Dodaj do ulubionych

ogórki gruntowe

15.06.06, 11:09
Obserwuj wątek
    • grego11 Re: ogórki gruntowe 15.06.06, 11:10
      Czy ktoś może z was wie gdzie tu można w uk kupić ogórki gruntowe?
      • izabelski Re: ogórki gruntowe 15.06.06, 14:24
        mozna wynajac od twojej gminy
        nazywaja sie allotments
        • ma.pi Re: ogórki gruntowe 15.06.06, 15:15
          izabelski napisała:

> mozna wynajac od twojej gminy
          > nazywaja sie allotments

Ogorki sie wynajmuje ;o), a po uzyciu oddaje skorki ;o)

Pozdr.
        • julia_uk afera koperkowa 16.06.06, 22:36
          Zrobilyscie tu afere koperkowa,a nie ogorkowa,bo dziewczyna nie wpisala UK.Ktos
          tu napisal o braku czasu,jak go nie masz to co tu robisz???Smieszne sa niektore
          osoby.
      • kocham.zycie Re: ogórki gruntowe 16.06.06, 16:58
        ogorki sa tylko dla inteligentnych ludzi, takich co wiedza ze to forum
        miedzynarodowe a nie brytyjskie, wiec wypadaloby napisac w tytule o jaki kraj
        chodzi wink

• kokolores Re: ogórki gruntowe 16.06.06, 17:12
          kocham.zycie napisała:

> ogorki sa tylko dla inteligentnych ludzi, takich co wiedza ze to forum
          > miedzynarodowe a nie brytyjskie, wiec wypadaloby napisac w tytule o jaki kraj
          > chodzi wink

W tekscie pisze wyraznie "UK" ,wiec niepotrzebnie sie czepiasz.
          • kocham.zycie Re: ogórki gruntowe 16.06.06, 19:15
            owszem "pisze" wink ale dopiero jak otworzysz wiadomosc to sie dowiesz, ze chodzi
            o uk, w tytule nie ma o tym slowa. dzis to juz czwarty post z rzedu na tym
            forum, ktory otwieram, zeby upewnic sie, ze chodzi o ten piekny kraj. wlasciwie
            to juz sama ze soba sie zakladam, ze jak tytul jest niejasny to na 100%
            dotyczyc bedzie uk. ja rozumiem, ze dla niektorych to pepek swiata, ale uwierz
            mi, tylko dla niektorych wink

• kokolores Re: ogórki gruntowe 16.06.06, 19:39
              Kochana ,ja juz z tym wojuje od dawna ,ale w tym wypadku wydaje mi sie ,ze to
              przesada.Wystarczy w tekscie napisac o jaki kraj chodzi.Gorzej jest jak NIGDZIE
              to nie jest napisane.
              Poczytaj:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=591&w=38845905&a=38926111
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=591&w=39644023&v=2&s=0
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=591&w=39306929&a=39307921
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=591&w=38988961&a=38989580
              i tak dalej .....

Mnie to tez drazni!
              :o)))
              Koko
              • grego11 Re: ogórki gruntowe 16.06.06, 19:55
                Kurcze, chciałam się dowiedzieć jakiś szczegółów a tylko ludzie głupot się
                czepiają. Dziwię się tylko czy macie czas na to by takie bezsensowne odpowiedzi
                pisać.
                • kokolores grego11 16.06.06, 19:56
                  Kobieto ,co ty chcesz ode mnie.Ja cie bronie ,a ty do mnie z pyskiem??

:o)
                  Koko
                  • grego11 Re: grego11 16.06.06, 20:00
                    sorki, już prostuję, podpisałam pod Twoją odpowiedzią ale chodzi mi o ta
                    czepialską "nad Tobą"
                    • kocham.zycie Re: grego11 16.06.06, 20:02
                      tutaj jestem smile moze zacznij od przeczytania netykiety zanim napiszesz cos na
                      forum?
                • kocham.zycie Re: ogórki gruntowe 16.06.06, 20:01
                  wlasnie nie mamy czasu na glupoty, dlatego probujemy wreszcie
                  kwestie "zapominalskich" forumowiczow jakos rozwiazac wink
              • kocham.zycie Re: ogórki gruntowe 16.06.06, 19:59
                pozwol, ze bede sie upierac przy swoim wink czasem wiadomosci otwieraja sie
                baaardzo wolno i wkurzajace jest, gdy na koniec okazuje sie, ze chodzi o jakis
                konkretny kraj, a nie temat ogolny dla wszystkich. gdy masz takich postow kilka
                z rzedu, a niektore potrafia byc bardzo dlugie, to nerwy maja prawo puscic. czy
                tak trudno niektorym wyobrazic sobie, ze swiat to nie tylko uk i polonia jest w
                niemal wszedzie?
                szanujmy czas, kochani smile

podobny problem pojawia sie nie po raz pierwszy tutaj winknajlepiej byloby gdyby
                moderatorki dodaly jakis podtytul do tego forum, ze jest miedzynarodowe i zeby
                zaznaczac w temacie o jaki kraj pytamy, jesli chcemy dostac odpowiedz od osob
                zorientowanych w realiach danego panstwa.
                • grego11 Re: ogórki gruntowe 16.06.06, 20:03
                  Słuchaj kobieto....wiesz coś na temat ogórków w Anglii? .... a jak nie to
                  przestań mi tu odpisywać.
                  A tak na przyszłość, jeśli w tytule nie jest podany kraj, to tam nie wchodź bo
                  to z twojego doświadczenia wynika, że to na pewno UK.
                  • kocham.zycie Re: ogórki gruntowe 16.06.06, 20:06
                    czy wiem cos na temat ogorkow w anglii? a wiesz, ze wiem, ale jestes
                    niekulturalna i nie znasz netykiety, wiec ci nie powiem wink pozdrawiam
                    • dorotus76 udane jesteście naprawdę :DDD 16.06.06, 20:54
                      pośmiałam się z was, wybaczcie...smile

ps. ja też nic nie wiem na temat ogórków w uk więc znikam...

pozdrófka
                      • grego11 Re: udane jesteście naprawdę :DDD 16.06.06, 21:08
                        faktycznie śmiechu warte to wszystkosmile Dziękję za odpowiedź.
                        • marcia113 Re: udane jesteście naprawdę :DDD 16.06.06, 22:52
                          Ogorki podobno pojawily sie w Tesco w UK ale nie wszedzie, warto sie przejechac
                          i sprawdzic czy sa u Ciebiesmile
                          • grego11 Re: udane jesteście naprawdę :DDD 16.06.06, 23:20
                            Na początek - dzięki za odpowiedź. Wiesz, byłam nawet dziś w tesco bo zazwyczaj
                            nie robię tam zakupów i widziałam takie podejrzane ogórki w foli. Były
                            rozmiarami podobne do gruntowych . W małej paczuszce 4 ogóreczki i za funta,
                            masakra. A ja bym chciała sobie w tym roku ukisić i dlatego chciałam spytać czy
                            można gdzieś w UK kupić ogórki ale tak trochę więcej. Pozdrawiam
                            • marcia113 Re: udane jesteście naprawdę :DDD 16.06.06, 23:46
                              podaje linka do kiszonychsmile
                              W Tesco powinny byc normalne ogorki, luzem, nie w puszcesmile
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29377&w=43304803&v=2&s=0
                            • edavenpo Ogorki 16.06.06, 23:48

Grego, nie wiem gdzie mieszkasz ale w polnocnym Londynie jest sporo sklepow
                              tureckich. W kuchni tureckiej sporo sie marynuje tak jak w POlskiej wiec nie raz
                              u nich widzialam ogorki gruntowe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka