Gość: ZAZA IP: 216.194.3.* 09.01.02, 02:07 Narodziny w polowie lutego. Nasze propozycje to Alexander, Oskar, Kamil. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: morsa Re: Potrzebne imie dla chlopca. IP: *.telia.com 09.01.02, 02:23 A moze Valentin (albo Walenty) - imieniny 14 lutego (z lac.valens - zdrowy, mocny) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniutek Re: Potrzebne imie dla chlopca. IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 09.01.02, 02:24 och ja uwielbiam dzieci ))) Lukasz- albo Luca- jak moj syn, Michal, Maciek, wielu znam madrych i z poczuciem humoru Piotrkow, Czarek- tez ladnie bo czaruje pozdrowki i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna27 Re: Potrzebne imie dla chlopca. IP: *.215.153.54.Dial1.Washington1.Level3.net 09.01.02, 02:28 David - znaczy beloved Michal tez ladnie. Paul Patryk Adrian byle nie Osama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZAZA Re: Potrzebne imie dla chlopca. IP: 216.194.3.* 09.01.02, 02:36 Chcemy rowniez aby pisownia byla zblizona do polskiej. Dlatego mimo ze Michal to ladne imie w USA bedzie Michael, a Marcin Martinem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniutek Re: Potrzebne imie dla chlopca. IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 09.01.02, 02:44 Gos´c´ portalu: ZAZA napisa?(a): > Chcemy rowniez aby pisownia byla zblizona do polskiej. Dlatego mimo ze Michal > to ladne imie w USA bedzie Michael, a Marcin Martinem. W polskich dokumentach moj syn jest Lukaszem w amerykanskich Lucas, trudno chyba o jednakowo brzmiace imie w obu jezykach dziecku i tak wszystko jedno jesli imie nie jest udziwnione, przyzwyczai sie , ze jedni mowia do niego tak a inni inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
d.eszcz Euro 09.01.02, 02:42 "Człowiek o imieniu Euro Kiedy Hiszpan Euro Cabre Mirawall, mieszkaniec wioski na północy Hiszpanii, skarżył się swemu ojcu na swoje rzadkie imię, ten zwykł mawiać: "Słuchaj synu, nie bądź głupi, pewnego dnia twoje imię będzie sławne na całym świecie". Dzisiaj 66-letni Euro może się przekonać, ile prawdy miały w sobie słowa ojca. Mirawall, mieszkaniec hiszpańskiej wioski El Molar, dostał takie imię kiedy jego ojciec, ateista i zwolennik republiki, sprzeciwił się nadaniu synowi imienia świętego kościoła katolickiego, preferując coś bardziej oryginalnego. "Nie lubiłem tego imienia, bo w szkole byłem jedynym Euro i nawet nauczyciel się ze mnie śmiał" - wyznał mężczyzna." info.onet.pl/437484,69,1,0,120,686,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna27 Robert to imie uniwersalne IP: *.215.153.54.Dial1.Washington1.Level3.net 09.01.02, 02:58 I nadal upiram sie przy Adrianie. Moja koleznaka w Polsce nazwala syna Kewin. Przez W Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ESL Re: Robert to imie uniwersalne IP: *.org 09.01.02, 03:06 To sie poreklamuje, czemu nie - ja jestem Eryk i zyje mi sie z tym swietnie na wszystkich kontynentach, i nikt nie ma klopotu z pisownia. A poza tym jest Alan, Stefan, Patryk, Olaf, Daniel, Adrian, Bruno, Ludwig i wiele innych imion, ktorych pisownia jest taka sama po polsku i po angielsku. Wszystkiego dobrego dla przyszlej mamy z rodzina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZAZA Re: Robert to imie uniwersalne-do Anny 27 IP: 216.194.3.* 09.01.02, 03:07 Masz racje Adrian to bardzo ladne imie i tak wlasnie nazywa sie nasz pierwszy syn. Natomiast teraz oczekujemy drugiego syna i tu pojawil sie problem,... Pozdrawiam socjolog-socjologa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lexi Robert imie uniwersalne, ale Alexander lepsze IP: 193.133.143.* 09.01.02, 09:47 Ja glosuje na Alexander. Sama jestem. Nikt nie ma problemow z wymowa, a jak dziecku sie wyda za 'posh' to zawsze moze skrocic to Alex, Al, Ali, Zander czy cokolwiek innego. A dla rodziny w Polsce moze byc Olus. Serdecznie radze. Pozdr. Lexi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re: Robert to imie uniwersalne IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.01.02, 21:48 Gość portalu: Anna27 napisał(a): > I nadal upiram sie przy Adrianie. > > Moja koleznaka w Polsce nazwala syna Kewin. Przez W A moja znajoma dala synkowi na imie Denis. Przez D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JIHAD Re: Potrzebne imie dla chlopca. IP: *.chicago-21-22rs.il.dial-access.att.net 09.01.02, 03:13 Gość portalu: ZAZA napisał(a): > Narodziny w polowie lutego. Nasze propozycje to Alexander, Oskar, Kamil. Szczepan Damian Sebastian Maksymilian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna27 Re: Potrzebne imie dla chlopca. IP: *.215.153.54.Dial1.Washington1.Level3.net 09.01.02, 03:18 Jak bedzie Sebastian, to wszystkie dziewczynki beda go podrywac. Ja sama kochalam sie kiedys w dwoch Sebastianach. Nie znam zadnego brzydkiego Sebastiana. Odpowiedz Link Zgłoś
bolski Re: Potrzebne imie dla chlopca. 09.01.02, 08:50 Popierem Sebastiana. Moj malenki synek to wlasnie Sebastian i oczywiscie jest sliczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ESL Uwaga na Kamila IP: *.org 09.01.02, 03:21 > Gos´c´ portalu: ZAZA napisa?(a): > > > Narodziny w polowie lutego. Nasze propozycje to Alexander, Oskar, Kamil. Cos sobie przypomnialem - syn znajomych cierpial straszliwie w pierwszych latach podstawowki (Toronto), bo byl nazywany Camel przez wszystkich kolegow i kolezanki. Odkad poszed do High School przedstwia sie jako K.P., bo jest Kamil Piotr i starannie ukrywa, ze jest "Camel". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JIHAD Re: Potrzebne imie dla chlopca. IP: *.chicago-21-22rs.il.dial-access.att.net 09.01.02, 03:25 Gość portalu: JIHAD napisał(a): > Gość portalu: ZAZA napisał(a): > > > Narodziny w polowie lutego. Nasze propozycje to Alexander, Oskar, Kamil. > > Szczepan > Damian > Sebastian > Maksymilian > dodam jeszcze jedno Bernard Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol w. Re: Potrzebne imie dla chlopca. IP: *.sympatico.ca 09.01.02, 03:32 zlituj sie, wybierz "karol". gdy ja i nastepca tronu brytyjskiego odejdziemy na lono mojzesza, imie zaginie ! a jesli dziewczynka to "karolina". pasuje w wielu jezykach. gratulacje pozatym z racji potomka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniutek Re: Potrzebne imie dla chlopca. IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 09.01.02, 03:33 no dobrze..... z podanych piekne- Alexander, no i mam slabosc do Erykow )) Gos´c´ portalu: ZAZA napisa?(a): > Narodziny w polowie lutego. Nasze propozycje to Alexander, Oskar, Kamil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bini Re: Potrzebne imie dla chlopca. IP: *.hkcable.com.hk 09.01.02, 05:53 Alexander* Jacob Mathew* Maximilian Mark Maurice Philip* *-moi faworyci Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: Potrzebne imie dla chlopca. IP: *.unknown.uunet.be 09.01.02, 09:38 Najwygodniejsze, najuniwersalniejsze imie meskie: JAN Dziwie sie, ze tak malo popularne. Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne popularny jest tez 09.01.02, 15:47 Adam, i wymawia sie tak samo, i pisownia taka sama Wole: Krzys Alexander Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sawa Re: Potrzebne imie dla chlopca. IP: 157.25.128.* 21.01.02, 15:03 Proponuje, aby imie dopasowac do nazwiska. Znam prawidziwe koszmarki - dzieci, jak dorosna to na pewno beda mialy zal do swoich rodzicow np. Patryk Broda, Kamil Garnek, Lew Slon (Lew - to imie, a Slon nazwisko - super brzmi (?). Moje propozyjcje to: Karol, Ryszard, Marcin, Mateusz... Sawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirko Zmyslne imie?. W USA najlepiej Przemysław. IP: 65.206.44.* 21.01.02, 19:32 Szczegolnie zagranica. Pewien niezbyt rozgarniety polski znajomy wymyslil (w USA): łukasz. (I jak to zwykle on: jak pomyslal - tak zrobil). Pomijajac krzywde jaka zrobil dziecku, ktorego imienia nikt nie bedzie mogl w szkole wypowiedziec (nazwiska tez nie, bo w nazwisku maja "rz"), wystawiajac w przyszlosci dziecko na drwinki, to trafil (co bylo do przewidzenia) jak kula w plot. Jak z urzedu miasta pzryszedl wreszcie akt urodzenia to chlopak nazywal sie... tukasz. (Tez ladnie, prawda?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewnia Re: Potrzebne imie dla chlopca. IP: 212.239.199.* 21.01.02, 19:28 POWIEM CI KRUTKO, KUPA TU IMION I KZADY CHCE ZEBYS JEDNO Z NICH WYBRALA,,, PEWNIE,, KRECI CI SIE W GLOWIE,,, POWIEM CI ZE KAZDE JEST LADNE,, JA MAM JUSTYNE, WALDKA ,ALANA, I ELISE,,,, PROPONUJE ORGINALNE,, ALAN... CZEMU BO JEST TO ZNANE IMIE LECZ NIE NOSI ICH WIELU,, WIEM TO W BELGI TO NAJZADZSZE IMIE,,, WIEC PROPONUJE ,,,ALAN,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bf Re: Potrzebne imie dla chlopca. IP: *.bluewin.ch 22.01.02, 00:10 daj mu na imie Bernard (na drugie Lukasz) to go obejme honorowym patronatem i zaprosze na ferie zimowe do Szwajcarii Bernard Odpowiedz Link Zgłoś
mary_z_danii DANIEL !!!!!! 22.01.02, 11:39 Witam Moze taka propozycja wczesniej padla, przyznaje, ze nie czytalam wszystkich postow Daniel ma taka sama pisownie we wszystkich (chyba? jezykach, wymowa rozni sie niewiele. No i moj syn, tez mieszanka wielonarodowosciowa, takie imie nosi i bardzo sobie chwali )) Pozdrawiam PS.Robert tez fajnie brzmi Odpowiedz Link Zgłoś
caza Re: Potrzebne imie dla chlopca. 22.01.02, 14:41 Daj mu Victor - przez V nie przez W.I po męsku i odpowiedniki słowiańskie ma wszędzie i silne imię ,i będzie mu sie z takim imieniem w życiu farciło.To ma znaczenie i to spore.I niepospolite,chociaż to ma może nienajwiększe znaczenie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilly-M Re: Potrzebne imie dla chlopca. IP: *.vie.telering.at 22.01.02, 16:07 Konrad-(dajacy madre rady) Duzo zdrowia dla Ciebie i maluszka Odpowiedz Link Zgłoś
arfel Re: Potrzebne imie dla chlopca. 24.01.02, 17:59 Ja swojego malego nazwalem Filip - wymawia sie tak samo po polsku jak i po angielsku i francusku. Znajomi wybrali Oskara z podobnych przyczyn Odpowiedz Link Zgłoś