latarnick 30.12.07, 23:42 OpenOffice.org, Google Docs dobraly sie Billowi do skory. Darmocha kroluje. www.wired.com/techbiz/it/news/2007/12/YE_stealth_genius Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ratpole [...] 30.12.07, 23:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: Polactwo rzadzi 30.12.07, 23:50 Dzis juz inne czasy, sukcesu Gatesa nie da się powtózyć. Trafil chlop na swoje 5 minut + dobry marketing mial (jego denny MS-DOS wyrugował o wiele lepszy OS/2 IBM'a). Dalej to juz była walka Windows vs OS/2 - gdzie pod względem technicznym OS/2 był zawsze lepszy ale... marketingowo wygrywał Windows. No i tak powstał kolejny monopol. Odpowiedz Link Zgłoś
bambooko A ja wyrzucilem VISTA i wracam do XP.............. 01.01.08, 00:37 podobno tylko 1% komputerow w korporacjach zostal uszczesliwiony tym lemonem w ciagu 1 roku. I to takie drogie g.....o. Tego nie da sie uzywac. To juz koniec M$oftu. Odpowiedz Link Zgłoś
jphawajski Re: A ja wyrzucilem VISTA i wracam do XP......... 02.01.08, 01:48 a ja uzywam od pol roku viste na 3-ch komputerach. poczatkowo widzialem jej wady. wydawalo mi sie, ze mam z nia problemy. teraz juz nigdy w zyciu nie cofnal bym sie do tylu do xp. to duzo lepszy system pod kazdym wzgledem. latwiejszy w obsludze i instalowaniu nowego hardware, obsludze sieci domowej, polaczeniach wireless, itd. to nowoczesny system uwgledniajacy wszystkie najnowsze zastosowania. problem polega na tym ze viste trzeba poznac. podobnie bylo z xp w jego poczatkach. tez na niego narzekano. zasadniczy problem jaki stwarza vista to tozsamosci. banalnie proste ale to nowe, inne podejscie do zabezpieczen. inny ktory wydawalo mi sie problemem to wspolpraca ze starymi urzadzeniami. mialem problem z moim ciagle bardzo dobrym skanerem. hp na swojej stronie napisal, ze nieda juz nowego drivera do vista. ze trzeba kupic nowy skaner. okazuje sie ze vista ma obcje uruchamiania starych programow w trybie kompatybilnym ze starymi systemami windows. mozna nawet uruchomic na niej program pisany pod win95. moj skaner chodzi bez zarzutu na starym sterowniku. itd. vista jest jak narazie bardzo bezpieczna. bardzo malo wirusow i malwares pisze sie na nia. zobaczymy co bedzie jak sie rozpowszechni. narazie przez te pol roku nie uzywam programu antywirusowego czy antispyware, itd. jak do tej pory bez jednego problemu. ci co pisza zle o vista poprostu jej nie znaja. warunek szybkiej i bezproblemowej pracy tego systemu to jakosc komputera. wg mnie min. to podwojny rdzen 2x3ghz procesor i min. 2gb pamieci ram. Odpowiedz Link Zgłoś
bambooko Re: A ja wyrzucilem VISTA i wracam do XP......... 03.01.08, 01:44 dla mnie byl zly, bo pierwszy raz od bodajze windows 98 czy 2000 zobaczylem kilka razy tzw Blue Screen Of Death. M. innymi uzywajac Firefox, przy instalowaniu office 2003, kamery. Windows XP jest ciagle najbardziej stabilny. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: A ja wyrzucilem VISTA i wracam do XP......... 03.01.08, 09:17 Ja jednak jestem zwolennikiem XP (jeśli rozpatrujemy tylko systemy Windows). Jest to obecnie najlepiej dopracowany i najstabilniejszy system Microsoftu. Pod tym względem może i Vista osiągnie poziom XP za jakiś czas, jednak nie w tym problem. Vista marnuje zasoby systemowe na różnego rodzaju efekty-wodotryski. Przecież to tylko system operacyjny. Według mnie Microsoft poszedł w złym kierunku i nawet takie nowalijki jak directX 10 nie prędko zachęcą do szerszego stosowania Visty przez bardziej zaawansowanych użytkowników. Obecnie jest to system dobry dla niewymagających użytkowników, którzy cenią sobie komfort pracy, bezpieczeństwo, estetykę i intuicyjność systemu (choć tu osoby przyzwyczajone do XP narzekają, ale wszystko jest kwestią zmiany nawyków). Tam gdzie potrzebna jest wysoka wydajność - tam nie ma miejsca dla Visty - lepiej się sprawdzą inne systemy. Odpowiedz Link Zgłoś
jphawajski Re: A ja wyrzucilem VISTA i wracam do XP......... 04.01.08, 10:26 zgadzam sie z toba w tym punkcie. vista pozera zasoby. przy tym jednak dwie uwagi. po pierwsze te wszystkie efekty mozna wylaczyc. mozna takze wylaczyc indeksacje i wiele innych rzeczy ktore wplywaja na performance. mozna nawet z visty zrobic xp. przynajmniej wizualnie. to dla tych ktorzy nie chca sie uczyc nowych nawykow. pamietam pierwsze dni z office 2007. teraz bym juz nie zamienil. po drugie. kazdy nowy komputer na rynku to komputer szybszy i wydajniejszy. kazdy nowy program bardziej rozbudowany i wymagajacy wiekszych zasobow. taka jest kolej rzeczy. zgadzam sie tez ze jest to system jest niewymagajacych uzytkownikow. i mysle ze ms poszedl w dobrym kierunku bo takich uzytkownikow jest wiekszosc. i tak zauwaz jak wiele ludzi ma duze problemy z obsluga komputera. wlasnie takie sa oczekiwania wiekszosci klientow ms. a prognozy dla microsoftu sa bardzo dobre. news.yahoo.com/s/cmp/20080104/tc_cmp/205207848;_ylt=Ai4hUGSPJ0SzRdTCNqTI5V.yBhIF Odpowiedz Link Zgłoś
matrix_uk Re: Polactwo rzadzi 30.12.07, 23:58 powtorzyc pisze sie przez RZ. Sami chorzy tutaj. Jak analfabeci to zaraz znaczy sie dysorotgrafie maja. Ty maciek spisz na tym necie? Wiecej placa, jak sie pisze o rzeczach o ktorych sie nic nie wie? Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: Polactwo rzadzi 31.12.07, 00:03 matrix_uk napisał: > powtorzyc pisze sie przez RZ. > Sami chorzy tutaj. Jak analfabeci to zaraz znaczy sie dysorotgrafie > maja. > Ty maciek spisz na tym necie? Wiecej placa, jak sie pisze o rzeczach > o ktorych sie nic nie wie? Jakbys nie zauważył, to od razu podałem korektę. A jak nic nie wiesz o systemach operacynych i historii Windows - to sobie poczytaj, jest tego sporo też w Internecie. Jednak nie dowiesz się już tego, co bys wiedział śledząc na bieżąco tą sprawę przed laty. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn [...] 31.12.07, 00:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wacek_z_portu Re: Polactwo rzadzi 31.12.07, 07:36 Znajomosc systemow operacyjnych w Ameryce maja dzieci 17-letnie a bywa, ze i 15-letnie i to doskonala. Jeden taki wkradl sie do tajnych kartotek CIA i rodzina i on tu w Kanadzie mieli powazne klopoty. A co dopiero inzynierowie. Siedzisz sobie w tej Warszawce i myslisz,ze po 2 kursie IT zjadles wszystkie rozumy? Jest jeszcze wiele rzeczy, ktorych nie obejmuje twoj mozdzek w tym znajomosc elektroniki w USA. Ty raczej pilnuj swoich portek, zeby ci ich nie ukradli, nie martw sie o Billa Gatesa, zawsze potrafil wyjsc na prosta wyjdzie i tym razem. Bez twoich dobrych rad. Skad wy ludzie zrobiliscie sie tacy durni? Glupota ja widac, to narodowa polska choroba. Jak tam praca w Wirtualnej Polsce? Nie placa za duzo jak widac, skoro dorabiasz tutaj. A martwi sie o Billa Gatesa. Kon by sie usmial. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: Polactwo rzadzi 02.01.08, 00:19 wacek_z_portu napisał: > Znajomosc systemow operacyjnych w Ameryce maja dzieci 17-letnie a > bywa, ze i 15-letnie i to doskonala. Przypomina mi się to, co opowiadali mi starsi koledzy o tym, jak 'prasa radziecka' opisywała niezwykłe zdolności techniczne pionierów. Btw. geniusze stanowia ok. 1% populacji niezaleznie od narodowości czy rasy. Niestety nie wszyscy mają szansę się rozwinąć. > Jest jeszcze wiele rzeczy, ktorych nie obejmuje twoj mozdzek w tym > znajomosc elektroniki w USA. LOL! )))) > Jak tam praca w Wirtualnej Polsce? ??? > Kon by sie usmial. Nie tylko koń. Ja też się nieźle uśmiałem. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnick Re: Polactwo rzadzi 31.12.07, 00:10 OS/2 to bylo pozniej, najpierw MS-DOS zainstalowany na pecetach IBM zepchnal na margines o wiele lepsze systemy operacyjne Macintosha i Amigi Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: Polactwo rzadzi 31.12.07, 00:31 latarnick napisał: > OS/2 to bylo pozniej, najpierw MS-DOS zainstalowany na pecetach IBM > zepchnal na margines o wiele lepsze systemy operacyjne Macintosha i > Amigi Ty piszesz o OS/2 Warp (OS/2 ver 3) - chyba jedyny szerzej znany szaremu userowi Windowsa. Gates napisał DOS dla IBM'a. Poźniej sie nie mogli dogadać i IBM dalej rozwijał to jako swój system (PC-DOS) a Gates jako MS-DOS. IBM zdając sobie sprawę z ogromnych ograniczeń jakie narzucał DOS (np. słynna bariera 640 kB) opracował OS/2 ver 1, dla komputerów z procesorem 80286, który choc nadal 16-bitowy, potrafił zaadresowac do 16MB pamięci (czyli tyle ile wynosi przestrzeń adresowa 286). Był to ogromny skok technologiczny jak na tamte czasy. Później, do OS/2 v 2.0 wprowadzono wielozadaniowość (pełen multitasking, właśnie tak jak był w Amidze). I właśnie ten system konkurował z MS-DOS i Windows 3.1 Późnie IBM wprowadził w pełni 32-bitowy OS/2 Warp (zanim Microsoft wypuścił Win95, który choć 32-bitowy, to posiadał wstawki kodu 16- bitowego). I tu własnie odbyło się decydujące starcie marketingowe. OS/2 Wart choc był systeme bez porównania lepszym od Windows 95 (technicznie rzecz biorąc był sens porównywac OS/2 Warp do Windows NT), to przegrał - a szkoda. Co ciekawe, W początkowych wersjach Windows NT (3.51) zachowano podsystem OS/2, tzn. możliwe było uruchamianie aplikacji napisanych dla OS/2 v1. Widać, że Gates chciał stopniowo przejmowac obszary gdzie stosowano OS/2. Nawet w Windows NT 4.0 ten podsystem w postaci szczątkowej istnieje, choc juz np. usunięto sterownik natywnego systemu plików OS/2 (HPFS), który dla zmyłki nazywał się ... pinball.sys (a nie hpfs.sys analogicznie do ntfs.sys - sterownika windowsowego systemu NTFS. Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: Polactwo rzadzi 31.12.07, 04:43 gates nie napisal tylko podprowadzil za grosze z firmy ktora robila karty dla CP/M. W tej firmie, firma szukala marketingowego leverage i jakis inzynier napisal w tym celu system operacyjny DOS. Potem byli jeszcze inni ulepszacze DR DOS, IBM DOS. PS Ostatniom widzialem kilkanascie palet z szajsem NEXT. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnick Re: Polactwo rzadzi 31.12.07, 05:04 czy to ten NEXT Steve Jobsa?, ktory mu nie wypalil po tym jak go jakis palant wyrzucil z Apple'a... Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: Polactwo rzadzi 31.12.07, 22:20 tak, ten sam. Patrzalem z dzika satysfakcja na palety kompuerow, drukarek i roznych innych modulow w czarnych skrzynkach z napisem Next. Nikt na to nawet nie zwracal uwagi a nie tak dawno to byl zwiastun przyszlosci wiekszy jak ipod. Odpowiedz Link Zgłoś
jphawajski Re: Polactwo rzadzi 31.12.07, 05:30 pierwszy dos kupil od ibm za $50tys. pozniej go z kolega doskonalil. okna to juz jego pomysl. juz wtedy gdy rzucil studia i zalozyl wlasna firme i dal jej nazwe microsoft, byl przede wszystkim wielkim biznesmenem. pozniej to wyszlo. byl wiekszym biznesmenem niz programista. dlatego teraz mowi sie o mi raczej entrepreneur. genialny zyd, wielki amerykanin. przejdzie do historii jak wielcy tego swiata. zarazem jeden z najwiekszych jezeli nie najwiekszym filantropow tego swiata, rozdajacych wlasne pieniadze w bilionach dolarow. sami amerykanie nigdy nie musieli przeplacac za jego system operacyjny. za to mocno kosil od reszty swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: Polactwo rzadzi 31.12.07, 06:35 jphawajski napisał: > genialny zyd Skad wy ludzie wiecie, ze on zyd? Z tej loterii: www.guesswhosthejew.com/Bill_Gates.html Czy od samego Chrystusa: www.holyconspiracy.com/archives/Gates.htm Odpowiedz Link Zgłoś
latarnick Re: Polactwo rzadzi 31.12.07, 09:21 > pierwszy dos kupil od ibm za $50tys. pozniej go z kolega doskonalil. okna to juz jego pomysl. juz wtedy gdy rzucil studia i zalozyl wlasna firme i dal jej nazwe microsoft 5 bledow rzeczowych w jednym zdaniu- Odpowiedz Link Zgłoś
pierredolinski Re: Polactwo rzadzi? 01.01.08, 00:17 Bill Gates to genialny oszust i tyle. A miejsce oszusta jest za kratkami, tyle że w USA wielcy oszuści robią wielkie kariery polityczne i nawet zostają prezydentami. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: Polactwo rzadzi 31.12.07, 09:49 piss.doff napisał: > gates nie napisal tylko podprowadzil za grosze z firmy ktora robila > karty dla CP/M. W tej firmie, firma szukala marketingowego leverage > i jakis inzynier napisal w tym celu system operacyjny DOS. Potem > byli jeszcze inni ulepszacze DR DOS, IBM DOS. Zgadza się, niewątpliwie DOS powstał na bazie CP/M co widac właściwie we wszystkim - od podobieństwa interfejsu poprzez system plików FAT czy w końcy niektóe funkcje systemowe przerwania int21 pamiętające czasy CP/M i pozostawione w celu łatwego przenoszenie oprogramowania z CP/M na DOS w początkowej fazie. Trzeba tez pamiętać, że samych odmian CP/M było kilkanaście (rozwijanych przez różne firmy) - niektóre znacznie lepsze niz pierwsze wersje MS-DOS. > Potem > byli jeszcze inni ulepszacze DR DOS, IBM DOS. Ano, nawet Ruscy mieli swój DOS (PTS-DOS). Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: Polactwo rzadzi 31.12.07, 04:29 dos kupil za 50k (zlosliwi mowia ze transakcja byla nieetyczna) i opchnal IBM ale on byl figurantem bo wszystko zrobil jego mentor Allen, zreszta do dzisiaj ktoremu pewnie regularnie odprowadza dzialke. Odpowiedz Link Zgłoś
buck_turgidson Re: Polactwo rzadzi 31.12.07, 14:03 Z tym marketingiem to tylko czesc obrazka. Microsoft mial takie kontrakty z producentami komputerow, ze musieli placic za system operacyjny nawet gdyby go nie zainstalowali. W praktyce wiec, instalowali. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnick Re: Polactwo rzadzi 31.12.07, 00:05 dla mnie wazne jest ze dziewczyne mam lepsza od jego starej Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: Polactwo rzadzi 31.12.07, 00:08 latarnick napisał: > dla mnie wazne jest ze dziewczyne mam lepsza od jego starej Nie smiej sie dziadku z cudzego wypadku, dziadek sie smial i tak samo mial Co ty za dziewczyne mozesz miec jesli jej nie przeszkadza twoj obszarpany tylek. Dziewczyna Gatesa chyba troche cwansza hehe Odpowiedz Link Zgłoś
latarnick Re: Polactwo rzadzi 31.12.07, 00:13 > Co ty za dziewczyne mozesz miec jesli jej nie przeszkadza twoj obszarpany tylek Szczesliwego Nowego Jorku zycze Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: Polactwo rzadzi 31.12.07, 00:19 latarnick napisał: > Szczesliwego Nowego Jorku zycze Zaszczyt mnie spotkal z ust samego "miszcza" Flaszki-Redlinskiego hehe Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: Polactwo rzadzi 31.12.07, 04:45 k, musisz robic aluzje alkoholowe? Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: Polactwo rzadzi 31.12.07, 06:28 piss.doff napisał: > k, musisz robic aluzje alkoholowe? O co ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
tryndy Re: Polactwo rzadzi 31.12.07, 00:54 latarnick napisał: > dla mnie wazne jest ze dziewczyne mam lepsza od jego starej ===== twoja baba to wlasna graba , nie mecz ciagle jednej , zmieniaj z prawej na lewa . Odpowiedz Link Zgłoś
matrix_uk Re: poczatek konca Billa Gates? 30.12.07, 23:48 nie boj nic, da sobie rade. On nie zyd. Jak kazdy genialny Aryjczyk wyjdzie na swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnick Re: poczatek konca Billa Gates? 31.12.07, 05:08 > nie boj nic, da sobie rade. On nie zyd. Jak kazdy genialny Aryjczyk wyjdzie na swoje. a Steve Jobs jest genetycznie Arabem i tez sobie daje rade... jak to wytlumaczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
jphawajski Re: poczatek konca Billa Gates? 31.12.07, 02:30 gates od dobrego roku czy dwoch jest na emeryturze a ty mowisz o jego poczatku konca? Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: poczatek konca Billa Gates? 31.12.07, 04:49 drzewa nie rosna do nieba. Mnie niefachowcowi z Ernst & Young wystarczy 5 minut zeby czarno na bialym pokazac na ich arkuszu bilansowym jak bez pojecia wykrecaja szmal. Wystarczy tylko ze skonczy sie dobra passa i doloza mu 5 lat za kazdy znaczek na liscie. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnick Re: poczatek konca Billa Gates? 31.12.07, 05:07 > gates od dobrego roku czy dwoch jest na emeryturze a ty mowisz o > jego poczatku konca? na emeryturze? sprzedal wszystkie akcje? Odpowiedz Link Zgłoś
hotdog1 zobacz siebie samego 31.12.07, 05:09 na tym filmiku w poscie - palcem po mapie !!!!,ehehehehhe pasuje do ciebie rowniez Odpowiedz Link Zgłoś
yapo2 Re: zobacz siebie samego 03.01.08, 05:16 wlasnie hotodg to mozesz byc tylko ty: deser.gazeta.pl/deser/1,83453,4802597.html Odpowiedz Link Zgłoś
jphawajski Re: poczatek konca Billa Gates? 31.12.07, 05:11 majatku nie sprzedal, bo i po co. a firma nie zarzada juz chyba dwa lata. scedeowal to wszystko na wspolnika. wypowiadasz sie w temacie ktorego nie znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
wacek_z_portu Re: poczatek konca Billa Gates? 31.12.07, 07:38 To typowe. australijscy Polacy maja tez to do siebie, ze sa wyjatkowo zawistni, jeszcze gorzej niz w Ameryce. Odpowiedz Link Zgłoś
yapo2 Re: poczatek konca Billa Gates? 03.01.08, 05:17 scedowal bo pieprzyl takie glupoty ze jego handlerzy nie byli go w stanie nic nauczyc, facet jest beznadziejny in wykopal sobie grob o nazwie Vista. Odpowiedz Link Zgłoś
starywiarus Re: poczatek konca Billa Gates? 31.12.07, 11:38 I ch... z tego, że zapytam poetycznie? Gdyby Bill Gates na starość sfiksował i miał fantazję na emeryturze zająć się wyłącznie szuflowaniem majatku osobistego przez okno na ulicę, w gotówce, 24/7/365, to tego zajęcia mu wystarczy na cale życie twoich prawnuków. A ty się cieszysz że nieznanemu ic osobiście p. Gatesowi krowa zdechła? Jakież to polskie. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnick Re: poczatek konca Billa Gates? 31.12.07, 23:11 > A ty się cieszysz że nieznanemu ic osobiście p. Gatesowi krowa > zdechła? Jakież to polskie. Przeciez p.Gates nie jest moim sasiadem, a krowy to jedne z moich ukochanych zwierzat domowych i nie lubie jak zdychaja. Jakiez to "polskie" to co napisales. A co do p.Gatesa to odczuwam satysfakcje ze model biznesu software sie zmienia i p.Gates nie bedzie dluzej hamowal rozwoju. P.Gates nie zasluzyl sobie na to co ma, bo powiedzmy sobie szczerze, ani z niego nie byl genialny programista, ani genialny wizjoner, ani nawet marketingowy geniusz. On byl cwaniakiem szantazysta. Odpowiedz Link Zgłoś
starywiarus Re: poczatek konca Billa Gates? 31.12.07, 23:21 latarnick napisał: > P.Gates nie > zasluzyl sobie na to co ma, bo powiedzmy sobie szczerze, ani z niego > nie byl genialny programista, ani genialny wizjoner, ani nawet > marketingowy geniusz. Aaa, to trzeba było napisać od samego początku, że problem jest w tym, że p. Gates co ma, to ma niezasłużenie, bo sobie nie zasłużył u latarnicka z Krapolandii, i żeby to się więcej nie powtórzyło. A genialny programista, genialny wizjoner i marketingowy geniusz to jak każdemu wiadomo jest na świecie tylko jeden - latarnick, tylko niestety ten Gates mu się wybić nie daje. No, moźe dwóch, bo jest jeszcze Kagan, ale niestety w tym samym smutnym położeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnick Re: poczatek konca Billa Gates? 31.12.07, 23:24 jakiez to "polskie" to co piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
maxxim Re: poczatek konca Billa Gates? 02.01.08, 00:49 latarnick napisał: > jakiez to "polskie" to co piszesz latarnick ja bym napisal do tego suchego ozjego jakie to zydowskie co piszesz staryfujarusie Odpowiedz Link Zgłoś
harlista Re: poczatek konca Billa Gates? 02.01.08, 02:26 maxxim. moze zyd, ale swoj - polski. Pomysl ze moglby byc nie tylko zydem ale jeszcze i ruskim. Wtedy bys sie chyba pochlastal Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: poczatek konca Billa Gates? 02.01.08, 04:04 lol... ciagle milo poczytac jak SW kroi dupska bulbonom, haha... Odpowiedz Link Zgłoś
yapo2 Re: poczatek konca Billa Gates? 02.01.08, 16:56 a ty gdzie sie szlajasz ze cie tu nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
yapo2 strywiarus, latarnick zrobil blad 02.01.08, 17:13 bo powinien napisac ze to twoj koniec, staruchu! observer.guardian.co.uk/business/story/0,,1868642,00.html Odpowiedz Link Zgłoś
viper39 Re: poczatek konca Billa Gates? 31.12.07, 18:22 latarnick napisał: > OpenOffice.org, Google Docs dobraly sie Billowi do skory. Darmocha > kroluje. > <a href="www.wired.com/techbiz/it/news/2007/12/YE_stealth_genius" target="_blank">www.wired.com/techbiz/it/news/2007/12/YE_stealth_geni us</a> > sa rzeczy ktorych nie rozumiesz, jedna z nich jest KONKURENCJA, a druga to NIE MA NIC ZA DARMO narazie MS Office nie jest wymieniany na nic, tak samo jak IE jest najbardziej uzywane jako przegladarka, tak jak windows kroluje w swojej dziedzinie, a to ze pojawila sie konkurencja to tylko dla nas uzytkownikow jest bardzo dobre bo i lepszy produkt i taniej go mozna bedzie kupic. wiec nie podniecaj sie tak mocno, Bill Gates ma sie dobrze, kasy ma od groma, gosc nie zbiednieje, ale nadal sie bogaci, ty za to zeby tracisz na zgrzytaniu ze zgryzoty ze to on ma a ty nie masz. teraz sobie pomysl, nie dosc ze Bill Gates ma sie dobrze to mieszkancy USA i tak placa grosze za jego oprogramowanie (i nie tylko), z czego sie ciesza, a reszta swiata obgryza paluszki i sie podnieca wzmiankami medialnymi a to o niskim kursie dolara przewidujac upadek tejze waluty a to upadek USA przewidywany przez wielu od 60 lat a to jakies inne tam bzdety ktorymi nikt w USA sie nie przejmuje. dzis mamy ostatni dzien 2007 roku... szczesliwego nowego roku, duzo zdrowia (tego psychicznego tez bo bedzie wam go potrzeba).... PS. jestem pelen podziwu, zagluszanie idzie pelna para nawet w sylwestra. kapral serca nie ma czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa iphone byl genialnym wynalazkiem, ale 02.01.08, 23:22 gdybyscie wiedzieli jakie komorki ma reszta swiata, to zmienic zdanie nie byloby trudno...wystarczy, ze w USA jest 1900mhz otwierajace okno na te reszte. Poza tem tak sie sklada, ze tu trafiaja chyba najbrzydsze modele Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa PS: iphone nie byl nowatorski w przypadku touch 02.01.08, 23:36 screen, lg prada dostal nagrode rok wczesniej. Jakkolwiek apple szybko dorzucil gsm900 & 1800, ale locked. Na necie mozna kupic unlocked - to rozumiem. Apple szybko dorzucil pasma, ale jednak za pozno. Odpowiedz Link Zgłoś