Dodaj do ulubionych

skąd internet

18.07.05, 09:42
skąd mamy które piszą ze nie maja naśpioszki mają internet?
Obserwuj wątek
    • ewelinaszp Re: skąd internet 18.07.05, 09:48
      korzystamy bardzo czesto u znajomych, tak jest np.w moim przypadku. W kafejkach
      15 minut tylko 1 zł( tak ze raz na kilka dni mozna dac ta złotóweczke)
      • anenka3 Re: skąd internet 18.07.05, 09:53
        bardzo dziękuję za wyjaśnienie, poprostu mam wiele wątpliwości, wszędzie pisza
        o oszustach.
      • gabi67 Re: skąd internet 18.07.05, 09:55
        Jesli chodzi o to to mieszkamy grzecznosciowo u kobiety ktora mieszka w
        nimczech płacimy jej tylko za czynsz 300 zl ,prąd ,gaz.Za internet ona płci i
        pozwal nam z niego kozystac do woli.I wsumie czekalm kidy pojawi sie takie
        pytanie bo teraz wszyscy sa podejzani!
        Pozdrawim Gabi
        Ps.Jesli o mnie chodzi nie ma nic do ukrycia!
    • mama.poznan Re: skąd internet 18.07.05, 09:57
      My mamy stałe łącze z kilkoma osobami więc miesięcznie wychodzi nam 15 zł.Wiem
      że to i tak dużo ale poszukiwania pracy tą drogą zaoszczędzają o wiele większą
      sumę jaką wydałabym na bilety itd.
    • agnieszka71 Re: skąd internet 18.07.05, 11:09
      Ja tylko mam możliwość skorzystania w pracy.
      • babcia_marysia Re: skąd internet 18.07.05, 11:47
        A ja mam przez telewizje kablową i syn płaci bardzo mało,
    • jolantapiwo1 Re: skąd internet 18.07.05, 11:49
      Ja przykładowo musze miec internet bo chodze do szkoly...jeszcze,,,nie wiem
      jak bedzie teraz. kiedy nie mamy kasy...kończe licencjat na informatyce...bez
      neta nie dałoby rady....a ze mieszkam na wsi musze miec neo..bo nie ma stałego
      łącza..i uwiez dopoki mąż pracował to nie był wielki wydatek...a teraz mam już
      zległe 2 rachunki,,,,,i zastanawiam sie czy szkoła i net...czy odłącvzyc....i
      zarazem tez juz do bani ze szkoła!!!!!!!!
    • aqua696 Re: skąd internet 18.07.05, 12:26
      stale z kablowka
      • agusia_o Re: skąd internet 18.07.05, 12:53
        ja mam w pracy, ale to, że mam pracę - nie świadczy o tym, że mam kasy jak lodu
        i że czasami nie potrzebuję wsparcia materialnego (nie finansowego)
        • anenka3 Re: skąd internet 18.07.05, 13:06
          ja nikodo nie osądzam nie znam warunków w jakich zyjecie ale ja nie mam
          kablowki ale mam ubranka dla dziecka bo to priorytet
    • anenka3 Re: skąd internet 18.07.05, 13:08
      chciala bym pomóc mamom które naprawde nie mają w co dzieciaczki ubrać.
      • aqua696 Re: skąd internet 18.07.05, 13:22
        anek u mnie internet to kopalnia wiedzy o mozliwosciach leczenia i
        rehabilitacji syna-juz niema zadnych zajec bo dla NFZ jest za duzy a dla wielu
        jest jeszcze uprzedzenie, rowniez sluzy do nauki dla dziecka mozliwosci
        zdobycia materialow pokazania czegoc
        kazdy tekst np. musze zeskanowac lub wklepac i powiekszyc, z sieci sciagam
        duzo info i moge pokazac mu na monitorze to co musi miec...
        wybor moze ciezki ale wiedza jest wazna.....
        zobacz ceny ksiazek-i kupujac ksiazke za gruba kase nie zrobie mu collagu do
        szkoly na lekcje
        • rapitus Re: skąd internet 15.08.05, 17:16
          a ja wam powiem myśł , osobiscie uważam, telewizje ogląda znakomita
          większośc , a net już można mieć za jakieś 25 zł, czy nawet za 15 jak ktos tu
          podaje, sam abonament radiowo telewizyjny to wydatek miesieczny ponad 15 zł

patrzy sie w ten ekran patrzy i nic z tego .
          człowiek sie staje kwiatkiem, bierna rozrywka, zamiast tego o wiele rozsądniej
          nie odlądać tv a zainwestować w net, i nie jest to już jakis luksus, uwazam
          że wiekszym luksusem jest telewizja, dzieki netowi zwykli ludzie moga załatwiać
          swoje drobne codzienne sprawy,

nie przesadzałbym

pozdrawiam

sam wychowuje samotnie dwójke dzieci, i czasem dzieki netowi można powymieniac
          poglądy lub zwyczajnie porozmawiać, sam tez musze czasem z kims porozmawiać,
          żeby nie zdziczeć do reszty, pozatym to tez jest rozrywka a le wydaje sie niby
          zdrowsza od dymiacego samochodu czy czegoś tam, ktoś powie, no siedża w
          domach i siedzą w necie, ofszem tak bywa, ale w lonych chwilach, gdy jest na to
          energia, można i trzeba, trzeba by np wymienić z kimś reklamówke ciuszków, a
          można, w końcu człwoiek wychowujący dzieci nie jest na to wychowanie skazany
          z pozbawieniem praw do jakiegokolwiek kontaktu ze siwatem, a przecież stale
          biegać z wózkiem po mieście.............wariacctwo, i w domu tez trzeba
          pomieszkać

pozdrowienia

wojtas

do polityki sie nie pchamsmile

TO TYLKO MÓJ PRYWATNY GŁOS

osoby którym to przeszkadza niech same sprawdza ile wydaja na ten internet
    • annall Re: skąd internet 18.07.05, 13:57
      fakt, nie zawsze jest u nas dobrze, leki i rehabilitacja synka- to mały
      majątek...ale dzięki netowi własnie(zawdzięczam to kobiecie, która wynajmuje nam
      kawalerkę-tzn. jest razem z telewizja, a zrezygnować i tak nie możemy, decyzja
      nie od nas zależy, więc czemu nie korzystać skoro i tak muszę płacić??)) wiem
      wiele o chorobie synka, kontaktuję się z zagranicznymi ekspertami, i innymi
      rodzicami dzieci z SRS...
      Ale rozumiem, że teraz jest taki "ruch" na forum- no cóż, mam nadzieję, że to
      też troszkę pomoże.
      Pozdrawiam
      Ania
    • dodzo Re: skąd internet 18.07.05, 16:48
      Jest teraz promocja w TP.
      Można wziąć na 2 miesiące za niecałe 30 zł. brutto a po tych 2 m-cach
      zrezygnować bez żadnych konsekwencji.
      Należy tylko zwrócić modem.
      A szybkość jest b. przyzwoita bo 512 kg.
      Nie blokuje się telefonu a za te niecałe 30 zł możemy siedzieć w necie całą
      dobę.
      • tynaba Re: skąd internet 18.07.05, 19:31
        Narazie , mam internet bo zamieszkałam u rodziców a tu brat podłączył juz
        bardzo dawno i go opłaca. Niestety nie długo zabiera komputer , ale bedę
        korzystała u sąsiadki( już pytałam i się zgodziła oczywiście w granicach
        przyzwoitośći ). Przez ponad rok mieszkałam w okrutnych warunkach, dużo by
        pisać, teraz w całości utrzymują mnie i mojego synka rodzice ,mąż do tej pory
        sie nie odezwał ( o przeprszam napisał sms-a ,ze dobrze się bawi na plaży ) Tak
        więc moja droga " mieć internet " nie zawsze znaczy mieć cokolwiek innego.
        Serdecznie pozdrawiam
        • saba76 Re: skąd internet 18.07.05, 20:21
          co oznacz mieć intern et
          dla niektórych to luksus dla innych to praca

właśnie mój maź założył go( intern et)by sobie pomóc w pracy, kontakt z ZUS
          US, księgowość itp, że przy okazji my korzystamy...

Prace u nas na stoczni owszem można dostać za 800zl, czy to starczy na opłaty i
          życie dla 4ga członków rodziny??
          Od kilku lat pracuje przy stoczni ,jest na ryczałcie i zarabia tyle żeby było
          na opłaty i życie, gorzej już jak wyjdzie choroba lub dodatkowe wydatki:
          ciuchy, szkoła....,chodź i tu staramy się jak możemy, nieraz ja coś dorwę, na
          zlecenie.
          Nata i Wera
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=11737437&a=20545250&wv.x=2
          • anenka3 Re: skąd internet 19.07.05, 09:19
            bardzo dziekuję za te wszystkie odpowiedzi ja naprawde nie atakuje i nie
            oskarżam nikogo, rozumiem że istnieją rózne sytuacje życiowe. Ja sama kożystam
            w pracy, dlatego jestem dostępna tylko do 14, ale kablówka za 30 zł to dla mnie
            za duzo, za te 30 zł kupuje malcowi ciuszki które teraz chcę oddać, wiec jeśli
            ktoś potrzebuje malutkich kilka kaftaników na 60 cm to moge przesłać.
            • karina62 Re: skąd internet 20.07.05, 11:56
              Mam komp. i internet. Maz pracuje, kolejowa penska to 1.500zl. Oszczedzalam
              ok.2lat i kupilam, starsza corka chodzi juz do ogolniaka i bardzo sie przydaje.
              Mam najwolniejszy, ten za 50zl. Mlodsza corka ma 5 lat. Czasami uda mi sie cos
              sprzedac, w zamian moge kupic np. bielizne dla dziewczyn lub inne drobiazgi.
              Jakos sie kreci, marnie bo marnie ale...
              • rapitus Re: skąd internet 15.08.05, 17:24
                nie cofajmy sie w rozwoju, moze niebaet bedzie szkoła internetowa na wzór
                kanadyjskiej , nie warto politykować, net to nie luksus, można zrezygnować z
                wielu rzeczy, wiem do wszystkiego sie można przyzwyczaić, telefon to tez teraz
                już nie luksus, a internetu nawet dzieci w komórkach kozystają na ulicach,
                szkoda wiec żałować rodzicom tego wynalazku, swiat jest dla wszystkich, a
                takie niewyważone głosy to moim skromnym zdanie może to być nieprzemyślanie
                chybionych poglądów osób ktore w sobie znany sposób potrafią takie opinie
                przemycać na nasz grumt, samemu wielokrotnie wybierając butelke wódki, a z
                netem nie mając nic wspólnego

wojtas
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka