Dodaj do ulubionych

potrzebna pomoc

07.03.12, 22:02
Cześć dziewczyny. Nie wiem czy kochana BJ32wink nie wyrzuci mi tego wątku stąd na inny dział, ale spróbuje (wybacz BJsmile)

Tak więc- z przyczyn losowych jesteśmy zmuszeni w trybie natychmiastowym zmienić mieszkanie. No i znaleźliśmy dzisiaj jedno naprawde taniutkie ALE (no właśnie-zawsze ale)- segment w dużym pokoju masakra- nie jestem estetką, ale mój roczny Szkrabek jest bardzo ciekawski- wszędzie zagląda, a w segmencie są popsute dolne szafki znaczy się-drzwiczki. I to w taki sposób, że non stop mały miałby przytrzaśnięte paluchy (nie daj boże jeszcze Niunia by sie oparła o nie to już całkiem tragedia), szyba w witrynce pęknięta-kolejne niebezpieczeństwo... Nastepna sprawa to dywany- wiele już przeszły, ja nie znam "ich" historii i prawde mówiąc boje się żeby młody biegał na czworaka po nich (ząbkuje ciagle i rączki wiecznie w buzi..) i nawet moje szorowanie na kolanach nie wiele by dało...

No i moja prosba jest taka- wiem, że ludzie często oddają, wyrzucają różne rzeczy. Może któraś z mam Z GDAŃSKA (nie jestem w stanie pokryć kosztów wysyłki) zmienia wnętrze? Wiem, że nie każdy oddaje za darmo, ale może w jakiejś naprawde okazyjnej cenie?
Przydałby mi sie jakiś dywanik- do dużego pokoju i do dzieci.
W farby mam nadzieje sama zainwestować. Chciałabym ogólnie ozdobić sama ściany w mieszkaniu, ale myslę że zakup specjalistycznych rzeczy do realizacji mojego pomysłu przekroczyłby Nasz budżet ...

Zatem jeśli któraś mama chciałaby Nam pomóc- bardzo bym się cieszyłasmile

Oczywiście nadal gdyby któraś mamusia miała zbędne mleczko modyfikowane-3, bądź pampersy, lub ubranka bardzo chętnie przyjmę.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • aurinko Re: potrzebna pomoc 07.03.12, 23:18
      Olu super ze znalezliscie tansze mieszkanko! jaka to dzielnica?
      Trzymam ubranka dla Twojej coreczki, moze jak bedziesz miala jak to podjedziesz do mnie? Albo ja do Ciebie?
      Za meblami rozejrzyj sie na www.gratyzchaty.pl albo moze cos za grosze na trojmiasto.pl ?
      Olu czy potrafilabys dzieciecymi wzorami ozdobic drzwi w pokoju (pomalowac) ? Orientujesz sie jakie farby do tego potrzebne? Bede takie cos potrzebowac latem, oczywiscie nie za darmo, ale po co mam kogos obcego szukac wink
      • ola.gda Re: potrzebna pomoc 07.03.12, 23:40
        Aurinko- no właśnie na 3miescie to powiem szczeze ze rewalacji nie ma... patrzyłam już, jutro zerkne na gratyzchaty, mi chodzi o mebelki naprawde za groszeuncertain na ta chwile nie stac mnie na takie meble co na 3miescie.. sytuacja jest nagła, syn własciciela wyszedł z więzienia i z dnia na dzień musimy opuścić mieszkanie, a jesteśmy przed jakąkolwiek wypłatą... co do rysunków- chętnie je zrobiesmilesmilesmile co do farb- zbieram informacje na ten temat, bo jednak chciałabym to rizszerzyć (mój pomysł na malowanie) więc możesz na mnie liczyćsmile

Najpiękniejsze co w życiu mnie spotkało,to uśmiech dziecka i słowa 'kocham Cię bardzo"
    • ola.gda Re: potrzebna pomoc 08.03.12, 11:10
      Wątek do usunięcia. Znalazło się dzisiaj mieszkanie w tej samej cenie ale nie wymagające żednych "poprawek" smile także akcja dywaniki itp odwołana.
      • aurinko Re: potrzebna pomoc 08.03.12, 11:21
        Ola świetna wiadomość! Wyślij mi na maila swój nr tel., zadzwonię.
    • piotr_57 Re: potrzebna pomoc 08.03.12, 11:14
      ola.gda napisała:

> Cześć dziewczyny. Nie wiem czy kochana BJ32wink nie wyrzuci mi tego wątku stąd na
      > inny dział, ale spróbuje (wybacz BJsmile)
      >
      Nie wyrzuci smile
      Jedzie do Warsiawki, a nie ma mobilnego neta big_grinbig_grinbig_grin

• renata.36 Re: potrzebna pomoc 08.03.12, 11:34
        A Ty w temacie Piotrze jestes.że ho. ho a nawet ho. ho. ho. ho...smile
        • piotr_57 Re: potrzebna pomoc 08.03.12, 11:43
          renata.36 napisała:

> A Ty w temacie Piotrze jestes.że ho. ho a nawet ho. ho. ho. ho...smile

W ogóle nie jestem w temacie.
          Wystarczy poczytać wodza ruchu, którego mocnym ogniwem jest nasza Bj32, by wiedzieć gdzie jest jej miejsce big_grinbig_grin.
    • agattka_84 Re: potrzebna pomoc 08.03.12, 12:22
      Olu, jakie mleko i jaki rozmiar pampków? Pozdr.
      • ola.gda Re: potrzebna pomoc 08.03.12, 12:31
        agatko mleczko modyfikowane 3, a jakie to bez różnicy bo Niuniek wybredny nie jest i pije każde mleko. A pieluchy używamy Dada rozm 4, innych marek czasem też, i wtedy to 4+.
        • ola.gda Re: potrzebna pomoc 08.03.12, 15:24
          agatka chciałam na priv napisać ale nie masz aktywnego profilu.. masz jakiegoś innego maila??
          • agattka_84 Re: potrzebna pomoc 08.03.12, 17:58
            Ola, napisałam na Twojego gazetowego. Nie wiem, dlaczego czasami jest ten problem z wysyłką maili na mój gazetowy sad
            • ola.gda Re: potrzebna pomoc 08.03.12, 18:28
              musisz aktywowac profil, no chyba że już to zrobiłaś to nie wiem.. moze masz jakiegos innego maila??
              • agattka_84 Re: potrzebna pomoc 08.03.12, 18:59
                Wyjdę na niekumatą, ale nie wiem, jak aktywować profil wink W każdym razie używam gazetowej poczty do pisania z dziewczynami z tego forum i poczta działa. smile
                • agattka_84 Re: potrzebna pomoc 08.03.12, 19:01
                  Już aktywowałam wink
                  • annamaria810 Re: potrzebna pomoc 31.03.12, 14:16
                    skończyłam remont mam w piwnicy trochę paneli , i glazury , co najwyżej tam po jednym kafelku zostawię w razie W jakby się zbiło , ale niestety musiałabyś sobie załatwić transport i odbiór ja jestem nie mobilna i nie mam możliwości wytachać tego z piwnicy
                    • annamaria810 Re: potrzebna pomoc 31.03.12, 14:17
                      jakby co mogę zejść do piwnicy i to sfotografować i policzyć ile tego jest ,
                      • ola.gda Re: potrzebna pomoc 01.04.12, 08:10
                        annamaria- super!! to odezwij sie do mnie na gazetowego,ok?smilepozdrawiam
                        • ola.gda Re: potrzebna pomoc 05.04.12, 18:18
                          annamaria- glazury już raczej potrzebować nie będę bo właścicielka poszła z planami remiontu do przodu i kupiła materiał. Jedynie jak by co, to wziełabym od Ciebie te panele- ona tam narazie nie ma kasy i nie chce robić tego pokoju, ale farby napewno zostaną to sie machnie- a jak beda panele to napewno sie zgodzi zeby zrobic tam też. Może w takim wypadku jakbym miała panele to od czynszu mi odliczy smile
                          • annamaria810 Re: potrzebna pomoc 06.04.12, 00:54
                            mam nie całe dwie paczki ich jak Cię urządzą , to możesz odebrać po świętach , od wtorku jestem dostępna
                            • ola.gda Re: potrzebna pomoc 06.04.12, 16:16
                              napisz mi jak możesz na maila, ile metrów tego jest. Chciałam do Ciebie wysłać ja wiadomość, ale wystąpił błąd
                              • paszczakowna1 Re: potrzebna pomoc 06.04.12, 16:21
                                Jesli ciuszki dla corki ciagle potrzebne, wyslij mi adres na gazetowa. Duzo nie mam, ale cos sie wygrzebie.
                              • annamaria810 Re: potrzebna pomoc 12.04.12, 16:09
                                ola.gda napisała:

> napisz mi jak możesz na maila, ile metrów tego jest. Chciałam do Ciebie wysłać
                                > ja wiadomość, ale wystąpił błąd

nie widzę Twojego adresu, ja pocztę tu mam nie aktywną
                                napisz do mnie na email wooden.toys@ymail.com

nie mogę znaleźć metrów , ale znalazłam dwie pełne paczki i kawałek trzeciej ,
                                kazda paczka to 9 sztuk paneli jeden panel ma 140 cm na 20 , powino być coś koło 22-23 sztuki

• ola.gda Re: potrzebna pomoc 18.04.12, 13:38
                                  annamaria panele nie potrzebne juz..właścicielka już kupiła takie jak jej sie podobały sad
    • ola.gda Re: potrzebna pomoc 08.03.12, 19:48
      nie bede miala dostepu do internetu przez chwile. Telefon do mnie ma Aurinkosmile Pozdrawiam wszystkie mamysmile
    • ola.gda Re: potrzebna pomoc 18.03.12, 18:39
      kurcze, moje nowe mieszkanie zostalo zalane w dzień wprowadzki. Tak mocno,że trzeba rwać sufity,ściany i podłogi. Remont oczytwiście będzie jak wszytsko powysycha... Ale zalane zostaly moje zapasy pampersów i zapasowe mleka..to najgorszy problem. Także jeśli któraś mama ma zbędne mleczko czyt pampersy- bardzo bylabym wdzięczna... Narazie brak internetu- może od jutra będę dziala w tym kierunku

POZDrawiam

Najpiękniejsze co w życiu mnie spotkało,to uśmiech dziecka i słowa 'kocham Cię bardzo"
      • gd_3334 Re: potrzebna pomoc 18.03.12, 18:55
        ktoś wie na jaką dzielnicę przeprowadziła się Ola? może nr telefonu?
        • aurinko Re: potrzebna pomoc 18.03.12, 19:14
          gd_3334 napisała:

> ktoś wie na jaką dzielnicę przeprowadziła się Ola? może nr telefonu?

Napisałam na maila.
          • ola.gda Re: potrzebna pomoc 18.03.12, 21:27
            Aurinko-dzięki wielkie za pomoc smile jeszcze z godzinke korzystam grzecznościowo z internetu. Telefon mój niestety zostal zalany, jak sie ogarne troszke to skupie sie na tym, żeby być mobilna zarówno komórkowo jak i internetowo. Narazie za dużo na głowie- najgorsze jest to, że do piwnicy przy wprowadzce zanioslam ubranka małych, chcąc je później na spokojnie poukładać (piwnica dodam jest w domu) i po tym zalaniu, w tej panice zupełnie wylecialo mi to z głowy- wszystkie ubranka mam zalane wodą ze szlamem czy nie wiem jak to nazwać... masakrasad( normalnie nie wierze w to wszystko- a mialo być tak pieknie... a siedzimy na jednym małym pokoju gdzie nie mogę w dodatku małego puszczać (biedny wiekszosz czasu w kojcu) bo niestety kuchnie mam przejściowa i non stop tu jest brudno na podłodze- a mały jeszcze nie chodzi i w dodatku wiecznie rece w buzi... z sufitu w kuchni (już zerwany) non stop sypie sie jakaś glina- kuchenka bez okapu- przy chwili nie uwagi syf z sufitu w jedzeniu- jest ciężko i to bardzo.. Jedyne co mnie trzyma w kupie to to, że jak tylko wyschną ściany i podłogi można bedzie remontować i wtedy myślę że będzie tu naprawde suuuupersmile
    • ola.gda Re: potrzebna pomoc 30.03.12, 22:29
      słuichajcie dziewczyny, mój wątek na temat pomocy w ubrankach został przeniesiony, a wiem że tylko na tym forum tak naprawde mozna uzyskac pomoc. więc tylko w skrócie napisze- jeśli macie zbędne ubranka: dziewczynka 98-104, chłopiec 80-86- bardzo byłabym wdzięczna, mleko modyfikowane po roku, pampersy na wage ok 13-14kg.... jeśli ktoś czyta mój wątek wie, w jakiej na chwile obecną jestem sytucji... POZDRAWIAM

• gd_3334 Re: potrzebna pomoc 30.03.12, 23:29
        Ola dasz rade wyrwać się w poniedziałek około 11.30 na godzinke do Wrzeszcza? U mojej mamy w fundacji bedą jakieś ubrania może byśmy coś wybrały i będzie szefowa fundacji ona zawsze ma pochowane fajne rzeczy, i moge dokupić pieluchy dla młodego
        • ola.gda Re: potrzebna pomoc 31.03.12, 09:03
          no ale musiałabym jechać z dziećmi o ile to nie problem smile
          • gd_3334 Re: potrzebna pomoc 01.04.12, 10:23
            dla mnie żaden problem, reszte napisze na @, ale wstepnie tak koło 11.30 we Wrzeszczu przy Manhatanie
            • ola.gda Re: potrzebna pomoc 01.04.12, 10:52
              Dobra, dzisiaj mam tak myślę do popołudnia dostęp do internetu, także4 będę sprawdzała poczte
              . Tylko jak możesz to napisz mi- o ile sie orientujesz oczywiście- jakie autobusy z suchanina tam staja??
              • claudel6 Re: potrzebna pomoc 10.04.12, 23:47
                hej Olu widziałam Twoje watki na Oddam/przyjmę - potrzebne Ci jeszcze ciuszki na 80-86?
    • ola.gda Re: potrzebna pomoc 27.04.12, 21:49
      dziękuje mamom za ubranka smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka