Dodaj do ulubionych

bioxetin ???

11.05.03, 21:44
mam pytanie wiem od kolezanki ,ze ten lek jest przeciw bulimiczny i anty
depresyjny!!! ale ona powiedziala mi ,ze jesli chce schudnac to zebym go
brala przez 7 dni i odrazu zobacze wyniki!? prosze o pomoc w tej sprawie
Obserwuj wątek
    • paulol Re: bioxetin ??? 12.05.03, 10:07
      bioxetin to rzeczywiscie lek przeciwdepresyjny. medykamenty tego typu
      wykorzystuje sie na dosc szeroka skale w leczeniu bulimii (obserwujac
      oczywiscie rownolegle korzystne efekty antydepresyjne i antybulimiczne), gdyz
      istnieje dosc duzy zwiazek miedzy bulimia a stanami depresyjno-nerwicowymi.

lek ten moze przepisac jedynie lekarz. pozytywne zmiany obserwuje sie zazwyczaj
      po 2-3 tygodniach od rozpoczecia terapii (jednakze taka terapia jest
      dlugoterminowa).
      istotne jest, aby leczenie farmakologiczne wsparte bylo pomoca psychologa; tak
      wiec najczesciej te dwie terapie prowadzi sie rownolegle, co najczesciej
      prowadzi do dobrych rezultatow.
      • aaliyahh Re: bioxetin ??? 12.05.03, 21:29
        a czy jesli bede brala ten lek to bede miala brak laknienia i , mozna po nim
        schudnac ???
        • paulol Re: bioxetin ??? 13.05.03, 09:48
          Prosze Pani, leki przeciwdepresyjne sa po to, zeby leczyc schorzenia - rowniez
          te zwiazane z zaburzeniami odzywiania - wynikajace (przynajmniej w pewnym
          stopniu) z zaburzen psychicznych. Nie nalezy jednak ich (wlaczam tu bioxetin)
          traktowac jako typowa kuracje odchudzajaca. Ktokolwiek naopowiadal Pani takich
          bajek nie mial racji.

Dam Pani dobry przyklad jak odmienne jest dzialanie bioxetinu na pobieranie
          pokarmu u roznych osob:

A. U anorektykow bioxetin czasem wspomaga zwiekszanie laknienia i w efekcie
          powoduje zwiekszanie masy ciala.
          B. U bulimikow lek ten powoduje najczesciej lekkie zmniejszenie i/lub
          ustabilizowanie masy ciala oraz zmniejsza czestotliwosc przejadania sie.
          C. U pacjentow z depresja, ktorzy nie maja poczatkowo problemow z jedzeniem,
          terapia bioxetinem czasem wzmaga laknienie, a czasem je obniza, prowadzac do
          niewielkich zmian w masie ciala.

Radze udac sie do lekarza. Jestem pewien, ze jezeli Pani problemy z pobieraniem
          pokarmu wynikaja z zaburzen natury psychicznej, przepisany Pani zostanie
          odpowiedni lek (chociazby bioxetin) stosowany w tego typu przypadkach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka