aniutek 02.08.02, 03:57 napiszcie, prosze , o swoich faworytach jaka jest? jak sie nazywa? gdzie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jankes Re: najlepsza knajpa...... IP: *.oc.oc.cox.net 02.08.02, 04:23 Cheesecake factory w Kalifornii. Nie wiem czy jest gdzie indziej. Zarelko maja super! Jankes Odpowiedz Link Zgłoś
dundee_girl Re: najlepsza knajpa...... 02.08.02, 05:05 Mustafa's! kebaby jak trza. Odpowiedz Link Zgłoś
_ana Re: najlepsza knajpa...... 02.08.02, 05:46 Gość portalu: Jankes napisał(a): > Cheesecake factory w Kalifornii. > Nie wiem czy jest gdzie indziej. > > > Zarelko maja super! > > Jankes W NJ jest bodajze dziesiec Cheescake factory.Na kazdym wiekszym mall. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jankes Re: najlepsza knajpa...... IP: *.oc.oc.cox.net 02.08.02, 05:58 New Jersey??? To tam jest cos wiecej niz bagna i bagniste laki? Jankes (z prymrorzeniem oka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jankes Do _ana IP: *.broadcom.com 02.08.02, 18:23 Powiedz jak to jest, ze wedlug ich web page restaurant locator na bagnach jest tylko 1 (jedna) ? Hackensack 197 Riverside Square Hackensack, NJ 07601 Tel: (201) 488-0330 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Cheesecake Factory IP: *.corp.redshift.com 04.08.02, 04:42 Faktycznie jest to jedna z fajniejszych. "Cheesecake Factory" na szczycie Macy's przy Union Square w San Francisco. Maja 42 rodzaje sernikow i pare innych ciast + wspaniale jedzonko w ogromnych porcjach. www.posthoc.com/foodunionsquare.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jr Re: najlepsza knajpa...... IP: 203.129.132.* 02.08.02, 07:55 aniutek napisała: > napiszcie, prosze , o swoich faworytach > jaka jest? > jak sie nazywa? > gdzie ? ........................McDonald's ........................HEHEHEHE Odpowiedz Link Zgłoś
tramp8 Re: najlepsza knajpa...... 02.08.02, 21:19 Moritz Kosher Delicates& Szniadania ..... Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: najlepsza knajpa...... 03.08.02, 02:21 tramp8 napisał: > > Moritz Kosher Delicates& Szniadania ..... hmmmmm a gdziez to miejsce sie znajduje?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcee Re: najlepsza knajpa...... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.02, 09:04 PPP na ulicy Karmelickiej w Krakowie na dziedzincu papatacu Pokutynskich juz o niej kiedys pisalam na innym poscie idealna cisza, stoliki pod golym niebem , centrum ale idealna cisza panuje tam i slychac szum fontanny stylisowanej na antyczna rzymska ma sie wrazenie takiego blogiego lenistwa , dziedziniec z jednej strony jest zamkniety murem a za nim ogrod..widac zielone dzrzewa slychac ptactwo wspaniale jest tam jedzenie bardzo wykwintne m.in sola , ale tez dziczyzna nawet druga to Skarbowa an terenie Izby Skarbowej na ul.Rzemieslniczej w ROKKu malenka ale elegancka, bardzo elegancka a jedzenie domowe swojskie, jest tez maly dziedziniec gdzie mozna jesc pod golym niebem i drink bar ale drinki niedobre mniam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: najlepsza knajpa...... IP: 213.54.192.* 02.08.02, 09:37 "Maffei" w Veronie, w Palazzo Maffei, ktory jest zbudowany na starej swiatyni rzymskiej. Resztki tej swiatyni mozna zwiedzic w poddziemaiach restauracji. Tylko, ze to nie jest "knajpa"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zybi Re: najlepsza knajpa......+++++ do .. Maria IP: 130.68.2.* 02.08.02, 23:08 co ty opowiadasz o tej Veronie. Ja tam mieszkam (co prawda od niedawna ) ale nie widzialem zadnych rzymskich ruin ani tym bardziej (Palazzo Maffei) Podaj dokladne namiary to sprawdze czy rzeczywiscie mozna tam dobrze zjesc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soltys Re: najlepsza knajpa......+++++ do .. zybi IP: *.sji-ca-3-240.rasserver.net 03.08.02, 03:05 Gość portalu: zybi napisał(a): > co ty opowiadasz o tej Veronie. Ja tam mieszkam (co prawda od niedawna ) ale > nie widzialem zadnych rzymskich ruin ani tym bardziej (Palazzo Maffei) > Podaj dokladne namiary to sprawdze czy rzeczywiscie mozna tam dobrze zjesc. Wiesz zybi, to jest tam kolo tego drewnianego kamienia, za zakretem, wiesz tam gdzie kiedys byla kaplicka, chyba pamietasz jaka droga krowki pedzales. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zybi Re: najlepsza knajpa......+++do soltysa IP: 130.68.2.* 03.08.02, 18:43 Bylem ostatnio w Montclair . "Trampet clab" Mozna zjesc , napic sie i posluchac dobrego starego jazzu w wykonaniu Krztsztofa Medyny. Przychodzi tam duzo polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: najlepsza knajpa......Do Zybi IP: 213.54.192.* 03.08.02, 18:41 Gość portalu: zybi napisał(a): > co ty opowiadasz o tej Veronie. Ja tam mieszkam (co prawda od niedawna ) ale > nie widzialem zadnych rzymskich ruin ani tym bardziej (Palazzo Maffei) > Podaj dokladne namiary to sprawdze czy rzeczywiscie mozna tam dobrze zjesc. Dokladne namiary: Ristorante Maffei Piazza Erbe, 38 37121 Verona Verona we Wloszech, oczywiscie. A riuny sa POD Palazzo Maffei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zybi Re: najlepsza knajpa...do Marii IP: 130.68.2.* 03.08.02, 18:48 a ja myslalem ze Verona to jedyne miejsce na swiecie - dlatego bo ja tam mieszkam. widocznie Verona jest nie tylko w Itali ale i w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: Verona... do Zybi 03.08.02, 18:51 A ktora to Verona w USA? Czy ta kolo Pittsburga? Pozdrawiam Szwedka Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: Verona... do Zybi 03.08.02, 18:55 _szwedka napisała: > A ktora to Verona w USA? Czy ta kolo Pittsburga? > Pozdrawiam > Szwedka nie, ta w NJ a Zybi jeszcze kawalek od Verony : ) Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: Verona... do Zybi 03.08.02, 18:58 dzieki Aniutek ... i szkoda ;-( Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Schlesinger, Stuttgart IP: *.access.nacamar.de 02.08.02, 10:51 aniutek napisała: > napiszcie, prosze , o swoich faworytach > jaka jest? > jak sie nazywa? > gdzie ? ........ super obsluga, super żarcie, super suond ........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cracovian Re: Chlopskie Jadlo IP: 9FBA5E* / *.bankofamerica.com 02.08.02, 17:42 "Chlopskie Jadlo" w Krakowie na sw. Agnieszki. Bylem na tym szerokim swiecie, widzialem, jeszcze wiecej zjadlem, ale nic sie nie porownuje do zurka, schabowego, paru pierozkow i chleba ze smalcem i skwarkami Odpowiedz Link Zgłoś
tramp8 Re: Chlopskie Jadlo 02.08.02, 22:06 Gość portalu: cracovian napisał(a): > "Chlopskie Jadlo" w Krakowie na sw. Agnieszki. Bylem na tym szerokim swiecie, > widzialem, jeszcze wiecej zjadlem, ale nic sie nie porownuje do zurka, > schabowego, paru pierozkow i chleba ze smalcem i skwarkami byles na szerokim swiecie,oczywiscie byles.razem z ezotyczna zona "dupka".a do zurka sie faktycznie " nic sie nie porownuje" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monty Re: Chlopskie Jadlo IP: *.sympatico.ca 03.08.02, 04:07 "Mezes" na Danforth w Toronto. A do krakowiakow mam pytanie - czy jest jeszcze bar "Bistro" na Brackiej? Tam byly kiedys zupy - za taka zupe mozna by duzo oddac, kto wie jak duzo... M.W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GG Re: Chlopskie Jadlo IP: *.sympatico.ca 03.08.02, 05:10 Jejku az mi slina poleciala jadlam tam pare razy w tym Chlopskim Jadle naprawde pycha ale rowniez jest jadlodajnia zwykla sobie"U sasiadow" w Krakowie niedaleko Jubilata pycha!!!!! a w Toronto smaczne swieze duzo "Pickle Barrel" mniam mniam GG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcee Re: monty IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.02, 05:36 przyjedz i sprawdz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monty Re: monty IP: *.sympatico.ca 03.08.02, 15:46 Gość portalu: marcee napisał(a): > przyjedz i sprawdz > Poki co - nie jest mi po drodze ale pytam, bo gdyby jeszcze Bistro istnialo to bylaby dodatkowa motywacja do odwiedzin w Krakowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcee Re: monty IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.02, 16:50 nie wiem czy smiac sie czy plakac oczywiscie nigdy zadne Bistro na ul. Brackiej nie istnialo rog Brackiej i Rynek Glowny istaniala w zamiezrchlych czasch ksiegarnia rosyjskojezyczna Kalinka ale jak siegam pamiecia to zadnej syfistej jadlodajni tam nie bylo ale zdaje sie ze standard o jakim snisz znajdziesz u renki w jej knajpie w Kanadzie, tak pzrynajmniej twierdza bywalcy tego przybytku w Windsor swoja droga na ul. Brackiej w Krakowie mieszka Grzegorz Turnau... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot-23 Re: monty IP: *.dyn.optonline.net 03.08.02, 18:12 Gość portalu: marcee napisał(a): > nie wiem czy smiac sie czy plakac > > oczywiscie nigdy zadne Bistro na ul. Brackiej nie istnialo > > rog Brackiej i Rynek Glowny istaniala w zamiezrchlych czasch ksiegarnia > rosyjskojezyczna Kalinka ale jak siegam pamiecia to zadnej syfistej jadlodajni > tam nie bylo > > ale zdaje sie ze standard o jakim snisz znajdziesz u renki w jej knajpie w > Kanadzie, tak pzrynajmniej twierdza bywalcy tego przybytku w Windsor > > swoja droga na ul. Brackiej w Krakowie mieszka Grzegorz Turnau... WOW! Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: monty 03.08.02, 18:54 no Jot nie denerwuj Marcee lepiej przypucuj sie jaka jest Twoja ulubiona knajpa w NYC. Nasze ostatnie odkrycie to Diner przy Wiliamsburg bridge, zarcie i wino pycha /ciekawostka, ze podaja na szklanki calkiem dobre roczniki/ muzyka i ludzie bardzo ciekawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot-23 Re: monty IP: *.dyn.optonline.net 03.08.02, 19:09 aniutek napisała: > no Jot nie denerwuj Marcee lepiej przypucuj sie jaka jest Twoja ulubiona knajpa > w NYC. > ja nie denerwuje! tylko zaobserwowalem po wczorajszej burzy nie jestem nastawiony antagonistycznie, u nas pol miasta jest nieprzejezdne, bardzo duzo powalonych drzew. jak boga kocham, trudno mi powiedziec cos o ulubionej, bo to sie zmienia caly czas ( nie chodze do naprawde drogich wiec to moze dlatego )...jezeli chodzi o jakosc jedzenia i dbalosc o szczegoly, to zdecydowanie "the downton association", o ktorym kiedys wspominalem... aniutek, jak chcesz cos wiecej o tym to www.thedta.com/ ) jest duzo innych ktore lubie ale nie mam takiej ulubionej, w ktorej, powiedzmy bywlbym co tydzien...za malo czasu .. kolo ciebie to mam sentyment do La Mela, na little italy, ---> antipasto, mozarella i deser..., jest taki indyjski "chain" (maja chyba 8 restauracjie w miescie Baluchi's...bardzo smaczne i ladnie uzadzone. pare malutkich japonskich knajpek... pare francuskich.. kurde...jest tego duzo, zaraz jedziemy do portugalsko brazylijskiej na jakas rybe moze to bedzie moja najlepsza hehe Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: monty 03.08.02, 19:23 Jot- piekne miejsce :))) ino membership trzeba posiadac hehehehe z innej beczki- czy byles kiedys w Grimaldis ? pewnie nie po drodze ale naprawde warto ; ) dorego obiadu zyczac udaje sie chorowac, aniutek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm......... IP: *.ipt.aol.com 03.08.02, 19:12 .......pierwsza, w ktorej tak naprawde pojadlem dobrze i ktora nadal mi sie BARDZO podoba.. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Between The Buns !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! opsssssssss....chyba staje sie fanem American Football !!! Bardzo mila sportowa atmosfera... mnostwo telewizorow i projektorow.. przy kazdym stoliku mozliwosc wyboru muzyki... kazdy znajdzie cos dla siebie.. ladne kelenerki no i zagorzali fani sportu.. objadajacy sie hamburgerami... zeberkami i cala reszta tlustosci pozdrawiam P.S. Aniu Ty wiesz gdzie to jest zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm......... 03.08.02, 19:25 Gość portalu: student napisał(a): > > P.S. Aniu Ty wiesz gdzie to jest zapraszam heheheh no chyba wiem :))) ale daleko troszku odemnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm......... IP: *.ipt.aol.com 03.08.02, 19:34 jedyne $150 - NY - Chicago.. pozniej juz Cie odbiore z lotniska hehee... Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm......... 03.08.02, 19:37 Gość portalu: student napisał(a): > jedyne $150 - NY - Chicago.. pozniej juz Cie odbiore z lotniska hehee... moze za jakis czas, Ty sie zadomowisz ja wyzdrowieje i wtedy bardzo chetnie Cie odwiedze z moim synem. no a jak Ci tam? jak Cie zycie traktuje? pozdrawki, uszy w gorze :))) anka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm......... IP: *.ipt.aol.com 03.08.02, 19:46 nie temat na forum.. bo od razu znajdzie sie mnostwo osob, ktore po porstu wyleja na mnie wszystkie swoje nmajgorsze mysli.. nie jest latwo.. no i z mila checia zmienilbym ta prace.. lub przynajmniej stanowisko.. ale poki co musze pracowac i tyle.. jesli mi sie uda to zadzwonie i opowiem o wszystkim. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monty Marceee IP: *.sympatico.ca 03.08.02, 20:30 Jestes widocznie bardzo mlodym czlowiekiem (albo ja starym) - 15-20 lat temu Bistro istnialo i bylo wspanialym miejscem obiadowych spotkan biednych studentow, ktorych stac bylo tylko na zupe. Pozdrawiam, M.W. P.S. A Kalinki tez juz nie ma? Moje pokolenie ma polki pelne albumow w niej zakupionych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Marceee IP: *.ipt.aol.com 03.08.02, 20:35 jestem mlody i biedny. ale czasami po wyplacie stac mnie na wiecej pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GG Re: Marceee IP: *.sympatico.ca 04.08.02, 03:15 Gość portalu: Monty napisał(a): > Jestes widocznie bardzo mlodym czlowiekiem (albo ja starym) - 15-20 > lat temu Bistro istnialo i bylo wspanialym miejscem obiadowych spotkan > biednych studentow, ktorych stac bylo tylko na zupe. > Pozdrawiam, > M.W. > P.S. A Kalinki tez juz nie ma? Moje pokolenie ma polki pelne albumow w > niej zakupionych. czy to chodzi o Bar Mleczny? hejka ja tez jestem z Krakowa pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jajecznica1 student , cieniutko co ???? 04.08.02, 04:09 I co student ledwo sie zipie !!! - ????? poczekaj dalej bedzie jeszcze weselej !!! Zalap sie na Aniutka !! tam bedziesz mial za darmoche wszystko !! i na krzywwy pysk !! Lepiej zawczasu walizy zawijaj w druga strone poki jeszcze emigration INS nie zorientowalo sie sie ze wiza sie konczy !! Bo pozniej !!! to hohohohhohoh !!! oj.oj,oj !!! klopoty ciezkie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
jojne Re: najlepsza knajpa...... 04.08.02, 04:53 Piun-Ti w Bejing Najlepsze psie mieso z krewetkami aniutek napisała: > napiszcie, prosze , o swoich faworytach > jaka jest? > jak sie nazywa? > gdzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
jojne A moze Polish Restaurant.com - Piast? 04.08.02, 04:54 Renka czy ty caly czas sie w to bawisz czy przerzucilas sie na obuwie? Odpowiedz Link Zgłoś