Dodaj do ulubionych

BLIŹNIAKI Z MOSKORZYNA

14.11.05, 10:53
Ponieważ poprzedni temat zagnął już w tłumie a sprawa jest dośc pilna, to
podciągam do góry a tu jest link z całym tematem. Pozdrawiam i jeśli można to
prosze o odzew.
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=615&w=31699019&v=2&s=0
Obserwuj wątek
    • ach41 Re: BLIŹNIAKI Z MOSKORZYNA 14.11.05, 10:56
      mygdula a ta miejscowość gdzie leży? jakie to województwo?
      • mygdula Re: BLIŹNIAKI Z MOSKORZYNA 14.11.05, 11:25
        Moskorzyn do jest w zachodniopomorskim, gmina Dolice.
        A co do kombinezonów to może poszperamy na allegro, może coś się znajdzie za
        neiwielkie pieniazki. Jak by któraś z was wypatrzyla coś fajnego to proszę podać
        mi link do aukcji. Pozdrawiam.
    • dorota9620 BLIŹNIAKI NIE MAJĄ KOMBINEZONÓW NA ZIMĘ!!!! 14.11.05, 11:06
      Dziewczyny, bliźniaki nie mają kombinezonów na zimę! Potrzeba rozmiarów:90 i
      80.Jeśli, któraś z Was mogłaby w tej kwestii pomóc to skontaktujcie się z
      mygdulą lub ze mną.Pokryję koszty przesyłki.
      Pozdrawiam
      • trautlusia Re: BLIŹNIAKI NIE MAJĄ KOMBINEZONÓW NA ZIMĘ!!!! 14.11.05, 15:09
        Witam ja mam spakowane 2 paczki dla Pani Renaty
        jedna z ubraniami w większości dla bliźniaków ale także dla Pani Renaty +
        firany (nistety kombinezonów zimowych nie mam zajrzę na allegro.
        druga z jedzeniem, środkami czystości i kilkoma zabawkami
        - makaron x 2
        - kasza x 2
        - konserwa mięsna x 2
        - budyniex 2
        - kisiel x 2
        - przecier pomidorowy x 2
        - rosołki kostka x 4
        - słoiczki z gerbera obiadkix 4
        - słoiczki z gerbera deserki x 4
        - soki gerber x 4
        - herbatka Hipp x 1
        - kaszka Nestle x 2
        - mydło dla dzieci bambino x 3
        - szampon dla dzieci x 1
        - oliwka x 1
        - płyn do mycia naczyń x 1
        - mydła x 4

jutro wysyłam paczki
        • mygdula Re: BLIŹNIAKI NIE MAJĄ KOMBINEZONÓW NA ZIMĘ!!!! 14.11.05, 16:19
          Trautlusia super że masz już paczki gotowe.
          Napewno sparwisz im ogromną radość. A co do kombinezonów bo dziś na chwilkę
          weszłam na allegro i zaznaczyłąm parę kombinezonów, teraz musze poczekać parę
          dni do końca aukcji i mam nadzieję że kupię coś za nie duże pieniążki. Ale to
          dam znać za kilka dni. Pozdarwiam serdecznie Mygdula.
          • dorota9620 Re: BLIŹNIAKI NIE MAJĄ KOMBINEZONÓW NA ZIMĘ!!!! 15.11.05, 10:40
            Ja też mama już gotową paczkę. Nie liczyłam wszystkiego co tam włożyłam ale
            jest makaron, ryż, kawa, herbata, kaszki dla maluchów, konserwy, budynie,
            kisiele,cukier. Myślę, że tego nigdy nie za wiele, dlatego jak ktoś wyślę od
            siebie podobną paczkę, to się nie zmarnuje.Jutro wysyłamsmile
            Pozdrawiam serdecznie.
    • trautlusia Re: BLIŹNIAKI Z MOSKORZYNA 15.11.05, 20:00
      Paczki wysłane, czekam na info co do kombinezonów dla bliźniaków dzisiaj byłam
      w lumpeksie i wypatrzyłam dwa ale nie koniecznie fajne
    • mygdula Re: BLIŹNIAKI Z MOSKORZYNA 15.11.05, 21:50
      W ciągu najbliższych 7 dni, zakończą się aukcje z kombinezonami które obserwuję.
      Kombinezony są grube i nawet dosć fajne, jeśli nie wylicytują za drogo to kupię
      oba i poślę P. Renacie, ale to jeszcze dam znac w ciągu tygodnia co się udało
      zrobić. Pozdrawiam Mygdulasmile.
      • dorota9620 Re: BLIŹNIAKI Z MOSKORZYNA 16.11.05, 10:11
        Paczka wysłanasmile Dorzuciłam trochę pluszaków dla maluchów...
        Pozdrawiam serdeczniesmile
    • 26magda3 Re: BLIŹNIAKI Z MOSKORZYNA 16.11.05, 11:12
      prosze adres na priva i rozmiary dzieciaków oraz informację jakich ciuchów
      najbardziej potrzeba - bluzek czy spodenek???? może trochę uszczuplę garderobę
      swojemusmile
    • trautlusia Re: BLIŹNIAKI Z MOSKORZYNA 16.11.05, 11:33
      wysłałam na priva
      • trautlusia Re: BLIŹNIAKI Z MOSKORZYNA 19.11.05, 00:17
        WItam,
        jeden kombineznon zimowy dla Paulinki mam na oko 86 cm, okazało się że u mojej
        siostry zostało jeszcze troche ciuszków dla dzieci no i znalazł sie tez
        kombinezonsmile Potrzebny jeszcze jeden dla Remigiusza na 90 cm.
        • mygdula Re: BLIŹNIAKI Z MOSKORZYNA 19.11.05, 10:30
          oki, w takim razie ja kupię ten większy kombinezon i wyślę po niedzieli.
          Pozdrawiam Serdecznie.
    • 26magda3 mam paczke a w niej: 21.11.05, 13:36
      7 bluzek, 1 gruby sweter, 1 dres, 2 podkoszulki i jedne spodnie dżinsowe -
      ubranka raczej chłopięce w rozmiarach od 86. Dzinsy mocno zniszcone więc raczej
      tylko po domu lub do piasku, 2 bluzeczki z plamami - reszta w stanie dobrym!!
      dorzuce jeszcze kilka pampersów
      wyśle jak tylko wyjde z domusmile

jak dojdzie prosze o informacje
      • 26magda3 Re: mam paczke a w niej: 21.11.05, 13:38
        i jeszcze 1 kurtka na wiosne - mam nadzieje, że bedzie dobrasmile
        • trautlusia Re: mam paczke a w niej: 21.11.05, 14:08
          super dzieki serdeczne ja dzisiaj wysyłam kombinezon zimowy dla Paulinki-zima
          zawitała to nie ma co czekać smile
    • 26magda3 Re: BLIŹNIAKI Z MOSKORZYNA 21.11.05, 17:48
      wysłałamsmile
      • trautlusia Re: BLIŹNIAKI Z MOSKORZYNA 23.11.05, 11:53
        Dzisiaj wysłałam kolejną paczkę a w niej:
        - kombinezon zimowy dla Paulinki
        - zimowe sweterki 3 rozmiar 86,90
        - kilka ciepłych sukienek będa mysle na wczesną wiosne dla Paulinki
        - spodnie 2 pary dla Remigiusza
        - spodnie ortalionowe ocieplane dla Remigiusza
        - koszulki
        - proszek do prania mały x 1
        - 2 pasztety
        - 2 konserwy mięsne
        - 2 opakowania kostek rosołowych
        - barszcz i grochowa w trobekach
        - 2 czekolady
        - makaron x 1
        - margarna do kanapek duze opakowanie
        • malgog Re: BLIŹNIAKI Z MOSKORZYNA 23.11.05, 12:10

Zebrałam sporo pościeli, prześcieradeł, ręczników.
          Używane ale w bardzo dobrym stanie.
          Mam też pluszaki dla bliźniaków.
          W weekend postaram się dokupić chemię, soki, odżywki i coś z żywności.
          Jak wyślę paczkę - napiszę.
          • trautlusia Re: BLIŹNIAKI Z MOSKORZYNA 23.11.05, 17:33
            super
            Dziewczyny a może pomyślimy o paczkach mikołajkowo światecznych dla dzieci Pani
            Renaty - tak myśle że może chętne osoby napiszą co ewentualnie byłyby w stanie
            dla dzieci wysłać (oczywiście poza jedzeniem bo to zawsze się przyda a przed
            swiętami najbardziej), pisze dzieci ale przecież Malwina to już panna 15 lat smile
            Czekam na list od Pani Renaty może dowiemy się czegoś więcej
            - dla Paulinki i Remigiusza wyślę w paczce na świeta słodycze, dla Remka autko
            z Wadera dla Pauilinki jakąś lalę
            - dla starszych dziaciaków słodycze myslę ze dla starszego syna chyba Seweryn
            ale nie chce przekręcić bluza , dla Malwiny tez myśle jakąs bluzka teraz w H&M
            sa super przeceny i za 20 zł mozna dostac naprawde fajową bluzke ewentualnie
            jakies kosmetyki mam namysli balsam do ciała, kremy itp. jakos szminki i cienie
            nie podobaja mi sie w tym wieku
            • mygdula Re: BLIŹNIAKI Z MOSKORZYNA 24.11.05, 11:32
              Syn to Sylwestersmilesmilesmile
              No ja właśnie zbieram paczkę na początek grudnia aby dotarła na Mikolaja. Jak
              już zapakuję to napisze co wysyłam.
              Jeśli dostaniesz list od Pani Renaty to napisz prosze co pisała, czy doszly
              paczki i co tam jeszcze im trzeba. Pani Renata mi pisala że wstydzi się
              wypisywać szczegółowo co im potrzeba bo nie chce żebyśmy poczuly się naciskane z
              jej strony. Ale myślę że takie konkrety ulatwily by nam organizację tego
              wszytskigo. Jeśli otrzymasz list do końca listopada to daj koniecznie znać to
              podokłądam do paczki i wyślę na początku grudnia. Pozdrawiam Mygdula.
              • dorota9620 Re: BLIŹNIAKI Z MOSKORZYNA 24.11.05, 11:41
                Planuję poza paczką z jedzonkiem przed świętami, wysłać coś dla starszych
                dzieciaków. Maluchy z tego co czytam są już trochę ubrane, a dla starszych
                jakoś nie bardzo wszystkie mamy co wysłać, więc dobrym pomysłem jest kupienie
                im czegoś z ubrań.Radość będzie duża mam nadzieję! Poszukam czegoś
                odpowiedniego .A dla maluchów jakieś zabaweczki małesmile
                Tak bardzo chciałoby się aby wszyscy mieli normalne święta......
                Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie!
                • trautlusia Re: BLIŹNIAKI Z MOSKORZYNA 30.11.05, 10:37
                  Dziewczyny do dzisiaj nie dostałam listu od Pani renaty - mam nadzieje że
                  wszystko OK i że paczki doszły z poczty tez zwrotu nie dostałam
                  • malgog Do Traulusi 30.11.05, 11:19
                    Podeślij mi adres p. Renaty
                    bo mam gdzieś w zakamarkach poczty gazetowej
                    i nie mogę odnaleźć

paczka przygotowana, zawiera
                    - sporo ciuchów dla bliźniaków, piżamki, polarowe bluzki, spodenki,
                    używane ale wszystko w bardzo dobrym stanie, rozmiary od 92 cm wzwyż
                    - słodycze (dużo różnych)
                    - kilka zmian pościeli, ręczniki,
                    - mydła, krem nivea, płyn do mycia naczyń
                    - drobiazgi dla starszych dzieciaków : flamastry, kredki, gumki, gadżety szkolne
                    - ryza białego papieru
                    - żywność : olej, konserwy, cukier, kawa, cherbata, sucha krakowska, makarony,
                    inne

• trautlusia Re: Do Traulusi 30.11.05, 11:58
                      Malgog odpisze na priva wieczorem adres mam w domu.
                    • trautlusia Re: Malgog odbierz pocztę :-) 30.11.05, 20:34

• mygdula Re: I co zz tym listem??? 01.12.05, 10:58
                        Hej no i jak tam przyszedł list od Pani Renaty bo szykuje paczkę i zastanawiam
                        się czy jest coś pilnego do załatwieni i wysłania. Pozdarwiam
                        • trautlusia Re: I co zz tym listem??? 01.12.05, 15:07
                          do wczoraj list nie przyszedł - jak wróce wieczorem do domu to sprawdzę, może
                          dzisiaj coś przyszło.
                          • trautlusia Re: I co zz tym listem??? 06.12.05, 09:53
                            Dziewczyny - nie otrzymałam listu od Pani Renaty - mozliwe że nie miała czasu
                            lub coś innego wypadło, do paczki świątecznej dołączę następny list . Jednak
                            mam prosbę gdyby któras z Was mogła również dołączyć do paczki list wtedy
                            może jedna z nas otrzymała by odp. i mogłaby przekazać tutaj co i jak u Pani
                            Renaty i jej rodziny.
                            • dorota9620 Re: I co zz tym listem??? 06.12.05, 12:42
                              Cześć Dziewczyny, nie było mnie tutaj trochę, ponieważ byłam w szpitalu z moją
                              Julą..Ja też nie otrzymałam listu od p.Renaty, a paczka doszła z pewnościa, bo
                              nie mam zwrotu. Myślę, że nie ma czasu albo poczta daleko..
                              Jak odezwie się to dam znać.
                              Pozdrawiam i życzę miłych mikołajkówsmile
                              • trautlusia Re: Przyszedł list - złe wieści! 12.12.05, 22:32
                                Dziewczyny dzisiaj otrzymałam list od Pani Renaty - niestety złe wieści mąż
                                Pani Renaty zginął w wypadku samochodowym, dlatego tak długo nie odpisywała.
                                Straszne-teraz jest sama i tak jak pisze w liscie bardzo jej ciezko bo mąż
                                czasem coś zarobił na czarno.
                                Na szczeście Bliźniaki zdrowe i wesołe, co do prosby o rozmiary starszych
                                dzieci to Pani Renata podała ale bez szczegółów
                                Maliwna nosi rozmiar L, Sylwester rozmiar M, Pani Renata XL. - poprosze ją o
                                bardziej szczegółowe wymiary. Myślę że na razie musi nam to wystarczyć- jeżeli
                                chodzi o paczki świąteczne.
                                Pani Renata za wszystko bardzo dziękuje-musze skorygować błednie podane przeze
                                mnie nazwisko ja podawałam Wójcik a ma być Wójtowicz.
                                Jeżeli wysłanie paczek na świeta jest nadal aktualne to piszcie co kto wysyła.
                                • aqua696 Re: Przyszedł list - złe wieści! 12.12.05, 22:47
                                  moze ktos ma tel. wiem ze w takiech chwili niema glowy
                                  ale niechz aktem zgonu zglosi sie tam gdzie skaldala o rodzinny na jego
                                  podstawie dostanie automatycznie po zlozeniuw niosku na dzieci zasilek dla
                                  samotnych w tej przypadku dosc spora suma co meisiac do budzetu
                                  pozdrawiam
                                  • trautlusia Re: Przyszedł list - złe wieści! 13.12.05, 10:10
                                    dziekuje przekażę w następnym liscie który pisze do Pani Renaty. Nie wiem czy
                                    ma telefon ale chyba nie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka