Dodaj do ulubionych

jaki podwójny wózek wybrać?

04.02.06, 18:48
Kiedy powiekszy nam sie rodzina ula bedzie miala 23 miesiace. Podejrzewam ze
bez podwojnego wozka sie nie obejdzie tym bardziej ze duzo chodze i nie
poruszam sie samochodem - mieszkam w malym miescie w irlandii. Pozostaje
pytanie jaki wozek bedzie najlepszy.
Obserwuj wątek
    • dorotka.marcelek Re: jaki podwójny wózek wybrać? 04.02.06, 19:00
      Witaj, ja mialam podobny problem, zdecydowalismy sie na graco stadium duo. jest
      to wozek blizniaczy jedno dziecko za drugim, wg mnie super bo wiem ze miesci
      sie do autobusow, nie mam auta i jestem na autobusy skazana, dla mnie to bylo
      najlepsze rozwiazaniesmile
      pozdrawiam
      • magdapol75 Re: jaki podwójny wózek wybrać? 04.02.06, 21:01
        Ja mam Phil&Teds e3 buggy,jest po prostu super.
        Tu masz ich strone secure.intellihost.co.nz/philandteds.com/framesetshopescape.htm
        • maja9991 Re: jaki podwójny wózek wybrać? 04.02.06, 22:21
          Prawdę mówiąc wozki gdzie dzieci siedza jeden za drugim wydaja mi sie krowiaste
          i niepraktyczne jesli chce sie gdzies wyjsc tylko z jednm. Z kolei te, gdzie
          dzieci siedza obok siebie maja bardzo waskie siedzenia i szczegolnie temu
          starszemu jest ciasno. Widzialam ten wozek phil and teds i baaardzo mi sie
          podoba (no moze oprocz jego ceny). Ma duże kola, a na tym mi zalezy bo pewnie
          wygodnie i lekko sie go prowadzi. Poza tym w sekunde moze stac sie wozkiem
          pojedynczym. No i nie wyglada tak krowiasto. Jednak ma wade - jest bardzo drogi
          bo z wkladka dla noworodka i folia na descz wychodzi 700€. I tu pytanie do was,
          czy jakies firmy produkuja podobnie skonstruowane wozki tylko tansze?
          No i co sadzicie o tym wozku, czy warto? Czy moze skusic sie na cos innego?
          • magdapol75 Re: jaki podwójny wózek wybrać? 04.02.06, 23:46
            Wiesz,on musi byc ciezki (chociaz wcale sie nie wydaje byc) bo jednak musi byc stabilny,prowadzi sie go super i naprawde polecam.
            My go kupilismy ze strony kiddicare za jakies £330 ze wszystkim
            www.kiddicare.com/
        • mamaly Re: jaki podwójny wózek wybrać? 05.02.06, 20:54
          zdecydowanie radziłabym wybrać wózek który potem łatwo da się przerobić na
          pojedynczy. Np. na emmaljungę da się kupić i zamontować osobne siedzisko dla
          drugiego dziecka i coś takiego ma tez quinny. Twoja córka szybko dorośnie do
          samodzielnego chodzenia a wózek dla drugiego dziecka bedzie potrzebny dłużej i
          ciężko się bedzie wtedy męczyć z podwójnym.

A.
    • pyza_uk Re: jaki podwójny wózek wybrać? 06.02.06, 11:08
      www.mumsnet.com/rev/dbls/
      poczytaj, moze ci pomoze w podjeciu decyzji!
      • maja9991 Re: jaki podwójny wózek wybrać? 06.02.06, 14:10
        A czy w Irlandii dostane gdzies emaljungę albo quinny?
        • zapytajnick Re: jaki podwójny wózek wybrać? 06.02.06, 16:31
          Czesc maja9991,

No pewnie, ze dostaniesz w irlandii te marki, pierwsze co mi przychodzi do
          glowy to Tony Kealy's w Dublinie www.tonykealys.com/

Ja mam tez ten sam problem co Ty. Maja bedzie miala mniej miesiecy niz Twoja
          Ula, ale narazie ja nie kupuje wozka, zobaczymy jak to bedzie (moze nosidelko
          wystraczy). Mam Jane teraz i jestem bardzo zadowolona. Jesli sie zdecyduje na
          podwojny to pewnie tez z tej firmy. Do tanich nie nalezy, ale juz mialam Graco
          i sprzedalam, wiecej tego bledu nie popelnie.

pozdr
          Gosia
    • effata Re: jaki podwójny wózek wybrać? 06.02.06, 15:08
      Mogę tylko zdecydowanie ODRADZIĆ Cosatto Duo Traveller.
      Wielka i ciężka kobyła.
      Jeśli chodzi o wózki typu jedno dziecko za drugim, to mają one jedną podstawową
      wadę: przy pokonywaniu krawężników i innych przeszkód np. wchodzenia do
      autobusu (easy access, of course), który akurat sobie zaparkował 1,5 metra od
      chodnika trzeba wózek unosić i jes bardzo duży nacisk na tylne koła, które się
      często szybko 'rozkraczają'. Mi się tak stało, ale słyszałam to też od innych
      osób.
      Trudno znaleźć najlepsze rozwiązanie, bo to zależy do trybu życia. W sumie
      twoje dziecko jest już duże i pewnie na krótsze wyjścia
      wystarczyłaby 'dostawka', ale jak dużo spacerujecie, to hmmm, nie wiem.
      Jeśli miałabym kupować jeszcze raz, to bym się jednak zastanowiła nad Graco,
      które nie mają co prawda opinii zbyt solidnych i są strasznie landarowate (te
      podwójne), ale przynajmniej są wąskie. Ja np. z podwójnym wózkiem nie weszłabym
      do swojej ... klatki i musiałabam wyjmować dzieciaki przed domem smile))
      Widziałam kiedyś podwójny trójkołowiec, gdzie podobno siedzenia rozkładają się
      do poziomu, tak że można wozić już noworodka, więc może coś takiego?
      --
      Don't guess.
      • effata Re: jaki podwójny wózek wybrać? 06.02.06, 15:20
        Np ten jest naprawdę czadowy.
        No ale cena też sad
        www.kiddicare.com/invt/3wepnte3
        A tu masz kącik porad na temat wózków. Co prawda dotyczy bliżniąt (i dot.
        Polski, więc może trochę inna oferta smile) ale może znajdziesz tam jakąś
        inspirację smile
        www.blizniaki.net/index.php?p=kacik_porad_3
        --
        Don't guess.
        • lucasa Re: jaki podwójny wózek wybrać? 06.02.06, 17:14
          my mamy pozyczonego mclarena. i bardzo dobrze nam sie sprawdza. nie jest tak,
          ze siedzenia sa sa male, bo moja duza dwulatka sie spokojnie w nim miesci,
          nawet w puchowej kurteczce. jest lekki i zwrotny i przechodzi przez wiekszosc
          pojedynczych drzwi. jak mieszkalismy w Londynie to jezdzilismy duzo autobusami
          niskopodlogowymi i nie bylo problemu. sklada sie jak parasolka wiec nie zajmuje
          duzo miejsca w bagazniku.
          mi w wozku "jeden za drugim" najbardziej przeszkadzalo to, ze ten drugi nic nie
          widzi. a jak sie trafi, ze dziecko jest ciekawe swiata? (a trafi sie na
          99%) smile))
          A
          • lucasa Re: jaki podwójny wózek wybrać? 06.02.06, 17:18
            znalazlam
            link:www.mothercare.com/invt/lx1701&bklist=icat,4,shop,shopushchairs,pus2
            seaters
            z tym, ze my mamy starszy model.
            plus pewnie mozna dostac gdzies go taniej
            A
            • mamaly quinny tandem 06.02.06, 20:16
              Hej,

Akurat znalazłam quinny tandem na niemieckim ebayu, więc podsyłam linka, żebyś
              mogła zobaczyć jak to wygląda.

cgi.ebay.de/Quinny-Freestyle-4xl-Tandem-Einzel-Geschwisterwagen_W0QQitemZ7386108263QQcategoryZ23628QQrdZ1QQcmdZViewItem

Pozdrawiam,

A.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka