Dodaj do ulubionych

ewa796 - nowy wątek

28.01.14, 00:29
Link do starego wątku
forum.gazeta.pl/forum/w,615,140060924,140060924,prosze_o_pomoc_dla_dwujki_smykow.html
Ewa - samotna mama dwójki dzieci . Ewa uciekła , ponieważ mąż bił Ją i dzieci. W tej chwili czeka na rozprawę rozwodową. Ciocia udostępniła Ewie domek ( na drugim końcu Polski, byle dalej od niego ) w zamian za opiekę nad domkiem i ogródkiem ( właścicielka jest za granicą) . Ewa oczywiście opłaca również wszystkie bieżące rachunki. Otrzymuje zasiłek alimentacyjny w kwocie 700 zł i rodzinne na dzieci..Do końca grudnia miała zasiłek stały w kwocie 171.26 oraz zasiłek pielęgnacyjny w kwocie 153 zł . Ewa od kilku lat leczy się na schizofrenię , w tej chwili czeka na decyzję komisji lekarskiej odnośnie orzeczenia ( nie znam się na tym w ogóle, więc jeśli jakieś szczegóły potrzebne , musi się Ewa wypowiedzieć) .
U synka stwierdzono teraz wysiękowe zapalenie ucha środkowego prawego oraz skrzywienie naczyniowe po stronie prawej nosa , antybiotyki nic nie pomogły , więc synka Ewy czeka wizyta w szpitalu i drenaż ucha . Dla synka potrzebna jakaś piżamka, kapcie i rajstopki na czas pobytu w szpitalu. Jeśli któraś z mam by miała , to uśmiecham sie ładnie smile .
Ewa stara się jakoś sobie radzić ,ale zima jest dla Niej dość ciężka . Do jesieni dorabiała sobie sprzątaniem , więc biednie ,ale jakoś było , natomiast teraz rachunki i choroby trochę Ją przytłoczyły. Ewa znalazła sobie opiekunkę dla młodszego ( koleżankę , która i tak siedzi w domu z dziećmi, więc przypilnuje i Jej synka) i czeka na załatwienie pracy jako sprzątaczka w Spółdzielni , ale na dzień dzisiejszy gdyby ktoś mógł trochę Ją wspomóc , byłoby fajnie. Ja już zakupiłam Jej buty ,kurtkę , czapkę ,szalik i rękawiczki ( chodziła w jesiennych ubraniach w te mrozy ) , wysłałam trochę ubrań dla córci , i dałam kaske na antybiotyk dla małego . Chyba na chwilę obecną najbardziej żywność by się przydała , bo lwia część pieniędzy, które teraz dostanie (alimenty) pójdzie na rachunki . Może jakieś ciepłe ubrania dla Niej? To pchła jest , 36 rozmiar, więc ja takimi mikroskopijnymi ubraniami nie dysponuję . A zimy jeszcze kawałek.
Ewa postara sie jak najszybciej przesłać skany dokumentów Blance . Dostanie ode mnie na ten cel pieniądze i pójdzie zrobi skany w drukarni .

Dzieci ;
Malwinka 6 l. - rozmiar ubranek 116-122 , buty 28
Czarek 3 l. - rozmiar ubranek 104-110 , buty 23

Ewa - ubrania S ( wzrost 153 ) , buty 36

Obserwuj wątek
    • atena12345 Re: ewa796 - nowy wątek 28.01.14, 08:21
      Będę miała dla chłopca:
      piżamki, ciepły szlafrok i rajstopki chyba też + kilka innych ubrań.
      Czekam na potwierdzenie od bj32
      • brysia0 Re: ewa796 - nowy wątek 28.01.14, 08:33
        Ja też coś będę miała. Poszukam i napiszę na forum, co mogę wysłać. Haniu, poproszę o adres do wysyłki na gazetowego.
        • 77kunda Re: ewa796 - nowy wątek 28.01.14, 10:06
          mam pizankę mogę wysłać proszę o adres
          • atena12345 Dziewczyny 28.01.14, 10:25
            Piszcie co wysyłacie i w jakich rozmiarach. Żeby nie wysyłać 8 sztuk piżam w rozm 104, bo to bez sensu
    • wyrzeczenie Re: ewa796 - nowy wątek 28.01.14, 11:16
      Z mojej strony mogłabym przesłać dzieciakom i pani Ewie szczoteczki do zębów, pastę, jakieś mydełko, szampony jeżeli się to przyda to proszę o adres na priva.
      • hania3gwiazdki Re: ewa796 - nowy wątek 28.01.14, 12:04
        Dziewczyny podam Wam wieczorem adres , w ciągu dnia nie mam dostepu do poczty gazetowej ( chyba,że Ewa będzie , to sama poda) .
        Kase na zrobienie skanów wpłacilam , mam nadzieje,ze jutro Ewa to zalatwi .
        Dziękuję za odzew. Bardzo .
    • tosiaczek06 Re: ewa796 - nowy wątek 28.01.14, 12:17
      Miłe Panie
      czy moglybyście konkretnie napisać jakich ubrań brakuje dla dzieci i jakiego obuwia oraz czego dla Pani Ewy. Hania pisałeś, ze sporo rzeczy już kupilaś, więc dublowanie kurtek, szalików chyba za specjalnie nie ma sensu, w końcu to sie nie zużywa co miesiąc. Dzieci to rozumiem, że gubią rękawiczki, ale dorośli to już raczej mniej, prawda?
      Postaram się popatrzeć co mam po córce, nic nie obiecuję, bo sporej cześci już się wyzbylam.
      • hania3gwiazdki Re: ewa796 - nowy wątek 28.01.14, 13:29
        Kupiłam buty, kurtkę, szalik, rękawiczki i czapkę Ewie ....nie dzieciom. Ewa pisala,że dzieci mają cieple kurtki , czapki itp. Najbardziej na teraz myślę,że rajstopki, spodnie, ciepłe bluzki się przydadzą . Malwinka chodzi do przedszkola, więc może jakiś dresik?
        O buty zapytam Ewę , czy dzieci mają na teraz ciepłe , na pewno nie mają wiosennych , lżejszych.
        • tosiaczek06 Re: ewa796 - nowy wątek 28.01.14, 13:52
          Hania, te rozmiary to na pewno takie?
          Rozmiary podane rok temu: syn 98, buty 23; córka 114-120, buty 26. Jesteście pewne, że chlopcu nóżka nie urosla, a dziewczynka stoi ze wzrostem w miejscu?
          • hania3gwiazdki Re: ewa796 - nowy wątek 28.01.14, 14:22
            Jeju Ewa weź sprawdź te wymiary dokladnie. Zobacz na ubraniach , jakie teraz Malwinka nosi . Przepraszam , umknęło mi to jakoś.
            • ewa796 dokładne wymiary dzieci 28.01.14, 15:38
              Teraz Malwinka otrzymała bluzkę na 128 a rozmiar obuwia ma 28 natomiast Czarek ma wzrost 110 a obuwie 25 .Jesli chodzi o ubranka to potrzebne by mi były dla Malwinki jakies bluzki z długim i krótkim rekawem majteczki i rajstopki a dla Czarusia spodnie i jakies bluzeczki z długim i krótkim rekawem rajstopki także .Obuwie zimowe mają jak i ciepłe kurtki czy czapeczki i rekawiczki .Bardziej z obuwia wolała bym cos na wiosne smile
      • ewa796 dokumenty 28.01.14, 13:47
        Kochane Mamy jeszcze dziś dostarczę dokumenty do bj32.Ponieważ własnie przyszły pięniązki od pani Hanii za co z gory bardzo dziękuje.pozdrawiam
    • 0iza113 Re: ewa796 - nowy wątek 28.01.14, 13:51
      Pani Ewa ma tyle znajomych na Facebooku i takie piękne zdjecia moze mogłaby tam kogoś poprosić o pomoc np Łukasza
      • hania3gwiazdki Re: ewa796 - nowy wątek 28.01.14, 13:57
        A jakieś szczegóły? Może być na priv .
      • ewa796 Re: ewa796 - wyjaśnienie znajomosci z faceboka 28.01.14, 15:23
        Czy jest w tym coś złego ze człowiek jest na portalu facebok ? uważam że chyba nie.Każdy z nas ma znajomych jedni w realu inni w internecie ja mam znajomych na faceboku ponieważ nie mam znajomych w realu jedyna osobą tutaj w Częstochowie jest koleżanka która opiekuje sie moimi dziecmi to chyba nic złego tak mi sie wydaje .Na faceboku spędzam czas tylko dlatego że jest to dla mnie mala odskocznia od codziennosci i problemów jakie mnie dotykają ale jak i sama staram sie z nimi uporać.Zdjęcia ładne czy ja wiem są to zdjęcia które chyba nikomu krzywdy nie robią to ze sa wstawione to chyba też nic złego .Ubrania na tych zdjęciach są od ludzi którzy pomogli a zarazem niektore zakupione za grosze w lumpeksie no to chyba nie jest zabronione .A co do łukasza była to osoba w ktorej chciałam mieć wsparcie ale życie potoczyło sie inaczej to że czlowiek chciał jakoś sobie poukładać życie to złe ?Nie udalo sie a życie toczy się dalej teraz dla mnie najważniejsze jest oczekiwanie na telefon w sprawie pracy gdzie też sama kontaktuje sie i dopytuje w sprawie tej pracy a drugA sprawa synek i jego zabieg .Jutro mam zadzwonić w celu ustalenia terminu wyjazdu do Katowic gdzie też bede mogla podać numer i można sie bedzie dopytać co i jaksmile
        • ewa796 własnie wysłałam dokumenty do bj32 28.01.14, 15:24
          • bj32 Mam takie: 28.01.14, 15:45
            Info dla lekarza - niezrozumiałe dla mnie i pismem lekarskim...;
            rodzinny;
            wezwanie na komisję na 23.01;
            pielęgnacyjny - teoretycznie nieaktualny, ale to w związku z komisją, czyli był do końca roku, a teraz Ewa czeka - zaznaczam! - informuję o datach, ale jak dla mnie dokument jest aktualny;
            monit za prąd;
            orzeczenie Ewy;
            FA;
            stały do grudnia - mamy styczeń, zakładam, ze po komisji Ewa wszystko "odnowi";
            I tam ze da jeszcze formalnie mało znaczące dla całokształtu, chyba, że komuś bardzo zależy na czepianiu się - to mam związane z monitem.
            • ewa796 Re: Mam takie: 28.01.14, 15:57
              Bj32 czy mam podesłać jeszcze skierowanie synka do szpitala bo o tym zapomialamsad mogę to uczynic jutro i podesłać .Ajesli chodzi o komisję to miałam 23.01 .14 pani ktora mnie badala powiedziala ze otrzymam orzeczenie ale to potrwa do 2 tygodni a wiec napewno poinformuje was o dalszym ciagu .Zapewne jak tylko otrzymam pojde do Mops u nich procedura do wydania decyzjii o przyznaniu zasiłkow trwa do miesiąca czasu.Proszę o odpowiedz w związku z skierowaniem syna czy też mam podeslać?
              • bj32 Re: Mam takie: 28.01.14, 16:01
                Nie trzeba, grunt, żeby Wam się udało pozałatwiać wszystko.
        • hania3gwiazdki Re: ewa796 - wyjaśnienie znajomosci z faceboka 28.01.14, 22:22
          Nie ma w tym niczego złego .
          I tak jak myślałam, szczegółów tej "wielkiej afery fejzbukowej" się nie doczekałam smile .
          Najlepiej wpaść znienacka, rzygnąć i pójść dalej. I od razu dzień bardziej udany,bo się komuś dokopało .
      • bj32 Re: ewa796 - nowy wątek 28.01.14, 15:35
        Ja też mam kupę znajomych na fb: Palikota, Piechocińskiego, Ikonowicza, Ryfińskiego, Dębskiego, Kwiatkowskiego, Szejnfelda... I kilkudziesięciu innych. Oraz Kota Rewolucjonistę. I co - Twoim zdaniem - z tego wynika?
        Zdjęcia też mam ładne. Na jednym jest tygrys, a na drugim ja z pytonem. Czyli co? Futro mam sobie zrobić i buty?
        --
        Pozdrawiam serdecznie tych, którzy obrabiają mi tyłek za plecami. Strasznie mi z tego powodu wszystko jedno smile.
    • atena12345 mam takie dla chłopca 28.01.14, 16:50
      3 piżamki 104/110 z długim rękawem - do szpitala ok., bo nie zniszczone
      szlafrok gruby z metki 2-3 lata, ale to tez takie 104/110
      5 bluzek z długim rękawem
      kamizelka bawełniana z kapturem
      1 bluzka z krótkim rękawem
      1 grube, frotowe rajstopy
      4 pary skarpet
      1 skarpetokapcie grube nowe - powinny być dobre

dorzucam rękawiczki z 1 palcem dla córki skórzane
      ciepłą czapkę dla Ewy

poproszę o adres
      • atena12345 ewa 28.01.14, 17:02
        w jakim szpitalu Czarek bedzie?
        • ewa796 Re: ewa 28.01.14, 17:47
          Dodzwoniłam sie dzis do szpitala w Katowicach ale pani poinformowala mnie bym jutro zadzwonila pod wskazany numer ktory mi podala i umowić sie mam na konsultację po ktorej zadecydują co dalej smile
          • penelopa40 Re: drenaż ucha 29.01.14, 10:21
            na drenaż ucha na NFZ czeka się od 2-3 miesięcy po wizycie kwalifikacyjnej do 1,5 roku (Kajetany), raczej nie robią tego "od ręki" , jeśli chcesz napisz do mnie na penelopa40@gazeta.pl bo na drenażach ucha niestety znam się dość dobrze, mam też baloniki Otovent do wyrównywania poziomu ciśnienia w uchu, mogę ci wysłać...
            • ewa796 Re: drenaż ucha 29.01.14, 10:40
              Dziś własnie zapisano mnie na wizytę z synkiem na 6.03.2014 na konsultacje
              • atena12345 Re: drenaż ucha 29.01.14, 11:16
                ewa796 napisała:

> Dziś własnie zapisano mnie na wizytę z synkiem na 6.03.2014 na konsultacje

heh.. nie ma jak służba zdrowia ;-/
                • ewa796 drenaż ucha 29.01.14, 11:35
                  Systemie zdrowia coraz to gorzej ,lepiej nie bedzie zwlekają z wszystkim a potem siędziwią ze maja kontrole to sie w głowie nie miesci co sie w Polsce wyprawia:")ważne ze juz zapisany
    • malinowe_lody Re: ewa796 - nowy wątek 29.01.14, 22:36
      Mam ubrania dla Ewy na 36 - nie wiem co dokładnie, bom chora, a w garażu zimno i za nic nie pójdę sprawdzić. Wysłać mogę jak grypa puści. Letnie też mogą być?
      • ewa796 Re: ewa796 - nowy wątek 29.01.14, 23:50
        Witam Panią pewnie ze nie pogniewam sie z letnimi ubrankami smilei wraca pani szybciutko do zdrowia sama też teraz jestem chora smile
        • brysia0 Re: ewa796 - nowy wątek 30.01.14, 11:56
          Ewa, na "oddam/przyjmę" dziewczyna ma do oddania dla chłopca na 110 trochę ubrań. Podobno wciąż aktualne. Może się zainteresuj?
          • ewa796 Re: ewa796 - nowy wątek 30.01.14, 14:00
            gdzie mam tego szukać tutaj na gazeta.pl?
            • julka-4 Re: ewa796 - nowy wątek 30.01.14, 14:09
              forum.gazeta.pl/forum/w,834,148905966,148905966,Re_ciuszki_110_dla_chlopca.html?wv.x=2
              • hania3gwiazdki Zakupy żywnościowe. 01.02.14, 00:28
                Dziewczyny, czy któraś z Was podjęłaby sie zrobienia zakupów Ewie przez internet? Ja nigdy takowych nie robiłam , więc wolę ,żeby to zrobił ktoś , kto już jest obeznany . A wysyłać żywności mi sie nie opłaca , wolę te 30 zł , które zapłacę za przesyłkę , dorzucić jeszcze do zakupów. I może ktoś zechciałby dorzucić jakąś złotówkę na ten cel? Mając zapewnione jedzenie, Ewa mogłaby sobie za kasę z zasiłku alimentacyjnego spokojnie popłacić rachunki .
                --
                • ewencja Re: Zakupy żywnościowe. 01.02.14, 19:48

hej,
                  ja mam wprawe w zakupach przez internet smile
                  I mogę się tego podjąć, bez problemu smile
                  Przypominam, goszczę u Martysi w watku i staram się jej pomoc.
                  Pozdrawiam!
                  • hania3gwiazdki Re: Zakupy żywnościowe. 02.02.14, 23:41
                    Ewencja dziękuję Ci bardzo. Zatem bardzo proszę osoby, które zadeklarowały pomoc przy zakupie żywności o kontakt z Ewencja na priv smile
                    Ja jutro wpłacę na ten cel 80 zł .
                    Poproszę o nr konta .
                    • ewa796 eny79 03.02.14, 00:11
                      Ślicznie Panii dziekuje za pomoc w zakupie dla mnie żywnosci ,naprawde przyda mi sie bardzo ponieważ miedzy 10-a 11 róznie wypłaca Mops otrzymam dopiero zasilek alimentacyjny i rodzinny .pozdrawiam także i tez dziekuję mamą ktore przyczyniły sie takze do zbiorki pieniażków na zakup jedzonka dla nassmile
                    • ewencja Re: Zakupy żywnościowe. 03.02.14, 10:42
                      dzień Dobry,
                      z małym poślizgiem, ale jestem, zakupy zamówie dla Ewy w tesco, i również zostaną przez tesco przywiezione.
                      Na priv podam nr konta wszystkim, którzy chcą Ewie pomoc.
                      A Ewę proszę o listę zakupów, bo może masz zapas np.: makaronu, to nie będę kupować kolejnych, bo może bardziej się przyda cos innego.
                      Pozdrawiam
                      Tez Ewa
                      Ps- Polska Sluzba zdrowia jest do dupy, sorry.
                • spring-2 Re: hania3gwiazdki 02.02.14, 11:50
                  Napiszałam na gazetową. Chętnię dorzucę do zakupów.
                  • hania3gwiazdki Re: hania3gwiazdki 02.02.14, 23:47
                    Bardzo dziękuję . Odpisałam na gazetowy.
                    Skoro Ewencja podjeła się zrobienia zakupów ( jeszcze raz Ewencja duzy ukłon w Twoja stronę ) , myślę że już bezpośrednio z Nią już się skontaktuj .
    • ewa796 Rozmowa w sprawie pracy 01.02.14, 11:34
      Wczoraj dostałam telefon w sprawie pójscia do pracy idę we wtorek wiec trzymajcie kciuki ,dzieciaczki juz ulokowałam sobie na ten dzien aby tam nie isć z nimi.Mam nadzieje ze sie uda .Co do żywnosci bardzo by mi sie przydała bo pozwoliło by mi to swobodnie przeznaczyć te pieniązki które miała bym wydać na jedzenie opłacić bierzące rachunki tymbardziej ze mam kłopoty z pradem oraz przyszło za wodę .Nawet jeśli dostane te prace to pieniażki otrzymam dopiero po mesiącu przepracowanym .Także bede ogromnie wdzięczna za jaka kolwiek pomoc . Dziekujesmile
      • 77kunda Re: Rozmowa w sprawie pracy 01.02.14, 15:33
        Ewa mam piżamkę spodnie długie bluzeczka z krótkim rękawkiem dla synka i rajtki tez będą...lecz ten tydzień mam bardzo zalatany i mogę nie dać rady iść na pocztę wiec wysyłka byłaby dopiero ok 10tego...daj znać czy będzie ci pasować
        • brysia0 Re: Rozmowa w sprawie pracy 02.02.14, 12:45
          Ewa, po przejrzeniu ubranek okazało się niestety że nie mam nic dla Twojego synka, bo to są rozmiary 104. Ale mam trochę rzeczy dla Ciebie. Sprawdź pocztę, to tam kilka kwestii musimy omówić.
          • ewa796 do brysia 03.02.14, 00:22
            Witam serdecznie napisałam do panii emaila na gazetowy .pozdrawiam i bardzo dziękuje
    • eny79 Re: ewa796 - nowy wątek 02.02.14, 19:26
      Czy mogłabym prosić o @ z adresem Ewy? Możliwe, ze mogłabym zamówić jakieś zakupy spożywcze z dostawą pod wskazany adres.

• hania3gwiazdki Re: ewa796 - nowy wątek 02.02.14, 23:58
        Już piszę na priv smile
        Bardzo dziękuję za chęć pomocy.
        • penelopa40 Re: ewa796 - nowy wątek 03.02.14, 09:27
          witam,
          wysłałam baloniki Otovent, do środka włożyłam 10 zł w banknocie... niewiele ale zawsze na coś tam będzie... pozdrawiam penelopa
          • ewa796 Re: ewa796 - nowy wątek 03.02.14, 09:57
            Dziękuje ślicznie jak tylko dojdzie napiszęsmile Pozdrawiamsmile
          • ewa796 do penelopa 05.02.14, 21:07
            Kochana panii własnie dziś otrzymałam paczuszkę z balonikami i pieniazkiem za co bardzo dziękuje smile Jeszcze na sam wieczór musiałam isć na pocztę odebrać bo nie mam tego dzwonka przy furtce smile.Pozdrawiam
            • ewa796 do bj32 05.02.14, 21:10
              Mam już orzeczenie dostałam do 31.01.2015 zobacze tylko ile wyniesie mi scan to jutro podeśle .Idę jutro do zakładu pracy z tym orzeczniem bo miałam przyjsć zaraz jak dostanę trzymajcie kciukismile.pozdrawiam
    • malinowe_lody Re: ewa796 - nowy wątek 03.02.14, 15:20
      Proszę o podanie adresu na gazetowy. Chciałabym jutro kurierem wysłać obiecane ubrania dla Ewy.
      • ewa796 Do malinowe_lody 03.02.14, 17:54
        Witam serdecznie pozostawiłam wiadomosci pani na priv gazetowy.Pozdrawiam i slicznie dziękujesmile
    • ewencja Wpłaty 03.02.14, 16:26
      Na razie mam 25zl. Od Aldonysmile
      • atena12345 ewencja 03.02.14, 16:48
        wrzuć mi na mail swoje konto, bo wykasowałam, dorzucę grosza
        • ewencja Re: ewencja 03.02.14, 16:54
          wyslalam
      • reasontobelieve Re: Wpłaty 03.02.14, 20:10
        Poproszę o nr konta na gazetowego.
      • ewencja Re: Wpłaty 04.02.14, 11:25
        plus 25zl. od Anety
        w sumie wplynelo do mnie 50zl.
        Ale jeszcze są zadeklarowane wplaty, czekam na przelewy dalsze
        Pozdrawiam!
        • ewencja Re: Wpłaty 04.02.14, 14:03
          od hani - 80zl.
          Od Ani 40zl.

w sumie 170zl.
          Poczekam do jutra, jak ktoś się jeszcze chce dolozyc i jutro będę zamawiać zakupy smile
          Pozdrawiam!!!
          • ewencja Re: Wpłaty 05.02.14, 19:27
            zamykam liste wplat, mam 170zl. za pol godziny będę miała wolne,i spokojnie w tesco zamowie zakupy.
            Pozdrawiam, i oczywiście wkleje liste kupionych rzeczy wraz z cenami.
    • ewa796 Rozmowa o pracę:) 04.02.14, 10:39
      Właśnie wróciłam z rozmowy o pracę na dzień dzisiejszy nie zostało załatwione pozytywnie ponieważ nie posiadam nowego orzeczenia ,jak już pisałam wcześniej miałam komisję jeszcze tydzień mi został jak dostarczą mi orzeczenie ,bo procedura trwa 2 tygodnie a już tydzień minał a więc lada dzień dostanę .Pani Kadrowa z zakładu pracy kazała mi przyjsć jak tylko otrzymam orzeczenie i powiedziała ze bedziemy rozmawiać mam nadzieję ze uda się z pracą smile
      • penelopa40 Re: Rozmowa o pracę:) 04.02.14, 10:51
        Ewo, trzymam kciuki bardzo mocno.
        z orzeczeniem może zadzwoń czy nie można wcześniej odebrać, zapytać nie szkodzi, miałaś osobiście odbierać czy mieli wysłać?
        • ewa796 Re: Rozmowa o pracę:) 04.02.14, 11:02
          Dzwoniłam wczoraj ale jeszcze nie masad mam czekać prześlasmile
          • ewencja Re: Rozmowa o pracę:) 04.02.14, 11:04
            Ewa,
            ja tu organizuje zakupy dla Ciebie smile
            I napisz do mnie na priv koniecznie liste, czego potrzebujesz, mniej więcej zebym wiedziała co najbardziej się przyda smile
            I mocno trzymam kciuki za prace smile
            Pozdrawiam!
            • ewa796 Re: Rozmowa o pracę:) 04.02.14, 11:16
              No ja też mam taką nadzięje ze mi sie uda smile pragnę tego najbardziej na świecie .A napiszę do pani na privsmile
              • eny79 Re: Rozmowa o pracę:) 04.02.14, 11:51
                Ewa, pisałam do Ciebie wczoraj, ale nie wiem czy odebrałaś wiadomość. Kurier z Tesco z zakupami dla Was będzie dzisiaj u Ciebie między 16.00 a 18.00. Dałam mu Twój numer telefonu i zaznaczyłam, ze dzwonek przy furtce nie działa. Mam nadzieję ze będziesz zadowolona.
                • ewencja Re: Rozmowa o pracę:) 04.02.14, 11:56
                  a możesz mi eny79 napisac co zamowilas w tesco? zebym nie dublowala smile dzieki
                  • eny79 Re: Rozmowa o pracę:) 04.02.14, 12:39
                    Jasne, zaraz prześle ci potwierdzenie ze sklepu na maila
    • ewa796 do wyrzeczene podziękowanie za paczkę ze srodk.cz 04.02.14, 13:43
      Bardzo ślicznie dziękuje za paczuszkę ze środkami czystosci . Własnie dotarlasmile.Pozdrawiam
    • ewa796 podziękowanie za żywność 04.02.14, 17:18
      Własnie dostarczono mi żywność smileBardzo ślicznie dziękuję mamą które złożyły sie na jej zakup i włożyły w to bardzo dużo serca .Ja w imieniu swoim jak i dzieci ślicznie dziekujemysmile.
      • atena12345 Re: podziękowanie za żywność 04.02.14, 17:39
        A to chyba od eny79 wink pisała, że tesco przywiezie smile
        • ewa796 Re: podziękowanie za żywność 04.02.14, 17:44
          tak to od eny79smile
          • atena12345 Re: podziękowanie za żywność 04.02.14, 17:45
            ewa796 napisała:

> tak to od eny79smile

eny79 sfinansowała te zakupy.
            zbiórkę robi ewencja, więc będą kolejne wink
            • ewa796 Re: podziękowanie za żywność 04.02.14, 17:53
              Powiem szczerze że cieszę sie bardzo bo kasę z Mopsu czyli FA oraz rodzinne mam około 10-11 .Terminy wypłat są każdego miesiąca innesmile Jeju jak ja chciałabym mieć juz to orzeczenie lekarskie co raz dwa pozwoliło by mi podjąc prace i wyjsć z zadłużen ehhhsmile
    • ewa796 Do malinowe_lody 05.02.14, 11:17
      Dziękuje ślicznie za paczuszkę ,własnie otrzyamałam wszystko sie przyda takie większę spodnie i kilka ubranek podam znajomej także sie ucieszy ,a czaruś to ma wogole mega ubaw chodzi z młotkiem z materiału i bije nas po głowach hehhe ile smiechu przy tym .Jeszcze raz ślicznie dziękuje .Bluzeczki dla Czarka i spodnie są w sam raz .pozdrawiam
      • zlotonaiwnych Re: Do malinowe_lody 05.02.14, 19:25
        Mam do oddania kolejkę Little Tikes z tunelem i torami w dobrym stanie, może się przyda?
        • ewa796 do zlotnaiwnych 05.02.14, 20:59
          Witam panią myśle ze Czaruś by sie bardzo ucieszył z zabawki smile Jeśli jest to aktualnę i zbyteczne to było by mu ogromnie miło smile Pozdrawiam
          • zlotonaiwnych Re: do zlotnaiwnych 06.02.14, 09:02
            W takim razie poproszę o adres na gazetowego, postaram się wysłać jeszcze w tym tygodniu.
    • ewencja Zakupy z tesco :) 05.02.14, 21:30
      Hej,
      tak jak obiecałam, zakupy zrobiłam, kto chce na meila potwierdzenia proszę dac znac,zebym nie zasmiecala Wam skrzynki, wrzucam liste:

1 Morliny Szynka konserwowa drobiowa 0,5 kg 6,49zł
      2,22 kg Gruszka Xenia 11,08zł
      1 kg Jabłka polskie Gloster lekko kwaśne twarde 2,99zł
      5 Tesco Jogurt jabłkowo-rabarbarowy z kawałkami owoców 150 g 3,95zł
      5 Milk Land Jogurt brzoskwiniowy z kawałkami owoców 150 g 3,95zł
      5 Danone Gratka Deser o smaku truskawkowym 290 g 7,95zł
      1 Tesco Galaretka smak wiśniowy 2 sztuki po 75 g 1,99zł
      1 Tesco Galaretka smak truskawkowy 2 sztuki po 75 g 1,99zł
      1 Tesco Galaretka smak agrestowy 2 sztuki po 75 g 1,99zł
      1 Gellwe Galaretka smak truskawkowy 75 g 1,29zł
      1 Gellwe Galaretka smak owoce leśne 75 g 1,29zł
      3 Gellwe Galaretka multiwitamina 75 g 3,87zł
      1 Knorr Bulion na włoszczyźnie 120 g (12 kostek) 3,89zł
      1 Winiary Kogutek Bulion warzywny 108 g (12 kostek) 3,49zł
      1 Winiary Bulion cielęcy 120 g (12 kostek) 2,79zł
      1 Z Dobrego Ziarna Kasza manna 500 g 1,49zł
      1 Kupiec Kasza manna błyskawiczna 400 g 2,39zł
      1 Lubella Kasza manna błyskawiczna 500 g 2,59zł
      2 A...psik Chusteczki higieniczne 12 paczek 7,00zł
      1 Kuchnia Smaków Pasztet drobiowy z pieczarkami 130 g 0,89zł
      1 Kuchnia Smaków Pasztet drobiowy z papryką 130 g 0,89zł
      3 Krakus Pasztet drobiowo-wieprzowy 110 g 5,37zł
      3 Drosed Podlaski Pasztet drobiowy 195 g 8,07zł
      5 Tesco Mleko UHT 1,5% 1 l 10,95zł
      5 kg Ziemniaki niemyte 7,45zł
      1 Bambino Jednorazowe pieluszki dla dzieci 4 maxi 7-18 kg 44 sztuki 29,99zł
      1 Milk Land Ser topiony mix smaków gouda lub z ziołami 140 g (8 porcji) 2,39zł
      1 Milkana Śmietankowy Ser topiony 140 g (8 porcji) 2,79zł
      1 Milkana Mix wiejski Ser topiony 140 g (8 porcji) 2,79zł
      1 Milk Land Ser topiony mix smaków gouda lub z szynką 140 g (8 porcji) 2,39zł
      1 BOROWKA LESNA DEVALDANO 290G 4,99zł
      3 Fruta Dżem czarna porzeczka niskosłodzony 270 g 10,77zł
      2 Fruta Dżem brzoskwinia niskosłodzony 270 g 7,18zł

z dostawa 170,36zł

Pozdrawiam smile
      Jutro zakupy dojadą do Ewy smile
    • ewa796 Sprawa Pracy 06.02.14, 10:19
      W poniedzialek 10.02.2013 o godzinie 10 mam się zgłosić do samej Panii Dyrektor tej firmy jak sie okazało ostatnio w biurze zle mnie pokierowano ,ale mam nadzięje ze się uda smile
      • ewencja Re: Sprawa Pracy 06.02.14, 10:22
        trzymam kciuki wiec mocno smile
        Milego dnia,
        Ps- Ewa zrob miejsca w lodowcesmile big_grin
        • hania3gwiazdki Re: Sprawa Pracy 06.02.14, 11:23
          Ewo ja też mocno trzymam kciuki. Musi się udać noooo.
          Ewo ewencjo bardzo bardzo dziekuję za zrobienie zakupów .
          Jakoś tak spokojniej mi się śpi wiedzac,że Ewa nie musi z dzieckiem złomu szukać ,żeby na chleb zarobić.
          • atena12345 pilna prośba o adres 06.02.14, 11:50
            Ewa przysłała mi swój adres, ale chyba przypadkiem wykasowałam.
            Dziś będę na poczcie i chcę nadać obiecana paczkę.
            Bardzo proszę o adres, bo potem nie wiem kiedy znów będę mogła
            • atena12345 Juza mam/nt 06.02.14, 11:58
              • atena12345 Już mam (oczywiście) /nt 06.02.14, 11:59
                • penelopa40 Re: Już mam (oczywiście) /nt 06.02.14, 14:23
                  trzymam kciuki za pracę!
                  powinna dojść już moja przesyłeczka...
                  • atena12345 paczka wysłana/nt 06.02.14, 14:39
    • ewa796 do penelopa 06.02.14, 20:51
      Ślicznie dziekuje za paczuszkę z balonikami dziś już czarusiowi zrobiłam ale się smiał w niebo głosy przy tym oraz za pieniązki bynajmniej bedzie na chlebeksmile
      • ewa796 żywność:) 06.02.14, 20:59
        O godzinie 17.10 dotarla żywnośći inne zamienniki no i nie dali borowki pomimo ze była wliczona a także gruszki po tanszej cenie smileślicznie dziękuje wszystkim mamą za tak ogromną pomocsmile
        • ewencja Re: żywność:) 06.02.14, 21:06
          tesco zamienia, za każdym razem coś niestety, smacznego!

Dziewczyny, gdyby była kolejna akcja zakupów w tesco, podejmuje się zbierania funduszy i zamówienia, gdybym się na forum nie odzywala (jade jutro na długo wyczekiwany urlop), piszcie na priv.
          Pozdrawiam
    • ewa796 do atena 10.02.14, 13:27
      Ślicznie dziękuje za paczuszkę z ubrankami dla synka oraz słodkoscismile Te paputki na nózki są super ubranka dla czarusia też prześlcze ,jeszcze raz bardzo pani dziękujesmile
      • atena12345 Re: do atena 10.02.14, 13:30
        ewa796 napisała:

> Ślicznie dziękuje za paczuszkę z ubrankami dla synka oraz słodkoscismile Te paputk
        > i na nózki są super ubranka dla czarusia też prześlcze ,jeszcze raz bardz
        > o pani dziękujesmile

Cieszę się, że się przydadzą.
        Pozdrawiam
      • ewa796 Sprawa Pracy 10.02.14, 13:32
        Dziś byłam na rozmowie w sprawie pracy .Myśle ze rozmowa wyszła pozytywnie smilePani Dyrektor tej spółdzielni wzieła orzeczenie i numer telefonu powiedziała ze skontaktuje sie ze mną jak najszybciej,powiedziałam jej ze bardzo zależy mi na jakiej kolwiek pracy zapytała czy była bym zanteresowana sprzataniem bloków powiedziałam ze żadna praca nie chańbi i że nie stanowi to dla mnie problemu smile.Także teraz czekać tylko na telefonsmile
        • mawitka Paczkę wysłałam 18.02.14, 19:55
          A w niej: kozaki skórzane rozm 36, buty zimowe dla dziewczynki rozm 30 (będą na przyszły rok), 3 pary butów dla Czarka rozm 25 (kozaki, przejściowe i sandały) oraz trochę ubrań dla chłopca. (część tylko 'po domu')
          Daj proszę znać jak paczka dojdzie.
    • ewa796 do mawitka 19.02.14, 15:21
      Właśnie dziś dotarła paczka z ubrankami i bucikami dla dzieci ślicznie dziękujesmile
      • ewa796 oczekiwanie w sprawie pracy 19.02.14, 15:24
        Nadal czekam za telefonem w sprawie pracysmiledziś złożyłam wniosek o zasiłek stały ale miesiąc trzeba czekać na decyzje tyle że plus bo nadpłacą to a pieniądze przydadzą sie smile gdyż jestem w trakcie szukania mieszkania smilechodz ceny tu sa mega duże dałam ogloszenie o mieszkanie w zamian za opieke nad starszą panią
        • hania3gwiazdki Re: oczekiwanie w sprawie pracy 26.02.14, 00:55
          Nadal żadnej odpowiedzi czy dostaniesz tę pracę?
    • ewa796 potrzebna mi pilnie opiekunka do dzieci 15.03.14, 13:31
      Kochane mam pracę ale pilnie potrzebuje opiekunki do moich dzieci ,z okolic Częstochowy w miarę nie drogiej smile Proszę o pomoc
      • hania3gwiazdki Re: potrzebna mi pilnie opiekunka do dzieci 15.03.14, 18:04
        A co z tą koleżanką, która miała Ci dzieci pilnować jak pójdziesz do pracy?
        Czyżbyś już znalazła nowe miejsce zamieszkania?
        • penelopa40 Re: potrzebna mi pilnie opiekunka do dzieci 15.03.14, 20:20
          najlepiej szukaj blisko domu, powies ogloszenia na domach, przystankach, wrzucaj do skrzynek jak sie daje..., pytaj sasiadów
          • ewa796 Re: potrzebna mi pilnie opiekunka do dzieci 15.03.14, 21:52
            ona ma 3 swoich smykow i chyba jest jej zbyt cięzkosad ale nie wie jak mi powiedzieć a druga sprawa wole sie zabezpieczyć by ie utracić pracy
            • tosiaczek06 Re: potrzebna mi pilnie opiekunka do dzieci 16.03.14, 14:47
              a może spróbuj w przedszkolach? wiem, ze to nie czas rekrutacji, ale może gdzies jest miejsce dla Twojego synka? to w sumie byłoby najtańsze rozwiązanie, bo przedszkola kosztują tylko 1 zł za godzinę ponad ramę programową. Spróbuj, może się uda
              • hania3gwiazdki Re: potrzebna mi pilnie opiekunka do dzieci 23.03.14, 22:57
                I co Ewo? Znalazłaś opiekunkę?
                Ja na Twoim miejscu poszukałabym raczej wśród znajomych mam , nie wierzę,że żadna nie chciałaby dorobić sobie pilnując dzieciaczki. A zawsze to jednak ktoś, kogo znasz.
                A nie dałoby się powiesić ogłoszenia w przedszkolu Malwinki?

I co z tym nowym miejscem zamieszkania?
                Udało Ci się już coś znaleźć?
                • ewa796 Nowe wiadomosci:) 24.03.14, 17:37
                  Witam wszystkich ,przepraszam ze tak odrazu nie odpisałam ale praca to 3 zmianowa a jeszcze dzieciaki mi sie rozchorowały Czaruś 2 razy dziennie ma zastrzyki i Malwinka antybiotyk w tabletkach ,a ja nawet nie mogłam wolnego bo mamy duzo pracy bo jest dużo zamowień ,co do mieszkania to 27.04.2014 przenoszę sie do bloku miesieczny czynsz kosztuje 600 zł a i tak rachunki beda male bo co ja bede w domku tyle co na noc do spania ,co do opiekunki wywiesilam juz kilka ogłoszeń na opiekunkę w mojej okolicy mysle ze coś sie znajdzie ostatnio miałam 2 telefony odnosnie opiekunki ale chcą 6 zl na godzinkę to przy tym pilnowaniu mi sie nie opłaca ,juz patrze nawet w tych okolicach dla czarusia za przedszkolem co dam go też bedzie mi o wiele lzejsmile
                  • brysia0 Re: Nowe wiadomosci:) 03.04.14, 18:36
                    Ewo, czy nadal jesteś zaineresowana ubraniami dla siebie? Wiem, że Ci obiecałam jakiś czas temu, ale z powodu mojej choroby dopiero się ogarnęłam ze wszystkim i dlatego pytam, czy nadal potrzebujesz?
                    • ewa796 do brysia :) 05.04.14, 23:11
                      Witam Panią przepraszam że dopiero odpisuje ale jestem pochłonięta pracą i w dodatku dzieciaczki ostatnio mi chorowały Czaruś na zastrzykach a Malwinka antybiotyk nie minelo 2 tygodnie dziś bylam znow u lekarza ,Malwinka ma ospę normalnie choroby za chorobamisad.Oczywiście że jestem zainteresowana ubrankami dla mnie bo nie mam za wiele i cieszę sie ze panii ze zdrówkiem lepiejsmile .pozdrawiam
                      • tosiaczek06 Re: do brysia :) 06.04.14, 11:20
                        Ewa, czy nie potrzebujesz czasem dla Malwinki półbutów? Mam w rozmiarze 29. Jeśli tak, to proszę zmierz córce nóżkę, bo znając tą firmę to ma trochę inną rozmiarówkę niż polskie firmy. Mam tez sanadałki w rozmiarze 30.
                        Malwinka naprawdę jest taka duża? 128 nosi moja 8-latka i większość jej koleżanek z klasy. Sprawdź proszę, bo jak jednak mniejsze to myślę, ze jednak coś bym znalazła po mojej córce.
                        • ewa796 do tosiaczek 06.04.14, 11:52
                          Witam Panią miło właśnie korzystając że mam dziś wolne to zmierzyłam stopę malej i ma 17 cm a jęsli chodzi o ubrania to ma 122-124 jedną ma bluzkę także na 128 ktora także jest dobra rozmiar rozmiarowi nie równy a ubranka dla niej przydały by się ponieważ ma ich nie zawielesmile dziękuje Panismile
                          • brysia0 Re: do tosiaczek 06.04.14, 12:30
                            Ewa, sprawdź maila. Potrzebuję Twojego nr tel dla kuriera. Jutro wysyłam paczkę, powinna być we wtorek. Głównie ubrania dla Ciebie, kilka dla dzieci.
                          • tosiaczek06 Re: do tosiaczek 06.04.14, 14:11
                            Z ubraniami nie pomogę, bo moja córka też nie ma zbyt dużo ubrań, a te z których wyrosła są właśnie w rozmiarze Twojej córki.
                            Mogę za to przesłać Ci półbuty (będą w sam raz), sandały (mają spory zapas) i jeśli chcesz kapcie (będą na styk).
                            Prześlij mi proszę na priva adres wraz z numerem telefonu
                            • tosiaczek06 Re: do tosiaczek 06.04.14, 14:13
                              poprawka nasze córki mają te same rozmiary ubrań
    • ewa796 do tosiaczek 06.04.14, 17:09
      Zostawiłam wiadomosć na gazetowymsmile buzka
    • ewa796 do brysia 08.04.14, 18:35
      Ślicznie dziękuje za paczuszkę smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka