Dodaj do ulubionych

Patrioci w monopolowym;-)

24.11.03, 18:04
Za niecale pol roku pollitrowa butelka ballantines lub innej wody ognistej z
pieknej szkockiej krainy bezie kosztowac w polskim sklepie nawet 35
zl.Prawie dwa razy mneij niz obecnie. Nie jest to jedyna niespodzianka, jaka
nam zafunduje wejscie do Unii europejskiej.Od 1 maja ( hahah nomen omen)
2004 taryfa celna jak w unii.

ze 105 do 7,9% spadaja cla na import tytoniu z USAi krajow Ameryki Lac.
( w Polsce z uprawy tej rosliny zyje 40 tys ludzi)

z 35 do 10% spadaja cla na samochody z USA i Japonii

z 21 do 0,4% spadaja cla z wyrobow walcowanych z Ukrainy

z 20 do 0,5% cla na tekstylia z Azji Pd-Wsch.

Spadek cel dotknie 35,25% polskiego importu, podczsa gdzy wzrosna na
zaledwie 6,23% zagranicznych zakupow, jak informuje Min. Gospodarki

Jednakze woda najwazniejszawink Utrzymuje sie do ostatniej chwili zaporowe
268% na wyroby %%%%Po 1 maja cla znikna--whisky , koniak, gin cena bedzie
porownywalna z z cena dobrej wodki polskiej.

Pytanie-co bedziemy przywozic jako souvenir z kraju- nasza gorzale czy tez
zagraniczne, tfuuu europejskie %%% ????
Obserwuj wątek
    • soup_nazi Ja tam preferuje glownie zagraniczne... 24.11.03, 18:15
      ... od wielu lat na emigracji. Po pierwsze dlatego, ze lubie takie specjaly jak
      szkocka, gin, czy koniak. Po drugo - kiedy mieszkalem w Polsce zawsze
      zachlystywano sie, ze polska czysta nie ma sobie rownych na swiecie. Gowno
      prawda. Rzeczy takie jak "Absolut", "Finlandia" czy kanadyjski "Polar Ice" sa
      w/g mnie lepsze, bo mniej "odorne". Poza tym istnieje cala masa czystych wodek
      produkowanych w wielu krajach, ktore wcale nie ustepuja polskim. Wyjatkiem sa
      takie specjaly jak np. Zubrowka. To powiedzialem ja, niegdys zamilowany
      moczymorda, hehehe.
      • karelia Re: Ja tam preferuje glownie zagraniczne... 24.11.03, 18:26

• salceson.kujawski Re: Ja tam preferuje glownie zagraniczne...i jo !! 24.11.03, 18:55
          najlepszo to jezd "Grey Goose" francusko czysta wodka !!! ale !!! czeba za
          flache dac 50 $$ ,ciebie na to nie stac !! heeheheheheheh !! i chlejesz tom
          polskum czysciuche myslunc ze to najlepszo,a ty nawet nie slyszlals w zyciu ze
          tako wodka jak "Grey Goose " istnieje ?? .heehheheeh!!! Wienc dalej chlej sobie
          tum polskum wyborowum i na drugi dzien niech ci leb napierdala jak stodola !!
          eheheheh !!,bo my na dachach zarobiomy po 1300 $$ - tygodniowo i nos jezd stac
          se kupic dobrum flache a nie pomyje z Polsku.
          • Gość: VIP-1 salcesiak, przyglupie IP: *.mt.sfl.net 24.11.03, 19:00
            pomyje to ty masz w tym swoim glupim lbie
            i tera jak ten swinski mozdzek dostales
            to pomyjami bimber zagryzasz a nie gorzalke
          • starypierdola Grey Goose 24.11.03, 19:06
            ... sie oglasza glownie w Wall Street Journal i w roznych "High Class
            Periodicals". Czy to znaczy ze Ty tam na dachu czytasz WSJ?
          • starypierdola Re: Ja tam preferuje glownie zagraniczne...i jo ! 24.11.03, 19:12
            Tu mozesz kupic taniej....
            www.liquorama.net/search.asp?7=grey&source=overture&OVRARG=02u3hs9yoatkstzYvOzM%
            2FOSy0pzM6Lz8ivic3NTy3TVi2zyy9NrUrPTC%2FPVU7LKMlPVE6yKy4tzElJS0osK1GFsQrYFgAY%
            2F2Y%3D

• waldek.usa Re: Ja tam preferuje glownie zagraniczne... 24.11.03, 19:00
        soup_nazi napisał:

> ... od wielu lat na emigracji. Po pierwsze dlatego, ze lubie takie specjaly
        jak
        >
        > szkocka, gin, czy koniak. Po drugo - kiedy mieszkalem w Polsce zawsze
        > zachlystywano sie, ze polska czysta nie ma sobie rownych na swiecie. Gowno
        > prawda. Rzeczy takie jak "Absolut", "Finlandia" czy kanadyjski "Polar Ice" sa
        > w/g mnie lepsze, bo mniej "odorne". Poza tym istnieje cala masa czystych
        wodek
        > produkowanych w wielu krajach, ktore wcale nie ustepuja polskim. Wyjatkiem sa
        > takie specjaly jak np. Zubrowka. To powiedzialem ja, niegdys zamilowany
        > moczymorda, hehehe.
        >

Zubrowka zrobila kariere wsrod moich Amerykancow, Belvedere tyz.
        • salceson.kujawski Re: Ja tam preferuje glownie zagraniczne... 24.11.03, 19:15
          a my chlejemy tylko "Grey Goose",heheheheeheh ! a na dachach zarobiomy wielkie
          pieniundze !!! w Chicago i Buffalo wszyscy zas znajum naszum firme " Stefan &
          Son Roofing Company" my nie bojemy sie wlezsc na zoden
          dach ,stromy,pochyly,plaski,kanciaty i wysoki dlatego zarobiomy po 1300 $ na
          tydzien i pijemy na weekend tylko dobre wodki,a te czipne z Polska to sum dla
          tych co majum po 6 $ /godz i ofissy klinujum,w nocy jak tyn Pipol czyli Vip.
          • Gość: VIP-1 [...] IP: *.mt.sfl.net 24.11.03, 19:20
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • soup_nazi [...] 24.11.03, 19:22
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • karelia Re: Zapraszam 24.11.03, 20:02
              a niech strace, nie wiem czy warto, bo z was takei konesery jak z koziej....
              traba, ale butelki mozecie ogladac:
              no to lecimy panowie z tym koksem

-calvadosiak Ceur de Lion(zgadnijcie kuntaktorzy, tfuuu kuneserzy,ktory
              rocznik haha

-Armaniac de Montal( rocznik jak wyzej hahaah)uwentualnie Bas-Armaniac Cuvèe
              de la`n 2000

-Coniac? Henessy Richard

- amerykanskiej berbeluchy pic nie bedziemy, najwyzej Highlands Glenfiddich
              Rare Collection 64 Years 1937 hahahaha cena???? hahaha a poszukajciewink
              No moge ewentualnie zejsc na Islay i popatrzec na Bowmore Fino Cask 1964 hihi

Salcesiak , jako ze chlopina prosta, nieprzyzwyczajona do tak wyszukanych
              trunkow bedzie sie raczyc "czysta strazacka". Jak nie wiesz co to za specyal,
              to spytaj Dona , on na pewno ci wyjasni kunktatorze, tfuuu kuneserze.
              • starypierdola Co? Taki szajs? 24.11.03, 20:42
                Nie zadne kalwadosy, scotch piss, czy koniaki!!! To dla slabych,
                skonfundowanych Europejczykow.

Kentucky Straight Bourbon Whiskey, ewentualnie z Tennessee. A nastepna w
                kolejce to Kentucky moonshine.
                • starypierdola Jeszcze cos? 24.11.03, 20:43
                  ... no moze jeszcze Canadian Rye czy Irish Whisky (to ostatnie to dla
                  katolikow).
                • karelia Re: Co? Taki szajs? 24.11.03, 20:45

• Gość: Gnat Re: Coniac? Henessy Richard IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.11.03, 20:42
                Coniac?
                O curwa, ale kyrk.
                • soup_nazi Re: Coniac? Henessy Richard 27.11.03, 21:16
                  Gość portalu: Gnat napisał(a):

> Coniac?
                  > O curwa, ale kyrk.

Kicho, bo ki odbiora cartki na kukier, hehehe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka