Dodaj do ulubionych

nie wiedziałam czy napisac..........

28.07.04, 22:38
drogie emamy!!!
nie piszę w sprawie pomocy.wstyd mi prosisz o cokolwiek.
Muszę napisać tutaj,wyrzucić z siebie bo nie mam komu się wyżalić.
Wynajmuję wraz z mężem i synkiem pokój.Mąż zarabia 700 zł wraz z
rodzinnym.Mamy małe dziecko.Ja nie pracuję,nie mam zadnego zasiłku ani
dochodów.Po opłaceniu wszystkiego zostaje nam 200 zł.za to musimy kupić mleko
dla dziecka (nie mówiąć o czymś więcej),sami musimy zjeść,i wogóle.
Wiecie co? od kiedy mąż dostał wypłatę to jemy tak ubogo,mienęło 2 tyg,po
pieniądzach,dziś jadłam dwie kanapki z dżemem popijam wodą.Może nie
wierzycie,mi tez przykro pisać,mój mąż poszukuje pracy non stop,ale wszystko
akurat te same zarobki.ja nie mogę iść do pracy bo nie ma kto zostać z
dzieckiem.rodzice nasi odwrócili się od nas,nie pomagają nam,stracili tez
pracę(pracowali w jednym zakładzie) zakład rozwiązali,dostali zasiłki.
Prosiłam na innym forum o mleczko,dostałam jedno.Wiem ze to jest malutko,ale
jestem szczęśliwa ze ktokolwiek pomógł.Karmię dziecko piersią i dokarmiam
nanem.Karmiąc wiadomo muszę jeść tak aby przekazując dziecku było coś
przynajmniej sytego.Ale po dżemiku cóż nie najjemy się obydwoje.
Mąż nie wie ze piszę tutaj na forum takie rzeczy,bo by chyba spalił się ze
wstydu.Wiem ze cierpi z tego powodu ze głodujemy,ale on wszystko robi zeby
zarobić.
Czy macie może jakąś pracę dla męża,chociaż zeby zarobił trochę więcej,bo to
się żyć nie da.
Opieka społeczna pomaga ludziom ubogim,nam nie pomoże bo zdaniem kuratorki
mamy zarobki,powyżej minimum.
Dziewczyny co mam zrobić? moze dla mnie jakas prace macie?
Mieszkamy w Warszawie.Boże załamię się.
pozdrawiam Was gorąco.
Obserwuj wątek
    • sielka Re: nie wiedziałam czy napisac.......... 28.07.04, 23:10
      Napisz w jakim wieku masz dzidzie, jakie pije mleczko i czy potrzebne są
      ubranka to łatwiej bedzie mi i innym dziewczynom Ci pomóc.Czekam na odpowiedź
      ps.Nie rozumiem dlaczego odmówili Ci zasiłku?Musisz o niego walczyc! moj mąz
      zarabia max 1200 zł ja jestem na wychowawczym i tez jest nam strasznie cieżko
      (gdyby nie pomoc rodziny to nie wiem co by było)ale przyznali nam zasiłek bo
      jest ponizej 500 żł na osobę dowiedz się dokładnie w ośrodku pomocy społecznej
      jest z tym troche załatwiania ale sie opłaca to ponad 400 zł miesięcznie.
      • kwiat00 Re: nie wiedziałam czy napisac.......... 28.07.04, 23:24
        nie dostaniemy,pytałam sie,nawet pisałam o pomoc w osrodku ale nie przyznali
        nam.oni daja ludziom którzy nie pracują wogóle.taki to ma szczescie,tylko taki
        co chce pracowac to nie moze z tego wyzyc.synek nosi ubranka na 68-80.mleczko
        je nan.przykro mi pisac takie rzeczy,jeszcze dodam ze u ludzi u których
        wynajmujemy mamy internet w ramach czynszu.zresztą duzo płacimy jak na te
        zarobki,ale opuscic nie chca nam.miałam wogóle nie odpisywac,bo mi wstyd ze
        jestesmy w takiej sytuacji.mamy wykształcenie srednie.nie wiem co moge napisac
        jeszcze.moge nawet pokazac pasek z zarobkami meza i moje zarejestrowanie w
        urzedzie pracy bez prawa do zasiłku,gdyby ktoś myslał ze jakas oszutka znów na
        forum.czytałam posty i zawsze było coś nie tak do tego typu postów.Ja nie
        liczyła na to że ktoś z Was zaproponuje mi pomoc,jedynie na propozycję pracy.
        Jest mi tak źle,ze nie mamy z czego żyć.Mąż pracuje fizycznie i jest głodny
        jak wraca z pracy,a tu nic nie mogę mu zaproponiwać bo sama nic nie jem.
        boże..okropnośc.
        • mwarszaw1 Re: nie wiedziałam czy napisac.......... 28.07.04, 23:41
          Napisz mi na mwarszaw@tlen.pl gdzie dokładnie mieszkasz i czy masz jakiś numer
          telefonu. Ja też jestem z Warszawy więc mogłabym Ci cos podrzucic dla
          dzieciaczka i dla was. Jak tylko naprawimy samochód, bo nam sie popsuł (piąty
          raz w tym tygodniu). Ludzie nie kupujcie Fiata, to przekleństwo!!! Napisz do
          mnie. Pozdrawiam!
    • joolanta Re: nie wiedziałam czy napisac.......... 29.07.04, 09:22
      Przepraszam, ale piszesz pierdoły, nie wiem czy to z niewiedzy czy tez innej
      przyczyny. Nikt Wam łaski nie robi przyznając zasiłek, gdy średnia na osobę w
      rodzinie jest mniejsza niż 503. Jeśli w zakładzie pracy męża zatrudnionych jest
      więcej niż 5 osób (na dzień 30 marca 2004) to dodatek taki dostaniecie od niego
      z zakładu, jeśli nie, to z urzędu gminy (miasta). Walcz o swoje, bo Ci się
      należy!!!!! Jeśli jesteś z Warszawy napisz na priv może uda mi się załatwić
      tańsze mieszkanie.
      • kwiat00 do jooli 29.07.04, 09:41
        jeśli masz takie wiadomości że zasiłek nam się należy to proszę pomóż mi go
        załatwić,mam w opiece złożone papiery,ale nic nam nie przyznali,bo mamy takie a
        nie mniejsze zarobki.Poprostu nie dostaniemy,bo bysmy dostali już dawno,to nie
        sytuacja od dzis.mogę Ci podać namiary na opiekę i zadzwoń,i zapytaj się
        dlaczego nie możemy dostać skoro nam się należy.To nie prawda z tym
        zasiłkiem.Naprawdę dostają osopby które mają mniej.pani która przeprowadziła
        wywiad powiedziłą od razu ze nic nie dostaniemy bo oni nie liczą 504 na
        osobę,tylko tak liczą przy rodzinnym-43 zł.dowiedz się bo ja jestem na bierząco
        i wiem.
        • alex05012000 Re: w sprawie pomocy... 29.07.04, 10:14
          kwiat00,
          na zasiłkach się nie wyznaję, tyle wiem z włąsnego doświadczenia, że instytucje
          typu urząd pracy, pomoc społeczna, darmowa opieka medyczna itp. w tym kraju są
          o kant d.... potłuc, szkoda nerwów... co do pracy to możesz spróbować na e-
          dziecku poszukać w opiece nad dziećmi, np. w weekend lub wieczorami, w
          sprzątaniu (czasami e-mamy szukają), może na drutach umiesz robić, albo szyć?,
          haftowac? ?? nie wiem ... co do pomocy to podaj adres, akurat w tę sobotę jadę
          na urlop - moja córeczka siedzi z babcią i muszę babcię zmienić, ale po
          powrocie chętnie się podzielę, też jestem z Warszawy, więc odpadają koszty
          wysyłania rzeczy, a to zawsze najwięcej kosztuje ... robiąc zakupy mogę zamiast
          np. słodyczy kupić coś dla ciebie, chociażby takie podstawowe artykuły
          spożywcze.... Mój mąż pracy nie ma, ale ja utrzymuję rodzinę i na chleb dzięki
          Bogu nam nie brakuje... czekam na adres na e-mail:
          poniatowska-bylina@wp.pl - maria mama oli
          • kwiat00 Re: w sprawie pomocy... 29.07.04, 12:38
            dziękuję za miłe słowa.skontaktuję się z Wami na priv.
        • joolanta Re: do jooli 29.07.04, 10:27
          Może napisz od mnie na priv, podaj swój nr telefonu, zadzwonię pogadamy i
          zobaczymy jak te sprawę rozwiązać… joolanta@gazeta.pl
        • taissa1 Re: do jooli 03.08.04, 13:29
          Prawda jest taka,że choć powinni to nie przydzielają.Dają tylko tym,którzy
          wcale nie pracują i nie mają żadnego w związku z tym dochodu.Pozdrawiam
          goraco.taissa
      • ice100 Re: nie wiedziałam czy napisac.......... 29.07.04, 10:32
        wcale nie jest tak kolorowo z zasiłkiem.. sad my z mężem nie pracujemy, nie mamy
        prawa do zasiłku (ja jeszcze studiuję) mamy małą dzidzię 14 msc... i dostajemy
        zasiłek rodzinny 43 zł.. sorry ale na co to wystarczy?? dobrze że sa jeszcze
        rodzice ( 400 zł miesięcznie i opłacają mieszkanie) a i tak w każdy dzień strach
        przed następnym.. jestem z wrocławia i naprawdę nie jest łatwo dostać jakiś
        większy zasiłek..

Trzymajcie się smile kiedyś musi być lepiej gdy już gorzej być nie może
    • agula.75 Re: nie wiedziałam czy napisac.......... 29.07.04, 10:08
      Hej .Widze ze masz prawie taka sama sytuacje jak alex7809 obie jestescie z Wawy
      wiec moze zbierzcie sily ,razem zawsze lzejsmileZnalazlam na innym forum posta
      Olenki-45 ktora ma b.podobna sytuacje do Was i tez jest z Warszawy i zalatwila
      sobie jakis zasilek .moze napisz do niej forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=584&w=14309941&v=2&s=0 .Pozatym macie dzieciaczki w tym samym wieku wiec
      naprawde warto sie moze skontaktowac ze sobą.Pomysl o tym.Jedna drugiej
      dzidziusia moze przypilnowac.Trzymajcie sie cieplutko i zycze powodzenia
      • senczek Re: nie wiedziałam czy napisac.......... 29.07.04, 10:25
        Napisz, gdzie mogę Ci porzucic coś dla małego. Mam Nan2, którego nie chce moj
        mały i kaszki, które leżą w szafce. A może mogłybyśmy też pogadać o jakiejś
        pracy? Muszę jednak mieć jakiś kontakt do Ciebie, pozdrawiam, Anka
        apakulska@euro-net.com.pl
        • ula_sitnik Re: nie wiedziałam czy napisac.......... 03.08.04, 20:12
          Może i ja będę mogła Ci pomóc. Gdzie mieszkasz? Napisz na ullis@op.pl
      • senczek Re: nie wiedziałam czy napisac.......... 29.07.04, 10:25
        Napisz, gdzie mogę Ci porzucic coś dla małego. Mam Nan2, którego nie chce moj
        mały i kaszki, które leżą w szafce. A może mogłybyśmy też pogadać o jakiejś
        pracy? Muszę jednak mieć jakiś kontakt do Ciebie, pozdrawiam, Anka
        apakulska@euro-net.com.pl
        • cz.wrona Re: nie wiedziałam czy napisac.......... 29.07.04, 11:41
          Jeśli Twój mąż nie boi się pracy fizycznej to mogę załatwić Wam pracę o
          zarobkach ok.2000 a może i więcej.
          cz.wrona@wp.pl
    • lala2002 opieka społeczna 31.07.04, 10:16
      witam cię kwiat00
      napisałam na twoją pocztę gazetową odpisuj szybko
      pomogę ci z opieką społeczną
      • tytutka Re: opieka społeczna 31.07.04, 23:32
        lala mogłabym cię prosić również o porade w sprawie opieki mam taką sytuacje
        jak kwiat a może i gorszą i też niedostaje tego dodatku czy możesz mi coś
        doradzić
        pozdrawiam i czekam na priva
    • kwiat00 Re: nie wiedziałam czy napisac.......... 31.07.04, 10:48
      odpisałam
    • alex7809 Re: nie wiedziałam czy napisac.......... 01.08.04, 09:27
      witam tu alex wiesz co mam podobna sytuacje moj gg to 7897395 napisz to
      pogadamy na spokojnie coprawda nie jestem z w-wy ale chetnie pomoge.
      • cz.wrona Re: nie wiedziałam czy napisac.......... 02.08.04, 19:23
        Czy interesuje Cię jeszcze ta praca dla męża? NIe piszesz nic.........
    • emila_tomek Re: nie wiedziałam czy napisac.......... 02.08.04, 21:21
      kochanie ja rowniez postaram sie tobie pomoc, podaj swoj numer przez ktory
      mozna sie z toba skontaktowac, jestem z wawy . pomoge tobie jak tylko bede
      mogla . czekam na kontaktmoj numer gg to 3894815 daj znac jak najszybciej .
      czytalam wszystkie wypowiedzi i widze tu duzo zyczliwych ludzi. w kazdym razie
      daj znac pomoge!!!!!!!!!!!!!!! z wielka przyjemnoscia. to rowniez bedzie dla
      mnie radosc . mam takie ubranka jak potrzebujesz!!!!!!jedzenie tez sie znajdzie
      i nie tylko!!!!
      • kwiat00 do cz.wrona 02.08.04, 22:38
        czesc.Mój mąż jest zainteresowany pracą stałą.Tutaj gdzie pracuje ma umowę na
        stałe-dlatego jesli cos znajdzie lepiej płatnego to nigdy na umowę.Dla nas
        liczy się aby była stała praca.Miał możliwość się zwolnic i isc za 200 zł
        więcej,ale to niepewne,dzis pracuje,jutro nie.Dlatego jeśli to jest stała praca
        i z umową to bardzo chętnie.

pozdrawiam
    • kornelcia75 Re: nie wiedziałam czy napisac.......... 02.08.04, 22:31
      Dziewczyny!!!jestescie wspaniałe czytajac człowiek wierzy ze sa ludzie o
      wielkim sercu.kwiatku pomóc Tobie nie mogę materialnie ale przesyłam dobre
      mysli dla waszej rodzinki i dla wszystkich pomocnych MAM!!!
      • linusia_75 Re: nie wiedziałam czy napisac.......... 03.08.04, 18:33
        zwracam tylko uwagę na post na samodzielnej mamie, który ostrzega, że autorka
        wątku jest prawdopodobnie oszustką. Przykre to, tyle ludzi chciało jej pomóc sad.
        Linusia
        • linusia_75 Re: nie wiedziałam czy napisac.......... 03.08.04, 20:09
          Nie oskarżyłam o nic, tylko zwróciłam uwagę na pewnien post. Co nie zmienia
          faktu, że się pospieszyłam i niesłusznie zamąciłam. I za to przepraszam raz
          jeszcze. Następnym razem obiecuję dokłądniej sprawdzać autorsto postu.
          Pozdrawiam i życzę powodzenia w szukaniu pracy.
          Linusia
    • linusia_75 Re: nie wiedziałam czy napisac.......... 03.08.04, 18:43
      Kurde, dopiero teraz zwróciłam uwagę na nick osoby twierdzącej na "młodych
      mężatkach", że to oszustwo i mam z nim fatalne skojarzenia.
      Bardzo przepraszam, szczególnie autorkę wątku.
      Linusia
      • kwiat00 Re: nie wiedziałam czy napisac.......... 03.08.04, 18:53
        przykro mi ale posądzasz mnie nie wiedząc nic o mnie.Jeśli chodzi o mamy które
        się zgłosiły to jeszcze od zadnej nic nie dostałam,chciałam aby się ze mną
        spotkały w celu poznania mojej osoby.Nie powinnaś mnie oskarżać.Nie wiesz nic o
        mojej sytuacji.Nie chcę pomocy dopoki nie spotakm sie z mamami i one uznają czy
        mi pomogą czy nie.
        Pozdrawiam z synkiem
        • linusia_75 Re: nie wiedziałam czy napisac.......... 03.08.04, 20:19
          Aha, myślę, że przeprosiny należą Ci się też od jednej z mam (?) rzekomo
          oferujacej pomoc w tym wątku. Kilkanaście godzin po tym jak nieba ci chiała
          przychylić i obiecała pomoc napisała (szkoda, że nie miała odwagi tu, to chyba
          byłoby właściwsze miejsce?), że jesteś oszustką, ponieważ nie odpowiadasz jej
          na gg.
          Ale mam pewne skojarzenia co do tej osoby, niektórzy bardzo lubią mącić,
          przynajmniej wtedy ktoś zwraca na nich uwagę.
          W każdym razie Ty też bądź ostrożna komu opowiadasz o swoim życiu, podajesz nr
          telefonu, gg itd.

Wątpię tylko czy tacy ludzie używają "słowa przepraszam".

Linusia
    • ula_sitnik Re: nie wiedziałam czy napisac.......... 03.08.04, 20:26
      Jakoś mi się tak dziwnie kliknęło, że mój post nie zapisał się na końcu a
      pomiędzy innymi, więc piszę jeszcze raz.
      Napisz mi proszę, gdzie w Warszawie mieszkasz, chciałabym też pomóc.
      Priv ullis@op.pl
    • kwiat00 do wszystkich dziewczyn 04.08.04, 09:52
      jeśli chcecie się ze mną spotkać to napiszcie na priv.będę miała dostęp do
      internetu do ok.7,8 sierpnia.a pozniej niewiadomo czy kiedykolwiek
      jeszcze.Jeśli chcecie pogadac jestem chętna.pozdrawiam
      • edytek1 Re: do wszystkich dziewczyn 06.08.04, 21:44
        Kwiatku jeśli mozęsz skontaktuj się ze mną na priva. Moze uda się mi pomóc. Mam
        ponad 2l córkę i trochę zabawek do oddania.
    • mamajasiula Re: nie wiedziałam czy napisac.......... 13.09.04, 14:38
      witam jestem mama 5 miesiecznego jasia, pisze gdyz jestesmy z mezem w podobnej
      sytuacji.mieszkamy w kawalerce na ochocie, jest ciasno jak diabli, ale cieszymy
      się ze jest to nasze mieszkanie. jasiek jest na razie maly wiec jakos dajemy
      rade. ja jestem jeszcze studentka jestem na 5 roku, natomiast moj maz pracuje.
      ja nie dostaje zadnych zasiłkow, moi rodzice odwrocili sie od nas. wszystko co
      zarobi, a jest to 1300zl idzie na zycie,czesto jest tak ze zalegamy z
      rachunkami nawet o 5m-cy. mleko dla malego-musi jesc nutramigen, bo ma alergie,
      ja niestety ale od poczatku nie moglam go karmic piersia. moj maz pracuje w
      cyfrze jezeli bedzie wolny etat, to odezwe sie jeszcze. mowie szczerze rzadko
      buszuje w internecie, czasami jestem a czasami nie (nie mamy w domu internetu)
      a na razie niech bog bedzie z wami. pozdrawiam karolina
    • szandecka Re: nie wiedziałam czy napisac.......... 13.09.04, 15:31
      Witam,

Mam taką propozycję na niewielki zarobek. Wychowujesz swoje maleństwo i nie
      pracujesz. Spróbuj zapytać się na naszym forum, ze mogłabyś się zaopiekować i
      wychowywać wraz ze swoim maleństwem jeszcze dodatkowo jedną dzidzię, na kilka
      godzin czy jak Ci pasuje, z własnym wyżywieniem, za jakąś kwotę itp. I tak może
      Ci się uda połączyć przyjemne z pożytecznymsmile

Pzdr
      JOanna Szandecka

ps, Podaj do siebie namiary. Prześlę małe co nie cosmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka