Dodaj do ulubionych

Amerykanin o Europce

09.07.07, 15:53
I've also observed that Europe is booming. The prosperity here in Germany is
amazing
Obserwuj wątek
    • chardonnay11 Re: Amerykanin o Europce 09.07.07, 15:58
      Co za belkot.Przeczytalem dwa razy.Co za belkot LOL
    • ontarian od razu trzeba bylo mowic o co chodzi 09.07.07, 16:11
      "For you, that means it's time to step up investment in the iShares MSCI EAFE "
      • chardonnay11 Re: od razu trzeba bylo mowic o co chodzi 09.07.07, 16:19
        No wlasnie hehe.
        • donk Re: od razu trzeba bylo mowic o co chodzi 09.07.07, 16:38
          Ty lepiej uwazaj, ortalion lubi facetow i on siem czuje kobietom. heheheh
          Zawsze siem wstydzil, ale szczegolnie jak na lekcjach wuefu musial zdjonc
          rajstopy. heheheheh
    • harlista Re: Amerykanin o Europce 10.07.07, 00:33
      Tak Amerykanin.
      Taki sam Amerykanin jak nasz forumowy clown yapa xxx

"How can a client have confidence in people who show up dressed as if they're
      going to a rock concert?"

To zdanie w 100% identyfikuje autora jako nie-amerykanina (rodowitego a nie
      naturalizowanego)
      Amerykanin nawet tego nie zauwazy smile
      • donk Re: Amerykanin? 10.07.07, 01:14
        A na czym polega ta naturalizacja?
        Pranie mozgu, obciencie jajc, wsadzenie do formy i (jak z kapelusza)
        wyciongniecie nowego Arnolda, moze przefarbowanie?
        Mnie ta cala naturalizacje pachnie Adolfem.
        heheheheh
        • harlista [...] 10.07.07, 02:43
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • kadi-lak Takie wesole ? 10.07.07, 04:50
            harlista napisał:

>
            > Yapa, chwalil sie ze ma obywatelstwo amerykanskie , a wiec krapol zostal
            > "naturalizowany" na Amerykanina.
            > Ale w rzeczywistosci to taki sam Bulbon jak ty.
            > Rozumiesz?
            > heheheheh

No i co Ci tak wesolo? Ty sie w USA urodziles? Bo jak nie, to jestes do konca
            swego zycia obywatel USA ale tej drugiej kategorii. Odczujesz to jak bedziesz
            sie staral o amerykanska pomoc konsularna gdzies na swiecie wcale to w Polsce
            nie musi byc. Pierwsze pytanie po tym jak sie im tam ladnie przedstawisz zawsze
            brzmi; czy masz obywatelstwo jakiegos innego kraju? Tak? Nie? I jak powiesz ze
            masz bo nie chcesz klamac- i tak to od reki sprawdza a i akcent slysza bo
            debilami przeciez nie sa to ci z mety powiedza zebys zadzwonil do konsulatu
            tamtego kraju. Tak dokladnie przydarzylo mi sie w DR i to mi wystarczylo by sie
            przekonac jakiej kategorii obywatelem naprawde jestem w tej mojej nowej
            ojczyznie.
          • donk U ortaliona chyba nie wypalllo z tom naturalizacjo 10.07.07, 14:41
            Jak go obreswuje to dochodzem do wniosku, ze pod koniec naturacji chyba
            wylonczono prond lub cus takiego, bo mu zabraklo kilku minut. No wyszedl im
            ortalion. heheheheh
            • ontarian ty sie za to swietnie naturalizowales 10.07.07, 14:54
              z maciorom w chlewiku, hehe
              • donk Re: ty sie za to swietnie naturalizowales 10.07.07, 15:00
                Cicho pedalku, miales siem znaturalizowac a ciota wyszla bo prond wylonczyli i
                no i co wyszlo? Mutacja, o stanie twojej glowki to nawet nie ma co pisac,
                wystarczy poczytac. heheheheh
        • kadi-lak Tak, Amerykanin 10.07.07, 04:44
          finance.yahoo.com/expert/article/yourlife/38424
    • piss.doff Re: Amerykanin o Europce 10.07.07, 02:16
      ty sie sandalkami nie przejmuj a skoncentruj sie na ilosci dziesiatek lat ile
      bedziesz zapieprzal na podstawie kontraktu z tym zle ubranym.
    • corrina hehe to byl naturalizowany i ze wschodniej europy 10.07.07, 02:29
      to fakt ze tylko we wschodniej europie baby chodza po kartofle i kapuste na
      obcasach i w makijazu
      • artur666 Jakby ci to powiedziec. 10.07.07, 11:05
        Oj dana dana!...

Nie nabijaj sie z folkloru narodu polskiego, ktory rozprzestrzenil sie po
        swiecie...uraczajac jego swoimi zwyczajami.
        Do kociula i po kapuste chodzi sie ubranym a nie w papilotach!
        • za_morzem hehe, polonijna bulba... 12.07.07, 02:02
          roznica miedzy ameryka i europa jest dla wiekszosci mieszkancow ameryki
          oczywista.
          dlatego kupuja mercedesy nie lincolny i biora dziewczyne na randke do wloskiej
          restauracji a nie do mcdonalda.
          roznica ta jest mniej oczywista dla tych z opalona na czerwono szyja, tych
          urodzonych w hameryce i w bulbonii (ktorych to forum jest pelne).

najsmieszniejsze jest to ze wiekszosc hamerykanow wie o tym ze ludzie w euro
          ubieraja sie duzo lepiej, jedza duzo lepiej itepeitede.
          ostatnio od takiego jednego co to pojechal se do polnocnej europy uslyszalem ze
          jak to jest ze w europie kobiety sa tak zadbane, dobrze ubrane niezaleznie od
          wieku, szczuple, a faceci naprawde ubrani z klasa?
          historie powtarzane przez podrozujacych do europy amerykanow sa takie same.
          pieknie, klasa, sophistication, zayebiste jedzenie itepe.
          rozmawiam z wieloma kanadyjczykami z ktorych bije fascynacja w/w.
          przekrzykuja sie w tym jak to merce to taksowki, autobahny bez speed limit, ze
          alkohol i zarcie tanie i dobre i wszedzie.

opinii polaka emigranta porownujacego ameryce i europe wogole bym nie bral pod
          uwage.

w ameryce dla amerykanina ktory w zyciu podrozowal a nie mieszka w mid west w
          trailer park -common knowledge!!!!

smieszne ze wschodnioeuropejskie tluczki wymyslaja amerykaninowi ktory wie
          wiecej od nich "od swoich".
          zaloze sie ze jesli zapytacie sie jakiegokolwiek amerykanina gdzie ludzie sie
          lepiej ubieraja i gdzie sa zgrabniejsze kobiety odpowiedz bedzie jedna.
          tylko ze zeby sie zapytac trzeba mowic po hamerykansku a polonijna bulba z
          czerwonymi karkami udaje najlepiej hamerykanow na polskim forum.
          hlehlehlehle.
          • harlista Re: hehe, krapolski belkot 12.07.07, 02:36
            Niestety za_morzem, ty nie masz zielonego pojecia o zyciu w USA a co dopiero w
            Europie zachodniej.

Przecietny mlody Niemiecw Niemczech nie zaprosi swojej dziewczyny do wloskiej
            restauracji tylko do Burger King czy Pizza Hut.Moze byc tez egzotyczne Mexykanskie
            Przecietny Niemiec kiedy przyjedzie do USA na kilkuletni kontrakt, z jakis
            dziwnych powodow nie kupi sobie Merca, VW diesla tylko uzywanego Mustanga czy
            Camaro, benzyne z najwiekszym silnikiem
            Przecietny Niemiec kiedy przyjedzie w kilkudniowa podroz sluzbowa do USA
            pierwsza wolna chwile spedzi w WalMart na zakupach.
            Przecietny Niemiec na pytanie gdzie chcialby isc na kolacje, bez wachania
            odpowie "NA STEKI" !. I zamowi najwiekszy chociazby mial sie pochorowac.

"w ameryce dla amerykanina ktory w zyciu podrozowal a nie mieszka w mid west w
            > trailer park -common knowledge!!!!"
            Byc Moze, ale ty sie tez nie zalapujesz
            • artur666 Plastikowe jedzenie chyba juz nie jest w modzie. 12.07.07, 15:03
              Z tym przecietnym Niemcem i Burger troche przygrzales. Kto w Niemczech siedzi W
              Mc D. czy Burger idz i zobacz.
              Tluste mamuchy z rozwrzeszczanymi dzieciakami, czasem jakis tlusty tatus (model
              robola tasmowego z koncernu) wezmie swoje pociechy. Kilku pryszczatych
              wyrostkow roznych nacji, jacys robole w brudnych kombinezonach. To tyle. Czasem
              jakis zblonkany i glodny tez sie trafi.
              Ogolnie w Niemieckich miastach olewa sie odgrzewane Hamburgerki w dziwnym czyms
              co u was jest nazywanie bulka, zalane kechupem i majonezem + lodowata Cola.
              p.s.
              Juz podczas pisania tego postu zaczal mnie bolec brzuch.
              • xiv Re: Plastikowe jedzenie chyba juz nie jest w modz 12.07.07, 15:25

> Juz podczas pisania tego postu zaczal mnie bolec brzuch.
                A mnie podczas czytania zaczęło się robić niedobrze. sad
              • harlista Re: Plastikowe jedzenie chyba juz nie jest w modz 12.07.07, 23:38
                "Kto w Niemczech siedzi W Mc D. czy Burger idz i zobacz."

Bylem w Niemczech Marzec-Kwiecien.
                Nie bylem w zadnym Fast Food (nie bywam w USA tez), ale bardzo wiele rozmawialem
                z Niemcami.
                Mlodymi inzynierami , nie robolami.
                Stad wiem o ich upodobaniach.
                Szczegolnie bardzo im pasowala Pizza Hut.
                Preferuja BK przed McD
                • za_morzem Re: Plastikowe jedzenie chyba juz nie jest w modz 13.07.07, 22:57
                  gadales z takimi samymi "ynteletualistamy" jak i ty.

harlista napisał:

> "Kto w Niemczech siedzi W Mc D. czy Burger idz i zobacz."
                  >
                  > Bylem w Niemczech Marzec-Kwiecien.
                  > Nie bylem w zadnym Fast Food (nie bywam w USA tez), ale bardzo wiele
                  rozmawiale
                  > m
                  > z Niemcami.
                  > Mlodymi inzynierami , nie robolami.
                  > Stad wiem o ich upodobaniach.
                  > Szczegolnie bardzo im pasowala Pizza Hut.
                  > Preferuja BK przed McD
                  • harlista Re: Plastikowe jedzenie chyba juz nie jest w modz 14.07.07, 00:39
                    Szukalem ciebie ale gdzies sie zapodziales.
                    Moze akurat odbierales "socjal" ?
                    Moze wiec nastepnym razem smile
                    • artur666 Re: Plastikowe jedzenie chyba juz nie jest w modz 14.07.07, 12:09
                      Hm
                      Co ja mam na twoje argumenty powiedziec, ty byles kilka dni w Niemczech, ja
                      tutaj zyje...
                      Najsmutniejsze dla tego tego tematu jest to, ze w Stuttgarcie nie znajdziesz
                      nawet Pizza Hut.
                      Ale w Polsce jest tego od groma. Naukowcy juz spekuluja kiedy Polskie
                      spoleczenstwo podobnie jak w Stanach zacznie miec problemy zdrowotne z nadwaga.
                      • harlista Re: Plastikowe jedzenie chyba juz nie jest w modz 14.07.07, 16:54
                        artur, wiem ty tam mieszkasz, a ja spedzilem tylko 6 tygodni.
                        Problem w tym ze ja nie widze nic zlego w tym ze Niemcy jedza w Pizza Hut, McD
                        czy BK !
                        I fakt ze w Niemczech czy Polsce przybywa grubasow podobnych do tych z USA wcale
                        mnie nie pociesza
                        Tak samo jak nie widze nic zlego w robieniu zakupow w WalMart bo o polowe taniej
                        Dla mnie sa to normalni ludzie - robia to co im pasuje.
                        Z jakiegos powodu zagubiony za_morzem siedzac a Canadzie probuje stworzyc mit,
                        wyidealizowac Europe a wtym przypadku Niemcy.
            • za_morzem Re: hehe, krapolski belkot 13.07.07, 22:55
              harlista napisał:

> Niestety za_morzem, ty nie masz zielonego pojecia o zyciu w USA a co dopiero
              w
              > Europie zachodniej.
              najsmieszniejsze jest porownywanie usa i europy przez 60 letnich facetow z
              wasami w wedkarskich kamizelkach ktorzy wyjechali z polski 20 lat temu, z
              zachodnia europa mieli kontakt podczas zbierania butelek na przepustce z obozu
              emigracyjnego w austrii czy wloszech.

burger king to miejsce gdzie przesiaduja turasy i grube mamy z ciemnymi dziecmi
              po usarmy. ty chyba nie widziales restauracji w niemczech.
              niemiec kupi mustanga czy camaro bo naogladal sie hollywodzkiej propagandy
              gdzie tego typu furki sa reklamowane jako "cool".
              niemiec kupujacy w wallmart?
              moze i se pojdzie obejrzec po to zeby sie podczas wizyty zlapac za glowe i
              powiedziec to jest ta ameryka ktora pokazuja na "die hard 23"?.
              po roku wroci do niemiec i bedzie se robil jaja z amerykanskiej techniki i
              wallmarta.

w sumie takie gadanie z krapolakami wyrwanymi z miasteczka polskiego ponizej
              100 tys, myslacymi ze zlapali PB za nogi bo mieszkaja w suburb of chicago.
              pojecie to wy macie co jest na sale w wallmart a nie o europie.
              juz pisalem, jestecie w jednym szeregu z buszem, nigeryjczykami, filipinczykami.
              dla was wallmart to jakosc a processed cheese w plasterkach lepszy od
              holenderskiego. juz tacy sa polacy. albo ksiadz rydzyk albo hameryka.
              brak polotu i elastycznosci.

osly trojanskie. smile.
              • harlista Re: hehe, krapolski belkot 14.07.07, 01:03
                Dla inteligentego inaczej za_mozem musi byc niezmiernie atrakcyjne Merc na taxi
                albo wlaska restauracja.
                To jest miarka dobrobytu.
                Biedny cieciu, czy ty kiedykolwiek byles w Niemczech dluzej niz tranzytem ?
                Zyjesz mitem ze Niemcy mozna przejechac z polnocy na poludnie bez zdejmowania
                nogi z gazu bo jest Autoban
                Czy probowales kiedys podrozowac Autobahn w okolicach Frankfurtu czy Hamburga w
                godzinach szczytu?
                Najwyrazniej NIE.

Czy ty biedaku kiedykolwiek podrozowales po USA, mimo ze masz tak blisko.
                Podroz rozumiem cos wiecej niz wyskok do Detroit czy Buffalo.
                Czy ty kiedykolwiek miales stycznosc z Canadyjczykami innymi niz podobne do
                ciebie sfrustrowane nieudzaczniki z socjalu.
                Nie pytam sie nawet czy rozmawiales z jakimikolwiek cudzoziemcami, odbyles
                jakakolwiek podroz sluzbowa.

Nie wiem skad ci sie wziewlo:
                60 letnich facetow z
                > wasami w wedkarskich kamizelkach ktorzy wyjechali z polski 20 lat temu, z
                > zachodnia europa mieli kontakt podczas zbierania butelek na przepustce z obozu
                > emigracyjnego w austrii czy wloszech.
                Widzisz swoje odbicie w lustrze?

Informacyjnie: nigdy nie mialem wedkarskiej kamizelki , nie lowilem ryb, nie
                bylem w Austrii czy Wloszech,nie mam wasow i 60 lat, mieszkalem w miescie pow
                100 tys, nie mieszkam i nie mieszkalem w Chocago.
                Poza tymi drobnymi wyjatkami to masz racje smile

A chcesz wiedziec co Niemcy przedewszystkim kupuja w WalMart?
                JEANSY !! po 5-10 par, T-SHIRTY takie z humorystycznymi nadrukami

3 krotnie taniej niz w Niemczech.
                Nie wiedziales?
                Nie wiesz nie tylko tego .
                No bo skad mialbys wiedziec
                • anna1239 Re: hehe, krapolski belkot 14.07.07, 11:47
                  harlista ma racje w1000%.
                  • fan.club Re: hehe, krapolski belkot 14.07.07, 12:42
                    anna1239 napisała:
                    > harlista ma racje w1000%.

I w tym właśnie leży problem harlisty, że ma rację aż w 1000% a nigdy w 100%.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka