Dodaj do ulubionych

Oliwka w szpialu :(((

29.12.05, 10:02
Kochane wpadlam tylko na chwilke do domu po rzeczy dla Oliwki i zeby Was
poinformowac ze goraczka u oliwki spadala tylko na 30 min-godzine i znow 40
wiec rano polecialam do lekarza i okazalo sie ze oliwka ma zapalenie oskrzeli
i odwodnila sie sad(( Jezu a tak pilnowalam by duzo pila lekarka skierowala ja
do szpitala i zostanien tam conajmniej 3 dni tewraz siedzi z nia tata ale ja
lece zeby go zmienic bo Nicolka u sasiadki Pa kochane napisze co kupilam jak
bedziemy juz w domku.Blagam pomodlcie sie zebym miala sile i o zdrowko dla
oliwii zeby szybko z tego wyszla sad(( boje sie ze to ja pogorszylam jej stan
ze dawalam leki na wlasna reke sad((
serdeczne dizkei za wszystko do "napisania"
Obserwuj wątek
    • vaniliaa1 Re: Oliwka w szpialu :((( 29.12.05, 10:23
      TRZYMAJ SIE BEDZIE DOBRZE...
    • pusi06 Re: Oliwka w szpialu :((( 29.12.05, 11:24
      Trzymaj sie
      Moja też ma zapalenie oskrzeli i krtani
      pisz co u Was
      Pozdrów Oliwkę
    • zwiatrem POMOC DLA córek Basi 29.12.05, 12:22
      witam serdecznie
      ponieważ tak się stało, że potrzebna pomoc - uważam za swój obowiązek postać
      tutaj może ktoś zechce Basi pomóc niewielka wpłatą lub lekami, tego właśnie
      brakło i stało się tak jak wyżej - ponieważ kilka e_Mam o wielkich sercach
      napisało do mnie, że wpłaciłyby kilka złotych na recepty poszpitalne to -
      chętnie podam nr konta Basi- ale jeżeli z Olsztyna jest ktoś kto posiada do
      oddania leki uodparniające, witaminy, leki (czopki też)przeciwgorączkowe dla
      dzieci 2-5lat lub Eurespal, Clemastin z ważnym terminem do spożycia - to sądzę,
      że Basia nie pogniewała by się;
      Jeśli komuś wpadłoby do głowy ganić mnie za wtrącanie się w nie moje sprawy to
      jestem głucha na coś podobnego, bowiem jeśli rzecz idzie o życie dzieci to
      pomagam i już.
      moje gg 1852133, zwiatrem@go2.pl
      • ach41 zwiatrem 29.12.05, 12:36
        zostawiłam Ci wiadomość na gg
        Agnieszka
      • d.wludyka Re: POMOC DLA córek Basi 29.12.05, 12:49
        napisałam na priv
    • 15.07.67ja Re: Oliwka w szpialu :((( 29.12.05, 12:40
      Cześć właśnie przeczytałam Twoją wiadomość.Sorry mam na imie Asia. Wiem że teraz
      przeżywasz bardzo trudne chwile jednak mogę cię odrobinę pocieszyć.
      Jeśli cię nie zanudzę to odrobinę przybliżę ci moją historie.
      Pięć lat temu zaszłam w ciąże. Gdy byłam w 6-7 tygodniu ciąży zaraziłam się od
      najstarszego syna ospą, jak wiadomo jest to choroba bardzo groźna dla dziecka,
      lekarz odmówił mi podonia przeciwciał (czy jak to się tam nazywa, już nie
      pamiętam), tłumaczył swoją decyzję tym iż z całą pewnością chorowałam na w/w
      chorobę, tylko nie pamiętam, co oczywiście było nie prawdą. Efekt był taki że
      przez 2 tygodnie leżałam w łóżku z temperaturą 39 stopni. Byłam cała wysypana.
      pozostały okres ciąży modliłam się aby moje dziecko było zdrowe i tak się stało
      27.06.2001 urodziłam zdrowego chłopca.
      Pod koniec listopada Piotruś dostał temperatury i wysypkę. Pani doktor
      stwierdziła że to trzydniówka. Po dwóch tygodniach moje dziecko zostało rutynowo
      zaszczepione, na drógi dzień po szczepieniu miał bezwładną rączkę. trzeciego
      dnia dziecko leciało mi już przez ręce, trafił do szpitala z podejrzeniem sepsy.
      Zrobiono mu nakłucie lędźwiowe, z badań wyszło że ma wirusowe zapalenie opon
      mózgowych, puź niej okazało się że jest to odczyn poszczepienny. A Piotruś nie
      miał trzydniówki tylko odrę. Pani doktor źle rozpoznała chorobę. Mój synek leżał
      w szpitalu miesiąc czasu , przeciętnie 2-3 razy w tygodniu miał robioną punkcję.
      • zwiatrem poczta gazetowa nawala 29.12.05, 13:29
        ponieważ gazetowa poczta coś słabo, gg jakoś też się nie popisało i wiadomości
        od dwóch mam szczęśliwie doszły inna drogą to błagam piszcie na
        zwiatrem@go2.pl,
        wiecie, że jest nas już dużo więcej niż wczoraj?
        super - dziękuję wszystkim
        • d.wludyka Re: poczta gazetowa nawala 29.12.05, 13:47
          do mnie doszło i odpisałam
    • 15.07.67ja Re: Oliwka w szpialu :((( 29.12.05, 12:47
      Przepraszam. Dokończe moją historie a właściwie Piotrusia. Dziś Piotruś ma 4 i
      pół roku jest najzdrowszym dzieckiem pod słońcem.
      Ja przez cały czas pobytu wszpitalu modliłam się za niego, prosząc Boga o pomoc
      nie zawiodłam się.
      Dlatego ufam że i wam pomoże, będe go o to prosiła.
      Ps. napisz jak czuje się Oliwka. Asia
    • zwiatrem lista w przygotowaniu 29.12.05, 16:07
      jest nas już całkiem niezła gromada - WSZYSTKIM e-Mamo, które do mnie pisały na
      priv, gg i tutaj JA jako mama dziękuję serdecznie. Moje serdecznie - znaczy ze
      łzami w oczach, bo pomagają mamy, które właściwie ostatnie pieniążki wysyłają,
      wiem jednak dlaczego to robią...
      Na szczęście nikt się nie ważył mnie skrytykować za podjętą akcję, choć w
      gruncie rzeczy chodziło o pieniądze a w tej kwestii bardzo trudno ufać - o tym
      wszystkie wiemy-tymbardziej wielki niech bije dzwon.
      Dla córek Baśki ważne będzie nieco lepiej teraz po chorobie zjeść, bo one obie
      chore są.
      Zobaczycie- Basia się popłacze ze szczęścia.Jak dla mnie jesteście bomba.
      Pomyślałam, że napiszę które z mam wpłaciły ale nie będę ujawniać kwot- jeśli
      ktoś z Was nie chce być na liście to słówko na priv i wykreślam- Baśka i tak
      będzie wiedzieć.
      • anik35 Danusiu wyślij mi numer konta na priv 29.12.05, 16:10
        Nie mam dużo pieniędzy ale myślę, że każdy grosz sie przyda
    • mama4dzieci Re: Oliwka w szpialu :(((SKRAJNA NEDZA PISZESZ???? 30.12.05, 17:25
      Skoro az tak zle jak pioszesz w swoim poscie....i skrajna nedza.to powiedz skad
      masz na intwernet????????????????????????
      Najtanszy abonament kosztuje 45 zl......toz to przeciez na tydzien jedzenia.
      • karinka21 Re: Oliwka w szpialu :(((SKRAJNA NEDZA PISZESZ??? 30.12.05, 18:03
        kobieto zamilcz, ciekawe kto jest w stanie przeżyć za 45zł na tydzień,
        potrafisz??
        • mama4dzieci Re: Oliwka w szpialu :(((SKRAJNA NEDZA PISZESZ??? 30.12.05, 18:24
          jak ktos pisze,ze jest w skrajnej nedzu,,,to na internet go stac??? chyba
          nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          Ja tez jestem w trudnej sytuacjii,mam 4 dzieci,pracuje tylko moj maz...dobrze
          internet mamy sluzbowy,a za 45 zl miesiecznie i owszem przez TYDZIEN POTRAFIE
          WYZYC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • babcia_marysia Re: Oliwka w szpialu :(((SKRAJNA NEDZA PISZESZ??? 30.12.05, 18:34
            mama4dzieci.......nie wszyscy płacą za internet 45zł...u nas jest podłaczenie na
            4 osoby i internet kosztuje 67zł podzielić na 4...wychodzi po 16zł.......
            teraz internet do luksusu nie należy,jest na pożądku dziennym tak jak telefon
            czy pralka
            • babcia_marysia Re: Oliwka w szpialu :(((SKRAJNA NEDZA PISZESZ??? 30.12.05, 18:58
              sorry miało być 19zł....zamiast 9 kliknełam 6
              • roxanna1336 Jeszce trochę , to będzie się trzeba tłumaczyć ,że 30.12.05, 19:24
                ma się dostęp do elektryczności smile)W końcu to tez jest luksus smile)moja babcia wychowała 5 dzieci bez prądu , a ja mam taki luksussmile))
                • basia_gabrysia Re: Jeszce trochę , to będzie się trzeba tłumaczy 30.12.05, 20:24
                  ...cz`
                • basia_gabrysia Re: Jeszce trochę , to będzie się trzeba tłumaczy 30.12.05, 20:25
                  czy ma przeznaczyc nA luksus nawet i te 19zl..czy wiecej,,,czy na jedzenie dla
                  dzieci??????????????????????????
                  Bo jezeli kogos stac na internet TO NIE MOZE BYC NA SKRAJU NEDZY.....
                  Takie jest moje zdanie
                  • zwiatrem Przepraszam uprzejmie 30.12.05, 22:11
                    ja przepraszam uprzejmie, ale Basia internet ma nie swój płatny, ma go z
                    drugiej reki i tylko pod nieobecność czyjąś lub wręcz za jego zgodą...., a
                    powyżej forum jest wątek do poziania złością, założyła go mircea -wiedziała, że
                    się przyda
          • ba.si.a Re: Oliwka w szpialu :(((SKRAJNA NEDZA PISZESZ??? 31.12.05, 12:22
            Witam
            tak pisze co prawda nie w tym poscie ale pisze i taka jest prawda zeby nie bylo
            pozniejszych oskarzen opisze dokladanie skad mam internet,kuchenke
            mikrofalowa,telefon itp luksusy
            Mieszkamy w wynajmowanym pokoju za 200zl(dzieki wielkiemu sercu wlasciciela
            placimy tylko za nas dzieci mieszkaja za darmo) plus prad
            rowniez dzieki uprzejmosci wlasciciela mozemy kozystac z telefonu domowego tylko
            podczas jego obecnosci poniewaz jest na telefonie zalozona blokada rozmow
            wychodzacych w tp. i realizacja polaczenie nie jest mozliwa bez odkodowania-
            podania hasla(ktorego oczywiscie nie znamy) wyjscie jest tylko na numery
            alarmowe(komorki nie posiadamy)
            komputer i internet mozemy uzywac tylko podczas nieobecnosci wlasciciela lub gdy
            on nie pracuje na komputerze(stale lacze z kablowki) nie placimy za to nic
            poniewaz internet i komputer jest jego i dla niego a nie dla nas zrobil nam
            wielka uprzejmosc ze pozwolil skorzystac .Jestesmy Mu za to bardzo wdzieczni
            poniewaz moglby zazadac podzielenia sie oplata za kablowke i internet lub
            zabronic uzywac ale to bardzo dobry i wyrozumialy czlowiek.
            Nasz caly dobytek to segment kupiony za slubne pieniadze,aparat cyfrowy kupiony
            za wygrana w krzyzowce (200zl) z uszkodzona lampa bez zooma i innych udogodnien
            poprostu tylko tyle ze bez kliszy by chodz taka dzieci mialy pamiatke i 2 worki
            20 litrowe ubarn wiekszosc dzieki Wam kochane Mamy i 3 koldry z opieki polecznej
            czytajcie nasze lozko. Teraz kazdy grosz odkladam by kupic dzieciom lozko
            pietrowe bo innego nie zmiescimy w naszym pokoju ale niestety w olsztynie takich
            jeszcze nie znalazlam.
            Wiec bardzo prosze nie ranic bez zapoznania sie z moja sytuacja bo mi i tak jest
            ciezko sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka