wieczorynka26 Dodatek mieszkaniowy 29.09.11, 13:19 HURAAAAA!! Właśnie listonosz przyniósł mi decyzję o dodatku mieszkaniowym! Dostaliśmy prawie 90zł ) Ależ jestem szczęśliwa! Odpowiedz Link Zgłoś
wieczorynka26 Dzień dzisiejszy 14.10.11, 22:56 Witam kochane E-mamy Wpadłam chociaż dać znać co u nas. Z kilkoma z Was mamy kontakt e-mail ale poczuwam się w obowiązku napisania co się u nas dzieje. Mąż nadal na zwolnieniu ale najprawdopodobniej tylko do środy i zaczyna normalnie pracować..Uff..Może jakoś odbijemy się od dna? Malusia zdrowa jak ryba. Rośnie i ładnie przybiera na wadze. Zaczyna coraz więcej mówić i nauczyła się stawać na nóżki. Nawet nie wiecie jaka jestem z niej dumna Lada moment mamy wizyte u lekarza i będziemy prosić o turnus Czeka nas na dniach badanie EEG ale mam nadzieję, że wynik niczym nas nie zaskoczy. Ja w końcu pomyślałam o sobie. Znalazłam stomatologa i leczę powolutku swoje zęby. Udało się robić na NFZ!! W poniedziałek wybieram się do MOPS żeby złozyć wniosek o dodatkowe 100zł na listopad i grudzień do pielęgnacyjnego. Fajnie, że dodatkowe pieniążki wpadną - schowamy na czarną godzinę. Po za tym poszukuję usilnie pracy dorywczej, którą mogłabym wykonywać w domu, szukam też wystawiania towaru w marketach po nocach. Może uda się coś złapać. Ciepło Was wszystkie pozdrawiam i dziękuję za to, że jesteście. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Dzień dzisiejszy 15.10.11, 13:22 wieczorynka, słuchaj ja mam do oddania kilka sztuk bielizny - body z krótkim rękawem rozmiary od 68 do 80 i dwa z długim - rozmiar napisany 80 (ale moim zdaniem troche mniejszy). do tego spodnie dresowe ciepłe i blezerek - te ostatnie rzeczy w b. dobrym stanie. przesłać Ci? Odpowiedz Link Zgłoś
wieczorynka26 Re: Dzień dzisiejszy 15.10.11, 22:24 Dziekuję za chęć pomocy. Napisałam wiadomośc na gazetową pocztę. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Dzień dzisiejszy 13.11.11, 12:28 Moze daj ogloszenie, ze posprzatasz dom albo umyjesz okna. Ida swieta i to moze byc niezla fucha - zazwyczaj na popoludnia albo weekendy bo wiekszosc ludzi pracuje a jak maz wroci z pracy to moze sie dzieckiem zajac. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczorynka26 Ważne!!!!! 25.10.11, 14:53 Najmilsi.. Potrzebuję bardzo pilnie pomocy kogoś, kto składał dokumenty do jakiejkolwiek Fundacji z prośbą o wsparcie finansowe na rehabilitację. Proszę o odzew na @ gazetową.. To naprawdę mega pilne. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczorynka26 Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 08.11.11, 12:26 Chciałam tylko napisać, że jutro znowu lądujemy na dłużej w szpitalu Odpowiedz Link Zgłoś
miedzymorze Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 08.11.11, 12:38 Trzymajcie się ciepło pozdr, mi Odpowiedz Link Zgłoś
wieczorynka26 Dziękuję MONIKO 23.11.11, 17:03 Serdecznie dziękujemy Monice za OGROMNĄ pakę z ciepłymi ubrankami. Dziękujemy! Odpowiedz Link Zgłoś
wieczorynka26 Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 10.01.12, 16:37 Nie wiem czy ktoś tu jeszcze zagląda ale pomyślałam, że wypadałoby dać znać co u nas słychać.. Przede wszystkim chciałam bardzo podziękować Eli i Dorocie za pomoc okazaną naszej rodzinie i za to, że dzięki nim nasze święta były weselsze..Dziewczyny - jesteście wspaniałe! Małgośka - dziękuję, że o nas pamiętasz..mimo tego, że u Ciebie się dzieje.. A teraz co u nas..Mąż już po zwolnieniu ( jakoś doszedł do ładu ze zdrowiem po wypadku ) i wrócił do pracy - podobno od tego miesiąca ma nawet dostać podwyżkę..Czekamy Ja zdrowa i w sumie wszystko ok u mnie - zauważyłam tylko, że zrobiłam się nadwrażliwa, ale to chyba od nadmiaru różnych wrażeń. Mam nadzieję, że sama ze sobą też się poukładam. A teraz co u maluszka naszego...Jest już ROCZNIAKIEM..Cały czas się rehabilitowaliśmy i efekty były powalające - aż lekarze są zadziwieni, że tak się dzieje. Sama już staje na nóżki i przy podparciu robi kilka kroczków. Jesteśmy tacy szczęśliwi..Niestety ma zaawansowaną skoliozę i najprawdopodobniej trzeba będzie by nosiła gorset - ale o tym zadecydują ortopedzi w najblizszym czasie. A psychicznie rozwija się prawidłowo - coraz więcej próbuje mówić i widać, że więcej rozumie. Ze złych wieści to tylko tyle, że zamknęli nam poradnię od rehabilitacji i zostaliśmy z niczym Rehabilitacja ma być płatna ale nie chcą wystawiać faktur na fundację, a bez takiej faktury fundacja nie zwroci nam pieniędzy..I czarna magia - co dalej?? Powalczę jeszcze - może coś się uda.. O i chyba tyle u nas.. AAAAAAAA...oczywiście wnioski na dodatkowe 100zł do pielęgnacyjnego złożyłam i strasznie się cieszę ze były i ze beda te pieniądze Jeszcze raz dziękuję każdej z Was za zainteresowanie i dobre słowo Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 10.01.12, 18:08 Dobrze, ze więcej plusów niż minusów. Odpowiedz Link Zgłoś
anngam8388 Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 10.01.12, 18:16 Hejka wieczorynka mam dwie kurteczki takie już na wiosnę typowo dziewczęce więc mój łobuziak nie ponosi..tylko,ze sa rozmiaru takiego jak ten kożuszek co Ci wysłałam, więc napisz mi czy kurteczki będą dobre na małą czy juz nie ten rozmiar..o koszty wysyłki się nie martw pokryję, tylko napisz czy będą dobre Odpowiedz Link Zgłoś
wieczorynka26 Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 10.01.12, 21:37 Zaczekajmy z wiosennymi kurteczkami..Nie wiem jak Mała przez zimę urośnie, bo w sumie jedną kurteczkę wiosenną mam i mam szczerą nadzieję, że jeszcze będzie na nią dobra. Ale serdecznie dziękuję za dobre serce i chęć pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
anngam8388 Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 10.01.12, 22:11 wieczorynka26 napisała: > Zaczekajmy z wiosennymi kurteczkami..Nie wiem jak Mała przez zimę urośnie, bo w > sumie jedną kurteczkę wiosenną mam i mam szczerą nadzieję, że jeszcze będzie n > a nią dobra. > Ale serdecznie dziękuję za dobre serce i chęć pomocy ok jakby coś się zmieniło w tym temacie to napisz Odpowiedz Link Zgłoś
gd_3334 Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 11.01.12, 12:28 Miło się czyta takie rzeczy trzymam kciuki za dalsze postępy, całuski dla małej Odpowiedz Link Zgłoś
doti111 Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 11.01.12, 18:02 Cieszy mnie to, że mogłam pomóc. Dobrze, że w miłej atmosferze spędziliście święta Odpowiedz Link Zgłoś
cudko1 wieczorynka26 12.01.12, 09:54 ja tez jestem z Białegostoku, na 100% mam ciuchy po córeczce - jakie tylko wymiary ma teraz twoja mała ?? bo musiałabym trochę przekopać piwnice, kartony itp. i jeszcze jedno? piszesz że mąż miał wypadek? samochodowy? z jego winy czy nie? ubiegał się o jakieś odszkodowanie, zadośćuczynienie? a tak w ogóle witam wszystkich odezwałam się pierwszy raz Odpowiedz Link Zgłoś
wieczorynka26 Re: wieczorynka26 12.01.12, 11:19 Cudko - dziękuję za propozycje. Dzisiaj byłyśmy na bilansie roczniaka i Basia ma 75cm ale waży niecałe 9kg. Taka kruszyna z niej. Ale co do ubranek to na razie dziękuję - Basia ma co nosić i nie będę zbierać na zapas Ale dziękuję serdecznie jeszcze raz. Mąż był pasażerem wiec wypadek nie był z jego winy. A co do ubezpieczenia i zadośćuczynienia to tym się zajmuje już prawnik z firmy męża, więc ja już w to nie wsiąkam. Odpowiedz Link Zgłoś
cudko1 to ma prawnika do dupy 12.01.12, 11:38 że tak się kolokwialnie wyrażę - wypadek był kilka miesięcy temu o ile się nie mylę, kasę jakąkolwiek powinien dostać 30 dni od zgłoszenia szkody - tak zg. z ustawą, + plus minus trochę dłużej przy ustalaniu odpowiedzialności, powinniście się trochę bardziej tym zająć - zawsze jakaś kasa by wpadła i za koszty leczenia, dojazdów, utraconą cześć dochodów, zadośćuczynienie (w zależności od doznanych obrażeń, trwałego uszczerbku itp.) popytaj może męża na jakim etapie jest sprawa - ew. mogłabym w tym pomóc p.s. jakbyś potrzebowała ubranek -= odzywaj się do mnie na maglu (link w sygnaturce) - pocztę rzadko sprawdzam tu również mogę przeoczyć p.s.2 może jakieś zabawki dla córci? p.s. mąż pracuje za najniższą krajową? a co robi? może mogłabym coś załatwić lepszego? - w zależności od branży oczywiście jak coś pisz na priv cudko1@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska182 Re: to ma prawnika do dupy 12.01.12, 12:36 cudko 1 chyba w cuda wierzysz,ze odszkodowanie za poniesione szkody ( mienia,uszczerbek na zdrowiu)uzyskuje sie w 30 dni.Albo gdzies sie naczytalas o adwokatach ,ktorzy sa w stanie zakonczyc sprawe o odszkodowanie w 30 dni. Miesiacami ,nawet latami trwaja takie sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
cudko1 Re: to ma prawnika do dupy 12.01.12, 12:45 pracuję w zawodzie, wiem co mówię jasne zależny od sprawy - ale to jest rzadkość i ewenement żeby takie sprawy trwały latami p.s. napisała-m pierwsze pieniądze - jeżeli jest ustalona odpowiedzialność - wypłacane są w ciągu 30 dni od dnia zgłoszenia szkody - z uwagi na obowiązującą mnie tajemnicę nie mogę rzucać sprawami, ale uwierz mi, jest to do zrobienia, choć oczywiście nie zawsze - nie znam stanu faktycznego sprawy męże autorki więc nie mogę wyrokować, czy też przepowiadać, ale powinni się tym bardziej zainteresować Odpowiedz Link Zgłoś
cudko1 Re: to ma prawnika do dupy 12.01.12, 12:47 źle się wyraziłam - pracuję w branży, nie w zawodzie Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: to ma prawnika do dupy 12.01.12, 17:58 "pracuję w zawodzie" i piszę z pracy, bo szef nie założył monitoringu Ja wiem, że teoria głosi, że pierwsze pieniądze w 30 dni. Ale fakty zazwyczaj są inne i jeśli da się wypłacenie pieniędzy "odwołać", "zawiesić", albo przynajmniej odwlec, to cała przyjemność po stronie tego, który kasę ma wypłacić. Tak jest wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczorynka26 Re: to ma prawnika do dupy 12.01.12, 12:59 cudko - prawnik nie jest do dupy..na złożenie wniosku o odszkodowanie jest 5 lat z UFG..zresztą domyślam się, że pracujesz jednej z firm zajmujących się odzyskiwaniem odszkodowań po wypadkach więc pewnie sama wiesz jak jest w rzeczywistości..my też już zostaliśmy poinformowani o naszych prawach w tej kwestii..a sprawa jest dużo bardziej skomplikowana i nie do opisywania na forum..ale dziękuję za chęć pomocy - będę miała na uwadze jak coś.. Odpowiedz Link Zgłoś
cudko1 Re: to ma prawnika do dupy 12.01.12, 13:06 oki rozumiem sorki nie chciałam obrazić nikogo - również prawnika, ale jestem uczulona na nieudolność co poniektórych i robienie klientów w bambuko - oczywiście nie wszyscy są tacy już się nie dopytuję dobra już się nie wpierdzielam między wódkę a zakąskę pozdrawiam i życzę powodzenia i dużo dużo siły Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi cudko1 20.03.12, 21:17 > że tak się kolokwialnie wyrażę Nie kolokwialnie, tylko wulgarnie w każdym znaczeniu: sjp.pwn.pl/szukaj/dupa Następnym razem powściągnij, proszę, emocje i użyj synonimu, albo chociaż wykropkuj. Odpowiedz Link Zgłoś
szary_ludz Czujność moderatora. 20.03.12, 21:26 Powalająca, nie ma to jak zwracać uwagę po dwóch miesiącach. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczorynka26 Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 20.03.12, 21:38 Dorotko, dziękuję, że o nas pamiętasz Na maila już odpisałam, ale żeby było uczciwie to i na ogólnym wątku napiszę co u nas. Najpierw o finansach: Chyba lepiej. Mimo iż mąż nadal na papierach ma najniższą krajową w tym miesiącu dostał do ręki premię - 350zł. Fajny zastrzyk gotówki Nie ukrywam, że się ucieszyliśmy. Po za tym w związku z tym, że MOPS ze spóźnieniem wypłacał te dodatkowe pieniążki do świadczenia pielęgnacyjnego to pod koniec lutego wpadło nam dodatkowe 200zł. Niby dla niektórych nieduże pieniądze ale jak dla nas to superowo. Mówiąc szczerze to liczę trochę, że tak jak mówią - od kwietnia mają podnieść świadczenie pielęgnacjne o 100zł. Fajnie by było. Zbieramy też pieniążki na Królewnę na koncie w Fundacji i kilka wpłat już mamy - ale to przeznaczamy na leczenie i rehabilitację Złożyłam też kolejny (2) wniosek o dodatek mieszkaniowy ( bo w tym miesiącu nam się kończył ) i czekam na decyzję. Powinna lada dzień być - oczywiście jak przyjdzie to wyślę kopię do BJ. Być może moja mama od września pójdzie na roczny urlop zdrowotny i będzie się naszą córunią zajmować a wtedy będę mogła iść do pracy i odbijemy się trochę finansowo. Na razie prawie non stop mamy rehabilitację i trzeba z tego korzystać dopóki dają i sama rehabilitacja daje efekty. Niestety najprawdopodobniej przez zaniedbania lekarskie czekają nas dwie operacje. W kwietniu jedziemy do Warszawy na konsultacje do ortopedy ( niestety prywatnie bo terminy są takie, że przewrócić się można - prywatnie i skorzystamy w tym momencie z pieniędzy zebranych na subkoncie w Fundacji ) i zobaczymy co powie. Mam nadzieję, że uda się pomóc biodrom i kręgosłupowi jakoś bezinwazyjnie. Kurcze, no wierzę w to bo nic innego mi nie pozostało. Po za tym i mi zaczyna się sypać kręgosłup. Chyba od noszenia: dziecka, wózka z dzieckiem itp..Od kilku dni ledwo chodzę ale mam nadzieję, że przejdzie - smaruję się jakimś żelem przeciwbólowym. Jak nie pomoże to pewnie pójdę do lekarza.. Bibi prawie w ogóle nam na wadze nie przybiera. Straszna z niej kruszynka. Ale wyniki krwi i moczu są ok. Może taki jej urok? W kwietniu mamy też kontrolną wizytę u gastrologa. Zobaczymy co powie. Od mojego ostatniego postu zaliczyliśmy 2 pobyty szpitalne. Jeździmy dużo na rehabilitację i do lekarzy i wokół tego nam się życie kręci. I to tyle chyba u nas.. Odpowiedz Link Zgłoś
doti111 Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 21.03.12, 11:20 Przepraszam, wczoraj w złym miejscu wstawiła wiadomość. Chciałam na samym końcu wątku ale coś mi się pomyliło. Napisałm tu do Ciebie, bo na gazetowego nie odpisywałaś Odpowiedz Link Zgłoś
wieczorynka26 Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 22.03.12, 16:12 Mam pytanie z małą prośbą - czy któraś z mam miała by do oddania rajstopki w rozmiarze 74-80? Przy pełzaniu i czworakowaniu strasznie szybko się niszczą. Będę wdzięczna za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 22.03.12, 20:35 podaj mi swoj adres Odpowiedz Link Zgłoś
wieczorynka26 Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 29.03.12, 15:22 Podejrzewam, że to niespodzianka od Ciebie, więc piszę pod Twoim postem. I chcę z całego serca podziękować. Właśnie listonosz przyniósł nam przesyłkę z 3 parami nowych, pięknych dziewczęcych rajstopek. Bardzo przyjemne w dotyku Dziękuję przepięknie! Odpowiedz Link Zgłoś
mamatin Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 22.03.12, 21:57 > Mam pytanie z małą prośbą - czy któraś z mam miała by do oddania rajstopki w ro > zmiarze 74-80? Przy pełzaniu i czworakowaniu strasznie szybko się niszczą. > Będę wdzięczna za pomoc. ja mam! jak jeszcze cos potrzebujesz w tym rozm. napisz mi, jak bede miala to Wam wyśle. i adres. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczorynka26 Dziękuję mamatin..+ wieści od nas.. 30.03.12, 14:58 mamatin - pięknie dziękujemy za paczkę z ubrankami..Napisałam też @ Jeszcze raz chcę podziękować wszystkim mamom, które zdecydowały się nam pomóc. Ubranka, które dostaliśmy to bardzo duże odciążenie naszego budżetu domowego, a tym samym możemy odłożyć pieniądze na wyjazd do lekarza z córką. W kwietniu czeka nas jedna podróż do stolicy a w czerwcu druga. Modlę się każdego dnia by nie okazało się, że konieczna jest operacja.. Mamy też umówiony rezonans kręgosłupa - najwcześniejszy termin: KONIEC PAŹDZIERNIKA ( zapłakać się idzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczorynka26 Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 25.05.12, 12:39 Kochane Pomocne. Nie wiem komu mam dziękować.. Właśnie listonosz przyniósł nam paczuszkę..Nie wiem od kogo bo jako nadawca jest jakaś firma z zabawkami edukacyjnymi. Dostałyśmy prezent na Dzień Dziecka - puzzle edukacyjne. Jestem tak bardzo zaskoczona, że nie wiem co powiedzieć. DZIĘKUJĘ Z CAŁEGO SERCA OSOBIE KTÓRA BYŁA NASZYM ANIOŁEM STRÓŻEM I SPRAWIŁA NAM TAKĄ NIESAMOWITĄ NIESPODZIANKĘ - DZIĘKUJĘ! Odpowiedz Link Zgłoś
wieczorynka26 Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 09.06.12, 08:13 Mam doła. Zawsze byłam uczciwa i tak też podchodziłam do wszystkich spraw. Dałam wiarę, że inni też są uczciwi. A czuję się oszukana. Kurcze - ja stara baba a beczeć mi się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
anngam8388 Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 09.06.12, 10:48 wieczorynka26 napisała: > Mam doła. > Zawsze byłam uczciwa i tak też podchodziłam do wszystkich spraw. Dałam wiarę, ż > e inni też są uczciwi. A czuję się oszukana. > Kurcze - ja stara baba a beczeć mi się chce. co się stało??? Odpowiedz Link Zgłoś
wieczorynka26 Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 09.06.12, 11:04 forum.gazeta.pl/forum/w,834,136269046,136269046,oddam_ubrania_po_blizniakach_0_86.html Grzecznie i szybko zapłaciłam za przesyłkę pieluch flanelowych ( duża ilość za samą przesyłkę, ucieszyłam się strasznie ) - będą nam potrzebne na szpital ( we wtorek ) i po operacji w domu, do pielęgnacji ( kilka postów poniżej sama dodałam wiadomość, że poszukuję pieluch flanelowych ). Pani już od 3 dni mi wysyła paczkę, dostałam nawet fikcyjny numer nadania który nie istnieje w bazie PP. Poprosiłam nawet BJ o pomoc i interwencję. I co? I Pani oferująca ma mnie gdzieś a odzywa się coraz więcej osób najprawdopodobniej też nabitych w butelkę. Może 14,50zł to nie majątek ale dla mnie, dla kogoś kto ma mało to pieniądze za które mogłam po prostu kupić dziecku te pieluchy - 3 może 4 sztuki ale by były a tak nie mam ani pieniędzy ani pieluszek. Całe szczęście, że mam kilka sztuk w domu to może na szpital mi starczy a co po wyjściu? Zobaczymy.. Odpowiedz Link Zgłoś
anngam8388 Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 09.06.12, 11:38 wieczorynka26 napisała: > forum.gazeta.pl/forum/w,834,136269046,136269046,oddam_ubrania_po_blizniakach_0_86.html > Grzecznie i szybko zapłaciłam za przesyłkę pieluch flanelowych ( duża ilość za > samą przesyłkę, ucieszyłam się strasznie ) - będą nam potrzebne na szpital ( we > wtorek ) i po operacji w domu, do pielęgnacji ( kilka postów poniżej sama doda > łam wiadomość, że poszukuję pieluch flanelowych ). Pani już od 3 dni mi wysyła > paczkę, dostałam nawet fikcyjny numer nadania który nie istnieje w bazie PP. Po > prosiłam nawet BJ o pomoc i interwencję. > I co? I Pani oferująca ma mnie gdzieś a odzywa się coraz więcej osób najprawdop > odobniej też nabitych w butelkę. > Może 14,50zł to nie majątek ale dla mnie, dla kogoś kto ma mało to pieniądze za > które mogłam po prostu kupić dziecku te pieluchy - 3 może 4 sztuki ale by były > a tak nie mam ani pieniędzy ani pieluszek. > Całe szczęście, że mam kilka sztuk w domu to może na szpital mi starczy a co po > wyjściu? Zobaczymy.. > przykre to ja mam 5 pieluch tetrowych nie używanych po moim synu ( ale 5 nie było użytych ani raz) jeśli to Cie cos ratuję to wyśle w poniedziałek na swój koszt ...adres podaj na priw bo kurteczka była dawno i nie wiem czy mam ten adres Odpowiedz Link Zgłoś
aniulka8503 Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 09.06.12, 12:05 Wieczorynko nie martw się...właśnie to jest najgorsze, że ludzie potrafią tak perfidnie wykorzystywać innych i "żerować" na ich naiwności a raczej ufności...najgorsze jest to, że nie da się z takimi ludźmi nic zrobić... Odpowiedz Link Zgłoś
anngam8388 Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 09.06.12, 12:14 aniulka8503 napisała: > Wieczorynko nie martw się...właśnie to jest najgorsze, że ludzie potrafią tak p > erfidnie wykorzystywać innych i "żerować" na ich naiwności a raczej ufności...n > ajgorsze jest to, że nie da się z takimi ludźmi nic zrobić... Art.286 Oszustwo § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. da się Odpowiedz Link Zgłoś
wieczorynka26 Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 09.06.12, 13:13 anngam8388 - napisałam @ na gazetową Dziękuję dziewczyny za podtrzymanie na duchu Odpowiedz Link Zgłoś
anngam8388 Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 11.06.12, 16:04 pieluszki juz wysłałam, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mawitka Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 24.07.12, 13:01 Wieczorynko, napisz proszę czy potrzebujesz zabawek dla Malutkiej. Mam sporo porządnych pluszaków i innych w dobrym stanie. Chętnie Ci wyślę. Pisałaś, że ciuszków nie potrzebujesz - może coś się zmieniło. Mam córkę 1,5 letnią. Jest duża więc mogłabym wysłać trochę ubrań. Dla Twojej byłyby w sam raz. Jeżeli jeszcze czegoś potrzebujesz napisz proszę. Ja dzisiaj postaram się aktywować pocztę i czekam na Twój adres. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wieczorynka26 Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 24.07.12, 21:29 mawitka - daj znać jak aktywujesz pocztę to na spokojnie napisze do Ciebie wiadomość. ( albo odezwij się do mnie na gazetową ) Ale się zaskoczyłam, jak zobaczyłam na mailu powiadomienie o odpowiedzi na wątek.. Ale tak sobie pomyślałam, że może czasem ktoś tu zagląda żeby zobaczyć co u nas słychać to może w skrócie napiszę? W czerwcu byliśmy w Warszawie - operacja biodra na razie odłożona. Mam za małe i za drobne dziecko ( w tej chwili: 77cm wzrostu i 9800g wagi - 3 centyl, na granicy ) - lekarze boją się, że pół roku w gipsie w jej przypadku zrobi jedną wielką katastrofę z mięśniami. W październiku mamy przyjechać na kolejne oglądanie i może będą jakieś konkretniejsze decyzje. Na operację kręgosłupa wysyłają nas do Zakopanego, ale dopiero po naprawieniu biodra. Po za tym odnowił nam się refluks, mała nic nie chce jeść, dużo płacze ( myślę, że to zgagi ), wybudza się często w nocy z krzykiem ( nawet przez sen płacze ). Zmieniliśmy mleko na HA ( niestety dużo droższe ((( ), no ale co mamy robić skoro mleko HA jej pomaga i jest trochę lepiej?! Wprowadziłam jej na noc też leki przeciw zgadze i chyba lżej jej się śpi..Ale z jedzeniem jest jedna wielka katastrofa. Jutro mamy wizytę u gastrologa-może coś wymyśli i nam pomoże-całe szczęście zgodził się nas przyjąć na NFZ bez wpisywania się w kolejkę. Mąż pracuje bardzo dużo - liczymy na to, że może znowu dostanie jakąś premię-przydałoby się..Droższe mleko, teraz pewnie dojdą jeszcze leki na refluks.. Dodatek mieszkaniowy mamy do września włącznie - 189zł ( super ulga!!!!! ). - jeśli jest potrzeba to zrobię zdjęcie i wyślę do BJ. U mnie bez zmian-nie mam czasu dla siebie, nawet by zadbać o zdrowie. Ale to nie ważne-będzie jeszcze na to czas. Teraz dziecko jest najważniejsze. Ja nie narzekam. Bardzo dużo pomaga nam Dorota - za co z całego serca dziękuję! Dzięki niej mamy piękne ubranka dla córci, ja dostałam przepiękną spódnicę (i kilka innych rzeczy ) i prezent imieninowy nawet!!! ( bransoletkę i kosmetyki ). Zawsze beczę przy otwieraniu paczki od niej-same skarby..DZIĘKUJĘ! I to chyba tyle u nas. Pozdrawiam Was wszystkie ciepło i dziękuję za całą pomoc i serce jakie nam okazałyście! Odpowiedz Link Zgłoś
marchewka1984 Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 24.07.12, 22:18 Hej potrzebujesz jeszcze pieluch? Mam trochę tetry i flaneli w kartonach po mojej córeczce. Odpowiedz Link Zgłoś
blueagrafka Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 25.07.12, 13:52 Wieczorynko, napisz, jakiego konkretnie mleka używa Twoja córka. 2? Mam próbki Nan HA 2, jeśli się przydadzą daj znać. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczorynka26 Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 25.07.12, 21:45 Jesteśmy teraz na mleku NAN PRO HA 3. Więc na 2 już niestety za późno Ale dziękuję za chęci! Odpowiedz Link Zgłoś
wieczorynka26 Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 25.07.12, 21:23 marchewko - pieluszki tetrowe już mamy z zapasem, flanelki też jakieś są. Na razie odłożone na później ( czekają na okres zabiegowy ). Jeśli jednak chciałabyś się z nami flanelą podzielić to byłabym wdzięczna. Chociaż może w tej chwili na forum jest ktoś kto potrzebuje jej na cito? Jeśli tak to może tej osobie podaruj. Dziękuję za chęć i gotowość do pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
mawitka Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 25.07.12, 14:19 Wieczorynko, Napisałam do Ciebie na priv. Robiłam to po raz pierwszy z tego adresu więc daj proszę znać czy mail doszedł. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miszek23 Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 25.07.12, 21:47 Wieczorynka napisałam na gazetowego. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczorynka26 Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 25.07.12, 22:04 Po wizycie u gastrologa: refluks się odnowił. Mamy kupę leków - na 20dni 70zł. Spodziewałam się, że będzie kosztowało ale nie że aż tyle..A czeka nas kuracja min. 5 tyg. Plus nakaz pozostania na mleku hipoalergicznym - 28zł za 400g. Super. Jestem umęczona tym wszystkim. przepraszam, że smęcę.. Odpowiedz Link Zgłoś
marchewka1984 Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 25.07.12, 22:23 Chyba mnie zamroczyło, bo wydawało mi się, że mam więcej tej flaneli a okazuje się, że więcej miałam tetry. Flanelę zużywałam na szycie czegoś w rodzaju poduszki frejki bo młoda moja miała dysplazję bioderek. Ale do rzeczy - znalazłam flanelki co prawda tylko 6 szt, ale może się przydadzą. Jeśli tak to poproszę na priv adres do wysyłki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maltry Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 26.07.12, 00:26 Wieczorynko - podaj mi proszę na gazetowego Twój adres, może choć troszkę z mlekiem dla Malutkiej pomogę... Pozdrawiam cieplutko Małgosia Odpowiedz Link Zgłoś
wieczorynka26 Z nadzieją.. 26.07.12, 14:56 Dziękuję wszystkim za chęć pomocy. Zaczęłam myśleć i kombinować. I wymyśliłam, że może napiszę do producenta mleka - być może mają dostępne jakieś próbki mleka ( czasami rozsyłają do mam ) - nawet kilka porcji to zawsze coś. A po za tym dostałam dzisiaj reklamówkę świeżych działkowych warzyw - marchew, pietruszka, seler, buraki..Pachną tak, że w całym domu je czuć..Pycha.. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna198515 Re: Z nadzieją.. 26.07.12, 15:25 Ja tak kiedyś zrobiłam- i dostałam od Nestle- całe mleko i od Bobovity próbki Odpowiedz Link Zgłoś
justyna198515 Re: Z nadzieją.. 26.07.12, 15:26 A nie mogłabyś podawać dziecku mleka przepisanego na receptę? Isomil jest tani- koszstuje ok .7 zł za puszkę- może dziecku nic by po nim nie było. Też był przepisany dla mojego na alergię. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczorynka26 Re: Z nadzieją.. 26.07.12, 15:32 @ do Nestle napisałam. Justyno - nie wiem? nawet nie wiedziałam, że jest takie mleko. Będę z lekarzem kontaktowała się w piątek popołudniu ( mam dać znać jak mała reaguje na nowe leki ) to zapytam go o te mleko. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna198515 Re: Z nadzieją.. 26.07.12, 15:38 Jest, podawał swojemu najpierw nutramigen a później do roku isomil. Na receptę wypisana przez pediatrę płaciłam 7 zł za puszkę chyba 400 g. Tylko musi zaznaczyć pediatra,że na "P" czyli przewlekłe. Jak domniemam refluks i alergia takie są. Mój miał nietolerancje laktozy a później dostawał isomil jak HA Odpowiedz Link Zgłoś
wieczorynka26 Dziękuję! 28.07.12, 12:09 Marto - serdecznie dziękuję za pieluszki flanelowe. Teraz już mamy zapas na amen i więcej nie trzeba. Dziękuję pięknie wszystkim Mamom, które się do tego przyczyniły. Odpowiedz Link Zgłoś
marchewka1984 Re: Dziękuję! 28.07.12, 14:16 Nie ma sprawy - niech dobrze służą Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wieczorynka26 Dziękuję! - mawitka 06.08.12, 15:46 Ślicznie dziękujemy za ubranka. I za niespodziankową kurtkę! Odpowiedz Link Zgłoś
wieczorynka26 Wieści 08.10.12, 18:12 Tak sobie pomyślałam, że jak już weszłam na forum to napiszę co u nas. Może ktoś nas jeszcze pamięta No więc tak: -Mała chodzi!!! Sama!!! Co prawda bardzo utyka i często się przewraca ( problemy z równowagą ) ale chodzi! I to najważniejsze. -Niestety refluks w pełni ale się leczymy, na wadze też niewiele przybiera-ale mamy leki na pobudzenie apetytu -Znowu mieliśmy problem z układem moczowym ale już wyleczone -Finansowo:mąż najniższa krajowa + premie 200-300zł, zasiłek pielęgnacyjny, świadczenie pielęgnacyjne, zasiłek rodzinny+dodatek +100zł do świadczenia, dodatek mieszkaniowy -182zł. ( wysłałam dokumenty BJ na uaktualnienie ) -Dostaliśmy pomoc z firmy Nestle w postaci mleka HA -Mamy konto w Fundacji i czekamy na 1% I nie wiem co jeszcze nowego. Chciałam jeszcze raz podziękować wszystkim, którzy o nas pamiętają i tym którzy nam pomogli. Odpowiedz Link Zgłoś
mamatin Re: Wieści 09.10.12, 01:51 A ja tak pomyslałam ostatnio o Tobie i miałam odszukac wątek i zapytac "co słychac". -Mała chodzi!!! Sama!!! Co prawda bardzo utyka i często się przewraca ( problem > y z równowagą ) ale chodzi! I to najważniejsze Super, gratuluję! Bardzo sie cieszę. Każde dziecko chyba na początku sie przewraca, chodzi jak kaczka i zaczepia o wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
maluszek_14.06 Re: Wieści 20.12.12, 16:27 jak można uzyskać pomoc w formie mleka od producenta ? Odpowiedz Link Zgłoś
wieczorynka26 Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 22.11.12, 17:01 Kochane Pomocne. Przyszłam z ogromną prośbą - może któraś z E-mam ma do oddania jakiś duży gruby sweter? Rozchorowałam się na amen a muszę dojeżdżać z dzieckiem na rehabilitację. Nie mogę zrezygnować bo przepadnie a kolejki długie. W tym ani w przyszłym miesiącu nie mamy finansowo możliwości kupienia czegokolwiek dodatkowo - najpierw mąż był na zwolnieniu, bo chory i kupa pieniędzy poszła na leki, a wypłata mniejsza. A teraz ja od tygodnia choruję - nic nie słyszę na jedno ucho, lekarz twierdzi, że to zapalenie ucha wewnętrznego - i kolejne leki kupione. A przyszły miesiąc to grudzień - oprócz tego, że święta to jeszcze i mąż i córka mają urodziny. Chociaż jej chciałabym jakiś drobiazg sprawić. Będę wdzięczna jeśli ktoś się odezwie w sprawie tego swetra. Kolor nie ważny, grunt żeby był ciepły i trochę dłuższy żeby nerki zasłaniał. ( wszystkie aktualne dokumenty ma bj32 ) Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 22.11.12, 17:18 podaj jeszcze rozmiar, raczej nikomu nie będzie się chciało przekopywać przez cały wątek,a tak to od razu będzie wiadomo, czy ma sie odpowiedni w szafie. Odpowiedz Link Zgłoś
kannama Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 22.11.12, 23:23 a tak na płasko to jakie to są wymiary? bo mam taki naprawdę fajny gruby sweter, tylko nie wiem czy nie będzie za mały... Odpowiedz Link Zgłoś
mawitka Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 23.11.12, 17:04 Wieczorynko, swetra niestety nie znalazłam, ale mam spodnie jeansowe (ciemny granat) w Twoim rozmiarze i bardzo ładną sukienkę z jackpota z długim rękawem. Wyślę w przyszłym tygodniu. Sukienka wprawdzie mało praktyczna na zimę, ale może trochę poprawi Ci samopoczucie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wieczorynka26 Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 23.11.12, 18:52 Dziękuję mawitka Zależało mi strasznie na swetrze bo dokurować się nie mogę. kannama - zaraz napiszę maila z wymiarami Odpowiedz Link Zgłoś
7wioletta.w Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 24.11.12, 07:36 Witam ,pisze tu pierwszy raz mam nadzieje że się uda. Mam w domu sporo swetrów z tym że męskich po moim mężu ale praktycznie niektórych z nich nie nosił więc jeśli by pani zechciała mogę wysłać do pani ,może będą dla pani męża dobre są w rozmiarze L. Założyłam tutaj konto i mam nadzieje że wyświetli mojego mejla .Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
doti111 Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 24.11.12, 21:55 Wiadomość z przed chwili wstawiła mi się gdzieś w środku, może teraz będzie lepiej. Też Ci wyślę, ładne, i to nie jeden. Miałam już lada dzień się do Ciebie odzywać, bo chciałam wysłać paczuszkę przedświąteczna Odpowiedz Link Zgłoś
wieczorynka26 Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 24.11.12, 22:55 Kochane Pomocne. Dziękuję za propozycje pomocy. Mi naprawdę wystarczy tylko 1 sweter, bo tego mi brakuje a nie mam pieniędzy na nadprogramowy wydatek. Jeszcze raz dziękuję.. Dorotko - już Ci kiedyś powiedziałam, że Ty jesteś naszym Aniołem Stróżem i ktoś Ci na pewno to kiedyś wynagrodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
doti111 Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 24.11.12, 23:10 Raczej nie na temat, ale co tam: Mi to cały czas mąż wynagradza i dzieci - w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Wszyscy o siebie dbamy. Napiszę do ciebie w tygodniu na gazetowego, bo mi komputer teraz szwankuje, a po weekendzie bedę miała już sprawny. Niekiedy muszę coś pisać kilka razy, bo znika. Odpowiedz Link Zgłoś
kannama Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 08.12.12, 08:17 Przepraszam, dopiero wczoraj zajrzałam na gazetową. Napisz mi na priv adres to ci wyśle sweterek. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczorynka26 Dziękuję 04.12.12, 15:49 Chciałam serdecznie podziękować Oldze i Pani Renacie za pomoc: za przesłane rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
maluszek_14.06 Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 20.12.12, 16:14 Witam Weszłam na to forum aby z kimś pogadać też nie szukam pomocy ponieważ dostałam paczkę ze szlachetnej paczki od bardzo dobrej osoby dużo mi to pomogło . Postanowiłam napisać tu ponieważ mam synka który choruje na to samo urodził się z rozszczepem kręgosłupa i przepukliną jest po operacji zamknięcia przepukliny uczęszczamy na rehabilitację jest bardzo ciężko . Wierzę jak Ci ciężko ponieważ Sama to przechodzę też jestem w domu z maluchem nie pracuje lecz myślałam podobnie do Ciebie aby np . zaopiekować się czyimś dzieckiem jednak to na prawdę jest nie możliwe rehabilitacje mamy prawie co dzień mały często choruje czasem zdarza się że wychodzimy o 8 rano z domu a wracamy o 18 cały dzień to wizyty u specjalisty nie mam samochodu więc wszędzie jeździmy autobusami lub chodzimy pieszo jest ciężko ale trzeba myśleć pozytywnie , czasem myślę że mnie to przerasta ale uśmiech mojego dziecka wszystko mi wynagradza . Głowa do góry będzie dobrze ) Odpowiedz Link Zgłoś
mawitka Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 06.03.13, 12:59 Dziewczyny, wielka prośba. Wieczorynka idzie z córką do szpitala na badania układu moczowego i potrzebuje piżamki bo mała bardzo urosła przez zimę. Ma 83 cm i waży 11kg. Ja w tym tygodniu wysyłam dziewczynom paczkę z ubraniami (kurtka, 2xpolar, sweter, jeansy, kilka bluzeczek), ale piżamki akurat nie mam. Gdyby któraś miała body czy dresik w tym rozmiarze też bardzo się przyda. Ja piszę w imieniu Wieczorynki, bo ona strasznie zajęta jest. Chodzi z malutką na rehabilitacje, do logopedy, do psychologa. Najprawdopodobniej zaczną też terapie za pomocą integracji sensorycznej. W lipcu kolejna komisja na orzekanie niepełnosprawności. Pod koniec marca dziewczyny jadą do kliniki ortopedycznej i lekarze będą podejmować decyzję co do terminu operacji biodra malutkiej. Gdyby któraś z Was miała buciki lub papucie w rozm. 23, to Wieczorynka będzie wdzięczna. W razie pytań proszę piszcie bezpośrednio do Wieczorynki i nie denerwujcie się gdy nie odpisuje od razu Z góry dziękuję w imieniu Wieczorynki i malutkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mamatin Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 06.03.13, 18:19 czyli to na 86 mialoby byc? Odpowiedz Link Zgłoś
mamatin Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 06.03.13, 18:53 zapytaj czy wieczorynka uzywa jednoczesciowych pajacy jeszcze, to mam na pewno, ale nie moge sobie przypomniec gdzie mam pizamki z tego okresu, poszukam i kiedy one ida do szpitala? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-mamazosi Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 07.03.13, 10:19 Hej jaki jest dokładny rozmiar dziewczynki? W miarę możliwości proszę o szybka odpowiedź. Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
mawitka Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 07.03.13, 13:21 Wieczorynka pisała mi 1 marca, że na badania do szpitala idą za dwa tygodnie czyli wychodzi, że około 14.03.13. Mała ma 83 cm i ja wysyłam ciuszki na 1,5 -2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-mamazosi Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 07.03.13, 17:22 mam dwie pary spodni dresowych, jakieś bluzy, sweterek, kurtka wiosenna na 92. Do odbioru bo mieszkam w Białymstoku. I chciałabym w miarę pilny kontakt z Wieczorynką, ponieważ wyjeżdżam i albo jutro bym przekazała ubranka (uprane, uprasowane), albo dopiero po 20 marca. A w szpitalu to i spodnie dresowe by się przydały, tak myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczorynka26 Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 07.03.13, 21:56 Kochane Pomocne. Przepraszam, że piszę z takim opóźnieniem. Jest tak jak pisze mawitka - chodze od jednego specjalisty do drugiego, rehabilitacja, pobyty szpitalne..Czas na komputer i internet mam tylko wieczorem a i sił czasem brakuje na siedzenie przed monitorem więc korzystam i wolę odespać stresy i zmęczenie. Do szpitala idziemy już w przyszłym tygodniu więc jeśli ktokolwiek chciał nas poratować piżamką to już niestety nie zdąży do nas dotrzeć, ale DZIĘKUJĘ z całego serca za dobre chęci. Mawitka - dziękuję Ci, że o nas zawsze pamiętasz i za całą pomoc Mamatin - tak córka śpi w pajacach, niestety w nocy sie tak kręci, że plecy całe odkryte a o nerki musimy dbać. Ewa_mama_zosi - niestety nie mamy jak jutro dotrzeć do Białegostoku ( mieszkamy kilka kilometrów poza B. ) a musze pilnować Małej by się nie przeziębiła żeby nam znowu przez chorobę nie przepadł pobyt na badania. Przepraszam..Jeśli nadal będzie Pani po 20-stym chciała nam podarować jakieś ubranka będę bardzo wdzięczna i bardziej dyspozycyjna. Kochane Mamy. Postaram się tu zaglądać częściej - nie tylko z "prośbą o.." Pozdrawiam Was wszystkie bardzo ciepło i życzę szybkiego przyjścia wiosny i słońca. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-mamazosi Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 07.03.13, 22:20 napisz mi na gazetowego nr telefonu i adres. Jeżeli namówię męża to może będę mogła podrzucić te ubranka Odpowiedz Link Zgłoś
anngam8388 Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 08.03.13, 09:16 ja mam ładny ciepły pajacyk do spania rozmiar 86 i pizamke jedna też mogę oddać tylko ,ze pajacyk jest niebieski kolor na chłopczyka.Jeżeli to nie przeszkadza to proszę o adres na priw, wysyłałam juz kiedyś coś ale adres mi się zawieruszył. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 07.03.13, 21:47 ja mam 2 góry od piżamek na 92, ale dorzucę do tego jakies legginsy, to może razem posłużyć za piżamkę. plus sukienka i 2 pary butów na 23, kapcie i 2 kurteczki wiosenno-letnie. dorzucę tez jakieś pluszaki. napisz mi proszę na priv adres (mam jakiś adres wieczorynki, ale chcę miec pewność, że to ten sam) Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 07.03.13, 21:50 i jeszcze 2 pary spodni i spiochy Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-mamazosi Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 08.03.13, 11:18 Dziewczyny potrzebuję nr tel do Wieczorynki, może któraś z Was ma i mogłaby mi napisać. Z góry dziękuję. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
mawitka Re: Potrzebuję dobrego słowa i wsparcia 08.03.13, 12:09 Ja niestety nie mam do niej numeru. Napisz do niej maila wieczorem na pewno odczyta. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczorynka26 Dziękuję! ewa-mamazosi 08.03.13, 14:17 Kochane Pomocne. Korzystam z tego, że nasza gwiazdeczka jeszcze śpi i piszę. Całkiem niedawno była u nas Ewa-mamazosi. Trochę w biegu niestety Zostawiła nam reklamówkę z ubraniami. Na spokojnie ją otworzyłam a tam: - pluszowa grająca owieczka - dwie kolorowanki - krem dla mnie!! ) + kurteczka wiosenna, dresik, 2 bluzy, pajacyk, 2 sweterki i koszulki. Nawet nie wiecie jaka jestem szczęśliwa. Spodziewałam się może śpioszków albo jakiegoś sweterka a tu cała reklamówka szczęścia. Kolorowanki już schowałam - będą umilaczem pobytu szpitalnego. Bardzo DZIĘKUJĘ Ewie za pomoc i za coś miłego i dla Maluszka i dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-mamazosi Re: Dziękuję! ewa-mamazosi 09.03.13, 09:23 Wieczorynko, nie ma za co. Bardzo się cieszę, że mogłam Tobie pomóc i że choć na chwilkę uśmiech u Was zagościł. Życzę malutkiej księżniczce i Wam oczywiście dużo zdrówka, i szybkiego powrotu ze szpitala do domu. Pozdrawiam serdecznie Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
wieczorynka26 Re: Dziękuję! Mawitka i Claudel6 15.03.13, 08:42 Wczoraj po powrocie ze szpitala odebrałam paczkę od Olgi i Marty. Dziękuję Wam serdecznie dziewczyny. Wysłałam Wam obu @ na pocztę gazetową.. Kochane Pomocne.. Dziękuję Wam za każde wsparcie.. Każde dobre słowo się liczy, bo już czasami nie mam siły. Jak myslę, że już będzie dobrze i wszystko wychodzi na prostą do świat wali mnie obuchem w łeb i znowu jest źle.. Za niecały miesiąc czeka nas dłuższy pobyt szpitalny i trochę takie być albo nie być.. Nie wiem za co los doświadcza tak moje dziecko?! Odpowiedz Link Zgłoś
wieczorynka26 Pomóżcie - jak dogadać się z MOPS? 10.04.13, 11:55 Pomocne Mamy. Pomóżcie proszę bo już nie wiem co robić. W tym miesiącu musieliśmy dwa razy zrobić kurs do W-wy. W związku z tym, po zapłaceniu rachunków zostaliśmy prawie bez pieniędzy do 25-tego ( do zasiłków ). Podpowiedzcie mi czy mogę iść do MOPS i żeby przyznali mi jakiś zasiłek, celówkę - cokolwiek, na przeżycie - ale jakoś w trybie pilnym a nie w tych ich trybach urzędowych? Pomóżcie - czy mam jakieś pismo napisać z prośbą o przyspieszenie czy jak to zrobić? W portfelu mam 50zł, fundacja strasznie przedłuża refundację faktur a ja muszę kupić dziecku mleko, pampersy i żebyśmy cokolwiek do jedzenia mieli. Nie wiem jak mam podziałać w MOPS żeby jakoś się z nimi po ludzku dogadać. Jeśli ktoś może mi coś podpowiedzieć to będę wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
mawitka Re: Pomóżcie - jak dogadać się z MOPS? 10.04.13, 12:44 Wieczorynko napisałam na priv. Dziewczyny sytuacja u Wieczorynki jest naprawdę bardzo trudna ze względu na dwukrotną wizytę w szpitalu oddalonym o 200 km. (całe szczęście u córki widać poprawę i na razie operacja została przesunięta w czasie.) W każdym razie gdyby któraś mieszkająca bliżej podjęła się zrobienia zakupów to ja chętnie się dorzucę. Poproszę tylko nr konta na prv. Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska182 Re: Pomóżcie - jak dogadać się z MOPS? 10.04.13, 13:27 Wieczorynko sprobuj zadzwon rowniez do Fundacji.Przez kilka miesiecy mialam z nimi kontakt i pracownicy Fundacji byli mili i wyrozumiali.Popros o wczesniejsza refundacje.Wyslij e-mail do pani Dobrowolskiej lub Gumieniuk (albo Gumienniak) zatytulowany do Zarzadu Fundacji i popros o w przyspieszenie refundacji.Przdstaw swoja sytuacje.Przynajmniej sprobuj.powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mawitka Re: Pomóżcie - jak dogadać się z MOPS? 11.04.13, 10:43 Wczoraj przelałam Wieczorynce drobną kwotę za zakupy. Jej bardzo trudno jest prosić o pomoc, ale sytuacja w jakiej teraz się znaleźli jest naprawdę fatalna. Normalnie jakoś sobie radzą: większą część dochodu przeznaczają na leczenie i rehabilitacje Basi (i są rezultaty!), ale na skromne życie wystarcza. W ostatnim czasie mieli 2 niezaplanowane wizyty w Otwocku (tzn. była zaplanowana 1, ale po przyjeździe okazało się, że pan lekarz nie przyjmuje - nasza służba zdrowia kochana). Jeden wyjazd to 200 zł (koszt benzyny). Dla skromnego budżetu dodatkowy wydatek w wysokości 400 zł to bardzo dużo. Dlatego jeszcze raz proszę o pomoc w zorganizowaniu zakupów dla Wieczorynki. Ja oczywiście się dołożę, a jak będzie trzeba zorganizuję zakupy. Z góry Wam dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś