Dodaj do ulubionych

RADCA - szuka poparcia w WYBORACH

10.06.01, 23:11
Naleze do ugrupowania PRAWO I SPRAWIEDLIWOSC - pragne kandydowac na Posla
w Wyborach do Sejmu PRL.

Szukam poparcia dla mojej osoby.

dziekuje oraz pozdrawiam serdecznie

Andrzej Kaniecki
Obserwuj wątek
    • Gość: tato Re: RADCA - szuka poparcia w WYBORACH IP: *.dialup.tiscalinet.it 11.06.01, 00:07
      Mam forse,ale musial bym upasc na glowel by ci ja dac,potym co zrobila radio
      Maria w sejmie.Lepiej jak dam Piskoskiemu na metro.
      • radca Re: RADCA - szuka poparcia w WYBORACH 11.06.01, 00:17
        Gość portalu: tato napisał(a):

> Mam forse,ale musial bym upasc na glowel by ci ja
        dac,potym co zrobila radio
        > Maria w sejmie.Lepiej jak dam Piskoskiemu na metro.

Szanowny Tato.

Ja pieniedzy nie chce,mnie potrzebne jest tylko Twoje
        zaufanie.

Dlaczego kojarzysz mnie z Radiem Maryja ?

pozdrawiam Ciebie bardzo serdecznie.

Andrzej Kaniecki

• Gość: tato Re: RADCA - szuka poparcia w WYBORACH IP: *.dialup.tiscalinet.it 11.06.01, 00:39
          Mojego poparcia?Moze dlatego ze ostatnio w Cieszynie zaplacilem mandat,chociaz
          mialem regulator szybkosci 65h .Jak policjiant powiedzial:Na nowy woz.
          • radca Re: RADCA - szuka poparcia w WYBORACH 11.06.01, 23:11
            Gość portalu: tato napisał(a):

> Mojego poparcia?Moze dlatego ze ostatnio w Cieszynie zaplacilem mandat,chociaz
            > mialem regulator szybkosci 65h .Jak policjiant powiedzial:Na nowy woz.

Szanowny Tato.

Nie Ty pierwszy placisz i nie ostatni.

Z tym "nowym wozem" -to napewno byl zart.

pozdrawiam Ciebie

Andrzej Kaniecki
    • Gość: Mateusz Re: RADCA - szuka poparcia w WYBORACH IP: *.telia.com 11.06.01, 00:38
      radca napisał(a):

> Naleze do ugrupowania PRAWO I SPRAWIEDLIWOSC - pragne kandydowac na Posla
      > w Wyborach do Sejmu PRL.
      >
      > Szukam poparcia dla mojej osoby.
      >
      > dziekuje oraz pozdrawiam serdecznie
      >
      > Andrzej Kaniecki

Panie Andrzeju!
      Mam nadzieje, ze do sejmu RP? Prywatne pozdrowienia dla Pana juz zamiescilem po
      tematem "Formu - co ono nam mowi o plakach zagranica" (?)
      Pozdrowienia,
      Mateusz
      • Gość: Ania Re: RADCA - szuka poparcia w WYBORACH IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.01, 14:06
        Jak takiego poparcia można Panu udzielić?
        • radca Re: RADCA - szuka poparcia w WYBORACH 11.06.01, 17:59
          Drodzy Przyjaciele Forumianie.

Oczywiscie ,ze RP -jak widac i tu zaglädnäl chohlik drukarski.

Za pomylke nie zamierzonä -serdecznie przepraszam i Prosze o wybaczenie.

Chodzi tutaj o Sejm RP.

W jaki sposöb mozna poprzec mojä osobe ?

Mysle,ze mozna byloby w ramach pewnego zaufania do mojej osoby -wyslac na adres
          siedziby komitetu Bydgoskiego "PRAWO I SPRAWIEDLIWOSC" -FAXA :
          nr FAXU : oo48 / 52 / 373-21-58
          lub na adres : Bydgoszcz ul.Szubinska 89

Bardzo dziekuje i pozdrawiam serdecznie

Andrzej Kaniecki

ps: obiecuje,ze wszystkie pozytywne jak i negatywne teksty przekaze do
          krajowego komitetu wyborczego "PRAWO I SPRAWIEDLIWOSC".
          • Gość: alek Re: RADCA - szuka poparcia w WYBORACH IP: *.*.*.* 13.06.01, 09:07
            A co Ty Radco wlasciwie chcesz zeby Ci wysylac tym faxem?
            alek
            • radca Re: RADCA - szuka poparcia w WYBORACH 13.06.01, 17:01
              Gość portalu: alek napisał(a):

> A co Ty Radco wlasciwie chcesz zeby Ci wysylac tym faxem?
              > alek

Mysle,ze mozna byloby wyslac Faxem tzw.Votum zaufania i poparcia dla mojej osoby.
              Lub tez Votum nieufnosci.

W czasach demokracji,to naröd ma prawo decydowac kogo chcialby widziec w
              Parlamencie lub tez nie.W dzisiejszych czasach naröd moze bardziej przemyslec
              oraz bardziej poznac danä osobe,a to röwniez za przyczynä takich mediöw jak
              INTERNET.To poprzez internet powstaje pewna wiez,pewne dyskusje -röwniez ogromny
              przeplyw informacji.

Oczywiscie wyboru dokona spoleczenstwo lokalne.To One w listach wyborczych bedzie
              decydowalo-kogo skreslic.

Lecz poparcie i sympatie dla danej osoby -napewno przyczyniä sie röwniez do osädu
              danego czlowieka.

Uwazam röwniez,ze jest to pewna nowosc z mojej strony.Prosze pokazac,kto do tej
              pory tak sie oglaszal i mial odwage sam ukazac swojä osobe ?

Raczej bylo modne: " nie chcem,ale muszem".

pozdrawiam serdecznie

Andrzej Kaniecki

• Gość: alek Re: RADCA - szuka poparcia w WYBORACH IP: *.*.*.* 14.06.01, 08:32
              • Gość: alek Re: RADCA - szuka poparcia w WYBORACH IP: *.*.*.* 14.06.01, 08:42
                No dobrze ale skad mamy wziasc to ZAUFANIE tak zeby wysylac Votum?
                Czytajac Twoje wypowiedzi nie ma w nich nic oprocz cukierkowo-slodkiej
                grzecznosci , zadnego wyraznego stanowiska w sprawach zachodzacych w Kraju
                oraz poza granicami tego Kraju a bezposrednio dotyczacych tych o ktorych glosy
                zabiegasz. Oswiadczenia w stylu "glosujcie na mnie , bo jestem prawy i
                uczciwy" mamy juz obecnie od kazdego polityka i koncza sie na...oswiadczeniach.
                Gdzie ,poza tym forum,mozna znalezc jakies Twoje wystapienia czy podjete akcje?
                alek

• radca Re: RADCA - szuka poparcia w WYBORACH 14.06.01, 10:11

> No dobrze ale skad mamy wziasc to ZAUFANIE tak zeby wysylac Votum?
                  > Czytajac Twoje wypowiedzi nie ma w nich nic oprocz cukierkowo-slodkiej
                  > grzecznosci , zadnego wyraznego stanowiska w sprawach zachodzacych w Kraju
                  > oraz poza granicami tego Kraju a bezposrednio dotyczacych tych o ktorych glosy
                  > zabiegasz. Oswiadczenia w stylu "glosujcie na mnie , bo jestem prawy i
                  > uczciwy" mamy juz obecnie od kazdego polityka i koncza sie na...oswiadczeniach.
                  > Gdzie ,poza tym forum,mozna znalezc jakies Twoje wystapienia czy podjete akcje?
                  > alek
                  >

Szanowny Alku.

Jeszcze jest troche czasu,nie potrzeba sie spieszyc.To jeszcze nie czas Wyboröw.
                  Moje stanowisko przedstawie po rozmowach partyjnych.Naleze do partii PRAWO I
                  SPRAWIEDLIWOSC.W przyszlym tygodniu bede takie rozmowy przeprowadzal.
                  Po tym wszystkim moge juz okreslac swoje jasne stanowisko w röznych kwestiach.

Oczywiscie na razie ukazuje tutaj swojä osobe -jako zwyklego,przecietnego
                  czlowieka.

Wiadomo jest,ze pragne szczegölnie w mej dzialalnosci zaangazowac sie w temacie
                  RATOWANIE ZDROWIA I ZYCIA LUDZKIEGO -w szerokim tego slowa znaczeniu.
                  ZYCIE OBYWATELI W POCZUCIU PRAWA I SPRAWIEDLIWOSCI
                  oraz GODNOSCI CZLOWIEKA.

Bedä napewno ukazywane informacje na ten temat.

pozdrawiam serdecznie

Andrzej Kaniecki

• Gość: alek Re: RADCA - szuka poparcia w WYBORACH IP: *.*.*.* 15.06.01, 08:54
                    Znowu mgliscie , daleko i ...chowanie sie za Partie.
                    Nie, Szanowny Panie Radco , do wyborow daleko a jak przyjdze blisko
                    to i na dzialanie czasu nie starczy.Mysle ze takich politykow to juz jest
                    pelno za kazdym rogiem .MOJE VOTUM TO VOTUM NIEUFNOSCI.
                    alek
                    • radca Re: RADCA - szuka poparcia w WYBORACH 15.06.01, 13:03

> Znowu mgliscie , daleko i ...chowanie sie za Partie.
                      > Nie, Szanowny Panie Radco , do wyborow daleko a jak przyjdze blisko
                      > to i na dzialanie czasu nie starczy.Mysle ze takich politykow to juz jest
                      > pelno za kazdym rogiem .MOJE VOTUM TO VOTUM NIEUFNOSCI.
                      > alek

Szanowny Alku.

To nie jest "chowanie sie za partie" - to musi byc wspölpraca z partiä.
                      Czlonek danej partii-reprezentuje Jä.
                      Tak jak kazdy Polak,bez wzgledu gdzie sie znajduje-reprezentuje Polske i daje jej
                      obraz,obraz o polskich obywatelach.

Jesli chodzi o to,ze "przyjdzie blisko" ?-napewno wszystko w odpowiednim czasie.
                      "Kraköw tez nie byl w jednym dniu zbudowany"

Wedlug Pana;" mysle,ze takich polityköw jest pelno na kazdym rogu" -
                      odpowiedz: bardzo mnie to cieszy,ze zalicza mnie Pan juz do grona polityköw-
                      chociaz jeszcze do "polityköw" nie naleze.Oczywiscie jesli mam rozumiec "takich"-
                      to prosze zauwazyc,ze kazdy czlowiek jest inny,o innych poglädach i idealach
                      oraz innej aktywnosci.Tym sie napewno röznimy jako ludzie.

Jeszcze nie slyszalem,aby politycy zostali "sklonowani".

Jesli nie pragnie Pan udzielic mi votum zaufania-to nie mam nic przeciwko temu.
                      Byc moze,kiedys Pan inaczej spojrzy-lecz zawsze bedzie mi milo uslyszec Panskie
                      uwagi.

pozdrawiam Pana serdecznie

Andrzej Kaniecki

• Gość: alek Re: RADCA - szuka poparcia w WYBORACH IP: *.*.*.* 16.06.01, 08:29
                        Drogi Radco!
                        Nie chce sie bawic Waszym zwyczajem i marnowac czasu i miejsca na powtarzanie
                        Panskich wypowiedzi ale wspolpraca z jakakolwiek partia napewno nie polega na
                        metnych i niejasnych wypowiedziach ,a juz lepiej bym powiedzial,na jak
                        najszerszym przedstawianiu i propagowaniu jej programu czy ideologii.
                        Panskie okreslenie bylo wyrazne ,jesli chodzi o moje sformulowanie "przyjdzie
                        blisko".Wypowiedz Panska mozna zrozumiec tylko tak ze dzialanie bedzie....
                        przed wyborami,w czasie ..... a co potem?
                        Szkoda,ze tych politykow w mojm poscie nie czytal Pan w codzyslowie bo chodzi
                        o /i chyba jest to wyrazne/pseudopolitykow jakich jest pelno na kazdym rogu.
                        Drogi Panie! Niech Pan sobie kandyduje ,ale prawde powiem ,ze tak naiwnego
                        podejscia to dawno nie widzialem i ublizyl bym swojemu wyobrazeniu o stanowisku
                        Posla jesli mial bym oddac na Pana glos.Chyba ze Panu chodzi o dostanie sie
                        do "gory"bez zadnej wkladu i zbijanie bakow miedzy wyborami,ale to juz jest
                        tylko cwaniactwo i prosze w takim razie zostawic wszystkie szczytne hasla bo
                        tego mamy pelno od ludzi ktorzy juz tam siedza i to od czasow komuny.Wtedy to
                        sie przeciez zaczelo jak nam wmawiali "Ufajcie......Ja jestem ten prawdziwy...
                        Ufajcie...."
                        Drogi Panie! Krakowa rzeczywiscie od razu nie zbudowano , ale napewno nie
                        zaczeto budowac go od dachow.
                        alek
                        • radca Re: do Pana Alka 16.06.01, 14:03
                          Panie Alku.

Nikt tutaj nie powiedzial "ufajcie mi ".
                          Pröbuje Pan pewne fakty omijac,lecz ukazuje swoje odkrecone w boczny tor
                          sugestie.

Innä sprawä jest okreslenie;"ufajcie mi" a innä jest "prosze o zaufanie".
                          Jak sie nie myle to wlasnie bylo :"PROSZE O ZAUFANIE".

Jeszcze Pan nawet nie zapoznal sie z czlowiekiem,ktöry "prosi", a juz wsadza
                          Pan takiego czlowieka do "jednego worka" z wszystkimi politykami wg.Pana- zlymi.

Tutaj przejawia sie ogromn antypatia-lecz nie jest ona spowodowana do mojej
                          osoby-lecz bardziej politycznie.

Prosze byc DOBREJ MYSLI.

pozdrawiam Pana serdecznie,Szanowny Panie Alek

Andrzej Kaniecki

• Gość: alek Re: do Pana Alka IP: *.*.*.* 17.06.01, 05:41
                            Pan Andrzej Kaniecki!
                            Przepraszam , ze nie pisze i powtarzam tak jak Pan w kolko,"szanowny",co Pan
                            pewnie uwarza za szczyt grzecznosci i dobrych manier,a ja za cukierkowo-slotkie
                            napuszenie sie kogos kto pod tymi manierami probuje ukryc swoja ignorancje i
                            zamiar lawirowania w podstawowym temacie.
                            A nie pisze do Pana "szanowny", bo jakos tego 'szacunku",prosze wybaczyc,nie
                            moge nabrac.
                            Probuje Pan taniej filozofii,rozdrabniania "ziarna na dwoje" , niepotrzebnej
                            przegadywanki o "ufajcie"czy "prosze".Szkoda tylko ze zrodlo wypowiedzi ktorym
                            bylo pytanie smirkkad mamy wziasc to zaufanie? starannie Pan omija.
                            Wedlug mojch skromnych doswiadczen zwykle zachowuja sie tak ludzie ktorzy po
                            prostu nie maja wiele do powiedzenia i probuja "zawracac kijem Wisle" czyli
                            p.......nie chce sie wyrazac.
                            Bo ZAUFANIE lub SZACUNEK to trzeba sobie WYROBIC Panie "filozofie" a juz
                            napewno nie mozna zdobyc tego "po prosbie"
                            I nie mysle ze wsadzam Pana do "jednego worka",bo znam paru dobrych politykow.
                            alek
    • Gość: barabasz Re: RADCA - szuka poparcia w WYBORACH IP: *.due.tli.de 11.06.01, 18:15
      kochany Radco,

daj sobie spokoj i zajmnij sie, powiedzmy, hodowla kanarkow.
      wydaje sie, ze nikt Cie do tej pory nie oswiecil, wiec ja to zrobie:
      Twoje publikacje wywoluja reakcje w nastepujacej kolejnosci:
      1)rozbawienie
      2)znudzenie
      3)rozdraznienie
      jako alternatywne funkcje (w stosunku do hodowcy kanarkow) proponuje:
      kurator dla nieletnich,
      wojt gminy Gacie Duze,
      honorowy komendant Ochotniczej Strazy Pozarnej w Koziej Wolce

podziwiam za uproczywosc w rozbawianiu, nudzeniu, draznieniu publiki!
      pozdrawiam
      b.
      • Gość: Ania Re: RADCA - szuka poparcia w WYBORACH IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.01, 10:39
        Wydaje mi się Barabaszu, że nikt nie prosił Cię o radę czym w życiu ma zająć
        się pan Andrzej. Nikt również Ciebie nie zmusza do popierania Jego
        kandydatury - Ty zajmij się swoim i daj robić ludziom to, na co mają ochotę.
        Pozdrawiam - Ania
        • Gość: barabasz Re: do Ani IP: *.bund.de 12.06.01, 10:52
          ANIA - advocatus diaboli ?
          b.
          • Gość: Ania Re: do Ani IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.01, 16:02
            Jeśli tak wolisz, to dlaczego nie?
          • radca Re: do Ani 12.06.01, 16:04
            Gość portalu: barabasz napisał(a):

> ANIA - advocatus diaboli ?
            > b.

Szanowny Barabaszu.

Czy mam rozumiec,ze oznacza to "adwokat diabla" ?

Dlaczego mnie tak oceniasz ? Wyjasnij prosze .

pozdrawiam

Andrzej Kaniecki
            • Gość: barabasz Re: do Radcy (2) IP: *.due.tli.de 12.06.01, 18:02
              radca napisał(a):

> Gość portalu: barabasz napisał(a):
              >
              > > ANIA - advocatus diaboli ?
              > > b.
              >
              >
              > Szanowny Barabaszu.
              >
              > Czy mam rozumiec,ze oznacza to "adwokat diabla" ?
              >
              > Dlaczego mnie tak oceniasz ? Wyjasnij prosze .
              >
              > pozdrawiam
              >
              > Andrzej Kaniecki

Drogi Radco,

terminu uzylem w przenosni, tak jak jest to czesto
              stosowane, w znaczeniu "osoba broniaca kogos, kto o
              obrone nie prosil, badz tez moze bronic sie sam".
              jak widzisz daleki jestem od postrzegania Twojej osoby
              jako diabla, ba, sklaniam sie nawet do oceny wprost
              przeciwnej...
              pozdrawiam serdecznie
              b.

• radca Re: do Barabasza 12.06.01, 19:50
                Drogi Barabaszu.

Oczywiscie to byl zart z mojej strony.Napewno nie pomyslalem o Tobie zle,
                wrecz przeciwnie .Lecz to byla taka spontaniczna reakcja -na ktörä sobie
                pozwolilem.

Oczywiscie , jest to przenosnia.

pozdrawiam serdecznie jeszcze raz drogi Barabaszu.

Andrzej Kaniecki
                • Gość: Mc Graff RePoparcie IP: *.enter.net 13.06.01, 22:31
                  Radco masz moje poparcie Z Powazaniem Mc Graff i zycze sukcesow na arenie
                  Polityki/mam bardzo zla opinie o politykach nie o wszystkich/Mam nadzieje ze
                  udowodnisz swoje powolanie faktami w niedalekiej przyszlosci.
                • Gość: Ryszard Re: do Radcy IP: *.abo.wanadoo.fr 14.06.01, 22:33
                  panie radco, podziwiam za odwage cywilna ale chyba nie popieram. Mam duze
                  watpliwosci co do tej nowej partii - bardzo marketingowy program, na czasie,
                  pod klienta spragnionego prawa i sprawiedliwosci. Jzdnak pamiec mnie nie
                  zawodzi i cos jeszcze pamietam z czasow aktywnosci braci K. To ich pc nie bylo
                  chyba powazna partia. Cos mi tu nie gra. Tak poza protokolem to pan Lechu K.
                  byl moim asystentem z prawa pracy na UG. Byly to czasy.. pzdr.R
                  • radca Re: do Radcy 15.06.01, 23:01
                    Gość portalu: Ryszard napisał(a):

> panie radco, podziwiam za odwage cywilna ale chyba nie popieram. Mam duze
                    > watpliwosci co do tej nowej partii - bardzo marketingowy program, na czasie,
                    > pod klienta spragnionego prawa i sprawiedliwosci. Jzdnak pamiec mnie nie
                    > zawodzi i cos jeszcze pamietam z czasow aktywnosci braci K. To ich pc nie bylo
                    > chyba powazna partia. Cos mi tu nie gra. Tak poza protokolem to pan Lechu K.
                    > byl moim asystentem z prawa pracy na UG. Byly to czasy.. pzdr.R

Panie Ryszardzie.

Tak.... odwage cywilnä posiadam,szczegölnie kiedy wiem,ze cel do ktörego zmierzam
                    jest sluszny.PRAWO I SPRAWIEDLIWOSC -czy nie zalezy nam na tym ? Czyz my wszyscy
                    nie pragniemy tego ? Szczegölnie ja osobiscie tego doswiadczylem w Polsce.
                    Zbyt dobrze wiem jakie jest "prawo" oraz jaka jest "sprawiedliwosc" do tej pory.

Panie Ryszardzie,ten program jak Pan pisze-"marketingowy " -to raczej jest
                    OGROMNA POTRZEBA SPOLECZENSTWA:To wynika tylko z zycia.Prosze zauwazyc,ze ja
                    jeszcze duzo wczesniej zanim powstala idea utworzenia takiej partii -uparcie i
                    wytrwale walczylem o PRAWO i Sprawiedliwosc w Polsce -niestety.

Powstal nawet w roku 1998 jeden z TRENÖW poswieconych memu synowi DAWIDOWI.
                    Ten Tren napisany spontanicznie,bez wartosci pisarskich-lecz podyktowany odczuciem
                    -stal sie PROROCTWEM.

Pozwole sobie przytoczyc ten Tren-prosze zauwazyc czy sie nie sprawdza ?

" Zegnajäc w nadzieji "

Synku,Ty widzisz to wszystko z göry

läki,pastwiska i ryby w stawach

Widzisz tez nieraz te "czarne chmury"

podäzajäce nad "panstwem prawa".

Nie trac nadzieji,bädz dobrej mysli

bo w koncu kiedys sie wypogodzi.

Moze tez w pore ludziom sie wysni...

Slonce i radosc z czasem nadchodzi.

Gdy praworzädnosc kiedys powröci

i "czarne chmury" wiatry rozwiejä

strach i niepewnosc zniknä wsröd ludzi

a SPRAWIEDLIWOSC bedzie NADZIEJÄ.

Twöj tata

1998 r.

To wlasnie pojawia sie NADZIEJA w Polsce: PRAWO i SPRAWIEDLIWOSC.

Ja bede czynil wszystko,aby pomöc wlasnie tej INICJATYWIE.Jest szansa na
                    lepsze,spokojne i uczciwe zycie.

pozdrawiam serdecznie

Andrzej Kaniecki

• Gość: kraken RePROPONUJE ZALOZENIE PARTII ANTYPRAWICOWEJ I ANTYKLERYKALNEJ IP: *.99.252.64.snet.net 16.06.01, 19:48
                      MOZE BYC ROWNIEZ PARTIA ANTYKACZA-co wy na to???Doskonaly sposob na zycie-
                      partie finansowane sa z budzetu(co zreszta Kaczory majace o ironio pelne
                      geby "sprawiedliwosci" wyczuly juz dawno)
                      • Gość: alek Re: RePROPONUJE ZALOZENIE PARTII ANTYPRAWICOWEJ I ANTYKLERYKALNEJ IP: *.*.*.* 17.06.01, 05:50
                        No to masz juz nawet jednego kandydata na Posla.
                        Panu pseudoRadcy chyba jest wszysko jedno z ramienia jakiej partii bedzie
                        kandydowal bo i tak nie ma zadnego programu.
                        Kiedys Jan Pietrzak w swojm kabarecie wolal "Pietrzaka na Prezydenta"
                        jak On zrezygnuje to masz moja nastepna kandytature.
                        A jakie stanowisko sobie Kolega wybiera?
                        alek
                        • radca Re: RePROPONUJE ZALOZENIE PARTII ANTYPRAWICOWEJ I ANTYKLERYKALNEJ 18.06.01, 21:42
                          ALEK.
                          BĄDZ DOBREJ MYSLI.
                          radca
                          • radca Re: REZYGNACJA 27.06.01, 17:24
                            Informuje,ze zrezygnowalem z kandydowania w WYBORACH do Sejmu.

Wszystkim,ktörzy pragneli mnie wesprzec -serdecznie dziekuje.

Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie oraz zycze pomyslnosci w zyciu
                            osobistym.

Andrzej Kaniecki

• Gość: barabasz Re: do Radcy IP: *.pppool.de 27.06.01, 18:07
                              wiec jednak kanarki ???
                              b.
                              • radca Re: do Barabasza 27.06.01, 18:23
                                Gość portalu: barabasz napisał(a):

> wiec jednak kanarki ???
                                > b.

Zajme sie innymi sprawami,napewno nie Politykä.Stwierdzilem,ze do Polityki sie
                                nie nadaje.Nie posiadam takiego "talentu".
                                Ja bardziej stawial bym na CZLOWIEKA ,a nie na to,aby za wszelkä cene wygrac-
                                tylko po to,aby odniesc tzw. "SUKCES".Zwalczac sie przy kazdej okazji-tylko
                                dlatego,ze jest to czlowiek z innej Opcji politycznej.

Tzw."brudna polityka" to nie dla mnie.Ja osobiscie posiadam pewne IDEALY i HONOR,
                                a to w swiecie Polityki jest najmniej wazne.Liczy sie tu tylko TUPET oraz chec
                                wygrania za wszelkä cene.

Pragne pozostac taki jaki jestem.Chce sie kierowac zasadä ;
                                "OBY Z TEJ SMIERCI WYROSLO DOBRO".

pozdrawiam

Andrzej Kaniecki

• Gość: barabasz Re: do Barabasza IP: *.pppool.de 28.06.01, 00:01
                                  drogi radco,

wszystko to prawda.
                                  poniewaz wiem to od zawsze, probowalem wyperswadowac
                                  Ci Twoje zamiary juz 11.06.; wtedy byc moze zle
                                  zrozumiales moje intencje...
                                  nie rozumiem jednak Twoich aluzji do smierci; mam
                                  nadzieje, ze nie zamierzasz jeszcze rozstawac sie z
                                  tym swiatem. zycze "sto lat" w dobrym zdrowiu !
                                  b.
                                  • radca Re: do Barabasza 28.06.01, 00:37
                                    Drogi Barabaszu.

Dziekuje Ci za zyczenia "STU LAT ZYCIA".
                                    Dobrze sie czuje,jestem aktywny zyciowo.Brakuje mi nieraz czasu,ale daje sobie
                                    z tym jakos rade.

Jesli chodzi o tä "aluzje ze smierciä"?

To nie o mnie chodzi,to zwiäzane jest ze smierciä mego 19 letniego syna DAWIDA.
                                    Przytocze ten przyklad z zycia:
                                    -Po tragicznych okolicznosciach,ktöre towarzyszyly smierci DAWIDA w DZIEN
                                    WSZYSTKICH SWIETYCH w 1997 roku,mialem taki sen;

...dzwoni Dawid i ja sie obudzilem.
                                    möwi:"no...to ja"
                                    -Dawid ! gdzie jestes ?
                                    "w ambulatorium"
                                    -ale gdzie!
                                    "w Przysiek"
                                    -ale gdzie to jest?
                                    "jak sie jedzie na Warszawe"
                                    -czekaj! my tam z mamä zaraz jedziemy!!!
                                    "juz nie zdäzycie"

Sen sie skonczyl,poniewaz w tym momencie sie obudzilem.

Nie wiedzialem co mögl ten sen znaczyc ? Szukalem tej miejscowosci na
                                    mapie,wreszcie okazalo sie,ze istnieje taka miejscowosc.Mial tam byc krzyz
                                    ksiedza JERZEGO POPIELUSZKI.Pojechalem tam do Przysieka.Pytalem sie o
                                    Ambulatorium lub osrodek zdrowia.Nic takiego tam nie bylo.
                                    Udalem sie do krzyza ksiedza Popieluszki.Wzrok möj padl na napis,ktöry byl na
                                    krzyzu.
                                    To tam byly slowa PAPIEZA : "OBY Z TEJ SMIERCI WYROSLO DOBRO".

To mi utkwilo szczegölnie w mej pamieci.Mysmy bardzo cierpieli z zonä i
                                    cörkä,moze sen mial nam pomöc ? Moze my mozemy pomöc innym ?
                                    Zrozumialem,ze byc moze byl to sen,ktöry ma pewne znaczenie.

Jak zrozumiec to co sie wydarzylo ? Czy byl to zwykly przypadek ?sen jak sen ?

Napewno poprzez smierc DAWIDA wiele sie wydarzylo i zmienilo:

Pijanstwo w Pogotowiach ratunkowych ?
                                    Ignorancja potrzebujäcych pomocy ?
                                    Nieuczciwosc Prokuratoröw i Sedziöw ?
                                    Falszowanie dokumentöw w Pogotowiach?
                                    Skladanie Falszywych zeznan ?
                                    Wrazliwosc Spoleczenstwa na to co dzieje sie wsröd lekarzy ?
                                    Bezkarnosc oficeröw wojska polskiego i alkoholizm ?

pozdrawiam serdecznie

Andrzej Kaniecki

ps.jestem wdzieczny za zyczliwe porady.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka