pani.cogito 31.07.09, 01:50 Czy istnieje polska wersja piosenek "London Bridge is falling down" oraz "row your boat"? Nic mni niestety nie wyguglało... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eutyfrona Re: Piosenki dla dzieci 31.07.09, 20:33 Na kanale telewizyjnym babyTV (odbieram na platformie nTV)są puszczane piosenki z różnych krajów w polskim tłumaczeniu (i jeszcze kilku innych tłumaczeniach, a także polskie w innych językach), między innymi te, o które pytasz. Ja sobie pozapisywałam teksty i śpiewam z dziećmi po polsku i po angielsku. www.babytv.com/Default.aspx (na stronie, niestety, nie ma możliwości oglądania po polsku). Odpowiedz Link Zgłoś
pani.cogito Re: Piosenki dla dzieci 31.07.09, 23:02 Dzięki. A możesz mi powiedzieć, jak brzmią po polsku tytuły tych dwóch piosenek? Zapytała mnie koleżanka, a ja nie chcę tworzyć swojej wersji, jeśli już jakaś istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
eutyfrona Re: Piosenki dla dzieci 31.07.09, 23:46 Tytułów nie podają po polsku. Teks spisany przeze mnie: Płyń, płyń łódką swą W dół strumyka hen. Wesoło, wesoło, wesoło, wesoło, Bo życie jest jak sen. "London Bridge" nie zapisałam, ale o ile pamiętam, było to tak: "Most londyński burzy się, burzy się, burzy się Most londyński burzy się, moja pani" jest wiecej zwrotek, ale nie pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś