galaaa1 Re: z bulimii DA SIĘ WYJŚĆ. 28.10.08, 20:57 dokladnie ta sama droga, jaka sie do niej wchodzilo. PRZEZ MÓZG. Odpowiedz Link Zgłoś
nienill Re: z bulimii DA SIĘ WYJŚĆ. 28.10.08, 21:01 noelka84 napisała: > jak? powolutku Odpowiedz Link Zgłoś
nienill Re: z bulimii DA SIĘ WYJŚĆ. 28.10.08, 23:45 asik.4 napisała: > i boleśnie.. no tak ale trwanie w niej nie jest mniej bolesne Odpowiedz Link Zgłoś
ed_lost.soul z bulimii DA SIĘ WYJŚĆ. 21.11.08, 22:11 Ja chyba też bym chciała. Mówię chyba, bo to nie proste. Jestem w tym ponad rok. W tej chwili już nie jestem z tym sama, przez cały czas choroby zamykałam się w tym sama, zawsze SAMA ! Czasem może świadomie, lubię tworzyć tragedię, lubię życiowy dramat, jak jest dobrze, zrobię coś żeby się podwinęła noga. Wiem to głupie. Ale z bulimii chciałabym wyjść, bo to wcale nie zabawne, ani piękne, na początku myślałam, że będzie super. Będę głodować, a jak będę miała napad to zwymiotuje. Ha ! To nie takie łatwe. Tylko szkoda, że wcześniej się nie wiedziało ... Teraz mam zamiar zrobić jakiś plan działania. Trzeba zacząć coś robić. Odpowiedz Link Zgłoś
syjamsetka Re: z bulimii DA SIĘ WYJŚĆ. 23.11.08, 16:54 Boleśnie? Nie generalizuj. Przez tego typu komentarze zwlekałam z pójściem na terapię. Bo łatwiej było tkwić w czymś, co już dobrze znam, niż stawić temu czoło. Mam teraz 30 lat, z czego połowę życia w chorobie. Na szczęście poszłam po rozum do głowy, od kilku miesięcy chodzę na terapię i wcale nie jest boleśnie! Jest wspaniale - bo zdrowieję, bo zaczynam żyć normalnie i wierzyc, że uda mi się raz na zawsze zamknąć w moim życiu rozdział 'bulima'. Za złe mam tylko sobie to, że tak późno zdecydowałam się na leczenie. I że tym samym, na własne życzenie pozbawiłam siebie radości bycia nastolatką, radosną, młodą kobietą. Zatem młodsze koleżanki - uczcie się na błedach starszych: same sobie nie pomożecie! Nie znajdziecie też pomocy w książce, gazecie, internecie... Pierwszy krok to chęć wyzdrowienia i wiara w sukces. A drugi, to terapia u specjalisty. Szkoda młodego życia! Odpowiedz Link Zgłoś
solangelika Re: z bulimii DA SIĘ WYJŚĆ. 23.11.08, 20:01 da się wyjść,ja wyszłam,jestem szczęśliwa i w d.. mam wszystkich i wszystko co moją bulimie spowodowało.Chrowałam 5 lat.TERAPIA pomaga,psychotropy sa wtedy zbędne.Ja tez powtarzam za wiloma:Idżcie do psychoterapeuty,zresztą dobru psychiatra od razu zaleci wam terapię.Powodzenia wszystkim wahającym,bo warto żyć!normalnie,zwyczajnie ŻYĆ!! Odpowiedz Link Zgłoś
anula4043 Re: z bulimii DA SIĘ WYJŚĆ. 29.11.08, 16:29 Ja nie widzę wyjścia z tej okropnej i wyniszczającej choroby wyjścia. Nie potrafię sobie z tym poradzić Nikt nie wie ze jestem chora. Nienawidze tych ciągłych napadów obżarstwa, nie nawidzę siebie samej, mojego ciała. Co dziennie powtarzam sobie że to koniec ze juz nigdy wiecej. Uda mi sie kilka dni b mało jesc, ale potem znowu to samo nie potrafie nad tym zapanowac nie wiem co robić jestem zrozpaczona Odpowiedz Link Zgłoś
jalil81 Re: z bulimii DA SIĘ WYJŚĆ. 05.12.08, 14:32 dwa lata temu też bym tak napisała. na pewno pomaga powiedzenie o tym bliskim ludziom, mi to pomogło niesamowicie jakoś tak przestałam być z tym sama , mało tego pomogło mi też mówienie o tym obcym ludziom np mojemu dentyście :) a tak naprawdę myślę ze 99% dziewczyn wychodzi z tego prędzej czy później (oby prędzej!!!).po prostu któeregoś dnia nadchodzi TEN moment u mnie nadszedł ot tak z dnia na dzień- po wielu próbach naprawdę zachciałam wyzdrowieć. i może z 5 razy miałam mały kryzys że myślałam o tym żeby się wyrzygać. ale przeszło. trzeba być czujnym jednak ciągle, ja przynajmniej muszę mimo że minęły dwa lata. ale daję radę i wy tez dacie jestem tego pewna Odpowiedz Link Zgłoś
pennyroyal_tea77 Re: z bulimii DA SIĘ WYJŚĆ. 22.12.08, 15:02 Ja tkwię w okropnym gó...e jakim jest anoreksja bulimiczna. Leczyłam się trochę w psychiatryku na Sobieskiego w Warszawie ale głównie pod kątem depresji a nie ED. Do terapeutki zacznę chodzić po świętach, na razie biorę leki. Nie jest łatwo. Codziennie głodzę się , wieczorem najadam i wymiotuję. Chciałabym już tego wyjść bo jestem wyczerpana tymi huśtawkami. Odpowiedz Link Zgłoś