Dodaj do ulubionych

Co sie wam NIE podoba tam gdzie teraz zyjecie ??

IP: *.pool010.at001.earthlink.net 18.11.01, 19:44
raj dla malkontentów i narzekaczy.Teraz macie pole do popisusmile))Wpisujcie kraj
zeby bylo wiadomo co komu gdzie przeszkadza.
Obserwuj wątek
    • Gość: renka Re: Co sie wam NIE podoba tam gdzie teraz zyjecie ?? IP: *.sympatico.ca 19.11.01, 07:12
      W Kanadzie nie podoba mi sie;
      brak ofert pracy , wysokie bezrobocie,
      zbyt wysokie koszty wszelkich ubezpieczen,
      zbyt wysokie koszty kredytow,
      zbyt wysokie koszty edukacji,
      zbyt wysokie podatki,
      zbyt dlugie kolejki w ER,
      zbyt wysokie ceny mebli,
      za drodzy dentysci,
      ze koniecznoscia jest 'posiadanie' wlasnego adwokata(dodatkowe koszty),
      ze podroze sa bardzo drogie,
      i to byloby na tyle..
      ,
      • Gość: dandy Re: Co sie wam NIE podoba tam gdzie teraz zyjecie ?? IP: *.horsens.dk 19.11.01, 09:14
        co mi sie nie podoba w Danii ?
        za wysokie podatki
        zbyt duze ograniczenia szybkosci w ruchu drogowym
        za wysokie ceny samochodow (180% podatku od ceny importowej !!!!)
        za latwy dostep obcych do kraju
        pzdr

• Gość: Walek Re: Co sie wam NIE podoba tam gdzie teraz zyjecie ?? IP: 213.98.114.* 19.11.01, 15:37
          Gość portalu: dandy napisał(a):

> co mi sie nie podoba w Danii ?
          > za wysokie podatki
          > zbyt duze ograniczenia szybkosci w ruchu drogowym
          > za wysokie ceny samochodow (180% podatku od ceny importowej !!!!)
          > za latwy dostep obcych do kraju
          > pzdr
          >
          MASZ RACJE_ZBYT LATWY DOSTEP OBCYCH DO KRAJU-a ty debilu to kto jestes "SWOJ"
          • Gość: jul Re: Co sie wam NIE podoba tam gdzie teraz zyjecie ?? IP: *.proxy.aol.com 19.11.01, 20:59
            on juz jest TUNCZYK zapomnial jak byl sledzikiem
    • Gość: mAbZ Szwecja IP: *.communication.knowit.se 19.11.01, 11:28
      Ciekawy temat, niekoniecznie dla niezadowolonych.
      Moze to byc ciekawe zródlo informacji o róznych krajach.
      Informacji, jakich sie unie uzyska nie miszkajac tam na stale.

Mnie w Szwecji nie podobaja sie trzy rzeczy:
      - przesadny feminizm
      nie oznaczajacy róznouprawnienia, lecz... ucisk mezczyzn!
      Przyklady: mezczyzna moze nie dostac pracy z tego tylko powodu,
      ze w zakladzie pracy jest za malo kobiet, prostytucja nie jest
      przestepstwem, ale facetowi za pójscie do prostytutki grozi pól
      roku wiezienia, prawdodawstwo faworyzuje kobiety (np. w sprawach
      o pobicie) itp, itd.
      - nieuczenie sie na bledach Europy:
      wojna nie nauczyla Szwedów ze w jednosci sila (wiekszosc przeciwna UE),
      kleska komunizmu nie pozbawila Szwedów wiary w niego
      (prawie 15% glosuje na partie komunistyczna, ok. 35% na socjaldemokracje)
      - wiara w magiczna moc podwyzek podatków
      • Gość: Roman Anglia IP: 212.219.142.* 19.11.01, 13:15
        Co mi sie nie podoba w Anglii? Duzo rzeczy:
        - ludzie: najbardziej ograniczony umyslowo naród w Europie
        - stosunek do reszty swiata, wszyscy Anglicy mysla ze maja wszystko najlepsze
        - dwa krany i chamsko male umywalki
        - syfiaste dywane, Anglicy wszedzie klada dywany: kible, pociagi,
        szkoly,szpitale
        - kompletne bezguscie w wiekszosci dziedzin
        - bardzo duzo pedalow, programy telewizyjne prowadzone przez pedalow
        - jazda po lewej stronie
        - Angielska uprzejmosc
        - droga benzyna
        • Gość: dslon Re: Anglia IP: 195.173.12.* 19.11.01, 14:03
          Hehehehe
          Widze, ze sie jeszcze nie przyzwyczailes...

Nie bede za bardzo polemizowac, z duza czescia zreszta sie zgadzam.

Ale widze, ze tolerancja w tym poscie typowa polska:
          > - bardzo duzo pedalow, programy telewizyjne prowadzone przez pedalow

jeden w moich ulubionych programow jest prowadzony przez gay'a i nie wyobazam,
          zeby ktos inny moglby go prowadzic. A w ogole to w czym jest problem? Moze
          troche blizej swiata a dalej od Czestochowy, co?
          • Gość: Roman Re: Anglia IP: 212.219.142.* 19.11.01, 14:40
            "Moze troche blizej swiata a dalej od Czestochowy, co?"
            Widze, ze nalezysz do grona ludzi, którzy nie widza nic zlego w pedalstwie. Ja
            tez nic nie widze. Jak ktos chce byc pedalem, to niech sobie bedzie, co mnie to
            zreszta obchodzi. Ale nie lubie idiotycznego pedalskiego zachowania, ktore jest
            coraz czesciej upowszechniane w telewizji. Programy prowadzone np. przez Grahama
            Nortona sa stworzone tylko po to by przypodobac sie prymitywnym gustom widowni.
            To jest podpoziom i kompletny prymityw. Jaki program miales na mysli?

• Gość: dslon Re: Anglia IP: 195.173.12.* 19.11.01, 14:48
              Oczywiscie mialem na mysli Grahama. I uwazam, ze jest to jeden z ciekawszych
              programow w angielskiej TV (dostal zreszta mnostwo nagrod). Ale powiedzmy, ze o
              gustach sie nie dyskutuje.
              Nie lubie jednak zwrotow "za duzo pedalow". Znaczy co? Wystrzelac? Czy do
              getta? To skoro Polakow tez niektorzy nie lubia to moze ich tez (Polakow)
              zamknac w jakims przytulnej dzielnicy? I otoczyc drutem kolczastym?
              Przeciez nikt Ci nie karze ogladac! Mozesz miec dziesiatki programow gdzie nie
              znajdzies nawet jednego gay'a. To po cholere ogladasz Grahama? Czy moze
              dlatego, ze jest to jednak super program a po prostu drazni Cie to, ze jest
              robiony przez gay'a? To chyba jest brak tolerancji, co?
              Czy w takim wypadku uwazasz, ze lepszy jest np. Eurotrash? Koles raczej na
              pewno jest straight...
            • Gość: mAbZ Pedalstwo, OT IP: *.retail.knowit.se 19.11.01, 14:52
              Gość portalu: Roman napisał(a):

> Programy prowadzone np. przez Grahama Nortona sa stworzone tylko
              > po to by przypodobac sie prymitywnym gustom widowni.
              > To jest podpoziom i kompletny prymityw.

To jesli program prowadzi "pedal".
              A jesli program opiera sie na pokazywaniu mlodych piersi
              ("Tutti-Frutti"), to juz nagle wszystko jest ok?

Zdaje sie, ze pryzmat orientacji seksualnej przeslania Ci prawde.
              Czy malo ambitne/zle programy robione sa tylko przez "pedalów"?!
              Czy Springer, Letterman, Leno, Lake tez sa pedalami/lesbijkami smile)
        • Gość: Rodak Re: Anglia IP: 212.187.240.* 19.11.01, 14:47
          Gość portalu: Roman napisał(a):

> Co mi sie nie podoba w Anglii? Duzo rzeczy:
          > - ludzie: najbardziej ograniczony umyslowo naród w Europie
          To nie znasz Skandynawow, ci to dopiero "orly"
          • Gość: mAbZ Kazdemu zycze takiego "ograniczenia umyslowego";-) IP: *.retail.knowit.se 19.11.01, 15:00
            Gość portalu: Rodak napisał(a):

> > - ludzie: najbardziej ograniczony umyslowo naród w Europie
            > To nie znasz Skandynawow, ci to dopiero "orly"

A moze bys poparl Swoje zdanie jakimis argumentami?
            Wezmy za przyklad takich Szwedów- tylko 9 milionów ludzi,
            a jakie sukcesy!
            w biznesie: Volvo, Saab, Ericsson, IKEA, ABB, Skandia...
            w muzyce: Abba, Roxette, Ace of Base, A-Teens...

Kazdemu bym zyczyl takiego "ogranicznia umyslowego" smile)
            • Gość: dslon Re: Kazdemu zycze takiego IP: 195.173.12.* 19.11.01, 15:07
              Pracowalem ostatnio z Dunczykiem (to chyba tez Skandynawia, co?). W ciagu 8
              miesiecy nauczylem sie od niego tyle co cztery lata w szkole. I mam nadzieje,
              ze bede pracowal z nim jeszcze kiedys (i zarabial podobne pieniadze...). Tak
              wiec moje doswiadczenia sa tylk opozytywne. W kazdym kraju sa zreszta debile. A
              w Polsce to same orly, nie? I 10% tych orlow glosowalo na Leppera...
              • Gość: walek Re: Kazdemu zycze takiego IP: 213.98.114.* 19.11.01, 16:23
                Slicznie ,cudownie,zachwycajaca mentalnosc-a jakie argumenty !!! Ech wy
                polskie orly ! Otworzyli wam granice tylko umysly zamkniete ,ciasne
                zasciankowe. Angielscy pederasci wam sie nie podobaja-a Anglii ! A Eskimos
                zjadajacy surowy tluszcz foki na Grenlandii tez rani wasze subtelne poczucie
                smaku?Zapytaj Anglika co sadzi o polskich pederastach w polskiej TV.Mysle ,ze
                wyrazi zdziwienie z powodu istnienia telewizji w kraju mu nieznanym.Ato ,ze
                ktos jest pederasta dla przecietnego anglika nic specjalnego.

• Gość: --Michal A mnie sie wszytko podoba (US) ... IP: *.tiaa-cref.org 19.11.01, 15:39
      ... no moze troche mnie denerwuje jak ludzie "prowadza" pojazdy
      mechaniczne, ... po lewym pasie kiedy maja trzy wolne pasy na prawo, albo
      jak "nikt" (no prawie nikt) nie uzywa kierunkowskazow, czy moze notoryczne
      scinanie zakretow, szczegolnie przez kolesiow w "terenowych" minivana'ch (SUV)
      i samochodach rolniczych (pick up truck) wink). Ale sobie to tlumacze ze
      powinienem sie wyluzowac i bardzo na nich uwazac.
      Pozdrawiam.
      • Gość: muzaaa Re: A mnie sie wszytko podoba (US) ... IP: *.dialin.buffalo.edu 19.11.01, 16:26
        Kontynuujac temat Michala na temat zachowan ludzi w USA dodam, ze mnie sie nie
        podoba glosny i przesadnie entuzjastyczny sposob rozmowy jaki uskuteczniaja
        rdzenni Amerykanie. Mam na uwadze lekkie rozmowy z sasiadami i niebardzo
        znajomymi. Ich udawany zachwyt, ochy i achy po prostu mnie paralizuja. Sprawia
        to, ze czuje sie przytlaczana i zniechecona do kontaktow.

Michalsmile okreslenie truck'a jako samochodu rolniczego jest bardzo trafne.
        Usmiechnelam sie do siebie kiedy to przeczytalamsmile
        • Gość: --Michal ... a ja to lubie IP: *.tiaa-cref.org 19.11.01, 16:33
          A ja lubie ten "entuzjazm" i optymizm. Jak ostatnio bylem w PL, to nie
          wiedzialem czy cos zrobilem nie tak bo Pani w sklepie i Pan na parkingu
          patrzyli na mnie "spod byka" (?). Ale to poprostu lokalny koloryt, co kraj to
          obyczaj!
          Pozdrawiam.
          • Gość: Walek Re: ... a ja to lubie IP: 213.98.114.* 19.11.01, 17:57
            Gość portalu: --Michal napisał(a):

> A ja lubie ten "entuzjazm" i optymizm. Jak ostatnio bylem w PL, to nie
            > wiedzialem czy cos zrobilem nie tak bo Pani w sklepie i Pan na parkingu
            > patrzyli na mnie "spod byka" (?). Ale to poprostu lokalny koloryt, co kraj to
            > obyczaj!
            > Pozdrawiam.

Oj Michale a mnie sie nie podoba twoj przemadrzaly styl np wyjasnianie rodzajow
            pojazdow mech.albo "patrzenie "spod byka" co to znaczy ?patrzano juz "spod
            lba"ale spod byka to nie slyszalem.ale o smaku dyskusja jak wiadomo jest
            bezcelowaPS Patrzec bykiem znam.
            • Gość: muzaaa Re: ... a ja to lubie IP: *.dialin.buffalo.edu 19.11.01, 18:20
              Nie lacze entuzjazmu z optymizmem w tym przypadku. Ten pierwszy jest dla mnie
              czesto udawany i sztuczny.
              Wlasciwie moze i lepsze jest slyszec mechaniczne powtarzane "have a nice day" i
              wiedziec grymas na twarzy ktory ma byc usmiechem, niz spotykac grymasne panie
              ktore tylko czekaja zeby sie poklocic i odreagowac w ten sposob.

Nie trzeba jechac do Polski, zeby przypomniec sobie dlaczego milo bylo stamtad
              wyjechac. Odwiedzajac sklep spozywczy w Mississauga mozna poczuc sie jak w
              regularnym spozywczaku osiedlowymsmile. Wszystkie panie nosza fartuszki czerwone w
              czarne groszki, na ktorych widok az lza w oku mi sie zakrecila ze wzruszeniasmile.
              Oczywiscie bylam swiadkiem klotni miedzy klientka a sprzedawczynia, nie wiem
              czy pyskowki i tego typu historie sa czestym zjawiskiem, bylam tam tylko jeden
              razsmile). Ale to juz chyba jest temat na inny wateksmile)
              • Gość: ESL Tego wlasnie nie lubie IP: *.sympatico.ca 19.11.01, 18:45
                Gość portalu: muzaaa napisał(a):

>
                > Nie trzeba jechac do Polski, zeby przypomniec sobie dlaczego milo bylo stamtad
                > wyjechac.

Tego czasem nie lubie - kontaktu z najpaskudniejszym obliczem polskosci, ktore
                czy to na Marszalkowskiej, czy na 5th Avenue, czy na Yonge/Bloor wyglada tak
                samo - odrosty tlenionych panienek z niezadbanymi zebami
                - bezinteresowna zawisc, ze sasiadowi sie udalo kupic 3 pary majtek na
                przecenie
                - niechec do wszelkich "innych" (homoseksualisci, wolontariusze, Czarni -
                ktokolwiek by to nie byl)
                - przeswiadczenie, ze tylko ja pracuje ciezko a wszyscy inni sie obijaja
                - nieustajace niezadowolenie z tego, gdzie sie jest i niczym nie uzasadniona
                wiara w to, ze sasiad ma lepiej (czy to bedzie ktos na sasiedniej ulicy,
                czy w innym kraju)
                - przegrzewanie dzieci i ogolna niechec do swiezego powietrza argumentowana
                haslem "bo sie przeziebisz" albo "bo cie zawieje" - tego nie udalo mi sie
                uslyszec od zadnej innej nacji czy to w goracej srodkowej Afryce, czy w
                Laponii

To sa tylko drobne przyklady postaw i zachowan, ktore czesc z naszych rodakow
                przewozi w walizkach z kraju do kraju, z kontynentu na kontynent. I tego czasem
                po prostu zniesc nie moge rowniez w Toronto. Ale szczesliwie tu mam wybor i nie
                czuje kompletnego uzaleznienia od wylacznie takich ludzi wokol mnie, jak to mialo
                miejsce w Polsce.
                • Gość: Martyna Re: Tego wlasnie nie lubie IP: 204.186.88.* 20.11.01, 00:33

A dla mnie jednym z najpaskudniejszych przejawow polskosci jest pietnowanie
                  ludzi z powodu wygladu ( tlenione blondynki z odrostami)
                  Jak Ci sie nie podoba to nie patrz i nie stawiaj na rownym poziomie z zawiscia.

Tleniona blondynka bez odrostow
                • Gość: maciek Re: Tego wlasnie nie lubie IP: *.waw.cdp.pl 20.11.01, 18:49
                  Zgadzam się w 100% - sam byłem ofiarą takich praktyk (przegrzewania)
                  A w wyniku patrzenia na sąsiadów naród nakupił importowanych samochodów i
                  telewizorów a na mydło i majtki teraz mu brakuje smile Nie mam pretensji do ludzi
                  ale to niedpowiedzialne. Ale jak to zmienić: wysłać naród do psychoteraputy?

Napisz mi proszę jak jesteś zadowolony z życia w Toronto?
                  Zamierzam jeszcze postudiować w Ameryce i chciałbym tam jakiś rok najpierw
                  popracować - Toronto jest jednym z miejsc z "krótkiej listy"

Myślę, że pracę znajdę bez problemu (w Polsce też nie narzekam na brak lub $) -
                  chodzi mi o warunki do życia (na te troszkę narzekam). Jak znajdziesz chwilę
                  napisz do mnie na maciek24@go2.pl

> wiara w to, ze sasiad ma lepiej (czy to bedzie ktos na sasiedniej ulicy,
                  > czy w innym kraju)
                  > - przegrzewanie dzieci i ogolna niechec do swiezego powietrza argumentowan
                  > haslem "bo sie przeziebisz" albo "bo cie zawieje" - tego nie udalo mi si

• Gość: WC Re: Tego wlasnie nie lubie IP: *.sympatico.ca 20.11.01, 22:29
                  Gość portalu: ESL napisał(a):

> Tego czasem nie lubie - kontaktu z najpaskudniejszym obliczem polskosci, ktore
                  > czy to na Marszalkowskiej, czy na 5th Avenue, czy na Yonge/Bloor wyglada tak
                  > samo - odrosty tlenionych panienek z niezadbanymi zebami
                  > - bezinteresowna zawisc, ze sasiadowi sie udalo kupic 3 pary majtek na
                  > przecenie
                  > - niechec do wszelkich "innych" (homoseksualisci, wolontariusze, Czarni -
                  >
                  > ktokolwiek by to nie byl)
                  > - przeswiadczenie, ze tylko ja pracuje ciezko a wszyscy inni sie obijaja
                  > - nieustajace niezadowolenie z tego, gdzie sie jest i niczym nie uzasadnio
                  > na
                  > wiara w to, ze sasiad ma lepiej (czy to bedzie ktos na sasiedniej ulicy,
                  > czy w innym kraju)
                  > - przegrzewanie dzieci i ogolna niechec do swiezego powietrza argumentowan
                  > a
                  > haslem "bo sie przeziebisz" albo "bo cie zawieje" - tego nie udalo mi si
                  > e
                  > uslyszec od zadnej innej nacji czy to w goracej srodkowej Afryce, czy w
                  > Laponii
                  >
                  > To sa tylko drobne przyklady postaw i zachowan, ktore czesc z naszych rodakow
                  > przewozi w walizkach z kraju do kraju, z kontynentu na kontynent. I tego czasem
                  >
                  > po prostu zniesc nie moge rowniez w Toronto. Ale szczesliwie tu mam wybor i nie
                  >
                  > czuje kompletnego uzaleznienia od wylacznie takich ludzi wokol mnie, jak to mia
                  > lo
                  > miejsce w Polsce.

Pomylka, swietym nie zostaniesz. Zaszlachtuje cie jakis zasmarkany gowniarz bo
                  zorientuje sie, ze masz wiecej od niego. Proponuje wyjazd na Grenlandie, tam
                  n a s nie ma. Z kim Ty sie chlopie zadajesz? "...odrosty tlenionych panienek z
                  niezadbanymi zebami...", ktore pewnie chodza bez majtek bo sasiadka je wykupila.
              • Gość: --Michal Re: ... a ja to lubie IP: *.tiaa-cref.org 19.11.01, 18:47
                muzaaa,
                Ja nie mowie ze mi sie nie podoba, czy tez krytykuje. Moja opinia jest taka ze
                trzeba byc otwarty i nie sadzic ludzi, nawet jesli sie ich bardzo dobrze zna.
                Ja jestem w USA tylko tymczasowow (moje 6 lat pobytu prawie sie konczy), pomimo
                tego ze tylko tu bylem tak krotko przyzwyczailem sie do usmiechnietych (nie
                koniecznie zyczliwych) ludzi i jezli ktos ma niewyraznia mine to z
                przywyczajenia sie zastanawiam co przeskrobalem ze Pan sie obraza.

Jezli chodzi o samochody rolnicze, to nie wiem jak sie inaczej nazywaja po
                polski, chcialem tylko byc zrozumialy i nie wiem dlaczego to by mialo byc
                obrazliwe. Jezeli ktos mysli ze bycie rolnikiem jest czems gorszym to mu
                wspolczuje.

Pozdrawiam.
            • Gość: --Michal przemadrzalosc IP: *.tiaa-cref.org 19.11.01, 18:40
              Oj Panie Walek. Nie mam zamiaru przyjmowac pouczec od osoby, ktora nazywa
              swoich rozmowcow debilami. Tlumaczyc sie przed Panem tez nie mam zamiaru.
              Zycze udanego dnia i prosze wybaczcy ze juz na Panskie uwagi odpowiadal nie
              bede.
    • Gość: Kliken Re: Co sie wam NIE podoba tam gdzie teraz zyjecie ?? IP: *.ym1.on.wave.home.com 19.11.01, 20:25
      ...mi sie nie podobaja POLACY narzekajacy ciagle na wszystko i wszystkich...
      • Gość: ba Re: Co sie wam NIE podoba tam gdzie teraz zyjecie ?? IP: *.telia.com 19.11.01, 21:04
        Ej nudziarze. Mieliscie pisac co Wam sie nie podoba w nowym kraju. Widocznie
        trafiliscie do Raju i z tej wysokosci juz nie widac niczego innego niz wlasny,
        skadinad polski tylek. Ciekaw jestem czy w trakcie odwiedzin w Polsce tez
        uszczesliwiacie swoich bliskich wywodami na temat ulomnosci Polakow i nieska-
        zitelnosci chlebodawcow zachodnich.
        • Gość: muzaaa Re: Co sie wam NIE podoba tam gdzie teraz zyjecie ?? IP: *.dialin.buffalo.edu 19.11.01, 21:13
          Dyskryminacja pieszych mi sie nie podoba.
          smile)
          • Gość: romek Re: Co sie wam NIE podoba tam gdzie teraz zyjecie ?? IP: 66.122.21.* 19.11.01, 22:12
            Przepraszam, ale w jakim to kraju dyskryminuje sie pieszych in na czym to
            polega?
            • Gość: muzaaa Re: Co sie wam NIE podoba tam gdzie teraz zyjecie ?? IP: *.dialin.buffalo.edu 19.11.01, 22:37
              Kraj USA jest dlugi i szeroki. Wypowiadajac sie co mi sie nie podoba, mialam na
              mysli dokladnie miejsce tam gdzie teraz zyje. Ludzie tutaj mieszkaja nie tylko
              w wielkich miastach, wiekszosc z nich ma domy w dzielnicach polozonych wokol.
              Amerykanskie "suberbs" czesto charakteryzuja sie tym, ze nawet nie maja
              chodnikow dla pieszych w niektorych miejscach. Jezeli juz takowe sie znjaduja
              to zima nalezy czekac az je odsnieza bardzo cierpliwie, a jak regularnie snieg
              sypie bez ustanku, to zostaje uzywac tylko jezdnie. Jest to niebezpieczne
              zwlaszcza wieczorem kiedy jest juz ciemno.
              Glosny byl wypadek poprzedniej zimy, kiedy to pare nastolatkow przyplacilo
              zyciem, bedac zmuszonym isc bokiem jezdni. Ciekawa jestem czy ktos zarobil
              wtedy na odpowiedzialnych za odsniezanie "side walk", czy tacy w ogole
              istnieja?smile
              Lubie spacerowac, lubie chodzicsmile a tutaj czesciej spotkasz wiewiorki niz mnie
              pdobnym. Moze widze czasami biegaczy, smiesznie wymachujacymi rekami, w dresach
              i miekkim odzieniu. I moze to zludzeniesmile ale czuje wzrok tych wszystkich
              zmotoryzowanch, ktorzy moze mysla ze chodzenie to tylko strata czasu.
              • Gość: Biala Re: do muzaaa IP: *.sympatico.ca 20.11.01, 22:38
                Gość portalu: muzaaa napisał(a):

> Kraj USA jest dlugi i szeroki. Wypowiadajac sie co mi sie nie podoba, mialam na
                >
                > mysli dokladnie miejsce tam gdzie teraz zyje. Ludzie tutaj mieszkaja nie tylko
                > w wielkich miastach, wiekszosc z nich ma domy w dzielnicach polozonych wokol.
                > Amerykanskie "suberbs" czesto charakteryzuja sie tym, ze nawet nie maja
                > chodnikow dla pieszych w niektorych miejscach. Jezeli juz takowe sie znjaduja
                > to zima nalezy czekac az je odsnieza bardzo cierpliwie, a jak regularnie snieg
                > sypie bez ustanku, to zostaje uzywac tylko jezdnie. Jest to niebezpieczne
                > zwlaszcza wieczorem kiedy jest juz ciemno.
                > Glosny byl wypadek poprzedniej zimy, kiedy to pare nastolatkow przyplacilo
                > zyciem, bedac zmuszonym isc bokiem jezdni. Ciekawa jestem czy ktos zarobil
                > wtedy na odpowiedzialnych za odsniezanie "side walk", czy tacy w ogole
                > istnieja?smile
                > Lubie spacerowac, lubie chodzicsmile a tutaj czesciej spotkasz wiewiorki niz mnie
                > pdobnym. Moze widze czasami biegaczy, smiesznie wymachujacymi rekami, w dresach
                >
                > i miekkim odzieniu. I moze to zludzeniesmile ale czuje wzrok tych wszystkich
                > zmotoryzowanch, ktorzy moze mysla ze chodzenie to tylko strata czasu.

A nie slyszysz przypadkiem gwizdow i glupich tekstow, bo w Kanadzie mi sie to
                zdarza a przeciez to taki cywilizowany kraj.
                • Gość: Mushi Re: do muzaaa-Biala IP: *.sympatico.ca 20.11.01, 23:27
                  <<A nie slyszysz przypadkiem gwizdow i glupich tekstow, bo w Kanadzie mi sie
                  to
                  zdarza a przeciez to taki cywilizowany kraj.>>

To wszystko dlatego, ze jestes zbyt krotko w Kanadzie. Jedyna rada to zmyc
                  wyzywajacy makijaz i przestac sie ubierac jak "tirowka", wtedy truckisci w
                  Windsor przestana za toba trabic i robic ci nieprzyzwoite propozycje.
                  • Gość: WC Re: do muzaaa-Mushi IP: *.sympatico.ca 21.11.01, 00:26
                    Gość portalu: Mushi napisał(a):

> <<A nie slyszysz przypadkiem gwizdow i glupich tekstow, bo w Kanadzie mi
                    > sie
                    > to
                    > zdarza a przeciez to taki cywilizowany kraj.>>
                    >
                    > To wszystko dlatego, ze jestes zbyt krotko w Kanadzie. Jedyna rada to zmyc
                    > wyzywajacy makijaz i przestac sie ubierac jak "tirowka", wtedy truckisci w
                    > Windsor przestana za toba trabic i robic ci nieprzyzwoite propozycje.

Cos sie dopieprzyl do tej dziewczyny? Podoba ci sie? To zacznij sie inaczej do
                    niej odnosic
        • Gość: WC Re: Co sie wam NIE podoba tam gdzie teraz zyjecie ?? IP: *.sympatico.ca 20.11.01, 22:34
          Gość portalu: ba napisał(a):

> Ej nudziarze. Mieliscie pisac co Wam sie nie podoba w nowym kraju. Widocznie
          > trafiliscie do Raju i z tej wysokosci juz nie widac niczego innego niz wlasny,
          > skadinad polski tylek. Ciekaw jestem czy w trakcie odwiedzin w Polsce tez
          > uszczesliwiacie swoich bliskich wywodami na temat ulomnosci Polakow i nieska-
          > zitelnosci chlebodawcow zachodnich.

A ja te wszystkie wypowiedzi mam zamiar opublikowac. Z gory dziekuje i zycze
          milego pobytu w Polsce
    • Gość: juliusz Re: Co sie wam NIE podoba tam gdzie teraz zyjecie ?? IP: *.proxy.aol.com 19.11.01, 21:36
      Francja podatki do 50% i plus kierowcy pojazdow potrafia przy lekkim opadzie
      sniegu zablokowac caly Paryz i okolice mycie szyb pod swiatlami
      czerwonymi,zlodzieje telephonow portable,trzeba prowadzic z zablokowanymi
      dzwiami,psie gowna trzeba uwazac zeby sie nie poslizgnac .
    • Gość: a psik Re: Co sie wam NIE podoba tam gdzie teraz zyjecie ?? IP: 192.168.1.* 19.11.01, 22:42
      a mi sie wszystko podoba - ale czekam na paszport wiec inaczej mi nie wypada...
      • Gość: ESL Do Muzaaa'y o spacerowaniu IP: *.sympatico.ca 19.11.01, 23:27
        W Toronto w niektorych miejscach jest podobnie choc tu gdzie mieszkam jest
        akurat sporo emerytow roznego pochodzenia (Szkoci, Wlosi, Portugalczycy,
        Chinczycy zeby wymienic tylko kilka par, ktore spotykam codziennie)i Oni
        spaceruja dzielnie po tych chodnikach, ktore mamy. Jest kolo nas kilka pieknych
        parkow wiec i tam mozna spotkac sporo spacerowiczow w roznym wieku choc glownie
        zdecydowanie po 40-tce. A kto ma psa, to po nim sprzata - to jest super!
        Zgadzam sie w zupelnosci, ze zwyczajne chodzenie nie jest w suburbs
        praktykowane. Ja lubie chodzic, zwlaszcza po miescie i pracujac w Downtown
        Toronto sprawiam sobie codziennie te przyjemnosc w czasie lunch'u lub po pracy.
        A najbardziej lubie chodzic po miescie wieczorem teraz wlasnie gdy juz sa
        dekoracje swiatecznie i jest ten fajny nastroj oczekiwania... A czego przy tym
        mimo wszystko nie lubie to tej wszechogarniajacej komercjalizacji nadchodzacych
        swiat. Ale to chyba ma teraz miejsce wszedzie, nie tylko na naszym kontynencie.
        Milych spacerow, idzie zima - bedzie skrzypial snieg pod butami!
    • Gość: Nurek Re: Co sie wam NIE podoba tam gdzie teraz zyjecie ?? IP: 205.189.191.* 20.11.01, 00:21
      Polskie wiesniactwo zpoludnia i ze wschodu Polski .
      Nurek z Kanady
      • Gość: a psik Re: Co sie wam NIE podoba tam gdzie teraz zyjecie ?? IP: 192.168.1.* 20.11.01, 01:14
        ja jestem wiesniak z poludnia a dokladnie z Gornego Slaska, a nawet ze wsi
        jestem (wies do momentu podzialu administracyjnego w 1972 roku)
        jeszcze ci Nurek choroba kesonowa nie przeszla ?...............
      • Gość: JoeK WIESNIAK POLUDNIOWEGO WSCHODU IP: *.rdu.bellsouth.net 20.11.01, 02:13
        Gość portalu: Nurek napisał(a):

> Polskie wiesniactwo zpoludnia i ze wschodu Polski .
        > Nurek z K
        > anady

Drogi Nurek (NURKU ??)
        Pochodze z poludniowo-wschodniej Polski, wychowalem sie na wsi, wiec kwalifikuje
        sie wedlug Ciebie na wiesniaka. Mieszkam w USA, moj zyciorys jest w "Who's who in
        America", mam piec patentow i pracuje dla mnie szesciu Dr Inzynierow.

Ludzi mozna podzielic na dwie grupy: tych ktorzy dochodza do uznania wlasnymi
        osiagnieciami i tych ktorzy robia sie ekspertami traktuja innych z gory.
        Radze Ci dolaczenia sie do pierwszej grupy, bedziesz mial tam mniej konkurencji.
        JoeK

• Gość: WC Re: Co sie wam NIE podoba tam gdzie teraz zyjecie ?? IP: *.sympatico.ca 20.11.01, 04:48

> Polskie wiesniactwo zpoludnia i ze wschodu Polski .
        > Nurek z K
        > anady

Wiesz jak w Polsce nazywaja tych co grzebia po smietnikach? Nurki. A co Ty robisz
        Nurek?
    • Gość: volny mnie sie podoba prawie wszystko IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 20.11.01, 03:15
      czytam i czytam
      i mysle ze polakowi to nawet na ksiezycu bylo by zle.
      jeszcze tylu zlych opini w jednym miejscu nie czytalem
      acha sorry to mialo byc miejsce do narzekania
      to moze powinienem przeprosic narzekajacyh.
      pewnie ze mnie sie tez cos nie podoba, ale zdradze tylko jedna rzecz
      to co mi zie nie podoba to glupota ludzi, nie mam na mysli tylko polakow.
      A co zreszta to nie ma znaczenia i tak wam nie powiem.
      Wiem ze to o czym ciagle myslimy nagle zacznie sie nam ukazywac.
      Dlatego taki temat jest destruktywny.
      I smieszne jest to ze 95 % ludzi przeciga sie ze u nich jest gorzej.
      Powodzenia z taka postawa polacy daleko nie zajada, po prostu kazdy pojazd po drodze
      zepuje im sie zeby udowodnic ze zdobil to ktos gorszy od nas polakow.
      piszecie ci glupi angilcy, szwedzi, amerykanie, niemcy, dunczycy i inne nacje
      TYLKO KADA Z TYCH NACJI STOI WYZEJ NIZ POLSKA.
      go w polsce panuje takie powiedzenie z ktorego sie ludzie ciesza jak male dzieci
      "lepiej z madrym ( powinno byc przemondrzalym takze ) zgubic, niz z glupim znalesc"
      ja tez sie dawno temu z tego smialem. Ale mi jiuz przeszlo.
      Bo ci nas nie rozumieja ( polakow ) nie przezyli wojny jak my i tak dalej i dalej.
      A moze dlatego zaszli tak daleko ze maja w miare spokojne zycie.
      Co jest lepiej byc panem inzynierem bez pracy w polsce czy byc technikem w innym kraju
      acha zpomnialem ze my polacy mamy DUME NARODOWA.
      Dume mozna miec, ale potem przychodzi w domu trzeba wsadzic cos do garka, z dumy nie mozna wyzyc.
      mialo byc krotko. koncze.
      politykujmy politykukmy "a ostanie nam sie ino sznur...................

witold@volny.com.

Gość portalu: david napisał(a):

> raj dla malkontentów i narzekaczy.Teraz macie pole do popisusmile))Wpisujcie kraj
      > zeby bylo wiadomo co komu gdzie przeszkadza.

• Gość: WC Re: mnie sie podoba prawie wszystko IP: *.sympatico.ca 20.11.01, 04:46
        Gość portalu: volny napisał(a):

> czytam i czytam
        > i mysle ze polakowi to nawet na ksiezycu bylo by zle.
        > jeszcze tylu zlych opini w jednym miejscu nie czytalem
        > acha sorry to mialo byc miejsce do narzekania
        > to moze powinienem przeprosic narzekajacyh.
        > pewnie ze mnie sie tez cos nie podoba, ale zdradze tylko jedna rzecz
        > to co mi zie nie podoba to glupota ludzi, nie mam na mysli tylko polakow.
        > A co zreszta to nie ma znaczenia i tak wam nie powiem.
        > Wiem ze to o czym ciagle myslimy nagle zacznie sie nam ukazywac.
        > Dlatego taki temat jest destruktywny.
        > I smieszne jest to ze 95 % ludzi przeciga sie ze u nich jest gorzej.
        > Powodzenia z taka postawa polacy daleko nie zajada, po prostu kazdy pojazd po d
        > rodze
        > zepuje im sie zeby udowodnic ze zdobil to ktos gorszy od nas polakow.
        > piszecie ci glupi angilcy, szwedzi, amerykanie, niemcy, dunczycy i inne nacje
        > TYLKO KADA Z TYCH NACJI STOI WYZEJ NIZ POLSKA.
        > go w polsce panuje takie powiedzenie z ktorego sie ludzie ciesza jak male dziec
        > i
        > "lepiej z madrym ( powinno byc przemondrzalym takze ) zgubic, niz z glupim znal
        > esc"
        > ja tez sie dawno temu z tego smialem. Ale mi jiuz przeszlo.
        > Bo ci nas nie rozumieja ( polakow ) nie przezyli wojny jak my i tak dalej i dal
        > ej.
        > A moze dlatego zaszli tak daleko ze maja w miare spokojne zycie.
        > Co jest lepiej byc panem inzynierem bez pracy w polsce czy byc technikem w inny
        > m kraju
        > acha zpomnialem ze my polacy mamy DUME NARODOWA.
        > Dume mozna miec, ale potem przychodzi w domu trzeba wsadzic cos do garka, z dum
        > y nie mozna wyzyc.
        > mialo byc krotko. koncze.
        > politykujmy politykukmy "a ostanie nam sie ino sznur...................
        >
        > witold@volny.com.
        >
        >
        > Gość portalu: david napisał(a):
        >
        > > raj dla malkontentów i narzekaczy.Teraz macie pole do popisusmile))Wpisujcie
        > kraj
        > > zeby bylo wiadomo co komu gdzie przeszkadza.
        >

Zamknij sie volny, piszesz nie na temat
        • Gość: --Michal .. WC no przecierz on (Volny) narzeka ... IP: *.tiaa-cref.org 20.11.01, 15:18
          ... az sie kopci zostaw chlopaka w spokoju.
          • Gość: maciek Re: .. a tam Volny narzeka ... IP: *.waw.cdp.pl 20.11.01, 18:56
            chłopaki, zajrzyjcie na stronę:
            www.volny.com/book/000.htm
            - pełen optymizm, spokój ducha
    • Gość: renka trzymajcie sie tematu, kochani IP: *.sympatico.ca 20.11.01, 03:20
      Ludzie, czy wy musicie ciagle kogos obrazac i komentowac zlosliwie niektore
      wypowiedzi? Poza tym czytam wasze watki spodziewjac sie odpowiedzi na temat, a
      tu kazdy o czym innym nawija.Pytanie bylo, co sie wam nie podoba w waszych
      krajach, w ktorych aktualnie przebywacie?
    • Gość: WC Re: Co sie wam NIE podoba tam gdzie teraz zyjecie ?? IP: *.sympatico.ca 20.11.01, 04:43
      ...ze kanadyjskie baby to najgorsi kierowcy na swiecie! Jedzie taka slepa i
      pakuje mi sie w samochod.
    • czytelnik1000 Re: Co sie wam NIE podoba tam gdzie teraz zyjecie ?? 20.11.01, 05:21
      Los ANGELES:
      - korki,korki,korki - no ale w jakim duzym miescie ich nie ma....
      a oprocz tego wszystko ok.
      • Gość: volny Re: Co sie wam NIE podoba tam gdzie teraz zyjecie ?? IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 20.11.01, 05:27
        to zalezy w ktora strone jedziesz

Volny
        czytelnik1000 napisał(a):

> Los ANGELES:
        > - korki,korki,korki - no ale w jakim duzym miescie ich nie ma....
        > a oprocz tego wszystko ok.

• czytelnik1000 Re: Co sie wam NIE podoba tam gdzie teraz zyjecie ?? 20.11.01, 05:40
          8 rano 110 w kierunku downtown potem skret w 10 do santa monica.Nie oszukujmy
          sie, LA jest zakorkowane!
          • Gość: volny LA IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 20.11.01, 07:12
            ja ta autostrada jade o godznie 6:15 nie ma problemu
            wiec nie pisz o oszukiwaniu
            potem Santa Ana Fr do Anaheim
            ja mieszkam tu 19 lat
            i po twojej drodze mysle ze blisko ciebie

Witold

> 8 rano 110 w kierunku downtown potem skret w 10 do santa monica.Nie oszukujmy
            > sie, LA jest zakorkowane!

• Gość: czytelnik1000 Re: LA IP: *.pool012.at001.earthlink.net 20.11.01, 07:36
              "oszukiwanie sie" to idiomsmile) Ja mieszkam na samiutkim koncu 110 niedaleko
              Korean Friendship Bell
              • Gość: VOLNY Re: LA IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 20.11.01, 07:50
                sherman oaks
                blisko 405 / 134
                Witold
                Gość portalu: czytelnik1000 napisał(a):

> "oszukiwanie sie" to idiomsmile) Ja mieszkam na samiutkim koncu 110 niedaleko
                > Korean Friendship Bell

• Gość: PIT Re: LA IP: 213.182.146.* 20.11.01, 09:14
                  Gość portalu: VOLNY napisał(a):

> sherman oaks
                  > blisko 405 / 134
                  > Witold
                  > Gość portalu: czytelnik1000 napisał(a):
                  >
                  > > "oszukiwanie sie" to idiomsmile) Ja mieszkam na samiutkim koncu 110 niedaleko
                  >
                  > > Korean Friendship Bell
                  >

Kiedy mozna przyjechac do was na urlop???
                  Bylbym wdzieczny. (from Germany)
                  • czytelnik1000 Re: LA 20.11.01, 16:59
                    a kiedy chcesz?
                    • Gość: PIT Re: LA IP: *.pppool.de 20.11.01, 21:03

> a kiedy chcesz?

Gdzies w 2002, moze latem (sierpien)?
                      Dzieki za odzew!

• Gość: xxx Re: Co sie wam NIE podoba tam gdzie teraz zyjecie ?? IP: 63.211.86.* 20.11.01, 18:22
      Gość portalu: david napisał(a):

> raj dla malkontentów i narzekaczy.Teraz macie pole do popisusmile))Wpisujcie kraj
      > zeby bylo wiadomo co komu gdzie przeszkadza.

USA:
      oswoil sie czlowiek, ze nalezy mowic po angielsku, a tu wiekszosc zaczyna mowic
      po hiszpansku i nie mysli uczyc sie tutejszego jezyka.
    • Gość: baker Re: Co sie wam NIE podoba tam gdzie teraz zyjecie ?? IP: *.mentorg.com 20.11.01, 18:33
      USA:

jak ludzie tutaj jezdza. Zgroza.
      Nikt nie wie po co sa 3 pasy na autostradzie.

Reszta jest super, wiec moge z tym zycsmile
    • Gość: Nurek Re: Co sie wam NIE podoba tam gdzie teraz zyjecie ?? IP: 205.189.191.* 20.11.01, 18:38
      Nie chodzi mi o ludzi urodzonych na wsi , ale zachowujacych sie jak wiesniaki bez kultury i wyksztalcenia.
      To najbardziej razi mnie w Kanadzie .Jakze polskie prostactwo jest daleko od swiata cywilizowanego.
      Nurek
      • Gość: WC Re: Co sie wam NIE podoba tam gdzie teraz zyjecie ?? IP: *.sympatico.ca 20.11.01, 22:00

> Nie chodzi mi o ludzi urodzonych na wsi , ale zachowujacych sie jak wiesniaki b
        > ez kultury i wyksztalcenia.
        > To najbardziej razi mnie w Kanadzie .Jakze polskie prostactwo jest daleko od sw
        > iata cywilizowanego.
        >
        > Nurek

Pieprzysz nurek jak potluczony. Najpierw piszesz, ze "Polskie wiesniactwo
        zpoludnia i ze wschodu Polski" a teraz "Nie chodzi mi o ludzi urodzonych na wsi".
        Moze masz na mysli Krakow (to na poludniu Polski) albo Warszawe (to na
        wschodzie). Nie podobaja ci rodacy, to sie powies albo odwrotnie. Jak ci pasi.
        Kto by pomyslal, ze "Nurek z Kanady" nabierze obycia pladrujac smietniki
    • Gość: ba Re: Co mi sie NIE podoba w Szwecji? IP: *.telia.com 21.11.01, 21:13
      - obluda i brak szczerosci wsrod ludzi
      - gnusnosc, leniwstwo i wygodnictwo, niska produktywnosc
      - zlodziejstwo
      - brudne sklepy
      - zachlannosc i zawisc
      - baby - chlopy i zniewiesciali mezczyzni
      - puste ulice - ludzi ani widu
      - niski poziom w szkolach
      - nieuzasdnione zarozumialstwo - szwecja najlepsza na swiecie
      - powszechna swiadomosc praw, ale nie obowiazkow
      - brak znajomsci przepisow ruchu drogowego u wielu
      - zatwardziala biurokracja
      - dosc powszechny brak fantazji i zwalczanie indywidualizmu

• Gość: Didi Re: Co mi sie NIE podoba w Szwecji? IP: *.sn.g.bonet.se 21.11.01, 23:42

> - obluda i brak szczerosci wsrod ludzi
        > - gnusnosc, leniwstwo i wygodnictwo, niska produktywnosc
        > - zlodziejstwo
        > - brudne sklepy
        > - zachlannosc i zawisc
        > - baby - chlopy i zniewiesciali mezczyzni
        > - puste ulice - ludzi ani widu
        > - niski poziom w szkolach
        > - nieuzasdnione zarozumialstwo - szwecja najlepsza na swiecie
        > - powszechna swiadomosc praw, ale nie obowiazkow
        > - brak znajomsci przepisow ruchu drogowego u wielu
        > - zatwardziala biurokracja
        > - dosc powszechny brak fantazji i zwalczanie indywidualizmu
        >
        >
        Kup tani sznurek i się powieś masz fantazję
        • biala& Re: Co mi sie NIE podoba w Szwecji? 21.11.01, 23:53
          Gość portalu: Didi napisał(a):

> Gość portalu: ba napisał(a):
          >
          > > - obluda i brak szczerosci wsrod ludzi
          > > - gnusnosc, leniwstwo i wygodnictwo, niska produktywnosc
          > > - zlodziejstwo
          > > - brudne sklepy
          > > - zachlannosc i zawisc
          > > - baby - chlopy i zniewiesciali mezczyzni
          > > - puste ulice - ludzi ani widu
          > > - niski poziom w szkolach
          > > - nieuzasdnione zarozumialstwo - szwecja najlepsza na swiecie
          > > - powszechna swiadomosc praw, ale nie obowiazkow
          > > - brak znajomsci przepisow ruchu drogowego u wielu
          > > - zatwardziala biurokracja
          > > - dosc powszechny brak fantazji i zwalczanie indywidualizmu
          > >
          > >
          > Kup tani sznurek i się powieś masz fantazję

Co ty mu proponujesz? Tani zaraz sie urwie. Poza tym skoro ma fantazje to szkoda
          czlowieka, moze jeszcze w zyciu duzo zrobic.
        • Gość: ba Re: Co mi sie NIE podoba w Szwecji? IP: 138.227.189.* 22.11.01, 10:21
          Gość portalu: Didi napisał(a):

>
          > > - obluda i brak szczerosci wsrod ludzi
          > > - gnusnosc, leniwstwo i wygodnictwo, niska produktywnosc
          > > - zlodziejstwo
          > > - brudne sklepy
          > > - zachlannosc i zawisc
          > > - baby - chlopy i zniewiesciali mezczyzni
          > > - puste ulice - ludzi ani widu
          > > - niski poziom w szkolach
          > > - nieuzasdnione zarozumialstwo - szwecja najlepsza na swiecie
          > > - powszechna swiadomosc praw, ale nie obowiazkow
          > > - brak znajomsci przepisow ruchu drogowego u wielu
          > > - zatwardziala biurokracja
          > > - dosc powszechny brak fantazji i zwalczanie indywidualizmu
          > >
          > >
          > Kup tani sznurek i się powieś masz fantazję

- i jeszcze kiepskie zarcie
          - beznadziejne piwo
          - slabe zaopatrzenie w sklepach spozywczych

• Gość: sigma Re: Co mi sie NIE podoba w Szwecji? IP: 195.198.208.* 22.11.01, 15:35

> Gość portalu: Didi napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: ba napisał(a):
            > >
            > > > - obluda i brak szczerosci wsrod ludzi
            > > > - gnusnosc, leniwstwo i wygodnictwo, niska produktywnosc
            > > > - zlodziejstwo
            > > > - brudne sklepy
            > > > - zachlannosc i zawisc
            > > > - baby - chlopy i zniewiesciali mezczyzni
            > > > - puste ulice - ludzi ani widu
            > > > - niski poziom w szkolach
            > > > - nieuzasdnione zarozumialstwo - szwecja najlepsza na swiecie
            > > > - powszechna swiadomosc praw, ale nie obowiazkow
            > > > - brak znajomsci przepisow ruchu drogowego u wielu
            > > > - zatwardziala biurokracja
            > > > - dosc powszechny brak fantazji i zwalczanie indywidualizmu
            > > >
            > > >
            > > Kup tani sznurek i się powieś masz fantazję
            >
            >
            > - i jeszcze kiepskie zarcie
            > - beznadziejne piwo
            > - slabe zaopatrzenie w sklepach spozywczych

> A najgorsze to takie debile.
            Aby się dostać gotowi byli matkę i ojca sprzedać a jak zostali sidzą i płaczą a
            jak chcą ich wywalić grożą, że się powieszą, do kraju nie wrócą bo Polska debili
            nie chc.
            Co cię tam trzyma - do kogo ja piszę - to przecież debil.

• Gość: ba Re: Co mi sie NIE podoba w Szwecji? IP: 138.227.189.* 22.11.01, 16:54
              Gość portalu: sigma napisał(a):

>
              > > Gość portalu: Didi napisał(a):
              > >
              > > > Gość portalu: ba napisał(a):
              > > >
              > > > > - obluda i brak szczerosci wsrod ludzi
              > > > > - gnusnosc, leniwstwo i wygodnictwo, niska produktywnosc
              > > > > - zlodziejstwo
              > > > > - brudne sklepy
              > > > > - zachlannosc i zawisc
              > > > > - baby - chlopy i zniewiesciali mezczyzni
              > > > > - puste ulice - ludzi ani widu
              > > > > - niski poziom w szkolach
              > > > > - nieuzasdnione zarozumialstwo - szwecja najlepsza na swiecie
              > > > > - powszechna swiadomosc praw, ale nie obowiazkow
              > > > > - brak znajomsci przepisow ruchu drogowego u wielu
              > > > > - zatwardziala biurokracja
              > > > > - dosc powszechny brak fantazji i zwalczanie indywidualizmu
              > > > >
              > > > >
              > > > Kup tani sznurek i się powieś masz fantazję
              > >
              > >
              > > - i jeszcze kiepskie zarcie
              > > - beznadziejne piwo
              > > - slabe zaopatrzenie w sklepach spozywczych
              >
              > > A najgorsze to takie debile.
              > Aby się dostać gotowi byli matkę i ojca sprzedać a jak zostali sidzą i płaczą
              > a
              > jak chcą ich wywalić grożą, że się powieszą, do kraju nie wrócą bo Polska debil
              > i
              > nie chc.
              > Co cię tam trzyma - do kogo ja piszę - to przecież debil.
              >

- acha, i jeszcze chleb i te paskudne sledzie mi nie smakuja
              - klimat tez marny
              Oj lizusku, jezyk masz juz czarny od lizania d... A coz to, to juz nie mozna sobie
              w Szwecji ponarzekac? To jaki z ciebie szwedzki obywatel- demokrata. Jakby to bylo
              o Polsce to bys jeszcze dodal, a ze o Szwecji to juz zupelnie inna sprawa.
              Taki z ciebie polo-niusek. Zrob sobie lewatywe, moze ci pomoze.
              A poza tym to pisze caly czas na temat, nieprawdaz...?

• Gość: mAbZ ba, chyba Ci sie z Polska pomylilo! IP: *.infosys.se 22.11.01, 15:57

> - obluda i brak szczerosci wsrod ludzi
        > - gnusnosc, leniwstwo i wygodnictwo, niska produktywnosc
        > - zlodziejstwo
        > - brudne sklepy
        > - zachlannosc i zawisc

BUUUUAAA-HA-HA-HA!
        Porównaj z Polska!!!
    • Gość: Pulbek Re: Co mi sie NIE podoba w Danii? IP: *.skjoldhoej.dk 21.11.01, 22:55
      - straszne podatki
      - pogoda (deszcz + chmurzyska + wietrzysko - snieg w zimie)
      - lekarze, ktorzy na 39 stopni goraczki mowia "Samo przejdzie, witamin nie
      lykac bo szkodza"
      - 12% we wczorajszych wyborach dla skrajnej prawicy co chce wywalic z kraju
      wszystkich obcych.
      • Gość: Arek Re: Co mi sie NIE podoba w Danii? IP: 213.182.146.* 22.11.01, 12:44
        Gość portalu: Pulbek napisał(a):

> - straszne podatki
        > - pogoda (deszcz + chmurzyska + wietrzysko - snieg w zimie)
        > - lekarze, ktorzy na 39 stopni goraczki mowia "Samo przejdzie, witamin nie
        > lykac bo szkodza"
        > - 12% we wczorajszych wyborach dla skrajnej prawicy co chce wywalic z kraju
        > wszystkich obcych.

Nic tylko uciekac do wielkiego sasiada z poludnia!
        Pozdrowienia
    • Gość: Marcin Re: Co mi sie nie podoba w Holandii IP: *.r-195-35-131.essentkabel.com 25.11.01, 19:31
      Co mi sie nie podoba ?
      Wszystko,kurwa :
      Holandia to :
      KURWY
      PEDALY
      PEDOFILE
      LESBI
      CIOTY !!!!
      MEGAMAJCIARZE
      EUTANAZJA
      ABORCJA
      CPUNY
      DUSIGROSZE

Pozatym to tepy i glupi narod !!!!!

P.S. Zato Turasy i Marokance to spoko goscie,mozna z nimi konie krasc!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka