ewencja Wieniec od córek. 22.06.14, 16:06 Dostałam meila, a w nim jest pomysł, zrzucenia się na wieniec, który byłby w środę podarowany na ostatniej drodzy Marty, od jej córek. Rozmawiałam z Krzyśkiem, chciałam znać jego zdanie na ten temat, było by miło gdybyśmy coś takiego zorganizowały. Właśnie będę szukać wieńca, który może zostać dostarczony prosto na cmentarz, jak coś znajdę wspólnie wybierzemy jaki. Co Wy myślicie na ten temat? Pozdrawim Odpowiedz Link Zgłoś
isabelka20 Re: Wieniec od córek. 22.06.14, 16:15 Ewo niestety mam doświadczenie w wieńcach, ponieważ na początku maja żegnałam tatę. Zapytaj się Krzyśka jaka firma organizuje pochówek, ponieważ niektóre firmy i być może ta również zabierają sami wieniec z kwiaciarni i ustawiają najpierw w kaplicy, a następnie w grobie, także nie trzeba samemu nosić, a do lekkich to nie należy. Nie chcę robić tu reklamy szczecińskich zakładów pogrzebowych dlatego nie będę pisała konkretnych firm, ale myślę, że większość zakładów pogrzebowych w taki sposób działa. Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Re: Wieniec od córek. 22.06.14, 16:29 Iza - przykro mi z powodu Taty... I dziękuję za cenną uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
isabelka20 Re: Wieniec od córek. 22.06.14, 16:31 aha może jeszcze podpowiem, że wieńce w Szczecinie (już takie naprawdę ładne) to koszt 150-200 zł, a wiązanki (mniejsze, również ładne) około 50 zł. I tu ceny są podobne w kwiaciarniach. Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Re: Wieniec od córek. 22.06.14, 16:37 No właśnie ceny ok. 200zl. Zakład pogrzebowy, który organizuje wszystko oferuje niby wiązanki, wieńce, ale z tego co widzę na ich stronie internetowej, "obca" osoba nie ma możliwości go zamówić. To raczej w "pakiecie" idzie z całą resztą. Dziękuję Iza. Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Re: Wieniec od córek. 22.06.14, 16:54 znalazłam wiązanki, wg mnie sa sliczne magiakwiatow.szczecin.pl/kwiaty-szczecin/pogrzebowe.html Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Wieniec od dziewczynek 22.06.14, 17:45 Dziewczynki nie mogly się zdecydować, który wieniec, ale stanęło na sercu z czerwonych róż, cena jest wysoka, dlatego postaram się znaleźć kompozycję podobną, w niższej cenie. magiakwiatow.szczecin.pl/kwiaty-szczecin/pogrzebowe/266/kwp-32-detale.html Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Re: Wieniec od dziewczynek 23.06.14, 19:58 Witam, mam do wieńca 20zl. Od forumki. Nie udało mi się znaleźć nic tańszego. Gdyby ktoś chciał się dołożyć, to proszę dać znać, podam nr konta. Ze spraw dzisiejszych, dziewczynki są pod opieką psychologa, który będzie do nich przychodził 2 x w tygodniu. Dziewczynki też nie muszą już chodzić do szkoły, mąż Marty był w szkole. Po świadectwa mają się zgłosić jedynie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
saguara Re: Wieniec od dziewczynek 23.06.14, 20:20 Bardzo mi przykro że nie mogę pomóc w żaden sposób, mogę tylko podpowiedzieć żeby ojciec dziewczynek dopytał w szkole o zasiłek szkolny, jest on wypłacany min. w przypadku śmierci rodzica. Jest to jednorazowy zasiłek w kwocie 455zł. Do wniosku należy dołączyć akt zgonu. Odpowiedz Link Zgłoś
dorgaj1 Re: Wieniec od dziewczynek 23.06.14, 20:31 Ewa, proszę o nr konta też się dołożę. Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Re: Wieniec od dziewczynek 23.06.14, 20:42 saguara - dziękuję za cenną informacje. Dorgaj - napisałam na priv. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ale_to_ja Re: Wieniec od dziewczynek 23.06.14, 21:30 poproszę o numer konta gooralka@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Wpłaty/aktualizacja dot.Wieńca 24.06.14, 11:49 Dzień Dobry, Izabelko - wreszcie posłuchałam Cię, zadzwoniłam do wybranego przez Marty rodzinę zakładu pogrzebowego, zamówiłam serce z czerwonych róż, wieniec z szarfą (Kochanej Mamie - Klaudia, Natalia), wieniec przyjedzie prosto na cmentarz. Ja za niego mam zapłacić w piątek, koszta będą zbliżone do tego,o którym była mowa, a wygląd będzie identyczny. Wpłaty, które do teraz do mnie doszły: - J.O 20zł. - D.G. - 50zł. - M.J. - 30zł. Czekam na zaksięgowanie reszty wpłat. Różnicę dołożę ja. Poprosiłam Zakład Pogrzebowy o zdjęcie wykonanego wieńca, jeżeli dostanę takie zdjęcie, roześlę do Was, lub umieszczę na forum. Jeżeli nie dostanę zdjęcia to zrobię je sama będąc na miejscu w piątek. Przypominam, że do niedzieli do późnych godzin wieczornych nie będę miała możliwości zajrzenia do internetu, ale wszystko opiszę jak tylko dotrę do celu mojej podróży. Proszę o cierpliwość i wyrozumiałość. W razie pytań, lub pomysłów, lub potrzeby, proszę pisać albo tu, albo na priv. Pozdrawiam Ewa Ps - Bardzo Wam dziękuję w imieniu Martysiowej rodzinki. Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Re: Wpłaty/aktualizacja dot.Wieńca 24.06.14, 12:59 - M.K. - 45 zł. - J.O 20zł. - D.G. - 50zł. - M.J. - 30zł. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Wpłaty/aktualizacja dot.Wieńca 24.06.14, 15:00 Ewo wiem że teraz nie jest na to czas, ale może warto pomyśleć o jakimś wyjeździe dla dziewczynek? Wiem że caritas organizuje tańsze wyjazdy, często dofinansowuje je, a w ciężkich przypadkach może całkowicie sfinansować. Trzeba zadzwonić do nich i nakreślić sytuację. Kiedyś sama organizowałam w ten sposób wyjazd dla chłopca z biednej rodziny. Pamiętam, że jeden obóz całkowicie sfinansowało caritas a za drugi trzeba było zapłacić połowę. Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Re: Wpłaty/aktualizacja dot.Wieńca 24.06.14, 19:23 Arweno - dziękuję za podpowiedź, pytałam Krzyśka (i wyżej napisałam), ale dziewczynki nigdy nie były same na takim wyjeździe, i raczej nie wypali to w tym roku. Ale, jak w piątek do nich dojadę, to zapytam o półkolonie, być może dziewczynki będą chciały na takie zajęcia pochodzić. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: Wpłaty/aktualizacja dot.Wieńca 25.06.14, 07:23 Przepraszam, że sie wtrącam, ale czy w szkole dzieci były ubezpieczone? Takie ubezpieczenie placone na początku roku, jak w przedszkolu/żłobku? Moze tam tez jest opcja wyplaty odszkodowania za śmierć rodzica? Niektóre ubezpieczenia zawierają takie opcje... Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Re: Wpłaty/aktualizacja dot.Wieńca 25.06.14, 07:36 Momas, wczoraj właśnie na to wpadł ojciec dziewczynek, pobral wczoraj wszystkie dokumenty, i je ma wypełnić. Za co przepraszasz kobieto? Za każdy pomysł ta rodzina jest bardzo wdzięczna ! Dziękuję za radę Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: Wpłaty/aktualizacja dot.Wieńca 25.06.14, 08:38 To ja dorzucę jeszcze. Może jakieś ubezpieczenie przy koncie bankowym. Sama kiedyś złapałam się na tym, że jest coś takiego, bo mi dorzucili trochę przez przypadek. Szukam po omacku, ale może... Wiem, że nie każdy ma konto, ale może. I już nieco wyżej, ale jakaś polisa na mieszkanie, na coś o czym wie tylko mąż. Wart uruchomić pamięć. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Wpłaty/aktualizacja dot.Wieńca 25.06.14, 08:43 poza tym, konto Marty jak najbardziej istnieje. Dopóki nie doniesiono aktu zgonu, to nawet można z niego wybrać kasę, bo bank je zamrozi dopiero z chwilą jak dowie się o śmierci Marty. Ewentualnie środki z niego, mogą być wypłacone po sprawie o nabycie spadku. Przypuszczam, że niewiele jest do odziedziczenia, więc spokojnie mogą przyjąć spadek u notariusza. Wtedy również dostaną kasę, jeżeli konto było ubezpieczone. Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Re: Wpłaty/aktualizacja dot.Wieńca 25.06.14, 08:52 srodkow na koncie już nie ma, a bank dostal już akt zgonu, było to załatwiane już. Ale o ubezpieczenie się zapytam, dzięki arwena! Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: Wpłaty/aktualizacja dot.Wieńca 25.06.14, 09:00 juz wiem, ze srodkow nie ma i w tej chwili to nie istotne. Ale moze sie komus przyda - z konta, po dostarczeniu aktu zgonu mozna pobrac kwote na pogrzeb. Tzn przynosi sie rachunki z zakladu pogrzebowego i do tej kwoty mozna pobrac srodki z konta. Przed sprawą spadkową. Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Re: Wpłaty/aktualizacja dot.Wieńca 25.06.14, 08:46 patahaya - dziekuje, dzisiaj dam im pogrzeb przezyc... Wpiatek zapytam, Marta miała konto w banku pocztowym, wiec może cos w tym jest. Dziekuje, ze jesteście, i dziekuje za kazda sugestie, to ważne ! Krzysiek sprawdza każdy pomysl natychmiast Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: Wpłaty/aktualizacja dot.Wieńca 25.06.14, 09:03 aha i jeszcze jedno. Czy Marta kiedykolwiek pracowala? Czy byla w OFE? Jezeli tak - to srodki z OFE sa dziedziczone. Tylko trzeba powiadomic o smierci ubezpieczonego. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Wpłaty/aktualizacja dot.Wieńca 25.06.14, 09:14 Jeszcze jedno. Może się mogą starać o rentę rodzinną? Marta w ogóle pracowała przed chorobą? Odpowiedz Link Zgłoś
justyna198515 Re: Wpłaty/aktualizacja dot.Wieńca 25.06.14, 10:20 OFE- Krzysiek w zależności od funduszu musi albo dostarczyć akt zgodu z wypełnionykm drukiem pobranym ze strony lub zgłosić to najpierw przez infolinie. Połowa jednostek rozrachunkowych nalezy do niego, a druga część wypłacana jest solidarnie dzieciom. Niektóre fundusze żadaja jednak wyroku o nabyciu spadku( jeśli Marta nie uposażyła dziewczynek, będzie raczej takowy potrzebny). Wypłata nie przedawnia się. Do renty rodzinnej Marta musiałaby w ostatnich 10 latach miec przepracowane 5 na umowę o pracę z odprowadzaniem składek. Inaczej nie dostaną. Odpowiedz Link Zgłoś
isabelka20 Re: Wpłaty/aktualizacja dot.Wieńca 25.06.14, 19:34 Obiecałam Krzysztofowi, że się dowiem o rentę, ale tak jak piszecie rodzinnej nie dostanie, ale może by napisać wniosek o rentę specjalną. Wiem, że któraś z dziewczyn z tego forum pisała i otrzymała. Żadnych innych świadczeń z mopr nie otrzyma z tytułu śmierci żony niestety. Jak się ogarnę to na pewno zadzwonię do Krzysztofa. Ewo mam prośbę jeśli jesteś z nim na łączach to przekaż mu proszę, że pamiętam i jeszcze w tym tygodniu się z nim skontaktuję. Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Re: Wpłaty/aktualizacja dot.Wieńca 25.06.14, 20:48 jutro rano mu przekażę. Dzięki Iza ! Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: Wpłaty/aktualizacja dot.Wieńca 25.06.14, 09:10 Ja wiem, że oni mają dziś inną rzecz na głowie. Po prostu nie tak dawno miałam pogrzeb w rodzinie i wiem, że niektóre rzeczy trzeba załatwiać biegiem, reszta może poczekać. Też wypłacaliśmy pieniądze zanim bank dostał informację o zgonie, bo banku nie interesuje, ze wdowa nie ma gotówki w skarpecie a za coś trzeba męża pochować. Samo życie... Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Re: Wpłaty/aktualizacja dot.Wieńca 25.06.14, 09:42 Nie wiem czy Marta kiedykolwiek pracowala, czy była w OFE, zapytam, jak się uda to dzisiaj, zobaczę w jakim stanie jej mąż wróci z pogrzebu. Jak nie dzisiaj to w piątek, możemy razem pojechać i pozałatwiać, nie ma problemu. Dziekuje za cenne rady ! O rodzinny itd. z mops Krzysiek wypełnia dokumenty (a może już wypełnia) i jutro, pojutrze je składa, jak uda mu się do końca czerwca, to dostanie wyrównanie. No właśnie to mama Marty podpowiedziała z bankiem, żeby szybko wypłacić pieniądze, zanim Akt zgonu dotrze do banku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Wpłaty/aktualizacja dot.Wieńca 25.06.14, 09:47 Akt zgonu nie dotrze do banku sam trzeba go zanieść. Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: Wpłaty/aktualizacja dot.Wieńca 25.06.14, 10:02 U nas "życzliwi" poinformowali Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Wpłaty/aktualizacja dot.Wieńca 25.06.14, 10:11 Ale bank nie ma prawa się opierać na pogłoskach,no chyba że klepsydrę pokazali a i to nie uprawnia do zamrożenia konta. Tylko akt zgonu. A z bankomatu można wypłacić idąc po drodze z aktem Zawsze zastanawia mnie chęć wchodzenia z butami w cudze życie . Szkoda tylko, że nie dotyczy to przemocy w rodzinie. Wtedy chętnych do donosów nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: Wpłaty/aktualizacja dot.Wieńca 25.06.14, 10:18 To była pracownica banku. Tak się akurat zdarzyło. Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Re: Wpłaty/aktualizacja dot.Wieńca 25.06.14, 19:49 Wlasnie rozmawiałam z Krzyskiem, po pogrzebie dziewczynki w miare ok, Krzysiek tez w miare ok. Marta jakiś czas temu rozmawiala z dziewczynkami, o śmierci, że jest chora, i może w każdej chwili umrzeć... Mysle, że to też im pomoże. Młodsza płakała na pogrzebie, ale z tego co Krzysiek mówił dało się opanować. Jutro o świcie jestem umówiona na przekazanie wszystkich informacji od Was Marty mężowi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: Wpłaty/aktualizacja dot.Wieńca 25.06.14, 20:30 Potrzebują czasu, żeby sobie wszystko na nowo poukładać. Przeczytałam wczoraj wątek, zwłaszcza słowa Marty. Trudno uwierzyć, że jeszcze nie tak dawno tu pisała... Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Re: Wpłaty/aktualizacja dot.Wieńca 25.06.14, 20:49 tak... ja mam meile, na fb, i smsy, ale nie czytam, jeszcze nie teraz. Maja czas na spokojnie wszystko poukladac... Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Re: Wpłaty/aktualizacja dot.Wieńca 25.06.14, 10:17 wiem, zaniósł go Krzysiek. Złego słowa użyłam, przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Re: Wpłaty/aktualizacja dot.Wieńca 24.06.14, 19:21 - A.G. - 50zł. - M.K. - 45 zł. - J.O - 20zł. - D.G. - 50zł. - M.J. - 30zł. W sumie 195 zł. Wieniec zamówiłam, opłaciłam. Jednak nie udało się załatwić bukiety w tym samym Zakładzie Pogrzebowym, który organizuje pogrzeb. Więc stanęło na tym, że zostaje ten z linku, który podałam. Zamieszanie. Jedna forumka napisała do mnie meila, że również chciałaby się dołożyć do kwiatów, ale mamy całą sumę, albo ewentualny przelew oddam w piątek Krzyśkowi, na bieżące potrzeby, albo inaczej zdecyduje Pani, która do mnie napisała. Pozdrawiam 9,08,2013 - Diagnoza SM. Żeby zycie miało smaczek Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Wieści od Martysiowej rodziny 01.07.14, 08:42 Witajcie, trochę mi zajelo czasu dojście do forum, dzisiaj wieczorem jade znowu do Niemiec, wiec będę bardziej regularnie pisać )) Odwiedzilam Krzyska, i dziewczynki w piątek, prosto z Niemiec pojechałam do nich. Poznalam Maty siostrę, oraz rodziców. Byliśmy na cmentarzu... Jeżeli ktokolwiek ma jakiekolwiek wątpliwości, czy Krzysiek da radę zajmować się dziećmi, ogarnąć dom, to możecie być bardzo spokojni, da rade ! W domu czysto, pachnąco, dziewczynki czyste, trochę je zmeczylismy w piątek, wieczorem jeszcze poszliśmy na spacer Obecnie Krzysiek zalatwia wszystko z moprem, od września będzie pracować - prace ma już zalatwiona. Dziewczynki zdolalismy przekonać do polkolonii, to już załatwi na miejscu Marty siostra. W tym miejscu chciałabym podziekowac Bj za wskazówki prawne, urzędowe, za pomoc w wypelnianiu wnioskow itd. Dziekuje za cierpliwość Blanko Dziewczynki tesknia za mamą, ale sa w dobrym stanie, za zadbane, i bardzo madre. Mocno trzymam kciuki za nich, i będę się starala im dalej pomagać, jeżeli bedzi taka podstawa. Jeszcze jedno: zycze każdej rodzinie, żeby miała takiego obrotnego, i zaradnego ojca/meza jak Krzysiek. Ciag dalszy nastapi Serdecznie pozdrawiam, i przepraszam,ze tyle czekałyscie na posta, 5 dni urlopu to za mało, żeby się ogarnąć Odpowiedz Link Zgłoś
atena12345 Ewencja 01.07.14, 15:23 To co napisałaś to są (o ironio!) bardzo dobre wiadomości. Trzymam kciuki za rodzinkę. Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Re: Ewencja 02.07.14, 21:11 no wlasnie... W okolicznościach niemiłych wiadomości sa dobre, ja za nich również bardzo mocno trzymam kciuki. Marty siostry,oraz Marty maz posiadaja linka do forum, być może czytają forum. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Prąd 03.07.14, 11:19 Witam, rozmawiałam z Krzyśkiem, generalnie u nich wszystko ok (właśnie robią porządki w szafach dziewczynek), Krzysiek pyta się, czy ktoś może ich poratować 100zl. na prąd (mają liczniki przedpłatowe). Gdyby ktoś chciał pomóc, proszę dać mi znać. Uwaga - Marty konto jest nieaktualne, Krzysiek założył konto na siebie, numer i dane do przelewu mam, podam na priv chętnym. Dziękuję z góry. Aha - Krzysiek słożył dokumenty do mopru, w sprawie zasiłku pielęgnacyjnego itd. Musi teraz czekać na decyzje. Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Re: Prąd 03.07.14, 11:54 Wlasnie pewna Pani, (nie pytałam czy mogę napisac nicka,wiec anonimowo na wszelki wypadek) zrobiła przelew - 100zl. na konto Krzyśka. Bardzo serdecznie jeszcze raz dziekuje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja 15,07 Urodziny Natalki 03.07.14, 21:37 Dobry wieczór, 15go lipca Natalka ma urodziny (starsza córka Martysiowych, 13lat !), gdyby ktoś miał ochotę wywołać uśmiech na twarzy Natalki, to...proszę wysłać Kartkę, na pewno będzie wielka radość. Adres dostępny u mnie na priv Z góry dziękuję za każdą kartkę, Natalka nic nie wie, to ma być niespodzianka. Ps - Do osób, które wysyłały Marcie kartki, czy listy - wszystkie są schowane, Marta je chowała, na pamiątkę. Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Re: 15,07 Urodziny Natalki 03.07.14, 21:42 Poprawka, Natalia skończy 12 lat !!! ewencja napisała: > Dobry wieczór, > 15go lipca Natalka ma urodziny (starsza córka Martysiowych, 13lat !), gdyby kto > ś miał ochotę wywołać uśmiech na twarzy Natalki, to...proszę wysłać Kartkę, na > pewno będzie wielka radość. > Adres dostępny u mnie na priv > Z góry dziękuję za każdą kartkę, Natalka nic nie wie, to ma być niespodzianka. > Ps - Do osób, które wysyłały Marcie kartki, czy listy - wszystkie są schowane, > Marta je chowała, na pamiątkę. Odpowiedz Link Zgłoś
ale_to_ja Re: 15,07 Urodziny Natalki 03.07.14, 23:35 ewencja napisała: > poszło, dziękuję Ja też gooralka@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
maximaja Re: 15,07 Urodziny Natalki 04.07.14, 00:32 Jestem nowa na forum, jeżeli mi zaufasz to tez mogę wysłać kartkę i drobny upominek dla Natalii. Mój e-mail sanne1@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Re: 15,07 Urodziny Natalki 04.07.14, 06:44 napisałam na priv. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
julka-4 Re: 15,07 Urodziny Natalki 03.07.14, 21:48 Proszę o adres na gazetowego,zawsze go gdzieś zawieruszę Odpowiedz Link Zgłoś
renata.36 Re: 15,07 Urodziny Natalki 04.07.14, 08:58 Mnie te z sie adres "zawieruszył".Kartke chętnie wyślę. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna198515 Re: 15,07 Urodziny Natalki 04.07.14, 09:30 Ewa rzuć mi na maila adreso Odpowiedz Link Zgłoś
zwycz.ajna Prośba o wymiary dzieci 04.07.14, 09:52 Szukam ale trudno mi znaleźć. Mam troszkę ubrań po córce, chętnie wyślę, tylko potrzebuję wiedzieć czy będą pasowały. Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Re: Prośba o wymiary dzieci 04.07.14, 10:27 zwyczajna witaj, wieczorem Krzysiek pomierzy dziewczynki i podam aktualne wymiary, bo w wątku są, ale lekko nieaktualne. Dziękuję Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Aktualne rozmiary dziewczynek 04.07.14, 18:24 Dobry wieczór, podaję aktualne wymiary dziewczynek Młodsza Klaudia: w pasie 83 cm. Wzrost: 1,32cm. Długość stopy: 22 cm. Starsza Natalia: w pasie 63 cm. Wzrost: 1,42cm. długość stopy: 23 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Re: Aktualne rozmiary dziewczynek 04.07.14, 18:26 Gdyby ktoś robił paczkę urodzinową, to poniżej wiadomości od Krzyśka, czego najbardziej brakuje dziewczynkom: - Klaudia: skarpetki, leginsy, sandały. - Natalia: krótkie spodenki, leginsy, sandały. Adres, i pytania poproszę albo na forum, albo na priv. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
prochottka1 Re: Aktualne rozmiary dziewczynek 04.07.14, 19:39 ewencja napisała: > Gdyby ktoś robił paczkę urodzinową, to poniżej wiadomości od Krzyśka mam takie pytanie dlaczego Krzysiek sam nie pisze na forum? tylko za Twoim posrednictwem. Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Re: Aktualne rozmiary dziewczynek 04.07.14, 19:46 Lepiej się orientuje w zasadach, funkcjach forum, tak zostało, z Martą dokładnie tak samo robiłyśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
zwycz.ajna Re: Aktualne rozmiary dziewczynek 04.07.14, 21:29 Strasznie mi przykro, mam niestety tak na max 130 i na szczupłą Butki rozmiar 30-31 czyli dużo mniejsze niż potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Re: Aktualne rozmiary dziewczynek 04.07.14, 21:33 trudno, zmobilizowałaś mnie do podania aktualnych wymiarów dziewczynek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
prochottka1 Re: Aktualne rozmiary dziewczynek 05.07.14, 12:00 ja mam ciuchy po mojej cörce na 134/140 ale ona strasznie chuda jest moze komus innemu by sie przydaly (caly wielki karton) moglabym ewentualnie pomöc w skompletowaniu wyprawki szkolnej dla dziewczynek (kredki, flamastry, dlugopisy itd) Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Re: Aktualne rozmiary dziewczynek 05.07.14, 12:15 hej, Starsza Natalka też jest chudzinką, ale ona ma dużo ciuszków, poza tymi leginsami itd. Więc wydaje mi się, że komuś innemu będą ubranka bardziej przydatne. Ale dziękuję. A co do wyprawki, to super, ode mnie dziewczynki dostaną tornistry,i piórniki. Odezwę się w sierpniu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Aktualne rozmiary dziewczynek 05.07.14, 12:51 ewa napiszę wieczorem jeszcze raz, mam pomysł, ale nie wiem czy da się zrealizować. Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Re: Aktualne rozmiary dziewczynek 05.07.14, 13:01 ok, napisałam do Ciebie, więc jako odpowiedź napisz Powinno działać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
prochottka1 Re: Aktualne rozmiary dziewczynek 04.07.14, 19:36 Dobry wieczór, > podaję aktualne wymiary dziewczynek > Młodsza Klaudia: w pasie 83 cm. Wzrost: 1,32cm. Długość stopy: 22 cm. > Starsza Natalia: w pasie 63 cm. Wzrost: 1,42cm. długość stopy: 23 cm. ale jakie to rozmiary? Klaudia 134/140? Natalia 146/150? mlodsza ma 20 cm wiecej w pasie jak starsza? niech zobaczy na metkach jakie tam sa rozmiary i na butach Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Re: Aktualne rozmiary dziewczynek 04.07.14, 19:45 Starsza jest chudzinką, młodsza jej przeciwieństwem. Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Re: Aktualne rozmiary dziewczynek 08.07.14, 13:12 Witam, na priv napisała do mnie Pani, która jest ze Szczecina, i ma ubranka na starszą córkę Krzyśka. Więc gdyby ktoś miał jakieś ubranka dla dzieci, to aktualnie poszukiwane na młodszą - Klaudię. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Zakupy spożywcze. 07.07.14, 09:24 Witam, pytanie od Krzyśka, czy ktoś może zrobić im podstawowe zakupy żywnościowe? Z racji tego, że on poskładał wszelkie dokumenty do mopru itd. pierwsze pieniądze powinien dostać 15.07. Gdyby ktoś mógł pomóc, proszę dać mi znać. Dziękuję w imieniu Martysiowej rodziny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
capri666gazeta Re: Zakupy spożywcze. 08.07.14, 13:23 Witam, napisalam na priv w sprawie pomocy w zakupach, urodzinach itp. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
isabelka20 Re: Zakupy spożywcze. 08.07.14, 13:59 Ewa a możesz przypomnieć rozmiary dziewczynek? Co chwilę robię przegląd szafy i zazwyczaj mam i jakieś ubrania i buty, ale nie pamiętam rozmiarów, a dzieci się zmieniają w zastraszającym tempie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Re: Zakupy spożywcze. 08.07.14, 14:02 sorry przypadkiem się pusty post wyslał. Tutaj aktualne rozmiary dziewczynek: Młodsza Klaudia: w pasie 83 cm. Wzrost: 1,32cm. Długość stopy: 22 cm. Starsza Natalia: w pasie 63 cm. Wzrost: 1,42cm. długość stopy: 23 cm Odpowiedz Link Zgłoś
isabelka20 Re: Zakupy spożywcze. 08.07.14, 14:07 oki, poszukam i na pewno coś na Klaudię będę miała, ponieważ jest niewiele mniejsza od mojej. Jak coś będę miała konkretnego dam znać. Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Re: Zakupy spożywcze. 08.07.14, 14:08 super, to najlepiej umawiaj się z Krzyśkiem Dzięki isabelko. Odpowiedz Link Zgłoś
capri666gazeta Re: Zakupy spożywcze. 08.07.14, 23:32 Witam ponownie, dzis przelalam na konto pieniazki na zakupy gdyz nie jestem w stanie zrobic ich sama. Ps. czekam na maila od Pani w sprawie urodzin Natalki. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonykrolik3 Re: Zakupy spożywcze. 22.12.21, 21:19 Jeżeli szukacie dobrych warzyw i owoców to serdecznie polecam sprawdzony już nie raz sklep: e-owocewarzywa.pl/dostawa . Świeże i pyszne, Produkty z dostawą zawsze na czas. Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Złośliwość rzeczy martwych nie zna granic! 08.07.14, 09:19 Lodówka padła, akurat teraz musiała Gdyby ktoś słyszał o sprawnej lodówce w niskiej cenie, to proszę dać znać. Nie musi być Szczecin, pokryję koszty wysyłki. Ogloszenia przejrzałam, nic nie ma. Z góry dziekuje za pomoc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Aktualne wieści 09.07.14, 21:23 1. Krzysiek dostał przelew na zakupy spożywcze. Dziekuje jeszcze raz. 2. Przelałam wlasnie Krzyskowi 200zl. na lodówkę 3. Jeżeli chodzi o ubranka, to jedynie młodsza Klaudia potrzebuje. 4. Wyprawka szkolna, dzisiaj kupiłam: pórniki (z pełnym wyposażeniem), bloki, farby, kredki, zeszyty, pedzle, usztywniane teczki (na rysunki itd.), kredki... wszystko x 2. Pozdrawiam Aha, przypominam, że Natalka ma 15go urodziny (12 lat), gdyby jeszcze ktoś chciał wysłać kartkę, adres u mnie na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotonaiwnych Re: Aktualne wieści 10.07.14, 17:51 Wiem, że wakacje dopiero się zaczęły, ale czy planujecie zbiórkę na wyprawki szkolne? Chętnie się dołożę. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotonaiwnych Re: Aktualne wieści 10.07.14, 17:53 Tornistry i piórniki niepotrzebne rozumiem? Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Re: Aktualne wieści 10.07.14, 18:15 witam, ogólnie to ciężko mi jest powiedzieć, bo wydaje mi się, że wszystko chyba kupiłam, na pewno będę się dokładać do książek dla starszej córki, młodsza ma książki już. Odezwę się jak będę więcej wiedzieć. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś