Dodaj do ulubionych

Blogi Polaków z Anglii/Irlandii - pomocy!

22.05.07, 17:05
Kochani, nie wiem czy trafiłam na dobre forum z tym problemem, ale potrzebuję
adresów blogów Polaków z nowej irlandzko-angielskiej emigracji. Macie jakieś
swje ulubione, ciekawe, takie któe możecie polecić?
Obserwuj wątek
    • raptole [...] 22.05.07, 17:34
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • soup.nazi Re: Blogi Polaków z Anglii/Irlandii - pomocy! 22.05.07, 17:53
      Zapytaj na forum Praca/Wielka Brytania i Irlandia. Widzialem sporo niezlych
      blogow na linkach w sygnaturach.
      • norma_baker bedzie pisala prace doktorska na temat emigracji 23.05.07, 04:25
        kolejna
    • cfany.lolo Re: Blogi Polaków z Anglii/Irlandii - pomocy! 22.05.07, 20:03
      Ingeborg

Zapytaj na forum UK - tam szybciej otrzymasz odpowiedz.

A jak chcesz dowiedziec sie co glod, ponizenie i opary azbestu robia z polskimi
      migrantami w Kanadzie, poczytaj wpisy nazistowskiego ajntopfa na tym forum i na
      forum UK. Gosc ma niezla jazde, po 25 latach zycia w obozie dla przesiedlencow
      w kanadyjskiej tajdze kompletnie mu odyebalo - tak to jest jak jedyna rozrywka
      jest ogladanie jak reszta obozu dyma jego stara 3 razy w tygodniu (he he w te
      dni kiedy dostaja wiadro wody na spolke do podmycia).

Pozdrowienia

P.S. Do ajntopfa - Jak tam ajntopf - odtanczyles juz dzisiaj taniec wiernosci
      wokol kanadyjskiej flagi na placu obozowym? Jak nie, to zapyerdalaj tam szybko
      bo sierzant Kokopototo znowu odlozy na piec lat rozpatrzenie twojego wniosku o
      przepustke na niedzielna msze w obozowej drewutni he he
      • waldek.usa Hehehe, tak sie zasmialem, ze nieomal 22.05.07, 20:25
        spadlem z dachu.
        Czytajac powyzsze pierdoly.
        • soup.nazi Re: Hehehe, tak sie zasmialem, ze nieomal 22.05.07, 20:33
          Buca dusi, bo dojechal do Limey Kingdom i myslal, ze to raj. Jak sie okazalo, ze
          raj to jest ale z perspektywy kartofliska pod Kutnem, ktos mu powiedzial o
          Kanadzie, Stanach, Australii. Debil wiejski myslal, ze tam pojedzie srac w
          downtown alisci okazalo sie, ze Limeyland to kuniec jazdy - mozna najwyzej
          skoczyc na struganie sabotow w Dutchlandii, albo zbieranie truskawek w Hiszpanii.
          • waldek.usa Re: Hehehe, tak sie zasmialem, ze nieomal 22.05.07, 21:36
            Co ciekawsze, to ich nie ubywa, lecz przybywa. Mialo byc tak dobrze...
            W koncu Irlandia jest zwana Tygrysem EU, tyle ze nie w rolnictwie? Jezyk
            potrzebny?
            • cfany.lolo Re: Hehehe, tak sie zasmialem, ze nieomal 23.05.07, 17:04
              Czolem Waldus

W szale przypinania "latek" mnie i innym na tym forum zapomniales o swojej
              wlasnej skromnej roli: "immigrant-loser". Jak tam, uciulales znowu dosc kasy,
              by odwiedzic Polske i zalac pale w Zakopanem fundujac malolatom drinki na
              Krupowkach jako "Waldek of USA" he he? Zeby tylko twoje azbestowe dulary nie
              dzwonily na bramce kontrolnej bo podobno amerykanskie sluzby kontroli strzelaja
              szybko nawet do wlasnych rodakow, nawet tak prawdziwych Amerykanow jak ty he
              he...

Czolem waldus he he, piekne masz imie
              • waldek.usa Zazdroscisz , debilu, co, hehehe... 23.05.07, 19:04
                cfany.lolo napisała:

> Czolem Waldus
                >
                > W szale przypinania "latek" mnie i innym na tym forum zapomniales o swojej
                > wlasnej skromnej roli: "immigrant-loser". Jak tam, uciulales znowu dosc kasy,
                > by odwiedzic Polske i zalac pale w Zakopanem fundujac malolatom

► a to juz twoje ulubione wakacje w ojczyznie. Ile czasu dostales za
                malolaty? Masz jeszcze wstep do zakopca??

drinki na
                > Krupowkach jako "Waldek of USA" he he? Zeby tylko twoje azbestowe

► skad wiesz, sledzisz mnie?

dulary nie
                > dzwonily na bramce kontrolnej bo podobno

Podobno, odrzucie Frankensteina? tak sie pocieszacie we dwoch kazdej nocy
                ryglujac sie w kiblu?

amerykanskie sluzby kontroli strzelaja
                >
                > szybko nawet do wlasnych rodakow, nawet tak prawdziwych Amerykanow jak ty he
                > he...
                >
                > Czolem waldus he he, piekne masz imie

► zawsze to imie, nie etykieta zastepcza typu cfany lolo, naklejana na
                towarach wybrakowanych.
                • soup.nazi No to mamy jasnosc - smierdzacy gliniak Bolec 23.05.07, 19:16
                  na kaczych lapach. Siedzi na forum od dawna. Albo moze jakas wsciekla bida z
                  Bulby wczolgala sie po bialych skalach Kentu, bo adres ma brytyjski, then again,
                  od czego sa proxy serwery. Albo moze jakas wsciekla bida z Jacowa lub Grimpontu
                  przegoniona przez immigration. W kazdym razie zieje nienawiscia i gownem, hehehe.
                  • waldek.usa Re: No to mamy jasnosc - smierdzacy gliniak Bolec 23.05.07, 19:26
                    soup.nazi napisał:

> na kaczych lapach. Siedzi na forum od dawna. Albo moze jakas wsciekla bida z
                    > Bulby wczolgala sie po bialych skalach Kentu, bo adres ma brytyjski, then
                    again, od czego sa proxy serwery. Albo moze jakas wsciekla bida z Jacowa lub
                    Grimpontu przegoniona przez immigration. W kazdym razie zieje nienawiscia i
                    gownem, hehehe.
                    >
                    ► Swego czasu zwrocilem mu uwage:

..."► Mosze, nie ilosc, tylko liczbe! sie naumiej ten polski jezyk, jak pragne
                    bar mitzvah!!!"...
                    Bywalec Bydgoszczy, ma to swoj smaczek.
                    NB radca tez z Bydgoszczy...
                  • dis_and_dat_kid Re: No to mamy jasnosc - smierdzacy gliniak Bolec 23.05.07, 19:55
                    soup.nazi napisał:

> na kaczych lapach. Siedzi na forum od dawna. Albo moze jakas wsciekla bida z
                    > Bulby wczolgala sie po bialych skalach Kentu, bo adres ma brytyjski, then again
                    > ,
                    > od czego sa proxy serwery. Albo moze jakas wsciekla bida z Jacowa lub
                    Grimpontu
                    > przegoniona przez immigration. W kazdym razie zieje nienawiscia i gownem, heheh
                    > e.

jesli na serio Soup pytasz to mysle ze nie - koles jest z UK, i moge sie mylic,
                    ale miarkuje ze ten nick jest zalozony tylko do bluzgow (nie zdziwilbym sie
                    gdyby byl zalozony specjalnie do bluzgow na Ciebiewink

mysle ze normalnie gosc pisze pod innym nickiem na forum UK&Eire, mam lekkie
                    podejrzenia co do identity, ale oparte jeno na przeslankach, wiec nie bede wyjawial
                    • soup.nazi Re: No to mamy jasnosc - smierdzacy gliniak Bolec 24.05.07, 05:20
                      Mnie to tam generalnie wieje kaczorem, facet wyraznie odreagowuje zmywak, jest
                      cienkim plagiatorem, usiluje wejsc w moj styl, tyle, ze jest za glupim fiutem i
                      wyraznie dusi go gula. Jak na amatora ma dziwnie dobra pamiec - pamieta na
                      przyklad bardzo dobrze, co Waldek napisal circa 2 lata temu. Taka dobra pamiecia
                      wyrozniaja sie na tym forum towarzysze zajmujacy sie monitoringiem. Zabawne jest
                      rowniez, ze gdy zaczalem zagladac na UK i Eire, jakis zgrany zespol rzucil sie
                      na mnie bardzo zdenerwowany, ze sie rozprzestrzeniam na mlodych emigrantow,
                      hehehe. Bali sie zebym ich gangrena nie zarazil, a zupelnie niepotrzebnie, bo
                      sami sie zarazili - od rzeczywistosci - zorientowali sie mianowicie, ze udalo im
                      sie uciec z beczki po sledziach. W kazdym razie tow. bardzo sie zdenerwowali, i
                      usilowali mnie zagonic z powrotem na Polonie, co im sie nie udalo. Tym tow. w
                      ogole rzadko kiedy cos sie udaje, poniewaz nic nie potrafia - zesrac sie tez nie
                      potrafia. To sa tzw. bulbonskie sluzby specjalne. Chyba dlatego, ze pracuja w
                      nich glownie absolwenci szkol specjalnych, z dlugimi przewodami myslowymi.
                      • dis_and_dat_kid Re: No to mamy jasnosc - smierdzacy gliniak Bolec 24.05.07, 15:17
                        nie jestem pewien co do niego,
                        pare rzeczy ciut dziwnych: np bonus w maju, w City bonusy rozdaje sie na
                        gwiazdke, moze niektore firmy maja jakies letnie, ktore wyplacaja po zakonczeniu
                        roku podatkowego, ale nie jestem pewien.

na gliniaka to mi nie wyglada bardzo, np. szczytem mozliwosci intelektualnych
                        towarzysz Czosnka jest: "wal sie na ryj cieciu", co wystarcza by zaowocowac
                        pelnym podziwu rechotem kolegi z sasiedniego biurka i pochwalna notka w aktach,

temu trzeba ze przynajmniej nie jest one-liner
                        • cfany.lolo Re: No to mamy jasnosc - smierdzacy gliniak Bolec 24.05.07, 15:50
                          Witam kolege z City. Nie wiem jak dlugo tu pracujesz ale jest kilka rodzajow
                          bonusow: roczne i inne, np. retention - sam pewnie wiesz jak to tu wyglada wiec
                          rozpisywac sie nie bede.

Daj sobie spokoj z ocenami moich wpisow na tym forum - te brednie sa
                          przeznaczone dla waskiej rzeszy uzytkownikow forum Polonia, do ktorych trafia
                          wylacznie przekaz z poziomu "wnetrza beczki po sledziach".

Masz bardzo ladna sygnaturke, gdyby wszyscy uzytkownicy tego forum oraz, w
                          mniejszym stopniu, forum UK kierowali sie ta zasada, moze naprawde czlowiek
                          czegos ciekawego by sie tutaj dowiedzial.

Pozdrowienia
                          • soup.nazi Re: No to mamy jasnosc - smierdzacy gliniak Bolec 24.05.07, 16:44
                            Hehe, bolec, szukasz kolegow? Psa sobie kup, tylko go nie zjedz w chwilach
                            kryzysu "kolego z City", buahahaha. Aha, no i nie "plataj" sie w zeznaniach
                            • cfany.lolo Szacuneczek he he 24.05.07, 19:44
                              Za jedno cie podziwiam ajntopf, czy cie ludzie spuszcza po brzytwie czy
                              pocaluja w czolo, ty zawsze bredzisz po swojemu. Ja mam caly czas dobry humor
                              dzieki perspektywom i bonusowi wiec nie potraktuje cie jak tego kraba na plazy
                              w Izraelu... he he

W zamian - pozdrawiam cie serdecznie z pieknego, slonecznego Londynu - ide
                              wieczorem na male piwko odprezyc sie przed dlugim weekendem - sprobuj, moze i
                              tobie pomoze?
                              • raptole [...] 24.05.07, 20:02
                          • dis_and_dat_kid Re: No to mamy jasnosc - smierdzacy gliniak Bolec 24.05.07, 19:48
                            raz ze w City nie jestem, chyba ze mowimy o City of Bristol, ale ze to co
                            studiuje mnie w tym kierunku naturalnie wypycha to pewnie bede - choc traktuje
                            Londyn raczej jako przystanek (no chyba ze pokocham miasto miloscia nieziemska)

dwa, nie tylko to do nich trafia, vide watek Calcutta, natomiast zalezy w co
                            chcesz trafic i co przekazac. Jak na razie przekaz moze trafic jedynie do
                            Balmego, i zaowocowac banem.

pozdrawiam, skoro moje wczorajsze pozdrowienia wycieto
                      • waldek.usa Ach ta pamiec 24.05.07, 22:25
                        soup.nazi napisał:

> Mnie to tam generalnie wieje kaczorem, facet wyraznie odreagowuje zmywak, jest
                        > cienkim plagiatorem, usiluje wejsc w moj styl, tyle, ze jest za glupim fiutem
                        i
                        > wyraznie dusi go gula. Jak na amatora ma dziwnie dobra pamiec - pamieta na
                        > przyklad bardzo dobrze, co Waldek napisal circa 2 lata temu. Taka dobra
                        pamiecia wyrozniaja sie na tym forum towarzysze zajmujacy sie monitoringiem.

► ciekawe, nie? Doskonala pamiec...wspomagana "dossier", hehehe.
                        Byc moze mamy swoje teczki.
                        No i zabarwil moj post elementami szalenstw na Krupwkach z malolatami, co nie
                        mialo miejsca, jakkolwiek widze go w takowej roli.

Zabawne jes
                        > t
                        > rowniez, ze gdy zaczalem zagladac na UK i Eire, jakis zgrany zespol rzucil sie
                        > na mnie bardzo zdenerwowany, ze sie rozprzestrzeniam na mlodych emigrantow,
                        > hehehe. Bali sie zebym ich gangrena nie zarazil, a zupelnie niepotrzebnie, bo
                        > sami sie zarazili - od rzeczywistosci - zorientowali sie mianowicie, ze udalo
                        i
                        > m
                        > sie uciec z beczki po sledziach. W kazdym razie tow. bardzo sie zdenerwowali,
                        i
                        > usilowali mnie zagonic z powrotem na Polonie, co im sie nie udalo. Tym tow. w
                        > ogole rzadko kiedy cos sie udaje, poniewaz nic nie potrafia - zesrac sie tez
                        ni
                        > e
                        > potrafia. To sa tzw. bulbonskie sluzby specjalne. Chyba dlatego, ze pracuja w
                        > nich glownie absolwenci szkol specjalnych, z dlugimi przewodami myslowymi.
                        >
                        >
      • soup.nazi Do Scheisskopfa 22.05.07, 20:28
        Witam obiecujoncom mlodziez polska ze zmywaka w malym, brudnym, biednym
        brytyjskim kolchozie. Sceneria jak z "1984", co? Nic dziwnego, ze gula ci ten
        Scheisskopf rozpie.., hehehe, na mysl o Kanadzie czy Stanach. Bieda
        polaczo-kolchoznicza wydarla sie na limey zmywak, spi w szalecie ale jest cool,
        bo przeciez w rodzinnej dierewni sralo sie z draga do beczki po
        sledziach-kalendarza, a wpjerdalalo kore z drzew. Slonce w doopie swiecilo ale
        przygaslo, hehehe. Bedziesz tam gnil w tym pizdziejewie, cieciu, mozesz co
        najwyzej przekulac sie do krainy sabotow zobaczyc czy maja lepsze zmywary. Dusi
        cie, co? Doskonale, bucow bulbonskich powinno dusic, a nawet zadusic. Bucow
        takich nalezy napjerdalac noga od krzesla 3 razy dziennie zamiast posilkow. Ale
        co mnie to obchodzi - zycie cie cieciu napjerdoli (jak by juz tego nie zrobilo
        przez wyklucie cie w Sieczkobrzekach). Kotluj sie tam w limey raju, bido
        bulbonska, najwazniejsze zebys pod CN Tower sie nie nasral.
        • prawdziwawadera2 Re: Do Scheisskopfa 23.05.07, 05:26
          Do luizy w ogrodzie czyli kan-z oz czy jak tam sie zwie to rozdwojenie jazni:
          Przeczytaj co pisze soup-nazi.
          To jest to co ci imponuje,to jest twoj poziom, zapytaj zatem siebie kim jestes.
          Dzieki Ci o Panie po raz setny, ze temu "itelektualiscie" do piet nie doroslam
          Wadera
          • prawdziwawadera2 Re: Do pseudoopiekunow tego forum 23.05.07, 05:34
            Wycinacie z uporem maniakow "ortaliona"/ sorry "ortalion", nie pamietam jak
            brzmi Twoj nick w rzeczywistosci a nie chce mi sie "grzebac" w tych smieciach
            zeby sprawdzic.
            To co pisze soup-nazi uwlacza godnosci czlowieka!
            Ortalion w porownaniu to przeciwienstwo.
            Dlaczego nikow o tej tresci nie wycinacie?
            Jezli w dalszym ciagu pozwolicie takim wpisom pozostac na tym forum, osobiscie
            sie tym zajme. Zaznaczam, ze nie Soup-nazi tylko wami. I nie do "Olsa" zwroce
            sie w tej sprawie.
            Wadera
            • prawdziwawadera2 Re: Do pseudoopiekunow tego forum 23.05.07, 05:36
              Dalczego wpisow o tej tresci---mialo byc
              Reszta bez zmian.
              Wadera
          • soup.nazi [...] 23.05.07, 06:54
    • soup.nazi Re: Do Scheisskopfa 23.05.07, 19:26
      cfany.lolo napisała:

jak te
      > kraby, ktore widzialem w dziecinstwie na plazach w Izraelu

> Dzisiaj dowiedzialem sie kwote swojej premii za zeszly rok

Uuu, ciapaty znowu sie spoznial z pieniedzmi? A w czym dostales te premie - w
      curry tez z zeszlego roku czy ciapaty has bent over for ya, hehehe?

> (some way above expectations)

To znaczy dal ci dwa razy bzyknac w czekoladowe oko?

wiec w ramach dobrego humoru pozdrawiam cie
      > serdecznie, kanadyjski lachmytko.

Ty a jakbys tak na stale znalazl sobie Hindusa albo Araba? Polki moga, a ty nie?

Z luboscia odczytuje w kazdym poscie referencje do Kanady. Piekny kraj. Piekny i
      bogaty. Widac, ze piecze. Mocno. Dobrze - miejsce bucow jest w eurokolchozie,
      hehehe.
      • pis.doff Re: Do Scheisskopfa 23.05.07, 19:51
        oraz wolny i demokatyczny. I nie maja kota na punkcie saletry w zywnosci.
        • flipflap Jeden znika drugi się pojawia 23.05.07, 20:25
          Balans musi być. Jeden znika gliniak, drugi zaraz bierze jego miejsce.
          Yapacz w tranzycie teraz jest ale żeby równowaga została zachowana, zaraz
          pojawia się jakiś kolejny lolek, przejmując dyżur nad szambo-pompą.
          Taki dziwny zbieg okoliczności.
          Przesłanie jest zawsze jedno i te same.
    • dis_and_dat_kid Re: Blogi Polaków z Anglii/Irlandii - pomocy! 24.05.07, 03:12
      to juz Balmy byla przesada, jeden czy dwa posty moze i sie nadawaly do wyciecia,
      ale 9? w tym dwa moje, w ktorych nie bylo nic zanadto gorszacego

czyzbys ulegl "tajemnym" wplywom Wadery? wole sie nie pytac jakie one sa...
      • soup.nazi Re: Blogi Polaków z Anglii/Irlandii - pomocy! 24.05.07, 05:23
        dis_and_dat_kid napisał:

> to juz Balmy byla przesada, jeden czy dwa posty moze i sie nadawaly do wyciecia
        > ,
        > ale 9? w tym dwa moje, w ktorych nie bylo nic zanadto gorszacego

On tak czasem ma, generalnie spi, czasem sie budzi, i chlasnie cos czasem tu i
        tam zeby sie przypomniec, popluje sobie na brode, i dalej zapada.
        >
        > czyzbys ulegl "tajemnym" wplywom Wadery?

Raczej wyplywom, hehehe, yuck!

wole sie nie pytac jakie one sa...

Bardzo roztropnie, hehehe
        • waldek.usa Ciekawy punkt: 24.05.07, 21:25
          balmiak wycial moj post do cfanego zapytujacy dlaczego on zapyerdala w
          Shavuot...
    • wyksztalciuch_pl Re: Blogi Polaków z Anglii/Irlandii - pomocy! 24.05.07, 11:12
      Wejdz lepiej na forum Praca w Angli i Irlandii

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka