Dodaj do ulubionych

Palacze papierosow powinni placic extra podatek

IP: *.ym1.on.wave.home.com 13.10.01, 23:51
Czemu ja musze wdychac dym tych skurwielii jeszcze za nich placic jak zdychaja
na raka? Opodatkowac to prymitywne bydlo.
Obserwuj wątek
    • Gość: Doki Re: Palacze papierosow powinni placic extra podatek IP: *.unknown.uunet.be 14.10.01, 09:14
      Usmiejesz sie, ale powod jest prosty. Nie tak dawno
      Philip Morris zamowil (i opublikowal) badanie, w ktorym
      wyliczono ile pieniedzy zarabia na papierosach rzad
      Czech. To byla kupa forsy.
      Z niejakim oburzeniem w kregach medycznych spotkal sie
      wniosek z badania, ze rzad zarobil dwa razy: raz na
      podatkach, a drugi raz, bo nie musial wyplacac
      naleznych emerytur, bo palacze wczesniej pomarli.
      Zgadzam sie z Toba, ze palenie tytoniu to
      lachudrowatosc, ale jesli wladza ma z tego kase, to
      chyba nie ma na nich rady.
      • Gość: Kliken Re: Palacze papierosow powinni placic extra podatek IP: *.ym1.on.wave.home.com 14.10.01, 17:12
        Doki, wladza to MY (przynajmniej w teorii).Panstwo zarabia kupe forsy -
        fakt.Panstwo traci kupe forsy na leczenie tych palaczy -fakt.Ludzie umieraja -
        fakt.Kto wiec jest wygranym w tym idiotycznym poscigu na mamona?
        • Gość: Doki Re: Palacze papierosow powinni placic extra podatek IP: *.unknown.uunet.be 14.10.01, 19:25
          Wladza to moze Ty, ale na pewno nie ja, bo gdybym to ja
          byl wladza, pare rzeczy byloby inaczej urzadzone. Kto
          wygrywa? Akcjonariusze P. Morrisa na przyklad, no i
          panstwowa kasa.
    • jji Re: Palacze papierosow powinni placic extra podatek 17.10.01, 18:43
      Nie musisz nikogo wyzywać od skurwieli!!! Jeśli nie znosisz dymu to kup sobie
      maskę. Więcej tolerancji tak jak palacze mają do niepalących.
      • Gość: Kliken Re: Palacze papierosow powinni placic extra podatek IP: *.ym1.on.wave.home.com 17.10.01, 18:50
        O jakiej tolerancji mowisz ty bucu? Przez takich jak ty kretynow tysiace ludzi
        umieraja bo prymitywne bydlo nie potrafi zwalczyc debilnych odruchow.Niedlugo
        wszedzie bada was scigac ( w toronto juz to zaczeli na szczescie robic).Po
        adresie widze ze mieszkasz w Walbrzychu??? Hehehe mieszkajac w takim syfie to
        ci nic i tak nie pomoze .Tam wszyscy zdychaja na pylice.
        Z powazaniem
        Kliken *( nie KPK)
    • Gość: jackers Re: Palacze papierosow powinni dac po ryju klikenowi... IP: *.arc1.w.club-internet.fr 18.10.01, 22:38
      kliken , jak czytam te twoje posty to mam ochote ci najebac...
      tak po prostu , za glupote...
      a jestem niespotykanie spokojnym czlowiekiem...
      czy ty qrwa mac nie masz nic innego do roboty , tylko wypisujesz te brednie ,
      co ?
      zrob zesz cus pozytywnego ze swoja energia , idioto ostatnia...
      normalnie sie qrwa wyc chce , jak sie twoje cuda czyta...
      wez no skocz do amsterdamu i se przyjaraj dobrego skreta , to ci procentowosc
      pierdolca w narzadzie myslowym spadnie...gwarantuje...
      a moze tobie baby trzeba , co ???
      -
      a rewolwery szkodza na zdrowie , czy nie ??
      • Gość: Kliken Re: Palacze papierosow powinni dac po ryju klikenowi... IP: *.ym1.on.wave.home.com 19.10.01, 01:53
        ...ahahha przestan wpierdalac te zaby bo ci sie na mozg rzucaja hehehehe
        Typowo polskie podejcie do sprawy.Banda popierdolonych palaczy TRUJE wszystkich
        dookola i jeszcze smie podnosci glos.Co za wszarze.
        • Gość: jackers Re: Palacze papierosow powinni dac po ryju klikenowi... IP: *.arc2.w.club-internet.fr 19.10.01, 17:09
          jestes jednak ograniczonym prostaczkiem
          spadaj cieciu
          nie mam zamiaru dluzej dyskutowac z szumowina w twoim stylu...
    • Gość: Doki z dzisiejszej prasy IP: *.unknown.uunet.be 24.10.01, 18:14
      Odgrzebalem ten watek, bo wydaje sie, ze nasze zyczenia
      moga sie w Polsce ziscic. Byl wczoraj z krotka robocza
      wizyta w Polsce G. Verhofstadt, premier Belgii, ktora
      teraz przewodniczy Unii, i oficjalnie wezwal kraje
      kandydujace, w tym Polske, aby od nowego roku podniosly
      akcyze na wyroby tytoniowe do takiego samego poziomu,
      jaki jest w Unii. Baaaardzo dobrze. Najtansza paczka
      papierosow w Belgii= ca 3.5 euro.
      • Gość: ts Re: z dzisiejszej prasy IP: *.dnvr.uswest.net 25.10.01, 10:37
        tak, podobnie w stanach. tylko ze tutaj ludzie zarabiaja piec razy wiecej niz w
        polsce.
        a w berlinie na kazdej ulicy automat z papierosami i nikt sie nie burzy.
        popielniczki mozna znalezc praktycznie wszedzie, zreszta podobnie w
        amsterdamie. w polsce w najbardziej, za przeproszeniem, zasranej stacji pkp na
        totalnym zadupiu malutki wydzielony fragmencik dla palaczy. za to do toalety
        (platnej) nie da sie podejsc bo cala skonstruowana jest z fekaliow.
        ludziom potrzebne sa takie tematy zastepcze/brednie, chyba dlatego ze nie maja
        sily wziac sie za prawdziwe problemy.
    • Gość: ts Re: Palacze papierosow powinni placic extra podatek IP: *.dnvr.uswest.net 25.10.01, 10:30
      pieprzyc taki faszyzm. przenies sie do los angleles, albo do boulder, spodoba
      ci sie.
      mnie tak samo mogliby wkurzac posiadacze samochodow, tez musze wdychac swinstwa
      przez nich. i to duzo gorsze.
      • Gość: Doki Re: Palacze papierosow powinni placic extra podatek IP: *.turboline.skynet.be 25.10.01, 13:45
        Niestety, nie masz racji, dym tytoniowy jest bardziej szkodliwy od
        samochodowych spalin, zwlaszcza ze wdycha sie go w duzo wiekszym stezeniu. Przy
        okazji: dym z jointow jest 4-krotnie bardziej szkodliwy od dymu ze zwyklych
        papierosow. Czy ktos widzial jointa z filtrem?
        • Gość: ts Re: Palacze papierosow powinni placic extra podatek IP: 65.100.150.* 26.10.01, 05:35
          a czy ktos pali tyle samo jointow co przecietny palacz tytoniu? albo chociaz
          1/4 tego co przecietny palacz?
          nigdy nie robie problemu z tym, by nie palic w pomieszczeniu gdzie sa inni,
          zlwaszcza jesli nie sa palaczami. ale na zewnatrz...
          • Gość: Doki Re: Palacze papierosow powinni placic extra podatek IP: *.turboline.skynet.be 26.10.01, 09:13
            To nie o to chodzi, czy ja wacham Twoj dym. Palac, wpedzasz mnie w koszta, bo
            pieniadze na leczenie Cie pojda z moich podatkow, i bedzie tego wiecej niz sam
            wniosles akcyza. W Belgii i Holandii zdarzaja sie ludzie palacy po 3-4 jointy
            dziennie, to jest prawie ekwiwalent paczki papierosow dziennie.
            Poza tym, roznica miedzy samochodem, ktory truje a papierosem, ktory truje jest
            ta, ze samochod sluzy pozytcznemu celowi, a papieros nie sluzy niczemu, nawet
            nie jest przyjemny. Probowalem i wiem. Stad juz krok do wniosku, ze niektorzy
            ludzie sa tak glupi, ze z wlasnej woli, ale na koszt innych robia sobie
            krzywde, a wiec sluszne jest im w tym przeszkodzic, chocby wbrew ich woli.
            Zupelnie tak samo, jak zabiera sie dziecku noz, ktory sciagnelo ze stolu.
            Palenie nie ma zadnego sensu i trzeba je zlikwidowac. Wszystkie srodki
            dozwolone. Jak juz musisz sie od czegos uzaleznic, komputer albo alkohol wydaja
            sie lepsze (tak! alkohol w malych dawkach tj 20-30 g dziennie w wieku powyzej
            40 lat ma pozytywny wplyw na zdrowie).
            • Gość: WC Re: Palacze papierosow powinni placic extra podatek IP: *.sympatico.ca 26.10.01, 22:18
              Jak slucham takich madrych wypowiedzi to mi banki nosem ida. Palic, nie palic.
              Zadne zakazy czy podwyzki nie spowoduja, ze palacze rzuca palenie!!! Nawet
              choroba ich do tego nie zmusi. Mozna sobie drukowac obrzydliwe obrazki na
              pudelkach (do Klikena zachwyconego polityka rzadu kanadyjskiego) i nic sie tym
              nie zwojuje. Za nasze pieniadze z podatkow rzady robia gorsze rzeczy niz
              leczenie raka pluc. Wystarczy popatrzec co wyczynia pani minister Caplan.
              • Gość: ts Re: Palacze papierosow powinni placic extra podatek IP: *.dnvr.uswest.net 27.10.01, 00:06
                Gość portalu: WC napisał(a):

> Jak slucham takich madrych wypowiedzi to mi banki nosem ida. Palic, nie palic.
                > Zadne zakazy czy podwyzki nie spowoduja, ze palacze rzuca palenie!!! Nawet
                > choroba ich do tego nie zmusi. Mozna sobie drukowac obrzydliwe obrazki na
                > pudelkach (do Klikena zachwyconego polityka rzadu kanadyjskiego) i nic sie tym
                > nie zwojuje. Za nasze pieniadze z podatkow rzady robia gorsze rzeczy niz
                > leczenie raka pluc. Wystarczy popatrzec co wyczynia pani minister Caplan.

zgadzam sie. uwazam ze to ze dla kogos palenie jest nieprzyjemne to jego sprawa.
                tak samo jak moja sprawa jest to ze dla mnie jest to przyjemne. i bez przesady z
                tym leczeniem raka pluc, to nie jest tak ze kazdy palacz tak konczy. a nawet
                jesli bede mial raka pluc, to zapewniam ze przedmowczyni nie bedzie musiala za to
                placic, bo jestesmy najwyrazniej w innych krajach i tu gdzie ja jestem to tylko i
                wylacznie z moich pieniedzy placilbym za leczenie.
                i tak, rzady duzo gorzej marnotrawia pieniadze.
                no a tak juz w ogole na marginesie - zapewniam, ze cztery jointy dziennie to nic
                w porownaniu z paczka papierosow, jesli chodzi o toksycznosc.
                a ze samochody porzyteczne? no pewnie, to spoko. elektrowniae, przemysl ciezki
                tez pozyteczne. wycinanie lasow tropikalnych tez ma swoje przeznaczenie.
                co to za argument?

• Gość: Kliken Re: Palacze papierosow powinni placic extra podatek IP: *.ym1.on.wave.home.com 28.10.01, 14:36
                geez, ile ty masz nickow? naliczylem 6..ale do rzeczy..kazdy moze sobie palic
                co chce...Z DALA OD LUDZI NIEPALACYCH.Jezli ktos z wyboru chce zdychac to jego
                spara.Czemu jednak ja jako bierny palacz ma umierac?
                • Gość: Biala Re: Palacze papierosow powinni placic extra podatek IP: *.sympatico.ca 28.10.01, 21:33
                  Gość portalu: Kliken napisał(a):

> geez, ile ty masz nickow? naliczylem 6..ale do rzeczy..kazdy moze sobie palic
                  > co chce...Z DALA OD LUDZI NIEPALACYCH.Jezli ktos z wyboru chce zdychac to jego
                  > spara.Czemu jednak ja jako bierny palacz ma umierac?

Gee, upiles sie? Nie kazdemu na imie Burek. Bell (Sympatico) posiada klientele w
                  kilku prowincjach.
                  Co do palaczy. Podzielam zdanie WC smile)) , a jak mi przeszkadza dym to wychodze
                  lub prosze o powstrzymanie sie od palenia. W wiekszosci przypadkow palacze, zanim
                  wyjma papierosa pytaja sie czy moga zapalic.
            • Gość: joasi Re: Palacze papierosow powinni placic extra podatek IP: *.dip.t-dialin.net 28.10.01, 09:49
              > Jak juz musisz sie od czegos uzaleznic, komputer albo alkohol wydaja
              > sie lepsze

Szczegolnie alkohol!!
              Lubisz pijanych i nalogowych alkoholikow?
              Koszty spowodowana przez tych ludzi sa mniejsze? (wypadki samochodowe, wypadki
              przy pracy, znecanie sie nad rodzinami itd.)

• Gość: Doki Re: Palacze papierosow powinni placic extra podatek IP: *.turboline.skynet.be 28.10.01, 10:14
                I tu uzyje tego samego argumentu co palacze: nie wszyscy uzaleznieni tak
                koncza. Mialem na mysli co innego. Wg definicji uzywanej przez niektorych
                specjalistow, ok 40% doroslej populacji jest uzaleznionych, tzn uzywa alkoholu
                systematycznie i prawie odruchowo. Golym okiem widac, ze degeneratow jest
                znacznie mniej.
                Co innego osoba uzalezniona, a co innego alkoholik.
              • Gość: Doki Re: Palacze papierosow powinni placic extra podatek IP: *.turboline.skynet.be 28.10.01, 10:19
                Ale przyznaje, ze wypowiedzialem sie odrobine prowokacyjnie. Granica jest
                nieostra. Chcialem powiedziec w taki stylistycznie dziwny sposob, ze prawie
                wszystko jest lepsze od palenia tytoniu, a jesli dzisiaj ktos pali, mimo
                dowodow na szkodliwosc tego zwyczaju, to jest tak glupi, ze trzeba go chronic
                przed nim samym.
                Natomiast jesli ktos wlecze producenta papierosow do sadu o odszkodowanie i
                wygrywa, to cos nie tak ze zdrowym rozsadkiem tego sadu. Ale to juz zupelnie
                inna sprawa.
                • Gość: q Re: Palacze papierosow powinni placic extra podatek IP: 217.96.44.* 28.10.01, 10:52
                  dyskusja dlaczego niepalący mają płacić za palących(podatki)jest bez sensu.idąc
                  tym tropem ja moge zapytać dlaczego musze łożyć na:upadające fabryki,płacić za
                  narkomanów,alkoholików, pomoc społeczną, dlaczego z moich podatków dotuje się
                  np:organizacje pozarządowe z działalnością których ja się nie idenifikuje
                  (np.org.skrajnie feministyczne),dlaczego z moich podatków łoży sie na dotacje
                  dla rolników podczas gdy ja jestem zwolennikem wolnego rynku i dotowanie
                  rolnictwa mam gdziś,dlaczego ja musze łożyć na leczenie ludzi uzależnionych od
                  hazardu, od internetu,dlaczego moje opodatki idą na leczenie otyłych(mamy ich
                  karać bo lubią jeść dużo czekolady), chorych na nadciśnienie(przykładowe
                  operacje serca kosztuja ogromnie pieniadze)-mamy im nakazać zdrowy tryb życia?!-
                  absurd goni absurd.na tym polega społeczeństwo że ze wspólego budżetu
                  finansujemy pewne rzeczy, które zawsze są konsekwencją działań pewnej grupy
                  jednostek. w przypadku palaczy ta grupa jest po prostu większa od grupy
                  uzależnianej np.od internetu.
                  ps. ludzie palą bo lubią, inni biegaja, jeszcze inni lubią jeść a cześć ludzi
                  lubi palić-czy to tak trudno zrozumieć.
                  ps.legalna powinna być też trawka i hasz!!!!!!!
                  • Gość: Kliken Re: Palacze papierosow powinni placic extra podatek IP: *.ym1.on.wave.home.com 28.10.01, 14:31
                    Twoj nick "Q" dziwnie mi sie kojarzy z Qurwa.Nie widzisz roznicy miedzy
                    rolnikiem Miedzylesia a palaczem dmuchajacym ci dym prost w twarz ? I feel
                    sorry for ya buddy...
                    • Gość: jurek Nie powinni placic !! IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 28.10.01, 17:09
                      Z tym badaniem Phil Morris to bylo tak, ze wyszlo ze: Palacze POMAGAJA panstwu
                      bo:

- w ciagu okresu palenia wplywa do kasy panstwa DUZO wiecej pieniachow niz
                      panstwo wydaje ewentualnie na leczenie palacza (ewentualnie, bo nie kazdy
                      palacz zapada na raka)

- jest faktem, ze palacze srednio krocej zyja, wiec jest mniejsze obciazenie
                      dla panstwa (krotszy czas pobierania emerytur).

Oczywiscie, to powyzsze, pomimo ze JEST prawdziwe, NIE JEST "politycznie
                      poprawne", wiec podniosla sie chryja po opublikowaniu wynikow.

Pozdrowionka smile
                      • Gość: Doki Re: Nie powinni placic !! IP: *.turboline.skynet.be 28.10.01, 18:10
                        Tak, bylo dokladnia tak, jak piszesz. Zostaly przekroczone granice dobrego
                        smaku i zamiast wywalenia P. Morrisa z salonow za takie badania, byc moze te
                        cyfry trafia mu do przekonania. Tymczasem dam ci inny przyklad takiego
                        rozumowania: pijani kierowcy odpowiadaja za 1/4 smiertelnych ofiar wypadkow na
                        drogach. To znaczy, ze policja powinna scigac i bezlitosnie karac kierowcow,
                        ktorzy siadaja za kolko nie wypiwszy uprzednio paru glebszych, bo trzezwi
                        kierowcy odpowiadaja za 3/4 ofiar, czy tak?
                        W tym wszystkim chodzi zas o to: palenie tytoniu jest glupie i nie jest to
                        sprawa "prawa do czegos", tego po prostu nie powinno byc. Jezeli uda sie
                        wykorzenic to cholerstwo podatkiem, to bardzo dobrze.
                        I mowi to ktos, kto po trosze zyje z palaczy, bo zanim umra, najpierw pare razy
                        laduja u mnie.
                        • Gość: jurek Re: Nie powinni placic !! IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 28.10.01, 19:27
                          > ... Jezeli uda sie wykorzenic to cholerstwo podatkiem, to bardzo dobrze. ...

Marzenia scietej glowy - panstwo by zbankrutowalo - wiadomo to nie od dzis.

W pierwszej polowie lat 90-tych w Kanadzie ministrowie finansow tak wysrubowali
                          podatki, ze paczka papierosow kosztowala w Quebec i Ontario ok. CDN$ 5.25-

W Stanach ok. US1.50.-

Nawet biorac pod uwage roznice US$ versus CDN$ (ktora zreszta wtedy byla duzo
                          mniejsza niz obecnie), papierosy w USA kosztowaly chyba polowe ceny tego co w
                          Kanadzie.

Ktoregos dnia po jakiejs imprezie na stadionie sprzatacze smieci dostali
                          polecenie aby puste pudelka po papierosach zbierac do osobnego pojemnika.

I co sie okazalo - ze POLOWA pudelek pochodzila z USA. Skad ? Zwyczajny
                          szmugiel poprzez jezioro Onario jak rowniez przez indianskie rezerwaty
                          (niektore z rezerwatow siedza "okrakiem" w obu panstwach, czesc rezerwatu w
                          USA, reszta w Kanadzie).

To zmusilo zarowno ministra federalnego Kanady jak i prowicjonalnych (Quebec i
                          Ontario) do drastycznego OBNIZENIA podatkow tak, zeby szmugiel przestal sie
                          oplacac (paczka kosztowala chyba wtedy cos ok. CDN$2,50.-)

Do czego zmierzam: Otoz chodzilo o pieniadze (do kasy panstwowej) a NIE o
                          odzwyczajenie ludzi od palenia.

Gdyby bowiem chodzilo tak naprawde o odzwyczajenie ludzi od palenia, to mogliby
                          zostawic podatki jak byly (t.j. CDN$5.25-.) i wowczas przynajmniej polowa
                          palaczy placilaby 5.25- (nie kazdy ma dostep do szmuglowanych papierosow,
                          szczegolnie dalej od granicy z USA) i przynajmniej czesc z tych placacych 5.25-
                          mialaby "zachete" do rzucenia palenia.

Oczywiscie zaden minister finansow sie nie przyzna, ze tu chodzi o pieniadze.
                          Skadze, podczas prezentacji budzetu (i kolejnej podwyzki na papierosy) jest
                          mowa o "... odzwyczajaniu obywateli od palenia ..."
                          • Gość: Kliken Re: Nie powinni placic !! IP: *.ym1.on.wave.home.com 28.10.01, 22:14
                            ..to wszystko prawda ale ja sram na panstwo i jego dochodzy czy straty.Mi
                            zalezmy na wlasnym zdrowiu.Dlatego bydlo powinno zastanowic sie 2 razy zanim
                            zapali paierosa....w moim domu i jego otoczeniu niek nie smie zapalic.Na
                            poczatku byly jakies pomruki niezadowolenia ale szybko ucichly.Tzreba byc
                            PARSZYWA SWINIA zeby palic w czyjejs obecnosci.Miejsce swin jest w swiniarni...
                            • Gość: ESL Odpowiedzialnosc IP: *.shprd1.on.wave.home.com 29.10.01, 01:56
                              Wkurza mnie nieprzytomnie gdy widze rodzicow palacych w obecnosci swoich dzieci w zamknietych
                              samochodach. Mam ochote zmusic ich by przestali. Dopoki kazdy truje sie sam na swoj rachunek - sral ich
                              pies - niech sobie pala ile sie da - szybciej umra, bedzie spokoj. Ale szlag mnie trafia na skrajny brak
                              odpowiedzialnosci za swoje mlode, ktore w innych okolicznosciach kazdy z tych rodzicow bedzie bronil
                              i chronil przed czymkolwiek czy kimkolwiek zlym. Tylko nie wtedy gdy w gre wchodzi ich wlasne
                              przywiazanie do skrawka bibulki ze szczypta nikotyny - obrzydliwe.
                              A tak w ogole, to popieram tego kogos powyzej, kto uwaza, ze maryska powinna byc w legalnej
                              sprzedazy, cokolwiek by nie powiedziec - ma jednak wartosci pozytywne (np. przywraca apetyt i
                              laknienie skazanym na chemioterapie) i jest bez porownania mniej uzalezniajaca.
                              I alkohol tez, przy "moderate use" jest sensowniejszy niz papierosy.
                              To sie wszystko wydaje takie znane i oczywiste wiec w ostatecznym rozrachunku to juz tylko kwestia
                              wyboru i kultury tudziez, jak wyzej - odzpowiedzialnosc.
                    • Gość: q Re: Palacze papierosow powinni placic extra podatek IP: *.stalowa-wol.sdi.tpnet.pl 29.10.01, 23:18
                      Gość portalu: Kliken napisał(a):

> Twoj nick "Q" dziwnie mi sie kojarzy z Qurwa.Nie widzisz roznicy miedzy
                      > rolnikiem Miedzylesia a palaczem dmuchajacym ci dym prost w twarz ? I feel
                      > sorry for ya buddy...

Owszem widzę ale ty chyba pomyliłeś wątki. Nie mówimy tu o zasadach dobrego
                      wychowania tylko o extra podatku dla palaczy. co do dmuchania komuś dymem w twarz
                      jeżeli ten ktos sobie tego nie życzy to owszem- jest to naganne , oznacza brak
                      wychowania. ale co to ma wspólnego z próba karania palaczy jakims haraczem??

• Gość: Kliken Re: Palacze papierosow powinni placic extra podatek IP: *.ym1.on.wave.home.com 30.10.01, 04:08
                        eh, gdyby ci ktos pryskal muchozolem w twarz to podalbys go do sadu? ahaha
                        Wyobraz sobie ze przychodza do ciebie goscie i kazdy psyka ci muchozolem po
                        twarzy.Jaka reakcja? hehehe Widzisz jakas roznice miedzy truciem muchozolem a
                        papierosami? Nie ma zadnej.Niestety nie wszyscy tak uwazaja...smutne
                  • Gość: ts Re: Palacze papierosow powinni placic extra podatek IP: *.dnvr.uswest.net 30.10.01, 08:45
                    Q,
                    popieram w 100%

ts duke
    • Gość: Ted Re: Palacze papierosow powinni placic extra podatek IP: 62.233.138.* 30.10.01, 09:56
      Flagowy buras forum zalozyl watek. Nieslychane.

• Gość: kliken Re: Palacze papierosow powinni placic extra podatek IP: *.ym1.on.wave.home.com 30.10.01, 14:02
        Czesc Ted!Kiedy cie wypuscili ze szpitla psychiatrycznego??? Twoja zona
        dzwonila wczoraj z odwykowki i nic nie wspomniala.
      • Gość: kliken Re: Palacze papierosow powinni placic extra podatek IP: *.ym1.on.wave.home.com 30.10.01, 14:02
        Czesc Ted!Kiedy cie wypuscili ze szpitla psychiatrycznego??? Twoja zona
        dzwonila wczoraj z odwykowki i nic nie wspomniala.
    • Gość: Leziox Re: Palacze papierosow powinni placic extra podatek IP: *.arcor-ip.net 31.10.01, 22:29
      Sam byłem palaczem.Przed 12 laty się nawróciłem i wiem już na pewno,że nigdy
      nie zapalę papierosa.NAPRAWDE!Teraz sam nie śmierdzę,a i rzeczy w szafach nie
      cuchną.Podatek od palaczy byłby idiotyczny,bo jak palacz chce palić,to i 20
      dolców zapłaci za paczkę.A im więcej papierosy kosztują,tym mniej ma rodzina
      palacza do dyspozycji,np.na jedzenie.Wybór:palić,czy nie,pozostawmy
      zainteresowanym.Ostatecznie każdy ma prawo popełnić samobójstwo.Zdycha się
      wolniej niż od kuli w łeb,ale się zdycha na pewno.Moja kobieta pali ponad 40
      dziennie.Kocham ją bardzo i nie wiem,co będzie za parę lat.Ale co,mam bić ją po
      ryju za to,że pali?Nie chce tego rzucić za cholerę.Tylko pali na balkonie.Niech
      pali,jeśli jest szczęśliwa.Nałogi też są dla ludzi.
      • Gość: Biala Re: Palacze papierosow powinni placic extra podatek IP: *.sympatico.ca 01.11.01, 20:05
        Gość portalu: Leziox napisał(a):

> Sam byłem palaczem.Przed 12 laty się nawróciłem i wiem już na pewno,że nigdy
        > nie zapalę papierosa.NAPRAWDE!Teraz sam nie śmierdzę,a i rzeczy w szafach nie
        > cuchną.Podatek od palaczy byłby idiotyczny,bo jak palacz chce palić,to i 20
        > dolców zapłaci za paczkę.A im więcej papierosy kosztują,tym mniej ma rodzina
        > palacza do dyspozycji,np.na jedzenie.Wybór:palić,czy nie,pozostawmy
        > zainteresowanym.Ostatecznie każdy ma prawo popełnić samobójstwo.Zdycha się
        > wolniej niż od kuli w łeb,ale się zdycha na pewno.Moja kobieta pali ponad 40
        > dziennie.Kocham ją bardzo i nie wiem,co będzie za parę lat.Ale co,mam bić ją po
        >
        > ryju za to,że pali?Nie chce tego rzucić za cholerę.Tylko pali na balkonie.Niech
        >
        > pali,jeśli jest szczęśliwa.Nałogi też są dla ludzi.

Moj chlop tez pali (mniej niz Twoja kobieta - ok 15 szt.). Stara sie jednak z
        dala ode mnie. Mam niestety czasami nerwowe napady i wtedy folguje sobie
        oskarzajac o celowe podtruwanie wink Z natury jestem niespotykanie spokojny
        czlowiek smile)) On nie rzuci palenia a ja nie rzuce jego bo go kocham
        • Gość: Doki Re: Palacze papierosow powinni placic extra podatek IP: *.turboline.skynet.be 01.11.01, 22:37
          Ale on odejdzie. Do kostuchy. sad
          Palenie to glupota. Bede to powtarzal, ale nic innego tym glupkom (palacym) nie
          moge zrobic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka