gabriela.konieczna 19.03.06, 22:39 jestem z zielonej góry i przyjmę wózio dla lali dla mojej córci oraz jeżdzik dla najmłodszego a może jakiś czołg dla przedszkolaka??? bardzo dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabriela.konieczna pilne 19.03.06, 23:11 gabriela.konieczna napisała: > jestem z zielonej góry i przyjmę wózio dla lali dla mojej córci oraz jeżdzik > dla najmłodszego a może jakiś czołg dla przedszkolaka??? bardzo dziękuję pilne- bo dla moich dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
mircea czołg dla przedszkolaka?? :-))) 19.03.06, 23:48 nie wiedziałam, ze takie cuda istnieją A jaki on jest duzy taki czołg? Odpowiedz Link Zgłoś
krol-bush Re: czołg dla przedszkolaka?? :-))) 20.03.06, 16:09 czołg? a może wielki karabin i dmuchanych martwych ludzi bez kończyn? albo głów? albo z dziurami w tłowiu? Zajebisty prezent dla przedszkolaka. zabawka stymulująca rozwój. Odpowiedz Link Zgłoś
szani38 Re: czołg dla przedszkolaka?? :-))) 20.03.06, 22:09 No tu troszkę chyba przesadziłaś krol-bush... Czołg to taka sama zabawka jak samochodzik, dżwig czy samolot dla kilkuletniego chłopca. A jesli chodzi o stymulację rozwoju jest również dobrym sposem jak wiele innych. Moj syn ma w tej chwili 10 lat i od najmlodszych lat uwielbia bawic się żołnieżykami, czołgami i innymi wojskowymi gadzetami. Wraz z kolega, czy kuzynem potrafi naprawdę sporo czasu spędzić nad rozkładaniem, ustawianiem, taktyką tych wszystkich zabaweczek i wcale tu nie idzie zaraz o zabijanie! Mnie bardzo podobają się te zabawy, przynajmniej nie siedzi przed głupawymi girkami komputerowymi. No i jak dobrze pamiętam moi bracia ponad 30 lat temu również uwielbiali czołgi, żołniezyki i inne takie duperele a skutków ubocznych dziś tego jakoś nie widzę. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
szani38 Re: czołg dla przedszkolaka?? :-))) 20.03.06, 22:16 Przepraszam za błędy... dopiero się dopatrzyłam com za byka z tym "żołnierzem" strzeliła Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
mamaroksany Re: czołg dla przedszkolaka?? :-))) 20.03.06, 23:21 i tu się po raz pierwszy zgadzam, nie raz psychologowie podkreślali że takie zabawki w przyszłości powoduja do sięgania po wojenne gry na kompa, potem coraz bardziej brutalniejsze i jeszcze mocniejsze a potem co? idzie i zabija sąsiada pod blokiem bo ma komórę i modne buty...??? poza tym pilne to jest jedzonko, leki ale czołg???????? wózek????????? sorki ale prosząca powinna postukać się w czoło i spojrzeć w lustro w trakcie tej czynności Odpowiedz Link Zgłoś
mircea dylematy wychowawcze 21.03.06, 11:41 mamaroksany: gdzie znalazłaś takie opinie psychologów, że zabawa czołgiem albo pistoletem powoduje eskalację przemocy?? rozumiem negatywny wpływ wirtualnych gier, ale zabawa dzieci w realu wygląda zupełnie inaczej i ma kompletnie inny wpływ na psychikę dziecka. Mój niemąż w dzieciństwie bawił się we wszelkie militarne zabawy i jakoś mu to nie zniekształciło psychiki Wręcz przeciwnie Za to zastanawiałabym się poważnie nad "pacyfistycznie" wychowywanymi dziećmi. W jakiej rzeczywistości żyją, a jaką próbuje im się wmówić? Życie jest brutalne i nie ma co udawać, że jest inaczej. Jeśli zaś chodzi o "pilność potrzeby" - no, to pozostaje nadal kontrowersyjne... Odpowiedz Link Zgłoś
blu-velvet szanti 20.03.06, 22:54 tez sie bedziesz byle zolnierzem przejmowala.... Odpowiedz Link Zgłoś
agunek1 Re: szani-mialo być 21.03.06, 12:38 a ja pilnie potrzebuję cyfrówki i laptopa Odpowiedz Link Zgłoś
aniald1 Re: pilne 21.03.06, 15:59 Dziewczyny dlaczego nie pozwolicie na to aby matka sama decydowała co jest jej PILNIE potrzebne. Po co te złośliwości? Czuję się strasznie zniesmaczona. Może ktoś ma i chce oddać wózeczek albo czołg - po co się wtrącacie? Mam nadzieje, że nikogo nie uraziłam ale musiałam to w końcu napisać bo to nie pierwsza taka sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
krol-bush Re: pilne 21.03.06, 16:51 Nie mam dzieci i nie jestem zainteresowana badaniami wszelkimi, ale nie rozumiem jak mama może dać dziecku do zabawy czołg. to tak jakby dała dmuchaną, gołą lalę i kazała bawić się w gwałt. albo makietę staruszki z torebką pełną pieniążków i powiedziała, by bawić się w bandytę. co z tego, że z chłopca najpewniej nie wyrośnie zwyrol ani zbok. ale czy to jest pedagogiczne? czym ten czołg rózni się od kija beysballowego? po co się wtrącam, kochana aniald1? to jest forum publiczne i pod każdym wątkiem każdy może dopisać co chce. otóż po co. Odpowiedz Link Zgłoś
aniald1 Re: pilne 21.03.06, 17:00 1. moja wypowiedź dotyczyła przede wszystkim tego aby zostawić matce mozliwość decydowania o tym co jest jej dzieciom pilnie potrzebne. 2. jestem pedagogiem i jakoś nie widze problemu w tym, że chłopiec bawi się czołgiem tak jak np. kazdym innym samochodem. po co tak demonizować. zawsze zakazany owoc bedzie smakował najlepiej. 3. nie przypominam sobie żebyśmy przeszły na "kochana" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynek8 Re: pilne 21.03.06, 22:24 chcę coś powiedzieć araczej napisać jestem tu nowa i chcialam sprawdzic jak działa forum nie potrzebuje ani wozka ani czolgu!!!! ale czasami dobrego slowa- jestem mama trojki dzieci i wiem czego im trzeba!!! bardzo dziekuje zas aniald1 za slowa ktorych nie boi sie powiedziec pozdrawiam gabriela.konieczna Odpowiedz Link Zgłoś
mamaroksany gabriela.konieczna VEL rodzynek 8 22.03.06, 09:29 hmmm nie wolno używać więcej niz jednego nicka na forum !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś