Dodaj do ulubionych

Uwaga ...Kłamczucha

18.09.05, 18:30
Polecam uwadze Pań Iloneczkę 27... piszę o niej w poście iloneczka 27...
Jestem nową osobą na forum ,ale już od dłuższego czasu przypatruję się
wypowiedziom na forum, przykro mi,że są osoby żerujące na dobrym sercu innych
ludzi , czytałam o paniach sprzedających podarowane rzeczy na Allegro ,lub
zawikłaną historię Iwonki z czwórką dzieci i mężem alkocholikiem. Siedzę w
domu z dziećmi i spędzam dużo czasu na necie serfując po różnych miejscach ,
aby założyć sobie net rzuciłam palenie ,ale warto było. Pozdrawiam wszystkich...
Obserwuj wątek
    • vikiko Re: Uwaga ...Kłamczucha 18.09.05, 19:11
      gratuluję rzucenia paleniawink ja też już nie palę w maju było 2 latawink
      • rapitus Re: Uwaga ...Kłamczucha 18.09.05, 20:47
        dziewczyny ale z tym niepaleniem do strzał w samą dziesiątkę wink, tak trzymać,
        nie pijcie też wogóle alkoholu, bez tego też może być fajnie

pozdrowienia
      • roxanna1336 Re: Uwaga ...Kłamczucha 19.09.05, 11:52
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=344&w=25201247&v=2&s=0 Poczytajcie
        jak Ilonka opowiada o sobie i swoim życiu .....
        • malgog ............ 19.09.05, 14:43

Czy nie przesadzacie z tymi oskarżeniami ???

Nie chcę bronić tej dziewczyny, ale nigdzie nie znalazłam informacji, że
          jest "biedna", nie ma co jeść, jest w trudnej sytuacji itd.i w związku z tym
          prosi o cokolwiek dla dzieci.
          Wszystkie zamieszczone przez nią posty są prośbami o ubranka czy buciki dla
          synka lub maleństwa w brzuchu lub odpowiedziami na ofery oddania takowych.
          Ja przynajmniej nie znalazłam inf., potwierdzającej jakieś oszustwo.

Nie dajmy się zwariowac i nie doszukujmy się w każdej nowopojawiającej się na
          forum osoby - oszustki, próbującej wyłudzić ubranka.

• ach41 malgog 19.09.05, 17:52
            malgog a czy czytałaś ten post?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=615&w=29196095

• baem Re: malgog 19.09.05, 20:19
              I co z tego wynika?Na pewno nie żadne kłamstwo. Coś się we mnie gotuje jak
              czytam takie wyrzuty czy tym bardziej oskarżenia. Czy wy myślicie, żę o pomoc
              można prosić tylko wtedy,gdy jest tak źle, że nie może być gorzej?Ja też mam
              dom i stary samochód. Ale wszystko ma swoją cenę- mam gdzie mieszkać,ale co
              mieiąc trzeba spłacać niemały kredyt. A samochód to taki luksus, kiedy do
              szkoły jest dwa kilometry, a do lekarza osiem? Czasem nie starcza nam do
              pierwszego, czasem jest trochę lepszy miesiąc.Mam 4 dzieci, ale cieszę się ,że
              mam znajomych, od których dostaję ubrania i wózek i inne rzeczy, którzy nie
              wypominają mi tego, co z wielkim trudem udało nam się zdobyć.A tego który prosi
              łatwo pozbawić godności takimi uwagami. Nie znacie sytuacji tej dziewczyny, nie
              wiecie na jakiej zasadzie chce kupić dom, zresztą to jej sprawa. A jeszcze raz
              mówię z doświadczenia- to,że ktoś może kupić dom nie znaczy, że w najbliższych
              latach będzie mógł zaspokoć wszystkie inne potrzeby swojej rodziny.
              • roxanna1336 Re: malgog 19.09.05, 21:29
                To prawda,że posiadanie domu ,czy samochodu nieświadczy o niczym ,w życiu róznie
                się układa, wiem coś o tym ,ale nie o mnie przecierz chodzi. Chciałam tylko ,aby
                wasza pomoc skierowana była do mamy może trochę bardziej w potrzebie niż osoba ,
                szukająca domu do kupna , ale mogę się mylę w końcu jestem tutaj nowa . Jeśli
                kogoś uraziłam to przepraszam . Nie chcę aby ktoś pomyślał sobie,że jestem
                wrednym i zawistnym babskiem , na Iloneczkę trafiłam czystym przypadkiem , i
                pisząc to myślałam ,że może ktoś z forumowiczek , zna ją . Jeśli uważacie ,że
                nie mam racji chętnie skasuę swój post i zapomnimy o całej sprawie.
                • babcia_marysia Re: malgog 19.09.05, 22:05
                  z tego co wyczytałam to iloneczka bardzo często jeździ do Krasnegostawu i tam
                  właśnie pragnie mieć swój domek,ale ty jesteś też z Krasnegostawu i może się
                  znacie,może masz jakiś żal do niej, dlatego robisz jej tego nazwijmy
                  delikatnie-psikusa
                  • roxanna1336 Re: malgog 19.09.05, 22:46
                    babcia_marysia napisała:

> z tego co wyczytałam to iloneczka bardzo często jeździ do Krasnegostawu i tam
                    > właśnie pragnie mieć swój domek,ale ty jesteś też z Krasnegostawu i może się
                    > znacie,może masz jakiś żal do niej, dlatego robisz jej tego nazwijmy
                    > delikatnie-psikusa NIe Babciu Marysiu , nie znam iloneczki , nie mam też o
                    nic żalu do niej , to czysty przypadek, to co pani nazywa delikatnie -psikusem
                    po mojemu to podkładanie świni. Nie bawię się w takie gierki , przy czwórce
                    dzieci nie mam czasu na takie rzeczy.
                    • babcia_marysia Re: malgog 19.09.05, 22:49
                      jeżeli uraziłam to bardzo przepraszam,chciałam tylko załagodzić aby nie powstała
                      nowa kłótnia,bo ostatnio co dwa -trzy dni jest nowa afera...Przepraszam
                      • roxanna1336 Re: malgog 19.09.05, 23:32
                        Babciu Marysiu, nie ma potrzeby przepraszać , ja się nie gniewam. Teraz
                        żałuję,że poruszyłam ten temat , chciałam dobrze, ale na drugi raz udam głuchą i
                        ślepą. Czytałam o waszej pomocy dla Iwonki i jej dzieci , bardzo mi przykro ,że
                        to taki przybrało obrót. Szkoda dzieciaczków...
                        • mamaroksany do roxany..... 20.09.05, 08:52
                          niestety ja niedawno też poruszyłam podobny temat ale doszło jeszcze zmienienie
                          nicka, wywęszyłam i tez powstała afera łącznie z grożeniem mi na priv przez
                          panią nn ale chyba wszyscy znają historię. I wiem jedno, nie należy się wychylać
                          bo zaraz dostaniesz "po łapkach". Nie wiem czy jest to forum dla potrzebujących
                          ale napewno jest to forum w połowie dla naciągaczek...... takie jest moje zdanie
                          i mam nadziej ze nie uraziłam tych najbardziej potrzebujących, nie to jest moim
                          zamiarem... pozdrawiam wszystkie dociekliwe..Aga
                          • malgog do roxany i innych śledczych 20.09.05, 09:12

Droga mamoroksany,

Od razu na wstępie napiszę, że nie pochodzę z Krasnegostawu, nie znam iloneczki
                            i jestem jedynie osobą, która w miarę możliwości i czasu stara się czasami
                            komuś pomóc.

Przyznaję się, że nie przeczytałam wszystkich podanych przez Ciebie wyżej
                            linków (bo nieotwierają się), przeczytałam wyłącznie te na oddam-przyjmę i
                            regionalne (dot. Krasnegostawu),
                            co absolutnie nie zmienia mojego zdania na opisany temat.

Wg mnie zbyt pochopnie nazywasz iloneczkę "kłamczuchą".

To, że ktoś chce kupić dom nie zmienia faktu, że MOŻE poprosić o ubranka lub
                            inną pomoc, a kwestią jego sumienia pozostanie fakt, czy tej pomocy
                            rzeczywiście potrzebuje czy też nie.
                            Od nas zależy także bez wątpienia to czy tej pomocy udzielimy.

Zauważyłam, że ostatnio mnożą się informacje o oszustkach, wyłudzaczkach itd.

Opanujmy się.

Jeśli rzeczywiście mamy czas na to, aby ustalić, że ktoś próbuje coś wyłudzić
                            czy prosi o pomoc , której tak naprawdę nie potrzebuje bo np. handluje rzeczami
                            na allegro - wystarczy zgłosić to do moderatorki smile)))))
                            i zamieścić post z informacją o tym fakcie
                            bez prywatnych wycieczek, obrażania się, obrzucaniem wyzwiskami itd.

To tyle,
                            a tak na przyszłość, aż boję się,
                            że kiedyś kierowana chęcią pomocy komuś potrzebującemu zamieszczę post z prośbą
                            o cokolwiek i ... zostanę zlinczowana na forum sad((((

• roxanna1336 Re: do roxany i innych śledczych 20.09.05, 09:46
                              NIe sądziłam ,że wywołam taką burzę , nie miałam pojęcia ,że za dobre chęci
                              można usłyszeć tyle przykrych słów, ale nic to. Proponuję zostawmy ten temat,
                              robicie dla mam tyle dobrego,że szkoda o tym zapominać. Przykro mi tylko za
                              epitet śledczego. Zgłaszam post do usunięcia , szkoda czasu na kłótnie, nie
                              cierpię się kłócić! Myślę ,że jak poznacie mnie biżej ,to zmienicie o mnie
                              zdanie. Pozdrawiam.
                              • malgog Re: do roxany i innych śledczych 20.09.05, 10:03

"epitet" wg. Słownika Wyrazów Obcych i Zwrotów Obcojęzycznych W. Kopalińskiego -
                                -kreślenie dodane do imienia, nazwy, uwydatniające jakąś cechę (...)

ja osobiście nie uważam określenia "śledczy" za obraźliwe

nie wywołałaś jakiejś specjalnej burzy,
                                wg mnie nazwałaś kogoś niewłaściwie(bo nazwanie kłamczuchą za takie uważam)
                                może lepiej byłoby "wyłudzaczka" ???? smile))))

• maria_rosa Re: Uwaga ...Kłamczucha 19.09.05, 20:17
      O co chodzi z tą iloneczką, czy ktoś może mnie oświecić gdyż mam problem z
      otworzeniem podanych linków.
    • mamaroksany DO MALGOG 20.09.05, 18:47
      bardzo proszę czytaj kto napisał główny wątek a nie kieruj słowa nie wiedząc kto
      rozpoczął temat. Roxanna1336 i mamaroksany to dwie inne osoby!!!!!!!!!!!!!
      • malgog do mamyroksany i roxanny... 21.09.05, 08:35

zwracam honor
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka