Dodaj do ulubionych

chce studiowac za granica potrzebuje porady

IP: 217.157.16.* 02.10.02, 15:21
chce studiowac za granica potrzebuje porady
Obserwuj wątek
    • Gość: jot-23 Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady IP: *.dyn.optonline.net 02.10.02, 15:23
      Gość portalu: spinka napisał(a):

> chce studiowac za granica potrzebuje porady

bo ponoc sa problemy? hmm ale my tu same robole nielegalne..co my biede mozem?
      • Gość: spinka Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady IP: 217.157.16.* 02.10.02, 15:25
        chce znalezc osoby ktore zalatwialy moze juz cos takigo i wiedza gdzie sie
        zwrocic i od czego zaczac
        • lolo27 Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady 02.10.02, 15:28

> chce znalezc osoby ktore zalatwialy moze juz cos takigo i wiedza gdzie sie
          > zwrocic i od czego zaczac

<>Mowie ci.....trzydziesci lat czekalem na miejsce w Tiranie.
          Oplacalo sie jak cholera!!!!
          • Gość: spinka Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady IP: 217.157.16.* 02.10.02, 15:30
            Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi
            • lolo27 Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady 02.10.02, 15:33

> Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi

<>I viceversa.
              • Gość: spinka Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady IP: 217.157.16.* 02.10.02, 15:35
                Studiuje w plsce chcialabym na stale przeniesc sie do dani i tam kontynuowac
                studia
                • lolo27 Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady 02.10.02, 15:38
                  <>To sie przenies,co za problem?
                  • Gość: spinka Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady IP: 217.157.16.* 02.10.02, 15:40
                    to przeniesieniae jest problemem niestety polscy studenci to nie jest
                    najbardziej chodliwy produkt i nie wszystkie panstwa Uni chca ich ot tak
                    przyjmowac
                    • Gość: Artur o ile pamietam... IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 03.10.02, 16:29

> to przeniesieniae jest problemem niestety polscy studenci to nie jest
                      > najbardziej chodliwy produkt i nie wszystkie panstwa Uni chca ich ot tak
                      > przyjmowac
                      ...musisz miec zaliczone w Polsce min. 2 Semesty, z polskim indexem znalesc
                      miejsce na uczelni, pobyt dostaniesz...lecz tylko na okres studiow. Tak jest w
                      niemczech.
    • lolo27 Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady 02.10.02, 15:24

<>Juz ci radze.
      Uniwersytet of Tirana(Albania).

• baloo1 Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady 02.10.02, 15:42
      Bardzo dobrze trafila/es, Spinko.
      Na swoje rzeczowe i konkretne pytanie otrzymasz tu niewatpliwie mase rownie
      konkretnych i rzeczowych , a na dodatek zyczliwych odpowiedzi ...

A tak na boku, to moze dobrze byloby zastanowic sie, co chcial(a)bys wiedziec ?
      I poszukac w miejscach do tego przeznaczonych ?

Klaniam

B.

• Gość: spinka Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady IP: 217.157.16.* 02.10.02, 15:46
        taka taktyke tez zastosowalam jednak poszukuje ludzi ktorzy moze przez cos
        takiego juz przeszlii i moga cos wiecej poradzic
        • baloo1 Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady 02.10.02, 15:53
          Jezu, Spinka

W gre wchodzi co najmniej kilkanascie/dziesiat krajow i kilkadziesiat/set
          kierunkow ... Zlituj sie ;oD
          • baloo1 Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady 02.10.02, 15:56
            No i jeszcze setki zagadnien w obrebie kazdej uczelni, miasta, kierunku, ...

Nie ma czegos takiego jak Forum skondensowanej wiedzy wszelakiej
      • lolo27 Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady 02.10.02, 15:48
        <>Co do problemow z przeniesienie,to tak jak z wyjazdem do USA.
        Jak czytasz j-23 to cud ze ktos wyjechal,ale jak tak popatrzysz trzezwo-
        miliony polakow i to taka wiocha ze ledwie pisze i czyta.
      • Gość: Mirko Na poczatek... IP: 65.206.44.* 02.10.02, 15:48
        Jesli studia techniczne to "sztywne lacze" i
        ocw.mit.edu/index.html na razie bez wyjezdzania i kosztow.
        Zaczeli przedwczoraj wiec opoznienie bedziesz mial/miala minimalne.
        • Gość: spinka Re: Na poczatek... IP: 217.157.16.* 02.10.02, 15:50
          dzieki niestety ekonomia i raczej na miejscu bio chodzi o miejsce nie o uczelnie
          • Gość: Mirko Nie ekonomia, ale BARDZO pokrewne. IP: 65.206.44.* 02.10.02, 16:01
            Nauki Polityczne
            ocw.mit.edu/global/department17.htmlZarzadzanie
            ocw.mit.edu/global/department15.html
            Planowanie urbanistyczne
            ocw.mit.edu/global/department11.html

Ekonomia tez bedzie, bo MIT zapowiada, ze te programy to dopiero poczatek
            czyli "Pilot".

Cos mi sie wydaje, ze pytasz dziecie o gruszki na wierzbie i bardziej iteresuje
            Cie wyjazd jako taki niz studiowanie czegokolwiek.
            Zeby cos gdzies studiowac, trzebaby moze sprecyzowac kraj, jezyk, mozliwosci
            utrzymania sie tam i inne formalno-pobytowe, jesli jeszcze jako przyszla
            ekonomistka/ekonomista na to nie wpadlas.

W USA jest to: zaakceptowanie przez szkole, dostanie wizy studenckiej i przede
            wszystkim wykazanie ZA CO I KTO ZAPLACI. Min. to kilka tys.$ rocznie i NIE nie
            mozesz powiedziec, ze to potem odpracujesz.

Zejdz na ziemie i zabierz sie do nauki.
            • Gość: Mirko Re: Nie ekonomia, ale BARDZO pokrewne. Poprawka. IP: 65.206.44.* 02.10.02, 16:05
              Nauki Polityczne

ocw.mit.edu/global/department17.html

Zarzadzanie

ocw.mit.edu/global/department15.html

Planowanie urbanistyczne

ocw.mit.edu/global/department11.html

Ekonomia tez bedzie, bo MIT zapowiada, ze te programy to dopiero poczatek
              czyli "Pilot".
    • melonowiec Spinko, no problem. You can do it! 02.10.02, 16:38
      Think positive and read newspapers.

Droga spinko,

Niektorzy tu absrtahuja za duzo i rzucaja ci klody pod nogi. Ja, jako
      przedstawiciel starej polonii teraz chce pomoc nowej polonii. Prosze bardzo,
      chetnie ci ulatwie start, pomoge nawet finansowo. Ale czy ty potrafisz sie
      uczyc zeby z tego skorzystac? Co tydzien rozdaje $1000 dla potrzebujacych.
      Czasem jest to jedna osoba albo tez dwie czy trzy do tej pomocy finansowej raz
      w tygodniu. Ludzie maja rozne problemy i czesto $100 robi duza roznice w ich
      zyciu... Oczywiscie nie mozesz liczyc ze ci dam cala kwote od razu. Odbywaloby
      sie to stopniowo, w miare twojego progresu na uczelni.

W jakim kraju chcialbys studiowac?
      Jaki kierunek? Jaki jest twoj cel i czyli czego spodziewasz sie nauczyc?
      Czy masz rodzine i jakie masz zobowiazania?
      Ile masz lat i czy jestes zdrowy?

Mam wrazenie, ze tych kilka pytan spowoduje ze twoj zapal do studiowania
      znacznie ostudzi sie. Jezeli jednak jestes ciagle optymista, to odpowiedz jest
      w twoich rekach.
      • Gość: Kasia Drogi Melonowcu.... IP: *.acn.waw.pl 02.10.02, 17:23

...a nie chcialbys otoczyc opieka niezwykle utalentowanej, mlodej artystki
        (malarstwo olejne, witraze)? wiesz jak to jest... bez wsparcia finansowego
        strasznie trudno sie przebic, dobrze wystartowac, a byloby szkoda zmarnowac
        taki talent...

serdecznie pozdrawiam
        Kasia
        black_jazz@interia.pl

• Gość: Mirko Re: Drogi Melonowcu... IP: 65.206.44.* 02.10.02, 17:29
          Droga Kasiu,

a czy jestes ladna i otwarta na wszelkie propozycje?
          Bo ja znam jednego bogatego Zyda lubiacego sztuke i sztukmistrzynie, t.j.
          eee... artystki.
          • Gość: Mirko Spinka (lub Spinacz). Bardziej lokalna alternatywa IP: 65.206.44.* 02.10.02, 18:57
            www.fu-berlin.de/en/
            i
            www.fu-berlin.de/en/studium/kompass/kap1.html
    • wizard-of-ozpol Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady 03.10.02, 04:38

ja tez chce!!! za granica ,najlepiej w Polsce. rodacy prosze o pomoc!
      • karelia Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady 03.10.02, 10:11
        czy ludzka naiwnosc nie ma granic??? czy to kawaly czy prawda????
        Mirko, mimo , ze trzaskasz w klawisze w oszalamiajacym tempie, to glowe masz
        trzezwa i myslaca. Ale dlaczego tak zimno potraktowales artystke? Mozew
        przyszlosci bedziesz chcial kupic jej pedzel? Marzyc kazdy moze...
        Byc moze cuda sie zdarzaja i mozna dostac cos za darmo. Jednak czesciej cos za
        cos, niestety....
        • Gość: Mirko Karelia... IP: *.union01.nj.comcast.net 03.10.02, 12:45
          No i widzisz: okragla droga, w 3-cim zdaniu a doszlas dokladnie do tego samego
          wniosku co ja - nawet jesli kupi jej pedzel.
          Fakt, ze przyklad wybralem niewyszukany. Pomysle 10 s. dluzej na drugi raz.
          • melonowiec Mirko 03.10.02, 15:52
            Mylisz sie posadzajac wszystkich o zarty czy zle intencje. Byc moze ze takie sa
            twoje dotychczasowe doswiadczenia.

A dla Kasi - tak, jest to mozliwe i najwazniejsze jest czy wiesz czego chcesz i
            masz jakis rozsadny plan rozwoju.

W tym tygodniu moje pieniadze pomogly matce dwojga dzieci bez mieszkania i
            bezrobotnemu pracownikowi z rodzina na utrzymaniu. Odmowilem natomiast wsparci
            mlodemu czlowiekowi ktory opisal jakas wymyslona sytuacje ktora po jednym
            telefonie moj personel zdemaskowal.
            Czasem zdarza sie ze ludzie ktorym w przeszlosci pomoglem, przysylaja
            pieniadze do mnie z prosba o dalszy rozdzial. Sa to momenty ktore ciesza ze
            jest wiecej ludzi chcacych udzielic pomocy najbardziej potrzebujacym.

• Gość: Kasia DO MELONOWCA IP: *.acn.waw.pl 03.10.02, 16:18

melonowiec napisała:

> A dla Kasi - tak, jest to mozliwe i najwazniejsze jest czy wiesz czego chcesz
              i
              >
              > masz jakis rozsadny plan rozwoju.

...moze dla wielu to naiwnosc, idealizm graniczacy z glupota ale ja chce
              wierzyc, ze jeszcze sa na tym swiecie ludzie uczciwi, dobrzy, zauwazajacy
              innych - tych, ktorym nie poszczescilo sie za bardzo. i co z tego ze spotykam
              takze tych nieuczciwych, tylko czyhajacych aby kogos wykorzystac...
              mam nadzieje, ze pewnego dnia ja tez bede mogla komus pomoc, oddajac co sama
              dostalam od innych...

Melonowcu (chetnie poznalabym Twoje imie smile) napisalam do Ciebie mail,
              niestety wrocil on do mnie z informacja, ze host NOSPAM.gazeta.pl jest nieznany.
              Jesli mozesz - prosze odezwij sie do mnie - black_jazz@interia.pl lub
              jesiennylisc@interia.pl - nie chce tutaj opisywac swojej sytuacji tym samym
              narazajac sie na komentarze malo zyczliwych osob.
              Odpowiadajac jednak na Twoje pytanie - tak, wiem czego chce - od zycia i od
              siebie... i tworze piekne, niepowtarzalne rzeczy - ktore moglyby zachwycac
              ludzi na calym swiecie, gdyby tylko ktos pomoglby mi wystartowac.
              Pozwol, ze zakoncze moje pisanie tutaj - bede czekac na Twoj mail (lub na inny
              adres, na ktory mozna do Ciebie napisac) - wtedy chetnie opowiem Ci wiecej.

serdecznie pozdrawiam
              Kasia
              black_jazz@interia.pl
              jesiennylisc@interia.pl

• Gość: jot-23 Re: Mirko IP: *.dyn.optonline.net 03.10.02, 16:44
              melonowiec napisała:

> Mylisz sie posadzajac wszystkich o zarty czy zle intencje. Byc moze ze takie
              sa
              >
              > twoje dotychczasowe doswiadczenia.
              >
              > A dla Kasi - tak, jest to mozliwe i najwazniejsze jest czy wiesz czego
              chcesz i
              >
              > masz jakis rozsadny plan rozwoju.
              >
              > W tym tygodniu moje pieniadze pomogly matce dwojga dzieci bez mieszkania i
              > bezrobotnemu pracownikowi z rodzina na utrzymaniu.

fascynujace, a mozesz zdradzic , nie muszisz nazwisk, zupelnie anonimowo, jaki
              rozsadny plan rozwoju miala matka z dwojka dzieci bez mieszkania i bezrobotny
              pracownik z rodzina? bo takowy trzeba miec zeby sie zalapac na twoja pomoc.
              rozumiem ze rozsadny plan ma jakos dotyczyc tych $$$ ktore podarowywujesz?
              • Gość: Mirko Re: Mirko IP: 65.206.44.* 03.10.02, 16:58
                J, to nie ja rozdaje kase, aczkolwiek chetnie przyjme wiec poza tym wszystko
                sie zgadza...
                • Gość: jot-23 Re: Mirko IP: *.dyn.optonline.net 03.10.02, 17:00
                  Gość portalu: Mirko napisał(a):

> J, to nie ja rozdaje kase, aczkolwiek chetnie przyjme wiec poza tym wszystko
                  > sie zgadza...

a tak mi sie nie zmienil naglowek! chodzilo mi o M.O. naszego naglego
                  dobroczyncy.
    • Gość: SPINKA Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady IP: 217.157.16.* 03.10.02, 13:30
      STUDUJE W WARSZAWIE NA SGH CHODZI O PRZENIESIENIE NA UNIWERSYTET W KOPENHADZE W
      DANII. MOJE PYTANIE BYLO SKIEROWANE DO OSOB KTRE PRZENOSILY SIE ZE STUDIOW W
      POLSCE NA STUDIA ZA GRANICE I MOGLYBY MI PORADZIC OD CZEGO POWINNAM ZACZAC CZY
      NAJPIERW POZWOLENIE NA POBYT CZY SPRAWY NA UCZELNI...ITP
      • Gość: ola Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady IP: *.ras.SBG.AC.AT 03.10.02, 13:44
        Jakos nikt nie ´chce Ci pomoc...
        ja tez sie przenioslam ale do Austrii
        a zaczelam od listu na Uniwerek ,w ktorym wyrazilam chec studiowania; i
        poprosilam o przeslanie mi odpowiednich dokumentow; jak je juz dostalam ,
        wypelnilam i wyslalam; potem trzeba czekac na decyzje i doslac roznorodne
        dokumnety np. swiadectwo maturalne,wyciag ze zdanych egzaminow itp. itd.
        a juz na koncu wiza!
        i to w sumie bylo juz wszystko!
        jak masz jakies dodatkowe pytania:
        zyto_8@o2.pl
        powodzenia zycze!
    • spinoczet Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady 03.10.02, 13:58
      dzieki o takie rady mi wlasnie chodzilo
      • jot-23 Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady 03.10.02, 14:06
        spinoczet napisała:

> dzieki o takie rady mi wlasnie chodzilo

hehe... dzieki za rozsmieszenie w ten ponury poranek...
      • Gość: Mirko Melonowiec IP: 65.206.44.* 03.10.02, 16:32
        Dwa pytania:
        -osobiste: skad taki nick?
        -formalne: masz strone? <-I to pytanie jest powazne. Ja sam skladam PC-ty i
        wysylam rozmaitym dzieciakom do PL zastanawiajac sie czasem czy nie polaczyc z
        kims sil w celu pozyskania wiarygodnosci i tym samym wiekszej ilosci sprzetu.
        • Gość: ... Re: Melonowiec IP: *.acn.waw.pl 04.10.02, 09:30
          • 1student rada dla pani SPINKI 04.10.02, 14:50
            ja umiem dobrze zalozyc AGRAWE, agrafka
            wsadzam palec wskazujacy do rectum a kciukiem penetruje pochwe, celem agrawy
            jest stymulacja obu tych erogennych okolic jednoczesnie, mozna tez palec
            serdeczny dopochwowo wprowadzic poczym mozna stracic wzrok.
            • Gość: ginger 1stu-dno IP: *.peaknet.net 04.10.02, 17:04
              sooooo smacking furt!!!!!!
    • Gość: ? Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady IP: *.acn.waw.pl 04.10.02, 22:44
      czemu tak cicho?
      • Gość: ? Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady IP: *.acn.waw.pl 06.10.02, 12:39
        • Gość: .. Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady IP: *.156.100.21.Dial1.Orlando1.Level3.net 06.10.02, 18:55
          • Gość: Czarno-Biala Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady IP: *.sympatico.ca 06.10.02, 19:04
            Musisz poczekac na ratownikow watkow, cierpliwosci.
            • Gość: ... Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady IP: *.acn.waw.pl 07.10.02, 10:17
    • Gość: ! Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady IP: *.acn.waw.pl 08.10.02, 09:20

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka