Dodaj do ulubionych

Przetarg Publiczny

07.08.03, 21:39
Ma ktos moze jakies zdjecia/linki do biur nieruchomosci w polsce/ogloszenia
na domek w polsce? Mam jedna zbedna pare tesciow, i pan Dobromilski podal
swietny pomysl na ich zagospodarowanie. W prostych slowach, ciekaw jestem
jaka jest oferta dla nadzianego polonusa. preferowane domy wolnostojace, w
miejscowosciach nadmorskich, lub w okolicach czystego jeziora, koniecznie z
cegly klinkierowej, badz innej europejskiej technologii superior do tego
czego uzywa sie w am.pln. Nie musi byc to dworek szlachecki, ale wolalbym
zeby bylo to cos atrakcyjnego estetycznie. cos w czym chcielibyscie sami
zamieszkac.

Dzienkujem
Obserwuj wątek
    • jot-23 Re: Przetarg Publiczny 07.08.03, 21:43
      dodam tylko, ze sam nie jestem wcale tak leniwy zeby poszukac sobie sam,
      szukam, i tylko nie znalazlem dotychczas nic za bardzo interesujacego.
      • waldek.usa Re: Przetarg Publiczny 07.08.03, 21:56
        jot-23 napisał:

> dodam tylko, ze sam nie jestem wcale tak leniwy zeby poszukac sobie sam,
        > szukam, i tylko nie znalazlem dotychczas nic za bardzo interesujacego.

...A juz chcialem Ci dogadac wink))

Dawno temu wczolgalem sie na strone polskiego architecta, ktory ma tego rodzaju
        biznes. Facet zrobil na mnie troche bufoniasta opinie, ale zobacze, czy go
        znajde. Architekci a moze lepiej: SARP.
      • xurek Re: Przetarg Publiczny 12.08.03, 13:50
        Jot, jak znajdziesz jakis sensowny link to podaj prosze. Szukamy albo dzialki
        albo malego domku, ale MUSI byc nad morzem. Mnie poradzono, by skontaktowac sie
        z tamtejszymi gminami, nie mowiac rownoczesnie, jak mam znalezc liste owych
        gmin i namiary osob odpowiedzialnych sad(.

Xurek
        • artur666 Re: Przetarg Publiczny 12.08.03, 14:42
          zadzwon do gminy w dowolnie przez siebie wybranej okolicy,
          powiedz, ze dzwonisz wlasnie z zagranicy i szukasz sympatycznego domku do
          kupienia.

dobrzy ludzie z gminy pogonia ci fajna chatynke po usmiechnietej cenie
          nadmorskiej...i mieszkasz.

szukaj na morzem! tam jest duzo jodu...jod ci pomoze gdy zabraknie tchu jak
          uslyszysz ile ta chatynka kosztuje.
          • xurek tego wlasnie chce uniknac i kupic chatynke 12.08.03, 14:49
            za male pieniazki. Moi krewni kupili w tamtym roku domek we wsi nad morzem (4km
            od Darlowka). Domek jest naprawde malenki (ma tylko trzy pokoje z aneksem
            kuchennnym plus mala lazienke i osobny klop) plus 300 qm dzialki, ale jest 200
            m od morza i jest tam naprawde ladnie. Mnie taki domek zupelnie by urzadzal. Za
            domek zaplacili 50'000 zl co wydaje mi sie cena bardziej niz przystepna.
            Niestety w owej wsi nic chwilowo do kupienia nie ma a oni sa ze Slaska i
            pracujacy, wiec nie maja czasu specjalnie sie moja chatynka zajmowac. Byli tam
            kiedys na wakacjach i zapytali w gminie i chatynka sie znalazla.
            Ja tez chce taka chatynke za taka cene ale nie mam czasu jezdzic od gminy do
            gminy - musze to jakos stad zalatwic a nie bardzo wiem jak, wiec pytam. Jak sie
            czegos sensownego gdzies dowiem, to tez sie podziele.

Xurek
            • artur666 Re: tego wlasnie chce uniknac i kupic chatynke 12.08.03, 14:56
              ech xurek, romantyka za slomiana strzecha toba targa.

a ja mam taki niesmiany postulacik.

...a moze by tak cala wies kupic jak bedzie tanio?!!!!...nad morzem naszym!!!
              nieprzymierzajac...mozesz sobie nawet zrobic prywatny skansen...nawet z wlasnym
              forum.
              • xurek nie chce calej wsi i to nie tylko czcza romantyka, 12.08.03, 15:12
                ale mozemy podyskutowac, bo im wiecej opinii tym lepsza decyzja.

Chatynke chcemy kupic juz od jakiegos czasu, jak dotad przymiezalismy sie do
                tej czesci Wloch, ktora graniczy ze szwajcarskim Ticino, czyli nad Lago
                Maggiore. Plus taki, ze jestesmy tam w ciagu trzech godzin (jezeli nie ma
                korka, co zdarza sie bardzo rzadko) minus taki, ze remont chatynki (na
                wyremontowana nas nie stac) bedzie drogi i dlatego dlotrwaly. Chatynke chcemy
                miec, bo my ogolnie lubimy chatynki i ogrodki a w Szwajcu to sobie o chatynce
                wolnostojacej z duzym ogrodem blisko miejsca pracy mozemy tylko pomarzyc.

Pomysl chatynki w Heimacie narodzil sie w mojej glowie tego roku, po tym jak
                wciaz szukalam kawalka trawy/wody/czystosci itd. dla malego. Ja bede z malym
                jezdzic do Polski corocznie - mam duzo wakacji, z nim cos w lecie zrobic
                trzeba, fajnie, jezeli bedzie mial kontakty z rodzina no i jest to dla mnie
                duza pomoc w nauce jezyka. Maz Polske tez bardzo lubi, jak dotad jezdzil zawsze
                z nami, teraz ma mniej urlopu, wiec moze bedzie jezdzil rzadziej. Rodzice tez
                czesto jezdza do Polski i kisza sie na Slasku z braku innych alternatyw.

Gdybym kupila chatynke nad morzem, to zamiast mieszkac u kogos na Slasku,
                mieszkalabym sobie nad morzem a rodzina/znajomi w tym czasie przyjezdzaliby
                mnie odwiedzac. Przez reszte czasu rodzina i znajomi mogliby korzystac z
                chatynki co dla tych z malymi dziecmi i mala kasa byloby aktrakcyjna
                alternatywa urlopowa.
                Jezeli kupie chatynke za naprawde mala kase, to wydaje mi sie, ze za jakies 20
                lat bedzie ona warta znacznie wiecej, wiec w sumie sie oplaci.

Tak wiec wydaje mi sie, ze chatynka nad polskim morzem nie jest pomyslem
                gorszym niz chatynka nad Lago Maggiore - co Ty na to?

Xurek
            • Gość: split Re: tego wlasnie chce uniknac i kupic chatynke IP: *.nas34.bellevue1.wa.us.da.qwest.net 12.08.03, 16:19
              Najdrozej im blizej Niemiec i Trojmiasta . Miwww.domynadmedzy
              Darlowem i Leba , najspokojniej i najtaniej , najladniejsze plaze

www.xavec.cad.pl/oferta.html
              www.domynadmorzem.pl/index.php?m=do
              Cos dla porownania .

• Gość: split Re: tego wlasnie chce uniknac i kupic chatynke IP: *.nas34.bellevue1.wa.us.da.qwest.net 12.08.03, 16:24
                Nie zwracaj uwagi na "link" w pierwszej linijce , cos sie pokickalo .
                Dwa ostatnie , O'k , Sorry !
        • jot-23 Re: Przetarg Publiczny 12.08.03, 15:31
          xurek napisała:

> Jot, jak znajdziesz jakis sensowny link to podaj prosze. Szukamy albo
          dzialki
          > albo malego domku, ale MUSI byc nad morzem. Mnie poradzono, by skontaktowac
          sie
          >
          > z tamtejszymi gminami, nie mowiac rownoczesnie, jak mam znalezc liste owych
          > gmin i namiary osob odpowiedzialnych sad(.
          >
          > Xurek

www.budynek-darlowo.pl
          tu jest miejsce w darlowie, maja pare ofert ze zdjeciami. czesc mojego zycia
          spedzilem w darlowie, znam te okolice. co warto tam szukac to
          domek "poniemiecki" , 90% jest w oplakanym stanie. "wille" w darlowku to
          betonowe bunkry, wybudowane na szczerym polu gdzies w polowie lat 80-tych.
          • xurek Re: Przetarg Publiczny 12.08.03, 15:42
            czy mozesz napisac, ktore z okolicznych wsi sa na tyle ladne i blisko morza, ze
            warto sie nimi zainteresowac? Chcielibysmy kupic cos w tym okregu, zeby bylo
            blisko tej chatynki moich krewnych a ona jest w Wiciach, tyle tylko, ze tam
            chwilowo nic nie ma.

Xurek
            • jot-23 Re: Przetarg Publiczny 12.08.03, 15:57
              xurek napisała:

> czy mozesz napisac, ktore z okolicznych wsi sa na tyle ladne i blisko morza,
              ze
              >
              > warto sie nimi zainteresowac? Chcielibysmy kupic cos w tym okregu, zeby bylo
              > blisko tej chatynki moich krewnych a ona jest w Wiciach, tyle tylko, ze tam
              > chwilowo nic nie ma.
              >
              > Xurek

ogolnie to tam jest teraz straszna bieda (nomen omen, byl wczoraj program w tv
              polonia o Postominie) Darlowo mialo najwiekszy odsetek samobojstw w polsce, i
              watpie zeby cokolwiek sie polepszylo, teraz jak zamkneli praktycznie wszystkie
              wieksze zaklady w miescie. Ja bym preferowal same Darlowo, z tej okazji ze tam
              mozna "normalnie" zyc...caly rok...samo miasto jest bardzo ladne, poza nowymi
              blokowiskami, oczywiscie. niedaleko sa Dabki, to miejscowosc turystyczna...
              Krag jest bardzo fajny, ale to jest w glebi ladu. tez masz zbednych tesciow?
              jest jeszcze jedno wyjscie, miec dom dwurodzinny i polowe komus wynajac na
              long term. zostawianie go pustego to jeszcze nie jest polska na to gotowa.
              • xurek Re: Przetarg Publiczny 12.08.03, 16:04
                tez masz zbednych tesciow? jest jeszcze jedno wyjscie, miec dom dwurodzinny i
                polowe komus wynajac na long term. zostawianie go pustego to jeszcze nie jest
                polska na to gotowa.

Eh, Jot, Ty to jak moj tata - ze nie mozna chalupy zostawic pustej bo tylko
                mury zostana sad((. Nie, ja nie mam zbednych tesciow, tesciowie sa baaaaardzo
                daleko i szczerze watpie, ze sie Chief kiedykolwiek to Polski wybierze - kim on
                by tam rzadzil i przestawial smile)).
                Ja chce przede wszystkim na wakacje dla nas i syna, bo chce corocznie jezdzic,
                by sie maly "jezyka i kultury uczyl smile)" a nie chce przez nastepne dziesiec lat
                koczowac na brudnym Slasku. Poza tym rodzice bywaja czesto, wiec tez by im sie
                dom mogl przydac. No i mysle, ze z czasem ceny pojda w gore i ze jest to nie
                najgorsza inwestycja. Tyle tylko, ze na wiecej niz jakies 200'000 zl. lacznie z
                remontem to nas nie stac sad((.

Xurek
          • Gość: split Re: Przetarg Publiczny IP: *.nas34.bellevue1.wa.us.da.qwest.net 12.08.03, 16:37
            Hi , Sasiad smile
    • Gość: split Re: Przetarg Publiczny IP: *.nas34.bellevue1.wa.us.da.qwest.net 12.08.03, 14:27
      Rynek pracy w okolicy niezbyt obiecujacy , ale mozesz ich rowniez
      utrzymywac . Za to wiecej cegly for your money i wakacje nad morzem .

www.delta.slupsk.pl/
      Za te ceny mozesz posukac cos na Floryda czy nad Gulf of Mexico , nie
      bedziesz musial jezdzic tak daleko ani placic im za bilet na swieta i inne
      okazje smile
      • valdek.usa A wiec Baltyk jest juz oczyszczony i tylko ten jod 12.08.03, 22:12
        A
        • valdek.usa Re: A wiec Baltyk jest juz oczyszczony i tylko te 12.08.03, 22:14
          tam teraz!? A te beczki gazow bojowych na dnie to tylko propaganda mediow, nie>
          Tak tez myslalem.

Mam propozycje: jeszcze sobie troche pogadajmy o tych domkach w Polsce i cenach
          a potem lulu i do roboty...
          • Gość: Mirko Eine kleine domek IP: *.union01.nj.comcast.net 12.08.03, 22:34
            www.skraj.de/nieruchomosci.html
            Paweł i Gaweł w jednym stali domu...
            www.mazury.info.pl/nieruchomosci/wegorzewo/
            Albo najlepiej willem na groni hań
            www.promotor-wieczorek.poznan.pl/
            • Gość: Mirko Re: Eine kleine domek w lepszym klimacie IP: *.union01.nj.comcast.net 12.08.03, 22:45
              users.iafrica.com/h/hu/hunt/house/
              muzeum? A jak taniutko!
              www.roomwithaview.co.za/heritage/
              albo we wschodnim Londynie?
              www.eastlondonsa.com/crosshouse/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka