19.03.06, 22:39
jestem z zielonej góry i przyjmę wózio dla lali dla mojej córci oraz jeżdzik
dla najmłodszego a może jakiś czołg dla przedszkolaka??? bardzo dziękuję
Obserwuj wątek
    • cilantre Re: pilne 19.03.06, 22:48
      I to jest wg Ciebie takie pilne?
    • gabriela.konieczna pilne 19.03.06, 23:11
      gabriela.konieczna napisała:

> jestem z zielonej góry i przyjmę wózio dla lali dla mojej córci oraz jeżdzik
      > dla najmłodszego a może jakiś czołg dla przedszkolaka??? bardzo dziękuję
      pilne- bo dla moich dzieci
      • mircea czołg dla przedszkolaka?? :-))) 19.03.06, 23:48
        nie wiedziałam, ze takie cuda istnieją smile
        A jaki on jest duzy taki czołg?
        • krol-bush Re: czołg dla przedszkolaka?? :-))) 20.03.06, 16:09
          czołg? a może wielki karabin i dmuchanych martwych ludzi bez kończyn? albo
          głów? albo z dziurami w tłowiu? Zajebisty prezent dla przedszkolaka. zabawka
          stymulująca rozwój.
          • szani38 Re: czołg dla przedszkolaka?? :-))) 20.03.06, 22:09
            No tu troszkę chyba przesadziłaś krol-bush... Czołg to taka sama zabawka jak
            samochodzik, dżwig czy samolot dla kilkuletniego chłopca. A jesli chodzi o
            stymulację rozwoju jest również dobrym sposem jak wiele innych. Moj syn ma w
            tej chwili 10 lat i od najmlodszych lat uwielbia bawic się żołnieżykami,
            czołgami i innymi wojskowymi gadzetami. Wraz z kolega, czy kuzynem potrafi
            naprawdę sporo czasu spędzić nad rozkładaniem, ustawianiem, taktyką tych
            wszystkich zabaweczek i wcale tu nie idzie zaraz o zabijanie! Mnie bardzo
            podobają się te zabawy, przynajmniej nie siedzi przed głupawymi girkami
            komputerowymi. No i jak dobrze pamiętam moi bracia ponad 30 lat temu również
            uwielbiali czołgi, żołniezyki i inne takie duperele a skutków ubocznych dziś
            tego jakoś nie widzę.
            Ania
            • szani38 Re: czołg dla przedszkolaka?? :-))) 20.03.06, 22:16
              Przepraszam za błędy... dopiero się dopatrzyłam com za byka z tym "żołnierzem"
              strzeliła wink
              Pozdrawiam
              Ania
          • mamaroksany Re: czołg dla przedszkolaka?? :-))) 20.03.06, 23:21
            i tu się po raz pierwszy zgadzam, nie raz psychologowie podkreślali że takie
            zabawki w przyszłości powoduja do sięgania po wojenne gry na kompa, potem coraz
            bardziej brutalniejsze i jeszcze mocniejsze a potem co? idzie i zabija sąsiada
            pod blokiem bo ma komórę i modne buty...???

poza tym pilne to jest jedzonko, leki ale czołg???????? wózek?????????

sorki ale prosząca powinna postukać się w czoło i spojrzeć w lustro w trakcie
            tej czynności
            • mircea dylematy wychowawcze 21.03.06, 11:41
              mamaroksany: gdzie znalazłaś takie opinie psychologów, że zabawa czołgiem albo
              pistoletem powoduje eskalację przemocy?? rozumiem negatywny wpływ wirtualnych
              gier, ale zabawa dzieci w realu wygląda zupełnie inaczej i ma kompletnie inny
              wpływ na psychikę dziecka.

Mój niemąż w dzieciństwie bawił się we wszelkie militarne zabawy i jakoś mu to
              nie zniekształciło psychiki wink Wręcz przeciwnie smile
              Za to zastanawiałabym się poważnie nad "pacyfistycznie" wychowywanymi dziećmi. W
              jakiej rzeczywistości żyją, a jaką próbuje im się wmówić? Życie jest brutalne i
              nie ma co udawać, że jest inaczej.

Jeśli zaś chodzi o "pilność potrzeby" - no, to pozostaje nadal kontrowersyjne... wink
    • blu-velvet szanti 20.03.06, 22:54
      tez sie bedziesz byle zolnierzem przejmowala....
      • blu-velvet szani-mialo być 20.03.06, 22:54

• agunek1 Re: szani-mialo być 21.03.06, 12:38
          a ja pilnie potrzebuję cyfrówki i laptopa
    • aniald1 Re: pilne 21.03.06, 15:59
      Dziewczyny dlaczego nie pozwolicie na to aby matka sama decydowała co jest jej
      PILNIE potrzebne. Po co te złośliwości? Czuję się strasznie zniesmaczona. Może
      ktoś ma i chce oddać wózeczek albo czołg - po co się wtrącacie?
      Mam nadzieje, że nikogo nie uraziłam ale musiałam to w końcu napisać bo to nie
      pierwsza taka sprawa.
      • krol-bush Re: pilne 21.03.06, 16:51
        Nie mam dzieci i nie jestem zainteresowana badaniami wszelkimi, ale nie
        rozumiem jak mama może dać dziecku do zabawy czołg. to tak jakby dała dmuchaną,
        gołą lalę i kazała bawić się w gwałt. albo makietę staruszki z torebką pełną
        pieniążków i powiedziała, by bawić się w bandytę. co z tego, że z chłopca
        najpewniej nie wyrośnie zwyrol ani zbok. ale czy to jest pedagogiczne? czym ten
        czołg rózni się od kija beysballowego? po co się wtrącam, kochana aniald1? to
        jest forum publiczne i pod każdym wątkiem każdy może dopisać co chce. otóż po
        co.
        • aniald1 Re: pilne 21.03.06, 17:00
          1. moja wypowiedź dotyczyła przede wszystkim tego aby zostawić matce mozliwość
          decydowania o tym co jest jej dzieciom pilnie potrzebne.
          2. jestem pedagogiem i jakoś nie widze problemu w tym, że chłopiec bawi się
          czołgiem tak jak np. kazdym innym samochodem. po co tak demonizować. zawsze
          zakazany owoc bedzie smakował najlepiej.
          3. nie przypominam sobie żebyśmy przeszły na "kochana"
          Pozdrawiam
      • rodzynek8 Re: pilne 21.03.06, 22:24
        chcę coś powiedzieć araczej napisać jestem tu nowa i chcialam sprawdzic jak
        działa forum nie potrzebuje ani wozka ani czolgu!!!! ale czasami dobrego slowa-
        jestem mama trojki dzieci i wiem czego im trzeba!!! bardzo dziekuje zas aniald1
        za slowa ktorych nie boi sie powiedziec pozdrawiam gabriela.konieczna
        • mamaroksany gabriela.konieczna VEL rodzynek 8 22.03.06, 09:29
          hmmm nie wolno używać więcej niz jednego nicka na forum !!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka