Dodaj do ulubionych

W czerwcu do Polski

28.12.06, 18:47
Lece na miesiac do Polski .Wylatuje okolo 20 czerwca.Beda wspaniale przypaly
w Polsce >juz na wyrost sie ciesze ogromnie.
Obserwuj wątek
    • hotdog1 Re: W czerwcu do Polski 28.12.06, 18:57
      bedziesz mial okazje caly miesiac chodzic z tablicami z dykty na plecach ,
      razem z twoim kolega elektrykiem od wysokich napiec ,hehehehehehe!,moze
      dorobisz cos do biletu i tej cienkiej renty Bruner,hehehheh!
      • bruno5 Re: W czerwcu do Polski 28.12.06, 18:59
        Pocaluj Ty mnie w dupe.
        • unaswameryce Re: W czerwcu do Polski 28.12.06, 19:11
          Hotdogu umknely mi wasze wczesniejsze watki z Brunem ale widze ze palasz do
          niego taka viceversa jak Ontarian do Donka czy ja do Soup_zaniego o co lotto?
          • hotdog1 Re: W czerwcu do Polski 28.12.06, 19:17
            bo Bruner mysli ze wyjazd do Polski to big deal !! tak samo jak wyjazd na
            wyspy francuskiej Polinezji lub wakacje na Hawajach
          • drabiniasty Re: W czerwcu do Polski 29.12.06, 03:21
            Donk, bonk i ontarian to jedna i ta sama osoba, bardzo zreszta nieciekawa.
            Uciekl z polskiej wsi i zal mu, caly czas wiec o tym wsiowym gownie pisze.
            • ontarian Re: W czerwcu do Polski 29.12.06, 15:20
              drabiniasty napisał:

> Uciekl z polskiej wsi i zal mu, caly czas wiec o tym wsiowym gownie pisze.
              o tobie przeciez jeszcze nie pisalem
              ale moge zaczac zawszony gamoniu
    • yaponczyk1 A ja w lutym a potem w sierpniu 29.12.06, 04:24
      W lutym niestety zalatwianie spraw i bieganina ale w sierpniu juz wygospodaruje
      10 dni na wypoczynek. Najlepiej sie mieszka we wlasnym domku a wypoczywa nad
      Baltykiem.Festiwal w Sopocie i Dominik, bardzo to lubie.
      Milego pobytu w czerwcu Bruniak.
      • hotdog1 Re: A ja w lutym a potem w sierpniu 29.12.06, 05:26
        wypoczywa nad Baltykiem??,ehehehehe ! zimnym i brudnym !!,nigdy nie byles na
        Florydzie w Bocca Raton ?? albo Bahamas? czy Bermudach??,nie starcza kasy??
        tylko Chalupy welcome you ??,heheheheh,bo tanio i zgrzebnie
        • yaponczyk1 Re: A ja w lutym a potem w sierpniu 29.12.06, 14:15
          Bylem raz i wystarczy, z wyjatkiem Bermudy. A ty byles w calej Eropie z
          wyjatkiem Cypru, Ameryce Pd., Afryce oraz w Chinach?

Co? Nie? Nie starcza kasy? Na Karaiby to stac kazdego bidoka z budowy .....

Na Florydzie bylem dwa razy i to oznacza o jeden raz za duzo. Chyba ze ktos ma
          95 lat i lubi podrozowac samochodem 20 mil na godzine w kolumnie staruszkow
          albo uwielbia pocic sie przy kazdym pierdnieciu w temp. 120 F i 200%
          wilgotnosc powietrzai. Ja nie lubie.
          "Aktywny" wypoczynek na basenie w resorcie typu all inclusive rowniez mnie nie
          rajcuje, przynajmniej dopoki nie przekrocze 70- tki a do tego jeszcze troche.
          W Polsce mam zas swoje interesy to raz oraz miejsca gdzie doskonale
          wypoczywam, klimat jest super a woda w Baltyku 10 razy czystsza niz kiedys,
          trzeba tylko wiedziec gdzie jechac.
          • ontarian Re: A ja w lutym a potem w sierpniu 29.12.06, 15:30
            yaponczyk1 napisała:

> 95 lat i lubi podrozowac samochodem 20 mil na godzine w kolumnie staruszkow
            to chyba bonka koza ten samochod ciongnela

> albo uwielbia pocic sie przy kazdym pierdnieciu w temp. 120 F i 200%
            jak sie ma klime, to sie nie poci

> rajcuje, przynajmniej dopoki nie przekrocze 70- tki a do tego jeszcze troche.
            nie przekroczysz, nie boj sie

> W Polsce mam zas swoje interesy to raz oraz miejsca gdzie doskonale
            razem z brunonem dykte nosisz, hehe

> wypoczywam, klimat jest super a woda w Baltyku 10 razy czystsza niz kiedys,
            dla takiego brudasa jak ty, to i gnojowka jest czysta
          • polonus5 Re: A ja w lutym a potem w sierpniu 02.01.07, 19:09
            yaponczyk1 napisał:
            W Polsce mam zas swoje interesy to raz oraz miejsca gdzie doskonale
            wypoczywam, klimat jest super a woda w Baltyku 10 razy czystsza niz kiedys,
            trzeba tylko wiedziec gdzie jechac.
            +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
            Niewątpliwą zaletą polskiego wybrzeża są szerokie, piaszczyste plaże, uważane
            za jedne z najładniejszych w Europie, niestety niska temperatura wód Bałtyku
            turystów zagranicznych raczej zniechęca do pobytu nad polskim morzem (tym
            bardziej, że ceny w pełni sezonu mogą być wyższe niż w uznanych kurortach nad
            Morzem Śródziemnym). Nad Bałtykiem dominuje turystyka wypoczynkowa, obok
            kempingów i pól namiotowych liczne są ośrodki całoroczne, również luksusowe
            hotele. Zaniepokojenie budzi natomiast rosnące zanieczyszczenie wód Bałtyku,
            które często jest przyczyną zamykania atrakcyjnych kąpielisk.

www.leksykon.edu.pl/polska/turystyka.html
            Bałtyk jako morze śródlądowe jest zlewnią wielkich rzek, wokół których silnie
            rozwinęła się produkcyjna działalność człowieka, a wymiana jego wód z wodami
            wszechoceanu jest niewielka.
            Szczególne niebezpieczeństwo to różnego rodzaju substancje chemiczne i niesione
            wraz z rzekami sole mineralne (głównie azotu i fosforu), których źródłem jest
            rolnictwo. Ich dopływ ciągle wzrasta, np. w stosunku do warunków pierwotnych
            dopływ soli azotowych - w ciągu zaledwie 100 lat - wzrósł o 800%, a soli
            fosforu - o 400 %. Poważnym, a lekceważonym źródłem soli mineralnych jest dla
            Bałtyku atmosfera. Rolnictwo jest największym antropogenicznym źródłem
            składników odżywczych N i P. spływających do Bałtyku: od 30-35% ładunku azotu i
            10-15% ładunku fosforu, razem około 50%. Główną przyczyną nadmiernych ilości
            fosforu i azotu jest wysoki stopień nawożenia i zagęszczenie produkcji
            zwierzęcej. Na tle dziewięciu państw bałtyckich to 30% N i 40%P. Wynika to z
            obszaru użytków rolnych w Polsce: około 50% zlewni Bałtyku. Jednakże, gdy
            przeliczymy ilość azotu i fosforu spływających do Bałtyku na 1 ha użytków
            rolnych to w tabeli zdecydowane prowadzenie obejmuje Szwecja, następnie Rosja,
            Dania i Finlandia - Polska znajdzie się dopiero na 7 pozycji. Niemniej musimy
            sobie zdawać sprawę, że produkcja rolna w Polsce ma charakter ekstensywny (ok.
            80 kg NPK/ha i 0,5 kg pestycydów) i nawet niewielkie zmiany w ilości nawożenia
            spowodują istotne zmiany w wielkości ładunku składników odżywczych
            odprowadzanych do Bałtyku.

www.sciaga.pl/tekst/6210-7-zanieczyszczenie_baltyku
            Pogorszenie stanu sanitarnego wód Morza Bałtyckiego jest wynikiem wprowadzania
            do niego ścieków komunalnych. Badania wykazały możliwość infekcji wirusowych i
            bakteryjnych oraz inwazji pasożytniczych, w tym trudno uleczalnych grzybic
            skóry. Pogorszenie stanu sanitarnego odbija się nie tylko na zdrowiu ludzi, ale
            w dużym stopniu zmniejsza znaczenie rekreacyjne tego akwenu morskiego. Wpływa
            też niekorzystnie na stan zdrowotny ryb.
            • yaponczyk1 Dlaczego czasowo zamyka sie baltyckie plaze ? 02.01.07, 20:10
              Dlaczego zamyka sie czasami czasowo plaze baltyckie?
              To proste. Dlatego, ze tam w sezonie regularnie bada sie czystosc wody,
              reagujac blyskawicznie na najmniejsze przekroczenie i tak wysubowanych norm.
              Na odcinku od Brzezna do Sopotu nie wolno sie bylo w sierpniu kapac w dwoch
              miejscach ze wzgledu na sinice. nastepnego dnia zakaz zniesiono.
              Czy ktos w USA zamyka plaze z powodu nadmiaru glonow albo swobodnie
              plywajacych sobie plastikowych strzykawek z iglami, ktore widzialem miedzy Long
              Beach a Far Rackway w zeszlym roku?

Tego juz autor cytowanej "sciagi" dla przedszkolakow nie raczyl zauwazyc ?
        • za_morzem florydy srydy ;) 02.01.07, 19:50
          wszystkie te hamerykanskie kurorty to jeden hoooi.
          plastyk, kicz i macdonaldy.
          podobnie bermudy. nedza plus wysepki "hotelowego bogactwa" za amerykanska kase.
          jak juz ktos napisal kazdy robol z budowy szikagowskiej se kupi bilet i se
          pojedzie. i sie bedzie "bawic" pijac od rana do wieczora ile sie da bo
          przeca "all inclusive" jest.
          100% wole poludnie europy.
    • corrina karaiby dla nie biedakow 29.12.06, 20:37
      karaiby wcale nie sa takie tanie,zimowy wyjazd to ok.6000$ dla rodziny a 2
      dzieci i to tylko na tydzien
      • ontarian Re: karaiby dla nie biedakow 29.12.06, 20:43
        zalezy gdzie
        brunon na Kube lata
        wiec i z dziadowizny pozwolic sobie moze
        • corrina Re: karaiby dla nie biedakow 29.12.06, 21:13
          kube mozna znalezc za ok 1000$ na tydzien za osobe,ale to bedzie marny hotel
          • bruno5 Pobyt w Polsce 02.01.07, 18:47
            Pobyt w Polsce to balsam dla duszy i ciala.
            • hotdog1 Re: Pobyt w Polsce to miod dla Bunrera 02.01.07, 21:54
              taaaak!! Bruner ! dla ciebie to tylko Polsza !!,bo tam sie mozesz porzadnie
              wreszcie nazrec !,schabowego z kapusta i piwo do tego za 5 zlotych !!, i
              kielbaski pieczone w krzakach nad Wisla !! z kolegami ktorzy nosza reklamowe
              dykty na plecach zeby zarobic do renty
              • bruno5 Tylko Polska 02.01.07, 22:03
                Osrac Hawaje Florydy i Bermudy liczy sie tylko Polska.Po latach spedzonych na
                obczyznie stawiam tylko na Polske obszczac reszte swiata.
                • yaponczyk1 Polska, Tylko Polska 02.01.07, 22:08
                  Mysle bardzo podobnie. Ostatnio nawet zastanawiam sie jaki sens ma to
                  hamerykanskie "czekanie na emeryture" .
                  Dzis w Polsce zarobilbym niewiele mniej niz w USA, dolar za 10-12 lat bedzie
                  wart moze jakies 10 groszy a moze i nie nawet tyle. Nadchodzi czas szalonych z
                  pozoru decyzji- spakowac manatki juz teraz i nastepne 10-15 lat zarabiac kase
                  w Polsce ?!
                  • hotdog1 Re: Polska, Tylko Polska 03.01.07, 03:40
                    tak jest !! tylko nie zapomnij ze najdalej za 3 lata wchodzi Euro do Polski i
                    wtedy wszystko sie wyrowna cenowo do cen w Rajchu !!
                  • yaponcyk Re: Polska, Tylko Polska 05.01.07, 22:03
                    Jedyne co ty mozesz zarobic to:
                    w USA: kop w doope
                    w Polsce: cios w ryj z uzyciem preta
                    A teraz wracaj do picia bo ci kolesie musztardowke ukradna
      • piss.doff Re: karaiby dla nie biedakow 03.01.07, 07:01
        e tam drogie. Poderwalem dziewczyne z agencji turystycznej i latalismy jak
        nakreceni po calym swiecie za cwierc darmo.
    • polonus5 Re: W czerwcu do Polski 03.01.07, 04:43
      www.cometocabo.com/propertiesindex.asp?accom=3
      • bruno5 Polonus 04.01.07, 22:28
        Na takie hotele to Cie nigdy nie bedzie stac.Moze za miesiac pracy zaplacil bys
        dwa noclegi .
        • bruno5 Re: Polonus 05.01.07, 20:10
          Szalec misiac bez pamieci.Pozniej powrot do tej Kanady brbrbrbrbrbr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka