Gość: :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 01:35 Obok bulimi pojawiło się wiele objawów, które zakrawają na schizofremię.Czy to ma jakiś związek? Proszę o poradę specjalisty. Czy już jestem totalnie skrzywiona? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 1234 Re: Bulimia a schizofremia IP: *.chello.pl 22.10.04, 17:06 A jakie to konkretnie objawy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: Bulimia a schizofremia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 23:14 Objawem najbardziej zakrawjącym na schizofremie jest u mnie chęć izolacji od społeczeństwa. Niechęć do kotaktów ze znajomymi i przeraźliwy lęk przed obcymi, bądź nowo-poznanymi. Jeśli nawet choć przez krótką chwilę uwaga skupia się na mnie, mam ochotę wyrwać się ze swojego ciała i ulecieć gdzieś wysoko. Często miewam okresy totalnej znieczulicy, mam gdzieś, że rujnuję sobie zdrowie, gdyż nie zależy mi na życiu i na niczym. Najgorsza jest natrętna myśl o bezcelowosci naszego bytu. O tych wszystkich otaczających nas osobach, które są takie, jak chcą żebyśmy je widziały. Nieszczerość i obłuda - dopasowawywanie się do sztucznych norm i stereotypów. Jeśli zdobędzieś sie na ekspresję i wyrazisz myśl, która naprawdę płynie z twojego wnętrza (a odbiega delikatnie od regół społecznych) z miejsca przyczepiają Ci metkę psychola. Zdarzają się też inne objawy i sama nie wiem, na czym to wszystko polega. Ostatnia chora teoria: Jestem tchórzem, a moją obroną jest ucieczka. Uciekam od schizofremii, zatapiając zgubne myśli w jedzeniu i na chwilę jest mi dobrze. ale jak uciec od bulimi, bo w tym już dawno nie chodzi o odchudzanie...Nawet nie wiem na co mam się leczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ Re: Bulimia a schizofremia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 22:36 Po co więcej chorób sobie wyszukujesz ??? Żadna SCHIZOFRENIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dolores Re: Bulimia a schizofremia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 18:46 Dlaczego nie ? Lezalam w szpitalu z dziewczyna ktora od niejedzenia zaczelam slyszec glosy i rozkazy ,zachorowala na schizofrenie na szczescie wyszla z tego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dolores Re: Bulimia a schizofremia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 00:51 Oj chyba mylisz dolegliwosci,ja izoluje sie od 3 lat,potrafie nie wychodzic miesiacami z domu a nie mam schizofreni,to raczej fobia spoleczna ;ub cos innego ale nie schizofrenia,izoluje sie bardzo,teraz np ostatnio na zew bylam 18 dni temu a tak to siedze w domu,masakra,przez ta izolacje nie poszlam na studia,procz tego mam depresje,anoreksje ,to straszne !Poczytaj o schizofrenii w roznych zrodlach, Ja sie izoluje bo sie wstydze wychodzic z domu,wydaje mi sie ze kazdy sie na mnie patrzy i ze wygladam jak potwor,moze faktycznie to zakrawa na schizofrenie ale jeszcze jej nie mam,bylam u lekarza,w ciagu ms wychodze 1 gora 3 razy z domu :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona19 Re: Bulimia a schizofremia IP: *.broker.com.pl / *.broker.com.pl 28.10.04, 13:05 1 i glownym czynnikiem, ktory wskazuje na to, iz masz schizofrenie to to, ze nie zdajesz sobie z tego sprawy!!!!!! osobyu, ktore choruja nie wiedza, ze to co slysza, widza etc. jest tylko wytworem ich wyobrazni. ja czuje sie podobnie jak ty, wyobcowana, lekliwa, zdolowana, ale to nie znaczy, ze mam schizofrenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obsession Re: Bulimia a schizofremia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 23:20 Objawy wskazują raczej na depresje,zresztą bardzo charakterystyczną dla bulimiczek. Odpowiedz Link Zgłoś