misiaxl Re: masa bialkowa a tluszcz? 07.01.06, 21:01 Moja psycholog twierdzi że trzeba jeść wszystkiego po trochę ale w niewielkich ilościach bo jak się człowiek odchudza i stosuje diety to może wpaść w depresję. Odpowiedz Link Zgłoś
ma-ry-sia Re: masa bialkowa a tluszcz? 07.01.06, 21:53 To Ty w końcu chcesz przytyć czy dążysz do swojej upragnionej wagi? :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: masa bialkowa a tluszcz? 07.01.06, 23:06 ciesz się, że organizm jeszcze walczy Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka_88 Re: masa bialkowa a tluszcz? 08.01.06, 16:22 to w koncu jak z ta masa bialkowa a tluszczem????dzis zjadlam dwa danoon (straciatella)400gsera bialego z kefirem i duzo pije herbat i soków-to wszystko jutro sie nie zwaze zrobie to dopiero w wtorek-boje sie bo czuje po spodniach ze moj brzuch jest bardzo wielki i ciagle rosnie a ja nie potrafie go powstrzymać!!na ferie wyjezdzam do torunia do cici-tam bede jadla i robila co chciala czyli nie zawsze bede przestrzegać posilkow tak jak teraz bo tu pilnuje mnie mama tam bede jadla same jogurty i platki i duzo pila(3jogurty dziennie+miseczka platkow)no i bardzo duzo pila czerwonej herbaty bo w domu mama mi nie pozwala i duzo duzo soków-te posilki to do godziny 15 a na kolacje jablko lub suszonna sliwka!!to wkoncu jak z tym bialkiem jest bo nie mam pojecia czy powinnam jesc tyle jogurtow i serow czy nie robie sobie źle w tym sensie ze przytyje od tego???!!!!(jak to organizm walczy????DO ZABY) Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: masa bialkowa a tluszcz? 08.01.06, 16:49 jak to organizm walczy? twój organizm walczy o życie, moja droga i nie zgadza sie na samobójstwo, które zaplanowałaś przy 35 kg, a więc za jakieś 5 kg Odpowiedz Link Zgłoś
awwika Re:do zaby. 08.01.06, 17:24 Prosze, przeczytaj moj wpis "zdradziłam" Wiem, ze to żenujace, ale chcialabym zebys mi cos powiedziala, cenie sobie Twoje zdanie. I wiem, ze jestes szczera. Odpowiedz Link Zgłoś
megris Re: masa bialkowa a tluszcz? 08.01.06, 17:07 Czesc Kruszynka!Nie popieram Twojego dążenia do niższej wagi i planów na ferie,ale nie bede Ci moralizować bo przecież chorujesz nie od dzis i wiesz ,ze z choroba trzeba chcieć walczyc a nie zagłebiac sie w nia. Co do białka..sama mam w menu większość produktów mlecznych :-)Jogurty etc górują. Kiedys jedna z Dziewczyn na forum napisała,ze trzeba jesc duzo białka bo ono buduje mase mięsniową a jak wiesz pewnie w Anoreksji czesto dochodzi do zaniku mięsni ,gdyz organizm jak nie ma energi to czerpie ją rowniez z miesni :-/ Umnie tak bylo jak ostatnim razem trafilam do szpitala . Jednak najlepsze rozwiązanie to zbilansowana dieta......ale to TY musisz chciec . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka_88 Re: masa bialkowa a tluszcz? 08.01.06, 20:50 (do MAGRIS)a jak z twoim zdrowiem jest teraz??zjadlam teraz3jogurty i boli mnie brzuch...mama kupuje mi codziennie15jogurtow cześć biore do cioci tak ok20 bo bede dziennie jadla po2+miseczka platkow i jablko i 2chlebki wasa...(moj brzuch!!)kiedy spojrze na siebi prawdziwymi oczyma??a nie cigle widze gruba tlusta nastolatke i paskudna gruba buzia i kartoflanymi paluchami!!!!czyli dzieki bialku odbuduje mi sie masa miesniowa??a tak pozatym to zanim zaczelam sie odchudzać wazylam ok75kg do szpitala trafilam z waga41 i wyszlam 45 pozniej na obozie terapeltycznym schudlam do 41 a potem polecialo dzis wazylam 38 nie wiem jak bedzie jutro bo bardzo sie tego boje ale od jutra zaczynam jesc tylko3jablka dziennie i dwa chlebi wasa bo jogurty musze zostawic do cioci-sosr ze pisze tak haotycznie ale jestem spiaca boli mnie brzuch czuje sie taka ciezka jak swiania badz krowa!!moze przesadzilam-napewno przesadzilam z tymi serkami???!! Odpowiedz Link Zgłoś
ma-ry-sia Re: masa bialkowa a tluszcz? 09.01.06, 00:35 Kruszynka - a Ty byłaś może u jakiegoś psychologa? :> Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: masa bialkowa a tluszcz? 09.01.06, 09:28 a to, ze choroba odebrała ci już zupełnie zdolność logicznego i rozsądnego myślenia, obiektywnego widzenia samej siebie i powoli zabiera też instynkt samozachowawczy co ja mówię - powoli już go właściwie nie masz Odpowiedz Link Zgłoś
kmurdz Re: masa bialkowa a tluszcz? 09.01.06, 12:32 Dziecko Drogie!! Ty naprawde musisz sie leczyc!!! jest mi bardzo przykro, ze chec bycia chudą przyslonilo Ci totalnie zdolnosc myslenia! Obudz sie prosze zanim bedzie za pozno i umrzesz! masz 17 lat, a w glowie nic!! pobudka!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
megris Re: masa bialkowa a tluszcz? 09.01.06, 20:23 Kruszynka nie bede Cie dopingowac w Twoich zywieniowych postanowieniach bo wymagają one raczej ostrej krytyki. Dlatego nie dziw sie wypowiedziom Dziewczyn.... Choroba powoduje ,ze nie potrafisz obiektywnie spojrzec na siebie .Pomysl moze ,aby w ferie udac sie do Psychologa bo wizyta u Cioci sama w sobie nic Ci chyba nie da. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka_88 Re: masa bialkowa a tluszcz? 09.01.06, 20:39 mam dzis dola kolejna spawa w sadzie rodziców zal mi ojca pamietam krzywdy jakie nam zrobil ale matka powinn dać spokuj ale ona chce zadośćuczynnienia...nie mam chlopaka a mam 17lat co jest we mhnie nie tak ze jetem taka do dupy????boze mam dosc chce umrzeć-nie boje sie smierci-to moze pojde przed siebie-nie jest bardzo zimo zamarzne-a moze sie potne-nie poje sie krwi mndleje...??!!co robic metlik w glowie???!!strach jutro sie nie waze zwaze sie dopiero w pitek albow srode zalezy kiedy wytrzyamm...juz zrobilam zapas jogurtow do cioci ale do domu kupie jutro...czuje sie tak fatalnie i grubo....!!!a na dodatek moja duzia jestt ogromna i fatalna te doy pod oczami since i wdoczne zyłki pod nimi..... Odpowiedz Link Zgłoś