mygdula 14.11.05, 10:53 Ponieważ poprzedni temat zagnął już w tłumie a sprawa jest dośc pilna, to podciągam do góry a tu jest link z całym tematem. Pozdrawiam i jeśli można to prosze o odzew. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=615&w=31699019&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ach41 Re: BLIŹNIAKI Z MOSKORZYNA 14.11.05, 10:56 mygdula a ta miejscowość gdzie leży? jakie to województwo? Odpowiedz Link Zgłoś
mygdula Re: BLIŹNIAKI Z MOSKORZYNA 14.11.05, 11:25 Moskorzyn do jest w zachodniopomorskim, gmina Dolice. A co do kombinezonów to może poszperamy na allegro, może coś się znajdzie za neiwielkie pieniazki. Jak by któraś z was wypatrzyla coś fajnego to proszę podać mi link do aukcji. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota9620 BLIŹNIAKI NIE MAJĄ KOMBINEZONÓW NA ZIMĘ!!!! 14.11.05, 11:06 Dziewczyny, bliźniaki nie mają kombinezonów na zimę! Potrzeba rozmiarów:90 i 80.Jeśli, któraś z Was mogłaby w tej kwestii pomóc to skontaktujcie się z mygdulą lub ze mną.Pokryję koszty przesyłki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: BLIŹNIAKI NIE MAJĄ KOMBINEZONÓW NA ZIMĘ!!!! 14.11.05, 15:09 Witam ja mam spakowane 2 paczki dla Pani Renaty jedna z ubraniami w większości dla bliźniaków ale także dla Pani Renaty + firany (nistety kombinezonów zimowych nie mam zajrzę na allegro. druga z jedzeniem, środkami czystości i kilkoma zabawkami - makaron x 2 - kasza x 2 - konserwa mięsna x 2 - budyniex 2 - kisiel x 2 - przecier pomidorowy x 2 - rosołki kostka x 4 - słoiczki z gerbera obiadkix 4 - słoiczki z gerbera deserki x 4 - soki gerber x 4 - herbatka Hipp x 1 - kaszka Nestle x 2 - mydło dla dzieci bambino x 3 - szampon dla dzieci x 1 - oliwka x 1 - płyn do mycia naczyń x 1 - mydła x 4 jutro wysyłam paczki Odpowiedz Link Zgłoś
mygdula Re: BLIŹNIAKI NIE MAJĄ KOMBINEZONÓW NA ZIMĘ!!!! 14.11.05, 16:19 Trautlusia super że masz już paczki gotowe. Napewno sparwisz im ogromną radość. A co do kombinezonów bo dziś na chwilkę weszłam na allegro i zaznaczyłąm parę kombinezonów, teraz musze poczekać parę dni do końca aukcji i mam nadzieję że kupię coś za nie duże pieniążki. Ale to dam znać za kilka dni. Pozdarwiam serdecznie Mygdula. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota9620 Re: BLIŹNIAKI NIE MAJĄ KOMBINEZONÓW NA ZIMĘ!!!! 15.11.05, 10:40 Ja też mama już gotową paczkę. Nie liczyłam wszystkiego co tam włożyłam ale jest makaron, ryż, kawa, herbata, kaszki dla maluchów, konserwy, budynie, kisiele,cukier. Myślę, że tego nigdy nie za wiele, dlatego jak ktoś wyślę od siebie podobną paczkę, to się nie zmarnuje.Jutro wysyłam Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: BLIŹNIAKI Z MOSKORZYNA 15.11.05, 20:00 Paczki wysłane, czekam na info co do kombinezonów dla bliźniaków dzisiaj byłam w lumpeksie i wypatrzyłam dwa ale nie koniecznie fajne Odpowiedz Link Zgłoś
mygdula Re: BLIŹNIAKI Z MOSKORZYNA 15.11.05, 21:50 W ciągu najbliższych 7 dni, zakończą się aukcje z kombinezonami które obserwuję. Kombinezony są grube i nawet dosć fajne, jeśli nie wylicytują za drogo to kupię oba i poślę P. Renacie, ale to jeszcze dam znac w ciągu tygodnia co się udało zrobić. Pozdrawiam Mygdula. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota9620 Re: BLIŹNIAKI Z MOSKORZYNA 16.11.05, 10:11 Paczka wysłana Dorzuciłam trochę pluszaków dla maluchów... Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
26magda3 Re: BLIŹNIAKI Z MOSKORZYNA 16.11.05, 11:12 prosze adres na priva i rozmiary dzieciaków oraz informację jakich ciuchów najbardziej potrzeba - bluzek czy spodenek???? może trochę uszczuplę garderobę swojemu Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: BLIŹNIAKI Z MOSKORZYNA 19.11.05, 00:17 WItam, jeden kombineznon zimowy dla Paulinki mam na oko 86 cm, okazało się że u mojej siostry zostało jeszcze troche ciuszków dla dzieci no i znalazł sie tez kombinezon Potrzebny jeszcze jeden dla Remigiusza na 90 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
mygdula Re: BLIŹNIAKI Z MOSKORZYNA 19.11.05, 10:30 oki, w takim razie ja kupię ten większy kombinezon i wyślę po niedzieli. Pozdrawiam Serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
26magda3 mam paczke a w niej: 21.11.05, 13:36 7 bluzek, 1 gruby sweter, 1 dres, 2 podkoszulki i jedne spodnie dżinsowe - ubranka raczej chłopięce w rozmiarach od 86. Dzinsy mocno zniszcone więc raczej tylko po domu lub do piasku, 2 bluzeczki z plamami - reszta w stanie dobrym!! dorzuce jeszcze kilka pampersów wyśle jak tylko wyjde z domu jak dojdzie prosze o informacje Odpowiedz Link Zgłoś
26magda3 Re: mam paczke a w niej: 21.11.05, 13:38 i jeszcze 1 kurtka na wiosne - mam nadzieje, że bedzie dobra Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: mam paczke a w niej: 21.11.05, 14:08 super dzieki serdeczne ja dzisiaj wysyłam kombinezon zimowy dla Paulinki-zima zawitała to nie ma co czekać Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: BLIŹNIAKI Z MOSKORZYNA 23.11.05, 11:53 Dzisiaj wysłałam kolejną paczkę a w niej: - kombinezon zimowy dla Paulinki - zimowe sweterki 3 rozmiar 86,90 - kilka ciepłych sukienek będa mysle na wczesną wiosne dla Paulinki - spodnie 2 pary dla Remigiusza - spodnie ortalionowe ocieplane dla Remigiusza - koszulki - proszek do prania mały x 1 - 2 pasztety - 2 konserwy mięsne - 2 opakowania kostek rosołowych - barszcz i grochowa w trobekach - 2 czekolady - makaron x 1 - margarna do kanapek duze opakowanie Odpowiedz Link Zgłoś
malgog Re: BLIŹNIAKI Z MOSKORZYNA 23.11.05, 12:10 Zebrałam sporo pościeli, prześcieradeł, ręczników. Używane ale w bardzo dobrym stanie. Mam też pluszaki dla bliźniaków. W weekend postaram się dokupić chemię, soki, odżywki i coś z żywności. Jak wyślę paczkę - napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: BLIŹNIAKI Z MOSKORZYNA 23.11.05, 17:33 super Dziewczyny a może pomyślimy o paczkach mikołajkowo światecznych dla dzieci Pani Renaty - tak myśle że może chętne osoby napiszą co ewentualnie byłyby w stanie dla dzieci wysłać (oczywiście poza jedzeniem bo to zawsze się przyda a przed swiętami najbardziej), pisze dzieci ale przecież Malwina to już panna 15 lat Czekam na list od Pani Renaty może dowiemy się czegoś więcej - dla Paulinki i Remigiusza wyślę w paczce na świeta słodycze, dla Remka autko z Wadera dla Pauilinki jakąś lalę - dla starszych dziaciaków słodycze myslę ze dla starszego syna chyba Seweryn ale nie chce przekręcić bluza , dla Malwiny tez myśle jakąs bluzka teraz w H&M sa super przeceny i za 20 zł mozna dostac naprawde fajową bluzke ewentualnie jakies kosmetyki mam namysli balsam do ciała, kremy itp. jakos szminki i cienie nie podobaja mi sie w tym wieku Odpowiedz Link Zgłoś
mygdula Re: BLIŹNIAKI Z MOSKORZYNA 24.11.05, 11:32 Syn to Sylwester No ja właśnie zbieram paczkę na początek grudnia aby dotarła na Mikolaja. Jak już zapakuję to napisze co wysyłam. Jeśli dostaniesz list od Pani Renaty to napisz prosze co pisała, czy doszly paczki i co tam jeszcze im trzeba. Pani Renata mi pisala że wstydzi się wypisywać szczegółowo co im potrzeba bo nie chce żebyśmy poczuly się naciskane z jej strony. Ale myślę że takie konkrety ulatwily by nam organizację tego wszytskigo. Jeśli otrzymasz list do końca listopada to daj koniecznie znać to podokłądam do paczki i wyślę na początku grudnia. Pozdrawiam Mygdula. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota9620 Re: BLIŹNIAKI Z MOSKORZYNA 24.11.05, 11:41 Planuję poza paczką z jedzonkiem przed świętami, wysłać coś dla starszych dzieciaków. Maluchy z tego co czytam są już trochę ubrane, a dla starszych jakoś nie bardzo wszystkie mamy co wysłać, więc dobrym pomysłem jest kupienie im czegoś z ubrań.Radość będzie duża mam nadzieję! Poszukam czegoś odpowiedniego .A dla maluchów jakieś zabaweczki małe Tak bardzo chciałoby się aby wszyscy mieli normalne święta...... Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: BLIŹNIAKI Z MOSKORZYNA 30.11.05, 10:37 Dziewczyny do dzisiaj nie dostałam listu od Pani renaty - mam nadzieje że wszystko OK i że paczki doszły z poczty tez zwrotu nie dostałam Odpowiedz Link Zgłoś
malgog Do Traulusi 30.11.05, 11:19 Podeślij mi adres p. Renaty bo mam gdzieś w zakamarkach poczty gazetowej i nie mogę odnaleźć paczka przygotowana, zawiera - sporo ciuchów dla bliźniaków, piżamki, polarowe bluzki, spodenki, używane ale wszystko w bardzo dobrym stanie, rozmiary od 92 cm wzwyż - słodycze (dużo różnych) - kilka zmian pościeli, ręczniki, - mydła, krem nivea, płyn do mycia naczyń - drobiazgi dla starszych dzieciaków : flamastry, kredki, gumki, gadżety szkolne - ryza białego papieru - żywność : olej, konserwy, cukier, kawa, cherbata, sucha krakowska, makarony, inne Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: Do Traulusi 30.11.05, 11:58 Malgog odpisze na priva wieczorem adres mam w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
mygdula Re: I co zz tym listem??? 01.12.05, 10:58 Hej no i jak tam przyszedł list od Pani Renaty bo szykuje paczkę i zastanawiam się czy jest coś pilnego do załatwieni i wysłania. Pozdarwiam Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: I co zz tym listem??? 01.12.05, 15:07 do wczoraj list nie przyszedł - jak wróce wieczorem do domu to sprawdzę, może dzisiaj coś przyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: I co zz tym listem??? 06.12.05, 09:53 Dziewczyny - nie otrzymałam listu od Pani Renaty - mozliwe że nie miała czasu lub coś innego wypadło, do paczki świątecznej dołączę następny list . Jednak mam prosbę gdyby któras z Was mogła również dołączyć do paczki list wtedy może jedna z nas otrzymała by odp. i mogłaby przekazać tutaj co i jak u Pani Renaty i jej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota9620 Re: I co zz tym listem??? 06.12.05, 12:42 Cześć Dziewczyny, nie było mnie tutaj trochę, ponieważ byłam w szpitalu z moją Julą..Ja też nie otrzymałam listu od p.Renaty, a paczka doszła z pewnościa, bo nie mam zwrotu. Myślę, że nie ma czasu albo poczta daleko.. Jak odezwie się to dam znać. Pozdrawiam i życzę miłych mikołajków Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: Przyszedł list - złe wieści! 12.12.05, 22:32 Dziewczyny dzisiaj otrzymałam list od Pani Renaty - niestety złe wieści mąż Pani Renaty zginął w wypadku samochodowym, dlatego tak długo nie odpisywała. Straszne-teraz jest sama i tak jak pisze w liscie bardzo jej ciezko bo mąż czasem coś zarobił na czarno. Na szczeście Bliźniaki zdrowe i wesołe, co do prosby o rozmiary starszych dzieci to Pani Renata podała ale bez szczegółów Maliwna nosi rozmiar L, Sylwester rozmiar M, Pani Renata XL. - poprosze ją o bardziej szczegółowe wymiary. Myślę że na razie musi nam to wystarczyć- jeżeli chodzi o paczki świąteczne. Pani Renata za wszystko bardzo dziękuje-musze skorygować błednie podane przeze mnie nazwisko ja podawałam Wójcik a ma być Wójtowicz. Jeżeli wysłanie paczek na świeta jest nadal aktualne to piszcie co kto wysyła. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua696 Re: Przyszedł list - złe wieści! 12.12.05, 22:47 moze ktos ma tel. wiem ze w takiech chwili niema glowy ale niechz aktem zgonu zglosi sie tam gdzie skaldala o rodzinny na jego podstawie dostanie automatycznie po zlozeniuw niosku na dzieci zasilek dla samotnych w tej przypadku dosc spora suma co meisiac do budzetu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: Przyszedł list - złe wieści! 13.12.05, 10:10 dziekuje przekażę w następnym liscie który pisze do Pani Renaty. Nie wiem czy ma telefon ale chyba nie. Odpowiedz Link Zgłoś