sie jakos doksztalcac,bo nie chce cale zycie pracowac na Centrze.Maz nie
          ma nic przeciwko zebym siedziala w domu,ale ja sie nienadaje poprostu uwielbiam
          wydawac pieniadze ktore sa moje.Wiesz jak jest.Jak chcesz to zdiecia przesle ci
          na priva.Maly jest niesamowity,przesypia cale noce i jak narazie nie interesuje
          sie butla ani smokiem to chyba dobrze bo kilogramow mi ubywa bez specjalnych
          wyrzeczen,no ale jestem troche uwiazana,musze byc na czas zeby pojadl.Pozdrawiam
          Ksenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka