16.05.11, 06:26
Witam serdecznie,chciałabym zapytać czy jest możliwość uzyskania zasiłku celowego jeśli mieszka się w innym miejscu niż jest się zameldowanym?Dostaję 538 złotych miesięcznie i dzięki temu,że dzięki rodzicom mam dach nad głową jakoś sobie radziłam. Niestety ostatnio,mimo,ze jestem ubezpieczona musiałam wydać 180 złotych na leczenie kanałowe,udało się 70 złotych na NFZ przenieść. Ale i tak jestem do tyłu i chciałabym się poratować tym zasiłkiem,ale zupełnie nie wiem jak to wygląda?
Obserwuj wątek
    • kukusia_1 Re: Pytanie 16.05.11, 11:00
      z tego co się orientuje mops nie patrzy na meldunek tylko adres zamieszkania .
      ale wątpię czy uda Ci się uzyskać zasiłek na leczenie zęba. mósi być konkretny cel , typu jedzenie ubranie , leki . ale czy leczenie ? najlepiej jak pójdziesz i się dowiesz u pracownika socjalnego.
      Zyczę powodzenia !smile
      • darlenka51 Re: Pytanie 16.05.11, 12:37
        No właśnie już za dentystę zwrotu nie chcę tylko chciałabym wziąć zasiłek na zakup żywności,bo alimenty(na razie dobrowolne) mam dopiero pierwszego,a w kieszeni mi zostało 50 złotychsad
        • w_miare_normalna Re: Pytanie 16.05.11, 13:37
          Nie trzeba mieć meldunku. Ja np. starałam się o zasiłek celowy na żywność (wynajmuję mieszkanie) i mi nie przyznano, ale z innego powodu, nie dlatego, ze mieszkam tam gdzie nie jestem zameldowana.
          • isabelka20 Re: Pytanie 16.05.11, 16:23
            napisz podanie o pomoc finansową na żywność, uzasadnij to wydatkiem na lekarza, w związku z czym nie jesteś w stanie zakupić żywności. Zgodnie z ustawą ważne jest miejsce zamieszkania, nie zaś zameldowania
            • darlenka51 Re: Pytanie 16.05.11, 19:39
              Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi. I jeszcze tylko chciałabym zapytać,czy liczy się wtedy dochody wszystkich osób mieszkających w tym lokalu czy tylko moje i synka jako rodziny?
              • aniaj21 Re: Pytanie 16.05.11, 21:20
                hej
                ja własnie jestem po wizycie pani z opsu jesli macie wspolne gospodarstwo tzn wspolnie gotujecie itp to niestey ale wliczają dochody rodzicow i pozostalych osob zamieszkiwanych z wami chyba ze macie osobne gospodarstwo czyli ty i synek utrzymujecie sie tylko i wylącznie sami z tym ze jesli nie placicie zadnych rachunkow bedą to brac pod uwage ze rodzice wam pomagają a i niestety poza tym beda tez wypytywac czy faktycznie rodzice wam pomoc nie moge czyli bedą pytac o ich dochody wiem to z dzisiejszego wywiadu jak co to pisz odpowiem
                • darlenka51 Re: Pytanie 16.05.11, 21:34
                  To chyba jednak dam sobie spokój. Dziękuję wszystkim za odpowiedzismile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka