Dodaj do ulubionych

nie cierpie dotyku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 10:44
jestem troche nietypowa osoba bo nie jestem wstanie zniesc dotyku poprostu
czasami np. w autobusie szału dostaje bo ktos całkiem przypadkowo mnie
dotchnie równie mocno nie lubie słonca wole pomieszczenia zamkniete nie wiem
sakad mi sie to wzieło macie cos podobnego???
Obserwuj wątek
    • Gość: Agnieszka Re: nie cierpie dotyku IP: *.in-addr.btopenworld.com 12.08.04, 13:40
      Kasia, mam identyczne odczucia.Nie znosze, po prostu nie znosze jak sie mnie
      dotyka przytula czy glaszcze. Czasem jedna pacniecie w dlon czuje przez kilka
      godzin, myje, myje szoruje a echo dotyku dalej zostaje. Czasem trudno z tym
      zyc. Od slonca uciekam jak moge.
      • Gość: kasia Re: nie cierpie dotyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 13:42
        miło spotkac kogos podobnego
        • Gość: Agnieszka Re: nie cierpie dotyku IP: *.in-addr.btopenworld.com 12.08.04, 21:39
          To moze sie kiedys spotkamy, przywitamy po japonsku kiwnieciem glowy i jak
          bedziemy sobie podawac slodzik do czarnej herbaty, to przez szczypce do cukru?

Trzymaj sie Kasiu.
          • Gość: kasia Re: nie cierpie dotyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 21:42
            jasene moze kiedys sie spotkamy i wymienimy doswiadczeniami jak unikac
            przykrosci jaka jest dotyk
    • crazy.berserker Re: nie cierpie dotyku 19.08.04, 14:55
      A ja mam do was pytanie-czy uważacie że kiedykolwiek będziecie w stanie się z
      kimkolwiek związać?, no bo czując wstręt do kontaktów fizycznych chyba nie
      będziecie w stanie nigdy z nikim się kochać. (Jak dla mnie jest to opcja nie do
      przyjęcia-sex to wspaniała rzecz)

I jeszcze jedno-czy czujecie wstręt widząc jak inni ludzie się dotykają
      pieszczą itd.?

Nie zadaję tych pytań broń Boże żeby was urazić, tylko chciałabym się
      dowiedzieć czegoś o tak nietypowej przypadłości-słyszałam że wstręt dotykowy to
      bardzo poważna choroba, trudno wyleczalna.
      • branchette Re: nie cierpie dotyku 20.08.04, 12:04
        to chyba zależy od tego jak bardzo choroba jest zaawansowana.. w ogóle nawet
        nie sądziłam,ze stworzono już taką jednostkę chorobową. Ja osobiście nienawidzę
        bliskości, ocierania się ludzi w autobusie, na ulicy..unikam jak moge tloku,
        tlumu..miejsc publicznych ..niestety trudno mi to wychodzi,bo zyjemy wsrod
        ludzi.ergo:agresor wlacza mi sie niemalze permamentnie. Nie wiem skad mi sie to
        wzielo. moze mialam to od zawsze. jesli chodzi o siwatlo to tez zawsze bylam
        raczej zwierzeciem nocnym,nawet wzrok mam wtedy lepszy, bardziej ostry. Czy
        mozna sie z kims zwiazac?? chyba mozna. Jest ciezko. Druga osoba - jesli nie
        jest taka jak my- nie zrozumie tego nigdy. Baa..ja swojemu chlopakowi nawet o
        tym nie powiedzialam. Ale jest raczej wyrozumialy. Wszystko sie toczy tak jak w
        zyciu kazdej przecietnej pary, tylko rzadziej, z mniejsza czestotliwoscia.
        Wierz mi - wielokrotnie chcialam uciekac , bo "zabieral mi powietrze i mnie
        dusil'-a on po prostu chcial byc blisko mnie.. ale jak zaczynasz komus ufac,
        choc odrobine , to latwiej przychodzi przytulenie sie, okazanie uczucia,
        bliskosci,przywiazania..trzeba "tylko" zaufac.. to jest najciezsze. nie
        wiem,czy podzielicie moje zdanie-ale mam wrazenie,ze "mamy tak jak mamy" bo nie
        ufamy ludziom i po prostu NIE CHCEMY zyc wsrod nich czy z nimi.
        • branchette Re: nie cierpie dotyku 20.08.04, 12:06
          aha - jesli chodzi o zwiazki - to nie moze byc osoba taka jak my. Wtedy moze
          zrozumie, ale to nie wypali. Przynajmniej nie bedzie to zwiazek taki wg
          ogolnych "definicji" zwiazku. To musi byc ktos zupelnie odmienny. Najlepiej
          cieply, czuly ale nie natarczywy. Madry.. wtedy mozna sie starac przelamac.
          jezeli tylko bedziemy tego chcieli. Pozdrawiam wszystkich anty-dotykowcow ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka