Dodaj do ulubionych

ile osób mieszkających za granicą

24.04.07, 08:12
jest rzeczywiście zainteresowanych uczestnictwem w polskim życiu publicznym
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4084418.html
Kto bedzie glosowal? Chyba jednak nie Polonusi. A moze sie myle.
Obserwuj wątek
    • zorbathegreek Voting changes nothing 24.04.07, 10:23
      A wiec po co brac udzial w parodii wyborow, niezaleznie czy to w U$A, czy w
      Polsce?
      • doctorjames do zorby 08.05.07, 00:50
        czy to prawda ze masz obywatelstwa;amerykanskie,australijskie i nowozelandzkie?
        • zorbathegreek Re: do zorby 09.05.07, 15:06
          Tak prawda. Tyle ze zamiast amerykanskiego mam poludniowoafrykanskie, oraz z
          urodzenia mam polskie.
          • doctorjames Re: do zorby 10.05.07, 02:55
            zorba, you're full of sh*t. Ja mialem australijskie obywatelstwo ale kiedy
            wzialem amerykanskie to AUTOMATYCZNIE stracilem australijskie. Wiec nie krec
            ludziom du*py, ze masz tyle obywatelstw.Bzdura.Moze ppamietasz sytuacje kiedy
            Rupert Murdock(jest wlascicielem gazet i stacji TV w prawie calym swiecie)
            chcial kupic stacjeTV igazete w US i musial miec obywatelstwo amerykanskie to
            musial zrezygnowac z australijskiego.
            • zorbathegreek Re: do zorby 10.05.07, 10:04
              Czytaj DOKLADNIE! Ja obywatelstwa U$A nigdy nie mialem i miec nie mam zamiaru.
              Murdock to zas typowy kosmopolita, ktorego ojczyzna jest, by the way, Izrael,
              wiec dla niego zmiana paszporu z australijskiego na amerykanskie to jak dla
              goja zmiana skarpetek; zrobil to zreszta tylko i wylacznie dla pieniedzy (jako
              Australijczyk nie moglby oficjalnie kontrolowac amerykanskich mediow). Ja mam
              zas te wszystkie obywtalstwa w 100% legalnie i w 100% etycznie, a ze
              australijskie otrzymalem na samym koncu, wiec nie wplynelo ono na inne
              obywatestwa. Ze wzgledow oszczednosciowych nie posiadam zreszta waznego
              paszportu RPA, bo maly z niego pozytek. Praktycznie uzywam tylko unijny
              (polski), z tzw. Australian Declaratory Visa, ktorej mi tak zazdrosci wiarus,
              ze posuwa sie wrecz do oszczerstw...
              doctorjames napisał:
              zorba, you're full of sh*t. Ja mialem australijskie obywatelstwo ale kiedy
              wzialem amerykanskie to AUTOMATYCZNIE stracilem australijskie. Wiec nie krec
              ludziom du*py, ze masz tyle obywatelstw.Bzdura.Moze ppamietasz sytuacje kiedy
              Rupert Murdock(jest wlascicielem gazet i stacji TV w prawie calym swiecie)
              chcial kupic stacjeTV igazete w US i musial miec obywatelstwo amerykanskie to
              musial zrezygnowac z australijskiego.
    • gadupa A na kogo tu glosowac? Na Nikta? 24.04.07, 10:48
      Czy dostalem od jakiegos z tych kolkow jego plan wyborczy? NIe.

Watpie nawet czy istnieje wogole jakis plan wyborczy, juz nie wspomne o
      zaiteresowaniu nim spolecznosci w PL.
      • zorbathegreek Re: A na kogo tu glosowac? Na Nikta? 24.04.07, 11:19
        Na siebie moze? wink
    • luiza-w-ogrodzie Re: ile osób mieszkających za granicą 24.04.07, 10:57

> jest rzeczywiście zainteresowanych uczestnictwem w polskim życiu publicznym

Chyba interesuja sie tylko ci, ktorzy wyjechali na chwile i planuja wrocic (no
      i kilku innych interesujacych sie polska polityka "dla sportu").

Luiza-w-Polsce
      .¸¸><crying(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><crying(((º>
      Australia-uzyteczne linki
      • zorbathegreek Re: ile osób mieszkających za granicą 24.04.07, 11:04
        W Australii parodia demokracja osiagnela taki etap, ze glosowanie jest tam
        OBOWIAZKOWE...
      • marsupilami25 Re: ile osób mieszkających za granicą 24.04.07, 13:35
        Ludzie o mocnych nerwach!
    • zorbathegreek A co z Polonia G R E C K A ? 24.04.07, 11:18
      youtube.com/watch?v=ndPJRh_K2yc&mode=related&search=
    • jp.hi Re: ile osób mieszkających za granicą 24.04.07, 12:11
      Poco wiec ci poslowie i senator?
      Maja, jak rozumiem, reprezentowac Polonie w sejmie i seniacie. Powinni wiec byc
      wybrani przez Polonie. Skoro Polonia nie chce glosowac to zaglosuja na nich
      krajowcy. Wybiora ludzi ktorzy nie koniecznie musza znac i rozumiec potrzeby
      Poloni.
      • tow.kapelan No taxaton without representation 24.04.07, 12:22
        jp.hi napisał:

> Poco wiec ci poslowie i senator?
        > Maja, jak rozumiem, reprezentowac Polonie w sejmie i seniacie. Powinni wiec
        byc
        >
        > wybrani przez Polonie. Skoro Polonia nie chce glosowac to zaglosuja na nich
        > krajowcy. Wybiora ludzi ktorzy nie koniecznie musza znac i rozumiec potrzeby
        > Poloni.

==
        cacy.salon24.pl/10562,index.html
        • zorbathegreek Re: No taxaton without representation 24.04.07, 12:32
          Representation nie ma wplywu na taxation... Podatki ustalaja anonimowe elity,
          kontrolujace tzw. wybieralne wladze...
          • tow.kapelan Re: No taxation without representation 24.04.07, 13:29
            Szanowny Profesorze,
            chodzi o ymydż Bulbonii w momencie opodatkowania Wadery.
            Hasełko jezd przeca rewolucyjne (nie muszem wam chiba pszypomunać, że rozchodzi
            się o rewolucję w Bostonie)
            Therefore otaksowanie Wadery w chwili, gdy Radek jest jej senatorem, będzie
            miało nice wydźwięk w mediach bostońskich.
            Kapisz?
            • zorbathegreek Re: No taxation without representation 24.04.07, 14:05
              O co ci chodzi? O obrazanie Polski i Polakow? To mozesz robic najlepiej w
              Izraelu... sad
              • tow.kapelan Re: No taxation without representation 25.04.07, 12:48
                kataryna.blox.pl/2007/04/Sitwa-kontra-Brzytwa.html
                Sitwa to tylko część Bulbończyków zamieszkujących ten maleńki, śmieszny kRaik w
                okolicach Magdalenki. I lepiej z sitwą nie zadzierać - zapytaj Papały.

Elekcja senatora polonijnego mogłaby, ale nie musi i najprawdopodobniej nie
                spowoduje zwiększenia popytu na bulbońskie brązowawe książeczki podróżne - bo
                po co komu dubeltowy paszport?

Tem bardziej, że nadau jest przeciwna wyrabianiu bulbońskich dokumencików
                podróżnych, chociaż sobie samej wyrobiła.

Czy mógłbyś z łaski swojej polecić nadau rodzaj tabletek zapobiegający
                zagubienie w czasoprzestrzeni?

Thnx
                • zorbathegreek Re: No taxation without representation 25.04.07, 13:43
                  Jesli ci tak przeszkadza polskie (unijne) obywatelstwo, to wynajmij sobie
                  dobrego prawnika (na co, nie watpie, stac cie) i zalatw sobie anulowanie swego
                  polskiego i unijnego obywatelstwa... Tyle, ze obecnie w polskich ambasadach i
                  konsulatach sa kolejki tych, co bardzo pragna miec te unijne paszporty...
                  • peerelski Re: No taxation without representation 29.04.07, 09:57
                    szczegolnie zydzi z izraela sa niezwykle zainteresowani polskim paszportem
                    • zorbathegreek Re: No taxation without representation 30.04.07, 09:07
                      robertjaworski.blox.pl/html
      • zorbathegreek Re: ile osób mieszkających za granicą? 24.04.07, 12:30
        Naprawde wierzysz, jp.hi=balmy, ze zawodowi politycy beda reprezentowac
        interesy wyborcow? Przeciez oni musza wypelnaic polecenia aparatu partyjnego (w
        Australii poslowie kazdej partii maja swego "whip'a", ktory pilnuje, aby
        glosowali tak, jak im to kaza wladze ich partii), a nie tych, co ich wybrali.
        Politycy dbaja tylko o swoje wlasne intersy - po to sie tak pchaja do wladzy i
        dla tego tak trudno ich od zloba odlaczyc... Czy to U$A, czy IV RP, czy inna
        Australia - wszedzie ta sama parodia demokracji... sad
    • aksiegowy Re: ile osób mieszkających za granicą 24.04.07, 14:33
      nie wielu - w wiekszosci ci co wyjechali na stale (polonia) nie ma ochoty
      babrac sie w bagienku. A "turysci" i tak maja mozliwosc glosowania - zawsze
      tak bylo - tylko nie mieli swojego reporezentanta a glosowali na dudtow
      krajowych.
      swoja droga to ciekawe ile te dudki wiedza o zyciu polonii i turystow.
      AK
      • tow.kapelan Epos wieszcza Redlińskiego zapewnia podstawowe 25.04.07, 12:57
        informacje. Wielokrotnie korektowani politycznie "Szczuropolacy" doczekali się
        ekranizacji przez Państwo Zaorskich, co w dużym stopniu zapobiegło wywędrowaniu
        100% populacji do Londka. Wędrówka ludu objęła tylko głupie 2 miliony tych, co
        nie dostali biletów na "Szczuropolaków".
    • tow.kapelan he he he_____________________________ oj, nie mogę 25.04.07, 14:14
      wtemaciemaci.salon24.pl/12601,index.html
      • jp.hi Re: he he he_____________________________ oj, nie 29.04.07, 10:12
        Z tych wypowiedzi, mowiacych zasadniczo o tym, ze nie obchodzi ich to co sie
        dzieje w Polsce, przebija niezwykla znajomosc zjawisk i wydazen dziejacych sie
        obecnie w Polsce.
        To jest tak. Pana Iksinskiego nie obchodzi Polska i Polonia ale czyta
        codziennie prase Polska i Polonijna. Malo tego, zazarcie dyskuje na Polsko-
        Polonijne tematy.
        Krytykuje jakies malo znane nawet w Polsce postacie. Wyszukuje prawne i
        polityczne podteksty ktore nie isnieja. Tworzy niesamowite teorie spiskowe.
        Wszystko poto aby powiedziec, jestem przeciw. Tylko czego?... Polsce?
        • tow.kapelan Re: he he he_____________________________ oj, nie 29.04.07, 15:07
          jp.hi napisało:

> To jest tak. Pana Iksinskiego nie obchodzi Polska i Polonia

==

To jest raczej tak: pomimo mizerniutkiego IQ, lecz z racji swego zacięcia w
          kierunkach moherostrady, powinieneś chyba z grubsza znać różniczkę (ale nie
          całkę - to tylko zdrobnionko) pomiędzy gnostycyzmem a agnostycyzmem. Tylko mi tu
          mięskiem znów nie rzucaj.
          • jp.hi Re: he he he_____________________________ oj, nie 30.04.07, 10:51
            lubisz stawiac sie ponad nie widzac w sobie marnosc.
            • zorbathegreek Re: he he he_____________________________ oj, nie 30.04.07, 11:47
              Marnosc jest wszedzie. Ja sie nie wywyzszam, bo jakbym sie wywyzszal, to by
              mnie tu nie bylo, a tylko na (realnych) salonach...
              I przestan atakowac mnie ad personam!
            • tow.kapelan Lepiej napisz coś o papużkach. 30.04.07, 15:12
              albo o tym, co tam papużka gaworzy.
              Temaciku, który sam nota bene tu podniosłeś, nie trzymasz się ani na jotę. St.
              Wiarus wyłożył ci przystępnie, co w trawie piszczy.

A ty i tak nadal nie wiesz, komu bije dzwon.

No to jak to jest z gnostycyzmem, moherku? Wiesz, czy tylko udajesz?
              • zorbathegreek Re: Lepiej napisz coś o papużkach. 09.05.07, 12:34
                Poczytaj co wiarus pisze o sobie:
                Witam na mym blogu (witrynie Internetowej). Nazywam się Robert Jaworski, ale
                znany jestem na internecie jako “wiarus” (ostatnio “prawdziwy stary wiarus”
                jako iż zanim “zaklepałem” sobie login “wiarus”, ktoś mnie wyprzedził, i w
                związku z tym loguje się jako “prawdziwystarywiarus”wink.

Mój krótki życiorys: Urodziłem się 1 kwietnia roku 1947 w Pieszycach na Dolnym
                Śląsku w polsko-żydowskiej, ale postępowej, nieortodoksyjnej rodzinie
                inteligenckiej. W roku 1953, roku śmierci Stalina, moja rodzina przeniosła się
                do Wałbrzycha, gdzie w tym samym roku poszedłem do szkoły podstawowej, którą
                ukończyłem w roku 1960. W roku 1960 zacząłem też naukę w liceum
                ogólnokształcącym nr 2 w Wałbrzychu. W roku następnym przeniosłem się z rodziną
                do Wrocławia, gdzie też zrobiłem w roku 1964 maturę. Studia rozpocząłem z
                rocznym opóźnieniem spowodowanym nie dostaniem się za pierwszym razem na mą
                wymarzoną archeologię śródziemnomorską w roku 1964. Pamiętny rok 1968 zastał
                mnie więc na studiach na Uniwersytecie Warszawskim. Jako student pochodzenia
                żydowskiego zostałem wyrzucony ze studiów, wybrałem więc emigrację do Izraela
                na tzw. dokumencie podróży, stwierdzającym, iż mam prawo tylko do jednokrotnego
                przekroczenia granicy państwowej Polski i ze nie jestem obywatelem PRL. W
                Izraelu przebywałem krótko, gdyż nie podobał mi się tamtejszy religijny system
                rządów. W roku 1970 me podanie o wizę imigracyjną do Australii zostało
                rozpatrzone pozytywnie, i od roku 1971 jestem rezydentem tego pięknego
                kontynentu, a od roku 1980 dumnym obywatelem australijskim. W Australii zajmuję
                się dziennikarstwem i publicystyką, między innymi na łamach założonego przeze
                mnie "Cyberexpressu” -www.cyberexpres.com.

Robert Jaworski

Telefon (mobile): 0408 386 038 (Australia)

E-mail: robert_jaworski@gazeta.pl
              • zorbathegreek Re: Lepiej napisz coś o papużkach. 09.05.07, 12:36
                Nierozlaczkach?
        • zorbathegreek Re: he he he_____________________________ oj, nie 30.04.07, 09:08
          • doctorjames do zorby 08.05.07, 00:52
            czy to prawda ze masz obywatelstwa; amerkanskie, australijskie i nowozelandzkie?
            • zorbathegreek Re: do zorby 11.05.07, 10:47
              doctorjames napisał: czy to prawda ze masz obywatelstwa; amerkanskie,
              australijskie i nowozelandzkie
              - Nie calkiem" NIE mam, i nigdy nie mialem ob. US of A, mam za to ob. RPA
        • hi.moher Stanowczo za dużo! 07.05.07, 17:22
          jp.hi napisał:

> Z tych wypowiedzi, mowiacych zasadniczo o tym, ze nie obchodzi ich to co sie
          > dzieje w Polsce, przebija niezwykla znajomosc zjawisk i wydazen dziejacych sie
          > obecnie w Polsce.

==

Czy ja mogę zapłacić w złotówkach za poświadczenie własnoręczności <a
          href="www.polishconsulateny.org/index.php?p=59" target="_blank">znaku
          ręcznego?a>
          • hi.moher Poświadczenie znaku ręcznego w złociszach 07.05.07, 17:28
            hi.moher napisał do jp.hi:
            >
            > > Z tych wypowiedzi, mowiacych zasadniczo o tym, ze nie obchodzi ich to co
            > sie dzieje w Polsce, przebija niezwykla znajomosc zjawisk i wydazen
            dziejacych sie obecnie w Polsce.
            >
            > ==
            >
            > Czy ja mogę zapłacić w złotówkach za poświadczenie własnoręczności znaku ręcznego?

>
          • zorbathegreek Re: Stanowczo za dużo balmy (jp.hi) na tym forum! 11.05.07, 10:48
            hi.moher: wreszcie sie przyznales ze j.phi to balmy ie a moderator of this
            forum. Jest to przykre ze dopiero ludzie (kagan) musieli ciebie namierzyc i
            przygwozdzic do monitora ze ty to ty. A ile razy temu zaprzeczales? Uwazam ze
            powinienes zaprzestac pisania tutaj z racji piastowanego urzedu cenzora. Albo
            podaj sie do dymisji co i tak mam wrazenie nastapi najdalej w ciagu dwoch
            tygodni.

• pol-prawnik Re: ile osób mieszkających za granicą 29.04.07, 09:49
      Dlaczego mamy byc zainteresowani czyms w czym nie uczestniczymy????
    • nadau Stanowczo za dużo ! 29.04.07, 10:15

• donk Re: ile osób mieszkających za granicą 29.04.07, 12:46
      • donk heheheh Beze mnie. 29.04.07, 12:49
        Glosowac? heheheh Fajne!
        Ja na politykow nie glosujem bo to nie moji koledzy. heheheheh
    • miroslaw.krupinski Re: ile osób mieszkających za granicą 09.05.07, 13:46
      wlasnie planuje pomagac Romom.
      • zorbathegreek Re: ile osób mieszkających za granicą 09.05.07, 15:05
        Czy ciebie Mirek to jphi czyli balmy tez wciaz wylogowuje?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka