Dodaj do ulubionych

potrzebujemy pomocy

25.04.05, 14:36
Piszę do was kochane bo ja i mój synek ostatnie pieniądzę wydaliśmy na leki.
Niestety dopadła nas angina i 70 zł zastawiłam w aptece. Pewnie dużo w waz
wie ze jestesmy bardzo biedni a teraz nie mam nawet na jedzenie a jeszcze
muszę oddać sąsiadcie pieniądze na leki. Bardzo się martwię jAK SOBIE dam
radę. Pomóżcie proszę. Edyta i Rafałek
Obserwuj wątek
    • magdmaz Re: potrzebujemy pomocy 25.04.05, 17:54
      Edytko, czy ty masz konto w banku? Jeśli tak, podaj numer i napisz, czy doszła
      do Ciebie paczuszka ode mnie, jeśli nie, poszukam jej na poczcie.
      Magda
      • jezzmam Re: potrzebujemy pomocy 25.04.05, 18:24
        Własnie napisz nr konta to coś sie wyklaruje.
        • alex05012000 Re: potrzebujemy pomocy 26.04.05, 10:11
          Edyta nie ma konta w banku, pieniądze można przesłać tylko przekazem pocztowym
          na adres ... adresem dysponuję...
          Edyto, w tym tygodniu wyślę obiecaną paczuszkę do ciebie, są tam ubrania, ale
          dołożę jakąś drobną sumę ... pozdrawiam - maria/alex
          • lukasia1 Numer konta 26.04.05, 10:54
            Witam !
            Edytka podała mi jakiś czas temu numer konta taty Rafałka. Wysłała mi na adres
            gazetowy, a ja tam ostatnio nie zaglądam - dzieci mam chore, nie mam kiedy.
            Ale jeśli Edytka się nie odezwie to - postaram się przesłać zainteresowanym.
            Chyba, że coś się zmieniło, Edytko !
            Dzisiaj postaram się przesłać parę groszy.
            Pozdrawiam
            • alex05012000 Re: Numer konta 26.04.05, 11:01
              z tego co się orientuję Edyta i Rafałek mieszkają sami, "tatuś" się nimi nie
              interesuje skoro nie mają na leki i jedzenie ... nie sądzę aby dobrym pomysłem
              było wysyłanie pieniędzy na jego konto????, a poza tym przesłanie np 50 zł
              przelewem bankowym a przekazem pocztowym to podobny koszt... a wtedy w drugim
              przypadku jest pewność, że pieniądze trafią do Edyty...
              • lukasia1 Re: Numer konta 26.04.05, 13:10
                Pewnie masz rację i dlatego ja też nie wysyłam na konto, dopóki nie potwierdzę
                tego u Edytki na 100%.
                Podkreślam jednak, że numer konta dostałam od samej Edyty, napisała, że
                spokojnie można wysyłać. Że nie mieszkają razem z tatą Rafałka wiem...
                • zorka7 Re: Numer konta 26.04.05, 13:50
                  Proszę o adres na priv Edyty, bo gdzieś mi się zapodział.
        • zagorzak od Edyty 26.04.05, 19:27
          Bóg zapłać wszystkim za dobre chęci i zainteresowanie. Istotnie nie posiadam
          konta. Jestem samotną mamą ale z tatą Rafałka żyjemy w zgodzie. Nie jesteśmy
          razem gdyż to bardzo niedojrzły człowiek który wiele razy mnie skrzywdził.
          Najbardziej chciałabym żeby był kochanym ojcem dla Rafcia niestety mu dużo
          jeszcze brakuje ale Krystian to nie jest zły człowiek Teraz miał jechać do
          Belgii. Czekałam na to z niepokojem bo wiedziałam że wtedy pomógł by nam
          bardziej. Niestety to nie wypaliło. Biedacy mają pecha. Krystian jest po szkole
          a do tej pory trochę nam pomaga ile może ale niestety to za mało Boję sie podać
          go o alimenty gdyż by sie tak obraził na mnie i on i jego rodzina a czasami mi
          pomagają. Ponieważ jestem sama ( najdroższa mama umarła mi rok temu ) zostawić
          Rafcia gdy coś załatwiam np. zasiłki, zapomogi mogę tylko u nich w domu. Tylko
          on z moich znajomych ma konto Można tam przesłać pieniążki i bezpiecznie dotrą
          do mnie. Jeszcze raz proszę o pomoc. Edyta
          • renata28 Re: od Edyty 26.04.05, 21:01
            Edytko,
            To czyje w końcu jest to konto - taty Rafałka czy jego chrzestnego, bo się
            trochę pogubiłam.
    • annall do Edytki 26.04.05, 14:04
      Edytko- kochana...
      Daj znać na priv-co i jak dokladnie.
      Ania
    • zagorzak do Renaty 27.04.05, 16:00
      napisałam na skrzynkę. Dziękuję Edyta
      • daguniaaa Re: do Renaty 29.04.05, 00:17
        Hej Edytko!
        No przykro mi, ze Cie tak dopadlo, a mnie jak wiesz nie ma akurat w domu i nie
        mam jak Ci pomoc. Wroce dopiero w przyszla sobote, ale tak od razu pewnie nie
        dam rady Cie odwiedzic. Moja Justynka tez sie rozlozyla na angine ropna, zaraz
        po moim wyjezdzie. Ale jak mozesz przyslij mi na mail gazetowy nr konta
        Krystiana to postaram Ci sie wyslac stad pieniazki. Na szczescie moge zrobic
        przelew przez internet.
        Pzdrawiam i trzymajcie sie juz zdrowo razem z Rafciem.
        Dagmara
        • alex05012000 Re: paczka wysłana 29.04.05, 09:45
          Edytko,
          obiecana paczka z ubraniami, m.in jesionka i płaszcz wysłana, jak przyjdzie
          pensja na konto postaram się wysłać jakieś choć drobne pieniądze.... pozdrawiam
          serdecznie - maria
    • lukasia1 Do góry ! 05.05.05, 21:57
      Edytko !
      Dostałam list, dziś odpisałam.
      Pozdrawiam serdecznie.
      • alex05012000 Re: Do Edyty ! 06.05.05, 09:15
        Edyto, napisz czy paczka przyszła? dsziś mija tydzien od wysłania, więc
        niemożliwe żeby nie doszła??? - maria /alex
    • lukasia1 Do góry ! 17.05.05, 10:44
      Jestem na siebie wściekła, bo mój mąż dzisiaj pojechał służbowo do Krakowa.
      A ja głupia, nie pamiętałam o tym i nic dla Edyty i Rafałka nie przygotowałam.
      Zła jestem na siebie jak nie wiem.
      Bo u mnie największy problem z wysłaniem czegokolwiek jest właśnie z WYSŁANIEM.
      Przepraszam Edytko !
      Postaram się jakoś w najbliższym czasie zmobilizować i coś podesłać.

Tylko napisz proszę kilka słów co u Ciebie ?
      Nie odzywasz się ostatnio, a chciałybyśmy wiedzieć, jak sobie radzisz smile
      Pozdrawiam serdecznie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka