sela03_2
09.01.13, 11:55
witam wszystkie e mamy. zwracam sie do was o pomoc. mam 35 lat i trojke malych dzieci. sprobuje przedstawic swoja sytuacje.
1. dodatku mieszkaniowego nie mam. korzystam z pomocy gops-u. dostaje zasilek rodzinny 340 zl. i w tamtym roku w sierpniu dostalam zasilek celowy.
2. jestem zarejestrowana w up, ale nie mam zasilku dla bezrobotnych.
3. zasilku wychowaczego nie mam. jestem w domu z 2 dzieci, a najstarsza chodzi do "0". nie moge podjac pracy, zajmuje sie dziecmi, nie moge liczyc na pomoc innych.
4. corka w "0" ma darmowe obiady.
5. pierwszy raz na swieta dostalam zywnosc z caritas. wczesniej sie staralam , ale nie mieli zadnych srodkow w mojej miejscowosci.
6. z pomocy innego forum nie korzystam.
7. miaszkam na podkarpaciu, okolice kolbuszowej.
8. maz pracuje na czarno, zarabia 12oo zl. praca w budowlance, jezdzi z pozostalymi pracownikami samochodem firmowym, takze nie traci na dojazdy. ja zajmuje sie domem i dziecmi. w mojej miejscowosci nie ma przedszkola.
9. dziewczynka lat 6
dziewczynka lat 4.5
chlopczyk lat 3.
jestem w ciazy z czwartym dzieckiem.
prosze was o pomoc. z tego co maz zarobi wystarczy na jedzenie i rachunki, zyjemy skromnie. mieszkamy na wsi razem z babcia meza. jest to stary dom, pol drewniany, pol murowany, praktycznie caly do remontu. ja mam kuchnie i duzy pokoj, w ktorym jest wszystko. teraz maz ze spizarki zrobil malutki pokoj dla najstarszej corki. lazienke mamy wspolna z babcia. prosze was o pomoc w zakupie lozka dla synka, jakies zgrabnej amerykanki (nowej lub uzywanej) w zaleznosci od kosztow. lozeczko w ktorym teraz spi bedzie potrzebne dla dzidzisia. prosze gdydy ktoras z mam miala niepotrzebne buty rozmiar 37 dla mnie (plaskie typu baletki). i jakies getry lub leginsy dlugie, rozciagajce rozmiar 38. dla dzieci prosze o ubranka. gdyby ktoras z mam miala niepotrzebne po swoich dzieciach. dla corki 6 lat i chlopczyka 3 latka. dziekuje wszystkim, ktorzy przeczytaja moj wpis i zechca pomoc.