11.08.11, 19:36
jaka temperatura jest w Egipcie wieczorkiem i nocą :) pytam bo zastanawiam się czy wziąść tam jakiś sweterek czy coś z długim rękawem na wieczór dla dzieci :)
Obserwuj wątek
    • be_e Re: temp. 11.08.11, 19:48
      Żadnych sweterków, pogoda cudowna
    • emki1230 Re: temp. 11.08.11, 20:33
      he he ... sweterki ...
      A tak serio w nocy jest 35-38 stopni a w ciągu dnia nawet 40 - 46
      Ale sweterki moga przydać się w podrózy - np. w samolocie przy spanku - i przy powrocie do Polski - bo wiadomo jak u nas z pogodą jest różnie...
      • eltoro3 Re: temp. 15.08.11, 10:53
        Byłem w Hurghadzie od 29 lipca i miałem ze sobą termometr. Max. temperatura w nocy to było 33 stopnie, a max. w dzień to było 39 stopni. W ostatni dzień przed wyjazdem temp. na plaży wynosiła zaledwie 35 stopni w cieniu, a 45 w słońcu.
    • blueterrence Re: temp. 14.08.11, 21:28
      Witaj Zuziu.
      Piszę z Sharm el Sheikh.
      Tu zapomnij o sweterkach!Siedzę właśnie w krótkich spodenkach i koszulce na ramiączkach i jest gorąco! a godzina 21 z hakiem:)
      Za dnia jeszcze lepiej! Dzieci z wody nie będą chciały wychodzić! Morze przy brzegu dobija 30stopni.Na otwartej wodzie koło 28!

pozdrawiam
      Z SHARM EL SHEIKH
      Blueterrence
    • jakub987 Re: temp. 15.08.11, 09:37
      Wróciliśmy z SSH. W ciągu dnia temp. 40-42, noc 30.Woda 28-30. Na tarasie w pokoju hotelowym nawet wieczorem nie da się posiedzieć tak " chłodno". W Izraelu w tym czasie było w ciągu dnia do 50 stopni.
      Pozdrawiamy
      A & A
    • spacey1 Re: temp. 15.08.11, 16:55
      Pamiętaj tylko o bluzach i długich spodniach oraz koniecznie skarpetkach do samolotu! Na miejscu skarpetki przydzadza się tylko na pustyni, jeśli chcecie jechać na wycieczkę i nie lubicie piasku między palcami, które nawiewa tamtejszy gorący wiatr.
    • wielkopolanka10 Re: temp. 16.08.11, 08:03
      śmieszne dla stałych bywalców i dla tych którzy tam byli, ale nie wszyscy wiedzą jakie upały panują w Egipcie, wiec proszę na temat. Każdy z nas jechał tam pierwszy raz i miał wiele wątpliwości związanych z takim wyjazdem więc trzeba rozwiać je innym, którzy lecą tam pierwszy raz
      • maoko Re: temp. 16.08.11, 13:36
        Odpowiedzi są merytoryczne, więc nie wiem dlaczego uważasz, że śmieszne.... Ja jestem zmarzluchem, więc w samolocie tez miałam ubrane skarpetki, długie spodnie i czasami zakładałam bluzę, bo zbyt chłodno przy działającej klimie było dla mnie. Poza tym, te rzeczy potrzebne mi były na wycieczkach w autokarze, szczególnie podczas jazd nocnych z ww. powodów. Natomiast na miejscu tak jak poprzednicy - dzień czy noc - bardzo, bardzo gorąco.
    • brolka35 Re: temp. 17.08.11, 20:15
      Pogoda cudna, zero sweterkow, skarpetek, wróciłam dzisiaj rano

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka