Dodaj do ulubionych

Bulimia a schizofremia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 01:35
Obok bulimi pojawiło się wiele objawów, które zakrawają na schizofremię.Czy
to ma jakiś związek? Proszę o poradę specjalisty. Czy już jestem totalnie
skrzywiona?
Obserwuj wątek
    • Gość: 1234 Re: Bulimia a schizofremia IP: *.chello.pl 22.10.04, 17:06
      A jakie to konkretnie objawy???
      • Gość: :( Re: Bulimia a schizofremia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 23:14
        Objawem najbardziej zakrawjącym na schizofremie jest u mnie chęć izolacji od
        społeczeństwa. Niechęć do kotaktów ze znajomymi i przeraźliwy lęk przed obcymi,
        bądź nowo-poznanymi. Jeśli nawet choć przez krótką chwilę uwaga skupia się na
        mnie, mam ochotę wyrwać się ze swojego ciała i ulecieć gdzieś wysoko. Często
        miewam okresy totalnej znieczulicy, mam gdzieś, że rujnuję sobie zdrowie, gdyż
        nie zależy mi na życiu i na niczym. Najgorsza jest natrętna myśl o bezcelowosci
        naszego bytu. O tych wszystkich otaczających nas osobach, które są takie, jak
        chcą żebyśmy je widziały. Nieszczerość i obłuda - dopasowawywanie się do
        sztucznych norm i stereotypów. Jeśli zdobędzieś sie na ekspresję i wyrazisz
        myśl, która naprawdę płynie z twojego wnętrza (a odbiega delikatnie od regół
        społecznych) z miejsca przyczepiają Ci metkę psychola.
        Zdarzają się też inne objawy i sama nie wiem, na czym to wszystko polega.
        Ostatnia chora teoria: Jestem tchórzem, a moją obroną jest ucieczka. Uciekam
        od schizofremii, zatapiając zgubne myśli w jedzeniu i na chwilę jest mi dobrze.
        ale jak uciec od bulimi, bo w tym już dawno nie chodzi o odchudzanie...Nawet
        nie wiem na co mam się leczyć?
    • Gość: ~~ Re: Bulimia a schizofremia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 22:36
      Po co więcej chorób sobie wyszukujesz ???
      Żadna SCHIZOFRENIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Dolores Re: Bulimia a schizofremia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 18:46
      Dlaczego nie ? Lezalam w szpitalu z dziewczyna ktora od niejedzenia zaczelam
      slyszec glosy i rozkazy ,zachorowala na schizofrenie na szczescie wyszla z tego
      • Gość: Dolores Re: Bulimia a schizofremia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 00:51
        Oj chyba mylisz dolegliwosci,ja izoluje sie od 3 lat,potrafie nie wychodzic
        miesiacami z domu a nie mam schizofreni,to raczej fobia spoleczna ;ub cos
        innego ale nie schizofrenia,izoluje sie bardzo,teraz np ostatnio na zew bylam
        18 dni temu a tak to siedze w domu,masakra,przez ta izolacje nie poszlam na
        studia,procz tego mam depresje,anoreksje ,to straszne !Poczytaj o schizofrenii
        w roznych zrodlach,
        Ja sie izoluje bo sie wstydze wychodzic z domu,wydaje mi sie ze kazdy sie na
        mnie patrzy i ze wygladam jak potwor,moze faktycznie to zakrawa na schizofrenie
        ale jeszcze jej nie mam,bylam u lekarza,w ciagu ms wychodze 1 gora 3 razy z
        domu :(
        • Gość: ona19 Re: Bulimia a schizofremia IP: *.broker.com.pl / *.broker.com.pl 28.10.04, 13:05
          1 i glownym czynnikiem, ktory wskazuje na to, iz masz schizofrenie to to, ze
          nie zdajesz sobie z tego sprawy!!!!!! osobyu, ktore choruja nie wiedza, ze to
          co slysza, widza etc. jest tylko wytworem ich wyobrazni. ja czuje sie podobnie
          jak ty, wyobcowana, lekliwa, zdolowana, ale to nie znaczy, ze mam schizofrenie.
    • Gość: Obsession Re: Bulimia a schizofremia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 23:20
      Objawy wskazują raczej na depresje,zresztą bardzo charakterystyczną dla
      bulimiczek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka