Dodaj do ulubionych

Dyktatura!

IP: *.telia.com 29.01.02, 15:25
Jestem od niedawna na tym Forum a juz zauwazylem, ze rzadzi tu twarda dyktatura, jak za naszej
milej komuny. Jak tylko ktos ma odmienne zdanie, inne obserwacje lub doswiadczenie od naszej
kliki tutejszych , milych rodakow (zauwazylem, ze z Ameryki przewazaja) to zaraz mu sie po mordzie
oberwie!
Ordynarne slowa i zdania w stylu"wracaj do kraju" wcale mnie nie przekonuja. Myslalem, ze tu jest
Forum wolnego slowa? Czy nie chodzilo o to zebysmy dyskutowali a nie byli trzymani za mordy?
W takim razie lepiej od razu oddac "slowo" tym ktorzy wszystko najlepiej wiedza!
Obserwuj wątek
    • Gość: Baloo Re: Dyktatura ? IP: *.ne.ch 29.01.02, 15:29
      Hombre, wyluzuj sie ... Nikt tu nikogo do niczego nie zmusza.
      Najlepiej, jak w zyciu, rozmawiac tylko z tymi , ktorych lubisz . rozejrzyj sie
      wkolo, na pewno znajdziesz, wachlarz mozliwosci jest nieograniczony.
      sp. dziadek (moj, a nie Komendant) mawial : "... nie wlaz w plewy, to cie
      swinie nie zezreja..."
      Owocnego forumowania
    • jot-23 Re: Dyktatura! 29.01.02, 15:31
      Gość portalu: Grzechu napisał(a):

> Jestem od niedawna na tym Forum a juz zauwazylem, ze rzadzi tu twarda dyktatura
      > , jak za naszej
      > milej komuny. Jak tylko ktos ma odmienne zdanie, inne obserwacje lub doswiadc
      > zenie od naszej
      > kliki tutejszych , milych rodakow (zauwazylem, ze z Ameryki przewazaja) to zara
      > z mu sie po mordzie
      > oberwie!
      > Ordynarne slowa i zdania w stylu"wracaj do kraju" wcale mnie nie przekonuja. M
      > yslalem, ze tu jest
      > Forum wolnego slowa? Czy nie chodzilo o to zebysmy dyskutowali a nie byli trzy
      > mani za mordy?
      > W takim razie lepiej od razu oddac "slowo" tym ktorzy wszystko najlepiej wiedza
      > !

Grzechu, pozwolisz, ze bez walenia po mordzie, sie wypowiem smile. Jest tylko jedna
      regola...jak cos piszesz na publicznym forum...musisz sie liczyc z tym ze ktos ci
      odpowie. Im temat bardziej kontrowersyjny tym wieksza szansa ze odpowiedzi beda
      krytyczne. Dlatego jesli sie juz zdecyduje cos powiedziec, lepiej wiedziec o czym
      sie mowi, no albo cierpiec czytajac "mizadzaca krytyke" smile) chociaz i to ma te
      zalete, ze moze , ostatecznie, czegos , takiego postujacego, nauczyc. Tych co
      obrazaja dla obrazania, nalezy ignorowac i nie podejmowac polemiki... trzeba
      samemu sobie wyrobic zdanie i byc konsekwentnym, pozdrowienia.
      • Gość: Grzechu Re: Dyktatura! IP: *.telia.com 29.01.02, 15:35
        Krytyka? Prosze bardzo! Chodzilo mi o typ zdan "zmknij morde, ty nic nie wiesz... albo wracaj do
        kraju.."
        Czy to jest wymiana zdan?
        A pierwszy post mial racje , tylko nie wiedzialem , ze tu plewy!
        • Gość: Lexi Re: Dyktatura! IP: *.btinternet.com 29.01.02, 15:44
          Gość portalu: Grzechu napisał(a):

> Krytyka? Prosze bardzo! Chodzilo mi o typ zdan "zmknij morde, ty nic nie wiesz.
          > .. albo wracaj do
          > kraju.."
          > Czy to jest wymiana zdan?
          > A pierwszy post mial racje , tylko nie wiedzialem , ze tu plewy!

A co myslales ze wszyscy zaraz ci podziekuja za oswiecenie, bo bez ciebie by
          sobie nie zdali sprawy jacy sa nieprzyjemni. Jakby sie wszyscy zgadzali to by
          polemiki nie bylo. Zdrowa dyskusja potwierdza ze bezmyslne potakiwanie skonczylo
          sie z PRL-em, choc niektorzy dalej zyja historia.

Pozdrawiam
          Lexi

• Gość: Baloo Re: Do Lexi i Grzecha IP: *.ne.ch 29.01.02, 17:09
            Lexi, ja wlasnie mam ochote bezmyslnie ci przytaknac !!! taka mi sie potrzeba
            afirmacji wygenerowala ... wybacz, caro mio.

Grzechu: musze tez bezmyslnie przytaknac Jot-23. Zycie to nie je bajka, to je
            bitwa. Jak mawial Jacek Kuron : jak ktos chce, zeby go wszyscy lubili, to idzie
            grac do orkiestry detej.
            Cokolwiek powiesz, zawsze (prawie) ktos ci przytaknie, a ktos inny wyszydzi
            (Poczytaj, jak mnie Lexi do porzadku przywowal na sasiednim watku).
            Gorzej jest , gdy sie rynsztok robi, i mowi , ze to ironia albo , nie daj boze,
            humor. Unikaj tez ludzi sukcesu - oni zawsze wiedza lepiej i w koncu sie opluja.
            A teraz , jak juz Ci odczytalismy twoje prawa - marsz na Forum i napisz cos
            ciekawego.
            caluski
            • Gość: Carino Re: Do Baloo IP: *.btinternet.com 29.01.02, 17:46
              Gość portalu: Baloo napisał(a):

> Lexi, ja wlasnie mam ochote bezmyslnie ci przytaknac !!! taka mi sie potrzeba
              > afirmacji wygenerowala ... wybacz, caro mio.
              >
              > Grzechu: musze tez bezmyslnie przytaknac Jot-23. Zycie to nie je bajka, to je
              > bitwa. Jak mawial Jacek Kuron : jak ktos chce, zeby go wszyscy lubili, to idzie
              >
              > grac do orkiestry detej.
              > Cokolwiek powiesz, zawsze (prawie) ktos ci przytaknie, a ktos inny wyszydzi
              > (Poczytaj, jak mnie Lexi do porzadku przywowal na sasiednim watku).
              > Gorzej jest , gdy sie rynsztok robi, i mowi , ze to ironia albo , nie daj boze,
              >
              > humor. Unikaj tez ludzi sukcesu - oni zawsze wiedza lepiej i w koncu sie opluja
              > .
              > A teraz , jak juz Ci odczytalismy twoje prawa - marsz na Forum i napisz cos
              > ciekawego.
              > caluski

Caro mio,
              wybaczam, bo czuja przekore w wypowiedzi.
              czemu ty mi o tej orkiestrze nie powiedziales wczesniej? By sie obylo bez
              podlizywania na watku 'do Dona'. A teraz to ludzie mysla ze ja mily czlowiek
              jestem. My reputation is in tatters! Ale mi sie dzisiaj dobrze gada!

• Gość: Baloo Re: Do Carino IP: *.ne.ch 29.01.02, 17:51
                Hej, hej hej ...
                Nie takie jeszcze rzeczy przeczytasz.

Carino - na wszelki wypadek musze to powiedziec - ja nie poluje na ciebie,
                tylko ciagle wsiadamy do tego samego watku, bo tez sie wyjatkowo dobrze dzisiaj
                pisze. Wlasnie po wielomiesiecznej harowce zrobilem sobie kilka dni urlopu na
                koszt pracodawcy.... potem dam wam spokoj
                Teraz to juz naprawde buena tarde
                Ciao
                • Gość: Cariño Re: Do Baloo IP: *.btinternet.com 29.01.02, 18:05
                  Gość portalu: Baloo napisał(a):

> Hej, hej hej ...
                  > Nie takie jeszcze rzeczy przeczytasz.
                  > > Carino - na wszelki wypadek musze to powiedziec - ja nie poluje na ciebie,
                  > tylko ciagle wsiadamy do tego samego watku, bo tez sie wyjatkowo dobrze dzisiaj
                  > > pisze. Wlasnie po wielomiesiecznej harowce zrobilem sobie kilka dni urlopu
                  na > koszt pracodawcy.... potem dam wam spokoj
                  > Teraz to juz naprawde buena tarde
                  > Ciao

Baloo,
                  Ja tak praktycznie to nic nowego do powiedzenia nie mam, tylko chce sie pochwalic
                  swiezo nabytym tilde nad moim n.
                  Stalking(lol) mi nie przeszkadza bo od malego jestem compulsive attention seeker
                  (lol X 3).

Ide do gymu.Buenas tardes
                  Carino
                  • Gość: Baloo Re: Do Carino (+tilda) IP: *.ne.ch 30.01.02, 18:30
                    Gość portalu: Cariño napisał(a):
                    > Stalking(lol) mi nie przeszkadza bo od malego jestem compulsive attention seeke
                    > r (lol X 3).

Carino, amigo mio, zwroc uwage na ograniczonosc mojego umyslu i przetlumacz (moze
                    byc na polski)...
                    Poza tym, zmieniajac temat, tilde masz niezwykle twarzowa, doprawdy. Jak to
                    zrobiles ?
                    Milej gym, buena tarde, buena noche, ide troche pomieszkac i dziatwe ukolysac do
                    snu ...
                    Z harcerskim pozdrowieniem
                    szalom

• drapieznik Niezle, J-23, naprawde niezle ujete! 01.02.02, 16:23

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka