Dodaj do ulubionych

Düsseldorf

28.10.01, 18:34
Mieszkam od kilku lat w Düsseldorfie.Często jeżdżę do kraju.Szkam Warszawiaków
nad Renem.
Maszmi
Obserwuj wątek
    • Gość: Yoanna Re: Düsseldorf IP: *.infocity-nrw.com 29.10.01, 15:17
      Czesc
      Joanna / Köln
      napisalam do Ciebie maila!!!

odezwij sie
      • Gość: maszmi odzywam się IP: *.kdt.de 02.11.01, 12:55
        Jestem w D-dorfie.Kupę lat.Rodzina i tu i tam.Powoli wrastamy tu,ale ogólnie
        widzimy się tam,czyli w W-ie.Tutaj trzyma nas praca i narazie zapewniony byt.
        Sytuacja materialna dobra,zdrowie też i tylko tęskno czasami za prawdziwymi
        przyjaciółmi i rodziną.Tutaj są tylko znajomi,a w razie kłopotów to jakby ich
        mniej.
        Wczoraj paliliśmy światełka na cudzych grobach i myślę .że nasze miejsce jest
        tam gdzie są "nasze" groby.(Naszła mnie melancholia-to taka nasza polska
        choroba).
        Pozdrawiam
        Maszmi
        • Gość: @ Na co wy jeszcze czekacie IP: *.proxy.aol.com 02.11.01, 13:11
          Gość portalu: maszmi napisał(a):

> Jestem w D-dorfie.Kupę lat.Rodzina i tu i tam.Powoli wrastamy tu,ale ogólnie
          > widzimy się tam,czyli w W-ie.Tutaj trzyma nas praca i narazie zapewniony byt.
          > Sytuacja materialna dobra,zdrowie też i tylko tęskno czasami za prawdziwymi
          > przyjaciółmi i rodziną.Tutaj są tylko znajomi,a w razie kłopotów to jakby ich
          > mniej.
          > Wczoraj paliliśmy światełka na cudzych grobach i myślę .że nasze miejsce jest
          > tam gdzie są "nasze" groby.(Naszła mnie melancholia-to taka nasza polska
          > choroba).
          > Pozdrawiam
          > Maszmi

Dwa kofry ,24 godziny i do granicy bez prawa powrotu.
      • barabasz Re: Köln 03.11.01, 10:49
        napisz tez do mnie.
        -b. (rowniez köln)
        • Gość: Yoanna Re: Köln IP: *.infocity-nrw.com 04.11.01, 17:36
          A co robisz w Köln?
          Odezwe sie jeszcze... ten/ta maszmi mi nie odpisal(a)... sad
          • barabasz Re: Köln - do Yoanny 04.11.01, 18:31
            jak to - co robie w köln ? zyje po prostu. wstaje, czasem sie myje, jade do
            pracy lub nie (od czasu do czasu robie sobie wolne), wychowuje zone i syna,
            organizuje czas wolny. z rzadka poluje na mlode, ciekawe dziewczyny, ktore
            wysylaja mi prywatnego maila...z rzadka, bom juz nie najmlodszy i polowania
            mnie troche nuza... jesli napiszesz mimo to - pogadamy wiecej.
            -b.
            • Gość: Yoanna Re: Köln - do Yoanny IP: *.infocity-nrw.com 05.11.01, 19:35
              Napisalam Ci maila - blagam nie poluj na mnie smile
              • Gość: barabasz Re: do Yoanny jeszcze raz IP: *.bund.de 07.11.01, 08:28
                odpisalem Ci. nie doszlo ?
                -b.
                • Gość: Stan Re: do Yoanny jeszcze raz IP: *.dbtec.de 07.11.01, 13:13
                  Yoanna, nie doszlo? Moze to i lepiej.
                  Juz sama oferta korespondencji z kims, kto ,wstaje" i nawet ,czasem sie myje",
                  ,wychowuje zone" (wooow!) i ,z rzadka" bo ,juz nie najmlodszy" ,poluje (jak sie
                  domyslam niezbyt skutecznie) na mlode, ciekawe dziewczyny" to niezly ,Hammer".

Ale byc moze dane Ci bedzie poczynic inne doswiadczenia, kto wie? Dasz znac?
                  Watpie w to bardzo, ale nawet wtedy nie sadze, abym dal sie skusic, mimo podobnych
                  ofert skierowanych pod moim adresem.

Pozdrawiam i zalecam.... spora doze krytycyzm wobec podobnych znajomosci.
                  • Gość: barabasz Re: prosba do Y IP: *.bund.de 07.11.01, 13:26
                    wybacz mu, on jest calkowicie pozbawiony poczucia humoru (bierze sie zbyt serio)
                    -b.
                    • Gość: Stan Re: prosba do Y IP: *.dbtec.de 07.11.01, 15:01
                      ach "humoru". Dzieki za sprostowanie.
                      "czasem sie myje" uahahahaha.. mozna peknac,
                      "wychowuje zone" och nie, przeszedles sam siebie....
                      "poluje na mlode ciekawe dziewczyny" ..ledwo trzymam sie na nogach ze smiechu...
                      I jak uroczo dwuznacznie.

Nie mam nic przeciw temu zalatujacemu formalina "humorowi" rodem z Twojej ulubionej audycji
                      "Musikantenscheune" dopoki sam nie musze byc z nim konfrontowany. Gustu miliony liczacej publicznosci
                      nie mozna lekcewazyc.
                      Ale dlaczego niewinna dziewczyna ma byc narazona na niszczace skutki uboczne tego fenomenu:
                      uwiad starczy, niedowlad naczyniowy, artretyzm i zaburzenia prostaty?
                      No dobrze, to ostatnie byc moze nie zagraza Yoannie ale przeciez mimo to nalezaloby ja najpierw jakos
                      ostrzec, prawda?

• Gość: Yoanna Re: prosba do Y IP: *.infocity-nrw.com 07.11.01, 21:20
                        Nie boj sie mi nic nie zagrazasmile
                        A ty Stan skad jestes?
                        • Gość: Stan Re: do Yoanny IP: *.dbtec.de 08.11.01, 11:40
                          uff.. no to chwala Bogu bo zapomnialem wczoraj o kilku dalszych, rownie
                          straszliwych skutkach ubocznych: wypadanie wlosow, marskosc watroby i skurcz
                          zwieracza odbytu.
                          Ale jesli piszesz, ze nic Ci nie zagraza... ;o)

Skad jestem?
                          Jak poznac po adresie mego providera z dalekiej polnocy. Nie jest tu tak
                          pieknie jak w Köln albo Düsseldorfie ale da sie zyc. Niektorzy robia tu nawet
                          urlop.
                          • Gość: barabasz Re: widzisz Y - IP: *.bund.de 08.11.01, 12:27
                            ten chlopczyk nie potrafi nawet p r o s t o odpowiedziec na proste pytanie...

- b.
                            • Gość: Stan Re: das könnte Dir passen Du Pflaume.... IP: *.dbtec.de 08.11.01, 13:07
                              Nastepnym razem "ten chlopczyk" (uahahaha.. to znow pewnie ten Twoj
                              boski "humor") odpowie tak p r o s t o , ze moze i Ty zrozumiesz.

Czy zlozyles juz podanie w MDR? Mysle, ze mialbys niezle szanse
                              w "Musikantenscheune" (jako rekwizyt).
                              • Gość: Yoanna Re: das könnte Dir passen Du Pflaume.... IP: *.infocity-nrw.com 08.11.01, 17:48
                                PANOWIE! PANOWIE! Przywoluje Was do porzadku!!!

Brr czy na dalekiej polnocy tez tak leje i zimnica? ...
                                • Gość: Stan Re: zimno i wilgotno jak diabli.... IP: *.dbtec.de 09.11.01, 09:24
                                  ..ale mimo to ladnie nawet o tej porze roku.
                                  • Gość: Pola Re: zimno i wilgotno jak diabli.... IP: *.extern.kun.nl 09.11.01, 12:53
                                    a 100 km od Dusseldorfu sloneczko swieci...tylko
                                    zimno...ale i tak pieknie...
                                    Pozdrawiam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka