Dodaj do ulubionych

Potrzebne imie dla chlopca.

IP: 216.194.3.* 09.01.02, 02:07
Narodziny w polowie lutego. Nasze propozycje to Alexander, Oskar, Kamil.
Obserwuj wątek
    • Gość: morsa Re: Potrzebne imie dla chlopca. IP: *.telia.com 09.01.02, 02:23
      A moze Valentin (albo Walenty) - imieniny 14 lutego (z lac.valens - zdrowy,
      mocny)
    • Gość: aniutek Re: Potrzebne imie dla chlopca. IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 09.01.02, 02:24
      och ja uwielbiam dzieci smile)))
      Lukasz- albo Luca- jak moj syn, Michal, Maciek, wielu znam madrych i z
      poczuciem humoru Piotrkow, Czarek- tez ladnie bo czaruje smile
      pozdrowki i powodzenia smile
      • Gość: Anna27 Re: Potrzebne imie dla chlopca. IP: *.215.153.54.Dial1.Washington1.Level3.net 09.01.02, 02:28
        David - znaczy beloved
        Michal tez ladnie.
        Paul
        Patryk
        Adrian
        byle nie Osama
    • Gość: ZAZA Re: Potrzebne imie dla chlopca. IP: 216.194.3.* 09.01.02, 02:36
      Chcemy rowniez aby pisownia byla zblizona do polskiej. Dlatego mimo ze Michal
      to ladne imie w USA bedzie Michael, a Marcin Martinem.
      • Gość: aniutek Re: Potrzebne imie dla chlopca. IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 09.01.02, 02:44
        Gos´c´ portalu: ZAZA napisa?(a):

> Chcemy rowniez aby pisownia byla zblizona do polskiej. Dlatego mimo ze
        Michal
        > to ladne imie w USA bedzie Michael, a Marcin Martinem.

W polskich dokumentach moj syn jest Lukaszem w amerykanskich Lucas,
        trudno chyba o jednakowo brzmiace imie w obu jezykach dziecku i tak
        wszystko jedno jesli imie nie jest udziwnione, przyzwyczai sie , ze jedni
        mowia do niego tak a inni inaczej.

• d.eszcz Euro 09.01.02, 02:42
      "Człowiek o imieniu Euro

Kiedy Hiszpan Euro Cabre Mirawall, mieszkaniec wioski na północy Hiszpanii,
      skarżył się swemu ojcu na swoje rzadkie imię, ten zwykł mawiać: "Słuchaj synu,
      nie bądź głupi, pewnego dnia twoje imię będzie sławne na całym świecie".
      Dzisiaj 66-letni Euro może się przekonać, ile prawdy miały w sobie słowa ojca.
      Mirawall, mieszkaniec hiszpańskiej wioski El Molar, dostał takie imię kiedy
      jego ojciec, ateista i zwolennik republiki, sprzeciwił się nadaniu synowi
      imienia świętego kościoła katolickiego, preferując coś bardziej oryginalnego.
      "Nie lubiłem tego imienia, bo w szkole byłem jedynym Euro i nawet nauczyciel
      się ze mnie śmiał" - wyznał mężczyzna."

info.onet.pl/437484,69,1,0,120,686,item.html
      • Gość: Anna27 Robert to imie uniwersalne IP: *.215.153.54.Dial1.Washington1.Level3.net 09.01.02, 02:58
        I nadal upiram sie przy Adrianie.

Moja koleznaka w Polsce nazwala syna Kewin. Przez W
        • Gość: ESL Re: Robert to imie uniwersalne IP: *.org 09.01.02, 03:06
          To sie poreklamuje, czemu nie - ja jestem Eryk i zyje mi sie z tym swietnie na
          wszystkich kontynentach, i nikt nie ma klopotu z pisownia.
          A poza tym jest Alan, Stefan, Patryk, Olaf, Daniel, Adrian, Bruno, Ludwig i
          wiele innych imion, ktorych pisownia jest taka sama po polsku i po angielsku.
          Wszystkiego dobrego dla przyszlej mamy z rodzina.
        • Gość: ZAZA Re: Robert to imie uniwersalne-do Anny 27 IP: 216.194.3.* 09.01.02, 03:07
          Masz racje Adrian to bardzo ladne imie i tak wlasnie nazywa sie nasz pierwszy
          syn. Natomiast teraz oczekujemy drugiego syna i tu pojawil sie problem,...
          Pozdrawiam socjolog-socjologa.
        • Gość: Lexi Robert imie uniwersalne, ale Alexander lepsze IP: 193.133.143.* 09.01.02, 09:47
          Ja glosuje na Alexander. Sama jestem. Nikt nie ma problemow z wymowa, a jak
          dziecku sie wyda za 'posh' to zawsze moze skrocic to Alex, Al, Ali, Zander czy
          cokolwiek innego. A dla rodziny w Polsce moze byc Olus. Serdecznie radze.

Pozdr.

Lexi
        • Gość: Jagoda Re: Robert to imie uniwersalne IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.01.02, 21:48
          Gość portalu: Anna27 napisał(a):

> I nadal upiram sie przy Adrianie.
          >
          > Moja koleznaka w Polsce nazwala syna Kewin. Przez W

A moja znajoma dala synkowi na imie Denis. Przez D smile

• Gość: JIHAD Re: Potrzebne imie dla chlopca. IP: *.chicago-21-22rs.il.dial-access.att.net 09.01.02, 03:13
      Gość portalu: ZAZA napisał(a):

> Narodziny w polowie lutego. Nasze propozycje to Alexander, Oskar, Kamil.

Szczepan
      Damian
      Sebastian
      Maksymilian

• Gość: Anna27 Re: Potrzebne imie dla chlopca. IP: *.215.153.54.Dial1.Washington1.Level3.net 09.01.02, 03:18
        Jak bedzie Sebastian, to wszystkie dziewczynki beda go podrywac. Ja sama
        kochalam sie kiedys w dwoch Sebastianach. Nie znam zadnego brzydkiego
        Sebastiana.
        • bolski Re: Potrzebne imie dla chlopca. 09.01.02, 08:50
          Popierem Sebastiana.
          Moj malenki synek to wlasnie Sebastian i oczywiscie jest sliczny smile
      • Gość: ESL Uwaga na Kamila IP: *.org 09.01.02, 03:21

> Gos´c´ portalu: ZAZA napisa?(a):
        >
        > > Narodziny w polowie lutego. Nasze propozycje to Alexander, Oskar, Kamil.

Cos sobie przypomnialem - syn znajomych cierpial straszliwie w pierwszych latach
        podstawowki (Toronto), bo byl nazywany Camel przez wszystkich kolegow i
        kolezanki. Odkad poszed do High School przedstwia sie jako K.P., bo jest Kamil
        Piotr i starannie ukrywa, ze jest "Camel".
      • Gość: JIHAD Re: Potrzebne imie dla chlopca. IP: *.chicago-21-22rs.il.dial-access.att.net 09.01.02, 03:25
        Gość portalu: JIHAD napisał(a):

> Gość portalu: ZAZA napisał(a):
        >
        > > Narodziny w polowie lutego. Nasze propozycje to Alexander, Oskar, Kamil.
        >
        > Szczepan
        > Damian
        > Sebastian
        > Maksymilian
        >

dodam jeszcze jedno
        Bernard
    • Gość: karol w. Re: Potrzebne imie dla chlopca. IP: *.sympatico.ca 09.01.02, 03:32
      zlituj sie, wybierz "karol". gdy ja i nastepca tronu brytyjskiego odejdziemy na
      lono mojzesza, imie zaginie ! a jesli dziewczynka to "karolina". pasuje w
      wielu jezykach. gratulacje pozatym z racji potomka.
    • Gość: aniutek Re: Potrzebne imie dla chlopca. IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 09.01.02, 03:33
      no dobrze..... z podanych piekne- Alexander, no i mam slabosc do Erykow
      wink))

Gos´c´ portalu: ZAZA napisa?(a):

> Narodziny w polowie lutego. Nasze propozycje to Alexander, Oskar, Kamil.

• Gość: Bini Re: Potrzebne imie dla chlopca. IP: *.hkcable.com.hk 09.01.02, 05:53
        Alexander*
        Jacob
        Mathew*
        Maximilian
        Mark
        Maurice
        Philip*

*-moi faworyci

Pozdrawiam cieplutko

• Gość: Doki Re: Potrzebne imie dla chlopca. IP: *.unknown.uunet.be 09.01.02, 09:38
      Najwygodniejsze, najuniwersalniejsze imie meskie: JAN

Dziwie sie, ze tak malo popularne.
      • roseanne popularny jest tez 09.01.02, 15:47
        Adam, i wymawia sie tak samo, i pisownia taka sama
        Wole:
        Krzys
        Alexander
    • Gość: Sawa Re: Potrzebne imie dla chlopca. IP: 157.25.128.* 21.01.02, 15:03
      Proponuje, aby imie dopasowac do nazwiska. Znam prawidziwe koszmarki - dzieci,
      jak dorosna to na pewno beda mialy zal do swoich rodzicow np. Patryk Broda,
      Kamil Garnek, Lew Slon (Lew - to imie, a Slon nazwisko - super brzmi (?). Moje
      propozyjcje to: Karol, Ryszard, Marcin, Mateusz...
      Sawa
      • Gość: Mirko Zmyslne imie?. W USA najlepiej Przemysław. IP: 65.206.44.* 21.01.02, 19:32
        Szczegolnie zagranica.

Pewien niezbyt rozgarniety polski znajomy wymyslil (w USA): łukasz.
        (I jak to zwykle on: jak pomyslal - tak zrobil).
        Pomijajac krzywde jaka zrobil dziecku, ktorego imienia nikt nie bedzie mogl w
        szkole wypowiedziec (nazwiska tez nie, bo w nazwisku maja "rz"), wystawiajac w
        przyszlosci dziecko na drwinki, to trafil (co bylo do przewidzenia) jak kula w
        plot.
        Jak z urzedu miasta pzryszedl wreszcie akt urodzenia to chlopak nazywal sie...
        tukasz.

(Tez ladnie, prawda?).
    • Gość: ewnia Re: Potrzebne imie dla chlopca. IP: 212.239.199.* 21.01.02, 19:28
      POWIEM CI KRUTKO, KUPA TU IMION I KZADY CHCE ZEBYS JEDNO Z NICH WYBRALA,,,
      PEWNIE,, KRECI CI SIE W GLOWIE,,, POWIEM CI ZE KAZDE JEST LADNE,, JA MAM
      JUSTYNE, WALDKA ,ALANA, I ELISE,,,, PROPONUJE ORGINALNE,, ALAN... CZEMU BO JEST
      TO ZNANE IMIE LECZ NIE NOSI ICH WIELU,, WIEM TO W BELGI TO NAJZADZSZE IMIE,,,
      WIEC PROPONUJE ,,,ALAN,,
    • Gość: bf Re: Potrzebne imie dla chlopca. IP: *.bluewin.ch 22.01.02, 00:10
      daj mu na imie Bernard (na drugie Lukasz) to go obejme honorowym patronatem i
      zaprosze na ferie zimowe do Szwajcarii

Bernard
      • mary_z_danii DANIEL !!!!!! 22.01.02, 11:39
        Witamsmile
        Moze taka propozycja wczesniej padla, przyznaje, ze nie czytalam wszystkich
        postow wink
        Daniel ma taka sama pisownie we wszystkich (chyba?smile jezykach, wymowa rozni sie
        niewiele. No i moj syn, tez mieszanka wielonarodowosciowa, takie imie nosi i
        bardzo sobie chwali smile))
        Pozdrawiam
        PS.Robert tez fajnie brzmi
    • caza Re: Potrzebne imie dla chlopca. 22.01.02, 14:41
      Daj mu Victor - przez V nie przez W.I po męsku i odpowiedniki słowiańskie ma
      wszędzie i silne imię ,i będzie mu sie z takim imieniem w życiu farciło.To ma
      znaczenie i to spore.I niepospolite,chociaż to ma może nienajwiększe
      znaczenie.Pozdrawiam
      • Gość: Lilly-M Re: Potrzebne imie dla chlopca. IP: *.vie.telering.at 22.01.02, 16:07
        Konrad-(dajacy madre rady)
        Duzo zdrowia dla Ciebie i maluszka

• arfel Re: Potrzebne imie dla chlopca. 24.01.02, 17:59
      Ja swojego malego nazwalem Filip - wymawia sie tak samo
      po polsku jak i po angielsku i francusku. Znajomi wybrali
      Oskara z podobnych przyczyn smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka