Dodaj do ulubionych

Cos naprawde, naprawde cudownego !!!!!!!!!!!!

14.11.02, 15:52
Tak mi sie spodobalo to co napisalem w odpowiedzi temu balwanowi Tomaszkowi,
ze az musze z tego zrobic osobny post. Milej lektury !!

Polska:

Komuna czy El Dorado ja tam i tak nie jezdze chyba ze musze albo chce
pozadnie podupczyc. Wisi mi czy to 9 godzin lotu czy 90. Lubie popatrzec na
polski burdel i cieszyc sie tym, ze juz tam nie mieszkam i nigdy nie bede.
lubie ogladac zapite mordy dawnych "kolegow" i postawic im piwo "z mlotkiem"
az sie zwala zarzygani pod stol.

Padaja czasami na forum zarzuty od rodakow z Polski, ze Polonia poprawia
sobie nastroj i tlumaczy swoje zasiedzenie za granica tym ze w Polsce jest
syf i lepiej zyc gdzie indziej.
Dlatego mieszkajacy na obczyznie wyszukuja tylko te dolujace wiadomosci z
Polski i cytuja na forum artykuly opisujace polskie bagno.

Polonia temu energicznie zaprzecza.

A ja nie zaprzeczam. Mnie to poprawia humor i pomaga mi w trudnych momentach
na obczyznie tak samo jak lyk dobrego alkoholu, kubanskie cygaro czy
zerzniecie tylka ladnej dziewczynie.
Nie wstydze sie tego i bardzo lubie szperac po necie by poczytac o polskim
syfie i beznadziei.
Obserwuj wątek
    • bbaumgart Re: Cos naprawde, naprawde cudownego !!!!!!!!!!!! 14.11.02, 16:03
      • gadula Cos naprawde falszywego 28.11.02, 06:46
        Jak już kiedyś wspomniałem Wam w jednej z moich wypowiedzi, wiele negatywnych
        tematów i wypowiedzi na temat kraju i Polaków są tu umieszczane z premedytacja.
        Celem tych wypowiedzi jest wpojenie Wam niechęć i nienawiść do Polski i
        polskości. Są to wypowiedzi wyważone bazujące na emocjach odbiorcy, które
        często w swoich argumentach odwołują się do przeszłości - klasyczne metody
        sugestii, które stosuje się w reklamie i psychologii.
        Podobnie jest i z tym tematem, którego celem jest uśpienie wasze czujności
        oraz sugestia. To rzekome trywializowanie zagadnienia nie jest bez celu. Zwróć
        uwagę na temat tej dyskusji oraz treści tego tematu.
        W temacie masz “naprawdę, naprawdę cudowne” oraz w treści „syf i beznadzieja”,
        które kończą i wiążą ten temat. Wyraz „naprawdę” nie jest tu powtórzony
        bezcelowo tak samo jak i wyraz „cudownie” Jest to treść, która ma wywrzeć na
        waszej wyobraźni silne wrażenie oraz pozyskać wasze zaufanie, zachęcić was do
        czytanie tego tematu, po czym sączy się wam jad w formie „syf i beznadzieja”
        Jest to klasyczna zestawienie stosowane w sugestii.
        Bez względu na rodzaj i cel danego tematu oraz jak on jest napisany, nie
        odpowiadaj, nie czytaj go, ignoruj tego typu wypowiedzi.
        Bo tylko biorąc udział w takiej dyskusje przyczyniasz się do tego, ze i inni
        zaczynają czytać ten jad, który tu się sączą powoli do waszej podświadomości.
        Bądź ostrożny i rozsądny. To istne kłębowisko żmij, psychologów, którzy śledzą
        wasze wypowiedzi i reagują adekwatnie na wasze „potrzeby” – nie zapominaj nigdy
        o tym.

• echo_ Re: Cos naprawde falszywego 07.12.02, 20:25
          madrej glowie dosc dwie slowie
    • macacz Re: Cos naprawde, naprawde cudownego !!!!!!!!!!!! 14.11.02, 17:47
      Tak trzymac. Prosto i rowno.
      • Gość: wuj Re: Cos naprawde, naprawde cudownego !!!!!!!!!!!! IP: *.102.hostpool.rsmi.com 14.11.02, 18:02
        a nie wpadasz w komplksy jak tego mopka bierzesz i w nocy officek sprztasz i
        nie wku..wia cie to ze te zpite mordy w polsce przynajmniej nie sa karaluchmi w
        tym obcym karju jak ty?
        • bbaumgart Re: Cos naprawde, naprawde cudownego !!!!!!!!!!!! 14.11.02, 18:48
          Gość portalu: wuj napisał(a):

> a nie wpadasz w komplksy jak tego mopka bierzesz i w nocy officek sprztasz i
          > nie wku..wia cie to ze te zpite mordy w polsce przynajmniej nie sa karaluchmi
          w
          >
          > tym obcym karju jak ty?

Byc moze masz cos ciekawego do przekazania, ale niestety ja nie rozumiem Twego
          jezyka.
          Napisz to jeszcze raz ale po polsku, prosze.
          • Gość: ? ? IP: *.sympatico.ca 28.11.02, 16:17
    • pawel1971 Jeszcze cudowniejsza rada!! 14.11.02, 18:27
      Czlowieku, ja na Twoim miejscu w ogóle bym sie nie zastanawial i poszedl o
      nastepny krok do przodu - zrzeknij sie polskiego obywatelstwa! Bo po huj ci to,
      a przy okazji oszczedzisz kto wie, moze i kilkaset $$. Pomysl, w ten sposób
      łączysz piekne z pozytecznym. Ulrzyj sobie, po cholere masz sie z tym męczyć!!

Medrzec
      • bbaumgart Re: Jeszcze cudowniejsza rada!! 14.11.02, 18:51
        pawel1971 napisał:

> Czlowieku, ja na Twoim miejscu w ogóle bym sie nie zastanawial i poszedl o
        > nastepny krok do przodu - zrzeknij sie polskiego obywatelstwa! Bo po huj ci
        to,
        >
        > a przy okazji oszczedzisz kto wie, moze i kilkaset $$. Pomysl, w ten sposób
        > łączysz piekne z pozytecznym. Ulrzyj sobie, po cholere masz sie z tym męczyć!!
        >
        > Medrzec
        Jak jestes taki madry, to poczytaj posty Starego Wiarusa nt. zrzekania sie
        obywatelstwa.
        Gdyby to bylo mozliwe latwo i prosto, to pewnie bym to zrobil, ale nie chce
        przechodzic przez upokarzajaca procedure, ktora zostanie zaaplikowana mi przez
        rzad polski w procesie zrzekania sie tegoz obywatelstwa.
        • pawel1971 Re: Jeszcze cudowniejsza rada!! 14.11.02, 19:01
          Bądz wytrwały, w koncu na pewno ci sie uda, gorąco w to wierze. I przy okazji
          zmien nazwisko na jakies bardziej egzotyczne, zresztą sądząc po twoim nick'u
          chyba juz to zrobiles. I masz ten polski problem z głowy. A przy okazji ulży i
          nam krajanom, bo o jednego (....) mniej.
          Powodzenia w realizacji celów!!

Medrzec

• bbaumgart Re: Jeszcze cudowniejsza rada!! 14.11.02, 19:18
            Nie jestes znowu taki Medrzec, na jakiego pozujesz.
            Czy nie widzisz,ze ja nie mam zadnego problemu z ta Polska?
            Ze mnie to bawi i raduje-swiadomosc bycia Polakiem z mozliwoscia mieszkania
            POZA polskim syfilisem codziennym?
            Nazwisko sobie zmienilem dawno, w polskim paszporcie mam zupelnie inne i w
            ogole sie nawet nie przyznaje bedac w Polsce ( rzadko) ze mieszkam gdzie
            indziej. Narzekam jak inni, gadam na politykow i polski syf.
            A w glebi duszy raduje sie ogromnie, bo widze jak slusznego wyboru dokonalem.
          • bbaumgart Re: Jeszcze cudowniejsza rada!! 14.11.02, 19:26

> nam krajanom, bo o jednego (....)

Jednego (....) kogo mniej? Polaka? Polaka nie musisz wykropkowywac. Chyba ze
            chciales napisac "chuja" . Czy to oznacza ze Polak to synonim chuja wg. Ciebie?
            Dlaczego tak uwazasz?

mniej.
            > Powodzenia w realizacji celów!!
            >
            > Medrzec
            >
            • Gość: voytek Re: Jeszcze cudowniejsza rada!! IP: *.tch.harvard.edu 14.11.02, 19:41
              Mialem na uwadze chuja" drogi kolego, bo Polakiem to juz dawno przestales byc.
              • bbaumgart Re: Jeszcze cudowniejsza rada!! 14.11.02, 19:47
                Gość portalu: voytek napisał(a):

Mialem na uwadze chuja" drogi kolego, bo Polakiem to juz dawno przestales byc,

przygadal kociol garnkowi.
                • guajazyl Re: Jeszcze cudowniejsza rada!! 14.11.02, 19:50
                  bbaumgart napisał:

> przygadal kociol garnkowi.

ja bym raczej powiedzial: "chuj chujowi"
                  • bbaumgart Abstr...ac 14.11.02, 19:55
                    Przygadal chuj chujowi jak kociol garnkowi.
                    • Gość: wuj Re: Abstr...ac IP: *.102.hostpool.rsmi.com 14.11.02, 20:03
                      bbaumgart napisał:

> Przygadal chuj chujowi jak kociol garnkowi.

no to co takiego zdzialales na tym zachodzie. moze masz bolta nalejku a moze
                      jezdzisz teraz po hajlejach tym swoim karem - tepy i kiblomyj jestes.

jestes pluskwa w tym spoleczenstwie w ktorym teraz przebywasz i dlatego zrzera
                      cie fakt ze jestes niczym w "poukladanym" kraju chociaz tak naprawde wolalbys
                      byc kims w "syfilisie" polskim ale niestety musiales z polski emigrowac bo
                      twoja kariera w polsce byla nie zbyt kolorowa..

• bbaumgart Nie rozumiem twojego jezyka 14.11.02, 20:07
                        • Gość: wuj Re: Nie rozumiem twojego jezyka IP: *.102.hostpool.rsmi.com 14.11.02, 20:34
                          wiec jednak tepak jestes.

to jest jezyk ktorum sie na codziennie poslugujesz jadac na sprztanie biur
                          kolego.
                        • Gość: voytek Co naprawde boli na tej emigracji IP: *.tch.harvard.edu 14.11.02, 20:42
                          To to, ze pomiędzy osobnikiem który zainicjował ten wątek i wypisuje tu swoje
                          brednie a powiedzmy, kimś takim jak ja, stawia sie znak równosci i określa
                          wspolnym mianem "Polonia". I potem nic dziwnego, ze Polacy w kraju mają taki
                          wizerunek Polonii jaki mają - banda kretynów zdolna tylko pluć i szkalować
                          własny kraj.
                          Smutne i wkurzające, bo wielu z nas na emigracji na to nie zasługuje. Ale
                          niestety, "lecimy na opinii" ogólu.

• bbaumgart Re: Co naprawde boli na tej emigracji 14.11.02, 20:53

> To to, ze pomiędzy osobnikiem który zainicjował ten wątek i wypisuje tu swoje
                            > brednie a powiedzmy, kimś takim jak ja

Czy nie wydaje sie Tobie, ze Ty wiecej szkod przynosisz grupie ludzi zwanych
                            wlasnie Polonia? Z kilku powodow. Po pierwsze, raz pozujesz na Polaka raz
                            wystepujesz w imieniu Polonii. Klopoty z identyfikacja? Ja takowych nie
                            posiadam. Wiem kim jestem. Mowie wprost o czym mysle. Ty tego nie potrafisz.
                            Nie stawiaj wiec na wyrost znakow rownosci miedzy nami.
                            , stawia sie znak równosci i określa

> wspolnym mianem "Polonia". I potem nic dziwnego, ze Polacy w kraju mają taki
                            > wizerunek Polonii jaki mają

Po drugie- ja nie jestem zadna Polonia. Jestem Polakiem i obywatelem innego
                            panstwa. Polonia to druzyna pilkarska w Warszawie.

- banda kretynów zdolna tylko pluć i szkalować

Po trzecie- jaka Ty opinie wystawiasz tym "swoim", kimkolwiek oni sa? Czy ja
                            komus naublizalem od kretynow tak jak Ty? Pisze jasno i kulturalnie.
                            Po czwarte- nie wnikajac juz w to jak przeniknales do Harvardu- z szacunku dla
                            miejsca z tradycjami moglbys sie nie unosic. Robisz sie czerwony i wystraszysz
                            ludzi obok. Znowu o Polakach beda plotkowali...

> własny kraj.

A gdzie ja cokolwiek zlego powiedzialem o WLASNYM kraju? Napisalem ze w Polsce
                            jest syf . A moze nie ma? Potem zas podzielilem sie swymi odczuciami na ten
                            temat. Wolno mi. Nie slyszales nigdy o swobodzie wypowiedzi?

> Smutne i wkurzające, bo wielu z nas na emigracji na to nie zasługuje. Ale
                            > niestety, "lecimy na opinii" ogólu.

No wlasnie. Popraw sie.
                            >
                            • Gość: wuj Re: Co naprawde boli na tej emigracji IP: *.102.hostpool.rsmi.com 14.11.02, 21:03
                              bbaumgart napisał:

> Gość portalu: voytek napisał(a):
                              >
                              > > To to, ze pomiędzy osobnikiem który zainicjował ten wątek i wypisuje tu sw
                              > oje
                              > > brednie a powiedzmy, kimś takim jak ja
                              >
                              > Czy nie wydaje sie Tobie, ze Ty wiecej szkod przynosisz grupie ludzi zwanych
                              > wlasnie Polonia? Z kilku powodow. Po pierwsze, raz pozujesz na Polaka raz
                              > wystepujesz w imieniu Polonii. Klopoty z identyfikacja? Ja takowych nie
                              > posiadam. Wiem kim jestem. Mowie wprost o czym mysle. Ty tego nie potrafisz.
                              > Nie stawiaj wiec na wyrost znakow rownosci miedzy nami.
                              > , stawia sie znak równosci i określa
                              >
                              > > wspolnym mianem "Polonia". I potem nic dziwnego, ze Polacy w kraju mają ta
                              > ki
                              > > wizerunek Polonii jaki mają
                              >
                              > Po drugie- ja nie jestem zadna Polonia. Jestem Polakiem i obywatelem innego
                              > panstwa. Polonia to druzyna pilkarska w Warszawie.
                              >
                              > - banda kretynów zdolna tylko pluć i szkalować
                              >
                              > Po trzecie- jaka Ty opinie wystawiasz tym "swoim", kimkolwiek oni sa? Czy ja
                              > komus naublizalem od kretynow tak jak Ty? Pisze jasno i kulturalnie.
                              > Po czwarte- nie wnikajac juz w to jak przeniknales do Harvardu- z szacunku
                              dla
                              > miejsca z tradycjami moglbys sie nie unosic. Robisz sie czerwony i
                              wystraszysz
                              > ludzi obok. Znowu o Polakach beda plotkowali...
                              >
                              > > własny kraj.
                              >
                              WLASNIE Tu baumgart pokazales ze jestes osobnikiem z typowej polonii tej czesci
                              kiblomyjskiej bo voytaka juz posadzasz o jakies machloje mowiac "jak to sie do
                              harvardu dostales?" - to ci klaksonie odpowiem ze sie dobrze uczyl, zdal
                              dobrze gmat, sat egzaminy, mial pewnie wysminite oceny w szkole i dostal pewnie
                              pare znakomitych listow rekomendacyjnych - i tak sie dostal

jest nas tu wiecej ktorzy pokonczyli wysmienite szkoly w usa i powiem ci ze z
                              regoly ci co skonczyli tu dobre szkoly i maja teraz dobre kariery to sie
                              przyznaja do tego ze sa polakami i za dumni ze swojej przeszlosci.
                              natomiast takie nic/karaluchstwo jak ty udaja ze nie naleza do polonii. no to
                              cie zmartwie nalezysz do polonii i to do tej wlasnie bardziej nedznej.
                              • bbaumgart Re: Co naprawde boli na tej emigracji 14.11.02, 21:10
                                Sluchaj wujo, bo mi zebra ze smiechu popekaja !
                                Czy Ty chlopie czytasz to co piszesz? W 10 linijkach tekstu zrobiles 26
                                bledow ....Rece opadaja.
                                Moze pisz w jakims innym jezyku, bo edukacje polska jak nietrudno odgadnac,
                                zakonczyles na szostej klasie szkoly podstawowej.

• Gość: wuj Re: Co naprawde boli na tej emigracji IP: *.102.hostpool.rsmi.com 14.11.02, 21:17
                                  bbaumgart napisał:

> Sluchaj wujo, bo mi zebra ze smiechu popekaja !
                                  > Czy Ty chlopie czytasz to co piszesz? W 10 linijkach tekstu zrobiles 26
                                  > bledow ....Rece opadaja.
                                  > Moze pisz w jakims innym jezyku, bo edukacje polska jak nietrudno odgadnac,
                                  > zakonczyles na szostej klasie szkoly podstawowej.
                                  >
                                  nie wiem czy imbecylu zauwazyles ze nie mam polskich trzcionek. i nie zawsze
                                  respektuje duze litery bo mi sie nie chce.
                                  • bbaumgart Re: Co naprawde boli na tej emigracji 14.11.02, 21:21
                                    Zauwazylem, ze robisz proste bledy ortograficzne. To ze nie masz polskich
                                    trzcionek to rowniez widze.
                                    Moze honorowo wylacz sie juz z tej dyskusji?
                                    Nie dorastasz umyslowo do jej poziomu i uciekasz sie do obelg.
                                    A podobno zalezy Ci na dobrej opinii o tzw. Polonii...
                                    • Gość: wuj Re: Co naprawde boli na tej emigracji IP: *.102.hostpool.rsmi.com 14.11.02, 21:27
                                      bbaumgart napisał:

> Zauwazylem, ze robisz proste bledy ortograficzne. To ze nie masz polskich
                                      > trzcionek to rowniez widze.
                                      > Moze honorowo wylacz sie juz z tej dyskusji?
                                      > Nie dorastasz umyslowo do jej poziomu i uciekasz sie do obelg.
                                      > A podobno zalezy Ci na dobrej opinii o tzw. Polonii...

sluchaj cfelku - zniszczylo cie ze ukazales swoje prawdziwe oblicze tej gorszej
                                      polonii bedzac zazdrosnym o osiagniecia voytka w edukacji i teraz pryskasz
                                      glupotami. zajmijmy sie twoimi argumentami a nie moja ortografia.

• Gość: wuj Re: Co naprawde boli na tej emigracji IP: *.102.hostpool.rsmi.com 14.11.02, 21:44
                                        Gość portalu: wuj napisał(a):

> bbaumgart napisał:
                                        >
                                        > > Zauwazylem, ze robisz proste bledy ortograficzne. To ze nie masz polskich
                                        > > trzcionek to rowniez widze.
                                        > > Moze honorowo wylacz sie juz z tej dyskusji?
                                        > > Nie dorastasz umyslowo do jej poziomu i uciekasz sie do obelg.
                                        > > A podobno zalezy Ci na dobrej opinii o tzw. Polonii...
                                        >
                                        > sluchaj cfelku - zniszczylo cie ze ukazales swoje prawdziwe oblicze tej
                                        gorszej
                                        >
                                        > polonii bedzac zazdrosnym o osiagniecia voytka w edukacji i teraz pryskasz
                                        > glupotami. zajmijmy sie twoimi argumentami a nie moja ortografia.
                                        >

honorowo to ty sie wylacz. nie ma tu u zbyt wielu co by spieralo twoje
                                        uposledzone poglady.
                                        >
                                        >
                                        >
                                        • Gość: ? ? IP: *.sympatico.ca 28.11.02, 19:54
                                      • bbaumgart No dobrze wuju. 15.11.02, 14:45
                                        podobno zalezy Ci na dobrej opinii o tzw. Polonii...
                                        >
                                        > sluchaj cfelku - zniszczylo cie ze ukazales swoje prawdziwe oblicze tej
                                        gorszej
                                        >
                                        > polonii bedzac zazdrosnym o osiagniecia voytka w edukacji i teraz pryskasz
                                        > glupotami. zajmijmy sie twoimi argumentami a nie moja ortografia.

No dobrze, zestawmy ortografie, mimo ze dalej sadzisz podstawowe bledy.
                                        Do tego uzywasz jakiegos slangu o ktorym ja nigdy nie slyszalem.
                                        Jest to charakterystyczne dla osob o niestarannym lub pobieznym wyksztalceniu
                                        do ktorych Ty sie zaliczasz. Brakuje im wlasciwego slownictwa wiec ubogi zasob
                                        okreslen uzupelniaja wyrazeniami slangowymi.
                                        Dodatkowo, wysuwasz niezborne i mylne wnioski- na przyklad-gdzie ja zazdroszcze
                                        Vojtkowi i czego, pracy na Harvardzie w charakterze pracownika technicznego?
                                        To cecha osob o plytkim intelekcie i nie powinno mnie to w zasadzie dziwic.
                                        Wszystko to okraszasz dodatkowo tragiczna wrecz skladnia i naprawde nieraz
                                        trudno zrozumiec co chciales przekazac.
                                        Domyslam sie ze jezyk, ktorym operujesz na forum to jedyny jezyk, ktorym sie
                                        poslugujesz. Naprawde przykro mi z tego powodu, bo nietrudno dostrzec jak
                                        ubogie musi byc Twe zycie- ani przeczytac tekstu ze zrozumieniem, ani wziac
                                        udzialu w dyskusji, ani obejrzec i zrozumiec ambitniejszego filmu.
                                        Coz, natura nie wszystkich obdarza jednakowo.
                                        Pozdrawiam. Moze sprobuj gry w kregle jub jazdy na rowerze? Moze to da Ci jakas
                                        przyjemnosc i satysfakcje, skoro rozrwki intelektualne sa dla Ciebie oczywiscie
                                        niedostepne ?
                                        • Gość: wuj Re: No dobrze wuju. IP: *.101.hostpool.rsmi.com 15.11.02, 15:47
                                          bbaumgart napisał:

> podobno zalezy Ci na dobrej opinii o tzw. Polonii...
                                          > >
                                          > > sluchaj cfelku - zniszczylo cie ze ukazales swoje prawdziwe oblicze tej
                                          > gorszej
                                          > >
                                          > > polonii bedzac zazdrosnym o osiagniecia voytka w edukacji i teraz pryskasz
                                          >
                                          > > glupotami. zajmijmy sie twoimi argumentami a nie moja ortografia.
                                          >
                                          >
                                          > No dobrze, zestawmy ortografie, mimo ze dalej sadzisz podstawowe bledy.
                                          > Do tego uzywasz jakiegos slangu o ktorym ja nigdy nie slyszalem.
                                          > Jest to charakterystyczne dla osob o niestarannym lub pobieznym wyksztalceniu
                                          > do ktorych Ty sie zaliczasz. Brakuje im wlasciwego slownictwa wiec ubogi
                                          zasob
                                          > okreslen uzupelniaja wyrazeniami slangowymi.
                                          > Dodatkowo, wysuwasz niezborne i mylne wnioski- na przyklad-gdzie ja
                                          zazdroszcze
                                          >
                                          > Vojtkowi i czego, pracy na Harvardzie w charakterze pracownika technicznego?
                                          > To cecha osob o plytkim intelekcie i nie powinno mnie to w zasadzie dziwic.
                                          > Wszystko to okraszasz dodatkowo tragiczna wrecz skladnia i naprawde nieraz
                                          > trudno zrozumiec co chciales przekazac.
                                          > Domyslam sie ze jezyk, ktorym operujesz na forum to jedyny jezyk, ktorym sie
                                          > poslugujesz. Naprawde przykro mi z tego powodu, bo nietrudno dostrzec jak
                                          > ubogie musi byc Twe zycie- ani przeczytac tekstu ze zrozumieniem, ani wziac
                                          > udzialu w dyskusji, ani obejrzec i zrozumiec ambitniejszego filmu.
                                          > Coz, natura nie wszystkich obdarza jednakowo.
                                          > Pozdrawiam. Moze sprobuj gry w kregle jub jazdy na rowerze? Moze to da Ci
                                          jakas
                                          >
                                          > przyjemnosc i satysfakcje, skoro rozrwki intelektualne sa dla Ciebie
                                          oczywiscie
                                          >
                                          > niedostepne ?

jak czytam - ups - ogladam te twoje wypociny yntelygencie to mi az zajady ze
                                          smiechu pekaja. no coz chlopcze gdybys mial troszke chociaz edukacji to bys
                                          wiedzial ze atak w czasie dyskuscji na czyjes powiedzmy "wady" np. ortografia
                                          (jest taka choroba ktora powoduje ze ktos sadzi bledy -ale pewnie o niej nie
                                          slyszales), lub ze ktos jest gruby, brzydki, itd znaczy ze ci zabraklo
                                          argumentow. tak naprawde to ich nigdy nie miales. lepiej chlopcze wroc do tego
                                          mycia kibli na dworcach lub w biurach gdzies tam na zachodzie bo wydaje mi sie
                                          ze twoj intelekt nie pozwoli ci bys kedykolwiek mogl cos zmienic w swoim zyciu.

nara maly chlopcze.

ps nie jestem sekretarka i pisanie na klawiaturze sprawia ze czasami walne w
                                          inny klawisz a moja sekretarka niestety nie pisze po polsku wiec jej nie moge
                                          zlecici tego zadania

spadfaj bougi teraz do szufelki i wiaderka
                                          • bbaumgart Re: No dobrze wuju. 15.11.02, 16:23

> jak czytam - ups - ogladam te twoje wypociny yntelygencie

A kto to ynteligent? Skad Ty pochodzisz z Polski? W jakim rejonie uzywa sie tak
                                            dziwnego jezyka?

to mi az zajady ze
                                            > smiechu pekaja.

Zazyj witamine B. Znikna Ci zajady.

no coz chlopcze gdybys mial troszke chociaz edukacji to bys
                                            > wiedzial ze atak w czasie dyskuscji na czyjes powiedzmy "wady"

To nie zadna wada. Edukacja w Polsce byla za darmo i powszechnie dostapna.
                                            Twoja zas prawdziwa wada jest chorobliwe lenistwo umyslowe. Tak, to jest WADA !

np. ortografia
                                            > (jest taka choroba ktora powoduje ze ktos sadzi bledy -ale pewnie o niej nie
                                            > slyszales),

Slyszalem. To dysleksja. Ty zas tlumaczysz dysleksja swoje braki w podstawowym
                                            wyksztalceniu . Sporo osob tak robi i nie wymysliles tu nic nowego. Latwiej
                                            podawac sie za dysleksyka niz pouczyc ortografii.

lub ze ktos jest gruby, brzydki, itd znaczy ze ci zabraklo
                                            > argumentow.

Ale przeciez to Ty mi wymyslasz od c"cfeli"m kretynow etc. Ja Tobie nigdy nie
                                            poiwiedzialem, ze jestes glupim, niedouczonym, zadufanym w sobie zapyzialy i
                                            smierdzacym potem Polakiem. Powiedzxialem?

tak naprawde to ich nigdy nie miales. lepiej chlopcze wroc do tego
                                            >
                                            > mycia kibli na dworcach lub w biurach gdzies tam na zachodzie bo wydaje mi
                                            sie
                                            > ze twoj intelekt nie pozwoli ci bys kedykolwiek mogl cos zmienic w swoim
                                            zyciu.

Ja nie potrzebuje nic zmieniac w swym zyciu. Ty natomiast znalazbys zapewno
                                            sporo rzeczy blagajacych o natychmiastowa poprawe...
                                            >
                                            > nara maly chlopcze.
                                            >
                                            >
                                            > ps nie jestem sekretarka
                                            i pisanie na klawiaturze sprawia ze czasami walne w
                                            > inny klawisz a moja sekretarka niestety nie pisze po polsku wiec jej nie moge
                                            > zlecici tego zadania

Twoja kto? To sie nazywa answering machine poprawnie po angielsku, to Twoi
                                            pobratymcy nazywaja to "sekretarka" bo nie potrafia wymowic poprawnie terminu
                                            angielskiego. Watpie czy tego typu urzadzenie potrafi pisac na klawiaturze.
                                            >
                                            > spadfaj bougi teraz do szufelki i wiaderka
                                            • bbaumgart Koncze kopac lezacego. 15.11.02, 16:42
                                              Ja zakoncze juz te dyskusje.
                                              Odrobine racji musze Ci przyznac- nawet, jesli czlowiek jest niedouczony,
                                              niewyksztalcony i ma ubogi zaob slow- nie nalezy go od razu dyskwalifikowac.
                                              Dlatego probowalem z toba dyskutowac.
                                              Niestety, Ty procz swego ewidentnego nieuctwa jestes jeszcze chamski i
                                              prymitywny i probujesz swoje widoczne intelektualne niedostatki tym maskowac.
                                              Jest to nierowny pojedynek miedzy nami. Ty nawet nie znajac mnie probujesz mi
                                              wmawiac ze jestem kims kim nigdy nie bylem i robie cos, czego nie robilem
                                              Nietrudno domyslic sie, ze probujesz mi wmawiac cos, co jest Twym udzialem. Ja
                                              w zyciu nie slyszalem wiekszosci tych slangowych slow , ktorych uzyles a
                                              ktorych nauczyles sie prawdopodobnie w swej codziennej pracy (?) lub w
                                              obcowaniu ze swymi znajomymi lub rodzina (?).
                                              Teraz odstap juz swemu dziecku komputer bo musi odrabiac lekscje a ty idz sie
                                              wyspac przed nocna zmiana bo znowu zaspisz i jeszcze Cie z pracy wyrzuca.
                                              • Gość: wuj Re: Koncze kopac lezacego. IP: *.101.hostpool.rsmi.com 15.11.02, 17:04
                                                bbaumgart napisał:

> Ja zakoncze juz te dyskusje.
                                                > Odrobine racji musze Ci przyznac- nawet, jesli czlowiek jest niedouczony,
                                                > niewyksztalcony i ma ubogi zaob slow- nie nalezy go od razu dyskwalifikowac.
                                                > Dlatego probowalem z toba dyskutowac.
                                                > Niestety, Ty procz swego ewidentnego nieuctwa jestes jeszcze chamski i
                                                > prymitywny i probujesz swoje widoczne intelektualne niedostatki tym maskowac.
                                                > Jest to nierowny pojedynek miedzy nami. Ty nawet nie znajac mnie probujesz mi
                                                > wmawiac ze jestem kims kim nigdy nie bylem i robie cos, czego nie robilem
                                                > Nietrudno domyslic sie, ze probujesz mi wmawiac cos, co jest Twym udzialem.
                                                Ja
                                                > w zyciu nie slyszalem wiekszosci tych slangowych slow , ktorych uzyles a
                                                > ktorych nauczyles sie prawdopodobnie w swej codziennej pracy (?) lub w
                                                > obcowaniu ze swymi znajomymi lub rodzina (?).
                                                > Teraz odstap juz swemu dziecku komputer bo musi odrabiac lekscje a ty idz sie
                                                > wyspac przed nocna zmiana bo znowu zaspisz i jeszcze Cie z pracy wyrzuca.

naucz sie nieuku ortografii pisze sie "lekcje" a nie leksje. mozesz
                                                uzyc "zadanie domowe" jezeli piewrszy wyraz zbyt trudny

• Gość: wuj Re: No dobrze wuju. IP: *.101.hostpool.rsmi.com 15.11.02, 17:01
                                              bbaumgart napisał:

>
                                              > > jak czytam - ups - ogladam te twoje wypociny yntelygencie
                                              >
                                              > A kto to ynteligent? Skad Ty pochodzisz z Polski? W jakim rejonie uzywa sie
                                              tak
                                              >
                                              > dziwnego jezyka?
                                              >
                                              > to mi az zajady ze
                                              > > smiechu pekaja.
                                              >
                                              > Zazyj witamine B. Znikna Ci zajady.
                                              >
                                              > no coz chlopcze gdybys mial troszke chociaz edukacji to bys
                                              > > wiedzial ze atak w czasie dyskuscji na czyjes powiedzmy "wady"
                                              >
                                              > To nie zadna wada. Edukacja w Polsce byla za darmo i powszechnie dostapna.
                                              > Twoja zas prawdziwa wada jest chorobliwe lenistwo umyslowe. Tak, to jest
                                              WADA !
                                              >
                                              > np. ortografia
                                              > > (jest taka choroba ktora powoduje ze ktos sadzi bledy -ale pewnie o niej n
                                              > ie
                                              > > slyszales),
                                              >
                                              > Slyszalem. To dysleksja. Ty zas tlumaczysz dysleksja swoje braki w
                                              podstawowym
                                              > wyksztalceniu . Sporo osob tak robi i nie wymysliles tu nic nowego. Latwiej
                                              > podawac sie za dysleksyka niz pouczyc ortografii.
                                              >
                                              >
                                              > lub ze ktos jest gruby, brzydki, itd znaczy ze ci zabraklo
                                              > > argumentow.
                                              >
                                              > Ale przeciez to Ty mi wymyslasz od c"cfeli"m kretynow etc. Ja Tobie nigdy nie
                                              > poiwiedzialem, ze jestes glupim, niedouczonym, zadufanym w sobie zapyzialy i
                                              > smierdzacym potem Polakiem. Powiedzxialem?
                                              >
                                              > tak naprawde to ich nigdy nie miales. lepiej chlopcze wroc do tego
                                              > >
                                              > > mycia kibli na dworcach lub w biurach gdzies tam na zachodzie bo wydaje mi
                                              >
                                              > sie
                                              > > ze twoj intelekt nie pozwoli ci bys kedykolwiek mogl cos zmienic w swoim
                                              > zyciu.
                                              >
                                              > Ja nie potrzebuje nic zmieniac w swym zyciu. Ty natomiast znalazbys zapewno
                                              > sporo rzeczy blagajacych o natychmiastowa poprawe...
                                              > >
                                              > > nara maly chlopcze.
                                              > >
                                              > >
                                              > > ps nie jestem sekretarka
                                              > i pisanie na klawiaturze sprawia ze czasami walne w
                                              > > inny klawisz a moja sekretarka niestety nie pisze po polsku wiec jej nie m
                                              > oge
                                              > > zlecici tego zadania
                                              >
                                              > Twoja kto? To sie nazywa answering machine poprawnie po angielsku, to Twoi
                                              > pobratymcy nazywaja to "sekretarka" bo nie potrafia wymowic poprawnie terminu
                                              > angielskiego. Watpie czy tego typu urzadzenie potrafi pisac na klawiaturze.
                                              > >
                                              > > spadfaj bougi teraz do szufelki i wiaderka

fjutku ja mowie o sekretarce w moim biurze - tak chlopcze niektorzy w tym kraju
                                              nie sprzataja kibli tak jak ty.ha ha.
                                              zal ci dupsko sciska i tyle.jestes zakompleksiona mala wsza lonowa ktora
                                              niczego nie osiagnela w Polsce wiec zwiala na zachod no ale tu tez ci sie nie
                                              powiodlo a teraz wstyd ci wracac do Polski wiec udajesz ze nienawidzisz Polski
                                              i Polakow tam mieszkajacych wiec im ublizasz.

chce abys zauwazyl ze moj styl pisania jest adekwatny do debila z ktorym
                                              rozmawiam.
                                              nie mam wiecej czasu dla ciebie idziemy zlozyc oferte (proposal po ang. jakbys
                                              polaczku juz polski zapomniec a angielski jeszcze nie umiec)nowemu klientowi.
                                              zgarniemy znowu troche kasy. aha wlasnie potrzebuje nowego janitora w biurze
                                              mozesz wyslac do mnie resume na fax:
                                              708-226-2821
                                              ps. mam voice mail a nie answering machine be te juz wyszly z uzycia
                                              • Gość: ? ? IP: *.sympatico.ca 28.11.02, 20:31
                          • jot-23 Re: Co naprawde boli na tej emigracji 14.11.02, 20:57

> To to, ze pomiędzy osobnikiem który zainicjował ten wątek i wypisuje tu swoje
                            > brednie a powiedzmy, kimś takim jak ja, stawia sie znak równosci i określa
                            > wspolnym mianem "Polonia". I potem nic dziwnego, ze Polacy w kraju mają taki
                            > wizerunek Polonii jaki mają - banda kretynów zdolna tylko pluć i szkalować
                            > własny kraj.
                            > Smutne i wkurzające, bo wielu z nas na emigracji na to nie zasługuje. Ale
                            > niestety, "lecimy na opinii" ogólu.
                            >

"Do not waste the remainder of thy life in thoughts about others, when thou
                            dost not refer thy thoughts to some object of common utility. For thou losest
                            the opportunity of doing something else when thou hast such thoughts as these,
                            What is such a person doing, and why, and what is he saying, and what is he
                            thinking of, and what is he contriving, and whatever else of the kind makes us
                            wander away from the observation of our own ruling power."

hehe...eeeeeh
                            • Gość: ? ? IP: *.sympatico.ca 28.11.02, 16:57
    • Gość: Imagine Re: Cos naprawde, naprawde cudownego !!!!!!!!!!!! IP: *.unl.edu 14.11.02, 21:33
      bbaumgart napisał:

> Tak mi sie spodobalo to co napisalem w odpowiedzi temu balwanowi Tomaszkowi,
      > ze az musze z tego zrobic osobny post. Milej lektury !!
      >
      > Polska:
      >
      > Komuna czy El Dorado ja tam i tak nie jezdze chyba ze musze albo chce
      > pozadnie podupczyc. Wisi mi czy to 9 godzin lotu czy 90. Lubie popatrzec na
      > polski burdel i cieszyc sie tym, ze juz tam nie mieszkam i nigdy nie bede.
      > lubie ogladac zapite mordy dawnych "kolegow" i postawic im piwo "z mlotkiem"
      > az sie zwala zarzygani pod stol.
      >
      > Padaja czasami na forum zarzuty od rodakow z Polski, ze Polonia poprawia
      > sobie nastroj i tlumaczy swoje zasiedzenie za granica tym ze w Polsce jest
      > syf i lepiej zyc gdzie indziej.
      > Dlatego mieszkajacy na obczyznie wyszukuja tylko te dolujace wiadomosci z
      > Polski i cytuja na forum artykuly opisujace polskie bagno.
      >
      > Polonia temu energicznie zaprzecza.
      >
      > A ja nie zaprzeczam. Mnie to poprawia humor i pomaga mi w trudnych momentach
      > na obczyznie tak samo jak lyk dobrego alkoholu, kubanskie cygaro czy
      > zerzniecie tylka ladnej dziewczynie.
      > Nie wstydze sie tego i bardzo lubie szperac po necie by poczytac o polskim
      > syfie i beznadziei.
      A czy juz wiesz ze jebniety jestes niezle gnido ?
      • Gość: ? ? IP: *.sympatico.ca 28.11.02, 22:44
    • luiza-w-ogrodzie Nie cudownie, ale szczerze 14.11.02, 22:11
      Baumgart, ta Twoja wypowiedz cudowna moze nie byla, ale za to szczera. Rowniez
      sie ciesze, ze mnie nie ma w kraju, choc nie tylko z takich powodow jak Ty.
      Wiekszosc Polakow na emigracji jesli przejmuja sie sytuacja w Polsce, to tylko
      dlatego, ze maja tam rodziny, albo dlatego, ze chca umocnic sie w decyzji
      pozostania na emigracji.

Pozdrawiam
      Luiza-w-Ogrodzie
      • Gość: Renka Re:szczerze wam mowie IP: *.home.cgocable.net 15.11.02, 02:52
        Splunac mi sie nawet nie chce na te teksty baumgartow i innych cwelow, cmulow
        czy smondakow, przy ktorych nawet kwiaty burakow, rozowe jak swinskie uszy
        wiedna i opadaja do koryta..
        • aniutek Re:szczerze wam mowie 15.11.02, 03:23
          wart Pac palaca jak Palac paca........

• Gość: ? ? IP: *.sympatico.ca 28.11.02, 20:21
      • bbaumgart Ogrody Edenu .... 15.11.02, 03:36
        Oh, Luizo...
        To nie o to chodzi, ze jest to ma jedyna motywacja pozostania na emigracji.
        To tylko takie czasowe oddanie sie slabosci- natura ludzka przeciez jest gdzies
        w w swej glebi zepsuta i przewrotna-zle zawsze kusi...
        Nie dlatego siedze poza Polska bo bawi mnie polskie bagno z dystansu. Siedze
        tu, bo lubie zadowolonych z siebie ludzi, usmiechniete twarze zamiast
        wykrzywionych gab. Pomijam celowo sprawy finansow, perspektyw zawodowych itd.
        To nie takie istotne, bo poradzilbym sobie wszedzie na swiecie ze swym
        wyksztalceniem, talentem i majatkiem.
        Pikniecie w polska meke to dodatkowa premia za wytrwalosc i upor wink)).3
        Popatrz jaka moj niewinny w gruncie post wywolal kloake i wyobraz sobie, ze z
        takimi ludzmi musialabys obcowac mieszkajac w Polsce. Bo w gruncie rzeczy
        niewielu sie zmienia. Wszedzie pozostaja polscy.....

• Gość: Renka Re: spusc wode na siebie, blaumgart i zamknij sie IP: *.home.cgocable.net 15.11.02, 03:47
          Ja ide sie odstresowac. I zrelaksowac.A ty siedz w tym gownie, ktore zmaciles.
          • zbigniew_lewandowski Re: spusc wode na siebie, blaumgart i zamknij sie 13.06.03, 04:01
            Gość portalu: Renka napisał(a):

> Ja ide sie odstresowac. I zrelaksowac.A ty siedz w tym gownie, ktore zmaciles.
        • luiza-w-ogrodzie Re: Ogrody Edenu .... 15.11.02, 04:12
          bbaumgart napisał:

> Oh, Luizo...
          > To nie o to chodzi, ze jest to ma jedyna motywacja pozostania na emigracji.
          > To tylko takie czasowe oddanie sie slabosci- natura ludzka przeciez jest
          gdzies w swej glebi zepsuta i przewrotna-zle zawsze kusi...

No, w to zlo natury ludzkiej nie wierze. Jesli juz, to powiedzialabym ze natura
          ludzka jest w swej glebi egoistyczna, a kultura sluzy do tego, zeby ten egoizm
          trzymac w karbach dla dobra grupy.

> Nie dlatego siedze poza Polska bo bawi mnie polskie bagno z dystansu. Siedze
          > tu, bo lubie zadowolonych z siebie ludzi, usmiechniete twarze zamiast
          > wykrzywionych gab. Pomijam celowo sprawy finansow, perspektyw zawodowych
          itd.

Pamietaj, ze duzo tych twarzy usmiecha sie sztucznie, a te wykrzywione w Polsce
          maaj wiecej powodow zeby sie krzywic. Ale zgadzam sie, ze przyjemniej jest
          widziec dookola usmiechy.

> To nie takie istotne, bo poradzilbym sobie wszedzie na swiecie ze swym
          > wyksztalceniem, talentem i majatkiem.

...i skromnoscia ;oD

> Popatrz jaka moj niewinny w gruncie post wywolal kloake i wyobraz sobie, ze
          z takimi ludzmi musialabys obcowac mieszkajac w Polsce. Bo w gruncie rzeczy
          > niewielu sie zmienia. Wszedzie pozostaja polscy.....

Twoj post nie byl niewinny i na pewno dobrze wiedziales, co wywolasz. Ale masz
          u mnie premie za szczerosc. I za nieodwzajemnianie sie wyzwiskami. Jestes
          dowodem na to, ze mozna dyskutowac nawet z kims, z czymi pogladami sie nie
          zgadzam. Gratuluje, szczerze i bez jaj.

Pozdrawiam
          Luiza-w-Ogrodzie (skad wiedziales, ze Edenu???)
          • bbaumgart Re: Ogrody Edenu .... 15.11.02, 14:31
            luiza-w-ogrodzie napisała:

> bbaumgart napisał:
            >
            > > Oh, Luizo...
            > > To nie o to chodzi, ze jest to ma jedyna motywacja pozostania na emigracji
            > .
            > > To tylko takie czasowe oddanie sie slabosci- natura ludzka przeciez jest
            > gdzies w swej glebi zepsuta i przewrotna-zle zawsze kusi...
            >
            > No, w to zlo natury ludzkiej nie wierze. Jesli juz, to powiedzialabym ze
            natura
            >
            > ludzka jest w swej glebi egoistyczna,

Egoistyczna, czyli dobra ?

a kultura sluzy do tego, zeby ten egoizm
            > trzymac w karbach dla dobra grupy.

Czyli maskowac sie ? To uwazqasz jest dobre ?
            >
            > > Nie dlatego siedze poza Polska bo bawi mnie polskie bagno z dystansu. Sied
            > ze
            > > tu, bo lubie zadowolonych z siebie ludzi, usmiechniete twarze zamiast
            > > wykrzywionych gab. Pomijam celowo sprawy finansow, perspektyw zawodowych
            > itd.
            >
            > Pamietaj, ze duzo tych twarzy usmiecha sie sztucznie,

No wiec ? Mam dociekac dlaczego sie usmiechaja zamiast warczec jak psy?
            Dziekuje....

a te wykrzywione w Polsce
            >
            > maaj wiecej powodow zeby sie krzywic.

Trudno. Nie moja to wina.

Ale zgadzam sie, ze przyjemniej jest
            > widziec dookola usmiechy.
            >
            > > To nie takie istotne, bo poradzilbym sobie wszedzie na swiecie ze swym
            > > wyksztalceniem, talentem i majatkiem.
            >
            > ...i skromnoscia ;oD

Mam pisac, ze jestem niedouczonym biednym przyglupem, gdy jest dokladnie
            odwrotnie ?

>
            > > Popatrz jaka moj niewinny w gruncie post wywolal kloake i wyobraz sobie,
            > ze
            > z takimi ludzmi musialabys obcowac mieszkajac w Polsce. Bo w gruncie rzeczy
            > > niewielu sie zmienia. Wszedzie pozostaja polscy.....
            >
            > Twoj post nie byl niewinny

Alez oczywiscie ze byl. Byl tylko otwarty i prowokacyjny. Czy to "wina" ?

i na pewno dobrze wiedziales, co wywolasz.

Podejrzewalem bo znam Polakow. Te generalna populacje i jej mentalnosc.

Ale masz
            > u mnie premie za szczerosc. I za nieodwzajemnianie sie wyzwiskami. Jestes
            > dowodem na to, ze mozna dyskutowac nawet z kims, z czymi pogladami sie nie
            > zgadzam. Gratuluje, szczerze i bez jaj.
            >
            > Pozdrawiam
            > Luiza-w-Ogrodzie (skad wiedziales, ze Edenu???)

Domysl...
            A czego innego moglyby byc ?
            • _tomaszek od Bałwanka bez wyzwisk... 15.11.02, 16:51
              Hej bbaumgart :o)

Jeśli jesteś taki wspaniały, jak piszesz, to oczekuję przeprosin za bałwana, bo
              się nie poczuwam.

Ktoś kiedyś napisał, że Polacy w kraju nigdy nie zrozumieją tych, którzy
              wyjechali, że niby nie wiedzą, co tracą nie wyjeżdżając.
              Tak samo Ci, którzy wyjechali nigdy nie zrozumieją tych, którzy zostali i mimo
              wszystko żyją w Posce, mimo tego syfu i beznadzieji, którą zauważasz (dosć
              jednostronnie, przyznam), a obrzucanie inwektywami nie służy komunikacji
              pomiędzy osobami na żadnym poziomie. Jeśli za prowokacyjne uważasz obrzucanie
              wyzwiskami osób, które myślą inaczej, niż Ty, no to ja wymiękam... bo nikogo
              nie obrzucam błotem, nie wyzywam i powiem więcej, nie zamierzam tego robić. Uff.

Twój post rzeczywiście byłby prowokacyjny, ale bez pierwszego zdania!

Mimo wszystkiego pozdrawiam Cię z Warszawy (tej w PL) :o)
              • bbaumgart Re: od Bałwanka bez wyzwisk... 15.11.02, 17:03
                Tak, masz racje. napisalem "balwan" podejrzewajac iz jestes tym farbowanym
                liskiem z Kanady ( a nieslusznie?) ktory wielokrotnie naublizal innym
                uczestnikom dyskusji i "balwan" bylo w zasadzie nie tyle obelga, ile
                pieszczotliwym przydomkiem.
                Jesli jednak jestes autentycznie T. z W-wy to oczywiscie przepraszam.
                Pozdro.
                • Gość: wuj Re: od Bałwanka bez wyzwisk... IP: *.101.hostpool.rsmi.com 15.11.02, 17:05
                  bbaumgart napisał:

> Tak, masz racje. napisalem "balwan" podejrzewajac iz jestes tym farbowanym
                  > liskiem z Kanady ( a nieslusznie?) ktory wielokrotnie naublizal innym
                  > uczestnikom dyskusji i "balwan" bylo w zasadzie nie tyle obelga, ile
                  > pieszczotliwym przydomkiem.
                  > Jesli jednak jestes autentycznie T. z W-wy to oczywiscie przepraszam.
                  > Pozdro.

grunt ci sie obsuwa pod nogami?
                • _tomaszek Re: od Bałwanka bez wyzwisk... 19.11.02, 15:36
                  Hej :o)

No to przykro mi, że Cię rozczarowałem, ale nie mieszkam w Kanadzie, co więcej,
                  nawet nigdy tam nie byłem (i w najbliższym czasie nie wybieram się). Mieszkam
                  spokojnie w Warszawie i byłem ciekawy wspomnień i wrażeń Rodaków zza granicy,
                  szczególnie po takim dniu, jak 11 Listopada, stąd mój tamten wątek.

Ostatnio nawet w naszej TVP3 był program na żywo na temat patriotyzmu, dzwonili
                  ludzie (głównie z Polski) i opinie też były naprzemienne. Jedni deklarowali, że
                  wyjechaliby choćby dziś, gdyby mieli pracę, inni mówili, że właśnie wrócili po
                  15 latach emigracji. Znamienne było jednak to, że jeśli ktokolwiek wspominał
                  finansowy aspekt emigracji, to nie widział patriotyzmu...

Przeprosiny przyjęte :o)

Zdrówka :o)
                  • bbaumgart Patriotyzm -smotyzm ;-) 20.11.02, 14:06
                    Znamienne było jednak to, że jeśli ktokolwiek wspominał
                    > finansowy aspekt emigracji, to nie widział patriotyzmu...

Co ma jedno z drugim wspolnego ? Czy biedny patriota nie moze wyjechac za
                    granice zarobic?
                    Wlasnie wyjechala do Polski moja daleka kuzynka. Zasuwala 14 godzin na dobe 7
                    dni w tygodniu ( (nie warto wspominac u kogo wink), po 7 miesiacach odlozyla
                    15 000 USD. Ze skapstwa nie wziela nawet tygodnia wolnego...
                    Na lotnisku juz stwierdzila, ze drugiego tak chu..ego miejsca jak USA nie ma
                    na ziemi.
                    Ciekawe dlaczego tu przyjechala? I czy nie powinna zamknac geby i nie
                    wypowiadac tego komentarza ? Czy jeszcze gdzies mogla by zarobic nielegalnie
                    taka kase w takim czasie za taka prace ?
                    • _tomaszek Re: Patriotyzm - a jednak :o) 28.11.02, 09:03
                      bbaumgart napisał:

> Czy biedny patriota nie moze wyjechac za granice zarobic?
                      Jest pewna różnica pomiędzy osobami, które są biedne w Polsce, wyjeżdżają za
                      granicę, zeby zarobić, ale potem wracają do Polski i tu za te pieniądze żyją, a
                      osobami, które emigrują na stałe z przyczyn ekonomicznych. Najczęściej te
                      pierwsze osoby rzeczywiście są biedne, nawet na warunki polskie, natomiast tym
                      drugim w Polsce najczęściej powodzi się dobrze i wyjeżdżają skuszeni marzeniami
                      i własnymi wyobrażeniami o bogatym zachodzie. Ci pierwsi są patriotami,
                      natomiast co do drugich mam wątpliwości - nie chcę oczywiście uogólniać i
                      przepraszam tych, którzy mogą poczuć się dotknięci, ale są i tacy, którzy
                      oficjalnie się do tego przyznają...

> Czy jeszcze gdzies mogla by zarobic nielegalnie taka kase w takim czasie za
                      > taka prace ?
                      Sam wiesz, że nie, stąd tak dużo Polaków marzy ciągle o wyjeździe do USA, stąd
                      te 6 mln wniasków na loterię wizową, stąd też trudności z dostaniem wizy i te
                      inne cyrki... Stąd tylu oszołomów w USA, którzy są chętni współpracować nawet z
                      terrorystami.

Pozdrawiam :o)
                      • Gość: ? ? IP: *.sympatico.ca 28.11.02, 20:23
              • Gość: Artur racja ntxt IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 16.11.02, 13:41
                _tomaszek napisał:

> Hej bbaumgart :o)
                >
                > Jeśli jesteś taki wspaniały, jak piszesz, to oczekuję przeprosin za bałwana,
                bo
                >
                > się nie poczuwam.
                >
                > Ktoś kiedyś napisał, że Polacy w kraju nigdy nie zrozumieją tych, którzy
                > wyjechali, że niby nie wiedzą, co tracą nie wyjeżdżając.
                > Tak samo Ci, którzy wyjechali nigdy nie zrozumieją tych, którzy zostali i
                mimo
                > wszystko żyją w Posce, mimo tego syfu i beznadzieji, którą zauważasz (dosć
                > jednostronnie, przyznam), a obrzucanie inwektywami nie służy komunikacji
                > pomiędzy osobami na żadnym poziomie. Jeśli za prowokacyjne uważasz obrzucanie
                > wyzwiskami osób, które myślą inaczej, niż Ty, no to ja wymiękam... bo nikogo
                > nie obrzucam błotem, nie wyzywam i powiem więcej, nie zamierzam tego robić.
                Uff
                > .
                >
                > Twój post rzeczywiście byłby prowokacyjny, ale bez pierwszego zdania!
                >
                > Mimo wszystkiego pozdrawiam Cię z Warszawy (tej w PL) :o)
                • gadula ? 30.11.02, 14:44
                  ?
                  • Gość: . Re: ? IP: *.abeinc.com 01.12.02, 14:54
                    • Gość: ? ? IP: *.sympatico.ca 03.12.02, 21:47
          • ospol Re: Ogrody Edenu .... 29.12.02, 03:44
    • peter_b Re: Cos naprawde, naprawde cudownego !!!!!!!!!!!! 16.11.02, 03:51
      przyznam sie ze do konca nie podzielam Twojej opini, bo gnebi mnie troche jak widze gdy ten szary
      rodak
      kopany jest z kazdej strony. Z drugiej strony masz tu racje ze to co nauczyla komuna szczegulnie w
      kierunku zachowania sie do tej drugiej osoby jest bagnem, w ktorym tez bym niechcial sie znalesc.
      Przykre jest to jak sie widzi jak rodak rodaka traktuje... Czesto "wyginajac sie kompletnie do tylu" aby
      zgnebic a nie pomoc, nawet wtedy gdy jest to w jego/jej psich obowiazkach. A brak argumentow bardzo
      szybko przekstalcaja sie w buraczane do potegi czyste chamstwo.

Pozdrawiam...
    • Gość: ja622 Re: Cos naprawde, naprawde cudownego !!!!!!!!!!!! IP: *.netcologne.de 16.11.02, 13:37
      A jednak widzisz jak zostales utemperowany.Wpadles sam we wlasne sidla.
      Najpierw chamskie superlatywy,a potem prosze ,jaki elokwentny.
      Najpierw po przeczytaniu twojego postu ,chcialam cie wyslac na "cartoon
      network",myslac,ze mam do czynienia z infantylem debilnym, ale widze,ze
      potrafisz czasami uzywac polszczyzny jako oreza.Podniosles mnie na duchu,pod ta
      maska chamstwa,moze byc calkiem sypmatyczny czlowiek.
      I po co ta zgrywa,szukasz zamieszania.Jak szukasz rozrywki to wyzwij u siebie
      jakiegos murzyna od czarnych.Zabawa bedzie gwarantowana.Najlepiej sie madrzyc
      jak sie pisze anoninmowo.Ciekawe,czy bedziesz taki madry jak staniesz z
      Murzynem oko w oko.
      Juz tobie zycze powodzenia.
      Pozd.
      P.S.
      Twoj post byl bardzo arogancki.Jako kobieta czuje sie bardzo urazonasmile)
      • Gość: Renka Re:mimo zalecen zeby ignorowac.. IP: *.home.cgocable.net 16.11.02, 14:18
        Nie moge tego zrobic, bo nie jestem jasnowidzem i czy chce czy nie chce, tekst
        pojawia mi sie jak leci.
        I chce, zeby wszyscy wiedzieli, ze te bzdety wypisywane przez autora watku nie
        sa zadna prowokacja(to za duzo jak na takiego baumgarta), tylko jego prywatna
        opinia, ktora jest jak gowno w majtkach. Smrod sie rozchodzi, a nic nie widac.
        • Gość: ? ? IP: *.sympatico.ca 30.11.02, 20:01
      • bbaumgart PRAWDZIWY CEL MOJEGO POSTU-WYJANIENIE 16.11.02, 16:11
        Gość portalu: ja622 napisał(a):

> A jednak widzisz jak zostales utemperowany.

Nie nie zostalem.

Wpadles sam we wlasne sidla.
        > Najpierw chamskie superlatywy
        Sprawdz w "Slowniku wyrazow Obcych" co to jest SUPERLATYWA. Nie uzywaj slow,
        ktorych znaczenia nie rozumiesz, bo wychodzisz na durnia.

,a potem prosze ,jaki elokwentny.

Nawet jesli celowo uzylem postawy chamskiej, coz to ma wspolnego z elokwencja?
        Znowu zle laczysz terminy...Daj spokoj, nie udawaj ELOKWENTNEJ. uzywaj prostego
        jezyka.

> Najpierw po przeczytaniu twojego postu ,chcialam cie wyslac na "cartoon
        > network",myslac,ze mam do czynienia z infantylem debilnym, ale widze,ze
        > potrafisz czasami uzywac polszczyzny jako oreza.Podniosles mnie na duchu,pod
        ta
        > > maska chamstwa,moze byc calkiem sypmatyczny czlowiek.
        > I po co ta zgrywa,szukasz zamieszania.Jak szukasz rozrywki to wyzwij u siebie
        > jakiegos murzyna od czarnych.Zabawa bedzie gwarantowana.

Ja chcac sie zabawic ide na koncert muzyki, ktora lubie. Pije dobry koniak.
        Zabawiam sie cipa pieknej kobiety. Jade na kilka dni w atrakcyjne miejsce.
        Walke z Murzynem pozostawie Tobie, to nie moj typ rozrywki.

Najlepiej sie madrzyc
        > jak sie pisze anoninmowo.

No to podaj swoje nazwisko adres i telefon jesli nie lubisz anonimowo.
        Ciekawe,czy bedziesz taki madry jak staniesz z
        > Murzynem oko w oko.
        > Juz tobie zycze powodzenia.
        > Pozd.

Ciagle czekam na post od kogos kto zrozumie me intencje. Najblizej byla Luiza...
        Oczywiscie, moja post byl prowokacyjny. Po "inwokacji" nastapila prowokacja..
        Ta druga czesc, opisujaca postawe Polonii. To wlasnie byl zakamuflowany sens
        tego postu. Kim jest i jak zareaguje Polonia, widzac siebie w zwierciadle,
        krzywym zwierciadle.
        Przeczytaj post Wuja. jest na imigracji. Gdyby potrafil normalnie myslec,
        korzystac ze swej sytuacji i byl normalnym , zadowolonym z siebie czlowiekiem,
        to napisalby ze mysli inaczej. Albo nawet, ze czasami mysli podobnie. Albo ze
        mysli tak samo.
        Jakie powody do rzucania inwektywami mial emigrant. Zadne.
        A zrobil to, gdyz zobaczyl sam siebie, swa wykoslawiona imigrancka posture
        czlowieka, ktory tak naprawde nienawidzi swego losu i boli go do zywego , ze
        ktos go obnazyl...
        Moja diagnoza jest taka, ze posrod imigrantow ktorzy odpowiedzieli na tez post,
        tylko Luiza zyje normalnym zyciem osoby, ktora zaadoptowala sie do otaczajacych
        ja warynkow. No i ja oczywiscie.

> P.S.
        > Twoj post byl bardzo arogancki.Jako kobieta czuje sie bardzo urazonasmile)
        • bbaumgart Demaskacja-CEL MOJEGO POSTU-.-cd. 16.11.02, 16:20
          Oto co Polak z Polski odpowiedzail na moj post.Na innym forum, gdzie jest mniej
          emigrantow.
          On odpowiedzil tak, bo nie jest wykrzywionym imigrantem jak 622 lub Wuj.
          A przeciez on, Polak z Polski powinien sie poczuc mym postem dotkniety a nie
          glupi imigrancik !!!
          Nie ubliza mi. Nie ma pretensji, ze napisalem ze lubie ogladac pijane ryje
          kolegow. Nie pisze, ze jestem glupi czy chory.
          Biedna imigracjo....

Cyt.

No cóż, może się i przyzwyczaiłem? A może mnie to po prostu nie rusza? Ja tych
          wściekłych twarzy nie widzę i nie szukam. Po ulicach nie chodzę bo zajmuje mnie
          rodzina i moja firma. Chciałbym mieć czas na wakacjesmile Tak, mieszkam w Polsce i
          czasem jast mi tu dobrze a czasem mniej i też kiedyś zastanawiałem się nad
          emigracją ale jakoś nie zdecydowałem się. Przyznam, że nie wpadłbym na to żeby
          poprawiać sobie humor przez mówienie sobie "są tacy co mają gorzej" - ja to
          wiem. Ja mam lepiej a moje dzieci będą miały jeszcze lepiej niż ja. Może to
          kwestia mojej rodziny (zawsze byliśmy bardzo zżyci) a może znajomych? Nie mam
          ich wielu ale dobrze się w ich towarzystwie czuję. Ja np. w kinie nie byłem od
          dwóch lat i od dawna w knajpie. Może ja prowadzę "wewnętrzną emigrację"?smile Cóż,
          jest mi akurat całkiem fajnie w Polsce chociaż róznie bywało i pewnie niejedno
          przede mną. Jak patrzę w przeszłość to widzę, że jest coraz lepiej i że robota
          nie idzie na marne. Zobaczymy, ja z natury jestem optymistą.
          pzdr.

• Gość: Renka Re: PRAWDZIWY CEL IP: *.home.cgocable.net 16.11.02, 16:21
          Znowu tu jestes, bblaumgacie i obnazasz swoj celownik czy cel, bo nie wiem ?
          Luiza jest normalna kobieta, zgadza sie, ty TEZ. A kto bedzie te smierdzace
          kulki zbieral?
          • bbaumgart | 16.11.02, 16:26
            Gość portalu: Renka napisał(a):

> Znowu tu jestes, bblaumgacie

Boli cie to, co?

i obnazasz swoj celownik czy cel, bo nie wiem ?
            > Luiza jest normalna kobieta, zgadza sie, ty TEZ. A kto bedzie te smierdzace
            > kulki zbieral?

Ty.
            • Gość: Renka Re: Do gowna sie nie dotykam , mimo, ze niektorzy IP: *.home.cgocable.net 16.11.02, 16:41
              potrafia na NIM robic pieniadze.Wiec zapomnij o mnie, blaum, blaum garciu.
              Ja odplywam z twojej strefy wplywow, blaum, blaum. Ide sie zrelaksowac smile)))))
        • Gość: ja622 Re:Nawet nie chce mi sie tego komentowac IP: *.netcologne.de 16.11.02, 17:22
          Twoja postawa przypomina mi pewien dowcip:
          "Przyczepilo sie g...no do okretu i krzyczy":
          "Plyniemy"
          Moze by byl czas sie odkleic i przejsc na "cartoon network".
          Tam znajdziesz odpowiednich interlokutorow dla siebie.
          Mozesz sobie oszczedzic odzewu na moj post-nie mam ochoty czytac twoich wypocin.
          Nie bede sie znizac do twojego poziomu.
          Ciao
          • bbaumgart Sprawdziles juz co to "superltywa" ? 16.11.02, 22:09
            Mam nadzieje, przynajmniej jednej rzeczy sie dowiedziales. Zrobiles jeden krok
            w przod . Jestes juz troszke mniej niedouczonym prostaczkiem.
            Chociaz logiczne bledy dalej sadzisz okropne: "Gowno sie przyczepilo do
            okretu..."
            To znaczy ze siebie nazywasz "gownem"? przeciez to ja pierwszy napisalem, a ty
            sie mnie uczepiles, prawda?
            • Gość: ? ? IP: *.sympatico.ca 12.12.02, 20:33
    • Gość: Maria Schadenfreude IP: *.dialo.tiscali.de 17.11.02, 11:28
      to takie niemieckie okreslenie, przyjete rowniez przez wielu polskich
      publicystow. Oznacza cieszenie sie z krzywdy innych i jest domena ludzi
      zakompleksionych, ktorym uciecha z krzywdy innych pozwala na podbudowanie ego
      i na iluzoryczna ocene wlasnej sytuacji.
      • bbaumgart Re: Schadenfreude 17.11.02, 16:44
        Polecam Ci lekture mych wpisow:
        • PRAWDZIWY CEL MOJEGO POSTU-WYJANIENIE -
        • Demaskacja-CEL MOJEGO POSTU-

Byc moze to pomoze Tobie zrozumiec o co mi chodzilo ?

• Gość: Maria Re: Schadenfreude IP: *.dialo.tiscali.de 17.11.02, 17:33
          bbaumgart napisał:

> Polecam Ci lekture mych wpisow:
          > • PRAWDZIWY CEL MOJEGO POSTU-WYJANIENIE -
          > • Demaskacja-CEL MOJEGO POSTU-
          >
          > Byc moze to pomoze Tobie zrozumiec o co mi chodzilo ?

W tych wpisach uzywasz slow "prowokacja", "zakamuflowany sens" , "krzywe
          zwierciadlo", ale wydaja mi sie one czysta akrobacja i nie zmieniaja faktu, ze
          przyznajesz sie do ulegania Schadenfreude. A to pozwala wnioskowac, ze twoja
          relacja z samym soba i z rzeczywistoscia nie jest jednak bezproblemowa.
          • bbaumgart Re: Schadenfreude 17.11.02, 17:39
            Tak, na pewno masz racje.
            Mam bardzo wiele problemow, do ktorych nie wstydze sie przyznac.
            Czyni to ze mnie prawdziwego potwora. przepraszam jeszcze raz ze sie urodzilem.
            • Gość: Maria Re: Schadenfreude IP: *.dialo.tiscali.de 17.11.02, 19:34
              bbaumgart napisał:

> Tak, na pewno masz racje.
              > Mam bardzo wiele problemow, do ktorych nie wstydze sie przyznac.
              > Czyni to ze mnie prawdziwego potwora. przepraszam jeszcze raz ze sie
              urodzilem.

Potwor ktory przeprasza, ze sie urodzil? To zupelnie nie pasuje do klasycznej
              wizji potwora!

• _narval_ hipokryta 17.11.02, 20:37
      Baumgacie, dlaczegoz tak chcesz nam udowodnic, zes ty taki uczony, przy kasie,
      przy sukcesie zawodowym?? Moze i to wszystko masz, moze i nie?! Mnie i tak
      wsjo rawno!! Dla mnie madrosci wyuczone, zakodowane po latach studiow, nie sa
      zadnym paszportem do tzw. sposobu na zycie! Moze i tam cos zamagazynowales w
      czerepie po latach studiow, ale w zyciu codziennym, w stosunkach
      miedzyludzkich niewiele jestes wart! Jakimzesz dwulicowcem, ordynusem i
      arogantem jestes skoro tak manipulujesz ludzmi! tutaj cytuje ciebie:
      lubie ogladac zapite mordy dawnych "kolegow" i postawic im piwo "z mlotkiem"
      az sie zwala zarzygani pod stol.
      I tym sie chlubisz przed reszta swiata ? Jakis Ty cwany ze slabszymi?!
      Przeciez Ty za sakiewke dukatow sprzedalbys, kazdego z tych ziomkow, ktory
      slaby, ufny , i bezbronny .
      Smutna tez twoja psychika skoro radosc w zyciu znajdujesz myslac o
      tej 'biednej' Polsce i cyt. Ciebie « Lubie popatrzec na polski burdel i
      cieszyc sie tym, ze juz tam nie mieszkam i nigdy nie bede »
      A mnie przykro jest, ze w 'mojej ojczyznie', wielu ludzi zyje, ponizej
      jakichkolwiek standartow zyciowych, ze dzieciaki sa niedozywione, ze starzy,
      przepracowani ludzie nie moga godnie zyc u kresu ich zycia... widzisz to jest
      ta Polska ! ! I nie ma sie co zabierac za krytykowanie formy czy ortografii,
      tutaj mysli sie licza !

Przeczytalam te twoje posty i poza nimi kryje sie - HIPOKRYTA!

• bbaumgart Re: hipokryta 18.11.02, 00:53
        Zgadzam sie z Twoim postem w 100% i dziekuje Ci za niego.
        Mam jedynie pewne zastrzezenia odnosnie terminu "hipokryta", gdyz za takiego
        sie nie uwazam.
        Gdybys uzyl/a zwrotu bardziej uniwersalnego, np."skurwysyn", to prawdopodobnie
        nie mialbym zadnych absolutnie zastrzezen.
        • Gość: Maria Re: hipokryta IP: *.dialo.tiscali.de 18.11.02, 09:37
          Zaprosic kolegow na wodke po to zeby doznawac orgastycznych wrazen z ich upicia
          sie to jest skurwysynska hipokryzja.
          • bbaumgart Re: hipokryta 18.11.02, 14:14
            Czy postawienie takiego stwierdzenia sprawilo, ze poczulas sie lepiej?
            Czy po napisaniu tego postu uwazasz sie za osobe lepsza i wartosciowsza?
            PS.
            Napisalem "kolegow" a nie kolegow. Czy pominelas ten drobiazg celowo? Jesli tak
            to dlaczego?
            • Gość: wuj Re: hipokryta IP: *.103.hostpool.rsmi.com 18.11.02, 16:02
              bbaumgart napisał:

> Czy postawienie takiego stwierdzenia sprawilo, ze poczulas sie lepiej?
              > Czy po napisaniu tego postu uwazasz sie za osobe lepsza i wartosciowsza?
              > PS.
              > Napisalem "kolegow" a nie kolegow. Czy pominelas ten drobiazg celowo? Jesli
              tak
              >
              > to dlaczego?

baumgacie - czy ty infantylny maly czlowieku nadal sie niczego nie nauczyles.
              juz wszyscy wiemy ze jestes zakompleksionym malym czlowieczkiem walczacym z
              wlasna beznadzieja. ublizasz wszystkim na tym forum.
              udajesz swiatowego goscia pijacego koniak, moze nawet cygaro sobie zapalisz
              czasem, ale i tak widac ze jestes mala gnida.
              nawet sie nie musialem wysilac by polemizowac z twoja schorowana jaznia - inni
              to zrobili.

czy wiesz ze jest taka choroba psychiczna w ktorej pacjent totalnie nie zgadza
              sie z reszta swiata i wydaje sie mu ze tylko on ma racje a reszta ludzi nie ma
              jej wcale?

wiesz sa specjalisci, leki -nawet w tym syfie o ktorym pisales moga cie
              wyleczyc.

ps. OGLADNIJ SOBIE SZCZESLIWEGO NOWEGO JORKU - to jest film a takich jak ty.
            • Gość: Maria Re: hipokryta IP: *.dialo.tiscali.de 18.11.02, 20:46
              bbaumgart napisał:

> Czy postawienie takiego stwierdzenia sprawilo, ze poczulas sie lepiej?

Nie, a nawet mialam klopoty z tym, ze po raz pierwszy na tym forum uzylam malo
              cenzuralnego slowa.

> Czy po napisaniu tego postu uwazasz sie za osobe lepsza i wartosciowsza?

Nie, moja samoocena nie zalezy od moich postow,

> PS.
              > Napisalem "kolegow" a nie kolegow. Czy pominelas ten drobiazg celowo? Jesli
              tak
              > to dlaczego?

Cudzyslow nic tu nie zmienia. Powiedz tym "kolegom" ze tylko po to im stawiasz,
              zeby miec ucieche ogladajac ich spitych na umor. Wtedy bedziesz tylko s--synem,
              jak sam sie okresliles, a nie hipokryta.
              • bbaumgart Re: hipokryta 18.11.02, 21:00
                Moi "koledzy" pija bo musza.
                Coz mam zrobic, gdy idac ulica mojego bylego mioasta slysze ze ktos mnie wola
                po imieniu?
                Nie poznaje faceta, bo ma zniwelowana przez wodke gebe, ale on mnie poznaje.
                Kiedys chodzilismy razem do szkoly podstawowej.... Co mam mu powiedziec gdy
                prosi by mu postawic piwo lub wodke?
                Chyba nie jestes tak naiwna ze powiesz mi ze nie powinienem mu stawiac, bo jest
                pijakiem? Moze wlasnie ocalilem mu zycie, bo poszedl by te 10 zlotych ukrasc i
                ktos zabilby go jak psa.
                Prawdopodobnie ten facet nie zylby tak jak zyje, gdyby nie mieszkal w POLSCE.
                Nie bylby, kim jest.
                Zapewniam cie, ze gdybym mu powiedzial ze postawie mu cala beczke wodki ,bo
                bede chcial patrzec jak sie zapija na smierc, to nie mialby nic przeciwko temu.
                Z drugiej strony mam takze wielu znajomych, ktorych obiektywnie musze uznac za
                ludzi sukcesu.
                Z nimi takze pijam -na zupelnie innych zasadzach....z tym, ze tez nie lubie
                zbytnio tego robic, bo za duzo narzekaja, niestety. Mja , wydawaloby sie
                wszystko , a narzekaja.
                Narzekaja, bo mieszkaja w Polsce, smutnym kraju nieszczesliwych ludzi.
                • Gość: wuj baugat - mesjasz wodke stawia IP: *.103.hostpool.rsmi.com 18.11.02, 22:11
                  bbaumgart napisał:

>
                  Moze wlasnie ocalilem mu zycie, bo poszedl by te 10 zlotych ukrasc i
                  > ktos zabilby go jak psa.

ZA MESJASZA I WYBAWIECILa SIE JUZ UWAZASZ IDIOTO - BO WODKE KOMUS STAWIASZ.
                  ALE TY KU...A GLUPI JESTES.

• Gość: ? ? IP: *.sympatico.ca 28.11.02, 20:17
    • Gość: WC Re: Cos naprawde, naprawde cudownego !!!!!!!!!!!! IP: *.sympatico.ca 18.11.02, 22:26
      Czesc Ciulu,
      jedna uwaga, nie musisz latac do Polski. Wystarczy, ze spojrzysz w lustro.
      Zobaczysz to samo. Byles "polaczkiem" i nim zostales
      • swiatlo Re: Cos naprawde, naprawde cudownego !!!!!!!!!!!! 19.11.02, 01:41
        Gość portalu: WC napisał(a):

> Czesc Ciulu,
        > jedna uwaga, nie musisz latac do Polski. Wystarczy, ze spojrzysz w lustro.
        > Zobaczysz to samo. Byles "polaczkiem" i nim zostales

Sympatico, chociaz ja ciebie strasznie nie lubie, to jednak musze teraz
        objektywnie przyznac, ze tym razem dales klase.
        Facet ktoremu odpisujesz jest nawet jeszcze wiekszym ciulem od ciebie.
        To co napisales zaprzecza moim dwom poprzednim tezom:
        1. Nie ma wiekszego ciula od ciebie
        2. Ciule trzymaja sie razem

I jedna i druga teza zostaly obalone!
        Dobra wiadomosc!

Swiatlo
        • Gość: WC Re: Cos naprawde, naprawde cudownego !!!!!!!!!!!! IP: *.sympatico.ca 19.11.02, 02:58
          Nic nie rozumiesz swiatlo. Nas jest naprawde dwoch.
          Pozdr twoja swietlistosc
          • Gość: ? ? IP: *.sympatico.ca 02.12.02, 13:35
    • ma_teusz Re: Cos naprawde, naprawde cudownego !!!!!!!!!!!! 19.11.02, 02:10
      penis is walking around me grandfather
      • bbaumgart Coz za zgraja autentycznych debili 19.11.02, 02:39
        Trafilem na to forum niedawno i od razu podejrzewalem, ze pisz tu niezli
        artysci. I mialem racje.
        No bo prosze bardzo. Zamieszczam post w ktorym, nie kryjac sie, mowie to co
        mysle.
        Jaki odzew? Obelgi, obelgi, obelgi.Wymyslanie od najgorszych, jakies nieudolne
        proby argumentacji takze pomieszane z wymyslaniem.
        Moze , drodzy, powinniscie najpierw troche zastanowic sie NAD SOBA, zanim
        zaczniecie probowac dopierac sie do mojej dupy ?
        Nietrudno dostrzec, co was NAPRAWDE boli, malutcy.
        To, ze ktos moze sie czuc dobrze na emigracji bo odniosl tu sukces i olewa
        Polske i polskie glupie sentymenty. Wy zas zyjecie glupimi wspominkami tego co
        bylo, bo gowno na tej emigracji zrobiliscie. Spiewacie polskie kolendy,
        zawiesiliscie obrazek z Sukiennicami lub gdanskim Zurawiem na scianie i
        wzychacie do tej Polski jak pomyleni. A przy tym jestescie zbyt tchorzliwi,
        zeby spakowac graty i jechac z powrotem. Zalosne zaiste.
        Czy ktos, kto jest zadowolony z zycia na obczyznie wymyslaby mi? Na pewno nie.
        Najwyzej nie zgodzilby sie ze mna. Mialby do tego prawo.
        Zabierzcie juz wiec te swoje polamane zywota emigracyjne i piszcie sobie o czym
        innym, bo wasze obelgi naprawde wywoluja u mnie tylko salwy smiechu.
        Zegnam tym razem.
        • ma_teusz Re: Coz za zgraja autentycznych debili 19.11.02, 02:46
          Outpepper yourself
        • bbaumgart A jednak..jeden noralny post !!!! 19.11.02, 02:49
          Mimo wszystko. Oczywiscie nie na tym forum. Na tym forum na posty nie
          odpowiadaja ludzie normalni. Wylacznie zyciowi polamancy.
          Cytuje dla niedowiarkow. To odpowiedz na moj post o identycznej tresci.
          Porownajcie sobie, debilki, coscie WY mi napisali a co napisal NORMALNY
          czlowiek:
          ".....tyle pozytywnych stron przynosi takie życie jakie prowadzimy teraz, ale
          jednak brakuje nam cały czas Polski, rodziny, przyjaciόł. Rozmόw i dyskusji po
          polsku, żartόw, emocji związanych z każdą małą sprawą dziejąca się w naszym
          kraju. Ciekaw jestem, na ile nasza tesknota byłaby mniejsza, gdybyśmy mieli
          pracę tutaj na miarę naszych ambicji. A może wtedy wcale nie wydobylibyśmy się
          już z tego kraju? XY wciąż nam powtarza, że mimo 25 lat przeżytych tutaj i w
          zasadzie perspektyw na spokojną i dostatnią przyszłość mόgłby się zaraz
          spakować i wyjechać, gdyby nie wiązały go sprawy rodzinne.

Zapewne każdy cudzoziemiec, ktόrego świadomość choćby w najmniejszym stopniu w
          dzieciństwie kształtowała się we własnym kraju, czuje się na obczyźnie źle.
          Nowy kraj traktuje z dystansem i nie czuje się za niego odpowiedzialny. Zresztą
          większość z nich wybiera takie życie ze względόw finansowych czy politycznych.
          Mając zapewniony w miarę przyzwoity dostatek i obywatelskie bezpieczeństwo
          wybrałaby zapewne pozostanie u siebie, a nie tułanie się wśrόd obcych... Jednak
          nawet jeśli sytuacja w kraju ulega poprawie, wiele osόb na tyle ustawiło sobie
          życie, że rezygnują z powrotu, ktόry wiązałby się z ogromnymi kosztami
          zorganizowania sobie na nowo spraw związanych z mieszkaniem i pracą.

Pozostają im wspomnienia wspaniałych lat wśrόd rodakόw, a raczej wszystkiego co
          pozytywne kojarzonego z tym okresem, ciągłe rozprawianie o tak chcianym lecz
          niezbyt poważnie branym pod uwagę powrotem na stare śmieci oraz w pierwszym
          rzędzie narzekanie, jak to tak naprawdę jest im źle w nowym kraju. Innymi zaś
          razy chętnie porόwnują zalety narodu, z ktόrym się integrują i ganią wszelkie
          niedociągłości we własnych krajach. Oczywiście zdarzało się to i mnie, lecz
          traktuję to wszystko jako doświadczenia, ktόre będę mόgł spożytkować w jakiś
          sposόb w Polsce....."
          • Gość: Maria Zgraja debili??? IP: *.dialo.tiscali.de 19.11.02, 11:31
            Chciales sprowokowac, wiec przyjmij teraz z podniesionym czolem owoce tej
            prowokacji.

Zbudowales sobie teorie "im w Polsce gorzej tym Polonusowi na duchu lepiej",
            ktora ma byc wlasciwa dla podobnych tobie ludzi sukcesu. Uwazasz, ze kto mysli
            inaczej ten jest nienormalny lub zaklamany.

Pomijajac aspekt "Schadenfreude", plastra na rany wlasnego JA i podporke w
            konfrontacji z rzeczywistoscia ( o czym pisalam wyzej) twoj podzial ludzi na
            normalnych - czyli wyznawcow twojej teorii, i nienormalnych i zaklamanych-
            czyli cala reszte ktora sie z ta teoria nie zgadza, swiadczy o bardzo waskim
            polu widzenia. Mierzysz ludzi szablonem, ktory sam sobie zmajsterkowales razem
            z twoja teoria.
            Moze bys tak jednak wyjrzal za mur teorii, jaka sie obwarowales, zeby sprawdzic
            czy za nim istnieje jeszcze cos innego? Moze wtedy zrelatywizujesz to co teraz
            uwazasz za "normalne" i "nienormalne"? Moze znajdziesz i takich, ktorym koledy,
            Cepelia i gdanskie Zurawie nie przeszkodzily w osiagnieciu sukcesu? Albo
            takich, ktorych sukces nie pozbawil wrazliwosci na to, co sie dzieje w Polsce,
            na losy ich "kolegow" i kolegow?

Zycze sukcesow w poszerzaniu horyzontow!
            • bbaumgart Re: Zgraja debili??? 19.11.02, 14:11
              Gość portalu: Maria napisał(a):

twoj podzial ludzi na
              > normalnych - czyli wyznawcow twojej teorii, i nienormalnych i zaklamanych-
              > czyli cala reszte ktora sie z ta teoria nie zgadza, swiadczy o bardzo waskim
              > polu widzenia.

Powiedz, czy Ty w ogole czytasz posty? Czy tylko piszesz by dac upust swej
              elokwencji?
              Jesli czytasz to pomoz mi znalezc elementy polemiki w postach niejakich WC,
              Ma_teusza. WUJA j622 czy jak im tam.
              Bo ja tam widze tylko naprezony do ostatecznosci wysilek by mi naublizac.
              Prymityw i prostactwo, zadnej mysli za stekiem wyzwisk i kiblem.
              To wszystko NIE OSLABIA mej tezy. To wszystko dokladnie UMACNIA ma teze.
              Moj post wyindukowal to co ukryte w tej zgrai- zwierzece instynkty, upodlenie
              imigracja tlumione latami, kompleks nizszosci i nienawisc do samych siebie.
              • Gość: Maria Re: Zgraja debili??? IP: *.dialo.tiscali.de 19.11.02, 15:27
                bbaumgart napisał:

> Powiedz, czy Ty w ogole czytasz posty? Czy tylko piszesz by dac upust swej
                > elokwencji?

Czytam i na podstawie tresci staram sie konstruowac profil autora.

> Jesli czytasz to pomoz mi znalezc elementy polemiki w postach niejakich WC,
                > Ma_teusza. WUJA j622 czy jak im tam.

W twoim tekscie tez nie znajduje elementow godnych rozsadnej polemiki.

> Bo ja tam widze tylko naprezony do ostatecznosci wysilek by mi naublizac.
                > Prymityw i prostactwo, zadnej mysli za stekiem wyzwisk i kiblem.
                > To wszystko NIE OSLABIA mej tezy. To wszystko dokladnie UMACNIA ma teze.
                > Moj post wyindukowal to co ukryte w tej zgrai- zwierzece instynkty, upodlenie
                > imigracja tlumione latami, kompleks nizszosci i nienawisc do samych siebie.

Przypisujesz komus zwierzece instynkty tylko dlatego, ze nie przebiera w
                slownych obelgach, natomiast sam sie rysujesz jako ten lew ktory moze z
                wyzszoscia na inne zwierzaki patrzec, na te kotki, co to sobie "dobrze
                podupczyc" lubi, na te pijane zajaczki, na te malpy co sie w cepeliowskie
                koraliki stroja, na te papugi, co to koledy usiluka spiewac...

I czy upodlenie, kompleks nizszosci i nienawisc do samych siebie nie objawia
                sie wlasnie checia rekompensacji poprzez metody, ktore sam stosujesz?
                • Gość: WUJ Re: Zgraja debili??? IP: *.103.hostpool.rsmi.com 19.11.02, 15:50
                  Gość portalu: Maria napisał(a):

> bbaumgart napisał:
                  >
                  > > Powiedz, czy Ty w ogole czytasz posty? Czy tylko piszesz by dac upust swej
                  >
                  > > elokwencji?
                  >
                  > Czytam i na podstawie tresci staram sie konstruowac profil autora.
                  >
                  > > Jesli czytasz to pomoz mi znalezc elementy polemiki w postach niejakich WC
                  > ,
                  > > Ma_teusza. WUJA j622 czy jak im tam.
                  >
                  > W twoim tekscie tez nie znajduje elementow godnych rozsadnej polemiki.
                  >
                  > > Bo ja tam widze tylko naprezony do ostatecznosci wysilek by mi naublizac.
                  > > Prymityw i prostactwo, zadnej mysli za stekiem wyzwisk i kiblem.
                  > > To wszystko NIE OSLABIA mej tezy. To wszystko dokladnie UMACNIA ma teze.
                  > > Moj post wyindukowal to co ukryte w tej zgrai- zwierzece instynkty, upodle
                  > nie
                  > > imigracja tlumione latami, kompleks nizszosci i nienawisc do samych siebie
                  > .
                  >
                  > Przypisujesz komus zwierzece instynkty tylko dlatego, ze nie przebiera w
                  > slownych obelgach, natomiast sam sie rysujesz jako ten lew ktory moze z
                  > wyzszoscia na inne zwierzaki patrzec, na te kotki, co to sobie "dobrze
                  > podupczyc" lubi, na te pijane zajaczki, na te malpy co sie w cepeliowskie
                  > koraliki stroja, na te papugi, co to koledy usiluka spiewac...
                  >
                  > I czy upodlenie, kompleks nizszosci i nienawisc do samych siebie nie objawia
                  > sie wlasnie checia rekompensacji poprzez metody, ktore sam stosujesz?

MARIO,
                  jestes wspaniala osoba. dziekuje za twoje posty. doceniam fak ze masz
                  cierpliwosc poliemizowac z bamgaciem. niestety mimo ze czasem mozna zauwazyc
                  pewne zarysy logiki w jego wypowiedziach to i tak nie jest on w stanie zobaczyc
                  na swiat z poza "muru wlasnej teorii" ktora sobie skonstuowal. rowniez
                  zauwazylem tak jak ty iz baumgat zarzuca innym te wady ktorymi sam jest opetany.
                  gdy bylem jeszcze w 1-2 klasie liceum tez mialem podobne teorie, rowniez
                  myslalem ze wiem lepiej w wielu wypadkach niz inni ale jednak zycie zmienilo
                  moj punkt widzenia. zauwazylem ze ludzie czasami nawet ci w ogole nie
                  wyksztalceni uzywajac wlasnych wrodzonych instynktow potrawia wspaniale sobie
                  radzic w zyciu i oceniac sytuacje nie gorzej niz ci "pseudo naukowcy"

pozdrawiam
                • Gość: ? ? IP: *.sympatico.ca 29.11.02, 19:13
              • Gość: konus Re: Zgraja debili??? IP: *.abo.wanadoo.fr 19.11.02, 16:15
                bbaumgart napisał:

> Gość portalu: Maria napisał(a):
                >
                > twoj podzial ludzi na
                > > normalnych - czyli wyznawcow twojej teorii, i nienormalnych i zaklamanych-
                >
                > > czyli cala reszte ktora sie z ta teoria nie zgadza, swiadczy o bardzo wask
                > im
                > > polu widzenia.
                >
                > Powiedz, czy Ty w ogole czytasz posty? Czy tylko piszesz by dac upust swej
                > elokwencji?
                > Jesli czytasz to pomoz mi znalezc elementy polemiki w postach niejakich WC,
                > Ma_teusza. WUJA j622 czy jak im tam.
                > Bo ja tam widze tylko naprezony do ostatecznosci wysilek by mi naublizac.
                > Prymityw i prostactwo, zadnej mysli za stekiem wyzwisk i kiblem.
                > To wszystko NIE OSLABIA mej tezy. To wszystko dokladnie UMACNIA ma teze.
                > Moj post wyindukowal to co ukryte w tej zgrai- zwierzece instynkty,
                upodlenie
                > imigracja tlumione latami, kompleks nizszosci i nienawisc do samych siebie.
                ===============================================================================

>>Nie kazdemu z zyciem do twarzy i niestety ostatnie slowo zawsze nalezy do
                grabarza<<<
        • Gość: wuj Re: Coz za zgraja autentycznych debili IP: *.103.hostpool.rsmi.com 19.11.02, 15:35
          bumgacie napisał:

> Czy ktos, kto jest zadowolony z zycia na obczyznie wymyslaby mi? Na pewno
          nie.
          > TAK FJUCIE JA CI BEDE WYMYSLAL BO JUZ WIEKSZEGO KUTASA TO NIE WIDZIALEM
          PS. JA JESTEM ZADOWOLONY Z ZYCIA NA EMIGRACJI I WLASNIE DLATEGO NIE OBSRYWAM
          SWOJEGO BYLEGO DOMU. MALY KUTASI MOZGU. I TO JUZ JEST UDOWODNINE ZE TYLKO
          FUCKING LOOSERS JAK TY OBSRYWAJA POLSKE.

A CO TY PEWNIE POLSKI JUZ ZAPOMNIEC A OBCY JEZYK JESZCZE NIE UMIEC. SLUCHAJ
          FJUCIE - KIELBACHA CI Z RYJA JESZCZE WALI.

ha ha ha ha ha
          mesjaszu napewno nikt ci nie becie wymyslal wszyscy ci przyZnamy racje.
          Schiza!!!!!!!!!!!!

baumgacie (czytaj. zydowskie gacie) juz powoli dochodzisz do stanu gdy
          spamujesz i widzisz samych wrogow dookola.

• bbaumgart Wujek, ty sie kiedys zabijesz wlasna reka. 19.11.02, 16:38
            Wujek nam powiedzial tak:

> FUCKING LOOSERS JAK TY OBSRYWAJA POLSKE.
            >
            > A CO TY PEWNIE POLSKI JUZ ZAPOMNIEC A OBCY JEZYK JESZCZE NIE UMIEC.> ha ha ha
            ha ha
            >

Pokazales nam, ze po polsku nie umiesz pisac. To podobno dysleksja.
            Po angielsku napisales raptem 2 SLOWA: "Fucking loosers". Zrobiles w tych 2
            slowach znowu jeden blad...
            Pisze sie "loser" nie "looser".
            Chlopie, ty sie kiedys elektryczna maszynka zatniesz na smierc przy goleniu.
            • Gość: wuj Re: Wujek, ty sie kiedys zabijesz wlasna reka. IP: *.103.hostpool.rsmi.com 19.11.02, 16:53
              bbaumgart napisał:

> Wujek nam powiedzial tak:
              >
              > > FUCKING LOOSERS JAK TY OBSRYWAJA POLSKE.
              > >
              > > A CO TY PEWNIE POLSKI JUZ ZAPOMNIEC A OBCY JEZYK JESZCZE NIE UMIEC.> ha
              > ha ha
              > ha ha
              > >
              >
              > Pokazales nam, ze po polsku nie umiesz pisac. To podobno dysleksja.
              > Po angielsku napisales raptem 2 SLOWA: "Fucking loosers". Zrobiles w tych 2
              > slowach znowu jeden blad...
              > Pisze sie "loser" nie "looser".
              > Chlopie, ty sie kiedys elektryczna maszynka zatniesz na smierc przy goleniu.

DOBRZE DEBILU ze ci daje powod abys mial cos przciwko mnie bo inaczej bez mojej
              pomocy to bys argumentu nie mial
              ha ha
              fucking looser (od loose) ha ha
              by de way to jestes jednak kiblomyjem w usa. jatwo cie bylo rozszywfrowac (tu
              tez jest blad debilu jakbys go nie mogl znalezc.) widzisz twoj mozdzeg nie
              przewiduje ze ktos inny moze topa manibulowc tez. fakapie chodzcy.
              dalem ciebie jedna sznase ktora masz przeciw mnie (ortografia) i udalo sie.
              zwruciles uwage ze nie wytknales mi nic innego oprocz tego na co ci pozwolilem.

nie taki yntelygentny jestes za jakiego sie uwazasz co?
              • bbaumgart Re: Wujek, ty sie kiedys zabijesz wlasna reka. 19.11.02, 16:56
                "Loser" nie ma nic wspolnego z "loose", biedny chlopku-roztropku.
                • Gość: WUJ Re: Wujek, ty sie kiedys zabijesz wlasna reka. IP: *.103.hostpool.rsmi.com 19.11.02, 17:01
                  bbaumgart napisał:

> "Loser" nie ma nic wspolnego z "loose", biedny chlopku-roztropku.

TY JEDNAK NAPRAWDE TEPY JESTES. IRONI NIE KUMASZ.
                  WYTLUMACZE CI TO WPROST:

HUJU JA TOBA MANIPULUJE!!!!
                  • bbaumgart Re: Wujek, ty sie kiedys zabijesz wlasna reka. 19.11.02, 17:15
                    CI TO WPROST:
                    >
                    > HUJU JA TOBA MANIPULUJE!!!!

Nie , ty mna nie manipulujesz. Ty po prostu nie umiesz poprawnie pisac po
                    polsku ani po angielsku.
                    Jestes zwyklym niedouczonym prymitywnem.
                    Jedyna rzecza, przy ktorej ty rzeczywiscie manipulujesz, jest twoj rozporek.
                    • Gość: wuj Re: Wujek, ty sie kiedys zabijesz wlasna reka. IP: *.103.hostpool.rsmi.com 19.11.02, 17:20
                      bbaumgart napisał:

> CI TO WPROST:
                      > >
                      > > HUJU JA TOBA MANIPULUJE!!!!
                      >
                      > Nie , ty mna nie manipulujesz. Ty po prostu nie umiesz poprawnie pisac po
                      > polsku ani po angielsku.
                      > Jestes zwyklym niedouczonym prymitywnem.
                      > Jedyna rzecza, przy ktorej ty rzeczywiscie manipulujesz, jest twoj rozporek.

znizasz sie w swoich argumentach - znowu tracisz grunt pod nogami wszechwladny
                      baumgacie. a to ty myslales ze mozesz swoimi kolegami alkocholikami manipulowac
                      a tu z nienacka okazalo sie ze ciebie jest latwiej wyruchac niz alkoholikow. -
                      prawdopodobnie dlatego ze jestes zbyt pewny swojego "wszechwladnego" yntelektu.

slyszalem z innego postu ze to ty jestes impotentem i ze to ty musisz sobie
                      reka pomagac. "baumgart klamca i impotent" - post na forum polonia
                      • bbaumgart No, idz juz spac, "pracocholiku". 19.11.02, 17:28
                        Bo w koncu zniszczysz dziecku komputer przez te twoja ortografie...
                        • Gość: wuj Re: No, idz juz spac, 'pracocholiku'. IP: *.103.hostpool.rsmi.com 19.11.02, 17:36
                          bbaumgart napisał:

> Bo w koncu zniszczysz dziecku komputer przez te twoja ortografie...

zrobiles blad bamgacie ortograficzny. i ja bede udawal ze go znalazlem i
                          dlatego jestem taki madry a ty taki glupi. rowniez nie zauwaze ze go zrobiles z
                          premedytacja.

asshole (tu nie ma bledu - nie szukaj)
                          • bbaumgart Re: No, idz juz spac, 'pracocholiku'. 19.11.02, 17:46
                            Tak, zrobilem taki blad...podobno masz poczucie "chumoru" dyslektyku..tak
                            twierdzisz.
                            To ty przeciez napisales troche wczesniej:

"...znizasz sie w swoich argumentach - znowu tracisz grunt pod nogami
                            wszechwladny
                            baumgacie. a to ty myslales ze mozesz swoimi kolegami alkocholikami manipulowac
                            a tu z nienacka okazalo sie ze ciebie jest latwiej wyruchac..."

No wiec jak sie w koncu pisze "alkohol"? przez "h" czy "ch" dyslektyku?
                            A tak na powaznie. Ty jestes naprawde tak glupi, ze uwlacza mi ta dyskusja.
                            Koniec wiec na tym.
                            • Gość: wuj Re: No, idz juz spac, 'pracocholiku'. IP: *.103.hostpool.rsmi.com 19.11.02, 17:59
                              bbaumgart napisał:

> Tak, zrobilem taki blad...podobno masz poczucie "chumoru" dyslektyku..tak
                              > twierdzisz.
                              > To ty przeciez napisales troche wczesniej:
                              >
                              > "...znizasz sie w swoich argumentach - znowu tracisz grunt pod nogami
                              > wszechwladny
                              > baumgacie. a to ty myslales ze mozesz swoimi kolegami alkocholikami
                              manipulowac
                              >
                              > a tu z nienacka okazalo sie ze ciebie jest latwiej wyruchac..."
                              >
                              > No wiec jak sie w koncu pisze "alkohol"? przez "h" czy "ch" dyslektyku?
                              > A tak na powaznie. Ty jestes naprawde tak glupi, ze uwlacza mi ta dyskusja.
                              > Koniec wiec na tym.

dziekuje ze mi wytlumaczyles. z tym alkoholem. czesto go uzywasz "profesorku" -
                              mam nadzieje ze juz ogladales szesliego NY jak ci polecale. powinienes
                              zrozumiec ten film nie jest tak trudny.
                              spadaj teraz bo nocna zmiana cie czeka.
                              sprztac cie kible w stanach parchu.

• Gość: ? ? IP: *.sympatico.ca 12.12.02, 20:39
    • gadula Cos naprawde falszywego !!!!!!!!!!!! 19.11.02, 18:56
      o tym.
      • Gość: Kacper Re: Cos naprawde falszywego !!!!!!!!!!!! IP: *.tnt26.chi15.da.uu.net 29.11.02, 00:36
        Niezle Gadula ! (no txt)
    • gadula Re: Cos naprawde falszywego !!!!!!!!!!!! 19.11.02, 18:57
      o tym.
    • gadula Cos naprawde falszywego !!!!!!!!!!!! 19.11.02, 18:58
      o tym.
      • bbaumgart Brawo Gadula. 19.11.02, 19:07
        gadula napisał:

Wyraz „naprawdę” nie jest tu powtór
        > zony
        > bezcelowo tak samo jak i wyraz „cudownie” Jest to treść, która ma
        > wywrzeć na
        > waszej wyobraźni silne wrażenie oraz pozyskać wasze zaufanie, zachęcić was do
        > czytanie tego tematu, po czym sączy się wam jad w formie „syf i beznadzie
        > ja”
        > Jest to klasyczna zestawienie stosowane w sugestii.

Nareszcie inteligentne spostrzezenie. Dziekuje za uznanie.

> Bez względu na rodzaj i cel danego tematu oraz jak on jest napisany, nie
        > odpowiadaj, nie czytaj go, ignoruj tego typu wypowiedzi.

Dobrze......prawie 100 postow w sumie...Jak to swiadczy o rodakach Twoim
        zdaniem? Wnioski ?
        Nie "zalapali"? Dopiero gadula im musi do glow lopata wkladac o co chodzi ?

>
        • Gość: wuj Re: Brawo Gadula. IP: *.100.hostpool.rsmi.com 19.11.02, 20:16
          bbaumgart napisał:

> gadula napisał:
          >
          > Wyraz �naprawdę� nie jest tu powtór
          > > zony
          > > bezcelowo tak samo jak i wyraz �cudownie� Jest to treść, któr
          > a ma
          > > wywrzeć na
          > > waszej wyobraźni silne wrażenie oraz pozyskać wasze zaufanie, zachęcić was
          > do
          > > czytanie tego tematu, po czym sączy się wam jad w formie �syf i bezn
          > adzie
          > > ja�
          > > Jest to klasyczna zestawienie stosowane w sugestii.
          >
          >
          > Nareszcie inteligentne spostrzezenie. Dziekuje za uznanie.
          >
          > > Bez względu na rodzaj i cel danego tematu oraz jak on jest napisany, nie
          > > odpowiadaj, nie czytaj go, ignoruj tego typu wypowiedzi.
          >
          > Dobrze......prawie 100 postow w sumie...Jak to swiadczy o rodakach Twoim
          > zdaniem? Wnioski ?
          > Nie "zalapali"? Dopiero gadula im musi do glow lopata wkladac o co chodzi ?

dobrze baumgacie ze ci ktos rozwiazanie poddal
          >
          > >
    • Gość: :O) . IP: *.sympatico.ca 28.11.02, 06:31
      • Gość: ? . IP: *.proxy.aol.com 28.11.02, 06:51
    • Gość: wowa Re: Cos naprawde, naprawde cudownego !!!!!!!!!!!! IP: 149.99.171.* 01.12.02, 19:53
      Troche sie posmialem Debile byli jak zwykle .Ze to oni maja tyle czasu na glupoty .Ale pisanie w stylu ze w
      Polsce syf i nic wiecej jest proste ,tendencyjne i malo warte , chyba ze chce sie sprowokowac kilku debili.Jeszcze
      dllugo ludze tam beda sobie i innym zycie utrudniac bo nie rozumieja, ze mozna zyc latwo .Nie mam zaufania dla
      Polakow, ze potrafia cos zmienic sami . Teraz czekaya az unia za nich cos zrobi Zbyt duzo zmarnowanych szans.
      Do Polski nie jezdze bo nie lubie ,a to ze jestem polakiem ani mi ani nikomu tutaj nie przeszkada .
      W swoje gniazdo sie nie sra panowie ,sra sie na ludzi .
      • Gość: ? ? IP: *.sympatico.ca 12.12.02, 20:51
    • Gość: wowa Re: Cos naprawde, naprawde cudownego !!!!!!!!!!!! IP: *.dial.mtl1.sprint-canada.net 01.12.02, 21:57
      • Gość: Wowa Re: Cos naprawde, naprawde cudownego !!!!!!!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 02.12.02, 03:27
        • bbaumgart 120 dla rownego rachunku ;-))) 05.12.02, 16:38
    • jadro Re: Cos naprawde, naprawde cudownego !!!!!!!!!!!! 21.12.02, 17:01
    • jadro Re: Cos naprawde, naprawde cudownego !!!!!!!!!!!! 22.12.02, 05:33
    • Gość: Suomi Re: Cos naprawde, naprawde cudownego !!!!!!!!!!!! IP: *.aokk.fi 24.05.03, 02:23
      Cudowne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka