Dodaj do ulubionych

Wakacyjna/weekendowa wymiana?

09.01.02, 07:29
Czesc,

Tak mi przyszlo do glowy ze ktos moze byc zainteresowany. Pisze o sobie, nie
wiem czym inni byliby zainteresowani.
Mieszkam w Londynie. Chcialabym zobaczyc inne ciekawe miejsca na swiecie (cel
wylacznie turystyczny)tanim kosztem, bez wydatku na hotele itd.
Jezeli na Forum wpadaja osoby mieszkajace w jakis ciekawych miejscach na
swiecie i moglyby zaprosic na weekend do siebie a w zamian spedzic weekend u
mnie w Londynie....
Teraz bardziej specyficznie - szukam kontaktu z osobami takimi jak ja:
1 mama + 1 corka (czytaj: wylacznie paniami)
To z powodu dzielenia mieszkania z w sumie obcymi ludzmi, mysle ze zrozumiale.
Chodzi tylko o mieszkanie (ewentualnie czesciowe wyzywienie) na czas pobytu, z
obu stron. Czyli nikt na tym nie traci a kazdy zyskuje. Zaleznie od odleglosci
(i wakacji dzieci) pobyt miedzy krotkim weekendem a tygodniem.
Zainteresowane osoby prosze o kontakt:

emigrantka@poczta.gazeta.pl

Pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • Gość: lola Re: Wakacyjna/weekendowa wymiana? IP: *.blueyonder.co.uk 10.01.02, 00:16
      A gdzie dokladnie mieszkasz emigrantka? Jest duzo organizacji na necie ktore sie tym zajmuja. Jak
      chcesz to moge ci podsunac kilka adresow bo sama tym sie interesowalam. Odezwij sie.
      • aniutek Re: Wakacyjna/weekendowa wymiana? 10.01.02, 00:23
        wprawdzie nie pytana ale sie odzywam bo zinteresowal mnie ten pomysl
        a, ze mieszkam w atrakcyjnym turystycznie miejscu/ manhattan moze cos
        da sie zrobic a ferie zimowe juz blisko :smile)))
        • jot-23 Re: Wakacyjna/weekendowa wymiana? 10.01.02, 00:27
          aniutek napisał(a):

> wprawdzie nie pytana ale sie odzywam bo zinteresowal mnie ten pomysl
          > a, ze mieszkam w atrakcyjnym turystycznie miejscu/ manhattan moze cos
          > da sie zrobic a ferie zimowe juz blisko :smile)))

a ja Yonkers ---> bylas? smile))) co za miasto mowie ci!
          • aniutek Re: Wakacyjna/weekendowa wymiana? 10.01.02, 00:31
            jot-23 napisa?(a):

> aniutek napisa?(a):
            >
            > > wprawdzie nie pytana ale sie odzywam bo zinteresowal mnie ten
            pomysl
            > > a, ze mieszkam w atrakcyjnym turystycznie miejscu/ manhattan moze
            cos
            > > da sie zrobic a ferie zimowe juz blisko :smile)))
            >
            > a ja Yonkers ---> bylas? smile))) co za miasto mowie ci!

bylam :smile))))) dawno temu wprawdzie,
            moze sie zamienimy na te ferie Ty popatrzysz na statki na east river, mosty
            i pania w zieleni, a ja na drzewa, ptaki i podelektuje sie cisza za oknem :smile)))
            mamy deal????

• Gość: MalMal Re: Wakacyjna/weekendowa wymiana? IP: *.nyc.rr.com 10.01.02, 00:34
              ... najpierw wyjawnij gdzie na Lower East Side mieszkasz ... jot-23 moze miec
              rowniez inne 'atrakce' oprocz widokow ...
              • aniutek Re: Wakacyjna/weekendowa wymiana? 10.01.02, 00:38
                Gos´c´ portalu: MalMal napisa?(a):

> ... najpierw wyjawnij gdzie na Lower East Side mieszkasz ... jot-23 moze
                miec
                > rowniez inne 'atrakce' oprocz widokow ...

hehehe czepialska,
                ale niech Ci / anonimowosc limitowana hehehe/- Water St,
                fakt atrakcji Ci panie u nas dostatek wink))) ostatnio jakby mniej radosnie ale
                wracamy do normy.

• Gość: MalMal Re: Wakacyjna/weekendowa wymiana? IP: *.nyc.rr.com 10.01.02, 00:42
                  ... pustynia po 6 po poludniu ... tylko wiatr gwizdze na tym 'zadupiu'
                  (nawiazujac do innego tematu) ...
                  • aniutek Re: Wakacyjna/weekendowa wymiana? 10.01.02, 00:59

> ... pustynia po 6 po poludniu ... tylko wiatr gwizdze na tym 'zadupiu'
                    > (nawiazujac do innego tematu) ...

zlosliwa jestes, trudno.
                    water jest dluga i w kawalkach- polecam mape- a wiatr wieje okrutny, z
                    seaport "pachnie " rybami, w chinatown same chinczyki, w battery park
                    masa turystow, w little italy i tribece glucho i ciemno.... jednym slowem
                    zadupie...... hmmmm zalezy co kto chce zobaczyc, a dla innych pepek
                    swiata : )
                    ALE - zapraszalam jot-23 i na jego odpowiedz licze ; P
                    • Gość: MalMal Re: Wakacyjna/weekendowa wymiana? IP: *.nyc.rr.com 10.01.02, 01:02
                      ...'zlosliwa jestes, trudno' ... naprawde ...?... a jakez to atrakcje sie tam
                      dzija po 6 pm ... nawet nie ma zadnych restauracji ...
                      • aniutek Re: Wakacyjna/weekendowa wymiana? 10.01.02, 01:03

> ...'zlosliwa jestes, trudno' ... naprawde ...?... a jakez to atrakcje sie tam
                        > dzija po 6 pm ... nawet nie ma zadnych restauracji ...

zapraszam ; )
                    • Gość: MalMal atrakcje Lower East Side IP: *.nyc.rr.com 10.01.02, 01:08
                      ... opowiedz nam, Aniutek, o atrakcjach Water St. i okolicach po 6 po
                      poludniu ... jestem ciekawa ... szczerze ... nigdy tam nie bylam wieczorem ...
                      • aniutek Re: atrakcje Lower East Side 10.01.02, 01:12

> ... opowiedz nam, Aniutek, o atrakcjach Water St. i okolicach po 6 po
                        > poludniu ... jestem ciekawa ... szczerze ... nigdy tam nie bylam wieczorem
                        ...

a bylas w dzien????
                        upssssssss......
                        przeciez zaprosilam- serio
                        • Gość: MalMal Re: atrakcje Lower East Side IP: *.nyc.rr.com 10.01.02, 01:14
                          ... w dzien bylam ... pytanie 'akcje' po 6 pm ... ile razy mam
                          powtarzac ...? ....
                          • aniutek Re: atrakcje Lower East Side 10.01.02, 01:26

> ... w dzien bylam ... pytanie 'akcje' po 6 pm ... ile razy mam
                            > powtarzac ...? ....

toc pisalam.... Chinatown, Little Italy, Ludlow St - teraz bardzo trendy,
                            dziesiatki knajpek, barow, klubow i tylko pare blokow od rzeki........ w drodze
                            powrotnej mozna bialis kupic na sniadanie, ze starym zydkiem pogadac jak
                            to w Lodzi fajnie bylo w 1935 i takie tam......

• Gość: zybi jednemu gwizdze w wantach... a innemu na zadupiu IP: 130.68.2.* 10.01.02, 01:01
                    Zapraszam na wycieczke jachtem zaglowym po Hudson River. Zwiedzanie NYC od
                    strony rzeki to cos innego.
                    Czy to moja wina ze wiatr gwizdze w wantach jachtu a innemu na zadupiu.
                    Kazdy ma to co lubi.
                    • Gość: MalMal Re: jednemu gwizdze w wantach... a innemu na zadupiu IP: *.nyc.rr.com 10.01.02, 01:03
                      ... niektorzy lubia nawet jak im wiatr w oczy wieje ...
                      • aniutek Re: jednemu gwizdze w wantach... a innemu na zadup 10.01.02, 01:04

> ... niektorzy lubia nawet jak im wiatr w oczy wieje ...

a inni jak na nich pluja to mysla, ze deszcz pada.......
                        popatrz jacy to ludzie dziwni sa......
                        • Gość: MalMal Re: jednemu gwizdze w wantach... a innemu na zadup IP: *.nyc.rr.com 10.01.02, 01:06
                          ... ci plujacy ...? ... zgadzam sie ...
                          • aniutek Re: jednemu gwizdze w wantach... a innemu na zadup 10.01.02, 01:08

> ... ci plujacy ...? ... zgadzam sie ...

tak wlasnie myslalam..... coz jedni lubia rybki inni...co?
                            • Gość: MalMal Re: jednemu gwizdze w wantach... a innemu na zadup IP: *.nyc.rr.com 10.01.02, 01:09
                              ... Lower East Side, oczywiscie ...
                              • aniutek Re: jednemu gwizdze w wantach... a innemu na zadup 10.01.02, 01:18

> ... Lower East Side, oczywiscie ...

bzzzttttt wrong answer
                                AKWARIUM - oczywiscie wink)))))
                                ales zla MalMal i po co?????
                                ja ma dzisiaj swietny humor, i tak mi przyszlo do glowy, ze juz kilka moich
                                duzych przyjazni w zyciu zaczelo sie od... niecheci smile wiec nadzieje sa.
                                z usmiechem, serdecznie i naprawde cieplo Cie MalMal pozdrawiam i
                                zapraszam na ...piwo? kawe? czy co tam jeszcze- Zibi lubil sernik i
                                czerwone.........
                            • Gość: zybi cisza na pokladzie .. do stu tysiecy zdechlych wie IP: 130.68.2.* 10.01.02, 01:12
                              Jak bedziecie sie zloscic jedna na druga to nie zabiore was na lodke
                              ZYBI
                              • Gość: MalMal Re: cisza na pokladzie .. do stu tysiecy zdechlych wie IP: *.nyc.rr.com 10.01.02, 01:13
                                ... zabierz i utop ...
                    • Gość: Renka Re: zybi , czy mieszkasz na lodzi? IP: *.home.cgocable.net 15.01.02, 05:50
                      Ogladalam kiedys w TV program o nowych trendach w mieszkalnictwie usa.
                      Zachecano do mieszkania na lodziach, bo to taniej i o prace latwiej sie
                      przemieszczac po rzekach i kanalach.Tu w Kanadzie spotkalam pare , ktora miala
                      taki kemping, za ktorym holowany byl maly samochod. Jezdzili sobie po calej
                      Kanadzie , stali na kempingach, a samochodem zwiedzali okolice.Wydawali
                      pieniadze za zalegle od kilkunastu lat urlopy (przemysl naftowy).Czasem mysle,
                      ze to niezla sprawa , przynajmniej cos sie dzieje, krajobraz sie zmienia i
                      klimat.Taka lodzia to niezla sprawa.Tyle , ze to napewno nie byloby za darmo..
    • emigrantka A siooooooooooooooooo mi stad paskudy ;) 10.01.02, 01:21
      Ja tu powazny watek zaczynam a wy mi tu nie na temat Grrrrrrrrrrrrrrrrrrr
      Uciekac gdzie indziej wink
      Powaznie - no to jak? Ktos o tym pomyslal? No i cio?

Pozdrawiam z Londynu (yeah yeah - padaaaaaaaaaaaaaaa deszczzzzzzzzz)
      • Gość: MalMal Re: A siooooooooooooooooo mi stad paskudy ;) IP: *.nyc.rr.com 10.01.02, 01:22
        ... wymien sie z kim z Polski ...
        • node Re: A siooooooooooooooooo mi stad paskudy ;) 10.01.02, 01:26
          MalMal,
          Coscik 'niewhumorze' jestes... kot znowu uciekl...
          • Gość: MalMal Re: A siooooooooooooooooo mi stad paskudy ;) IP: *.nyc.rr.com 10.01.02, 01:30
            ... widac w humorze jestes, node ... zaoferuj wymiane ...
          • emigrantka Do MalMal (blah blah blah) 10.01.02, 01:34
            To mial byc sarkazm? Nie udalo ci sie tongue_out
            Akurat tak sie sklada ze nie mam nikogo w Polsce nad morzem lub w gorach i
            bardzo chetnie bym sie wymienila smile
            Niestety moje dziecko wychowane w Londynie ni zna i pewnie nie bedzie znalo
            takiego czegos jak rajdy z plecakami, obozy pod namiotami itd.
            Ale co ty mozesz o tym wiedziec?

Sciskam, pozdrawiam hyhyhyh
            • Gość: MalMal Re: Do blah blah blah IP: *.nyc.rr.com 10.01.02, 01:37
              ... to juz twoj problem ... pisalas o 'wymianie' ... nie wiedzialam, ze
              wykluczasz Polske ... hmmm ...
              • aniutek MalMal blah blah blah 10.01.02, 01:41
                zapraszalam a Ty co?
                nawet nie raczysz odpowiedziec........hmmmmmm wiele to mowi o TOBIE.
                przykro mi,
                aniutek
                • Gość: emalia Re: MalMal blah blah blah IP: *.adsl.hansenet.de 10.01.02, 01:43
                  aniutek napisał(a):

> zapraszalam a Ty co?
                  > nawet nie raczysz odpowiedziec........hmmmmmm wiele to mowi o TOBIE.
                  > przykro mi,
                  > aniutek

Aniutek 2xmal nie szuka nowej przyjaciolki lecz nowego przyjaciela ...
                  • aniutek Re: MalMal blah blah blah 10.01.02, 01:51
                    Gos´c´ portalu: emalia napisa?(a):

> aniutek napisa?(a):
                    >
                    > > zapraszalam a Ty co?
                    > > nawet nie raczysz odpowiedziec........hmmmmmm wiele to mowi o
                    TOBIE.
                    > > przykro mi,
                    > > aniutek
                    >
                    > Aniutek 2xmal nie szuka nowej przyjaciolki lecz nowego przyjaciela ...

masz punkt ::smile)))))
                    specjalnie sie nie dziwie z takim podejsciem do ludzi zejdzie jej troche
                    zanim znajdzie chetnego....

• Gość: MalMal Re: MalMal blah blah blah IP: *.nyc.rr.com 10.01.02, 01:45
                  ... odpowiadam ... moze kiedys ...
                  • aniutek Re: MalMal blah blah blah 10.01.02, 01:49

> ... odpowiadam ... moze kiedys ...

powtorze za Jerry Lee Lewis ktory opuszczajac Anglie powiedzial
                    .... can kiss my ass.......
                    zegnam
                    • Gość: MalMal Re: MalMal blah blah blah IP: *.nyc.rr.com 10.01.02, 02:02
                      ... slodkie slowa plywaja dookola slodkich postaci ...
                • Gość: morsa Re: MalMal blah blah blah IP: *.telia.com 10.01.02, 01:45
                  Szanowne panie!
                  A moze zechcialy by Panie powrocic do wlasciwego watka?
                  Dziekuje i pozdrawiam sedecznie.
                  • emigrantka Wakacyjna/weekendowa wymiana? 10.01.02, 01:51
                    I juz - i tu mi wszyscy zostac wink a jak nie to sioooo stad bo herbaty nie
                    zrobie jak przyjedziecie

A wogole to ide spac bo juz 00.52

Papatki wszystkim smile
              • emigrantka Re: Do MalMal(scisle tajne hyhy) 10.01.02, 01:45
                Zabko droga - nie wiem ktora u ciebie, u mnie 00.45 i jeszcze daje rade czytac
                ale tobie to cosik widze ciezko idzie... Moze idz juz spac?
                Przeciez pisze ze bardzo chetnie bym sie na Polske wymienila... Czytaj...

(moze zaczac DRUKOWANYMI pisac?)

wink
                • Gość: MalMal Re: Do MalMal(scisle tajne hyhy) IP: *.nyc.rr.com 10.01.02, 01:51
                  ... pisz drukowanymi i krzycz glosno, bo wczesniej nie zauwazyla, ze Polska
                  ciebie interesuje ... bedac 5 godzin w czasie za toba wybaczam twoje
                  otumanienie ... poze tym, czyzby Polska byla faktycznie tak droga dla
                  pracujacych (zakladam, ze jestes pracujaca) w UK na 2-tygodniowy urlop w jakim-
                  kolwiek domu wczasowym w Polsce bylby nie na kieszen, aby 'wymiany'
                  szukac ...?...
                  • aniutek Re: Do MalMal(scisle tajne hyhy) 10.01.02, 01:52

> ... pisz drukowanymi i krzycz glosno, bo wczesniej nie zauwazyla, ze
                    Polska
                    > ciebie interesuje ... bedac 5 godzin w czasie za toba wybaczam twoje
                    > otumanienie ... poze tym, czyzby Polska byla faktycznie tak droga dla
                    > pracujacych (zakladam, ze jestes pracujaca) w UK na 2-tygodniowy urlop
                    w jakim
                    > -
                    > kolwiek domu wczasowym w Polsce bylby nie na kieszen, aby 'wymiany'
                    > szukac ...?...

no comments......
                    • Gość: MalMal Re: Do MalMal(scisle tajne hyhy) IP: *.nyc.rr.com 10.01.02, 01:54
                      ... good ... trzeba sie czasami przyznac, ze nie ma sie zdania na jakis
                      temat ...
                      • aniutek Re: Do MalMal(scisle tajne hyhy) 10.01.02, 01:58

> ... good ... trzeba sie czasami przyznac, ze nie ma sie zdania na jakis
                        > temat ...
                        widze, ze nalezysz do tych osob, ktore musza miec ostatnie zdanie......
                        satysfakcja Twoja - masz je, szkoda tylko, ze kompletnie nie rozumiesz o
                        czym mowa......
                        zegnam i w przyszlosci omijam z daleka
                  • emigrantka Do MalMal 10.01.02, 01:55
                    Wiesz co? Myslalam ze jestes nie w humorze ale to jednak cos innego -
                    prostactwo i chamstwo, nic wiecej.
                    Jezeli cie ten watek nie interesuje - idz gdzies indziej. Nie po to go zaczelam
                    zeby mi jakas ignoratka wytykalo to czy owo i czepiala sie nie wiadomo o co.
                    Kazdy pisze o tym co go osobiscie intersuje. Mnie akurat interesuje wymiana
                    wakacyjna. Powodow TOBIE podawac nie musze.
                    Ah - nie wysilaj sie z odpisywaniem - papa
                    • Gość: MalMal Re: Do MalMal IP: *.nyc.rr.com 10.01.02, 01:58
                      ... oki doki ... powodzenia w wymianie z ogloszen na Forum GW ...
                      • Gość: cedric Re: Do MalMal IP: *.050.popsite.net 10.01.02, 02:57
                        Gość portalu: MalMal napisał(a):

> ... oki doki ... powodzenia w wymianie z ogloszen na Forum GW ...

Z tego co wywnioskowalem, jestes Malmal, sfrustrowana i wogole nudna, po
                        francusku: Mal baisée!
                        • Gość: MalMal Re: Do ...alésage... IP: *.nyc.rr.com 10.01.02, 03:09
                          ... widac nie na tyle 'alésage', zeby ciebie wlaczyc w temat ...
                          • Gość: IaMlaM Re: Do MaIMaI IP: *.chicago-15-20rs.il.dial-access.att.net 10.01.02, 04:00
                            nie daj sie .tak trzymaj.oby wiecej takich na tym forum .reszta(tzn .wiekszosc)
                            to zgorzkniale nudziarze.
    • Gość: Fania Re: Wakacyjna/weekendowa wymiana? IP: *.telia.com 10.01.02, 11:34
      Do Emigrantki! Mysle, ze ten pomysl, ktory wysunelas, jest swietny. Szkoda tylko , ze jakas pani z
      Ameryki ci go popsula, ale najczesciej wlasnie amerykanie na tym Forum cos maja nie wporzadku z
      glowa.
      Ja niestety mieszkam w Szwecji i nie moge ci nic ciekawego zaoferowac, ale napewno ktos jeszcze
      sie znajdzie z jakiegos ciekawego miejsca.
      Rodzine tez mam z Wwy a nie zznad morza czy gor.
      Ale sam pomysl byl interesujacy. Powodzenia!
      • Gość: Senin Re: Wakacyjna/weekendowa wymiana? IP: *.mega.tmns.net.au 10.01.02, 12:35
        Ja tez uwazam, ze pomysl swietny. Mieszkam w Australii, najpiekniejszej,
        nieskazonej NADMIERNA komercjalizacja czesci Far North Queensland. Dokladnie na
        Atherton Tableland. Godzine jazdy samochodem do "Playgrounds of the Rich"- Port
        Douglas, czy Cairns. Na szczescie nie jest to jeszcze Gold Coast( i Boze
        uchowaj przed takim losem) ale ma duzo cywilizacyjnych ulatwien.
        Sam plaskowyz jest przepiekny, duzo chlodniejszy niz inne miejsca w regionie.
        Jak pisalam w Cairns goraco, tropikalnie (35 stopni) tu zas, tylko godzine
        jazdy pod gorke( ta sama szerokosc) i tylko 29 stopni. nie chce sie rozpisywac
        na temat lazurowego morza "rolling hills" tropikalnych lasow, rafy koralowej
        i innych trywialnych watkow, bo kazdy orzeciez wie....
        Wlasnie wrocilam z przejazdzki do Port Douglas, i musze przyznac, znowu mnie
        zatkalo!!! ...A mieszkalam tu przeciez przez 7 lat, i to tylko 4 lata temu... i
        wciaz zatyka....

Do Londynu sie wprawdzie nie wybieram...hmm to wynik prania mozgu autorstwa
        mojego meza, ktory spedzil tam pare lat swej mlodosci i mowiac delikatnie...-
        odradza...???... ale jesli ciebie losy ponisa w te strony, to z pewnoscia
        jakies miejsce sie znajdzie. Za duzo na razie obiecywac nie moge, bo jestesmy w
        trakcie( a wlasciwie tuz przed) budowa domu, ale pokoj w naszym wynajmowanym
        domku moge oddac na tydzien , dwa, tudziez kontakty na BARDZOOO!! tani wynajem
        u znajomych w tym regione ( wynajmuja tzw self-contained cottage, 2 bedroom, 2
        bathroom za ok 100-150 A$ tygodniowo). Biorac pod uwage atrakcyjnosc regionu...

Pozdrawiam.
        Gratuluje dobrego pomyslu

Senin
        • emigrantka Do Senin 10.01.02, 19:32
          Dziekuje.. Szkoda ze troche daleko i na weekend sie do Australi nie da skoczyc
          hyhyhy ale byloby super smile
          Dlaczego malzonek Londyn odradza? Przeciez tu tak cudownie (jak nie pada) - ja
          uwielbiam Londyn, mieszkam tu 10 lat, bylam w Japoni, Szwecji no i w Minsku smile
          ale Londyn mi super odpowiada "na stale".

Pozdrawiam smile
      • Gość: MalMal Re: Wakacyjna/weekendowa wymiana? IP: *.nyc.rr.com 10.01.02, 12:51
        ... i tak faktycznie wpuscilabys 'znajomego' z internetu do swojego
        mieszkania 'na wymiane' ...?... pomysl jest swietny, ale nie nowy ... zajmuja
        sie tym profesjonajne agencje, ktore sprawdzaja wszystko na ile sie da o
        osobach zainteresowanych wymiana ... a tak z internetu ...?... bez przesady ...
        mie uwierze, ze ktokolwiek jest na tyle naiwny ... chociaz, kto wie ...
        • emigrantka Do MalMal 10.01.02, 19:36
          Mialam cie zaczac ignorowac ale mi ciebie sie szkoda zrobilo... Taka
          przestraszona, nieufna - i moze przez to arogancka istotka?
          Tak, zaprosilabym i wpuscilabym do domu ludzi poznanych na Internecie. Jezeli
          tak sie poswiecisz i przeczytasz ZE ZROZUMIENIEM ten watek od poczatku )
          pomijaac wlasne glupie komentarze to moze i do ciebie dotrze o co tu chodzi.
          Agencje? Hotele? Wiesz, ja to wytlumaczylam w moim pierwszym poscie i nie chce
          mi sie powtarzac.. Szkoda mi cie ale nie az tak bardzo aby tracic zbyt wiele
          czasu. Wole go spedzic planujac to o czym jest ten watek.

Z wyrazami... (szacunku)

smile
          • Gość: MalMal Re: Do MalMal IP: *.nyc.rr.com 10.01.02, 22:53
            ... dobre ...! ... ile pracowalas nad tym tym tekstem ... ? .... pozaluj mnie
            jeszcze wiecej ... i nie zapomnij rozwinac watku 'przestraszona, nieufna' ...
            wieczor sie zbliza, a 'Late Show with David L.' dopiero o 11;35 ... dodatkowa
            rozrywka w miedzy czasie sie przyda ...
            • Gość: zaxon Re: Do MalMal IP: *.antelope.dialup.pol.co.uk 10.01.02, 22:57
              Cos cie gniecie makaroniku malma czy jakos tam?Czemu tacy ludze jak ty zaraz musza wszystko popsuc?(Bron Boze nie odpisuj).
              • Gość: MalMal Re: Do MalMal IP: *.nyc.rr.com 10.01.02, 23:01
                ...surprise ...!... czy ja ciebie na odcis gniote, ze swoje 5 groszy
                wtracasz ...?... jak to jednak kusi, nie ...?...
                • Gość: zaxon Re: Do MalMal IP: *.antelope.dialup.pol.co.uk 10.01.02, 23:04
                  To akurat moja rodzina prostaczko.Wiec nic dziwnego ze jestem zainteresowany.
                  • Gość: MalMal Re: Do MalMal IP: *.nyc.rr.com 10.01.02, 23:05
                    ... relax ...
              • Gość: MalMal Czy zaxon to ... IP: *.nyc.rr.com 10.01.02, 23:02
                ...czy zaxon to niezalogowana emigrantka z Londynu, czy wylacznie brytyjska
                solidarnozsc przeciwki US ...?...
                • Gość: zaxon Re: Czy zaxon to ... IP: *.antelope.dialup.pol.co.uk 10.01.02, 23:07
                  Jak juz cie to interesuje idiotko to kestem jej bratem.Wiesz cooo chcesz no to do widzenia.
                  • Gość: MalMal Re: Czy zaxon to ... IP: *.nyc.rr.com 10.01.02, 23:07
                    ... relax ...
                • emigrantka Re: Czy zaxon to ... 10.01.02, 23:08
                  MalMal - bredzisz dziecino ale jak cie to bawi.... Kiedys w polsce bylo takie
                  uzdrowisko dla takich jak ty.. w Tworkach.. Nie wiem czy jeszcze istnieje...
                  Hmmmm Staram sie pisac pomalu i spokojnie zebys zrozumiala..... Moze uskladaj
                  zasilek dla kalek umyslowych ktory napewno dostajesz tam skad jestes i zuzyj na
                  leczenie w Polsce? Hmmmmmm Tylko sie nie denerwuj.. zaszkodisz sobie..... I
                  bedzie nam cie na Forum brakowac......

Pozdrawiam wolno unoszac reke do gory i machajac radosnie na pozegnanie...
                  • Gość: MalMal Re: Czy zaxon to ... IP: *.nyc.rr.com 10.01.02, 23:09
                    ... relax z bratem ...
                    • emigrantka Re: Czy zaxon to ... 10.01.02, 23:11
                      a ty sama.....
                      • Gość: MalMal Re: Czy zaxon to ... IP: *.nyc.rr.com 10.01.02, 23:13
                        ... najbardziej czlowiek sie relaksuje w samotnosci ... sprobuj czasami pozbyc
                        sie 'brata' ...
                        • Gość: zaxon Re: Czy zaxon to ... IP: *.bear.dialup.pol.co.uk 10.01.02, 23:17
                          no tak,przeciez ty odkrylas prawde.(jak Moulder w arch.X.)Jestes on-line to chodz na irca kanalo #londyn pogadamy

• jot-23 Re: Czy zaxon to ... 11.01.02, 00:15
                            Gość portalu: zaxon napisał(a):

> no tak,przeciez ty odkrylas prawde.(jak Moulder w arch.X.)Jestes on-line to cho
                            > dz na irca kanalo #londyn pogadamy
                            >

jaka siec irc?
                            • emigrantka Re: Czy zaxon to ... 11.01.02, 00:17
                              DalNet - zawsze smile
        • Gość: bogdan Re: Wakacyjna/weekendowa wymiana? IP: *.proxy.aol.com 11.01.02, 09:08

> ... i tak faktycznie wpuscilabys 'znajomego' z internetu do swojego
          > mieszkania 'na wymiane' ...?

MM wiesz ze Ciebie bym wpuscil ...Powodzenia .
          • Gość: MalMal Re: Wakacyjna/weekendowa wymiana? IP: *.nyc.rr.com 11.01.02, 12:48
            ... z kotem ...?... smile ...
            • Gość: bogdan Re: Wakacyjna/weekendowa wymiana? IP: *.proxy.aol.com 13.01.02, 08:01

> ... z kotem ...?... smile ...

kot tez jest mile widziany
      • emigrantka Do Fania 10.01.02, 19:30
        Cos ty? Bylam w Szwecji pare lat temu - chyba sie to nazywalo Kungsangen,
        niedaleko Sztokholmu. Lasy, jeziorka - super bylo smile Nie marudz tylko pisz
        wiecej.

Pozdrawiam smile
        • szopracz do emigrantki 11.01.02, 19:05
          Czy jesli napisze na Twoj adres z gazety, to przeczytasz? Jakos krepuje sie
          oferowac szczegoly na forum. Poza tym ktos zaraz bedzie sie wysmiewal z oferty
          albo krytykowal...
          W jakim wieku jest Twoja corka?
          • emigrantka Re: Do Szopracz 11.01.02, 23:29
            Moja corka ma 11 lat. Pisz na moj adres na gazecie - pewnie ze odpisze smile
            Pozdrawiam
            • Gość: MalMal Re: Do Szopracz IP: *.nyc.rr.com 11.01.02, 23:42
              ... obawiam sie, ze Szopracz mial nadzieje na inna odpowiedz ... np. 16
              lat ...?...
              • emigrantka Re: Do MalMal 12.01.02, 00:00
                Wiesz, przegielas teraz. Nic mi nie zostaje tylko cie zaczac ignorowac ty
                cholerna prostaczko, chamko itd....
                Do mnie co innego, ale od mojego dziecka to wara jak najdalej ty smieciu
                cholerny.

Zegnam
              • aniutek Re: Do malmal 12.01.02, 00:23

> ... obawiam sie, ze Szopracz mial nadzieje na inna odpowiedz ... np. 16
                > lat ...?...

na drzewo mamal, na drzewo z takimi komentarzami
                a jesli szukasz wrogow-twoje posty tylko to sugeruja- to mozesz dac sobie
                spokoj- juz znalazlas
          • Gość: MalMal Re: Szopracza IP: *.nyc.rr.com 12.01.02, 00:27
            ... nie masz szans, szopracz ... szukaj dalej ...
            • Gość: zybi Plawienie czarownicy... IP: 130.68.2.* 12.01.02, 01:22
              My zeglarze mamy na to jeden sposob. Przywiazuje sie to babsko do kotwicy i do
              wody. Mozna w ten sposob zle odegnac i morze sie uspokaja.

Mielismy plynac na wakacyjna wymiane ---

a doplynelismy do czarciej wyspy.
              Dawac tu te wiedzme . Ktora to baba taka jedza - prosze mi tu wskazac ja.
              • jot-23 Re: Plawienie czarownicy... 12.01.02, 01:23
                Gość portalu: zybi napisał(a):

> My zeglarze mamy na to jeden sposob. Przywiazuje sie to babsko do kotwicy i do
                > wody. Mozna w ten sposob zle odegnac i morze sie uspokaja.
                >
                > Mielismy plynac na wakacyjna wymiane ---
                >
                > a doplynelismy do czarciej wyspy.
                > Dawac tu te wiedzme . Ktora to baba taka jedza - prosze mi tu wskazac ja.

O prosze zybi z pamieci odtwarza forum smile

• Gość: MalMal Re: Plawienie czarownicy... IP: *.nyc.rr.com 12.01.02, 01:25
                  ... widac 'wymiona' z Londynem na dziala na pamiec ...
                  • Gość: aniutek Re: Plawienie czarownicy... IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 12.01.02, 01:28

> ... widac 'wymiona' z Londynem na dziala na pamiec ...

piekna polszczyzna powiedziala malmal
                    • Gość: MalMal Re: Plawienie czarownicy... IP: *.nyc.rr.com 12.01.02, 01:29
                      ... hu kers ... do ciebie dotarla ...
                      • aniutek Re: Plawienie czarownicy... 12.01.02, 01:34

> ... hu kers ... do ciebie dotarla ...

na drzewo........malmal na drzewo
                    • Gość: zybi Istne czary.. IP: 130.68.2.* 12.01.02, 01:37
                      Jak zobaczyla ze kotwice wyciagaja to zaczela pluc na psa urok i internet sie
                      rozlaczyl. Widac ze sila zlego na internecie i kable nie wytrzymalay takiego
                      napiecia.
                      Odplywamy z Czarciej wyspy i wracamy na WAKACYJNA WYMIANE
                      • Gość: Senin Re: Istne czary.. IP: *.mega.tmns.net.au 13.01.02, 07:37
                        Dlaczego Wy dyskutujecie z "tym czyms", co sie nazywa Mal Mal. Zignorowac, na
                        zaczepki nie odpowiadac, obrazliwe slowa puscic w nicosc. Czuc sie obrazonym
                        lub dotknietym, to nasz osobisty wybor. Ja nigdy nie bede czuc sie obrazona,
                        czy dotknieta przez osobe, ktorej nie szanuje. Niektorzy ludzie staja sie
                        powietrzem dla mnie (tylko, jednak, Ci, ktorzy bardzo nad tym pracuja by takimi
                        sie stac - jak, nie przymierzajac, MalMal dzieki swoim wypowiedziom )

Senin
                        • Gość: aniutek Re: Istne czary.. IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 13.01.02, 08:16
                          och Senin gdybym tak mogla Cie usciskac ::smile))))
                        • Gość: bogdan jak mozna lubic MAL MAL IP: *.proxy.aol.com 13.01.02, 08:17
                          Jest troche zlosliwa ale czytajac jej wypowiedzi ponad rok
                          mysle ze za ta zlosliwoscia kryje sie naprawde duzo
                          ciepla i wyrozumienia.Mysle ze MM chce byc zlym a w sumie to jest dobra dusza
                          tzw. do rany go przyloz.
                          • Gość: aniutek Re: jak mozna lubic MAL MAL IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 13.01.02, 08:29
                            Gos´c´ portalu: bogdan napisa?(a):

> Jest troche zlosliwa ale czytajac jej wypowiedzi ponad rok
                            > mysle ze za ta zlosliwoscia kryje sie naprawde duzo
                            > ciepla i wyrozumienia.Mysle ze MM chce byc zlym a w sumie to jest dobra
                            dusza
                            > tzw. do rany go przyloz.
                            mnie nie dane bylo zazanac jej ciepla.....
                            • Gość: bogdan Re: jak mozna lubic MAL MAL IP: *.proxy.aol.com 13.01.02, 08:39
                              ja prawdopodobnie sie myle ale jest pewna szansa ze
                              czytam jej wypowiedzi ponad 5 lat
                              Internet zrobil cos czego S-Holms by nie rozwiazal
                              ludzie zmieniaja nicki
                              mysle ze znam ja pod 3 lub 4 nickami
                              byc moze sie myle
                              wszyscy jestesmy w sumie tacy sami
                              chociaz kazdy mysli ze jest ten jedyny
                              • Gość: aniutek Re: jak mozna lubic MAL MAL IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 13.01.02, 08:46
                                Gos´c´ portalu: bogdan napisa?(a):

> ja prawdopodobnie sie myle ale jest pewna szansa ze
                                > czytam jej wypowiedzi ponad 5 lat
                                > Internet zrobil cos czego S-Holms by nie rozwiazal
                                > ludzie zmieniaja nicki
                                > mysle ze znam ja pod 3 lub 4 nickami
                                > byc moze sie myle
                                > wszyscy jestesmy w sumie tacy sami
                                > chociaz kazdy mysli ze jest ten jedyny
                                jasne,ze moze byc i tak ... internet piekna rzecz, jestesmy blisko moze za
                                blisko z przeciez wcale nie wiemy kim, jakim jestesmy, obraz buduja tyllko
                                slowa a gdzie pozostale zmysly... obraz niepelny ...
                                mnie sie malmal jawi jao osoba nieszczesliwa, sama, niespelniona, i te
                                gromy , ktore zaraz padna tego nie zmienia...
                                tak sobie ja wyobrazam,
                                czasem zmeczona, ze zniszczonymi rekoma dziewczyne sprzatajaca udze
                                domy, wyksztalcona ale robiaca te primitywna prace, innym rrazem jako
                                sekretarke gdzies w "firmie" przestraszona, sama, mala....
                                ot takie mysli
                              • Gość: MalMal Re: jak mozna nie lubic MAL MAL ???? IP: *.nyc.rr.com 13.01.02, 14:32
                                ... 'znamy sie tylko w widzenia', Bogdan, 'a tak wiele o sobie wiemy' ... od
                                roru, od roku ...
                                • Gość: zybi 3 Kobiety IP: 130.68.2.* 13.01.02, 16:03
                                  Jak bysmy zobaczyli na plazy 3 kobiety, 3 syreny z FORUM.
                                  - Emigrantke
                                  - Aniutek
                                  -MalMal
                                  To niejeden facet mialby problemy z koncentaracja uwagi.
                                  Nasze kobiety z FORUM sa ladne, zgrabne i maja klase.
                                  Tak sie sklada ze mialem mozliwosc zobaczyc te nasze pieknosci - poprostu dech
                                  zapiera. Wystarczy ze pogadza sie i bedzie wszysko OK.
                                  Tylko ze to one same musza chciec zyc w zgodzie.
                                  Moja propozycja jest taka.
                                  -
                                  • Gość: morsa Re: 3 Kobiety - szczegolnie do MalMal IP: *.telia.com 14.01.02, 01:21
                                    Cytuje Henryka Sienkiewicza:

"Kobieta zwyczajna ma tyle rozumu, co kura;
                                    kobieta nadzwyczajna - tyle ile dwie kury (zdanie Konfucjusza).
                                    Sa kobiety, wzgledem ktorych ta oburzajaca prawda
                                    jest jeszcze pochlebstwem."

i jeszcze jeden cytat:

"Gdy sie bialoglowa przeciw tobie zawezmie,
                                    chocbys sie w szpare w podlodze skryl,
                                    jeszcze cie igla stamtad wygrzebie."

MalMal! Schowaj pazury!!!

Pozdrawiam
                                    • Gość: MalMal Re: 3 Kobiety - szczegolnie do MalMal IP: *.nyc.rr.com 14.01.02, 01:30
                                      ... a jak nie schowam pazurow, to co ...?... nie bede sie nadawala do
                                      tlumu 'bez charakteru' innych kobiet na Forum ...?...
                                      • Gość: morsa Re: 3 Kobiety - szczegolnie do MalMal IP: *.telia.com 14.01.02, 01:31

> ... a jak nie schowam pazurow, to co ...?... nie bede sie nadawala do
                                        > tlumu 'bez charakteru' innych kobiet na Forum ...?...

Ale dlaczego ten charakter musi byc taki drapiezny?
                                        • Gość: MalMal Re: 3 Kobiety - szczegolnie do MalMal IP: *.nyc.rr.com 14.01.02, 01:34
                                          ... a dlaczego ziemia jest okragla ...?...
                                          • Gość: morsa Re: 3 Kobiety - szczegolnie do MalMal IP: *.telia.com 14.01.02, 01:40
                                            Dzieki.
                                            Fajna jestes MalMal. Rozbroilas mnie. I pazurki schowalas.

Dobranoc
                                • Gość: bogdan Re: jak mozna nie lubic MAL MAL ???? IP: *.proxy.aol.com 14.01.02, 03:27

> ... 'znamy sie tylko w widzenia', Bogdan, 'a tak wiele o sobie wiemy' ... od
                                  > roru, od roku ...

byc moze sie myle ale nie sadze ze jestes ta przestraszona sekretarka lub ta
                                  pania od sprzatania.
                                  Mysle ze masz cos wspolnego z farmaceucja lub prawem?
                                  • Gość: MalMal Re: jak mozna nie lubic MAL MAL ???? IP: *.nyc.rr.com 14.01.02, 04:49
                                    ... hej, Bogdan, nie udawal, ze nie wiesz ... smile ... przeciez 'wszystko' o
                                    sobie wiemy ...
                                    • Gość: Renka Re: propozycja emigrantki IP: *.home.cgocable.net 15.01.02, 07:01
                                      Czy chcialabys posiedziec w Karkonoszach ? Chociaz watpie, czy oni
                                      zainteresowaliby sie Londynem..Ale moge sie zapytac i dam ci kontakt.Ja
                                      mieszkam w Kanadzie, ale nie sa to gory, tylko jeziora i wody dookola mnostwo,
                                      Londyn mnie nie interesuje, niestety.Ale jakbys chciala tutaj przyjechac, to
                                      zapraszam, ale uprzedzam, ze wokol wszyscy pala mariche...i lesbie i geje na
                                      kazdym kroku, nie wspominajac o pedofilach..
    • emigrantka Re: Wakacyjna/weekendowa wymiana? 20.01.02, 10:05
      Ludziki - odezwijcie sie prosze. Mialam maly problem z kompem i pogubily mi sie
      adresy osob ktore do mnie maile napisaly. Jezeli komus nie odpisalam to bardzo
      przepraszam, prosze napiszcie jeszcze raz smile

Pozdrawiam
    • Gość: afsdasds Re: Wakacyjna/weekendowa wymiana? IP: *.proxy.aol.com 11.02.02, 22:48

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka