bruno5 28.12.06, 18:47 Lece na miesiac do Polski .Wylatuje okolo 20 czerwca.Beda wspaniale przypaly w Polsce >juz na wyrost sie ciesze ogromnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hotdog1 Re: W czerwcu do Polski 28.12.06, 18:57 bedziesz mial okazje caly miesiac chodzic z tablicami z dykty na plecach , razem z twoim kolega elektrykiem od wysokich napiec ,hehehehehehe!,moze dorobisz cos do biletu i tej cienkiej renty Bruner,hehehheh! Odpowiedz Link Zgłoś
unaswameryce Re: W czerwcu do Polski 28.12.06, 19:11 Hotdogu umknely mi wasze wczesniejsze watki z Brunem ale widze ze palasz do niego taka viceversa jak Ontarian do Donka czy ja do Soup_zaniego o co lotto? Odpowiedz Link Zgłoś
hotdog1 Re: W czerwcu do Polski 28.12.06, 19:17 bo Bruner mysli ze wyjazd do Polski to big deal !! tak samo jak wyjazd na wyspy francuskiej Polinezji lub wakacje na Hawajach Odpowiedz Link Zgłoś
drabiniasty Re: W czerwcu do Polski 29.12.06, 03:21 Donk, bonk i ontarian to jedna i ta sama osoba, bardzo zreszta nieciekawa. Uciekl z polskiej wsi i zal mu, caly czas wiec o tym wsiowym gownie pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: W czerwcu do Polski 29.12.06, 15:20 drabiniasty napisał: > Uciekl z polskiej wsi i zal mu, caly czas wiec o tym wsiowym gownie pisze. o tobie przeciez jeszcze nie pisalem ale moge zaczac zawszony gamoniu Odpowiedz Link Zgłoś
yaponczyk1 A ja w lutym a potem w sierpniu 29.12.06, 04:24 W lutym niestety zalatwianie spraw i bieganina ale w sierpniu juz wygospodaruje 10 dni na wypoczynek. Najlepiej sie mieszka we wlasnym domku a wypoczywa nad Baltykiem.Festiwal w Sopocie i Dominik, bardzo to lubie. Milego pobytu w czerwcu Bruniak. Odpowiedz Link Zgłoś
hotdog1 Re: A ja w lutym a potem w sierpniu 29.12.06, 05:26 wypoczywa nad Baltykiem??,ehehehehe ! zimnym i brudnym !!,nigdy nie byles na Florydzie w Bocca Raton ?? albo Bahamas? czy Bermudach??,nie starcza kasy?? tylko Chalupy welcome you ??,heheheheh,bo tanio i zgrzebnie Odpowiedz Link Zgłoś
yaponczyk1 Re: A ja w lutym a potem w sierpniu 29.12.06, 14:15 Bylem raz i wystarczy, z wyjatkiem Bermudy. A ty byles w calej Eropie z wyjatkiem Cypru, Ameryce Pd., Afryce oraz w Chinach? Co? Nie? Nie starcza kasy? Na Karaiby to stac kazdego bidoka z budowy ..... Na Florydzie bylem dwa razy i to oznacza o jeden raz za duzo. Chyba ze ktos ma 95 lat i lubi podrozowac samochodem 20 mil na godzine w kolumnie staruszkow albo uwielbia pocic sie przy kazdym pierdnieciu w temp. 120 F i 200% wilgotnosc powietrzai. Ja nie lubie. "Aktywny" wypoczynek na basenie w resorcie typu all inclusive rowniez mnie nie rajcuje, przynajmniej dopoki nie przekrocze 70- tki a do tego jeszcze troche. W Polsce mam zas swoje interesy to raz oraz miejsca gdzie doskonale wypoczywam, klimat jest super a woda w Baltyku 10 razy czystsza niz kiedys, trzeba tylko wiedziec gdzie jechac. Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: A ja w lutym a potem w sierpniu 29.12.06, 15:30 yaponczyk1 napisała: > 95 lat i lubi podrozowac samochodem 20 mil na godzine w kolumnie staruszkow to chyba bonka koza ten samochod ciongnela > albo uwielbia pocic sie przy kazdym pierdnieciu w temp. 120 F i 200% jak sie ma klime, to sie nie poci > rajcuje, przynajmniej dopoki nie przekrocze 70- tki a do tego jeszcze troche. nie przekroczysz, nie boj sie > W Polsce mam zas swoje interesy to raz oraz miejsca gdzie doskonale razem z brunonem dykte nosisz, hehe > wypoczywam, klimat jest super a woda w Baltyku 10 razy czystsza niz kiedys, dla takiego brudasa jak ty, to i gnojowka jest czysta Odpowiedz Link Zgłoś
polonus5 Re: A ja w lutym a potem w sierpniu 02.01.07, 19:09 yaponczyk1 napisał: W Polsce mam zas swoje interesy to raz oraz miejsca gdzie doskonale wypoczywam, klimat jest super a woda w Baltyku 10 razy czystsza niz kiedys, trzeba tylko wiedziec gdzie jechac. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Niewątpliwą zaletą polskiego wybrzeża są szerokie, piaszczyste plaże, uważane za jedne z najładniejszych w Europie, niestety niska temperatura wód Bałtyku turystów zagranicznych raczej zniechęca do pobytu nad polskim morzem (tym bardziej, że ceny w pełni sezonu mogą być wyższe niż w uznanych kurortach nad Morzem Śródziemnym). Nad Bałtykiem dominuje turystyka wypoczynkowa, obok kempingów i pól namiotowych liczne są ośrodki całoroczne, również luksusowe hotele. Zaniepokojenie budzi natomiast rosnące zanieczyszczenie wód Bałtyku, które często jest przyczyną zamykania atrakcyjnych kąpielisk. www.leksykon.edu.pl/polska/turystyka.html Bałtyk jako morze śródlądowe jest zlewnią wielkich rzek, wokół których silnie rozwinęła się produkcyjna działalność człowieka, a wymiana jego wód z wodami wszechoceanu jest niewielka. Szczególne niebezpieczeństwo to różnego rodzaju substancje chemiczne i niesione wraz z rzekami sole mineralne (głównie azotu i fosforu), których źródłem jest rolnictwo. Ich dopływ ciągle wzrasta, np. w stosunku do warunków pierwotnych dopływ soli azotowych - w ciągu zaledwie 100 lat - wzrósł o 800%, a soli fosforu - o 400 %. Poważnym, a lekceważonym źródłem soli mineralnych jest dla Bałtyku atmosfera. Rolnictwo jest największym antropogenicznym źródłem składników odżywczych N i P. spływających do Bałtyku: od 30-35% ładunku azotu i 10-15% ładunku fosforu, razem około 50%. Główną przyczyną nadmiernych ilości fosforu i azotu jest wysoki stopień nawożenia i zagęszczenie produkcji zwierzęcej. Na tle dziewięciu państw bałtyckich to 30% N i 40%P. Wynika to z obszaru użytków rolnych w Polsce: około 50% zlewni Bałtyku. Jednakże, gdy przeliczymy ilość azotu i fosforu spływających do Bałtyku na 1 ha użytków rolnych to w tabeli zdecydowane prowadzenie obejmuje Szwecja, następnie Rosja, Dania i Finlandia - Polska znajdzie się dopiero na 7 pozycji. Niemniej musimy sobie zdawać sprawę, że produkcja rolna w Polsce ma charakter ekstensywny (ok. 80 kg NPK/ha i 0,5 kg pestycydów) i nawet niewielkie zmiany w ilości nawożenia spowodują istotne zmiany w wielkości ładunku składników odżywczych odprowadzanych do Bałtyku. www.sciaga.pl/tekst/6210-7-zanieczyszczenie_baltyku Pogorszenie stanu sanitarnego wód Morza Bałtyckiego jest wynikiem wprowadzania do niego ścieków komunalnych. Badania wykazały możliwość infekcji wirusowych i bakteryjnych oraz inwazji pasożytniczych, w tym trudno uleczalnych grzybic skóry. Pogorszenie stanu sanitarnego odbija się nie tylko na zdrowiu ludzi, ale w dużym stopniu zmniejsza znaczenie rekreacyjne tego akwenu morskiego. Wpływa też niekorzystnie na stan zdrowotny ryb. Odpowiedz Link Zgłoś
yaponczyk1 Dlaczego czasowo zamyka sie baltyckie plaze ? 02.01.07, 20:10 Dlaczego zamyka sie czasami czasowo plaze baltyckie? To proste. Dlatego, ze tam w sezonie regularnie bada sie czystosc wody, reagujac blyskawicznie na najmniejsze przekroczenie i tak wysubowanych norm. Na odcinku od Brzezna do Sopotu nie wolno sie bylo w sierpniu kapac w dwoch miejscach ze wzgledu na sinice. nastepnego dnia zakaz zniesiono. Czy ktos w USA zamyka plaze z powodu nadmiaru glonow albo swobodnie plywajacych sobie plastikowych strzykawek z iglami, ktore widzialem miedzy Long Beach a Far Rackway w zeszlym roku? Tego juz autor cytowanej "sciagi" dla przedszkolakow nie raczyl zauwazyc ? Odpowiedz Link Zgłoś
za_morzem florydy srydy ;) 02.01.07, 19:50 wszystkie te hamerykanskie kurorty to jeden hoooi. plastyk, kicz i macdonaldy. podobnie bermudy. nedza plus wysepki "hotelowego bogactwa" za amerykanska kase. jak juz ktos napisal kazdy robol z budowy szikagowskiej se kupi bilet i se pojedzie. i sie bedzie "bawic" pijac od rana do wieczora ile sie da bo przeca "all inclusive" jest. 100% wole poludnie europy. Odpowiedz Link Zgłoś
corrina karaiby dla nie biedakow 29.12.06, 20:37 karaiby wcale nie sa takie tanie,zimowy wyjazd to ok.6000$ dla rodziny a 2 dzieci i to tylko na tydzien Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: karaiby dla nie biedakow 29.12.06, 20:43 zalezy gdzie brunon na Kube lata wiec i z dziadowizny pozwolic sobie moze Odpowiedz Link Zgłoś
corrina Re: karaiby dla nie biedakow 29.12.06, 21:13 kube mozna znalezc za ok 1000$ na tydzien za osobe,ale to bedzie marny hotel Odpowiedz Link Zgłoś
bruno5 Pobyt w Polsce 02.01.07, 18:47 Pobyt w Polsce to balsam dla duszy i ciala. Odpowiedz Link Zgłoś
hotdog1 Re: Pobyt w Polsce to miod dla Bunrera 02.01.07, 21:54 taaaak!! Bruner ! dla ciebie to tylko Polsza !!,bo tam sie mozesz porzadnie wreszcie nazrec !,schabowego z kapusta i piwo do tego za 5 zlotych !!, i kielbaski pieczone w krzakach nad Wisla !! z kolegami ktorzy nosza reklamowe dykty na plecach zeby zarobic do renty Odpowiedz Link Zgłoś
bruno5 Tylko Polska 02.01.07, 22:03 Osrac Hawaje Florydy i Bermudy liczy sie tylko Polska.Po latach spedzonych na obczyznie stawiam tylko na Polske obszczac reszte swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
yaponczyk1 Polska, Tylko Polska 02.01.07, 22:08 Mysle bardzo podobnie. Ostatnio nawet zastanawiam sie jaki sens ma to hamerykanskie "czekanie na emeryture" . Dzis w Polsce zarobilbym niewiele mniej niz w USA, dolar za 10-12 lat bedzie wart moze jakies 10 groszy a moze i nie nawet tyle. Nadchodzi czas szalonych z pozoru decyzji- spakowac manatki juz teraz i nastepne 10-15 lat zarabiac kase w Polsce ?! Odpowiedz Link Zgłoś
hotdog1 Re: Polska, Tylko Polska 03.01.07, 03:40 tak jest !! tylko nie zapomnij ze najdalej za 3 lata wchodzi Euro do Polski i wtedy wszystko sie wyrowna cenowo do cen w Rajchu !! Odpowiedz Link Zgłoś
yaponcyk Re: Polska, Tylko Polska 05.01.07, 22:03 Jedyne co ty mozesz zarobic to: w USA: kop w doope w Polsce: cios w ryj z uzyciem preta A teraz wracaj do picia bo ci kolesie musztardowke ukradna Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: karaiby dla nie biedakow 03.01.07, 07:01 e tam drogie. Poderwalem dziewczyne z agencji turystycznej i latalismy jak nakreceni po calym swiecie za cwierc darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
polonus5 Re: W czerwcu do Polski 03.01.07, 04:43 www.cometocabo.com/propertiesindex.asp?accom=3 www.cometocabo.com/propertiesindex.asp?accom=3 www.cometocabo.com/propertiesindex.asp?accom=3 Odpowiedz Link Zgłoś
bruno5 Polonus 04.01.07, 22:28 Na takie hotele to Cie nigdy nie bedzie stac.Moze za miesiac pracy zaplacil bys dwa noclegi . Odpowiedz Link Zgłoś
bruno5 Re: Polonus 05.01.07, 20:10 Szalec misiac bez pamieci.Pozniej powrot do tej Kanady brbrbrbrbrbr Odpowiedz Link Zgłoś