chynia 24.01.16, 21:07 Kiedyś tu chyba był wątek o 1%. Szukam teraz i nie widzę ,jestem ryczałtowcem i muszę się rozliczyć już w styczniu.Nie ma chętnych? Przekierujcie mnie jak jest gdzieś takie miejsce, bo na szybko nie widzę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolciat1981 Re: 1% 25.01.16, 04:24 Jeżeli jeszcze nie zdecydowała Pani komu przekazać swój 1%, proszę zapoznać się z moim apelem. Szanowni Państwo, Drodzy Przyjaciele, Koleżanki i Koledzy, uprzejmie proszę o przekazanie 1% podatku na rzecz naszego syna. Jaś urodził się z zastawką cewki tylnej. Jest to bardzo rzadka wada układu moczowego, występująca z częstością 1 na 5000-25000 żywych urodzeń, powodująca, tak jak u naszego dziecka, ogromne spustoszenie w układzie moczowym. Jest już po 5 operacjach oraz czasowym wyłonieniu przetoki nadłonowej (obecnie synek nie trzyma moczu). Ze względu na powikłania jest od 3 lat pacjentem CZD w Warszawie, gdzie jak wiadomo, leczone są najcięższe przypadki. Przyjmuje wiele leków, które niestety mają wpływ na obniżone napięcie mięśniowe. To oraz traumatyczne przeżycia, jakich doświadczył w związku z licznymi hospitalizacjami, spowodowały, iż synek nie rozwijał się tak normatywne, jak jego rówieśnicy. Dlatego też wymaga rehabilitacji metodą integracji sensorycznej, wczesnego wspomagania rozwoju, terapii ręki, treningu słuchowego oraz zajęć z logopedą. Jest również pod opieką poradni genetycznej (ze względu na podejrzenie nf1) oraz psychiatry, który ma diagnozować syna w kierunku całościowych zaburzeń rozwoju. Koszty leczenia i rehabilitacji znacznie przekraczają nasze możliwości finansowe. Dlatego, jeżeli jeszcze nie zdecydowaliście, komu przekazać te środki, proszę podarujcie je naszemu synkowi (nr KRS 0000270809, cel szczegółowy TUREK, 2510). Za okazane wsparcie serdecznie dziękujemy. Oczywiście udostępnię dokumentację medyczną syna na życzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
karolciat1981 Re: 1% 25.01.16, 04:33 Oczywiście chciałam się przywitać ze wszystkimi mamami, które działają na tym forum. Podziwiam Was Panie za to, co robicie dla innych. Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam swoim poniższym apelem. Mój Jaś ma orzeczenie o niepełnosprawności z uwzględnieniem punktu 7 i 8. Ja zrezygnowałam z pracy i jestem na świadczeniu pielęgnacyjnym na dziecko. Ze środków z 1% finansujemy mu rehabilitację oraz zakup leków czy pomocy dydaktycznych. Jeżeli potrzebujecie dokumentacji medycznej, proszę o informację. Pozdrawiam. Kasia Turek Odpowiedz Link Zgłoś
karolciat1981 Re: 1% 25.01.16, 05:30 Prosiłabym tego nie usuwać. Chciałam edytować post, a przez przypadek zgłosiłam go do usunięcia. Pozdrawiam. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
renata.36 Re: 1% 25.01.16, 09:35 Chyniu, ja zbieram dla swojego synka, autyzm ma.Nie podaje tu wszystkich namiarów, bo nie wiem ile osób sie odezwie i kogo wybierzesz.Gdyby sie szczęśliwie okaząło,że nas wybierzesz to podam wszelkie potrzebne namiary.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: 1% 25.01.16, 11:22 Witaj, Renatko, wyślij mi na pocztę namiary, na razie jeszcze nie dostałam rozliczenia ale jak będę mieć to wpiszę, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
renata.36 Re: 1% 25.01.16, 11:38 Tylko profil masz nieaktywny.Może podaj mi adres email.P Odpowiedz Link Zgłoś
renata.36 Re: 1% 25.01.16, 11:47 Napisz na paren.966@gmail.com bo ja tez nie aktywowałam poczty. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: 1% 25.01.16, 11:50 Dzięki, bo próbowałam dwa razy na tamtą i nie doszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
chynia Re: 1% 25.01.16, 11:47 Ja już jestem po wizycie w Urzędzie Skarbowym ,ale reszta rodziny się rozlicza później to prześlij dane.Poczta gazetowa mi nie działa pisz na coorde@wp .pl Odpowiedz Link Zgłoś
kasiairak 1% dla Kasi i Mateusza 05.02.16, 18:35 Zachęcam do przekazania 1% dla Mateusza lub jego mamy Kasi. U Mateusza zdiagnozowano zaburzenia ze spektrum autyzmu. Chłopiec potrzebuje wielostronnej terapii i fizjoterapii. Więcej o Mateuszu na stronie: nierozumiem00.wordpress.com U jego mamy, Kasi, zdiagnozowano raka. Aby wesprzeć swój organizm w regeneracji po chemii i w walce z rakiem stosuje wiele suplementów i preparatów, które są kosztowne, a ich koszt pokrywa z własnej kieszeni. Jest również na specjalnej diecie. Wiecej o Kasi na stronie: www.kasiairak.pl KRS Mateusza: KRS organizacji: 0000186434 i cel szczegółowy: Mateusz Pietrzak, nr 385/P KRS Kasi: KRS organizacji: 0000270809 i cel szczegółowy: Pietrzak, 5270 Kasię można wspierać również poprzez rejestrację w serwisie fanimani.pl. Po zarejestrowaniu się w serwisie fanimani.pl mogą Państwo wspierać Kasię przy dokonywaniu zwyczajnych zakupów w kilkuset sklepach internetowych bez ponoszenia dodatkowych kosztów. Wystarczy po zarejestrowaniu wybrać jako beneficjenta Fundację Avalon, a następnie wejść w „Moje konto” – „Ustawienia” – i w dodatkowych informacjach wpisać: „Wspieram: Pietrzak, 5270”. Zakupy należy rozpoczynać od zalogowania się w serwisie, a potem korzystając z zakładki „Sklepy” wybrać określony sklep i przejść na jego stronę. Zakupy robimy normalnie. Sklep przekaże pewien procent od wydanej przez Państwa kwoty na subkonto Kasi w Fundacji. Rejestrując się poprzez link polecający fanimani.pl/zaproszenie/o/608/f766bcb09a2a41ec9034902cf2551dad/ powodują Państwo, iż fanimani przekaże dodatkowe 5zł na subkonto Kasi przy Państwa pierwszych zakupach (niezależnie od tego którą fundację zdecydują się Państwo wspierać w serwisie) Szczegółowe informacje o serwisie, procedurze i wysokości przekazywanych procentów znajdują się na stronie fanimani.pl Odpowiedz Link Zgłoś
0zalamana Re: 1% 14.02.16, 15:18 gdyby ktoś z Was chciał przekazać również podaję namiary Odpowiedz Link Zgłoś
monka75 Re: 1% 17.02.16, 14:16 W imieniu rodziców i babci 5 letniej Oliwki i 10 miesięcznego Filipka, zwracam się z prośbą o przekazanie 1% podatku, lub wpłatę darowizn na ich konto Fundacji. Dzieci cierpią na na nieuleczalną i bardzo rzadką w świecie ( w Polsce tylko 4 dzieci, ok 200 na całym świecie ) chorobę genetyczną encefalopatię mitochondrinalną spowodowaną mutację w genie RARS2. U Emilki choroba uszkodziła w zastraszającym tempie układ nerwowy, wywołując napady padaczkowe, ogólne opóźnienie psychoruchowe, utratę wzroku oraz zaburzenia odżywiania. Obecnie Emilka jest dzieckiem leżącym z małym kontaktem emocjonalnym z otoczeniem. Jest karmiona PEG-a do żołądka. Napady padaczkowe wymagają stosowania leków tradycyjnych i nowatorskich, by liczbę napadów ograniczyć z około 200 do kilkunastu na dobę. Leki nie są refundowane. Ostateczna diagnoza została postawiona w styczniu 2015 roku, gdy mama była w 9-tym miesiącu ciąży. Nikt nie tracił nadziei na zdrowie Filipka, niestety los chciał inaczej. Pierwsze napady padaczkowe pojawiły się u niego w 4 miesiącu życia. Po zastosowaniu leków, udało się ograniczyć liczbę napadów do kilkudziesięciu na dobę. Wzrok Filipka pogarsza się. Nie kontroluje ułożenia głowy, nie chwyta zabawek a mimo wszystko jest bardzo pogodny i często się uśmiecha. Aby spowolnić przebieg choroby i poprawić jakość życia dzieci pozostaje leczenie objawowe w tym systematyczna rehabilitacja, sprzęt rehabilitacyjny, stałe stosowanie leków, całodobowa opieka są w stanie zapobiec zanikom mięśni, walczyć z nawracającym bólem oraz zapewnic lepsze samopoczucie Emilki i Filipka. PODZIEL SIĘ JEDNYM 1% PODATKU, TO NIC NIE KOSZTUJE. WYSTARCZY W ZEZNANIU PODATKOWYM WPISAC DANE : KRS:000037904 CEL SZCZEGÓŁOWY 1% 15808 ZDEB EMILIA I FILIP Darowizny można również wpłacac na konto : FUNDACJA DZIECIOM "ZDĄŻYĆ Z POMOCĄ" Ul. Łomiańska 5 01-685 Warszawa Bank BPH S.A. 15 1060 0060 0076 0000 3310 0018 2615 Tytułem: 15808 Zdeb Emilia i Filip W imieniu rodziców bardzo dziękuję. Gdyby ktoś chciał zasięgnąć więcej informacji, podaję mail kontaktowy do rodziców dzieci, Agnieszki i Marcina: marcinzdeb@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś