Dodaj do ulubionych

Frankfurt am Main mamy dlaczego sie boicie??

09.06.06, 12:38
temat dosc krotki , ale bardzo interesujacy. dlaczego mamuski nie nawiazuja
kontaktow , dlaczego sie boja kontaktow za granica , mieszkam w ffm i
naprawde chcialabym poznac inne mamy z dzieciakami , ale jakos to nie
wypala , nawet jak spotykam kogos u lekarza , to jakos tak to wszystko z
daleka , czego tu sie bac , przeciez nikogo nie ugryze !!a milo by bylo z
innymi mamuskami na spacer ,albo na kawe isc. w Polsce wszyscy ze soba
rozmawiaja , a tutaj jakas taka zimnica panuje , wiec mauski odezwijcie sie!!
Obserwuj wątek
    • kokolores Re: Frankfurt am Main mamy dlaczego sie boicie?? 09.06.06, 13:43
      Ktos ci glupot naopowiadal.smile))))))))
      Nikt sie niczgo nie boi. Wiekszosc moich znajomych jest z Polski i spotykamy sie
      regularnie. Moze mialas jak do tej pory poprostu pecha i tyle.
      Jak twoj maluch pojdzie do przedszkola ,szkoly to napewno poznasz inne mamy z
      Polski.
      Sprobuj sie dostac na to forum to moze tam kogos poznasz z twoich okolic:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=33515Pozdrawiam.
      :o)
      koko
      • kokolores Link jeszcze raz. 09.06.06, 13:44
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=33515
        • katha71 PolCafe 10.06.06, 16:32
          Witam,

podane przez Ciebie forum jest dziwne. Trzeba tam pisac prawdziwe podanie, zanim
          bedzie mozna brac udzial. Jak postawilam "wniosek" o przyjecie mnie, to
          otrzymalam odpowiedz, ze najpierw musza mnie poobserwowac na eDziecko.

W niemieckim www. z czyms takim sie nie spotkalam. Sa fora zamkniete, ale dla
          specjalistow (lekarzy, prawnikow itd.). Zyje przeszlo 20 lat w D, mam dwoletnia
          coreczke, oczekuje drogie dziecko w grudniu t.r. Urzywam internet, odkad jest
          ogolnie dostepny (polowa lat 90-tych). Dziwi mnie takie zamykanie sie w norze.

OK, chcialam to komus powiedziec, ktory z forum ma do czynienia.

Pozdrawiam

K.
          • wredna_ja Re: PolCafe 11.06.06, 11:39
            otrzymalam odpowiedz, ze najpierw musza mnie poobserwowac na eDziecko.
            ???
            A w jakim celu masz byc obserwowana? wink bo nie rozumiem...
            Pozdrawiam
            - wredna_ja
            • katha71 Re: PolCafe 11.06.06, 21:04
              Chca mnie obserwowac, aby sprawdzic, czy jestem godna przyjecia na liste
              uczestniczek PolCafe... Tak to przynamniej z kontekstu odpowiedzi zrozumialam.
              Byla ona b. krotka, wlasnie o tresci, ze musza mnie za forum eDzieko najpierw
              poznac..

Cze

K.
          • viviene12 Re: PolCafe 12.06.06, 00:33

> coreczke, oczekuje drogie dziecko w grudniu t.r. Urzywam internet, odkad jest
            > ogolnie dostepny (polowa lat 90-tych). Dziwi mnie takie zamykanie sie w norze.

Eee tam, czemu akurat w norze? Jesli zajrzysz do spisu forow w gazecie to
            zobaczysz, ze pewnie z polowa jest ukryta albo zamknieta.
            Powody sa co najmniej dwa - po pierwsze nie kazdy ma ochote opoiawdac o sprawach
            natury prywatniejszej w otwartym gronie a po drugie... trollow nie brakuje
            (niestety) i takowe potrafily rozlozyc juz niejedno fajnie zapowiadajace sie forum.

Pozdrawiam z FFM
          • kokolores katha71 12.06.06, 16:34
            katha71 napisała:

> Witam,
            >
            > podane przez Ciebie forum jest dziwne. Trzeba tam pisac prawdziwe podanie, zani
            > m
            > bedzie mozna brac udzial. Jak postawilam "wniosek" o przyjecie mnie, to
            > otrzymalam odpowiedz, ze najpierw musza mnie poobserwowac na eDziecko.

Dziwne ???
            Co jest dziwnego w forum zamknietym?
            Kazdy moze sobie na lamach "gazety" takie utworzyc i "zaprosic" kogo chce. Nie
            jest to wyjatek na prywanych/ukrytych forach ,a raczej regula.
            Acha ,nie wierze ,ze ktos z tego forum napisal ci ,ze "najpierw musza mnie
            poobserwowac na eDziecko" .
            Moze sama to tak sobie wytlumaczylas. Chodzi poprostu o to ,zeby nie wpuszczac
            ludzi (troli) ,ktorzy psuja atmosfere i wszyczynaja sprzeczki personalne.

Zyje przeszlo 20 lat w D, mam dwoletnia
            > coreczke, oczekuje drogie dziecko w grudniu t.r. Urzywam internet, odkad jest
            > ogolnie dostepny (polowa lat 90-tych). Dziwi mnie takie zamykanie sie w norze.

W Niemczech tez mozesz sobie takie forum utworzyc i wpuszczac kogo chcesz.
            :o))
            Koko
    • s.z-n Re: Frankfurt am Main mamy dlaczego sie boicie?? 11.06.06, 16:15
      Rotfl !!!
      Racja PolCafe.de to faktycznie bardzo dziwne forum big_grinDDD , wystarczy przejrzec tematy w czolowce.
      katha71 napisała:
      ,,Trzeba tam pisac prawdziwe podanie´´
      IMHO moze trzeba bylo napisac nieprawdziwe ?
      My tu piszemy na forach gazety.pl wiec nie rozumiem co maja do tego fora niemieckie,tam tez wierz mi trzeba sie rejestrowac, logowac i sa tez fora ogolne czy uktyte.
      Co do zamknietej nory - czasem zdarza mi sie uzyc tego slowa w stosunku do w/w forum ale ja cenie sobie jego kolezenski charakter i prywatnosc co rzeczywiscie niektorych moze dziwic.
      Wredna_ja napisz prosze czy paczka dotarla do tej dziewczyny i czy namiary na tego goscia z Dortmund sie przydaly.
      • katha71 jeszcze PolCafe 11.06.06, 21:16
        s.z-n napisała:

> Rotfl !!!
        > Racja PolCafe.de to faktycznie bardzo dziwne forum big_grinDDD , wystarczy
        przejrzec tematy w czolowce.

No wlasnie, tematy sa zupelnie normalne, czemu robia z siebie taki
        niby-ekskluzywny kont?

> katha71 napisała:
        > ,,Trzeba tam pisac prawdziwe podanie´´
        > IMHO moze trzeba bylo napisac nieprawdziwe ?

Sorry, ale troche mnie ta uwaga dziwi. Jak to nieprawdzie? Co mialabym niby
        ukrywac? Co to jest za nastawienie... Mam sie zastanowic, jak dopasowac moja
        wirtualna sylwetke do forum??

> My tu piszemy na forach gazety.pl wiec nie rozumiem co maja do tego fora
        niemieckie,tam tez wierz mi trzeba sie rejestrowac, logowac i sa tez fora ogolne
        czy uktyte.

A dlaczego fora niemieckie, angielskie czy amerykanskie nie mozna do polskich
        porownywac? Zastanowialo mnie odmienne nastawienie ludzi w polskim forum tak
        samo, jak mnie mogloby zastanowic inny aspekt zachowania w zyciu. Zwrocilam
        uwage na roznice.

A ze sie trzeba w niemieckich forach rejestrowac, to jest to czysta formalosc
        natury komputerowej. Nie znaczy to, ze admins rozpatruja jakies wnioski. Inny
        przypadek sa fora fachowe (lekarze, prawnicy), dostepne tylko dla
        przedstawiecieli tych zawodow. Ale to nie jest taka sytuacja.

Cze

K.

• s.z-n katha71 11.06.06, 22:48
          Moze sprobuj sie zglosic na inne fora ukryte aby miec porownanie. Swoja droga dobrze, ze dostalas jakas odpowiedz bo nie kazdy moderator fatyguje sie aby odpisac. Jesli pukasz na ukryte to norma jest, ze sprawdza sie nick pod katem dorobku komentarzy na forum ogolnym.
          Z twojego opisu jasno wynika ,ze dlugo na gazeta.pl nie bywasz skoro zadajesz takie pytania. Nie wiem czego szukalas na PolCafe.de ale sa tez inne fora dla osob mieszkajacych w Niemczech i moze tam znajdziesz to co Cie interesuje.
          Powodzenia.

• s.z-n inne fora : 12.06.06, 00:17
      Polonia w Niemczech :
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10001
      STUTTGART :
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=35598
      Kobieca Polonia :
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=16726
      Polacy w Mannheim i okolicy:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=29578
      Berlin:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12488
      Polacy w Niemczech:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14671
      Polonia ☼ 2 ☼
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14420
      Polonia:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=44
      oraz inne.
      Wszystkie sa otwarte,prywatne lub redakcyjne - ogolne. Sama tez kiedys nie dostalam wejscia i tez bylam zdziwiona ale nie charakterem forum do ktorego wyslalam zgloszenie.
    • anastasia14 Re: Frankfurt am Main mamy dlaczego sie boicie?? 12.06.06, 11:27
      Jesli macie ochote to zapraszam na forum www.innemiejsce.prv.pl
      Dla kobiet i Mam. Rowniez jest wiele osob zzagranicy.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka