IP: *.sosnet.pl 30.05.04, 18:28
ile ma kalorii taki zwykły bez cukru? bo na opakowaniu nie pisze:[
Obserwuj wątek
    • kwiat.pustyni Re: kisiel 30.05.04, 21:45
      Dołączam się do pytania.Mam jeszcze pare.Ile ma kisiel instant?Kubek. I jeszcze
      jedno.Czemu to jest tak... Zjem coś pod wieczór [tylko jabłko] i następnego
      dnia już waże 0,4 kg wiecej... Powoli odzwyczajam organizm od małych ilości
      żarcia...
      • eshka Re: kisiel 30.05.04, 23:21
        Nie pozostaje Ci nic innego jak pić wodę. Wyłącznie wodę. Taki kisiel to nadwaga gwarantowana...
        A pomyślałaś, żeby zacząć jeść normalnie, regularnie? Często, ale małymi porcjami. Zapisuj sobie co
        zjadłaś i waż się raz w tygodniu, a nie codziennie! Skoki wagi mogą być spowodowane zatrzymaniem
        wody w organiźnie i nie oznaczają faktycznego przyrostu wagi.
      • Gość: ahha do kwiata pustyni IP: *.ols.vectranet.pl / 80.51.241.* 31.05.04, 16:15
        to dziwne bo wiesz że jabłbko ma mniej kalorii niż organizm potrzebuje do jego
        spalenia.? więc to niemożliwe żeby tyć od jabłka...
      • karoolin Re: kisiel 05.08.04, 18:28
        kisiel truskawkowy z kawałkami owoców słodka chwila - 117, kisiel gellwe słodki
        kubek wszystkie smaki po 115,5 a kisiele słodka chwila bez owoców tez tak ok
        115.
    • Gość: chicka Re: kisiel IP: *.om.om.cox.net 31.05.04, 05:44
      zjedz sobie marchewke, zamiast nafaszerowanego slodzikiem kisiela, ktory niby
      nie ma duzo kalorii, to taka bujda jak z diet cola, a w zasadzie tyle cukru ze
      az zal... dziewczyno warzywka samo zdrowie... do woli ... od kolory do
      wyboru...
      • Gość: . Re: kisiel IP: *.sosnet.pl 31.05.04, 08:17
        co za głupie odpowiedzi:/
        chodzi mi przeciez o taki ZWYKŁY kisiel. najbiedniejszy! nie jakieś kubki z 5
        minut, tylko najzwyklejszy kisiel, na którym na opakowaniu pisze BEZ CUKRU.
        sama mąka:/ tylko, ze tak nie pisze na opakowaniu ile to cholerstwo ma kalorii
        a napewno mało, bo mniemam mysleć, że taka mąka mi może gówienko zrobić.
        przynajmniej będe miała coś ciepłego do zjedzenia-taka ściema.
        • karoolin Re: kisiel 05.08.04, 18:30
          wątpię żebyś przełknęła to świństwo bez cukru ,ale słodzik polecam... ale dalej
          nie wiem ile ma kcal.
    • Gość: Aga Re: kisiel IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.05.04, 15:04
      Kochanie te odpowiedzi są istotnie głupie.Ale Twoje pytanie także do mądrych
      nie należy.Kisiel bez cukru to jest nic nie warta odżywczo woda z farbką i
      jakaś łyżka mąki ziemniaczanej. To jest CUKIER.A Tym, które Ci odpisują chodzi
      tylko o to, że Twoje pytanie zdradza jakieś poważne zaburzenie.I zamiast
      zastanawiać się nad kaloriami nic nie wartego kisielu naprawdę zjedz
      marchewkę.Jest z pewnością mniej kaloryczna i zartości odżywcze są
      nieporównywalnie wyższe. Aga - bulimiczka.
      • Gość: ahha Re: kisiel IP: *.ols.vectranet.pl / 213.76.143.* 31.05.04, 16:13
        Bożeee..... jAKIE TO GŁUPIE! Co wy się tak do tych marchewek przyczepiłyście???
        Ja wiem że porcja kiślu instant ma 115 kcal, więc taki normalny bez cukru na
        pewno mniej, co nie? zresztą jak ktoś normalny jest głodny to zje kisiel a nie
        jakąś tam marchewkę po której się jeszcze bardziej chce jeść
        • Gość: marchewkowe pole Re: kisiel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 17:21
          ja jak jestem gloda to wcinam tylko marchewki bo saprzepyszne i nie tucza i
          skora ma potem ladny kolor, same zalety. A jak zjesz dwie marchewki to bedziesz
          bardziej najedzona niz po kiesielu
          • e155 Re: kisiel 31.05.04, 17:27
            Gość portalu: marchewkowe pole napisał(a):

> ja jak jestem gloda to wcinam tylko marchewki bo saprzepyszne i nie tucza i
            > skora ma potem ladny kolor, same zalety. A jak zjesz dwie marchewki to
            bedziesz
            >
            > bardziej najedzona niz po kiesielu

ale jak sie przesadzi, to ma sie pomaranczowa cere i wysadzona watrobe.

zeby zakonczy temat kisielu:
            zobacz ile jest gramow proszku, i zaloz ze 100g ma tyle kcal, co 100g zwyklej
            maki.
            a jesli z jednej torebki masz wiecej porcji niz jedna, to podziel przez ilosc
            porcji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka