Gość: spinka IP: 217.157.16.* 02.10.02, 15:21 chce studiowac za granica potrzebuje porady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jot-23 Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady IP: *.dyn.optonline.net 02.10.02, 15:23 Gość portalu: spinka napisał(a): > chce studiowac za granica potrzebuje porady bo ponoc sa problemy? hmm ale my tu same robole nielegalne..co my biede mozem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spinka Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady IP: 217.157.16.* 02.10.02, 15:25 chce znalezc osoby ktore zalatwialy moze juz cos takigo i wiedza gdzie sie zwrocic i od czego zaczac Odpowiedz Link Zgłoś
lolo27 Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady 02.10.02, 15:28 Gość portalu: spinka napisał(a): > chce znalezc osoby ktore zalatwialy moze juz cos takigo i wiedza gdzie sie > zwrocic i od czego zaczac <>Mowie ci.....trzydziesci lat czekalem na miejsce w Tiranie. Oplacalo sie jak cholera!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spinka Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady IP: 217.157.16.* 02.10.02, 15:30 Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
lolo27 Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady 02.10.02, 15:33 Gość portalu: spinka napisał(a): > Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi <>I viceversa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spinka Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady IP: 217.157.16.* 02.10.02, 15:35 Studiuje w plsce chcialabym na stale przeniesc sie do dani i tam kontynuowac studia Odpowiedz Link Zgłoś
lolo27 Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady 02.10.02, 15:38 <>To sie przenies,co za problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spinka Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady IP: 217.157.16.* 02.10.02, 15:40 to przeniesieniae jest problemem niestety polscy studenci to nie jest najbardziej chodliwy produkt i nie wszystkie panstwa Uni chca ich ot tak przyjmowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur o ile pamietam... IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 03.10.02, 16:29 Gość portalu: spinka napisał(a): > to przeniesieniae jest problemem niestety polscy studenci to nie jest > najbardziej chodliwy produkt i nie wszystkie panstwa Uni chca ich ot tak > przyjmowac ...musisz miec zaliczone w Polsce min. 2 Semesty, z polskim indexem znalesc miejsce na uczelni, pobyt dostaniesz...lecz tylko na okres studiow. Tak jest w niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
lolo27 Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady 02.10.02, 15:24 Gość portalu: spinka napisał(a): > chce studiowac za granica potrzebuje porady <>Juz ci radze. Uniwersytet of Tirana(Albania). Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady 02.10.02, 15:42 Bardzo dobrze trafila/es, Spinko. Na swoje rzeczowe i konkretne pytanie otrzymasz tu niewatpliwie mase rownie konkretnych i rzeczowych , a na dodatek zyczliwych odpowiedzi ... A tak na boku, to moze dobrze byloby zastanowic sie, co chcial(a)bys wiedziec ? I poszukac w miejscach do tego przeznaczonych ? Klaniam B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spinka Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady IP: 217.157.16.* 02.10.02, 15:46 taka taktyke tez zastosowalam jednak poszukuje ludzi ktorzy moze przez cos takiego juz przeszlii i moga cos wiecej poradzic Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady 02.10.02, 15:53 Jezu, Spinka W gre wchodzi co najmniej kilkanascie/dziesiat krajow i kilkadziesiat/set kierunkow ... Zlituj sie ;oD Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady 02.10.02, 15:56 No i jeszcze setki zagadnien w obrebie kazdej uczelni, miasta, kierunku, ... Nie ma czegos takiego jak Forum skondensowanej wiedzy wszelakiej Odpowiedz Link Zgłoś
lolo27 Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady 02.10.02, 15:48 <>Co do problemow z przeniesienie,to tak jak z wyjazdem do USA. Jak czytasz j-23 to cud ze ktos wyjechal,ale jak tak popatrzysz trzezwo- miliony polakow i to taka wiocha ze ledwie pisze i czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirko Na poczatek... IP: 65.206.44.* 02.10.02, 15:48 Jesli studia techniczne to "sztywne lacze" i ocw.mit.edu/index.html na razie bez wyjezdzania i kosztow. Zaczeli przedwczoraj wiec opoznienie bedziesz mial/miala minimalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spinka Re: Na poczatek... IP: 217.157.16.* 02.10.02, 15:50 dzieki niestety ekonomia i raczej na miejscu bio chodzi o miejsce nie o uczelnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirko Nie ekonomia, ale BARDZO pokrewne. IP: 65.206.44.* 02.10.02, 16:01 Nauki Polityczne ocw.mit.edu/global/department17.htmlZarzadzanie ocw.mit.edu/global/department15.html Planowanie urbanistyczne ocw.mit.edu/global/department11.html Ekonomia tez bedzie, bo MIT zapowiada, ze te programy to dopiero poczatek czyli "Pilot". Cos mi sie wydaje, ze pytasz dziecie o gruszki na wierzbie i bardziej iteresuje Cie wyjazd jako taki niz studiowanie czegokolwiek. Zeby cos gdzies studiowac, trzebaby moze sprecyzowac kraj, jezyk, mozliwosci utrzymania sie tam i inne formalno-pobytowe, jesli jeszcze jako przyszla ekonomistka/ekonomista na to nie wpadlas. W USA jest to: zaakceptowanie przez szkole, dostanie wizy studenckiej i przede wszystkim wykazanie ZA CO I KTO ZAPLACI. Min. to kilka tys.$ rocznie i NIE nie mozesz powiedziec, ze to potem odpracujesz. Zejdz na ziemie i zabierz sie do nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirko Re: Nie ekonomia, ale BARDZO pokrewne. Poprawka. IP: 65.206.44.* 02.10.02, 16:05 Nauki Polityczne ocw.mit.edu/global/department17.html Zarzadzanie ocw.mit.edu/global/department15.html Planowanie urbanistyczne ocw.mit.edu/global/department11.html Ekonomia tez bedzie, bo MIT zapowiada, ze te programy to dopiero poczatek czyli "Pilot". Odpowiedz Link Zgłoś
melonowiec Spinko, no problem. You can do it! 02.10.02, 16:38 Think positive and read newspapers. Droga spinko, Niektorzy tu absrtahuja za duzo i rzucaja ci klody pod nogi. Ja, jako przedstawiciel starej polonii teraz chce pomoc nowej polonii. Prosze bardzo, chetnie ci ulatwie start, pomoge nawet finansowo. Ale czy ty potrafisz sie uczyc zeby z tego skorzystac? Co tydzien rozdaje $1000 dla potrzebujacych. Czasem jest to jedna osoba albo tez dwie czy trzy do tej pomocy finansowej raz w tygodniu. Ludzie maja rozne problemy i czesto $100 robi duza roznice w ich zyciu... Oczywiscie nie mozesz liczyc ze ci dam cala kwote od razu. Odbywaloby sie to stopniowo, w miare twojego progresu na uczelni. W jakim kraju chcialbys studiowac? Jaki kierunek? Jaki jest twoj cel i czyli czego spodziewasz sie nauczyc? Czy masz rodzine i jakie masz zobowiazania? Ile masz lat i czy jestes zdrowy? Mam wrazenie, ze tych kilka pytan spowoduje ze twoj zapal do studiowania znacznie ostudzi sie. Jezeli jednak jestes ciagle optymista, to odpowiedz jest w twoich rekach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Drogi Melonowcu.... IP: *.acn.waw.pl 02.10.02, 17:23 ...a nie chcialbys otoczyc opieka niezwykle utalentowanej, mlodej artystki (malarstwo olejne, witraze)? wiesz jak to jest... bez wsparcia finansowego strasznie trudno sie przebic, dobrze wystartowac, a byloby szkoda zmarnowac taki talent... serdecznie pozdrawiam Kasia black_jazz@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirko Re: Drogi Melonowcu... IP: 65.206.44.* 02.10.02, 17:29 Droga Kasiu, a czy jestes ladna i otwarta na wszelkie propozycje? Bo ja znam jednego bogatego Zyda lubiacego sztuke i sztukmistrzynie, t.j. eee... artystki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirko Spinka (lub Spinacz). Bardziej lokalna alternatywa IP: 65.206.44.* 02.10.02, 18:57 www.fu-berlin.de/en/ i www.fu-berlin.de/en/studium/kompass/kap1.html Odpowiedz Link Zgłoś
wizard-of-ozpol Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady 03.10.02, 04:38 Gość portalu: spinka napisał(a): > chce studiowac za granica potrzebuje porady ja tez chce!!! za granica ,najlepiej w Polsce. rodacy prosze o pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady 03.10.02, 10:11 czy ludzka naiwnosc nie ma granic??? czy to kawaly czy prawda???? Mirko, mimo , ze trzaskasz w klawisze w oszalamiajacym tempie, to glowe masz trzezwa i myslaca. Ale dlaczego tak zimno potraktowales artystke? Mozew przyszlosci bedziesz chcial kupic jej pedzel? Marzyc kazdy moze... Byc moze cuda sie zdarzaja i mozna dostac cos za darmo. Jednak czesciej cos za cos, niestety.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirko Karelia... IP: *.union01.nj.comcast.net 03.10.02, 12:45 No i widzisz: okragla droga, w 3-cim zdaniu a doszlas dokladnie do tego samego wniosku co ja - nawet jesli kupi jej pedzel. Fakt, ze przyklad wybralem niewyszukany. Pomysle 10 s. dluzej na drugi raz. Odpowiedz Link Zgłoś
melonowiec Mirko 03.10.02, 15:52 Mylisz sie posadzajac wszystkich o zarty czy zle intencje. Byc moze ze takie sa twoje dotychczasowe doswiadczenia. A dla Kasi - tak, jest to mozliwe i najwazniejsze jest czy wiesz czego chcesz i masz jakis rozsadny plan rozwoju. W tym tygodniu moje pieniadze pomogly matce dwojga dzieci bez mieszkania i bezrobotnemu pracownikowi z rodzina na utrzymaniu. Odmowilem natomiast wsparci mlodemu czlowiekowi ktory opisal jakas wymyslona sytuacje ktora po jednym telefonie moj personel zdemaskowal. Czasem zdarza sie ze ludzie ktorym w przeszlosci pomoglem, przysylaja pieniadze do mnie z prosba o dalszy rozdzial. Sa to momenty ktore ciesza ze jest wiecej ludzi chcacych udzielic pomocy najbardziej potrzebujacym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia DO MELONOWCA IP: *.acn.waw.pl 03.10.02, 16:18 melonowiec napisała: > A dla Kasi - tak, jest to mozliwe i najwazniejsze jest czy wiesz czego chcesz i > > masz jakis rozsadny plan rozwoju. ...moze dla wielu to naiwnosc, idealizm graniczacy z glupota ale ja chce wierzyc, ze jeszcze sa na tym swiecie ludzie uczciwi, dobrzy, zauwazajacy innych - tych, ktorym nie poszczescilo sie za bardzo. i co z tego ze spotykam takze tych nieuczciwych, tylko czyhajacych aby kogos wykorzystac... mam nadzieje, ze pewnego dnia ja tez bede mogla komus pomoc, oddajac co sama dostalam od innych... Melonowcu (chetnie poznalabym Twoje imie ) napisalam do Ciebie mail, niestety wrocil on do mnie z informacja, ze host NOSPAM.gazeta.pl jest nieznany. Jesli mozesz - prosze odezwij sie do mnie - black_jazz@interia.pl lub jesiennylisc@interia.pl - nie chce tutaj opisywac swojej sytuacji tym samym narazajac sie na komentarze malo zyczliwych osob. Odpowiadajac jednak na Twoje pytanie - tak, wiem czego chce - od zycia i od siebie... i tworze piekne, niepowtarzalne rzeczy - ktore moglyby zachwycac ludzi na calym swiecie, gdyby tylko ktos pomoglby mi wystartowac. Pozwol, ze zakoncze moje pisanie tutaj - bede czekac na Twoj mail (lub na inny adres, na ktory mozna do Ciebie napisac) - wtedy chetnie opowiem Ci wiecej. serdecznie pozdrawiam Kasia black_jazz@interia.pl jesiennylisc@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot-23 Re: Mirko IP: *.dyn.optonline.net 03.10.02, 16:44 melonowiec napisała: > Mylisz sie posadzajac wszystkich o zarty czy zle intencje. Byc moze ze takie sa > > twoje dotychczasowe doswiadczenia. > > A dla Kasi - tak, jest to mozliwe i najwazniejsze jest czy wiesz czego chcesz i > > masz jakis rozsadny plan rozwoju. > > W tym tygodniu moje pieniadze pomogly matce dwojga dzieci bez mieszkania i > bezrobotnemu pracownikowi z rodzina na utrzymaniu. fascynujace, a mozesz zdradzic , nie muszisz nazwisk, zupelnie anonimowo, jaki rozsadny plan rozwoju miala matka z dwojka dzieci bez mieszkania i bezrobotny pracownik z rodzina? bo takowy trzeba miec zeby sie zalapac na twoja pomoc. rozumiem ze rozsadny plan ma jakos dotyczyc tych $$$ ktore podarowywujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirko Re: Mirko IP: 65.206.44.* 03.10.02, 16:58 J, to nie ja rozdaje kase, aczkolwiek chetnie przyjme wiec poza tym wszystko sie zgadza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot-23 Re: Mirko IP: *.dyn.optonline.net 03.10.02, 17:00 Gość portalu: Mirko napisał(a): > J, to nie ja rozdaje kase, aczkolwiek chetnie przyjme wiec poza tym wszystko > sie zgadza... a tak mi sie nie zmienil naglowek! chodzilo mi o M.O. naszego naglego dobroczyncy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SPINKA Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady IP: 217.157.16.* 03.10.02, 13:30 STUDUJE W WARSZAWIE NA SGH CHODZI O PRZENIESIENIE NA UNIWERSYTET W KOPENHADZE W DANII. MOJE PYTANIE BYLO SKIEROWANE DO OSOB KTRE PRZENOSILY SIE ZE STUDIOW W POLSCE NA STUDIA ZA GRANICE I MOGLYBY MI PORADZIC OD CZEGO POWINNAM ZACZAC CZY NAJPIERW POZWOLENIE NA POBYT CZY SPRAWY NA UCZELNI...ITP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady IP: *.ras.SBG.AC.AT 03.10.02, 13:44 Jakos nikt nie ´chce Ci pomoc... ja tez sie przenioslam ale do Austrii a zaczelam od listu na Uniwerek ,w ktorym wyrazilam chec studiowania; i poprosilam o przeslanie mi odpowiednich dokumentow; jak je juz dostalam , wypelnilam i wyslalam; potem trzeba czekac na decyzje i doslac roznorodne dokumnety np. swiadectwo maturalne,wyciag ze zdanych egzaminow itp. itd. a juz na koncu wiza! i to w sumie bylo juz wszystko! jak masz jakies dodatkowe pytania: zyto_8@o2.pl powodzenia zycze! Odpowiedz Link Zgłoś
spinoczet Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady 03.10.02, 13:58 dzieki o takie rady mi wlasnie chodzilo Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady 03.10.02, 14:06 spinoczet napisała: > dzieki o takie rady mi wlasnie chodzilo hehe... dzieki za rozsmieszenie w ten ponury poranek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirko Melonowiec IP: 65.206.44.* 03.10.02, 16:32 Dwa pytania: -osobiste: skad taki nick? -formalne: masz strone? <-I to pytanie jest powazne. Ja sam skladam PC-ty i wysylam rozmaitym dzieciakom do PL zastanawiajac sie czasem czy nie polaczyc z kims sil w celu pozyskania wiarygodnosci i tym samym wiekszej ilosci sprzetu. Odpowiedz Link Zgłoś
1student rada dla pani SPINKI 04.10.02, 14:50 ja umiem dobrze zalozyc AGRAWE, agrafka wsadzam palec wskazujacy do rectum a kciukiem penetruje pochwe, celem agrawy jest stymulacja obu tych erogennych okolic jednoczesnie, mozna tez palec serdeczny dopochwowo wprowadzic poczym mozna stracic wzrok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ginger 1stu-dno IP: *.peaknet.net 04.10.02, 17:04 sooooo smacking furt!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady IP: *.acn.waw.pl 04.10.02, 22:44 czemu tak cicho? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady IP: *.acn.waw.pl 06.10.02, 12:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady IP: *.156.100.21.Dial1.Orlando1.Level3.net 06.10.02, 18:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarno-Biala Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady IP: *.sympatico.ca 06.10.02, 19:04 Musisz poczekac na ratownikow watkow, cierpliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady IP: *.acn.waw.pl 07.10.02, 10:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: chce studiowac za granica potrzebuje porady IP: *.acn.waw.pl 08.10.02, 09:20 Odpowiedz Link Zgłoś