Czy maja dodatek mieszkaniowy, jakas pomoc MOPS, lub kiedy zlozyly, zloza??
-> Zasiłek rodzinny, dożywianie z MOPS
Jak wyglada sprawa innych zasilkow dla bezrobotnych, jakis innych szkoleniowych?
-> mąż zasiłek dla bezrobotnych
Czy matka ma np. zasilek wychowawczy?-czy moglabys wrocic do pracy??
-> mam umowę do 31 pażdziernika br, bez możliwości przedłużenia
Czy macie dozywianie??
-> tak
Czy korzystasz z pomocy caritas??
-> u nas na wsi nie ma takiej
asz dodatkowa pomoc np z jakiegos forum??
-> nie mam
Skad jestes??
-> mieszkam koło Ostrowca Świętokrzyskiego
Czego oczekujesz??
-> środków chemicznych: proszek, płyn do płukania, pampersy 4 (taki rozmiar kupuję rosmanowskich babydream), podpasek, pasty do zębów, szamponów, żeli do mycia, płyn do naczyń tego typu rzeczy
Co robicie aby wyjsc z dolka??
-> szukamy pracy, mąż nawet próbował za granicą, sprzedaję czasami jakieś ciuszki co się nadają na allegro, ale po bliźniakach to one nie zawsze na ścierki się mogą nadać
W jakim wieku sa dzieci i jaki nosza rozmiar?
-> Kacper 11,5, rozmiar 146-158, ale ma ciuszki po kuzynie. Ewentualnie brakuje skarpet, piżamki zimowej, butów trampek do szkoły- r. 37-38, butów zimowych, ale te pewnie większe.;
Karolina 9,5, rozmiar 134-140, ma ciuszki po kuzynce, ewentualnie jakieś dresy czy leginsy ale bardzo szczupłe (krótkie spodenki nosi bliźniaków-86/92

), butów zimowych
Kryspin i Krzysztof- 16 miesięcy, mają ciuszki po kuzynie. Będą potrzebowali kombinezonów zimowych- 98/104, butów, ale nie wiem jaki rozmiar- na oko 24, bo sandałki mają 22.
Jakiej pracy szukacie dla siebie??
-> ja każdej, teraz sprzątam szkołę przed rozpoczęciem roku, wcześniej byłam sprzedawcą, pracowałam też w biurze
-> mąż handlowiec
Czy udaje wam sie dorobic??
-> sprzedaż ciuszków po dzieciach na allegro, własnej biżuterii- jeżeli takie dorobienie macie na myśli to tak, ale niewiele, nawet na rachunek za światło brakło
Czy szukacie pracy w jakim regionie?
-> świętokrzyskie mąż, ja jak najbliżej domu ze względu na powroty do dzieci
Czy tkorej z was wyjechaloby gdzie do pracy, np do innego miasta, zagranice??
-> nie, mąż już próbował, skończyło się dodatkową depresją spowodowaną rozłąką z dziećmi (maluchy go nie poznali po 3 miesiącach nieobecności, mimo iż przed wyjazdem ich zawsze kąpał)
Czy szkolne dzieci maja stypendium?
-> nie, ale mam zamiar składać dokumenty we wrześniu (poinformowano mnie, że wtedy dopiero mogę składać)
Czy oczekujecie-jestescie w kolejce po mieszkanie socjalne, komunalne?- i ile lat czekacie??
-> nie
Ze wstydem muszę się przyznać, że zawaliłam moje życie. mam 4 dzieci, za chwilę skończy mi się umowa o pracę, brakuje nam środków chemicznych, ciuszki otrzymałam z rodziny. Nie mam zapłaconych rachunków za światło i wodę. Nie wiem, co mam napisać, po prostu mi wstyd. Dokumenty wysłałam do BJ. Może pytajcie, jeśli macie ochotę pomóc i chcecie coś wiedzieć. Wy macie już doświadczenie, a mnie chyba będzie łatwiej odpowiadać.