agula3101
26.11.13, 08:27
Witam wszystkich.
Od dłuższego czasu zastanawiałam się aby tu poprosić o pomoc dla mnie i mojej rodziny jest nas 5 ja mąż i troje urwisów 19 miesięcy Oliwka,4 latka Marcin i najstarsza córcia ma 10 lat Wiktoria.Mieszkamy w Katowicach
.Moja sytuacja z miesiąca na miesiąc jest coraz trudniejsza mąż do pażdziernika był od roku na świadczeniu rechabilitacyjnym teraz jest zarejestrowany jako bezrobotny ale to przejściowe bo ciągle szuka jakiejś pracy ma drugą grupę i niestety ze względu na chorobę nie każdą może podjąć , cały mój dochód na 5 osób w tym miesiącu to 760zł zasiłku okresowego i 153zł zasiłku dla bezrobotnych oraz dotacja mieszkaniowa 264złz czego muszę popłacić rachunki a przedewszystkim wykupić leki dla męża bo bez nich nie ma możliwości normalnie funkcjonować Marcin i Wiktoria mają dożywianie w szkole i przedzszkolu korzystam także z pomocy Caritas w formie żywności unijnejdzięki temu możemy przetrwać bo na szczęście mam mąke ,ryż i makaron co prawda w grudniu już mąż otrzyma cały zasiłek bo to było tylko za pare dni ale to i tak ne wystarczy bo będe musiała oddać bierzące długi.
Nasza rodzina była zgłoszona do Szlachetnej Paczki ale niestety nie było u nas wolontariusza,korzystałam również z pomocy na forum szlachetnej paczki ale teraz jak ruszyła akcja nie ma tam już tego forum na priv moge powiedziec kto mi pomógł ale bylo to naprawdę sporadycznie i w sytuacji kiedy już nie miałam wyjścia.
Dlatego tutaj bardzo proszę jeżeli ktoś był by w stanie nam pomóc przedewszystki w postaci mleka dla Oli bebiko 3,lub 3R pampersów4,jakiś konserw coś na chleb,spodenki z dresu na Marcina na 116/ 122 będe ogromnie wdzięczna odpowiem na wszystkie pytania jak również można mnie odwiedzić jeżeli jest ktos z okolicy.
Dokumenty potwierdzające moją sytuację wysłałam do bj32