anenka3 18.07.05, 09:42 skąd mamy które piszą ze nie maja naśpioszki mają internet? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewelinaszp Re: skąd internet 18.07.05, 09:48 korzystamy bardzo czesto u znajomych, tak jest np.w moim przypadku. W kafejkach 15 minut tylko 1 zł( tak ze raz na kilka dni mozna dac ta złotóweczke) Odpowiedz Link Zgłoś
anenka3 Re: skąd internet 18.07.05, 09:53 bardzo dziękuję za wyjaśnienie, poprostu mam wiele wątpliwości, wszędzie pisza o oszustach. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi67 Re: skąd internet 18.07.05, 09:55 Jesli chodzi o to to mieszkamy grzecznosciowo u kobiety ktora mieszka w nimczech płacimy jej tylko za czynsz 300 zl ,prąd ,gaz.Za internet ona płci i pozwal nam z niego kozystac do woli.I wsumie czekalm kidy pojawi sie takie pytanie bo teraz wszyscy sa podejzani! Pozdrawim Gabi Ps.Jesli o mnie chodzi nie ma nic do ukrycia! Odpowiedz Link Zgłoś
mama.poznan Re: skąd internet 18.07.05, 09:57 My mamy stałe łącze z kilkoma osobami więc miesięcznie wychodzi nam 15 zł.Wiem że to i tak dużo ale poszukiwania pracy tą drogą zaoszczędzają o wiele większą sumę jaką wydałabym na bilety itd. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka71 Re: skąd internet 18.07.05, 11:09 Ja tylko mam możliwość skorzystania w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia_marysia Re: skąd internet 18.07.05, 11:47 A ja mam przez telewizje kablową i syn płaci bardzo mało, Odpowiedz Link Zgłoś
jolantapiwo1 Re: skąd internet 18.07.05, 11:49 Ja przykładowo musze miec internet bo chodze do szkoly...jeszcze,,,nie wiem jak bedzie teraz. kiedy nie mamy kasy...kończe licencjat na informatyce...bez neta nie dałoby rady....a ze mieszkam na wsi musze miec neo..bo nie ma stałego łącza..i uwiez dopoki mąż pracował to nie był wielki wydatek...a teraz mam już zległe 2 rachunki,,,,,i zastanawiam sie czy szkoła i net...czy odłącvzyc....i zarazem tez juz do bani ze szkoła!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agusia_o Re: skąd internet 18.07.05, 12:53 ja mam w pracy, ale to, że mam pracę - nie świadczy o tym, że mam kasy jak lodu i że czasami nie potrzebuję wsparcia materialnego (nie finansowego) Odpowiedz Link Zgłoś
anenka3 Re: skąd internet 18.07.05, 13:06 ja nikodo nie osądzam nie znam warunków w jakich zyjecie ale ja nie mam kablowki ale mam ubranka dla dziecka bo to priorytet Odpowiedz Link Zgłoś
anenka3 Re: skąd internet 18.07.05, 13:08 chciala bym pomóc mamom które naprawde nie mają w co dzieciaczki ubrać. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua696 Re: skąd internet 18.07.05, 13:22 anek u mnie internet to kopalnia wiedzy o mozliwosciach leczenia i rehabilitacji syna-juz niema zadnych zajec bo dla NFZ jest za duzy a dla wielu jest jeszcze uprzedzenie, rowniez sluzy do nauki dla dziecka mozliwosci zdobycia materialow pokazania czegoc kazdy tekst np. musze zeskanowac lub wklepac i powiekszyc, z sieci sciagam duzo info i moge pokazac mu na monitorze to co musi miec... wybor moze ciezki ale wiedza jest wazna..... zobacz ceny ksiazek-i kupujac ksiazke za gruba kase nie zrobie mu collagu do szkoly na lekcje Odpowiedz Link Zgłoś
rapitus Re: skąd internet 15.08.05, 17:16 a ja wam powiem myśł , osobiscie uważam, telewizje ogląda znakomita większośc , a net już można mieć za jakieś 25 zł, czy nawet za 15 jak ktos tu podaje, sam abonament radiowo telewizyjny to wydatek miesieczny ponad 15 zł patrzy sie w ten ekran patrzy i nic z tego . człowiek sie staje kwiatkiem, bierna rozrywka, zamiast tego o wiele rozsądniej nie odlądać tv a zainwestować w net, i nie jest to już jakis luksus, uwazam że wiekszym luksusem jest telewizja, dzieki netowi zwykli ludzie moga załatwiać swoje drobne codzienne sprawy, nie przesadzałbym pozdrawiam sam wychowuje samotnie dwójke dzieci, i czasem dzieki netowi można powymieniac poglądy lub zwyczajnie porozmawiać, sam tez musze czasem z kims porozmawiać, żeby nie zdziczeć do reszty, pozatym to tez jest rozrywka a le wydaje sie niby zdrowsza od dymiacego samochodu czy czegoś tam, ktoś powie, no siedża w domach i siedzą w necie, ofszem tak bywa, ale w lonych chwilach, gdy jest na to energia, można i trzeba, trzeba by np wymienić z kimś reklamówke ciuszków, a można, w końcu człwoiek wychowujący dzieci nie jest na to wychowanie skazany z pozbawieniem praw do jakiegokolwiek kontaktu ze siwatem, a przecież stale biegać z wózkiem po mieście.............wariacctwo, i w domu tez trzeba pomieszkać pozdrowienia wojtas do polityki sie nie pcham TO TYLKO MÓJ PRYWATNY GŁOS osoby którym to przeszkadza niech same sprawdza ile wydaja na ten internet Odpowiedz Link Zgłoś
annall Re: skąd internet 18.07.05, 13:57 fakt, nie zawsze jest u nas dobrze, leki i rehabilitacja synka- to mały majątek...ale dzięki netowi własnie(zawdzięczam to kobiecie, która wynajmuje nam kawalerkę-tzn. jest razem z telewizja, a zrezygnować i tak nie możemy, decyzja nie od nas zależy, więc czemu nie korzystać skoro i tak muszę płacić??)) wiem wiele o chorobie synka, kontaktuję się z zagranicznymi ekspertami, i innymi rodzicami dzieci z SRS... Ale rozumiem, że teraz jest taki "ruch" na forum- no cóż, mam nadzieję, że to też troszkę pomoże. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
dodzo Re: skąd internet 18.07.05, 16:48 Jest teraz promocja w TP. Można wziąć na 2 miesiące za niecałe 30 zł. brutto a po tych 2 m-cach zrezygnować bez żadnych konsekwencji. Należy tylko zwrócić modem. A szybkość jest b. przyzwoita bo 512 kg. Nie blokuje się telefonu a za te niecałe 30 zł możemy siedzieć w necie całą dobę. Odpowiedz Link Zgłoś
tynaba Re: skąd internet 18.07.05, 19:31 Narazie , mam internet bo zamieszkałam u rodziców a tu brat podłączył juz bardzo dawno i go opłaca. Niestety nie długo zabiera komputer , ale bedę korzystała u sąsiadki( już pytałam i się zgodziła oczywiście w granicach przyzwoitośći ). Przez ponad rok mieszkałam w okrutnych warunkach, dużo by pisać, teraz w całości utrzymują mnie i mojego synka rodzice ,mąż do tej pory sie nie odezwał ( o przeprszam napisał sms-a ,ze dobrze się bawi na plaży ) Tak więc moja droga " mieć internet " nie zawsze znaczy mieć cokolwiek innego. Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
saba76 Re: skąd internet 18.07.05, 20:21 co oznacz mieć intern et dla niektórych to luksus dla innych to praca właśnie mój maź założył go( intern et)by sobie pomóc w pracy, kontakt z ZUS US, księgowość itp, że przy okazji my korzystamy... Prace u nas na stoczni owszem można dostać za 800zl, czy to starczy na opłaty i życie dla 4ga członków rodziny?? Od kilku lat pracuje przy stoczni ,jest na ryczałcie i zarabia tyle żeby było na opłaty i życie, gorzej już jak wyjdzie choroba lub dodatkowe wydatki: ciuchy, szkoła....,chodź i tu staramy się jak możemy, nieraz ja coś dorwę, na zlecenie. Nata i Wera forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=11737437&a=20545250&wv.x=2 Odpowiedz Link Zgłoś
anenka3 Re: skąd internet 19.07.05, 09:19 bardzo dziekuję za te wszystkie odpowiedzi ja naprawde nie atakuje i nie oskarżam nikogo, rozumiem że istnieją rózne sytuacje życiowe. Ja sama kożystam w pracy, dlatego jestem dostępna tylko do 14, ale kablówka za 30 zł to dla mnie za duzo, za te 30 zł kupuje malcowi ciuszki które teraz chcę oddać, wiec jeśli ktoś potrzebuje malutkich kilka kaftaników na 60 cm to moge przesłać. Odpowiedz Link Zgłoś
karina62 Re: skąd internet 20.07.05, 11:56 Mam komp. i internet. Maz pracuje, kolejowa penska to 1.500zl. Oszczedzalam ok.2lat i kupilam, starsza corka chodzi juz do ogolniaka i bardzo sie przydaje. Mam najwolniejszy, ten za 50zl. Mlodsza corka ma 5 lat. Czasami uda mi sie cos sprzedac, w zamian moge kupic np. bielizne dla dziewczyn lub inne drobiazgi. Jakos sie kreci, marnie bo marnie ale... Odpowiedz Link Zgłoś
rapitus Re: skąd internet 15.08.05, 17:24 nie cofajmy sie w rozwoju, moze niebaet bedzie szkoła internetowa na wzór kanadyjskiej , nie warto politykować, net to nie luksus, można zrezygnować z wielu rzeczy, wiem do wszystkiego sie można przyzwyczaić, telefon to tez teraz już nie luksus, a internetu nawet dzieci w komórkach kozystają na ulicach, szkoda wiec żałować rodzicom tego wynalazku, swiat jest dla wszystkich, a takie niewyważone głosy to moim skromnym zdanie może to być nieprzemyślanie chybionych poglądów osób ktore w sobie znany sposób potrafią takie opinie przemycać na nasz grumt, samemu wielokrotnie wybierając butelke wódki, a z netem nie mając nic wspólnego wojtas Odpowiedz Link Zgłoś