Dodaj do ulubionych

rodzina wielodzetna przyjmie pomoc

18.09.13, 12:03
Witam,przyjme każda pomoc,mam siedmioro dzieci w wieku:18 lat dziewczyna uczy sie,chłopak do 2 gimnazjum,córka do 5 klasy,chłopiec do 2 klasy,chłopiec do zerówki,chłopiec 4lata i dziewczynka 9 miesięcy.Mąż jest hydraulikiem,sam zarabia na nasze utrzymanie.Ja nie pracuje zajmuje sie domem i dziecmi.Choruje na cukrzyce,nadcisnienie i jaskre.Otrzymuje zasiłek rodzinny na dzieci oraz czasami zapomoge z mopsu.Dodatku meszkaniowego nie mamy,pobieramy stypendium.Dzieci mają dożywianie w szkole.Mieszkamy na wsi lecz nie posiadamy żadnego gospodarstwa,Biały Bukowiec woj pomorskie.Żadnej innej pomocy nie otrzymujemy.Przyda sie wszystko:przybory szkolne,ubrania,obuwie,środki czystości,żywność.Dzieci noszą rozmiary 170-148-82 dziewczyny,170-140-120-116.Dziekuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • czarnok7 Re: rodzina wielodzetna przyjmie pomoc 18.09.13, 15:54
      forum.gazeta.pl/forum/w,615,127121701,127121701,jesli_oczekujesz_pomocy_przeczytaj.html
    • atena12345 Re: rodzina wielodzetna przyjmie pomoc 18.09.13, 16:33
      i te wszystkie choroby i brak środków na podstawowe rzeczy skłoniły was do powołania na świat kolejnego dziecka ????
      • agus-ka Re: rodzina wielodzetna przyjmie pomoc 18.09.13, 20:47
        zapewne tak...
        a czy dzieci nie mogą nosić ubrań i butów po sobie?
        • anielka5 Re: rodzina wielodzetna przyjmie pomoc 18.09.13, 22:48
          Boże, widzisz i nie grzmisz...
    • claudel6 Re: rodzina wielodzetna przyjmie pomoc 18.09.13, 20:02
      ja juz kontaktowałm się z Joanną (na forum Oddam/przyjmę), będe miała ubrania dla najstarszej córki
    • chynia Re: rodzina wielodzetna przyjmie pomoc 19.09.13, 00:11
      Napisz bardziej przejrzyście i dokładniej płeć, wiek, rozmiar buta, obwód pasa, szczupły, tęższy.
      np
      -dziewczyna 18 lat wzrost 170 , but ...,pas... szczupła

• ebabcia Re: rodzina wielodzetna przyjmie pomoc 19.09.13, 08:09
        Przy jaskrze nie wolno używać środków anty, a przynajmniej nie każdy, i nie każde, ale mąż mógł się zabezpieczyć...

Nie złośliwie ale w trosce o te i przyszłe dzieci, pomogę i wyślę prezerwatywy, Poproszę o adres.
        • bj32 Re: rodzina wielodzetna przyjmie pomoc 22.09.13, 10:58
          Spirala czy prezerwatywy chyba się mają średnio do jaskry smile W oko się tego nie wkłada big_grin
          • payuta Re: rodzina wielodzetna przyjmie pomoc 22.09.13, 11:28
            Jessssssu ,Blaka jak ty sie czasem nie znasz. W Afryce,babcie smaruja sie prezerwatywami,bo wierza ze zel,ktorym nawilzone sa prezerwatywy,pomagaja w zwalczaniu,dne moczanowa,artretyzm czyli.Dlaczego,wiec polska ebabcia nie ma wierzyc,ze prezerwatywa pomaga na jaskre???????
            Ty se Blanka wiadomosci poczytaj i sie poedukuj,cooooo ??? tongue_out tongue_out
            Tu masz artykul,o tym tongue_out
            www.nu.nl/opmerkelijk/3580746/bejaarden-gebruiken-condooms-jicht.html
          • ebabcia Blanka 22.09.13, 20:28
            Nie bądź złośliwa i doczytaj co napisałam "ale mąż mógł się zabezpieczyć" Napisałam tak, bo wiem, że panie często tłumaczą się tym, że im lekarz zabronił tabletek. Ale masz rację ze spiralką. Jak się uprzeć można też jajniki podwiązać, tak czy siak sposobów jest wiele.
            • bj32 Re: Blanka 22.09.13, 21:21
              Ale czemu się pieklisz? Po prostu potwierdziłam Twoją wersję i dodałam spiralę. Toć przez oko tego nie instalują i formalnie działa miejscowo...

Payuta, Ty mi w obcym języku nie każ czytać, bo ja to tak samo pojmę, jak neokatechumeni pojmują, że posiadanie tuzina dzieci to patologia, a pro-life'owcy, że gwałt albo wada genetyczna mogą być wskazaniem do aborcji tongue_out

I w ogóle Ebabcia faktycznie przecież napisała, że niektóre szkodzą - zakładam, że pigułki - ale są inne metody.
              • atom211 Re: Blanka 22.09.13, 21:42
                bj32 napisała:

> I w ogóle Ebabcia faktycznie przecież napisała, że niektóre szkodzą - zakładam,
                > że pigułki - ale są inne metody.

Tak Blanka - wstrzemięźliwy, ascetyczny tryb życia w łóżku smile
                • bj32 Re: Blanka 22.09.13, 22:02
                  Też. Ale niekoniecznie. Natura nas wyposażyła w rozmaite ciekawe elementy, ale jajniki przyszyte do żołądka do nich nie należą tongue_out
                  • atom211 Re: Blanka 22.09.13, 22:08
                    bj32 napisała:

> Też. Ale niekoniecznie. Natura nas wyposażyła w rozmaite ciekawe elementy, ale
                    > jajniki przyszyte do żołądka do nich nie należą tongue_out

Fakt, ja też nie jestem zwolenniczką tej metody, to ogromna ingerencja w organizm.
                    • bj32 Re: Blanka 22.09.13, 22:19
                      No więc właśnie. Zatem w ten sposób ciąża nie grozi big_grin
        • chynia Re: rodzina wielodzetna przyjmie pomoc 22.09.13, 21:06
          Nie złośliwie, ale mnie ciekawi, jak te prezerwatywy mają pomóc przyszłym dzieciom? Dziurawe będą?
          • ebabcia Re: rodzina wielodzetna przyjmie pomoc 22.09.13, 21:13
            Chynia, złośliwie.
            Ale wyjaśnię, dzięki prezerwatywom, przyszłych dzieci nie będzie a co za tym idzie nie będą musiały żyć w biedzie. Takie to trudne?
            • bj32 Re: rodzina wielodzetna przyjmie pomoc 22.09.13, 21:32
              Ale jakie złośliwie?
              Kurde, czy zawsze muszę być podejrzewana o złośliwość?
              Mnie szalenie ciekawi, czemu ona, mając tę jaskrę, cukrzycę i diabli wiedzą, co, tego męża takiego... Czemu oni, na bogów, w tak trudnej sytuacji napłodzili taką ilość dzieci?
              Ja wiem, że ja się temu zawsze dziwię. Ale też i wiem, że nigdy nie przestanę, bo ja nie rozumiem, jak można używać genitaliów, a głowy nie.
            • chynia Re: rodzina wielodzetna przyjmie pomoc 22.09.13, 21:32
              ałe one może wolałyby żyć, nawet w biedzie, a żyć. Znam wiele rodzin wielodzietnych, gdzie dzieci pozakładały własne firmy i żyją teraz w dostatku, chociaż dzieciństwo może i było biedne.
              • bj32 Re: rodzina wielodzetna przyjmie pomoc 22.09.13, 21:37
                Chynia, zlituj się. I z kim chcesz gadać, że może chce żyć? Już nawet nie z zarodkiem, ale z plemnikami?
                OJP... Niedługo dojdzie do tego, że 12latków będzie się biczowało za zmazy nocne i marnowanie potencjalnych obywateli i koniecznie urządzało ceremoniał pogrzebowy podpasek...
    • malinowe_lody Re: rodzina wielodzetna przyjmie pomoc 19.09.13, 09:06
      po potwierdzeniu sytuacji u Bj - prześlę ubrania
    • claudel6 Re: rodzina wielodzetna przyjmie pomoc 21.09.13, 23:52
      joanno, odbierz wiadomość

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka