Gość: /\ IP: *.sosnet.pl 30.05.04, 18:28 ile ma kalorii taki zwykły bez cukru? bo na opakowaniu nie pisze:[ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kwiat.pustyni Re: kisiel 30.05.04, 21:45 Dołączam się do pytania.Mam jeszcze pare.Ile ma kisiel instant?Kubek. I jeszcze jedno.Czemu to jest tak... Zjem coś pod wieczór [tylko jabłko] i następnego dnia już waże 0,4 kg wiecej... Powoli odzwyczajam organizm od małych ilości żarcia... Odpowiedz Link Zgłoś
eshka Re: kisiel 30.05.04, 23:21 Nie pozostaje Ci nic innego jak pić wodę. Wyłącznie wodę. Taki kisiel to nadwaga gwarantowana... A pomyślałaś, żeby zacząć jeść normalnie, regularnie? Często, ale małymi porcjami. Zapisuj sobie co zjadłaś i waż się raz w tygodniu, a nie codziennie! Skoki wagi mogą być spowodowane zatrzymaniem wody w organiźnie i nie oznaczają faktycznego przyrostu wagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ahha do kwiata pustyni IP: *.ols.vectranet.pl / 80.51.241.* 31.05.04, 16:15 to dziwne bo wiesz że jabłbko ma mniej kalorii niż organizm potrzebuje do jego spalenia.? więc to niemożliwe żeby tyć od jabłka... Odpowiedz Link Zgłoś
karoolin Re: kisiel 05.08.04, 18:28 kisiel truskawkowy z kawałkami owoców słodka chwila - 117, kisiel gellwe słodki kubek wszystkie smaki po 115,5 a kisiele słodka chwila bez owoców tez tak ok 115. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chicka Re: kisiel IP: *.om.om.cox.net 31.05.04, 05:44 zjedz sobie marchewke, zamiast nafaszerowanego slodzikiem kisiela, ktory niby nie ma duzo kalorii, to taka bujda jak z diet cola, a w zasadzie tyle cukru ze az zal... dziewczyno warzywka samo zdrowie... do woli ... od kolory do wyboru... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: kisiel IP: *.sosnet.pl 31.05.04, 08:17 co za głupie odpowiedzi:/ chodzi mi przeciez o taki ZWYKŁY kisiel. najbiedniejszy! nie jakieś kubki z 5 minut, tylko najzwyklejszy kisiel, na którym na opakowaniu pisze BEZ CUKRU. sama mąka:/ tylko, ze tak nie pisze na opakowaniu ile to cholerstwo ma kalorii a napewno mało, bo mniemam mysleć, że taka mąka mi może gówienko zrobić. przynajmniej będe miała coś ciepłego do zjedzenia-taka ściema. Odpowiedz Link Zgłoś
karoolin Re: kisiel 05.08.04, 18:30 wątpię żebyś przełknęła to świństwo bez cukru ,ale słodzik polecam... ale dalej nie wiem ile ma kcal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: kisiel IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.05.04, 15:04 Kochanie te odpowiedzi są istotnie głupie.Ale Twoje pytanie także do mądrych nie należy.Kisiel bez cukru to jest nic nie warta odżywczo woda z farbką i jakaś łyżka mąki ziemniaczanej. To jest CUKIER.A Tym, które Ci odpisują chodzi tylko o to, że Twoje pytanie zdradza jakieś poważne zaburzenie.I zamiast zastanawiać się nad kaloriami nic nie wartego kisielu naprawdę zjedz marchewkę.Jest z pewnością mniej kaloryczna i zartości odżywcze są nieporównywalnie wyższe. Aga - bulimiczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ahha Re: kisiel IP: *.ols.vectranet.pl / 213.76.143.* 31.05.04, 16:13 Bożeee..... jAKIE TO GŁUPIE! Co wy się tak do tych marchewek przyczepiłyście??? Ja wiem że porcja kiślu instant ma 115 kcal, więc taki normalny bez cukru na pewno mniej, co nie? zresztą jak ktoś normalny jest głodny to zje kisiel a nie jakąś tam marchewkę po której się jeszcze bardziej chce jeść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marchewkowe pole Re: kisiel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 17:21 ja jak jestem gloda to wcinam tylko marchewki bo saprzepyszne i nie tucza i skora ma potem ladny kolor, same zalety. A jak zjesz dwie marchewki to bedziesz bardziej najedzona niz po kiesielu Odpowiedz Link Zgłoś
e155 Re: kisiel 31.05.04, 17:27 Gość portalu: marchewkowe pole napisał(a): > ja jak jestem gloda to wcinam tylko marchewki bo saprzepyszne i nie tucza i > skora ma potem ladny kolor, same zalety. A jak zjesz dwie marchewki to bedziesz > > bardziej najedzona niz po kiesielu ale jak sie przesadzi, to ma sie pomaranczowa cere i wysadzona watrobe. zeby zakonczy temat kisielu: zobacz ile jest gramow proszku, i zaloz ze 100g ma tyle kcal, co 100g zwyklej maki. a jesli z jednej torebki masz wiecej porcji niz jedna, to podziel przez ilosc porcji. Odpowiedz Link Zgłoś