Dodaj do ulubionych

Hotel blisko plaży, Hurghada

04.01.11, 13:18
Hej! Szukam ciekawego miejsca na spędzenie tegorocznych wakacji. Czytałam sporo na temat Egiptu i chyba właśnie tam chciałabym się wybrać. Konkretnie myślałam o Hurghadzie. Czy moglibyście polecić jakiś hotel - przynajmniej 4 gwiazdki i żeby był jak najbliżej plaży. Oprócz tego chciałabym żeby była rafa koralowa i opcja wyżywienia all inclusive. Różne opinie widziałam, niektórzy piszą, że w hotelach chodziły sobie karaluchy... ja takich przygód chciałabym uniknąć i dlatego postanowiłam zapytać tutaj. Może ktoś spędził fajny urlop? Pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedzi, do końca stycznia chcę coś rezerwować żeby się na gwarancję niezmienności ceny załapać.
Obserwuj wątek
    • dariusznow Re: Hotel blisko plaży, Hurghada 04.01.11, 13:59
      Troszkę inwencji
      nikt za Ciebie nie wybierze, każdy ma swoje preferencje

na początku listy wątków jest w okienku słowo "szukaj" w jego miejsce wpisz "Hurghada hotel rafa" lub coś w tym stylu
      generalnie nie spodziewaj sie w Hurg cudow, ale na początek jest Ok rafy czy raczej ich szczątki, ale rybki są

z tego, co pamietam to Arabella, sunny days i jeszce kilka hoteli ma rafki, na pewno przy Hilton long (byłem w marcu)
      poza tym warto sie wybrać statkiem sa nurki lub snurki lub fakultet do Sharm el Naga
      • deoand Re: Hotel blisko plaży, Hurghada 04.01.11, 14:23
        Na przykład See Gull w cenrum HRG .
        • fakir86 Re: Hotel blisko plaży, Hurghada 07.01.11, 11:10
          Zgadzam się z deo. Mi w biurze tez polecali See Gull, ale ja zdecydowalem sie na Alf Leila Wa Leila ze wzgledu na 7+7
    • doiwony12 Re: Hotel blisko plaży, Hurghada 07.01.11, 10:11
      Ja proponuje Al Nabila Grand Makadi .Lezy 35 km od Hurgody ale to super hotel.Jest piekna zywa rafa ,cudna zatoka polecam z czystym sumieniem

• renle Re: Hotel blisko plaży, Hurghada 07.01.11, 12:51
        Sindbad Aqua Park w Sakali (nowa część Hurghady) lub Schedwan Gold w starej Hurghadzie. Teraz ma niby trzy gwiazdki, ale to ze względu na remont, tak naprawdę jest to dobry hotel 4-gwiazdkowy z super plażą :-)
        • novinka1 Re: Hotel blisko plaży, Hurghada 09.01.11, 15:08
          Zdecydowanie odradzam Sindbad Aquapark. Wróciłam wczoraj - porażka. W wolnej chwili opiszę "wrażenia".
    • galapagos01 Re: Hotel blisko plaży, Hurghada 07.01.11, 13:44
      Ja akurat odradzam Sea Gull. To stary hotel z atmosferą w lobby jak na dworcu kolejowym.. Hilton Long Beach jak najbardziej, Palma de Mirette, Sunny Days El Palacio i kilka innych. Mój email: kigalec@interia.pl, napisz termin to zaproponuję Ci konkrety:)
      • travelmax Re: Hotel blisko plaży, Hurghada 07.01.11, 14:50
        Sea Gull składa się z dwóch części starszej i nowszej więc nie można pisać, że to stary hotel, a jego położenie rekompensuje "atmosferę w lobby".
        W HRG raf przy hotelach nie ma za wiele. W Sharm prawie każdy hotel przy plaży ma rafę.
        • kokardka33 Re: Hotel blisko plaży, Hurghada 07.01.11, 15:00
          Do Sea Gulla nikt mnie nie namówi jechać właśnie przede wszystkim na jego położenie;)A Hilton to również najsłabszy z hoteli w których byłam w Hurghadzie:/
          • anulusienienka Re: Hotel blisko plaży, Hurghada 09.01.11, 13:16
            wrociłam wczoraj z hilton long beach- nie mam zadnych zastrzezem.a se gull jest w sakalli- ruch jak na marszałkowskiej
      • kasia.xxx Re: Hotel blisko plaży, Hurghada 18.03.11, 09:21
        Byłam w Palma de Mirette, z samego pobytu jestem bardzo zadowolona, ale... plaża pozostawia spory niedosyt. Jest mała, ciasna, zejście do wody po drabince (tam, gdzie zostało jeszcze coś z rafy). Owszem, i tak byłam zachwycona, bo w porównaniu z Bałtykiem to bajka, ale teraz szukam czegoś z prawdziwą, długą plażą, po której można spacerować, wejść sobie do wody, położyć się (nawet na samym ręczniku, leżaki nie są konieczne ;)
        Słyszałam, że właśnie Hilton Long Beach ma taką, my jednak już wybraliśmy Magawish (w folderach piszą o piaszczystej plaży na długość ok. 1,2 km).
        • tm647 Hotel Menaville w Safadze. 18.03.11, 10:58
          Hotel czterogwiazdkowy usytuowany nad samą plaża. Wychodzisz z pokoju i jesteś na plaży. Polecam, było super.
        • dariusznow Re: Hotel blisko plaży, Hurghada 31.10.11, 21:40
          czy już wróciliście z Magawisha?
          jak wrażenia, czy jest gdzie snurkować?

jedziemy ze znajomymi i chciałbym, aby było dla każdego coś miłego
          a to duży hotel z wieloma mozliwościam, ponoć
    • bodzio3535 Re: Hotel blisko plaży, Hurghada 18.03.11, 16:00
      Witam.Jeżeli chodzi o plażę gdzie można pochodzić i opalać się na ręczniku to polecam Magawish chociaż co do hotelu -to zależy gdzie trafisz czy do części hotelowej czy do bungalow.Natomiast co do hotelu to polecam Alf Leila Wa Leila, ale tutaj gorzej z plażą która jest niezbyt ciekawa.
    • lotka-1 Re: Hotel blisko plaży, Hurghada 23.03.11, 17:35
      W katalogu biura z którym ja latam na wczasy jest hotel który niedawno odwiedzili moi znajomi. Nazywa się Sunrise Holiday. 4 gwiazdki, jest przy samej plaży. Czysty fajnie urządzony, z uprzejmą obsługą. Myślę, że mogłoby Ci się tam spodobać!
    • larysan Re: Hotel blisko plaży, Hurghada 23.03.11, 18:26
      Titanic Beach (Palace - nowsza część) jest wszystko - 5 gwiazdek i na pobyt z dzieckiem supper ..Byłam - styczeń/luty 2011. POlecam !!!
    • bm_gda Re: Hotel blisko plaży, Hurghada 31.10.11, 21:59
      Polecam Hotel Montillon Grand Horizon Resort - nad samą plażą z rafą... do tego basen ze zjeżdżalniami. I co ważne blisko centrum z buta z 15min a nie na jakimś polu.... Polecam! :-)
      • dariusznow Re: Hotel blisko plaży, Hurghada 01.11.11, 21:17
        kojarzę ten hotel, z zewnątrz robi fatalne wrażenie, remontowany ale oklica OK blisko do Sakkali jak i Daharu

czy możesz coś więcej napisać o rafie, czy raczej tym co po niej zostało i dalej cieszy turystów
        nie naśmiewam się bo ostatnio w Palacio rafka była godna oglądania, podobnie Hiltonie Long

kiedy byliście tam?

a może mi napiszesz na prv żeby nie zanudzać na forum
        będę wdzięczny dariusznow@o2.pl
    • mereneith Re: Hotel blisko plaży, Hurghada 01.11.11, 09:08
      Ja polecam Sea Gull, hotel składa się z dwóch części, ma 4*, znajduje się przy samej plaży jest chyba najlepszych hotelem z tych w centrum, ma bardzo bogatą formułę all inclusive, byłam tam i na prawdę mogę szczerze polecić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka