Gość: Lucy Re: Enklawa Bronowicka IP: 149.156.67.* 18.03.09, 13:04 Hej. Mam nadzieje, że już od następnego roku będę mieszkać właśnie na tym osiedlu. Prosiłabym obecnych mieszkańców o informację, jak na chwilę obecną wyglądają opłaty, jakie nowe problemy pojawiły się w 2009 roku i inne ciekawostki istotne dla nabywcy mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prog_1@wp.pl Enklawa Bronowicka IP: *.ghnet.pl 26.03.09, 00:44 Witam wszystkich! Przeglądam opinie na temat budynków Enklawy (Leś). Zastanawiam się na zakupem mieszkania w bloku nr 7. Mam kilka wątpliwości. Na forum znalazłem wpisy z 2006 roku o powstaniu budynków 7 i 8 póki co żaden jeszcze nie stoi. Firma deklaruje oddanie inwestycji do końca tego roku. W forumowych rankingach developerów Leś jest wymieniany jako najgorszy ale i najlepszy deweloper. W biurze sprzedaży powiedzieli mi że budynek 7 wykonany jest w ponad 50% ?! Kiedy odwiedziłem osiedle nie byłem pewny czy fundamenty są; udało mi się zamienić kilka zdań z przemiłą panią, mieszkanką osiedla. Bardzo chwaliła mieszkanie wśród zieleni, nisko przelatujących samolotów, piejących kogutów...:-) Czy budynek nr 7 godny jest polecenia? Cena jest dość niska, podejrzanie niska, czy jest w tym jakiś kruczek? W końcu mogę pozwolić sobie na piewsze M1 w ulubionej dzielnicy KRK! Boje się wpadki / straty. Bede wdzieczny za jakiekolwiek swieże wieści. DZięki. Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Enklawa Bronowicka IP: *.zax.pl 04.04.09, 23:48 mieszkam na tym osiedlu już 3 rok, ogólnie jest spoko, co do tej 7 to jest (znaczy się będzie) bardzo blisko usytuowana od torów, najlepiej wybrać się na dłuższą chwilę i ocenić samemu tę niedogodność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mookie Re: Enklawa Bronowicka IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.09, 23:40 czy ktos z mieszkających na tym osiedlu moze powiedziec czy ten budynek 7 ma szanse powstac do konca tego roku, jak zapowiada developer czy juz wiadomo skad taka niska cena? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wika123 Re: Enklawa Bronowicka IP: *.236.spine.pl 12.04.09, 22:58 Podobne ceny mieszkań sa na oś. Złocieniec. Może dlatego, że to peryferia miasta? Albo cena adekwatna do standartu, jakości materiałów uzytych do budowy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maraw Re: Enklawa Bronowicka IP: 194.146.252.* 14.04.09, 19:41 już płyta jest wylana, więc góra to szybko pójdzie. A cena pewnie dlatego, że samoloty nisko latają i odległość od torów to ok.80m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikiel Re: Enklawa Bronowicka IP: *.zax.pl 17.04.09, 00:08 ten blok jest z 20m do torów, 80 m to prawie połowa osiedla ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mookie Re: Enklawa Bronowicka IP: *.ap.krakow.pl 17.04.09, 10:20 skoro dopiero plyta jest wylana, to raczej nie ma szans, zeby sie zmiescic w terminie, czyli do konca roku. Z pewnoscia bedzie poslizg. A ktos cos wie o matreialach uzytych do budowy? Czy to moze tlumaczyc niska cene? Czy na Mydlnikach jeszcze gdzies powstaja mieszkania, ktore moga zostac oddane do konca tego roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maraw Re: Enklawa Bronowicka IP: 194.146.252.* 17.04.09, 17:46 z płytą to zawsze najdłużej schodzi, a ściany to będą szybko szły w górę. Słyszałem ze robią z porothermów. Poza tym idzie lato więc do końca roku pewnie się wyrobią, tylko oddanie bedzie pewnie na początku przyszłego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karaś Re: Enklawa Bronowicka IP: 194.146.252.* 17.04.09, 17:53 słyszałem, najpóźniej mają oddać do końca kwartału przyszłego roku. na ulotkach pisze ze 300 m jest od torów, ale wg mnie to jest 300 m ale od początku osiedla. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marwika63 Re: Enklawa Bronowicka IP: *.236.spine.pl 18.04.09, 21:16 Chyba są jakieś przepisy mówiące o tym, jaka ma byc odległość budynku mieszkalnego od torów kolejowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marwika63 Re: Enklawa Bronowicka IP: *.236.spine.pl 18.04.09, 21:24 Coś znalazłam nt. odległości torów od budynków: www.forum.prawnikow.pl/52400.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadziu Re: Enklawa Bronowicka IP: *.zax.pl 19.04.09, 22:08 ponieważ fundamenty są już wylane można osobiście zobaczyć w jakiej odległości będzie usytuowany budynek od torów, A co z tą linią wysokiego napięcia, czy ona będzie zlikwidowana ..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Enklawa Bronowicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.09, 15:43 cena zapewne jest spowodowana niedogodnosciami zwiazanymi z pociagami i bardzo nisko przelatujacymi samolotami, które sa dosc glosne, mieszkalam przez 3 lata w bloku 14 i zauwazylam ze czestotliwosc lotów sie zwiększa. Z materialami jest raczej ok, nie bylo problemów z budynkiem po oddaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wika123 Re: Enklawa Bronowicka IP: *.236.spine.pl 23.04.09, 17:36 A jak jest np. ze sklepami w tym rejonie? Czy można gdzieś blisko kupić podstawowe artykuły spożywcze, prasę itp. ? Czy trzeba jechać aż do Bronowić na zakupy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prog_1@wp.pl Re: Enklawa Bronowicka IP: *.ghnet.pl 23.04.09, 19:11 Ze sklepami i miejscami parkingowymi jest problem. Trzeba rezerwowac od razu miejsce postojowe. Jest Lewiatan w Szczyglicach/Rząsce.Niby blisko ale trzeba mieć samochód. Powstają kolejne osiedla w tamtej okolicy wiec jest szansa, że powstawną i sklepy. No właśnie czy ktoś orientował się nad podobymi ofertami deweloperów w kraku? Czy znalazł ktoś coś bardziej interesującego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: Enklawa Bronowicka IP: *.zax.pl 24.04.09, 01:02 Ze sklepami nie jest najgorzej. Na osiedlu obok (Jurajskie) jest Zabka. Dodatkowo przy ul. Balickiej obok kosciola jest tez sklep spozywczy w ktorym z tego co widzialem zaopatruje sie glownie starsza populacja najblizszej okolicy. Zaopatrzenie tych sklepow calkiem niezle, aczkolwiek ja korzystam z nich tylko w wyjatkowych sytuacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prog_1@wp.pl Re: Enklawa Bronowicka IP: 217.153.195.* 20.04.09, 16:13 Pytałem o postęp w budowie fundamentów. Jest już ok 90%. Prace cały czas trwają. Przed budynkiem, w którym obecnie mieszkam wybudowano sześć pięter w ciągu niespełna trzech miesięcy! Czyli jak juz fundamenty są to budowa idzię szybko. Obecnie mieszkam w blokach naprzeciwko Ikei. Tragedia: ciasno, głośno od ul. Conrada, do tego brak jakichkolwiek terenów zielonych, zaduch, wieczny cień blokowiska. Decyduję się na przeprowadzkę do większego i trochę dalej położonego osiedla w Mydlnikach. Jest tam jak na wsi, zielona trawa, pola uprawne, jeziora, piękny kościół, widok na kopiec, teren pagórkowaty... Co do porównań Enklawy i osiedla Złocień: Mydlniki są przecież znacznie bliżej - na tyle blisko, że można do centrum codziennie dojeżdzać rowerem, poza tym okolica osiedla jest znacznie przyjemniejsza. A to wszystko za mniej niż 5000 za metr kw.! Spośród trzech 'niedogodności' (tory, samoloty, linia) to właśnie linia energetyczna najbardziej mi przeszkadzała. Zrobiłem kolejne dochodzenie i okazuje się, że jest to linia awaryjna używana niezmiernie rzadko. Będąc na osiedlu mozna się o tym przekonać - nie szumi. Zresztą najlepiej zapytac bezstronnych mieszkańców. Obecnie też mieszkam blisko koleii i nie jest to problem, pociagi jeżdzą tam wolno, a to sprawia, że hałas jest niewielki. Co do konkurencji w okolicy. To poniżej budują spółdzielnia mieszkaniowa Staszic oraz Doktor Q. Ten ostatni prawie że na ul. Balickiej, Staszic - dosyć ciasno, też przy linii. A ceny znacząco wyższe. Dlaczego o tym pisze? Bo wpłaciłem już 5 000 PLN, podpisałem umowę rezerwacyjną. Marwi mnie, tylko fakt, że zaledwie jedna piąta mieszkań jest sprzedana. Podobno obecnie mieszkania 'nie idą'. Może więcej ludzi zdecyduje się na zakup w Enklawie w momencie jak ruszą mury w górę. Byłbym spokojniejszy gdyby już 100% mieszkań było wykupionych = większe szanse, że budynek powstanie, bez komplikacji. Szczerze polecam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Enklawa Bronowicka IP: *.zax.pl 21.04.09, 19:18 Ktokolwiek chce kupić mieszkanie POWINIEN POŚWIĘCIĆ 2-3 GODZINY na wizję lokalną na osiedlu, to chyba niewiele zwłaszcza że można potem tam mieszkać całe życie. Posłuchajcie pociągów, samolotów, dopytajcie się o linię energetyczną - (najlepiej w zakładzie energetycznym). Nie wszystkie opinie na forach są obiektywne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annaq Re: Enklawa Bronowicka IP: 194.146.252.* 22.04.09, 19:00 słyszałam, że budynek i tak powstanie bez względu na liczbę sprzedanych mieszkań, gdyż budują go z funduszy własnych, nie biorąc zadnego na to kredytu ani nie czekając na wpłaty, choć pewnie jak więcej sprzedadzą to przyspieszy to budowę. Jeśli chodzi o pociągi to jest spoko trochę gorzej z samolotami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Enklawa Bronowicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 21:56 Witajcie, Właśnie rozglądam się za mieszkankiem w tamtych okolicach. Byłem na wizji lokalnej w Enklawie i bardzo pozytywny wrażenie na mnie zrobiło. Jednak obecnie sprzedawane mieszkania w bud.7 są bardzo blisko torów. Czy nie powinienem obawiać się jakichś drgań? Druga rzecz (poważniejsza), lotnisko w Balicach będzie przyjmować coraz więcej samolotów. Linia energetyczna - dowiedziałem się, że w 2011 jest planowane zakopanie tej linii pod ziemią. Waham się pomiędzy różnymi ofertami w enklawie i jurajskim. Może ktoś miałby do polecenia jakieś podobne zaciszne miejsca do porówniania? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Enklawa Bronowicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.09, 09:19 tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffik Re: Enklawa Bronowicka IP: *.zax.pl 26.04.09, 16:42 Witam, A czy ktoś mógłby napisać czy w tym bloku również będą garaże? Podobno plan tego bloku jest nieco inny i developer nie oferuje garaży, zatem mieszkania na parterze będą przy samej ziemi, czy będzie to taki sam wysoki parter jak w pozostałych blokach? Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: Enklawa Bronowicka IP: 194.146.252.* 26.04.09, 18:16 z tego co wiem to parter bedzie bezpośrednio przy ziemi dlatego cena jest mniejsza, a garaze albo piwnice moze beda ale wstepnie ich nie ma w planie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mookie Re: Enklawa Bronowicka IP: *.236.spine.pl 27.04.09, 13:32 to jest smieszne. co to znaczy, ze piwnice moze bedą? czyli najpierw wybuduja blok, a potem beda kopac pod blokiem piwnice, tak?? zwykla manipulacja klientami, zadne piwnice nie powstana. ciekwawe, gdzie potem ludzie beda trzymac takie rzeczy jak rower, sanki dla dziecka i inne zbedne na co dzien przedmioty, ktore nie zmieszcza sie w szafie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: Enklawa Bronowicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.09, 14:14 aktualnie jest tak, że piwnice i garaze miały nie być. Do sprzedaży są same mieszkania i miejsce parkingowe (bez garażu i piwnicy). Ale robiąc podłoże musieli się głębiej podkopać gdyż teren nie był stabilny. Przez to powstała duża dziura którą można teraz zasypać, albo zrobić garaze lub piwnice, ale na to potrzebne jest osobne pozwolenie. I nie wiadomo czy wogóle powstaną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prog_1@wp.pl Dziwne IP: *.ghnet.pl 27.04.09, 20:14 Dziwne, umieściłem tutaj dwa dodatkowe wpisy, przez jakiś czas widniały, a teraz ktoś je skasował (?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffik Re: Dziwne IP: *.zax.pl 27.04.09, 22:42 To umieść je jeszcze raz, a czego dotyczyły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: Dziwne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.09, 08:36 jakies dwa twoje wpisy sa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mookie Re: Dziwne IP: *.236.spine.pl 28.04.09, 17:48 wpisy wyparowaly jak te piwnice. w Krakowie znajdziesz wiecej takich mieszkan bez piwnic. ciekwawe czy za kazdym razem bylo pozwolenie na dubowe budynku mieszkalnego, a nie bylo pozwolenia na budowe piwnic. to jest dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: Dziwne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.09, 10:28 piwnic i garazy miało nie byc, ale przez to, że musieli się glębiej podkopać żeby postawić fundamenty powstała dziura, która może być zasypana lub można zagospodarować na garaż podziemny lub piwnice, ale na to potrzeba nowego pozwolenia. A gdzie są tańsze mieszkania w dobrej lokalizacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mo Re: Dziwne IP: *.236.spine.pl 29.04.09, 19:14 nie chodzi o tansze, ale o przyzwoite. Bo rower to gdzie bede trzymal? Na balkonie czy moze na klatce schodowej bede przypinał do barierek? Najpier kazali placic dodatkowo za miejsce postojowe, co mozna zrozumiec, a teraz to juz nawet piwnica staje sie dobrem luksusowym. Kto chce niech kupuje, tylko potem to nawet ze sprzedaniem takiego czegos bedzie mial klopot. A czy to taka dobra lokalizacja, to tez mozna dyskutowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffik Re: Dziwne IP: 212.106.17.* 30.04.09, 08:29 Z tego co się dowiedziałem bezpośrednio u źródła na 99% będą piwnice, tzn. są już zaprojektowane ale czekają na ostateczne zezwolenie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec os. Re: Dziwne IP: 149.156.22.* 30.06.09, 10:37 W zbudowanych i zamieszkanych budynkach "piwnice" i garaże są na poziomie gruntu. Te tak zwane piwnice są komórkami lokatorskimi wielkości budki telefonicznej. Można zmieścić tam regał i dwa rowery w pionie. W części budynków deweloper niesprzedane garaże przerobił na mieszkania. Mieszkający tam raczej się nie skarżą, aczkolwiek lepiej ich bezpośrednio oto zapytać. Mieszkania te mają duży plus w postaci sporego prywatnego ogrodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Dziwne IP: *.zax.pl 30.06.09, 20:18 Wypisujesz bzdury, deweloper od początku inwestycji planował mieszkania na parterze z jednej strony i garaze z drugiej , mieszkam w takim mieszkaniu w budynku który powstał jako pierwszy na tym osiedlu, wszystko jest ok a ogródek jest extra jesli masz małe dziecko. Niski parter to nic dziwnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juras Re: Dziwne IP: *.itn.com.pl 02.07.09, 12:16 A jak wygląda sprawa ogrzeania w mieszkaniu na parterze? Pozdrawiam Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Dziwne IP: *.zax.pl 02.07.09, 19:59 Jest ok w moim mieszkaniu zima +16 bez grzania (gdy mnie nie ma w mieszkaniu) lato 25-26, pewnie rolety dają taką dodatkową osłonę od wiatru w zimie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: Enklawa Bronowicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 08:18 hey. jak postępy na budowie? bo nie bardzo mam kiedy tam jechać. Odpowiedz Link Zgłoś
dd48 Re: Enklawa Bronowicka 19.05.09, 19:59 Byłam tam dziś coś tam robią. Też zastanawiam się nad zakupem. Czy ktoś wie czy ceny mozna negocjować???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffik Re: Enklawa Bronowicka IP: *.zax.pl 19.05.09, 21:26 No więc ja też byłem na miejscu, są zrobione i zasmołowane zewnetrzne ściany poziomu piwnic, teraz zrobili szalunki na ściany działowe nośne piwnic oraz przywieźli prefabrykaty pozostałych ścianek działowych piwnic. Także zapewne niedługo będzie wreszcie widać jak będą robić pierwszy strop - ten co przykryje piwnice. Odpowiedz Link Zgłoś
dd48 Re: Enklawa Bronowicka 27.05.09, 13:40 Czy ktoś z mieszkających na osiedlu Enklawa Bronowicka może co jakis czas napisac czy coś się dzieje na bloku nr 7, czy są postępy prac, czy są jakieś ekipy itp... Z góy dziękuję, mieszkam na drugim końcu Krakowa i nie mogę tam jeździć tak często jakbym chciała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffik Re: Enklawa Bronowicka IP: *.zax.pl 27.05.09, 18:41 Ja tu mieszkam (wynajmuję) i przy okazji widzę jak mi się blok buduje :) Generalnie robią chłopaki cały czas, lada dzień będą wylewać beton na parterze, jak byłem dzisiaj to widziałem że już całe zbrojenie skończone ;) Ale najbardziej niecierpliwie czekam na moment, kiedy zaczną powstawać ściany parteru bo moje mieszkanie będzie na parterze. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
dd48 Re: Enklawa Bronowicka 28.05.09, 13:01 Dzięki za info. Wie Pan może jaka będzie wysokość nmieszkań, czy standardowa 2,5 czy wyższe? Odpowiedz Link Zgłoś
dd48 Re: Enklawa Bronowicka 08.06.09, 23:42 Jak tam budowa? Strop nad piwnicami juz gotowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffik Re: Enklawa Bronowicka IP: *.zax.pl 09.06.09, 23:17 Parter już prawie gotowy ;) Zostało pozakładać nadproża nad oknami a tak to z tego co widzę większość zrobiona ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dd48 Re: Enklawa Bronowicka 10.06.09, 18:48 To super, ja możesz tro co jakis czas napisz jak się roboty posłuwają. Dzięki stokrotne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffik Re: Enklawa Bronowicka IP: *.zax.pl 14.06.09, 19:12 Dotychczas przykryli płytami z 50% parteru (moje mieszkanko również przykryte w 50% ;) ). Rozmawiałem z jednym z robotników, twierdzi że zrobili "spływ" (cokolwiek to znaczy- chyba jakieś odeskowanie do wylania betonu). Ale mówił, że jeszcze to trochę potrwa zanim przykryją wszystko i zaleją (bo to podobno chyba 2x się beton wylewa nie znam się na tym). Tymczasem zastanawiam się co to za ziemię nawożą za płotem - widzę, że na Jurajskim rusza kolejny etap i będą kolejne bloki a ta ziemia stamtąd jest. Ciekawe czy nam za płotem też czegoś nie postawią jakiegoś sklepu albo bloku :/ . Jakby ktoś coś wiedział piszcie.... Odpowiedz Link Zgłoś
dd48 Re: Enklawa Bronowicka 15.06.09, 11:56 Też byłam na budowie wczoraj i przez tę kupę piachu nic nie widziałam. Najprawdopodobniej jednak coś nam stanie na działce. W umowie przedwstępnej wyrażaliśmy zgode na podział naszej działki bo na 99% powstanie jeszcze jeden blok 7B. Jakby co to mam plan zagospodarowania działki z tym nowym blokiem i mogę przesłać na miala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: Enklawa Bronowicka IP: 194.146.252.* 15.06.09, 19:40 czy mogę dostać mapkę na maila? aniawronska20@wp.pl. z góry dziękuje i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffik Re: Enklawa Bronowicka IP: *.zax.pl 16.06.09, 20:16 Hej dd48 to ja poproszę ten plan.. r.n@interia.pl. Wiem o tym bloku ale ten plan widziałem tylko w biurze developera. Dzięki bardzo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffik Re: Enklawa Bronowicka IP: *.zax.pl 16.06.09, 20:18 Jeśli chcesz zobaczyć budowę to poszukaj na Jurajskim sklepu Żabka, naprzeciwko jest furtka do drogi, którą dojdziesz do samej budowy i stamtąd można zobaczyć wszystko jak na dłoni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat144 Re: Enklawa Bronowicka IP: *.net.autocom.pl 20.06.09, 14:34 Byłem u dewelopera na Kluczborskiej. Wszystko cacy ale dlaczego nie chcą udostępnić wzoru umowy notarialnej. Sprawa śmierdzi mi trochę. Podobno notariusz zastrzegł sobie wzór umowy. Co prawda maja egzemplarz w biurze gdzie można sobie go czytać do woli. Ale czy to się trzyma kupy ? Przecież po popdisaniu i tak bym dostał egzemplarz wiec co to za tajemnica? Czy ktoś się spotkał z taką praktyką (chodzi o blok nr 7). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffik Re: Enklawa Bronowicka IP: *.zax.pl 21.06.09, 14:53 A czy ktoś dowiadywał się jakie drzwi wejściowe i okna będą montowane? Drzwi mają być antywłamaniowe podobno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Enklawa Bronowicka IP: *.zax.pl 21.06.09, 18:49 Drzwi antywłamaniowe Horman DGM, okna standard PCV dodatkowo na parterze rolety antywlamaniowe i ogródki przynalezne do tarasu, co do tej umowy notarialnej to nie mam pojecia skąd takie podejście, ja podpisałem cywilno-prawną ale cały czas się zastanawiam czy jednak nie podpisać aktu not. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asd Re: Enklawa Bronowicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.09, 15:30 i ja poprosze o te mapki bloku ksieziczkaa@gazeta.pl dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: Enklawa Bronowicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.09, 14:49 na stronie edmunda lesia sa zdjęcia z budowy bloku 7 i początki bloku 8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Enklawa Bronowicka IP: *.chello.pl 02.07.09, 21:01 podpisałem już umowę przedwstępną (w formie cywilno prawnej) i nie widzę niczego co by śmierdziało. A mają takiego dziwnego notariusza to co zrobisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniula Re: Enklawa Bronowicka IP: *.chello.pl 08.08.09, 17:19 Ja poproszę ten plan na anajanas@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ros Re: Enklawa Bronowicka IP: *.zax.pl 02.02.10, 11:34 Czy ktoś z mieszkańców może mi powiedzieć jakie są mniej więcej koszty utrzymania mieszkania? Chodzi mi przede wszystkim o ogrzewanie gazowe piecami dwufunkcyjnymi ale także o inne opłaty. Zastanawiam się nad kupnem mieszkania na tym osiedlu ( 2 pokojowe, 45m lub coś tej wielkości) ale patrząc na cenę i możliwe opłaty mam kilka wątpliwości. Napiszcie jak to wygląda zwłaszcza jeśli już tam długo mieszkacie. Dzięki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Blok nr 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.10, 12:07 Witam Bardzo martwi mnie położenie tego bloku względem bloku sąsiedniego. Weszłam na GoogleMaps i przeraziło mnie zdjęcie satelitarne na którym widać w jaki sposób pada cień bloku nr 13 na blok nr 8 :( Czy takie usytuowanie jest zgodne z przepisami budowlanymi? Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Enklawa Bronowicka IP: *.chello.pl 02.07.09, 20:56 Nie da się negocjować - ceny są chyba najniższe z możliwych obecnie. Niestety kredyty idą w górę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffik UWAGA! Zostało założone nowe forum osiedla! IP: *.zax.pl 06.07.09, 22:16 adres: enklawabronowicka.fora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gg23 Re: Enklawa Bronowicka IP: *.ghnet.pl 23.07.09, 07:35 Witam ile osob kupiło już mieszkania w bud nr 7? Jestem mam nadzieje szczesliwym nabywcem. Myslicie ze zdążą do grudnia? Bo ostatecnzy termin oddania jest dopeiro w czerwcu mam nadzieje ze na wiosne bedzie można się już wprowadzic... Pociagów nie mal nie slychac natomiast samoloty top kwestia przyzwyczajenia, ale każdy widzi na co się decyduje. Moje mieszkanie już powstało niech rośnie w góre... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Enklawa Bronowicka IP: *.zax.pl 28.07.09, 19:26 jakoś mozolnie to budowanie idzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffik UWAGA! Zostało założone nowe forum osiedla! IP: *.zax.pl 06.07.09, 22:13 Forum dla mieszkańców osiedla Enklawa Bronowicka: www.enklawabronowicka.fora.pl Zapraszam! Odpowiedz Link Zgłoś