Dodaj do ulubionych

Prosze o pomoc

07.08.05, 22:58
Witam
Zaczne od poczatku. Chyba kazda somotnie wychowujaca dziecko mama wie jakie
przypisy weszly od wrzesnia na rodzinne. Moim problemem jest to iz w tym
mieisacy biore ostatni raz to swiadczenie. Niezlozylam tzn. nieprzyjeli mi
podania o rodzinne z tytulu tego ze niemam wyroku o alimenty (sprawa sie
jeszcze nieodbyla). Bardzo potrzebuje zywnosci najbardziej tzn. Kaszki
mleczno-ryzowe, deserki zupki itp. Moj synek niechce zabardzo jesc mleka wiec
je tylko rano i wieczorem po 270 wiec kaszka starcza mi na 2 dni a kosztuje
ponad 6zł. Prosilabym rowniez o papmersy obojetnie jakie (my uzywamy
najtanszych z biedronki) od 8 kg. Zaczyna mi rowniez brakowac ciuszkow roz od
68. Dopuki sprawa alimentacyjna sie nieodbedzie to zostalam bez srodkow do
zycia i jestem zmuszona prosic o pomoc innych. Dodam iz od sprawy
alimentacyjnej do wyroku jest daleka droga a wiec ludzie prosze was o pomoc.
Dla osob niedowierzajacych moge przeslac pozew o alimenty na ktorym sa
dochody moje i moich rodzicow. Jeszcze raz bardzo prosze o pomoc
Paulina
Obserwuj wątek
    • gabi67 Re: Prosze o pomoc 08.08.05, 08:07
      Wybacz ze sie w trące moja kolezanka jest w takiej samej sytułacjii jak Ty
      wystapiła o zapomoge do MOPR do czasu ustalenia alimętów oraz przedstawiła z
      sdu zaświadczenie ze sprawe jest w toku i normalnie jej przyznali
      rodzinne.Postaraj sie w ten jeszcze sposób.
      Pozdrawiam
      • sysysy Re: Prosze o pomoc 08.08.05, 08:40
        posłuchaj, spróbuj zgłosić się do ośrodka pomocy społecznej. Jak nigdy nie
        korzystałaś to powinnaś dostać pomoc bez problemu (nie duża, ale napewno Ci w
        częsci pomoże). Ja korzystam, ale niestety nie dostajemy pomocy co miesiąc,
        ponieważ mamy dochody.Nieważne ze niestety za niskie, ale mamy.Kwalifikujemy
        się na pomoc ale nie zawsze możemy ją otrzymać, bo za często tez nie można.
        Osoby które nie mają wogóle dochodów, są lepiej widziane, niż te które mają
        ( i to nie ważne ze ledwo mozna żyć z takich dochodów), szczególnie jak ma się
        dziecko.
        A w jakim wieku masz dziecko? mozę znajdę jakieś ciuszki dla Ciebie, oczywiście
        jesli dziecko masz mniejsze niż moje, to mam coś za małego.
        pozdrawiam
        • paulina18 Re: Prosze o pomoc 08.08.05, 10:23
          Moja mama kozysta z MOPS wiec ona dostaje a ja juz niemoge zlozyc podania
          poniewaz ona juz bierze na nas. Synek na 4 mce.
          • gabi67 Re: Prosze o pomoc 08.08.05, 10:29
            Napisz ze prowadzicie osobne gospodarstwo domowe i to wystarczy no chbaze sie
            utrzymujecie razem.
          • isabelka20 Re: Prosze o pomoc 08.08.05, 13:21
            sluchaj zloz podanie o rodzinne i przedstaw to ze sprawa o alimenty juz trafila
            do sadu,powinnas dostac bez problemu i nie przesadzaj ze od sprawy do wyroku
            jest az tak dluga droga,bo wszyscy wiedza ze jesli ojciec nie stawrza problemow
            to odbywa sie to szybciutko.Tak jak mowila Gabi zglos sie do opieki,jesli masz
            dziecko zglos ze mieszkasz u rodzicow ale prowadzisz osobne gospodardtwo w
            ktorego sklad wchodzisz tylko ty i dziecko i moze rozejrzyj sie za praca,bo
            bez pieniedzy zyc sie nie da.
            Pozdrawiam
            iza
            • paulina18 Re: Prosze o pomoc 08.08.05, 21:00
              Po pierwsze pani w MOSP zreszta bardzo niekulturalna mi powiedziala ze
              nieprzyjmie podania dopuki niebedzie wyroku o alimenty i ze od sprawy do wyroku
              jest dluga droga bo ojciec dziecka moze zlozyc odwolanie i ze jeszcze jest tam
              iles dni na uprawomocnienie sie wyroku. Po drugie pracy szukalam i nic poniewaz
              szukalam ja na wakacjie, poniewa sie jeszcze ucze tak ze to tez jest problem.
              Sprubuje zlozyc to podanie ale z tego co wiem to pieniadze przysluguja na cala
              rodzine ale jeszcze sie dowiem dokladnie. Dziekuje za informacjie. Jutro z
              samego rana pojde do MOPS i napisze co mi powiedzieli.
              • isabelka20 Re: Prosze o pomoc 08.08.05, 21:13
                Paulina sluchaj-ten zasilek nie przysluguje pelnym rodzinom,ja samotnie
                wychowuje 3 miesieczna corke i otrzymam rodzinne.Zloz podanie i koniec.Jesli
                chodzi o MOPS nikt nie ma prawa powiedziec ze nie przyjmie Ci podania.To jest
                opieka spoleczna,ewentualnie moga Ci dac negatywna odpowiedz.Jestem
                pracownikiem socjalnym i u nas nie ma podobnych sytuacji,takze skladaj i nie
                patrz.Co do pracy poszukaj w tzw.Agencji pracy tymczasowej,praca najczesciej w
                hipermarketach i mozesz sama wybrac sobie godziny.Ja tak pracowalam i zyje.
                Zycze powodzenia i ucalowania dla dzieciaczka
                • ania198 Re: Prosze o pomoc 08.08.05, 21:25
                  Isabellko, orientujesz się troszkę w tych sprawach jeśli chodzi o MOPS?.
                  Chętnie porozmawiałabym z kimś na GG kto ma o tym jakieś pojęcie.
                • paulina18 Re: Prosze o pomoc 08.08.05, 22:39
                  Gdzie znajduja sie takie agencje pracy tymczasowej??
    • aqua696 Re: Prosze o pomoc 09.08.05, 01:21
      skoro dziecko ma 4 miesiace to sprawa powinna wejsc na dniach , podanie-
      wnioski zloz jesli niechce przyjac niech napisze dlaczego dolacz z sadu o
      zlozeniu o alimenty, MOPS jesli jestes uczennica moze w niektorych wypadkach
      wypacac rodzinne na ciebie.
      • isabelka20 Re: Prosze o pomoc 09.08.05, 12:10
        Agencje pracy tymczasowej znajdziesz w wyszukiwarce na internecie.Sa to miedzy
        innymi Work Service i Leader Service.Naprawde warto sprobowac i tak jak mowi
        aqua zloz podanie-wniosek.
        Jezeli chodzi o znajomosc spraw MOPSU to wiem sporo,choc wieksze doswiadczenie
        mam w MOPR (jestem ta okropna baba co chodzi do ludzi na wywiady hihi )
        Pozdrawiam i zycze powodzenia
        iza z oliwka
        • rapitus Re: Prosze o pomoc 09.08.05, 21:05
          kryterium miesięczne dochodowe na osobe w rodzinie gdy nie wynosi po
          podzieleniu 316 zł ( ustawa) to sa spelnione warunki do rozpatrzenie każdego
          wniosku

i nikt łaski nie robi to gwarantuje ustawa i nie dzielą tam swoich pieniedzy

wniosek składa sie w dwóch egzemplarzach za potwierdzeniem złożenia na
          dziennik podawczy w sekretariacie i niech sekretarka czy sekretarz najlepiej
          wpisze numer wpisu z dziennika podawczego , zanosi sie składa sie czeka sie na
          pieczatke na kopii i sie wychodzi, oni dalsze proicedury musza znać, a majac
          coś jakies podanie wniosek złozony przez dziennik podawczy musza cos z tym
          zrobić

moga zażadać potwierdzenia zarejestrowania sie urzedzie pracy jako osoba
          bezrobotna, szkoła w tym wypadku nie ma wiekszego znaczenia, może urząd pracy
          zaproponowac jakas prace i bedzie po kłopocie , niewiadomo ile masz lat ale do
          szkoły mozna np isc zaocznie

pozdrowienia - swiat jest malutki wszystko bedzie dobrze, a pacowac musimy
          wszyscy

3maj sie
          • paulina18 Re: Prosze o pomoc 09.08.05, 22:34
            chyba mnie pan zle zrozumial. Sprawe o alimenty mam wniesiona, tylko ze
            niechcieli przyjac podania o rodzinne ale dzieki pani ktora mi napisala ze jest
            pracownikiem sojcalnym wywalczylam swoje. Pani sie na mnie popatrzyla jakbym
            byla intruzem i stwierdzila ze najlepiej by bylo jakbym zlozyla podanie po
            wyroku ale skoro jestem taka uparta to ona o samo rodzinne mi przyje. W dodatku
            zlozylam sobie podanie o zasilek celowy i okresowy (tez mi bez problemu
            przyjela) Jutro ide na rozmowe w sprawie pracy wiec mam nadzieje ze bedzie
            dobrze. Bardzo dziekuje pani niepamietam terza nicku ale chyba izabelka za
            udzielenie pomocy. dzieki pani zalatwilam dzis wiele spraw o ktorych niemialam
            nawet pojecia. A co do szkoly to jest wazne wiec musze sie uczyc. Zostal mi
            jeszcze rok wiec szkoda przerywac.
    • maly.detektyw Re: Prosze o pomoc 09.08.05, 23:11
      polecam wątek:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20897&w=17635510&a=18810734i
      64.233.183.104/search?
      q=cache:1fcFVBFNaNwJ:www.babyboom.pl/forum/index.php/topic,911.new.html+Alegrowi
      czka%40interia.pl&hl=pl
      w postach pauliny18 jest tyle niespójności, że szok! nastolatka usilnie stara
      się o dziecko, potem gdzieś jest, że za dwa miesiące ma rodzić i to był
      początek stycznia, gdzie indziej, że w kwietniu, jeszcze w innym miejscu chce
      sprzedać wózek głeboki z mało używaną spacerówką i szuka spacerówki
      na allegro konto zawieszone (www.allegro.pl/show_user.php?
      search=Alegrowiczka@interia.pl)
      Paulinko jak to jest z tym staraniem o dziecko od roku itp?
      • maly.detektyw jeszcze raz linki 09.08.05, 23:17
        ponieważ linki są za długie i nie da się na nie kliknąć więc podam je w inny
        sposób:
        tiny.pl/qrtk
        tiny.pl/qrt8
        tiny.pl/qrtv
        tiny.pl/qrts

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka